پی سی سیتی

پی سی سیتی (http://p30city.net/index.php)
-   بخش نجوم (http://p30city.net/forumdisplay.php?f=32)
-   -   اخبار کوتاه بخش نجوم (http://p30city.net/showthread.php?t=227)

VAHID 09-01-2007 12:06 PM

وستا در کنار مشتری
 
ویرایش شده توسط ادمین :


اخبار کوتاه بخش نجوم



در این تاپیک اخبار کوتاه بخش نجوم قرار میگیرند
اخباری که محتوای متن و یا حجم لازم را برای تاپیک شدن ندارند و همچنین
موضوع خبر پس از مدت کوتاهی کم اهمیت میشود
این تاپیک به خاطر جلوگیری از به هم ریختن بخش و نظم بیشتر است
و در کنار آن اگر خبری محتوای مهمی داشت و یا حجم کافی را دارا بود بهتر است که خود تاپیکی مستقل شود بهترین راه فهمیدن این وجه تمایزات توجه به نمونه های قبلیست
منتهی حتما باید تاریخ خبر درج شود
و برای دیدن خبر های روز و تازه باید از صفحات انتهایی این تاپیک استفاده کنید

__________________
================================================== ================
سيارک وستا از کنار سياره درخشان مشتري در آسمان مي‌گذرد. اين فرصت کم‌نظيري براي ديدن سيارکي درخشان در کنار قرص مشتري و اقمار آن است.
اين شب‌ها فرصت استثنايي براي دوستداران رصد سيارک‌ها در آسمان فراهم است. يکي از بزرگترين سيارک‌هاي منظومه‌شمسي، وستا، در اين شب‌ها درست در کنار سياره درخشان مشتري و اقمار زيباي گاليله‌اي آن جا خوش کرده است.
وستا به قطر حدود ۵۰۰ کيلومتر معمولا در آسمان از قدر ۵/۵ تا ۵/۷ است، آن طور که مي‌توان آن را گاهي زير تاريک‌ترين اسمان‌ها با چشم غير مسلح نيز ديد و با دوربين دوچشمي به خوبي (به شرط اينکه روي سه پايه محکم شده باشد) ديده مي شود. اما جستجوي سيارک ها در زمينه پرستاره آسمان هميشه براي رصدگران تازه کار يا آنهايي که در اين زمينه از نجوم رصد سررشته‌اي ندارند کمي مشکل است. در اين شب‌ها وستا خرامان خرامان از کنار مشتري در افق جنوب غرب آسمان و در کنار نوار شبح‌گون راه‌شيري مي‌گذرد. در شبهاي ۷ تا ۹ شهريور سيارک در نزديک‌ترين فاصله از مشتري است و جدايي ظاهري آن از اين سياره به کمتر از نيم درجه مي‌رسد و شمال قرص سياره ديده مي‌شود. در شامگاه پنجشنبه ۸ شهريور فاصله آن دو به حداقل ۲۲ دقيقه قوس مي‌رسد.
وستا از قدر حدود ۷ در اين شب‌ها چنان به مشتري درخشان از قدر ۲ - نزديک است که حتي در نماهاي تلسکوپي با بزرگنمايي متوسط قرص مشتري، اقمار گاليله‌اي و وستا در يک ميدان ديد ديده مي‌شوند. وستا کماکان تا شب ۱۲ شهريور نيز در فاصله حدود يک درجه‌اي مشتري و در حدي است که مي‌توان آنها را در يک ميدان ديد تلسکوپي يافت. براي رصد با دوربين دوچشمي نياز است که آن را روي سه پايه‌اي محکم کنيد و با دقت به نظاره مشتري بنشينيد. در ميدان ديد باز دوچشمي‌ها وستا و مشتري تا چندين شب ديگر نيز کماکان در يک ميدان ديد ديده مي‌شوند.

VAHID 09-01-2007 12:31 PM

کاسینی و یک ماموریت خطرناک
 
کاسینی و یک ماموریت خطرناک
کاسینی در یکی از مهمترین ماموریت های خود در سال 2008 به نزدیکی سطح انسلادوس می رود و ممکن است یخ فشان های عظیم این قمر دستگاه های حساس فضاپیما را با مشکل مواجه کنند .

انسلادوس قمر زحل ، یکی از اسرار آمیز ترین قمر های منظومه شمسی است که هنوز دانشمندان موفق به حل بسیاری از معماهای آن نشده اند . یکی از این معماها که مدتهاست ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده ، یخ فشان های عظیم این قمر است .
عاملی باعث گرم شدن انسلادوس و در نتیجه ایجاد یخ فشان و آبفشان های عظیم در این قمر می شود ، ذرات یخ آبی که از این یخ فشان ها فوران می کند به مدار زحل می رود و گاهی نیز به حلقه های زحل می پیوندد.
ناسا تصمیم دارد تا در سال 2008 دوباره کاسینی را به سمت این قمر هدایت کند و تحقیقات خود را بر روی این این قمر ادامه دهد ، با توجه به اینکه کاسینی این بار باید از میان ذرات فوران کرده از یخ فشان ها به سمت انسلادوس حرکت کند ، مهندسان ناسا نگران هستند که مبادا برخورد کاسینی با این ذرات باعث صدمه دیدن دستگاه های حساس فضاپیما شود .
در 12 مارس 2008 کاسینی از فراز انسلادوس عبور خواهد کرد و در این عبور تنها 100 کیلومتر با سطح این قمر فاصله خواهد داشت .این عبور یک فرصت استثنایی برای دانشمندان محسوب می شود . دانشمندان می توانند به کمک کاسینی ترک های اطراف قطب جنوب انسلادوس موسوم به نوار ببر را به طور کامل بررسی کنند و از طرفی برای همیشه به جواب این سوال مهم پی ببرند

که منشا این یخ آب ها در انسلادوس کجاست ؟http://www.parssky.com/news/my_docum...3enceladus.jpg
این عبور نزدیک هرچند می تواند فرصت فوق العاده ای را برای دانشمندان فراهم کند اما برای فضاپیمای کاسینی خطرناک محسوب می شود زیرا کاسینی باید از میان یخ فشان ها عبور کند . برخی از دانشمندان نگرانند که برخورد ذرات یخ باعث آسیب رساندن به دستگاه های بسیار حساس کاسینی شود .
دانشمندان تا کنون توانسته اند با استفاده از طیف نگار ماورای بنفش کاسینی میزان این ذرات و تراکم آن ها در زمان انجام ماموریت پیش بینی کنند. مطابق این پیش بینی احتمال برخورد ذرات با کاسینی 1 ذره از 500 ذره می باشد ، هرچند این پیش بینی امیدوار کننده است اما بازهم نگرانی ها ادامه دارد زیرا اگر اندازه ذره برخود کننده بزرگ باشد می تواند برای همیشه کاسینی را با مشکل موجه کند و این موضوع دوباره ریسک ماموریت را بالا می برد.

VAHID 09-03-2007 02:32 PM

روش جدیدی برای شناخت خصوصیات ستاره‌های نوترونی
 
اخترشناسان با استفاده از دو ماهواره‌ي پرتو ایکس، خمیدگی فضا-زمان پيش بيني شده در نظريات نسبیت انيشتين را در اطراف سه ستاره‌ي نوتروني بررسی كردند. آن‌ها روش جدیدی برای اندازه گیری قطر و جرم این اجرام پیدا کرده‌اند.

ستاره‌های نوترونی محتوی چگال‌ترین ماده‌ی قابل مشاهده در عالم هستند.
این ستارگان جرمی بیس از جرم موجود در خورشید را در کره‌ای به اندازه‌ی یک شهر جای می‌دهند٬ بدین معنا که چند فنجان از ماده‌ی آن‌ها از کوه اورست پرجرم‌تر است. برای مطالعه‌ی این که ماده را تا چه حد می‌توان در طبیعت فشرد، اختر شناسان از این ستارگان به عنوان آزمایشگاه‌های طبیعی استفاده می‌کنند.
«سودیپ باتاچاریا»(Sudip Bhattacharyya) از مرکز فضایی گودارد ناسا و دانشگاه مریلند می‌گوید:" می‌توان ذراتی نظیر کوارک را در مرکز ستارگان نوترونی یافت ولی ایجاد آن ها در آزمایشگاه غیر ممکن است. بنا بر این تنها راه موجود برای شناخت آن‌ها ٬شناخت بهتر ستاره‌های نوترونی است." دانشمندان در برخورد با این معما باید قطر و جرم ستاره‌های نوترونی را به دقت اندازه گیری کنند. اختر شناسان در دو مطالعه‌ی همزمان، یکی با همکاری آژانس فضایی اروپا، رصدخانه ی پرتو ایکس «اکس ام ام-نیوتن»( XMM-Newton) و دیگری رصدخانه‌ی پرتو ایکس ژاپن و ناسا، «سوزاکو»( Suzaku)، در این راه، قدم بزرگی به جلو برداشته‌اند.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=350

باتاچاریا و همکارش «تاد استرومایر» (Tod Strohmayer)، با استفاده از XMM-Newton سیستم دوتایی X-۱ مار (Serpens X-۱) را رصد کردند. این سیستم شامل یک ستاره‌ی نوترونی و یک ستاره‌ی همدم است. آنها خط طیفی اتم‌های آهن داغ را مشاهده کردند که در اطراف ستاره‌ي نوتروني با سرعتی معادل ۴۰ درصد سرعت نور در حال چرخش هستند.
رصد خانه‌هاي پرتو ايكس پيشين، خطوط طيفي آهن را در اطراف ستاره‌هاي نوتروني نمايان ساخته اما فاقد حساسيت لازم براي اندازه‌گيري جزييات شكل خطوط بودند.
به كمك آينه‌هاي بزرگ XMM-Newton ، باتاچاريا و استروماير دريافتند كه سرعت بسيار زياد گاز باعث پهن شدگي نامتقارن خطوط طيفي آهن شده است كه به علت اثر دوپلر و اثرات پرتو افكني پيش بيني شده در نظريه‌ي نسبيت خاص انيشتين باعث اعوجاج این خط طیفی مي‌شود. خمیدگی فضا-زمان به وسیله‌ی گرانش قوي ستاره‌ي نوتروني٬ بر طبق نظريه‌ي نسبيت عام انيشتين٬ خط طيفي آهن ستاره‌ي نوتروني را به طول موج‌هاي بزرگ‌تر انتقال مي‌دهد.
به گفته‌ی استرومایر: "ما این خطوط نامتقارن را در اطراف بسیاری از سیاه چاله‌ها مشاهده کرده‌ایم ولی این اولین مورد برای ستاره‌های نوترونی محسوب می‌شود و نشان می‌دهد که چگونگی شتاب گرفتن مواد در اطراف ستاره‌های نوترونی تفاوت بسیاری با یک سیاه چاله ندارد و این خود ابزاری جدید برای بررسی نظریه‌ي اینشتین است."
گروهی به رهبری «ادوارد ککت»(Edward Cackett) و «جان میلر»(Jon Miller) از دانشگاه میشیگان، به همراه باتاچاریا و استرومایر، از قابلیت‌های طیف سنجی بالای تلسکوپ سوزاکو برای بررسی سه ستاره‌ی نوترونی که هر یک عضوی از یک مجموعه ی دوتایی هستند٬ استفاده کردند.
یکی از این سه دوتایی همان X-۱ مار بود و نتایج بررسی خطوط طیفی آهن مشابهت زیادی با نتایج رصد XMM-Newton داشت. در اطراف دو سیستم دیگر نیز خطوط آهنی مشابه با X-۱ مار وجود داشت.

ککت می‌گوید:" ما فقط گاز در حال چرخش بیرون سطح ستاره‌ی نوترونی را مشاهده می‌کنیم و از آنجا که بخش درونی دیسک تنها تا سطح ستاره‌ی نوترونی ادامه پیدا می‌کند، این اندازه گیری‌ها اندازه‌ی قطر ستاره ی نوترونی را به ما می‌دهد. طبق بررسی ما٬ قطر یک ستاره‌ی نوترونی نمی‌تواند بیشتر از ۲۹ تا ۳۱ کیلومتر باشد و این با روش‌های دیگر اندازه گیری مطابقت دارد."
میلر می‌افزاید:" اکنون ما با مشاهده‌ی خط طیفي آهن نسبیتی در اطراف سه ستاره‌ی نوترونی، شیوه‌ی جدیدی را براي اندازه گیری قطر آن‌ها پيدا کرده‌ایم. اندازه گیری جرم و قطر ستاره‌ی نوترونی بسیار مشکل است بنابراین ما به روش‌های متعددی برای دست یابی به این هدف نیازمندیم."
فیزیک‌دانان با دانستن جرم و اندازه‌ی یک ستاره ی نوترونی می‌توانند فشردگی یا معادله‌ی حالت ماده‌ی فشرده شده را درون این اشیای بیش از حد چگال توضیح دهند. اختر شناسان در استفاده‌ای دیگر از خطوط طیفی آهن صرف نظر از آزمودن نظریه نسبیت عام اینشتین، می‌توانند شرایط بخش درونی قرص برافزایشی اطراف ستاره‌ی نوترونی را بررسی کنند.

