پی سی سیتی

پی سی سیتی (http://p30city.net/index.php)
-   باغبانی (http://p30city.net/forumdisplay.php?f=206)
-   -   گلخانه (http://p30city.net/showthread.php?t=34742)

FereShteH 01-19-2012 10:50 AM

گلخانه
 
گل نرگس



در فصل زمستان نیز می‌توان انواعی از گل‌های طبیعی را در خانه نگهداری کرد و از زیبایی چشم‌نواز آنها بهره برد. یکی از گل‌های زمستانی که از گونه‌های مقاوم به سرما هستند را به شما معرفی می‌کنیم تا درصورت تمایل از آنها در دکوراسیون زمستانی خود استفاده کنید.



http://www.persianweek.com/wp-conten...ds/1988_71.jpg



نرگس ” Narcissus”
نرگس از جمله گیاهان پیازدار است و گونه های بسیار زیاد و متنوعی دارد. انواع نرگس‌ها به طور کلی گیاهانی مقاوم هستند و به مراقبت زیادی احتاج ندارند. وجه تمایز نرگس ها با سایر جنس های خانواده آماریلیراسه این است که حتی اگر تا ۱۰ سانتی‌متر خاک روی آن ها ریخته شود نیز مشکلی برایشان پیش نمی آید و سبز می‌شوند.

خاک رسی شنی هوموس دار، برای نرگس مناسب است.

برای کاشت برخی گونه‌های نرگس، اواخر شهریور یا مهر در حالی که زمین خشک است، پیاز را در خاک قرار می‌دهند. یکی از این گونه ها نرگس هلندی است که تاج و گلبرگ های آن زرد رنگ است. این گونه ها معمولا در اوایل بهار گل می دهند و عطر ندارند.

اما گونه دیگر، نرگس شیراز” Narcissus tazetta” نام دارد که گل های آن به صورت تکی یا چندتایی در انتهای شاخه گل دهنده ظاهر می شود. گل ها کوچک، با تاج زرد، گلبرگ سفید و بسیار خوش بو و معطر هستند. این گونه از نرگس بسیار در برابر سرما مقاوم است و از دی ماه تا اوایل فروردین (بسته به محل) امکان گل‌دهی دارد.

FereShteH 01-19-2012 10:51 AM

مارچوبه زینتی (اسپاراگوس)
 
مارچوبه زینتی (اسپاراگوس)



نام علمی : Asparagus

اسپاراگوس از خانواده لیلاسه ها یا سوسنی ها می باشد که دو نوع رایج آن در اغلب خانه ها دیده می شود وبنام اسپاراگوس پلوموسوس ودیگری بنام اسپاراگوس اسپرنگری می باشد.

دارای برگهای لطیف وپر مانند که از آن برای تزیین دسته گل استفاده می کنند، ‌‌رشد این گیاه خیلی سریع و راحت و نگهداری آن بدون دردسر است. بطوری که مشاهده می شود بعضی از اسپاراگوس ها دارای برگ های پهن ومجعد می باشند. اسپاراگوس با هر نوع موقعیتی خود را تطبیق می دهد و در نور کم یا زیاد، آبیاری کم یا زیاد ،حرارت کم یا زیاد بخوبی رشد می کند.

ازاسپاراگوس برای ایجاد کمان های سبز که به دور شاخه های کمانی می پیچند استفاده نمود ومنظره زیبائی فراهم می آورد.همچنین برای سبدهای آویزان مناسب است. یک نوع آن که دارای برگ های پهن است، بنام اسپاراگوس اسپاراگوئیدس نامیده می شود که نگهداری آن بسیار مشکل و در شرایط نامناسب از بین می رود.




نگهداری:

- درجه حرارت بسیار زیاد بطور مداوم برای این گیاه زیان آور است ودر زمستان تا ده درجه مناسب است.

- نبایستی در مقابل نور مستقیم آفتاب قرار گیرد ودر سایه و نیم سایه بخوبی رشد می کند.

- دربهار وتابستان هردو روز یک مرتبه و در زمستان هفته ای یک مرتبه کافیست.

- هرسال در فصل بهار بایستی گلدان آن را تعویض نمود وخاک برگ وکود پوسیده به آن داد.



تکثیر:

در هر موقع از سال می توان گیاه را به دو یا سه قسمت تقصیم نموده وهر قسمت را با ریشه های مربوطه در یک گلدان کاشت.همچنین می توان در فصل بهار یا تابستاندر۱۶ درجه حرارت بذر آن را در ماسه شیشه نرم کاشته و جوانه های آنرا به جعبه های چوبی با فاصله زیادتر درچند مرحله نشا می کنند.



