بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان

پزشکی بهداشتی و درمان در این تالار مطالب پزشکی و آموزشی در مورد بهداشت و سلامتی قرار خواهند گرفت

پاسخ

ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 09-24-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض تاثیرات سوء بعضی از مواد ، اسانس ها و ظروف در طبخ غذاها

تاثيرات سوء استفاده از رنگها و اسانسهاي خوراكي در طبخ غذاهاي خانگي

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با صدور اطلاعيه‌اي با توجه به افزايش استفاده خانوارها از رنگ‌ها و اسانسهاي خوراكي در طبخ غذاهاي خانگي، نسبت به اثرات سوء مصرف اين مواد هشدار داد.

به گزارش روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين اطلاعيه آمده است: گرچه رنگها و اسانسهاي خوراكي داراي مجوز بهداشتي هستند ولي از آنجايي كه خانوارها از مقدار مصرف اين مواد آگاهي ندارند، بنابراين ميزان مواد شيمايي موجود در اين رنگها مي‌تواند تاثيرات مضري بر سلامتي مصرف‌كنندگان داشته باشد.
اين وزارتخانه از هم‌وطنان خواسته است از رنگها و اسانسهاي خوراكي در طبخ غذاها استفاده نكنند.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید

قدیمی 09-24-2009
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض تاثیرات سوء بعضی از مواد ، اسانس ها و ظروف در طبخ غذاها

مضرات ظروف آلومنیومی در آشپزی

آلومينيم يكي از فلزاتي است كه به نظر مي‌رسد با بيماري آلزايمر ارتباط داشته باشد، مطالعات نشانمي‌دهد كساني كه آلومينيم در رژيم غذايي آنها به واسطه پخت و پز در ظروف آلومينيمي وارد مي‌شود ۸/۶ ‪ برابر بيماري آلزايمر در آنها بيشتر ديده مي‌شود. این ظروف علاوه بر اينكه سبب بروز آلزايمر مي‌شوند آهن قابل جذب مواد غذايي را كاهش مي‌دهند. بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت، هنگام پخت غذاهاي اسيدي آلومينيم در اسيدهاي اكسيدناپذير حل شده از ظرف آزاد مي‌شود و به داخل مواد غذايي راه پيدا مي‌كند. تنفس كردن و تماس پوستي با آلومينيم نيز بسيار خطرناك است اگر فردي براي مدت زمانطولاني در تماس با غلظت زيادي از آلومينيم باشد از دست دادن حافظه، سستي ،بيحالي و لرز شديد بروز مي‌يابد. در مواد غذايي كه گوجه فرنگي و يا از چاشني‌هايي مانند سركه و آبليمو در ظروف آلومينيمي پخت مي‌شوند مقدار مهاجرت يونهاي آلومينيم از ظرف به داخل مواد غذايي افزايش مي‌يابد. آلومينيم حتي در موادي مانند سبزيجات و منابع حيواني وجود دارد و وقتي هنگام پخت درظروف آلومينيمي ، الومنیوم جدا مي‌شود بر مقدار غلظت عناصر موجود در آلومينيم افزوده شده واز طريق گوارش ،جذب كلسيم و فسفات شده و باعث پوكي استخوان راشيتيسم ،بيماريهاي زخم معده ، روده ،خشكي دهان ،يبوست تغيير رنگ در دهان مي‌شود. توصيه می شود از ظروف آلومينيمي براي پخت غذا استفاده نكنید و اين ظروف فقط براي نگهداري مواد خشك مناسب هستند. ظروف لعابي بدون ضربدیدگی و مسی و برنجی جايگزين مناسبي براي ظروف آلومينيمي می باشد

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ

کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)