VAHID 09-03-2007 03:01 PM

تیم ملی المپیاد نجوم تا مهر در اردو است
 
تیم ملی المپیاد نجوم هم اكنون در اردوی آمادگی برای شركت در دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم، به سر می‌برد.
http://www.aftab.ir/news/2007/sep/01...11be193be8.jpg
تیم ملی المپیاد نجوم هم اكنون در اردوی آمادگی برای شركت در دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم، به سر می‌برد.
محمدتقی میرترابی، عضو كمیته علمی تیم المپیاد نجوم در گفت‌وگو با بیان این مطلب كه اعضای تیم ملی المپیاد نجوم ایران مشخص شدند، گفت: در گروه سنی زیر ۱۷ سال فراز عنایتی، امیرسادات موسوی، علیرضا اسكندری، آرش دلیجانی و الهه سادات نقیب و در گروه سنی زیر ۱۵ سال رضا منتظری نمین، آناهیتا خلیل‌زاده و ‌علی حامد موسویان اعضای تیم ملی المپیاد نجوم هستند كه سه تن از این افراد در سال گذشته نیز در مسابقات المپیاد جهانی نجوم هندوستان شركت داشتند.
وی با اشاره به این‌كه اعضای این تیم هم اكنون در اردوی آمادگی در تهران به سر می‌برند، گفت: اعضای این تیم تا اوایل مهر ماه در اردو خواهند بود و برای آمادگی بیشتر دو اردو رصدی در رصدخانه دانشگاه كاشان در میانسر خواهند داشت.
میرترابی یادآور شد: دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم از تاریخ ۲۹ سپتامبر تا ۷ اكتبر (۷ مهر تا ۱۵) در كشور اوكراین برگزار می‌شود.

VAHID 09-04-2007 01:07 AM

هند ماهواره‌ جدید به فضا فرستاد
 
هند ماهواره‌ جدید به فضا فرستاد
هند روز گذشته ماهواره ارتباطاتی خود را با موفقیت به مدار زمین فرستاد.
http://www.aftab.ir/news/2007/sep/03...356b3f16f5.jpg
هند روز گذشته ماهواره ارتباطاتی خود را با موفقیت به مدار زمین فرستاد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، موشك ۴۹ متری هند روز گذشته در حالی كه ماهواره «Insat-۴CR» را حمل می‌كرد، در ساعت ۱۸:۲۱ به وقت محلی (۱۲:۵۱ به وقت جهانی) از مركز فضایی شیهاریكوتا در جنوب هند به فضا پرتاب شد.
ماهواره «‌Insat - ۴CR» جایگزین ماهواره ارتباطاتی قدیمی هند كه در سال گذشته از كار افتاده بود، شد.
وزن این ماهواره در حدود دو هزار و ۱۳۰ كیلوگرم (۴ هزار و۷۰۰ پوند) است و این ماهواره دارای ۱۲ كانال پهن باند است كه این توانایی را به ماهواره می‌دهد كه در یك زمان چندین فركانس رادیویی و ویدیویی را پشتیبانی كند.
كشور هند فعالیت‌های فضایی خود را از سال ۱۹۶۳ آغاز كرد و در سال ۱۹۸۰ نخستین موشك بالابرنده خود را با موفقیت به فضا پرتاب كرد.

VAHID 09-04-2007 12:29 PM

تلسكوﭖ فضايي سوييفت و مشكل فني آن
 
تلسكوﭖ فضايي سوييفت و مشكل فني آن
تلسكوﭖ فضايي سوييفت ناسا كه به علت مشكلي فني، رصدهايش را متوقف كرده بود، اكنون تعمير شده‌است اما هنوز قادر به شروع رصدهايش نيست.
ماهواره سوييفت در نوامبر سال ۲۰۰۴ ﭘرتاب شده و براي مطالعه انفجارهاي گاما طراحي شده است. انفجارهاي گاما به علت مرگ ستاره‌هاي ﭘرجرم يا برخورد باقيمانده جرم ستاره‌هاي مرده‌ي چگال به وجود می‌آيند.
سوييفت تا قبل از آخرين ارتباطش به خوبي كار مي‌كرد اما آخرين بار تاخيري در ارتباط داشت كه همگان را نگران كرد. سوييفت خيلي سريع ابزارهایش را به سوي انفجارهاي كوچك ناﭘايدار مي‌چرخاند و آن را ثبت مي‌كرد. اين قابليت سوييفت، علت موفقيتش بود. ولي در ۱۰ آگوست ابزار جهت یابی و هدف گیری آن به سوی انفجارات خراب شد. گويي سوييفت فلج شده‌ بود و ديگر نمي‌توانست جهت‌يابي كند. اين مشكل تا آنجا ﭘيش رفت كه به اشتباه ستاره‌ي دوتايي X-۱ عقرب را به عنوان انفجار گامايي ثبت كرد!
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=350
براي جلوگيري از به وجود آمدن مشكلات در آينده٬ ماهواره در حالت ﭘايدار و ايمن قرار داده شده‌، به طوري كه صفحات خورشیدی آن به سوی خورشید قرار ندارند. در اين حالت تمام دستگاه‌ها از جمله تلسكوﭖ اشعه گاما، تلسكوﭖاشعه ‌X و تلسكوﭖفرابنفش و اﭘتيكي آن خاموش است و هيچ رصدي انجام نمي‌شود.

در حال حاضر جهت یاب و نشانه‌رو اين ماهواره تعمير شده اما هنوز رصد آن شروع نشده است. علت آن خاموش بودن تمام دستگاه‌ها در اين مدت است، زیرا براي راه‌اندازي دوباره آن‌ها به زمان نياز است. علاوه بر آن دستگاه‌ها دوباره بايد تنظيم شوند.

«جان نوسك» (John Nousek) ‌سرﭘرست ماموريت‌هاي سوييفت مي‌گويد:" ﭘس از ﭘرتاب ماهواره، راه‌اندازي دستگاه‌ها حدود يك ماه زمان برد. اكنون نيز چنين فرآيندي بايد انجام گيرد تا ماهواره به رصدهايش ادامه دهد. با اتمام اين فرآیند من هيچ مانعي براي شروع دوباره رصد آسمان نمي‌بينم.» سوييفت در حال حاضر دو سال بيش از زمان ﭘيش بيني شده كار كرده‌است و تا كنون بيش از ۲۵۰ انفجار گاما را ثبت كرده‌است.

VAHID 09-05-2007 11:54 PM

اولین فضانورد كره‌ای سال آینده به مدار زمین می‌رود
 
كره جنوبی یك مهندس رایانه را به عنوان اولین فضانورد خود برای سفر به ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال آینده برگزید.
http://www.aftab.ir/news/2007/sep/05...0a5c2a0dec.jpg
كره جنوبی یك مهندس رایانه را به عنوان اولین فضانورد خود برای سفر به ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال آینده برگزید.
به گزارش خبرگزاری كیودو از سئول، وزارت علوم فناوری كره جنوبی روز چهارشنبه اعلام كرد "كو سان" پژوهشگر موسسه تحقیقات هوافضا كره كه ‪ ۳۰‬سال دارد در رقابت با زن ‪ ۲۷‬ساله‌ای به نام "یی سو یئون" در آزمایشهای مربوط به تعلیمات و تجربیات فضایی كه در روسیه انجام شد نمرات بالاتری كسب كرد.
كو سان در آوریل سال ‪ ۲۰۰۸‬همراه دو فضانورد روسی با فضاپیمای سایوز عازم مدار زمین می‌شود و مدت یك هفته در ایستگاه فضایی اقامت خواهد كرد.
"یی" كه مهندس نانوتكنولوژی در موسسه تحقیقات هوافضای كره است باقیمانده برنامه آموزشی را تكمیل می‌كند تا در صورت نیاز جایگزین كو شود.
به گزارش خبرگزاری نونهاپ، از سال ‪ ۱۹۶۱‬تاكنون ‪ ۳۴‬كشور از جمله ویتنام، مغولستان، و افغانستان ‪ ۴۶۲‬فضانورد خود را به فضا فرستاده‌اند.
كو و یی دسامبر سال گذشته از بین ‪ ۳۶‬هزار داوطلب اعزام به فضا انتخاب شدند.

VAHID 09-05-2007 11:59 PM

خطرات احتمالی برخورد شهاب سنگ به زمین در سال ۲۰۲۹ بررسی می شود
 
دانشمندان و مهندسان انگلیسی از طراحی ماموریتی بی سابقه خبر داده اند تا طی آن به بررسی دقیق خطرات احتمالی شهاب سنگی بپردازند که گفته می شود در آینده به میزان خطرناکی به زمین نزدیک خواهد شد.
http://www.aftab.ir/news/2007/sep/04...28a9fb9cc7.jpg
دانشمندان و مهندسان انگلیسی از طراحی ماموریتی بی سابقه خبر داده اند تا طی آن به بررسی دقیق خطرات احتمالی شهاب سنگی بپردازند که گفته می شود در آینده به میزان خطرناکی به زمین نزدیک خواهد شد.
این شهاب سنگ که "آپوفیس" نام دارد جرم آسمانی به عرض ۳۰۰ متر است که بر اساس برآوردهای صورت گرفته در آوریل ۲۰۲۹ با فاصله ای از کنار زمین عبور خواهد کرد که نزدیکتر از فاصله هر ماهواره ارتباطاتی دیگری با زمین عنوان شده است.
"آسترویم" از دانشمندان انگلیسی از برنامه اش برای دنبال کردن این شهاب سنگ خبر داده تا به درک بهتری از مدار آن دست یابد.
بر اساس گزارش بی.بی.سی، گفته می شود که هزینه کلی این ماموریت بالغ بر میلیون ها دلار خواهد بود اما هزینه درنظر گرفته شده برای این ایده بالغ بر ۲۰ هزار دلار عنوان شده است.
در قالب این ماموریت انگلیسی، فضاپیمای کوچک و مجهز به سیسیتم های حسگر از راه دوری موسوم به Apex (کاوشگر آپوفیس) به فضا فرستاده شده و بر اساس محاسبات صورت گرفته در ژانویه سال ۲۰۱۴ میلادی با این شهاب سنگ دیدار خواهد کرد.
بر اساس اعلام دانشمندان انگلیسی این مامویت در ادامه سه سال به طول خواهد کشید و در این مدت به ارسال داده های دریافتی به زمین خواهد پرداخت. این داده ها شامل اندازه، شکل، چرخش، ترکیب و دمای شهاب سنگ خواهند بود.
درصورتی که این ایده با موفقیت عملی شود، دانشمندان این امکان را خواهند داشت تا پیش بینی های دقیق تری از هرگونه خطرات احتمالی ناشی از برخورد آن با زمین حاصل شود.