امراض و آفات:

برگ‌های اسپاراگوس در‌ نتیجه آبیاری بیش از اندازه زرد می شود، ویا اینکه در نتیجه کمبود آب لبه برگها قهوه ای شده و می ریزد. همچنین بعلت کمبود نور برگ ها زرد شده می ریزد و در اثر بیماریهای قارچی که در نتیجه آبیاری بیش از حد بروز می کند ، موجب پوسیدگی ریشه و اسپاراگوس از بین می رود.

FereShteH 01-19-2012 10:51 AM

کاکتوس کریسمس
 
کاکتوس کریسمس


خانواده: Cactaceae
نام علمی: Zygocactus truncates
این کاکتوس به بلندی ۱۵ و گستردگی ۳۰ سانتیمتر میرسد. دارای ساقههای مستطیلی و دندانهدار بوده و گلهای قرمز، ارغوانی آن در اوایل پائیز و زمستان ظاهر میشوند.




نیازها:

به مکان نیمه سایه و خاک غنی (مخلوطی از خاک باغچه و ماسه شسته) با زهکش خوب نیاز دارد و حداقل دمای قابل تحمل آن ۱۰ درجه سانتیگراد باشد. در فصل تابستان بهتر است در هوای آزاد قرار گیرد و خاک گلدان همیشه نسبتاً مرطوب نگهداشته شود. از اول مهرماه گلدان را داخل خانه در مکانی خشک و خنک که بعدازظهرها تاریک باشد (روز کوتاه) قرار دهید تا زمانی که غنچه های گل ظاهر شوند در این زمان باید به محیط گرمتر (دمای خانه) منتقل گردد.در فاصله بین دو آبیاری اجازه دهید سطح خاک خشک شود.





ازدیاد:

از طریق تهیه قلمه ساقه در بهار یا اوایل تابستان امکانپذیر است.

FereShteH 01-19-2012 10:52 AM

میخک (گل ماندنی)
 

میخک (گل ماندنی)



میخک از گلهای ماندنی و زیبا با رنگهای متنوع بوده و در گلکاری بصورت گیاهان یکساله یا دوساله کاشته شده و برایتزئین حاشیه ها ، پنجره ، راهرو ، باغچه ، تپه گل ، گلدان و یا بصورت شاخه بریده مورد استفاده قرار می گیرد.



طرز کاشت:



خزانه کاری: در اواخر زمستان یا از اوایل تا اواخر بهار در زمین نرم خزانه به طور تنگ بذر افشانیکرده و روی بذرها را با قشر نازکی از خاک می پوشانیم.



نشا کاری: از اواسط بهار تا اوایل تابستان به فاصله ۲۵×۲۵ سانتیمتر در زمین اصلی نشا می کنیم.


کاشت مستقیم: بذر میخک را در بهار روی خطوطی به فاصله ۲۵ سانتیمتر به طور تنگ کاشته وپس از رشد ، فاصله بوته ها را در روی خطوط کاشت به ۲۵ سانتیمتر می رسانیم.






آب و هوا: به نور و محل آفتابگیر و آبیاری منظّم نیاز دارد.



خاک: خاک رسی – شنی آهکی مخلوط با خاک برگ پوسیده.



زمان گل دهی: از اواخر بهار تا پاییز گل می دهد.


FereShteH 01-19-2012 10:53 AM

نخل شامادور در آپارتمان
 
نخل شامادور در آپارتمان



کامه دور‌آ یا شامادورا

مشخصات: اسم علمی این گیاه Chamaedorea elegans ، از خانواده palmaceae می باشد . این جنس دارای گونه های چندی است که همگی به عنوان گیاهان آپارتمان استفاده می شوند.

به طور کلی شیبیه درخت خرما هستند و اندازه های آنان گوناگون می باشند. کامه‌دورآ دارای یک ساقه است که در انتهای آن خوشه ای از برگ ها قرار می گیرند. گونه elegans ارتفاعی کم تر از یک متر دارد و دارای برگهای خمیده بسیار زیبایی است. برگچه های آن تقریبا مستطیلی شکل می باشد گل ها به صورت پیازچه هایی زرد رنگ کوچک بوده که بر روی دمگل های باریک قرار می گیرند.