کارگر سایت 09-06-2007 08:20 AM

اخبار کوتاه بخش نجوم
 
اخبار کوتاه بخش نجوم


در این تاپیک اخبار کوتاه بخش نجوم قرار میگیرند
اخباری که محتوای متن و یا حجم لازم را برای تاپیک شدن ندارند و همچنین
موضوع خبر پس از مدت کوتاهی کم اهمیت میشود
این تاپیک به خاطر جلوگیری از به هم ریختن بخش و نظم بیشتر است
و در کنار آن اگر خبری محتوای مهمی داشت و یا حجم کافی را دارا بود بهتر است که خود تاپیکی مستقل شود بهترین راه فهمیدن این وجه تمایزات توجه به نمونه های قبلیست

منتهی حتما باید تاریخ خبر درج شود
و برای دیدن خبر های روز و تازه باید از صفحات انتهایی این تاپیک استفاده کنید

VAHID 09-07-2007 01:33 AM

سنگ‌های‌ آسمانی‌ دایناسورها را نابود كردند
 
گروهی‌ از محققان‌ امریکایی‌ و چک‌ اعلام‌ کردند برخورد دو سنگ‌ اسمانی‌ بزرگ‌ در کمربند سیارک‌‌های‌ منظومه‌ شمسی‌ در صد میلیون‌ سال‌ پیش‌ باعث‌ از بین‌ رفتن‌ دایناسورها شده‌ است.‌‌
http://www.aftab.ir/news/2007/sep/06...61e2b20249.jpg
گروهی‌ از محققان‌ امریکایی‌ و چک‌ اعلام‌ کردند برخورد دو سنگ‌ اسمانی‌ بزرگ‌ در کمربند سیارک‌‌های‌ منظومه‌ شمسی‌ در صد میلیون‌ سال‌ پیش‌ باعث‌ از بین‌ رفتن‌ دایناسورها شده‌ است.‌‌
به‌ گزارش‌ ایرنا به نقل از خبرگزاری‌ فرانسه‌ از پاریس‌‌ گروهی‌ از محققان‌ امریکایی‌ و چک‌
اعلام‌ کردند برخورد دو سنگ‌ بزرگ‌ اسمانی‌ به‌ قطر دهها کیلومتر باعث‌ شد که‌
قطعاتی‌ از این‌ سنگها در شصت‌ و پنج‌ میلیون‌ سال‌ پیش‌ به‌ زمین‌ برخورد کند و تغییرات‌ آب‌ و هوایی‌ حاصل در زمین‌ باعث از بین‌ رفتن‌ دایناسورها شد.
این‌ قطعه‌ سنگ‌ آسمانی‌ با صد و هشتاد کیلومتر قطر در مکزیک‌ به‌ زمین‌ خورد‌. محققین‌ موسسه‌ تحقیقاتی‌ جنوب‌ غربی‌ کلورادو و دانشگاه‌ شارل‌ در پراگ‌ اعلام‌ کردند برخی‌ دیگر از قطعات‌ این‌ برخورد به‌ ماه‌‌ زهره‌ و مریخ‌ نیز برخورد کرده‌ است‌‌.
محققین‌ این‌ حادثه‌ را با رایانه‌ شبیه‌ سازی‌ کردند‌ در این‌ حادثه‌ یک‌ سیارک‌ بزرگ‌ به‌ قطر صد و هفتاد کیلومتر به‌ یک‌ سیارک‌ دیگر به‌ قطر شصت‌ کیلومتر برخورد کرده‌ است‌‌. بر اثر این‌ برخورد سیصد قطعه‌ سنگ‌ اسمانی‌ بزرگ‌ به‌ قطر دهها کیلومتر به‌ اطراف‌ پراکنده‌ شدند که‌ یکی‌ از انها به‌ زمین‌ برخورد کرد‌.
بر اثر این‌ برخورد ابرهایی‌ از گرد و غبار باعث‌ شدند نور خورشید به‌ زمین‌ نرسد و باعث‌ بوجود آمدن‌ زمستان‌ های‌ مرگبار و در نتیجه‌ از بین‌ رفتن‌ دایناسور ها شد‌.

VAHID 09-10-2007 01:04 AM

هابل چشم انتظار شاتل است !
 
تلسکوپ فضایی هابل تنها با پرتاب شاتل و انجام تعمیرات اساسی می تواند به حیات خود ادامه دهد.
http://www.aftab.ir/news/2007/sep/09...67b31f1a28.jpg
تلسکوپ فضایی هابل تنها با پرتاب شاتل و انجام تعمیرات اساسی می تواند به حیات خود ادامه دهد.
تلسکوپ فضایی هابل طی روزهای گذشته شاهد از کار افتادن دومین ژیروسکوپ خود بود و اکنون با تنها ژیروسکوپ یدکی خود به حیاتش در فضا ادامه می دهد.
شبکه دیسکاوری با انتشار گزارشی ویژه خبر داد: تیم های کنترلی بر روی زمین در حال تلاش برای برطرف کردن نقص فنی به وجود آمده در تلسکوپ فضایی هایل هستند و این در حالی است که ناسا در قالب برنامه ای بی سابقه به دنبال اعزام خدمه انسانی با استفاده از شاتل برای تعمیر این تلسکوپ ارزشمند است.
از کار افتادن دومین ژیروسکوپ هابل دانشمندان را برای مهیا کردن شرایط ادامه حیات این تلسکوپ در محدودیت قرار داده است.
نکته جالب دراین خصوص این است که وصل شدن سیم فوق العاده باریکی (باریکتر از موی انسان) به ژیروسکوپ موجب فعالیت مجدد آن خواهد شد و به نوعی ارتباط زمین با عالم را تضمین خواهد کرد اما شرایط به گونه ای است که برای وصل شدن این سیم تنها چاره موجود اعزام فضانوردی به فضا و تعمیر ژیروسکوپ است.
نگرانی دیگر دانشمندان این پروژه آینده باتری های تلسکوپ فضایی هابل است.
به گفته دانشمندان پروژه هابل و بر اساس پیش بینی های صورت گرفته باتری های این تلسکوپ در سال ۲۰۱۰ میلادی از کار خواهند افتاد.
ناسا قصد دارد تا در ماموریت احتمالی اعزام فضانورد به سوی هابل این باتری ها را نیز تعویض کند.

VAHID 09-10-2007 01:24 AM

اتمام ساخت هرشل تا چند ماه آينده
 
۱۸ شهريور ۱۳۸۶
مراحل ساخت تلسکوپ فضایی هرشل تا چند ماه آینده تمام خواهد شد. تلسکوپ فضایی هرشل٬ آینه‌ای به قطر 5/3 متر دارد و در زمان پرتاب خود در سال 2008 ٬ بزرگ‌ترین تلسکوپ فضایی خواهد بود.
مراحل توليد رصدخانه فضايي «هرشل»(Herschel) تا اواخر سال ۲۰۰۷ به ﭘايان خواهد رسيد. اين تلسکوپ مي‌تواند در ناحيه فروسرخ به بررسي نحوه تشكيل و تكامل ستاره‌ها و كهكشان‌ها ﺑﭙردازد.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=300

رصدخانه فضايي هرشل مجهز به بزرگترين تلسكوﭖ فضايي حال حاضر است، آینه‌ای ۵/۳ متري كه امكان رصد در ناحيه فروسرخ دور و طول موج‌هاي زیر میلیمتری را فراهم مي‌كند.
اخترشناسان در نظر دارند با بررسي اين امواج بتوانند جهان سرد را بررسي كنند. آنها با استفاده از اين تلسكوﭖ خواهند توانست در اعماق آسمان به جستجو و بررسي نواحي تشكيل ستاره ها و مركز كهكشان‌ها و منظومه‌هاي سياره‌اي ﺑﭙردازند.
برای دستیابی به بهترین کیفیت تصویر٬ لازم است دریافت کننده‌های این تلسکوپ در دماهای بسیار کم کار کنند. براي دستيابي به اين هدف٬ هرشل طوري طراحي شده ‌است تا بتواند دستگاه های دریافت کننده امواج را در دماهاي بسيار ﭘايين (نزديك به صفر مطلق) نگه دارد. با به پایان رسیدن مراحل ساخت تمامی قطعات تا اواخر سال ۲۰۰۷ ٬ آزمایشاتی روی قسمت‌های مختلف آن انجام خواهد شد تا سرانجام تلسکوپ در اواسط سال ۲۰۰۸ به وسیله‌ی یک موشک آریان ۵ به فضا پرتاب شود.

VAHID 09-12-2007 11:37 PM

روز نجوم تابستانه
 
پس از برگزاری موفق هفت سال مراسم روز جهانی نجوم در ايران، در يکی از روزهای فروردين يا ارديبهشت، در جمعه ۲۳ شهريور ۱۳۸۶ نخستين برنامه روز نجوم تابستانه به صورت آزمايشی در برخی مراکز نجوم کشور و همگام با انجمن ها و مراکز نجوم در جهان برگزار می شود.
روز نجوم زمانی برای ترويج اخترشناسی و آشنا کردن عموم با زيباييهای آسمان شب و کاوش کيهان است. در اين روز اخترشناسان آماتور، پژوهشگران و ترويج دهندگان علم دست به دست می دهند تا سبب علاقه و آشنايي عمومی بيشتری نسبت به اين علم شوند. به کوشش شاخه آماتوری انجمن نجوم ايران در طی چند سال اخير اين برنامه در سراسر ايران گسترده شده و با همکاری گروه های نجوم در شهرهای مختلف برگزار شده است. اتحاديه نجوم که ارگان بين المللی بانی و هماهنگ کننده اين فعاليت است، در سال ۲۰۰۶ لوح تقدير بهترين برگزارکننده جهانی روز نجوم را به انجمن نجوم ايران به نمايندگی از جامعه نجوم ايران اهدا کرد. اين اتحاديه در سال جديد ميلادی پيشنهاد کرده است که روز دومی در تابستان نيز برای برگزاری روز نجوم اختيار شود تا کشورهايي که امکان برگزاری و شرايط اقليمی مناسب را در بهار ندارند بتوانند در اين برنامه مشارکت کنند.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=250با توجه به برگزاری گسترده روز نجوم در جمعه ۳۱ فروردين ۸۶ در بيش از ۱۰۰ نقطه ايران که جنبشی ملی و به ياد ماندنی برای ترويج اخترشناسی در ميان ايرانيان بود، برگزاری روز نجوم تابستانه، امسال از سوی انجمن نجوم ايران به صورت آزمايشی و محلی به گروه ها و مراکز مختلف نجوم در کشور پيشنهاد شده است، به خصوص با توجه به معذوريت برگزارکنندگان و شرکت کنندگان در ايام مبارک ماه رمضان مانند روز جهانی نجوم در بهار، اين مراسم در کشورهای اسلامی مانند ايران، که تعطيلی پايان هفته را جمعه می گيرند، يک روز پيش از روز اعلام شده اتحاديه نجوم برای کشورهايي با تعطيلی پايان هفته شنبه، برگزار می شود. اين روز زمانی برای خانواده ها و همه اقشار جامعه است تا بتوانند در فراغت روزی تعطيل در برنامه ها شرکت کنند. به همين سبب از سوی انجمن نجوم ايران برگزاری آزمايشي و غير سراسری روز نجوم تابستانه در سال ۱۳۸۶، جمعه ۲۳ شهريور پيشنهاد شده است. در شامگاه اين نخستين جمعه ماه مبارک رمضان هلال زيبای شب سوم ماه در افق غربی درخشش و زيبايي خاصی را به آسمان شامگاهی و به سفره افطار آسمانی روزه داران اهل علم و نجوم می‌دهد.
برخی از همکاران شاخه آماتوری انجمن نجوم ايران در تهران برنامه ای را در يکی از پارکهای عمومی شهر تدارک ديده اند و برنامه‌اي نيز شامگاه پنجشنبه ۲۲ شهريور در منطقه ۵ غرب تهران برگزار مي‌شود. در زنجان نيز منجمان آماتور اين شهر شامگاه جمعه در مقابل پرديسه مرکز تحصيلات تکميلي در علوم پايه زنجان برنامه‌اي را تدارک ديده‌اند.
انجمن نجوم ايران نهادی شامل دانشگاهيان و پژوهشگران نجوم در کشور است که به هماهنگی و پيشبرد اخترشناسی در ايران می پردازد. شاخه آماتوری اين انجمن با هئيت دبيرانی از فعالان نجوم آماتوری از سراسر کشور به ترويج عمومی نجوم و رشد و ارتقاء علمی نجوم آماتوری در سطح ايران می پردازد.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=150

VAHID 09-14-2007 11:15 PM

پرتاب كاوشگر ماه ژاپن به تاخیر افتاد
 
چهارشنبه۲۱ شهريور ۱۳۸۶
شرایط بد جوی باعث شد تا پرتاب كاوشگر ماه ژاپن به تاخیر بیفتد.
شرایط بد جوی باعث شد تا پرتاب كاوشگر ماه ژاپن به تاخیر بیفتد . به نقل از خبرگزاری فرانسه، آژانس فضایی ژاپن اعلام كرد: هوای بد این كشور را مجبور كرد تا این كاوشگر كه قرار است به مدار ماه برود و اطلاعات مود نیاز دانشمندان را جمع‌آوری كند، را با تاخیر به فضا پرتاب كند.
سخنگوی آژانس فضایی ژاپن گفت: پرتاب این كاوشگر یك روز به تاخیر افتاد و این كاوشگر روز جمعه در ساعت ۱۰:۳۱ به وقت محلی (۱:۳۱ به وقت جهانی) به فضا پرتاب خواهد شد.
این ماموریت فضایی بعد از ماموریت آپولو كه توسط آمریكا انجام شد، بزرگترین پروژه‌ای است كه در زمینه كاوش بر روی ماه انجام شده است.
این كاوشگر شامل دو ماهواره است و قرار است در مدار ماه و در فاصله ۱۰۰ كیلومتری (۶۰ مایلی) ماه قرار بگیرد.
آژانس فضایی ژاپن اعلام كرد: این كاوشگر اطلاعاتی در مورد المان‌های شمیایی و تركیبات مواد معدنی این قمر جمع‌آوری خواهد كرد و همچنین به مطالعات در مورد وضعیت محیطی ماه و جاذبه آن كمك شایانی خواهد كرد.

VAHID 09-14-2007 11:25 PM

كاوشگر «آپورچونتی» وارد دهانه آتشفشان مریخ می‌شود
 
پنج شنبه۲۲ شهريور ۱۳۸۶
كاوشگر «آپورچونتی» در ماموریتی خطرناك و بدون بازگشت وارد دهانه آتشفشان مریخ می‌شود.
http://www.aftab.ir/news/2007/sep/13...5c6544de92.jpg
كاوشگر «آپورچونتی» در ماموریتی خطرناك و بدون بازگشت وارد دهانه آتشفشان مریخ می‌شود.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مأموریت قرار بود دو ماه قبل انجا شود اما به علت وزش طوفانهای شنی در سطح مریخ، فعالیت این مریخ‌نورد متوقف شد و این ماموریت به تاخیر افتاد.
مقامات آژانس فضایی آمریكا (ناسا) اعلام كردند: مریخ‌نورد «آپورجونتی» در سفری كه شاید برگشت نداشته باشد،‌ وارد بزرگترین دهانه آتشفشانی مریخ «ویكتوریا كراتر» خواهد شد و این مریخ نورد با انجام این مأموریت پرخطر، آثار و شواهدی در مورد تاریخ زمین‌شناسی این سیاره در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد.
دانشمندان «آپورچونتی» را تا ارتفاع ۴۰ فوتی این آتشفشان به پایین می‌فرستند تا بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد شرایط جوی اولیه این سیاره به دست آورند.
دانشمندان ناسا اعلام كردند:‌ این مریخ‌نورد ۶ چرخه، بعد از داخل شدن به دهانه این آتشفشان قادر نخواهد بود از ارتفاع این دهانه بالا بیاید و از آن خارج شود ولی اطلاعاتی كه این مأموریت در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد، بسیار ارزشمند است.
كاوشگر «آپورچونتی» به همراه دوقلوی خود كاوشگر «اسپریت» از ژانویه ۲۰۰۴ بر روی این سیاره هستند و این دو كاوشگر توانسته‌اند اطلاعاتی درباره وجود آب بر روی این سیاره در گذشته در اختیار دانشمندان قرار دهند.
هزینه انجام مأموریت این دو كاوشگر در حدود ۹۰۰ میلیون دلار بوده است.

VAHID 09-17-2007 04:24 PM

همکاري هابل و اسپيتزر براي کشف کهکشان‌هاي جوان
 
تسلکوپ‌هاي فضايي اسپيتزر و هابل در يک همکاري، موفق به کشف ۹ کهکشان بسيار جوان در دوران کودکي جهان شدند.
هابل و اسپیتزر در یک همکاری مشترک توانستند ۹ کهکشان بسیار جوان، کوچک و فشرده را در عالم جوان بعد از انفجار بزرگ کشف کنند. این کهکشان‌ها از میلیون‌ها ستاره ی جوان تشکیل شده‌اند اما با این حال چندین هزار بار از کهکشان راه شیری ما کوچک‌تر هستند.
در تصاویر، نگاه هابل و اسپیتزر را به دوران کودکی کیهان می‌بینیم. زمانی که جهان تنها یک میلیارد سال سن داشت. در این زمان کهکشان‌های کوچک بسیاری که پدید آمده بودند در شرایط خاصی با هم ادغام می‌شدند و کهکشان‌های بزرگ‌تر را می‌ساختند.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=332
هابل، ستارگان جوان آبی رنگی را در میان این کهکشان‌ها آشکار کرده است که با واکنش‌های هسته‌ای که در مرکز آن‌ها اتفاق می‌افتد٬ در حال تولید عناصر اولیه‌ی کیهان هستند. سن این ستارگان جوان تنها چند میلیون سال است و به خاطر همین سن کم٬ به نظر نمی‌رسد که هنوز قادر به تولید کردن عناصر سنگین شده باشند. از سوی دیگر اسپیتزر نتوانست اثر خاصی از آنها ثبت کند زیرا بیشتر تابش آنها در طول موج‌های پر انرژی است و در طول موج فروسرخ (که اسپیتزر قادر به دیدن آن است) تابش چندانی ندارند. سه کهکشان از مجموعه ی کشف شده٬ اشکال منظمی ندارند و به صورت کشیده شده در کیهان دیده می‌شوند. علت این اشکال عجیب را می توان در کنش‌های گرانشی بین این کهکشان‌های جوان با هم دانست. زمانی که دو کهکشان با هم ادغام می‌شوند می‌توانند چنین اشکالی بسازند.

VAHID 09-23-2007 11:25 AM

بیماری مشکوک شهاب‌سنگی
 
در اثر برخورد یک شهاب‌سنگ در حوالی روستایی در پرو٬ در تعداد زیادی از ساکنین روستا علائم بیماری دیده شده است. طبق اعلام دانشمندان٬ عامل این بیماری دقیقا مشخص نیست و تحقیق در این باره کماکان ادامه دارد.
با برخورد شهاب‌سنگ در نزدیکی روستایی در کشور پرو٬ حدود ۲۰۰ نفر از افراد نزدیک به محل حادثه دچار سر گیجه٬ سردرد٬ حالت تهوع و مشکلات گوارشی شدند. افراد محلی و پلیس می‌گویند در محل حادثه بوی بدی را استشمام کرده‌اند اما عامل بیماری به طور قطع مشخص نشده است.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=250
قطر دهانه‌ی برخوردی مذکور ۲۰ متر و عمق آن ۵ متر است.
دانشمندان عامل شهاب سنگی به وجود آورنده‌ی آن را تایید کرده اند. محل این برخورد در دامنه‌ی رشته کوه‌های آند و در نزدیکی مرز بولیوی است. «جاستینا لیماچ»(Justina Limache) يکي از اهالي ۷۴ ساله می‌گوید هنگامی که صدای غرش وحشتناکی را شنیده است به سرعت گله‌ی خود را ترک کرده و به داخل خانه٬ پیش نوه‌ی ۸ ساله‌ی خود شتافته است. وی می‌گوید بعد از برخورد شهاب‌سنگ٬ تا چند دقیقه بارانی از سنگ‌های کوچک بر سقف منزلش می‌باریده است و وی گمان کرده که هر لحظه امکان ریختن سقف وجود دارد.



«مودستو مونتویا»(Modesto Montoya)٬ یکی از اعضای تیم پزشکی محل می گوید:" احتمالا ترس علائم بیماری را تشدید کرده است."
در خانواده‌هایی که در نزدیکی محل برخورد زندگی می کنند هیچ اثری از آلودگی رادیو اکتیو دیده نمی‌شود. با این وجود نمونه هایی از خون٬ ادرار و موی افراد برای بررسی‌های بیش تر گرفته شده است.

http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=320
بررسی‌های بیش تر درباره ی چگونگی آزاد شدن گازهای احتمالی و منشا حوادث پیش آمده٬ ادامه دارد.
به احتمال زياد با برخورد شهاب سنگ به سطح٬ مواد معدني زير سطح مانند گوگرد و آرسنيک گرم و تبخير و در نتيجه باعث بروز علائم بيماريشده‌اند.
]

VAHID 10-29-2007 10:43 AM

چاندرا با دقت به ستاره ای در حال مرگ نگریست
 
۴ آبان ۱۳۸۶
تصاوير جديد تلسکوپ فضايي چاندرا، باقي مانده‌ها‌ي يک انفجار ابرنواختري را ثبت کرده‌اند که خصوصيات عجيب و غير معمولي دارد. پخش ناهمگن مواد و محل غير عادي تپ‌اختر مرکزي از اين دسته‌اند.
شما در این تصویر شاهد جرمی زیبا با نام علمی بلندی هستید که هنوز برای منجمان رازهای فراوانی را در دل دارد، این جرم که یک باقی مانده ابرنواختری است، G۲۹۲.۰+۱.۸، نام دارد و با استفاده از تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا و تلسکوپ‌های زمینی ثبت شده است. قبلا در کتاب‌ها با ای‌گونه مثال‌ها زیاد برخورد کرده‌ایم، که چگونه یک ستاره پرجرم بعد از انفجار، باقی مانده‌ای ابرنواختری بر جا می‌گذارد. اما در حقیقت دانسته‌های جدید در این موضوع شگفت انگیزتر است.
تقریبا در وسط G۲۹۲.۰+۱.۸، تپنده ای (پالسار) وجود دارد که بر این سحابی می‌دمد، این موضوع با برسسی پرتوهای ایکس و به سبب برون ریزش این جرم آشکار شد. در حقیقت این جرم در حبابی مغناطیسی و حاوی ذرات پرانرژی که به واسطه چرخش سریع خود به وجود آورده، محاصره شده است. این تپنده باقی مانده همان ستاره ایست که دچار انفجار ابرنواختری شده بود.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=279

شگفتی دیگر آن است که این تپنده اندکی در سمت پایین و چپ مرکز سحابی قرار دارد، و این بدان معناست که انفجار ابرنواختری به صورت مایل و نامتعادل انجام شده و این موضوع سبب شده تا تپنده‌ی باقی مانده در نقطه ای دیگر به جز مرکز قرار بگیرد. این امر می‌تواند توضیح خوبی بر جهت چرخش و موقعیت کنونی تپنده باشد. جنبه شگفتی آور دیگر، رشته ی درخشانی از پرتو X است که از میان استوا و مرکز این سحابی عبور کرده است.تصور می‌شود که ستاره، این حلقه از ماده را پیش از انفجارش به بیرون پرتاب کرده باشد. جهت یابی در این کمربند نیز نشان می‌دهد ستاره منفجر شده در قبل و بعد از انفجار دارای محور چرخش یکسان بوده است، و انفجار نامتقارن فقط صرف تغییر مکان تپنده شده است.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=300
اخترشناسان متوجه شدند این باقی مانده، باریکه‌هایی از پرتو پرانرژی ایکس را از خود خارج می‌کند. اندیشه‌ها بر این است که این تابش‌ها منشا پرتوهای پرانرژي کیهانی هستند، نمونه‌های آن در بسیاری دیگر از باقی مانده‌های ابرنواختری مشاهده شده است. این احتمال وجود دارد که این باقی مانده اکنون بسیار کهن سال باشد و موضوعات فوق زمانی روی داده‌اند که باقی مانده ابرنواختری بسیار جوان بوده است.

VAHID 10-29-2007 10:58 AM

دنباله دار غريب!
 
۶ آبان۱۳۸۶
در این روزها، منجمان در سراسر دنیا از ظهور دنباله دار هولمز در آسمان شب، شگفت زده شده‌اند!
در این روزها منجمان در سراسر دنیا از ظهور دنباله دار هولمز در آسمان شب، شگفت زده شده‌اند!
این جمله ایست که در روزهای اخیر در بزرگترین سایت های نجومی دنیا شاهد آن هستیم. اما به راستی موضوع چیست؟
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=590
کمتر از یک هفته پیش دنباله داری با نام هولمز (17P) در مدار دوره‌ای خود با قدر 17 میان دو سیاره مریخ و مشتری ظاهر شد. از آن پس در روز چهارشنبه 2 آبان بود که ناظران آسمان شاهد درخشش ستاره‌ای تابان در صورت فلکی برساوش و به رنگ نارنجی-زرد در آسمان شب بودند. در این بین روشن شدن و فوران این دنباله دار سبب شد که یک میلیون بار پرنورتر شود و به قدر 2.5 برسد. در حقیقت همین موضوع بود که سبب شد این دنباله دار به جرمی جنجالی تبدیل شود چراکه اکنون به مانند ستاره‌ای پرنور بود که با وجود ماه کامل و آلودگی‌های نوری شهرها حتی با چشم غیر مسلح نیز رویت می شد. در خلال روز بعد دنباله دار منبسط شد، حال منجمان می‌توانستند با دوربین‌های دوچشمی و تلسکوپ‌ها، حلقه و هسته ای کوچک را از آن شاهد باشند. اما این جرم به دنباله دارهایی که تا کنون رصد شده بودند شباهت نداشت.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=900
البته لازم به ذکر است که این‌گونه فوران‌های موحش در دنباله دار سابقه نیز داشته است. 115 سال پیش در نوامبر سال 1892، هنگامی که «ادوین هولمز» به سوی دنباله دار نشانه رفت به قدر 5 رسیده بود.