مراقبت: کامه‌دو‌آ به نور متوسط، گرمای معمولی، خاک همیشه خیس، رطوبت نسبی بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان ۲ گرم در لیتر، هر هفته یک بار از فروردین تا مهر ماه مورد استفاده قرار داد.

خاک: خاک جنگل یعنی همان خاک هوموسی برای رشد گیاه کامه‌دورآ مناسب است.




ازدیاد: برای تکثیر این گیاه، باید بتوانید شرایط مناسبی را برای جوانه زدن بذرها، به وجود آورید.

بذرها را در سینی بذر که حاوی کمپوست مخصوص قلمه و بذر با پایه پیت می باشد، بکارید و در دستگاه گرمازایی تکثیر، قراردهید یا اینکه دمای محیط را حدود ۲۱ درجه سانتیگراد و یا حتی بالاتر دما یعنی ۲۴ درجه سانتیگراد به طور ثابت نگاه دارید. به طور کلی درصد بذرهایی که جوانه می زنند نسبتا پایین است.

بذرهای این گیاه را باید از اواسط بهار تا اوایل تابستان کاشته و در سایه روشن نگهداری نمود. بسیار مهم است که جوانه ها را به طور منظم کنترل کنید تا فساد قارچی به وجود نیامده باشد. زیرا ممکن است قسمتهای پایین ساقه توسط قارچها صدمه ببیند. زمانی که نشاءها به طول ۵ سانتیمتر رسیدند ، آنها را بیرون آورده و در گلدان دیگری بکارید و دقت کنید، آبیاری بیش از اندازه صورت نگیرد.

FereShteH 01-19-2012 10:54 AM

گیاه مرجان
 
گیاه مرجان

مرجان , این گیاه با گلهای کوچک و معصوم زیبایی خاصی دارد. گاهی در تمام طول سال گل می دهد و این فوق العاده است.




مشخصات: اسم علمی فرفیون Euphorbia milii ، از خانواده Euphorbiaceae میباشد. این جنس دارای ۲۰۰۰ گونه است که از گیاهان یک ساله، دو ساله علفی، چند ساله و درختچه های همیشه سبز وخزان کننده میباشد که اغلب آنها گوشتی هستند. گونه مورد نظر، بومی ماداگاسکار است.

ارتفاع آن به ۳۰ سانتی متر وگسترش آن به ۶۰ سانتی متر می رسد. همچنین دارای خار بوده و نیمه گوشتی است که در قسمت تحتانی چوبی شده است. نوک شاخه ها تولید برگهای نیزه‌ای واژ تخم مرغی با رنگ سبز روشن می‌نماید. گل آذین ۵ تا ۸ سانتی متر آن به صورت گرزن منشعب است و از قسمت انتهایی ساقه خارج می یوشد. دو براکته قرمز قلوه ای شکل در زیر گلها ظاهر می شوند فرفیون در تمام طول سال ممکن است گل بدهد ولی معمولا در زمستان به گل می رود. شیره سفید رنگ این گیاه سمی است.

مراقبت: فرفیون به نور زیاد، گرمای زیاد، آبیاری اندک تا معمولی، هوای خشک و خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان ۲ گرم در لیتر قلمه های انتهایی، از اواسط بهار تا اوایل تابستان تکثیر کنید.

خاک: مخلوطی از خاک باغچه، خاک برگ و ماسه شسته به نسبت مساوی که در فواصل آبیاری باید خشک گردد برای فرفیون بسیار مناسب است.




ازدیاد: اگر چه میزان موفقیت در تکثیر این گیاه بسیار کم است، ولی نا امید نشوید. با یک چاقوی تیز، قلمه های انتهایی ساقه را، به طول ۸ تا ۱۰ سانتی متر جدا کرده و به مدت یک روز یا بیشتر، در کناری قرار دهید تا در محل بریده و هر یک را در گلدانی با قطر دهانه ۶ سانتیمتر، حاوی کمپوست مخصوص گیاهان گوشتی و کاکتوس، بکارید و خاک را نسبتا مرطوب نگهدارید اگر شیره سفید این گیاه بیش از حد تراوش کرد، آنرا در پودر زغال چوب و یا آب فرو ببرید مراقب باشید خارهای تیره و شیره سمی فرفیون با دست شما تماس نباید .

قلمه ها را در نور مناسب و دمای ۲۱ درجه سانتیگراد، به مدت دو ماه نگاه دارید و قلمه ای را که خشک نشده بود و رشد کافی داشت، در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر قرار بدهید.

FereShteH 01-19-2012 10:55 AM

گل داوودی
 
گل داوودی



گل داوودی ماندگاری و رنگهای متنوع بسیار زیادی دارد. داوودی از گل های زینتی متداولی است که ممکن ست خیلی ها گل بریده ی آن را در گلدان داخل خانه نگهداری کنند یا برای هدیه دادن انتخاب کنند.




کشت و نگهداری داوودی(به ویژه انواع کوتاه آن)در آپارتمان ها معمول است. علاوه بر آن می توان این گل زیبا را برای تزیین داخل باغچه کاشت. داووی با رنگهای متنوع به صورت کم پر و پرپردر واریته های مختلف گل می دهد.



شرایط آب و هوایی:

نور: داوودی به نور کامل احتیاج دارد ولی اواسط روزاز نور مستقیم بیزار می شود.

دما: بهترین درجه حرارت برای این گیاه در تمام طول سال ۱۶ درجه سانتی گراد است.

آبیاری: اگر از داوودی داخل آپارتمان نگهداری می کنید هر ۲هفته یکبار (در تمام فصل های سال) گیاه را آبیاری کنید و همیشه خاک را مرطوب نگه دارید. مواظب باتلاقی شدن خاک باشید و هرگز اجازه ندهید آب اضافی در گلدان باقی بماند.

تمیز کردن برگ ها: غبار پاشی برگ ها را تمیز می کند، بنابراین از مواد براق کننده ی شیمیایی استفاده نکنید.



تغذیه و پرورش:

خاک مناسب: مخلوطی از لوم و شن بهترین خاک برای این گیاه است.

تعویض گلدان: لزومی به تعویض گلدان نیست، اصولا زمانی که داوودی به عنوان گیاه خانگی مورد استفاده قرار می گیرد طول عمر آن فقط یکسال است ولی گلکارهای حرفه ای از ریشه ی زیر زمینی آن به عنوان منبع تکثیر برای سال آینده استفاده می کنند.

تکثیر: ریشه دار کردن قلمه در اواخر زمستان و تقسیم ریشه و بوته.

FereShteH 01-19-2012 10:56 AM

نوعی صبر
 
نوعی صبر


مشخصات: اسم علمی صبر زردAloe variegate و از خانوده Liliaceae میباشد. این گیاه بومی ناتال بوده و گیاهی است آبدار و گوشتی به ارتفاع ۳۰ سانتیمتر و برگهای ضخیم و نیزه ای به طول ۱۲ سانتیمتر که دارای نوارهای سفید و سبز تیره عرضی میباشد. معمولا این گیاه در اطاقهای کم رطوبت به خوبی رشد می کند .

لبه برگهای آن دندانه دارد است و گلهایی به رنگ نارنجی روشن، به شکل گل آذین و به طول ۳۰ سانتیمتر دارد، این گلها در اوائل بهار ظاهر می شوند. صبرزرد نباید در مقابل نور مستقیم خورشید قرار بگیرد و نیز نباید قطرات آب روی برگهای آن ریخته شود زیرا باعث پوسیدگی گیاه می شود. همچنین نیاز آب دادن زیاد در زمستان باید خودداری کرد.




مراقبت: این گیاه به نور متوسط تا شدید ، هوای معتدل، آبیاری کم، رطوبت نسبی کم و خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز است را هر دو هفته یکبار به مقدار ۳ گرم در لیتر از اسفند تا آبان ماه استفاده می‌کنند.

خاک: مخلوطی از یک قسمت خاک برگ و دو قسمت ماسه، خاک مطلوبی برای رشد گیاه فراهم می نماید.

ازدیاد: صبر زرد پا جوشهای زیبایی را در کنار پایه مادری تولید می کند که بهترین روش برای تکثیر آن است. این گیاه را در اواخر بهار یا اوایل تابستان ، زمانی که پاجوشهایی را تولید کرده از گلدان بیرون آورید و پاجوشهایی را که شروع به تشکیل فرم روزت نموده اند به آرامی از پایه مادری جا کنید دقت کنید ساقه را نشکنید و پا جوشها همراه با ریشه زیاد جدا کنید.

سپس آنها را در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست مخصوص گیاهان گوشتی بکارید و در نور مناسب دهید تا ریشه دهی انجام شود. دما را ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتیگراد و خاک را نسبتا مرطوب نگاه دارید.