فوران انفجاری

اولین کسی که داده‌های اخیر را برای انجمن بین المللی نجوم (IAU)، ارسال کرد، شخصی با نام «هنریک سانتانا» (Henriquez Santana)، از جزایر قناری بود، این گزارش اندکی پس از نیمه شب ارسال شد و در پی آن انجمن بین المللی نجوم بخشنامه 8886 را در روز 2 آبان منتشر کرد. در آن هنگام، بر طبق گزارش دو رصدگر از اسپانیا قدر دنباله دار از 8 به 7.3 رسیده بود.
اکنون بحث‌ها در گروه‌ها٬ وبلاگ‌ها و سایت‌های اینترنتی شکل گرفته بود. منجمان از همان نخستین لحظات با هم توافق داشتند و بر این عقیده بودند که هولمز دنباله داری شگفت انگیز و دل فریب است.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=600
دیری نگذشت که در شب هنگام خبرها از غرب به شرق کره خاکی کشیده شده بود، در ژاپن، کشوری بزرگ و با آلودگی نوری فراوان. گزارش‌ها از «سچی یوشیدا» (Seiichi Yoshida)، حاکی از آن بود که این منجم توانسته است دنباله دار را در کنار رودی در یوکوهاما، مشاهده کند. زمان ساعت 17:15 به وقت جهانی را نشان می‌داد و او در گزارشش قدر دنباله دار را 2.8 ثبت کرده بود.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=427هولمز همواره دارای حلقه‌ای گازی و واضح است، و هسته آن درخشش را حفظ کرده بود. کارشناسان دنباله دارها این‌گونه پیش بینی کرده بودند که درخشندگی دنباله دار هولمز در روزهای آینده پایدار است و همواره در آسمان منبسط خواهد شد، و با سرعت کمی به مغرب صورت فلکی برساوش حرکت می‌کند. این صورت فلکی همواره برای ساکنان شمال زمین قابل رویت است.
و ... در این روزها منجمان در سراسر دنیا از ظهور دنباله دار هولمز در آسمان شب، شگفت زده شدند!

مشاهدات، ثبت‌ها و پروژه‌های آماتوری و حرفه‌ای زیادی در این روزها انجام شد، می‌توان گفت که برای اغلب منجمان روزهای پرکاری سپری شده است و نتایج آن را می توان در گالری سایت‌ها، گزارشات و مقالات منتشر شده شاهد بود. لازم به ذکر است که این دنباله دار در ایران و شهر های بزرگ آن رویت شده و ثبت‌های زیاد از این پدیده سبب شده تا ایران را از کشور های فعال در این موضوع خوانده شود.
و ... در این روزها منجمان در سراسر دنیا از ظهور دنباله دار هولمز در آسمان شب، شگفت زده شدند!

مشاهدات، ثبت‌ها و پروژه‌های آماتوری و حرفه‌ای زیادی در این روزها انجام شد، می‌توان گفت که برای اغلب منجمان روزهای پرکاری سپری شده است و نتایج آن را می توان در گالری سایت‌ها، گزارشات و مقالات منتشر شده شاهد بود. لازم به ذکر است که این دنباله دار در ایران و شهر های بزرگ آن رویت شده و ثبت‌های زیاد از این پدیده سبب شده تا ایران را از کشور های فعال در این موضوع خوانده شود.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=400

تصويري از دنباله دار هولمز در نخستين لحظات بعد از انفجار، شما مي توانيد پوشش هيدروژني، بخش کما و هسته دنباله دار را به طور کاملا محسوس مشاهده نماييد.(ايليا تيموري)
توضیح:" وقتی دنباله داری از خورشید دور باشد، تنها از هسته ای تشکیل می شود که معمولا با نام گلوله برفی کثیف توصیف می شود. چنین توصیفی نشان می دهد که دنباله داران حاوی ذرات غبار مانند همراه با یخ و گازهای منجمد هستند. وقتی هسته به فاصله حدود 3AU از خورشید می رسد، بادها تابش های خورشیدی لایه خارجی ماده منجمد آن را تبخیر و ناحیه ای وسیع از گاز را اطراف هسته (Nucleus)، ایجاد می کنند که آن را کما (Coma)، می نامیم. کما ماهیتی رقیق دارد چرا که درخشش ستارگان از میان آن قابل رویت است، گرچه هسته دنباله دار اغلب کوچک است و چندین کیلومتر بیشتر نیست، اما کما معمولا آنقدر بزرگ می شود که به چندین برابر قطر زمین می رسد، و دراین هنگام که دنباله دار به خورشید نزدیک شده دمای آن گاه به چندین هزار درجه نیز می رسد. و زمانی که دنباله دار به خورشید نزدیک می شود پوشش هیدروژنی پیدا می کند که تا ده ها میلیون کیلومتر ادامه دارد. شما می توانید این پوشش را به رنگ سبز در تصویر مشاهده کنید برای ثبت آن به نوردهی بلندتری نیاز دارید."

VAHID 10-29-2007 11:09 AM

تصاویر ماهواره‌ای ناسا از آتش سوزی‌های شدید در کالیفرنیا
 
6 آبان 1386
ماهواره‌های ناسا تصاویر جدید و استثنایی از آتش سوزی‌های اخیر در کالیفرنیا گرفته‌اند. اين تصاوير سرعت زياد گسترش آتش را به خوبي نشان مي‌دهند.
ماهواره‌های ناسا تصاویر جدید و استثنایی از آتش سوزی‌های اخیر در کالیفرنیا گرفته‌اند. دست کم ۱۴ حریق عظیم در حدود ۱۱۰۰ کیلومتر مربع از شمال لس آنجلس تا جنوب شرقی سن دیگو را سوزاند. در تصاویر٬ فعالیت آتش با نقاط قرمز نشان داده شده است. آخرین تصاویر ماهواره‌ای ناسا در ۳۰ مهر مهر ماه ٬۱۳۸۶ ضخامت و زبانه کشیدن و پخش شدن دود ناشی از این حریق را بر فراز اقیانوس آرام نشان می‌دهد.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=300
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=300

بادهای سانتا آنا(Santa Ana) که سرعت بسیار زیادی دارند به گسترش آتش سوزی دامن می‌زنند.
بر طبق گزارش‌های خبری اخیر در حدود ۷۰۰ خانه ویران و صد ها هزار نفر از ساکنان منطقه مجبور به ترک خانه‌هایشان شده اند. در این تصاویر شعله‌های ناشی از حریق در مقیاس بسیار بزرگ نمایش داده شده است.

هواپیمای تحقیقاتی بدون سرنشین «ایخانا»(Ikhana) ناسا با پرواز بر فراز چندین حریق و به کمک تجهیزات تصویر برداری گرمایی-مادون قرمز٬ از نزدیک و از میان دود و غبار تصاویری با کیفیت بالا از نقاط داغ را ثبت کرده است. در این تصاویر سه بعدي، نقاط داغ به رنگ زرد مشخص شده است.
این تصویر سرعت و جهت بادها را نشان می‌دهد (بر اساس رنگ‌ها). رنگ سبز نمایانگر باد با سرعت‌های بالا است.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=350این دو تصویر به وضوح٬ سرعت رشد حریق را نشان می‌دهد.
سرعت باد در این مناطق در گستره‌ی ۵۰ تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت اندازه گیری شده است.
این بادها رطوبت نسبی بسیار کمی دارند و به همراه شرایط خشک و بی باران این مناطق منجر به آتش سوزی‌های اخیر شده است.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=350

VAHID 10-31-2007 05:05 PM

ماموریت شاتل دیسكاوری تمدید شد
 
سه شنبه۸ آبان ۱۳۸۶
آژانس فضایی آمریكا «ناسا» برای بررسی قسمت آسیب دیده ایستگاه بین‌المللی فضا، مأموریت شاتل دیسكاوری را تمدید كرد.
http://www.aftab.ir/news/2007/oct/30...66be44f2e8.jpg
آژانس فضایی آمریكا «ناسا» برای بررسی قسمت آسیب دیده ایستگاه بین‌المللی فضا، مأموریت شاتل دیسكاوری را تمدید كرد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، فضانوردان شاتل دیسكاوری ‌یك‌شنبه در دومین راهپیمایی فضایی خود متوجه آسیب دیدگی در مكان اتصال پشتیانی صفحات خورشیدی ایستگاه بین‌المللی فضا شدند. به همین دلیل اژانس فضایی آمریكا «ناسا» یك راهپیمایی فضایی دیگر نیز در برنامه مأموریت شاتل دیسكاوری اضافه كرد كه بدین ترتیب فضانوردان این شاتل در این ماموریت ۶ راهپیمایی فضایی خواهند داشت.
بر اساس این گزارش فضانوردان شاتل فضایی كه قرار بود ‌یك‌شنبه به زمین بازگردند به علت انجام این راهپیمایی فضایی یك روز بیش‌تر در ایستگاه بین‌المللی فضا خواهند ماند و ‌دوشنبه به زمین بازمی‌گردند.
بر اساس این گزارش دانیل تانی در حین انجام مأموریت راهپیمایی فضایی متوجه وجود تراشه‌های فلزی و پوشش غیر‌معمول در مكان اتصال پشتیانی صفحات خورشیدی شد.
فضانوردان قسمتی از این فلز آسیب دیده را با خود به زمین خواهند آورد تا برای پیدا كردن علت این آسیب مطالعات و آزمایشات مختلف بر روی آن انجام شود.

VAHID 11-01-2007 12:09 PM

کشف صدها سیاهچاله جدید
 
اخترشناسان به کشف صدها سیاهچاله در اعماق کهکشان های پر گرد و غبار در فاصله میلیاردها سال نوری موفق شدند.
http://www.aftab.ir/news/2007/oct/31...52fb6054fa.jpg
اخترشناسان به کشف صدها سیاهچاله در اعماق کهکشان های پر گرد و غبار در فاصله میلیاردها سال نوری موفق شدند.
این انبوه سیاهچاله های رو به رشد توسط تلسکوپ های فضایی «اسپیتزر» و «چاندرا» آژانس فضانوردی امریکا (ناسا) رصد شده اند. این کشف نشان می دهد که صدها میلیون سیاهچاله دیگر در کهکشان جوان ما وجود دارد که تعداد آنها دو برابر کل رقمی است که تاکنون در این فاصله شناسایی شده است. به گفته این محققان سیاهچاله های فعال و بسیار بزرگ همه جا در کائنات اولیه وجود داشته اند. این یافته ها همچنین نخستین مدرک علمی صریح است که نشان می دهد اکثریت کهکشان ها در فواصل دور در کائنات دوران جوانی خود را صرف ساختن ابرسیاهچاله ها در هسته هایشان کرده اند. این کشف جدید به محققان و منجمان کمک می کند که به سوالات اساسی شان درباره چگونگی تکامل کهکشان ها پاسخ دهند. این مشاهدات به عنوان بخشی از «پژوهش عمقی منشأها در رصدخانه های بزرگ» صورت گرفته که هدف از انجام آن بررسی حساس و دقیق کائنات دوردست در طول موج های چندگانه است.

shabhaye_mahtabi 11-07-2007 09:07 AM

شگفتي هاي آسمان شب
 
شگفتي هاي آسمان شب

«تصوير روز نجوم ، پنجره اي به آسمان شب و جلوه هاي فضا و اخترشناسي در جهان است». اين جمله اي است که در بالاي صفحه اصلي وبگاه «تصوير روز نجوم» مي خوانيد.
APOD ، نامي آشنا براي بسياري از علاقه مندان به نجوم است. اين وبگاه از سال 1995 تاکنون ، به همت دو اخترشناس حرفه اي ، هر روز تصويري جديد را از دنياي نجوم به نمايش مي گذارد. APOD در سالهاي اخير تاثير بسياري بر جامعه نجوم داشته ، به گونه اي که به يکي از پرمخاطب ترين مراجع اينترنتي نجوم در جهان تبديل شده است.
به دليل همين استقبال گسترده و نقش موثري که اين پايگاه در ترويج دانش نجوم داشته است ، بسياري از علاقه مندان در ساير کشورها نيز سعي به ارائه اين پايگاه به زبان خود کرده اند.مسوولان سايت ماهنامه نجوم ايران نيز در اقدامي تحسين برانگيز و پس از کسب مجوز رسمي از مسوولان رسمي اين سايت اقدام به راه اندازي نسخه فارسي اين وبگاه نمودند.
اينک وبگاه فارسي تصوير روز نجوم همزمان با وبگاه اصلي ، هر روزه راس ساعت 12 ظهر به روز مي شود و اطلاعات ارزشمندي را در اختيار علاقه مندان زيبايي هاي آسمان شب مي گذارد. به اين ترتيب نسخه فارسي اين وبگاه در فهرست اصلي اين وبگاه نيز فهرست شده است.
وبگاه مرجع AstronomyPicture Of the Day ، متعلق به بخش فعاليت هاي ترويجي مرکز فضايي گادرد ناسا ، در سال 1995تاسيس شد.
جري بونل (Jerry Bonnell) اخترشناس مرکز گادرد ناسا و روبرت نميروف (Robert Nemiroff) اخترشناس دانشگاه فناوري ميشيگان موسسان اين وبگاه بودند که از سال تاسيس آن تاکنون مسووليت نوشتن و ويرايش وبگاه را بر عهده دارند.
علاقه مندان مي توانند تصاوير و توضيحات اين پايگاه را به زبان فارسي هر روز ساعت 12 در نشاني www.apod.nojum.ir ملاحظه کنند.
با تشکر فریبا

VAHID 11-09-2007 08:08 PM

ماموریت دشوار فضانوردان برای تعمیر قطعه جداشده از ایستگاه فضایی
 
فضانوردان آمریكایی روز شنبه قصد دارند تا یكی از مشكل‌ترین راهپیمایی‌های فضایی را برای تعمیر یك قطعه جدا شده از ایستگاه فضایی انجام دهند.
http://www.aftab.ir/news/2007/nov/03...80d54c3310.jpg
فضانوردان آمریكایی روز شنبه قصد دارند تا یكی از مشكل‌ترین راهپیمایی‌های فضایی را برای تعمیر یك قطعه جدا شده از ایستگاه فضایی انجام دهند.
به نقل از آسوشیتدپرس از هوستون، مقامات ناسا و فضانوردان حاضر در مدار زمین روز و شب تلاش كرده‌اند تا تمام جزئیات این عملیات خطرناك و مهم را بررسی كنند. قبل از اینكه بتوان بازسازی ایستگاه فضایی را انجام داد تعمیر و اتصال دوباره بال خورشیدی جدا شده الزامی است.
طرح تهیه شده شامل ۴۵ دقیقه راهپیمایی "اسكات پاراژینسكی" در مسافتی به اندازه نیم زمین فوتبال است تا بتواند به محل حادثه كه در حدود ۳۰ متری محل اقامت و كار فضانوردان است برسد. مأموریت وی تعمیر یك ژنراتور تولید برق است.
وی تا زمانی كه نحوه آسیب این بال خورشیدی را نبیند نمی‌داند كه این مشكل در چه حدی است.این بال یك خطر ساختاری جدی برای ایستگاه فضایی تلقی می‌شود. ممكن است كه این آسیب جدی تر شده كه در نتیجه آن این بال ثبات خود را از دست می‌دهد و آنگاه ناسا مجبور است تا آن را به طور كامل جدا كرده و آنگاه یكی از منابع حیاتی تولید نیروی خود را برای آزمایشگاه‌هایش در آینده از دست بدهد.
فضانوردان اعلام كرده‌اند كه تا زمانی كه اسكات به محل بروز مشكل نرسد هیچ چیزی معلوم نخواهد بود.
این چهارمین راهپیمایی فضایی «پاراژینسكی» در این مأموریت و هفتمین راهپیمایی كل دوران ۱۵ ساله فضانوردی وی است.

VAHID 11-09-2007 08:21 PM

اصواتي جالب از زحل
 
صداي شفق‌هاي قطبي و ميدان‌هاي مغناطيسي زحل و بادهاي سطح بزرگ‌ترين قمر اين سياره، تيتان، را بشنويد.
بیشتر این صداها٬ صداهای ضبط شده نیستند. بلکه نتیجه‌ی تبدیل داده‌های غیر صوتی نظیر اندازه گیری میدان‌های مغناطیسی به صدا به وسیله‌ی رایانه هستند.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=290اصوات بدست آمده نسبتا عجیب هستند. یکی از این اصوات که به وسیله‌ی مغناطیس
سنج فضاپیمای کاسینی از نزدیکی انسلادوس٬ قمر زحل٬ بدست آمده است صدایی شبیه به برخاستن و فرود سفینه‌ی فضایی بیگانه‌ای را در گوش تداعی می کند. در حقیقت این مغناطيس‌سنج نوسانات میدان‌های مغناطیسی را که ناشی از حضور ذرات باردار اطراف کاسینی است، ضبط می‌کند.
دو فایل دیگر که از امواج رادیویی آشکار شده مرتبط با شفق های قطبی در جو زحل بدست آمده است، بسیار جالب هستند. به نظر می‌رسد این اصوات کم و بیش شبیه به صدای تفنگ های لیزری در فیلم‌های علمی- تخیلی است! یکی از فایل‌ها از ضبط واقعی میکروفونی متصل بر تجهیزات فرود هویگنس بدست آمده است. این میکروفون صدای بادها را در هنگام فرود کاوش‌گر بر سطح قمر تیتان ضبط کرده است.

VAHID 11-09-2007 08:26 PM

دیسکاوری به زمین بازگشت
 
شاتل دیسکاوری با موفقیت بر زمین نشست.
شاتل ديسکاوري ساعت ۲۱:۳۱ شب چهارشنبه به وقت ايران به سلامت فرود آمد.
http://nojum.ir/Common/Thumbnails/?s...g&MaxWidth=250
در اين ماموريت ۱۵ روزه که يازده روز آن در ايستگاه فضايي بين المللي سپري شد، فضانوردان موفق به تصب اتاقک ايتاليايي موسوم به هارموني به ايستگاه فضايي بين المللي شدند. اين اتاقک هجده درصد به فضاي زندگي در ایستگاه فضایی بین المللی افزود.
فضانوردان در این ماموریت با مشکلاتی زیادی دسته و پنجه نرم کردند که مهمترین آن ها، پارگی آرایه پیل های خورشیدی از دو ناحیه و تعمیر آن بود. این مشکل باعث شد که دو راهپیمایی از پنج راهپیمایی فضایی پیش بینی شده از دستور کار خارج بشود و جای آن ها را یک راهپیمایی فضایی برای تعمیر آرایه پیل های خورشیدی بگیرد.

SonBol 11-11-2007 10:03 AM

نتایج یک پژوهش جدید توسط یکی از دانشمندان موزه طبیعت و علم دنور در واشنگتن نشان داده است که در میان سیارات منظومه شمسی ما، احتمال وجود حیات در سیاره ناهید بیشتر از مریخ است.
«دیوید گرین اسپون» در نشستی که با حضور دانشمندان علوم سیاره یی در این زمینه در فلوریدا برگزار شد، اظهار داشت که اقیانوس های موجود در سیاره ناهید به اقیانوس های زمینی بسیار شبیه تر هستند که با افزایش گرمای ناهید، تبخیر شده اند. «گرین اسپون» خاطرنشان کرد که نتایج بررسی های اولیه روی مدل های جدید رایانه یی نشان داده است که این سیاره اقیانوس های خود را حدود یک میلیارد سال یا بیشتر بعد از شکل گیری اش، حفظ کرده است. پس از آن گرمای سیاره ناهید این اقیانوس ها را بخار کرده است. به گفته وی مطالعات بعدی نشان خواهد داد که چه مدت این سیاره قابل سکونت بوده است.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifروزنامه اعتماد

SonBol 11-11-2007 10:04 AM

شاتل دیسكاوری و خدمه آن در پایان ماموریت ۱۵ روزه فضایی خود برای تعمیر و تكمیل ساختمان ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین باز گشتند.
به گزارش آسوشیتدپرس این شاتل فضایی در ساعت ۱ بعداظهر به وقت شرق آمریكا در مركز فضایی كندی در كیپ كاناورال فلوریدا فرود آمد.
دیسكاوری به فرماندهی خانم پاملا ملروی در مسیر بازگشت مسیری قطری را بر فراز آمریكای شمالی از ایالت بریتیش كلمبیای كانادا در شمال غرب تا فلوریدا در جنوب شرق این قاره را پیمود.[چطور یك فضاپیما به زمین برمی‌گردد.
دیسكاوری در طول این سفر ۲۳۸ بار دور زمین چرخید و مسافتی بیش از ۱۰ میلبون كیلومتر را پیمود.
در مدت پهلوگرفتن دیسكاوری در ایستگاه فضایی بین‌المللی، هفت نفر خدمه آن به علاوه سه سرنشین ایستگاه فضایی بین‌المللی یك مدول جدید را به نام هارمونی را به ایستگاه اضافه كردند و یك شاه تیر را از یك طرف ایستگاه به طرف دیگر آن منتقل كردند. اما هنگامی كه دو باله حاوی سلول‌‌ های خورشیدی بر روی این شاه‌تیر در حال باز شدن بود، یكی از آنها گیر كرد و در دو نقطه دچار پارگی شد.
اسكات پارازینسكی یكی از خدمه دیسكاوری در یك راهپیمایی فضایی یكی از مشكل‌ترین و خطرناك‌ترین تعمیرها را بر روی این صفحه خورشیدی انجام داد.
یك از سرنشینان ایستگاه فضایی كلایتون آندرسون پس از ۱۵۲ روز اقامت در مدار زمین با دیسكاوری به زمین بارگشت.
خانم ملروی دومین زنی بود كه فرماندهی شاتل را در هنگام فرود به عهده داشت و فرماندهی او بر دیسكاوری همزمان با فرماندهی خانم پگی ویتسون بر ایستگاه فضایی بین‌المللی بود، كه اولین زنی است كه چنین وظیفه‌ای را به عهده می‌گیرد.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifهمشهری آنلاین

SonBol 11-11-2007 10:06 AM

شاتل «دیسكاوری» به ایستگاه فضایی رسیدhttp://www.aftab.ir/news/2007/oct/26...7c49aa0bab.jpg.http://www.aftab.ir/images/news/break.gifشاتل فضایی «دیسكاوری» و هفت خدمه ماموریت STS-۱۲۰ در ساعت ۸ و ۴۰ دقیقه روز پنج‌شنبه (به وقت شرق آمریكا) به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند.
تا كمتر از دو ساعت دیگر دریچه ارتباطی ایستگاه و شاتل گشوده می‌شود كه طی این مدت فضانوردان مستقر در آنها به كنترل فشار و چك نهایی سیستم‌هایشان خواهند برداشت.
آنها پس از ملاقات و احوال‌پرسی كوتاه با یكدیگر تلفیق عملكردهای ایستگاه و شاتل را آغاز می‌كنند.
شاتل دیسكاوری دو روز پیش در صد و بیستمین ماموریت شاتل‌های فضایی ناسا، بیست و سومین سفر خود را به سوی ایستگاه فضایی بین‌المللی آغاز كرد.
پاملا ملروی به عنوان دومین زن فرمانده شاتل، فرماندهی این ماموریت را بر عهده دارد.
در این ماموریت كه حدود دو هفته به طول می‌انجامد، پنج راهپیمایی فضایی برای تکمیل بخش‌های مختلف ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام خواهد شد.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifخبرگزارى ايسنا

SonBol 11-11-2007 10:06 AM

فضانوردان شاتل دیسكاوری كه در ایستگاه بین‌المللی به سر می‌برند یك محفظه جدید به این ایستگاه اضافه كردند.
به گزارش بی‌بی‌سی اسكات پارازینسكی و داگ ویلوك فضانوردان آمریكایی در یك راه‌پیمایی فضایی شش ساعته یك مدول ۱۴ تنی جدید را با استفاده از یك بازوی روباتیك موقتا بر روی ایستگاه بین‌المللی نصب كردند.
قرار است برای تعبیه نهایی این مدول كه هامونی نام دارد ۵ راه‌پیمایی فضایی انجام شود.
هارمونی فضای داخلی ایستگاه بین‌المللی را ۱۸ درصد بیشتر می‌كند و اولین مرحله توسعه فضای كار و زندگی فضانوردان مستقر در آن است كه پس از ۲۰۰۱ انجام می‌شود.
این محفظه جدید در واقع یك دالان است كه سه آزمایشگاه فعلی ایستگاه فضایی را به هم متصل می‌كند.
هارمونی یك سازه فضایی ۱۴ تنی با ابعاد ۷ متر در ۶.۴ متر است كه توسط شركت ایتالیایی تالس آلنیا اسپیس ساخته شده است. نصب موقت این سازه در ایستگاه فضایی بین‌المللی با هدایت فضانورد ایتالیایی پائولو نسپولی انجام شد.
دیسكاوی روز سه‌شنبه ۲۳ اكتبر (اول آبان) به فضا پرتاب شد و پنج‌شنبه در ایستگاه‌ بین‌المللی پهلو گرفت.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifهمشهری آنلاین

SonBol 11-11-2007 10:16 AM

گروهی از سیاره شناسان آمریکایی با استفاده از تصاویری که کاوشگر کاسینی از حلقه های زحل به زمین ارسال کرده است، یک نوار کمربندی را در خارجی ترین حلقه این سیاره کشف کردند که میزبان قمرهای کوچکی است.
دانشمندان دانشگاه کلورادو که نتایج تحقیقات خود را در تازه ترین شماره مجله "نیچر" منتشر کرده اند، با استفاده از تصاویری که کاوشگر کاسینی به زمین ارسال کرده است، فضایی را در خارجی ترین حلقه زحل کشف کردند که میزبان تعداد زیادی قمر کوچک است.
قطر هریک از این قمرها در اندازه یک زمین فوتبال است. این قمرها درپی برخورد یک شهاب سنگ با یک قمر بزرگتر شکل گرفته اند.
تصاویری که کاسینی تهیه کرده است، ۸ شیار به شکل ملخ هواپیما را نشان می دهد که در این شیارها قمرهای کوچک دیده می شوند.
این سیاره شناسان محاسبه کردند که درحدود هزار شیار ملخ شکل در خارجی ترین حلقه ای که به دور زحل می چرخد وجود دارد.
هریک از این شیارهای ملخی شکل درحدود ۱۵ کیلومتر هستند و کمربندی که این شیارها را در خود جای داده است، درحدود ۸/۱ ابعاد تمام حلقه های زحل را می پوشاند.
دراین خصوص این دانشمندان اظهار داشتند:" بعید بنظر می رسد که این اقمار کوچک، بقایای تنها یک فاجعه باشد که سیستم حلقه های زحل را بوجود آورده است. چراکه دراینصورت باید یک گسترش متحدالشکل دیده شود که درمورد این قمرها این گونه نیست. به اعتقاد ما در آینده تحقیق درباره تکمیل حلقه های زحل به نتایج این تحقیقات نیز نیاز دارد."
درحقیقت کشف فضای چگال قمرهای کوچک توانسته است یک تکه دیگر از پازل منشاء و ماهیت حلقه های زحل را پیدا کند.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifخبرگزارى مهر

SonBol 11-11-2007 10:17 AM

تقسیم بندی تغییرات سریع ساختار گازی شكل اطراف زحلhttp://www.aftab.ir/news/2007/sep/08...e503ec945f.jpghttp://www.aftab.ir/images/news/break.gifمحققان تغییرات سریع ساختار گازی شكل اطراف سیاره ونوس یا زحل را در سه منطقه تقسیم بندی كردند.
به نقل از خبرگزاری آلمان؛ محققان انستیتو تحقیقات IASF-INAF رم ایتالیا نتیجه بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات ارسال شده توسط ماهواره ایسا موسوم به ونوس اكسپرس را منتشر كردند.
بنابراین گزارش؛ آنها تغییرات سریع ساختار گازی شكل اطراف سیاره زحل را به سه ناحیه تقسیم كردند.
درناحیه قطب ها اغلب گردبادهای عظیم وجود دارد، در منطقه میانی را می توان بعنوان یك مرحله گذرا با طوفانهای هوا تعریف كرد و منطقه ای كه حول خط استوا قرار دارد .
این گزارش می افزاید؛ برای این تقسیم بندی محققان تغییرات بسیار سریع و روزانه سختار گازی شكل سیاره زحل را اندازه گیری كردند.
بر اساس این گزارش؛ تجزیه و تحلیل های بیشتر در آینده یافته‌های جدیدی را درباره سیاره زحل ارائه خواهد كرد.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifباشگاه خبرنگاران جوان

SonBol 11-11-2007 10:17 AM

تازه ترین محاسبات نشان می دهد که سرعت چرخش هسته سیاره زحل هفت دقیقه کمتر از آنچه تصور می شود، است.
گروهی از دانشمندان مرکز جهانی هوا فضای پاسادنا در کالیفرنیا و دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس که نتایج یافته های خود را در ماهنامه علمی ساینس منتشر کرده اند، در محاسبات جدید خود کشف کردند که سرعت چرخش هسته سیاره زحل هفت دقیقه کمتر از محاسبات گذشته است.
این محاسبات که با استفاده از اندازه گیری نیروی جاذبه، سرعت بادهای سیاره و انحراف سیگنال های رادیویی انجام شده است، می تواند به این معنی باشد که هسته زحل از میزان اندکی سنگ و یخ تشکیل شده است.
این محاسبات می تواند درخصوص سرعت و حرکت بادهای اتمسفر زحل توضیحاتی ارائه کند اما همچنین می تواند در درک منشاء سیارات غول پیکر منظومه شمسی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
این دانشمندان در خصوص منشاء سیارات غول پیکر زحل و مشتری اظهار داشته اند که این سیارات از هسته های بزرگ فلزی تشکیل شده بودند که بعدها تبدیل به گاز شده اند.
همچنین فرضیه های دیگر درخصوص منشاء زحل و مشتری نشان می دهد که این سیارات ثمره تکامل دیسک های بزرگ گازی شکلی است که دارای یک هسته کوچک از مواد جامد هستند.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifخبرگزارى مهر

SonBol 11-11-2007 10:18 AM

اخترشناسان از حل رموز پیچیده قمر دو چهره زحل موسوم به Iapetus خبر دادند.
در قمر Iapetus تقریبا هیچ رنگ خاکستری دیده نمی شود و به جای آن سطح خشن تماما سفید یا سیاه به چشم می خورد. این مساله سالهای طولانی است که ذهن اخترشناسان را به خود جلب کرده و به معمایی بزرگ تبدیل شده است.
اما اکنون تصاویر دقیق نشان می دهند که نور خورشید در حال ذوب کردن یخ در یکی از سمت های Iapetus است و بدین ترتیب سطح تاریک این قمر در معرض دید قرار می گیرد و این در حالی است که سمت دیگر پوسته یخی انعکاسی خود را حفظ می کند.
بر اساس گزارش "اسپیس" از زمانی که این قمر به وسیله کاسینی در سال ۱۶۷۱ میلادی کشف شده، ظاهر آن اخترشناسان را فریب داده است. لبه جلویی (مقدم) Iapetus همچون قیر سیاه است و این درحالی است که لبه پشتی آن همچون برف روشن است.
Iapetus ۹۰۷ مایل عرض داشته و با فاصله ۲/۲ میلیون مایلی به دور زحل می چرخد.
تصاویر واضحی که ماه گذشته به وسیله کاوشگر "کاسینی-هویگنس" در جریان عبور از سطح این قمر آن هم در ارتفاع پایین ثبت شد جزئیات بیشتری از سطح این قمر مرموز در اختیار اخترشناسان قرار داده است.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifخبرگزارى مهر

SonBol 11-11-2007 10:20 AM

کاوشگر کاسینی ۱۰ ساله شدhttp://www.aftab.ir/news/2007/oct/15...a3e7439978.jpg.http://www.aftab.ir/images/news/break.gifکاوشگر کاسینی ۱۰ سال قبل در ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر) ۱۹۹۷ با ماموریت کاوش در حلقه ها و قمرهای سیاره زحل از پایگاه کیپ کارناول فلوریدا به فضا پرتاب شد.
اولین تصاویر استثنائی از حلقه های زحل که تا آنزمان هرگز از یک فاصله بسیار نزدیک و با در نظرگرفتن تمام جزئیات مشاهده نشده بود به برکت کاوش های دقیق کاسینی گرفته شد.
این کاوشگر همچنین تاکنون توانسته است رودخانه های متان مایع را در تیتان، بزرگترین قمر زحل شناسایی کند.
کاوشگر کاسینی ۱۰ قبل در چنین روزی یعنی در ۱۵ اکتبر ۱۹۹۷ از پایگاه کیپ کارناوال فلوریدا به طرف زحل پرتاب شد.
این کاوشگر حاصل همکاری میان آژانس های فضایی آمریکا (ناسا)، اروپا (اسا) و ایتالیا (آسی) است. کاسینی از زمان پرتاب همواره مورد توجه تمام دانشمندان دنیا بوده و اطلاعات با ارزشی را در اختیار این دانشمندان گذاشته است.
اولین بار کاوشگر کاسینی در اول جولای ۲۰۰۴ به حلقه های زحل رسید و تصاویر بسیار واضح و نزدیکی را از زیباترین سیاره منظومه شمسی به زمین ارسال کرد.
در حقیقت کاسینی در آن زمان موفق شده بود با طی مسافتی در حدود ۲۰ هزار کیلومتر در بالای ابرها خود را به حداقل فاصله از سیاره زحل برساند.
این نزدیکترین فاصله ای بود که کاوشگرهای زحل توانسته بودند به آن دست یابند به طوری که سه کاوشگری که پیش از آن تصاویری را از زحل ارسال کرده بودند هرگز موفق نشده بودند تا این اندازه به این سیاره نزدیک شوند.
پیش از کاسینی، پایورنر (Pioneer) در سال ۱۹۷۹، ویاجر ۱ (Voyager ۱) در سال ۱۹۸۰ و ویاجر ۲ (Voyager ۲) در سال ۱۹۸۱ به کاوش در این سیاره پرداخته بودند.
تصاویر و اطلاعات متعددی که کاسینی با درنظر گرفتن جزئیات بی سابقه از این سیاره به زمین ارسال کرد، امکان بررسی و مطالعه مکانیزیم هایی که ۵/۴ میلیارد سال قبل در شکل گیری یکی از زیباترین سیارات منظومه شمسی رخ داده بودند را در اختیار دانشمندان قرار داد.
از میان رکوردهایی که کاسینی به ثبت رسانده است، می توان به اولین تصاویری اشاره کرد که این کاوشگر در ۱۴ ژانویه ۲۰۰۵ از تیتان، بزرگترین قمر زحل به زمین فرستاد.
در حقیقت این تصاویر شگفت انگیز، دنیایی زنده را به تصویر می کشید که در آن رودخانه های هیدرات کربنی در جریان بودند.
همچنین این کاوشگر در بهار سال ۲۰۰۶ موفق شد آثار حضور آب را در یک قمر دیگر زحل با عنوان "انسلادو" (Encelado) کشف کند. تلاش های کاوشگر کاسینی در کشف رازهای زحل و قمرهایش همچنان ادامه دارد.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifگزارش: خبرگزارى مهر

SonBol 11-11-2007 10:21 AM

کائناتی درون سیاهچاله هاhttp://www.aftab.ir/news/2007/nov/07...900ce66af8.jpghttp://www.aftab.ir/images/news/break.gifیکی از بزرگ ترین اسرار علم فیزیک این است که چه چیزی درون یک سیاهچاله وجود دارد. فرضیه یی که وجود سیاهچاله ها را پیش بینی کرد (نسبیت عام) عنوان می کند که تمام مواد درون سیاهچاله با فشرده شدن تبدیل به یک نقطه مرکزی با چگالی بی نهایت می شوند که «تکینگی» نامیده می شود. «کریستین بوهمر» از دانشگاه لندن می گوید؛ «اما بعد از آن همه چیز از نظر ریاضی تجزیه و خرد می شود. ما می خواهیم که این تکینگی از پدیده سیاهچاله حذف شود.» پژوهشگران زیادی بر این عقیده هستند که یک فرضیه جدید و جهانشمول که گرانش و تاثیرات کوانتومی را به هم پیوند دهد قادر خواهد بود این موضوع را حل کند.
فرضیه تار از شناخته شده ترین این جایگزین هاست. اما «بوهمر» و همکاران وی از فرضیه دیگری به نام «گرانش کوانتوم حلقوی» استفاده می کنند که رقیب فرضیه تار است. بر اساس این فرضیه فضا- زمان به عنوان شبکه یی از حلقه های انتزاعی تعریف می شود که بخش های کوچکی از فضا را به هم متصل می کنند. قبلاً از فرضیه گرانش کوانتوم حلقوی در مقابل ایده تکینگی استفاده شده بود. این فرضیه پیشنهاد می کند که به جای یک مهبانگ، کیهانی اولیه دچار رمبش شده و سپس طی یک «جهش بزرگ» به سمت بیرون منفجر شد.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifآسمان پارس

SonBol 11-12-2007 09:14 AM

مادر سالخورده نجوم ایران در بستر فراموشی !http://www.aftab.ir/news/2007/nov/10...088654dd29.jpghttp://www.aftab.ir/images/news/break.gifخانه سالمندان توحید میزبان نخستین بانوی استاد فیزیک ایران است، بانوی سالخورده بنیانگذار نخستین رصد خانه تاریخ نجوم کشور اکنون در میان صدها ستاره ای که مانند او دیگر از سو سو افتاده اند روزگار می گذراند.
آلینوش طریان در سن ۸۷ سالگی در خانه سالمندان روزگار کهنسالی را می گذراند و گاه گاهی خبری از حضور او در آن خانه در فضای خبری کشور پراکنده می شود اما هیچ یک از خبرها به این نکته اشاره ای ندارد که هیچ نهاد علمی و فرهنگی در کشور برای حمایت اجرایی و نه معنوی (که وظیفه دولت به عنوان نهاد حمایتی) از این بانوی اول فیزیک ایران گامی به پیش ننهاده است.
پیگیری خبرنگار مهر برای مصاحبه با این بانو به نتیجه نرسید و این گمان را تقویت می کند که احتمالاً بستگان وی به این نتیجه رسیده اند که این حجم مصاحبه و گفتگو برای فردی که روزگار پیری را می گذراند و این فعالیت برای جسم نحیف او آزاردهنده است و از سوی دیگر زمانی که هیچ اقدام عملی و اجرایی برای وی از سوی نهادهای مسئول فرهنگی و دانشگاهی انجام نمی گیرد، چه نیازی به مصاحبه های بیشتر است.
بستگان بانو "طریان" در کمال ادب و متانت درخواست خبرنگار مهر را رد کردند و این مسئله بیشتر ما را به گمانه زنی فوق نزدیک می کند.
دکتر آلینوش طریان از ارامنه ایرانی است که در فرانسه در دوره دکتری فیزیک ستارگان دانشگاه سوربن تحصل کرده است و نخستین رصدخانه و تلسکوپ خورشیدی تاریخ نجوم کشور را بنیان نهاد.
دکتر محمود احمدی نژاد ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در مراسمی که به همت مرکز امور زنان و خانواده به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و بزرگداشت مقام زن درتاریخ ۲۶ تیر ماه سال ۱۳۸۵ از زنان نمونه تقدیر کرد که یکی از این افراد اولین بانوی استاد فیزیک ایران خانم دکتر آلینوش طریان بود.
دکتر آلینوش طریان نخستین استاد دانشکده علوم (فیزیک) دانشگاه تهران بود و علاوه بر بنیانگذاری نخستین رصد خانه و اولین تلسکوپ خورشیدی تاریخ نجوم کشور وابسته به مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران را نیز در سال ۱۳۳۸ تأسیس کرد.
او همچنین از سوی برنامه فرزانگان صدا و سیما به عنوان چهره ماندگار در عرصه علمی معرفی می شود.
در سال ۸۲ از زندگی وی فیلمی با عنوان "سوی خورشید" ساخته می شود و در آن زندگی این نخستین بانوی استاد کرسی فیزیک ستاره در دانشگاه تهران به تصویر کشیده می شود.
این فیلم مستند یکی از مجموعه برنامه های "فرزانگان ایران" بود که به سفارش شکبه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران تهیه شده و به زندگی و فعالیت های علمی دکتر آلینوش طریان می پردازد.
در بخشی از این فیلم در توضیح زندگی نامه دکتر آلینوش طریان آمده است: "دکتر طریان در سال ۱۲۹۹ در خانواده ای ارمنی به دنیا آمده و برای تکمیل تحصیلات خود به فرانسه رفته است. او بعد از فارغ التحصیلی در رشته دکترای فیزیک از دانشگاه سوربن پاریس ، به ایران بازگشته ، به عنوان اولین استاد زن، در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مشغول به کار شده و نخستین کسی است که در رصدخانه دانشگاه تهران به تدریس فیزیک ستاره پرداخته است. علاقه ی او به علم و دانش سبب شده وصیت نامه ای تنظیم کند و منزل مسکونی خود را بعد از مرگ به ارامنه جلفا و دانشجویانی که محل اسکان مناسبی ندارند ببخشد. او تا سالهای اولیه انقلاب مشغول فعالیت بوده و هم اکنون سالهای بازنشستگی خود را طی می کند."
اینکه خانم دکتر طریان منزل مسکونی خود را برای دانشجویان وقف کرده است تا پس از مرگش در آنجا ساکن شوند نشان از علاقه او به علم و دانش دارد و این نکته را هم یادآوری می کند که با وجود اینکه تکریم عالمان و دانشمندان نکته ای است که همیشه و در همه حال مورد تأکید بزرگان دین و کشور بوده است اما این استاد به دلیل نداشتن فرزند و بستگان نزدیک در خانه سالمندان بسر برد.
شاید کسانی باشند که معتقدند که خانه سالمندان مکان بهتری برای نگهداری از یک بانوی سالخورده که گویا دچار آلزایمر شده است باشد اما در این میان توجه لازم از سوی نهادهای مسئول که یکی از آنها دانشگاه تهران است چه خواهد شد.
استفاده از تجربیات گرانقدر گذشتگان و افرادی همچون آلینوش طریان که به نوعی پایه گذار نجوم نوین و حرفه ای در ایران بوده است و تا مدتها پس از انقلاب اسلامی نیز به فعالیت موثر علمی می پرداخته است، جایگاهی فراموش شده در عرصه علم آموزی ایران یافته است.
در حالی که مسئولین و روسای دانشگاهها همواره در مراسم های گوناگونی از لزوم توجه به اساتید بازنشسته و راهکارهای استفاده از تجربیات آنها سخن می گویند اما تاکنون هیچ مرجع علمی به طور عملی و جدی به این مهم نپرداخته است.
اساتید زیادی همچون آلینوش طریان در خانه های گمشده این شهر و دیار زندگی می گذرانند و او نه اولین و نه آخرین فردی است که در بستر فراموشی روزمرگی تند و هیجان زده امروز، روزگار می گذراند.
تقدیر و تشکر از یک استاد وظیفه دانشگاهی است که وی در آن عمر گرانبهای خود را صرف کرده است اما بالاتر از تقدیر توجه و به یادآوردن گچ نوشته های آنها بر دیوار کلاسهای درس است.
خانم دکتر آلینوش طریان این روزها در بستر خود در خانه سالمندان توحید خاطرات روزهای تحصیل و علم آموزی را به یاد می آورد و با این خاطرات روزگار می گذراند.
امید است مسئولان آموزش عالی کشور که توجه به علم و تکریم عالم را شاخصه ویژه آموزش عالی کشور می دانند، تکریم از استاد بزرگوار آلینوش طریان را فراموش نکرده و مانع غروب احساس مادر آسمان و ستاره های ایران شوند.
برای سلامتی این بانوی عالم کشور سلامت روز افزون را از درگاه خداوند مسئلت دارد.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifگزارش: خبرگزارى مهر

shabhaye_mahtabi 11-18-2007 09:26 PM

دو شب در آسمان ايران دنباله داري بزرگتر از خورشيد
 
دو شب در آسمان ايران دنباله داري بزرگتر از خورشيد

http://www.parsdating.co.uk/uk/pic/thumb1_1221848.jpg

دنباله دار هولمز كه اندازه آن بزرگتر از خورشيد است ، امشب و فردا در آسمان ‏ايران ديده خواهد شد .‏
اين دنباله دار كه از چند شب پيش با وضوح قابل توجهي ‏ديده شده است ، از امشب در بهترين حالت خود براي رصد قرار خواهد گرفت . اين دنباله ‏دار كه اندازه آن كمي بزرگتر از حجم خورشيد است به جرمي بي رقيب در منظومه شمسي ‏تبديل شده است .قطر دنباله دار هولمز ۴/۱ ميليون كيلومتر تخمين زده شده است .‏
‏ اين دنباله دار استثنائي در اوج شمال شرقي آسمان در صورت فلكي بر ساوشي قابل رصد ‏كردن است .‏
به دليل آلودگي نوري ، ديدن اين دنباله دار زيبا در شهرهاي بزرگ امكان پذير نيست ، اما در ‏حومه شهر هاي تاريك و به دور از نور حتي با چشم غير مسلح نيز قابل رويت است .‏
دنباله دار هولمز به صورت يك توده‌ي كم نور و حجيم قابل شناسايي خواهد بود و بهترين ‏حالت رصد آن در شب دوشنبه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) خواهد بود كه در كنار ستاره‌ي آلفاي ‏برساوش خودنمايي مي كند و درخشش آن اين ستاره را خواهد بلعيد ، موقعيتي كه به گفته ي ‏كارشناسان نجوم ، حيف است رصد آن از دست برود .‏
با تشکر فریبا

VAHID 11-25-2007 12:15 PM

روسیه مرکز پرتاب جدیدی می سازد
 
روسیه مرکز پرتاب جدید خود را که مخصوص ماموریت‌های سرنشین دار طراحی شده است، در خاک کشور خود خواهد ساخت. این پایگاه تا سال 2015 تکمیل می‌شود.
http://www.nojum.ir/Common/Thumbnail...g&MaxWidth=300این مرکز پرتاب جدید که در نزدیکی مرز روسیه و چین در ناحیه‌ی «آمور»(Amur) قرار دارد، از سال ۲۰۱۵ آماده‌ی فعالیت خواهد بود.

روسیه از زمان ارسال اولین انسان به فضا تاکنون، برای ارسال ماموریت‌های سرنشین دار خود از پایگاه «بایکانور»(Baikonur) در قزاقستان استفاده کرده است.
مرکز پرتاب بایکانور قزاقستان به همراه مرکز فضایی کندی در ایالات متحده و مرکز «جیوکوان»(Jiuquan) در چین، تنها محل‌های پرتاب فضاپیماهای سرنشین دار به فضا هستند.
پس از فروپاشی شوروی سابق، روسیه پایگاه فضایی بایکانور را با مبلغ ۱۱۵ میلیون دلار در سال از قزاقستان اجاره کرد. بنا بر توافق دو کشور، قرار بود پایگاه بایکانور تا سال ۲۰۵۰ استفاده شود اما در ماه سپتامبر، سقوط یک موشک پروتون در نزدیکی یکی از شهرهای مورد بازدید رئیس جمهور قزاقستان، موجب بروز تردید در ادامه‌ی همکاری دو کشور شد. روسیه مراکز پرتاب بسیاری در خاک کشور خود دارد اما از هیچ یک از آن‌ها برای ماموریت‌های سرنشین دار استفاده نمی‌شود. روسیه قصد دارد تا سال ۲۰۱۸ اولین ماموریت سرنشین دار ارسالی از خاک کشور خود را انجام دهد.

VAHID 12-15-2007 05:45 PM

میدان مغناطیسی بین ستاره‌یی از اعماق فضا، منظومه شمسی ما را خم كرده است!
 
دانشمندان به تازگی دریافته‌اند كه منظومه شمسی ما با ضربه‌های میدان مغناطیسی بین ستاره‌یی از اعماق فضا دچار فرورفتگی و قرشدگی شده است.
http://www.aftab.ir/news/2007/dec/11...077f581afd.jpgاین اطلاعات به وسیله فضاپیمای «وویجر» آژانس فضانوردی آمریكا (ناسا) در طول سفر ۳۰ ساله‌اش به لبه منظومه شمسی به دست آمده است.
ادوارد استون، دانشمند ماموریت «وویجر»(VOYAGER) در موسسه فن‌آوری كالیفرنیا در این زمینه گفت: محققان تا مدت زیادی تصور می‌كردند كه منظومه شمسی خمیده شده اما هرگز تاكنون به مدارك علمی مستقیم و صریح در این زمینه دست نیافته بودند.
به گفته این دانشمندان، فضاپیمای «وویجر - ۲» وارد تكان پایانی شد كه تقریبا یك میلیارد مایل در نیمكره جنوبی هلیوسفر منظومه شمسی از «وویجر - ۱» پیشتر رفته است.
تكانی پایانی یك منطقه متلاطم فراتر از مدار پلوتون است؛ جایی كه بادهای خورشیدی نشات گرفته از خورشید به میزان قابل توجهی به دلیل برخورد با گاز رقیق فضای بین ستاره‌یی آرام می‌شوند.


اکنون ساعت 04:36 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)