به یاد داشته باشید پا جوشهای بزرگتر با سرعت بیشتری نسبت به پا جوش های کوچک ریشه می دهند.

FereShteH 01-19-2012 10:57 AM

گورخر خانگی
 
گورخر خانگی



آفلاندرا برگ های زینتی، کشیده، درشت، سبزرنگ با خطوط سفید در امتداد رگبرگ ها و یک ساقه گل دهنده چهارگوش و براکته های رنگی دارد.حالت رنگ برگ های آن شبیه پوست گور خر است و به همین دلیل به نام گیاه گورخری معروف است.

این گیاه نسبتا حاره ای که زادگاهش برزیل است در گلخانه های نسبتا گرم و مرطوب رشد بهتری خواهد داشت.آفلاندرا گل های زرد رنگی دارد که در اطراف سنبله ای مجتمع شده و کاسبرگ هایی به رنگ زرد یا برحسب نوع سرخ فام دارد، البته پس از اتمام دوران گل دهی احتیاج به یک زمان ۵۰ روزه استراحت در فصل زمستان دارد. معمولا رویش گل های آفلاندرا در اوایل پاییز ظاهر شده و تا اوایل زمستان ادامه دارد.





آبیاری

در تابستان به آب فراوان احتیاج دارد ولی در زمستان باید کمتر به آن آب داد. به هر حال هیچ وقت خاک گلدان نباید خشک شود به علاوه لازم است وقتی گیاه گل ندارد، آبیاری منظم و مداوم را اصلا فراموش نکنید.



دمای مناسب

حداکثر دمای محیط برای آن در فصل گرما ۳۰ درجه سانتی گراد و در هوای سرد مثل فصل زمستان ۱۷ درجه سانتی گراد است اما به طور کلی سعی کنید در طول روز دمای ۲۸ درجه و در شب دمای۱۷ درجه را برای آن مهیا کنید.



نور

به نور زیاد احتیاج دارد، البته نور مستقیم آفتاب برگ های گیاه را آزار می دهد و ممکن است گیاه شما کمی پژمرده شود.



خاک مناسب

خاک مناسب برای پرورش آفلاندرا مخلوطی از خاک پیث ماس و خاک لوم و مقداری ماسه نرم است. ریشه گیاه در این نوع خاک رشد بهتری خواهد داشت.



میزان رطوبت

خاک را در طول تابستان مرطوب نگه دارید و برای این کار بهتر است گلدان ها را در داخل ظرف پلاستیکی که تورب دارند فرو کنید و روی تورب را آب پاشی کنید تا با تبخیر آن رطوبت مناسبی برای گیاه فراهم شود.



زمان تکثیر

این گیاه را در فصل بهار و در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد با قلمه هایی که پاشنه دار باشند در خاک مناسب تکثیر می کنند.



کودهی

این گیاه نیز مثل هر گیاه دیگری نیاز به تغذیه دارد بنابراین بهتر است در فصل های گرم هر هفته یک بار به آن کود شیمیایی بدهید.



مه پاشی

با آب ولرم و دستگاه مه پاش ماهانه گیاه را تمیز کنید و هرگز از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.



تعویض گلدان

معمولا در اوایل بهار و در زمان اتمام استراحت دوره زمستانی، گلدان گیاه ۲ ساله را عوض می کنند.




نکاتی که باید برای نگهداری از «آفلاندرا» بدانید

چنانچه گلدان گیاه خیلی بزرگ باشد، گل ها ظاهر نخواهد شد. اگر به مدت ۴۵ روز گیاه را در سرمای ملایم قرار داده و گلدان آن را آبیاری نکنیم در سال آینده گل هایی زیبا و با کیفیت عالی خواهد داد.

اگر در فصل زمستان گیاه را در محلی خیلی گرم قرار بدهیم، ساقه های گیاه بلند و بدشکل می شوند. چنانچه گلدان گیاه در محیط خشک نگهداری شود یا تشنه باشد، برگ های آن می ریزند. اگر خاک گلدان فقیر باشد برگ های جدید گیاه خیلی ریز می شوند.

چنانچه گل های گیاه سقوط کنند و برگ ها هم به سمت پایین خم شوند، عامل آن ممکن است آبیاری بیش از اندازه، تشنگی یا گرمای شدید باشد. با شروع فصل پاییز این گیاه به استراحت نیاز دارد و باید درجه محیط آن حدود ۱۵درجه سانتی گراد باشد. وقتی گل آفلاندرا ظاهر شد لازم است در معرض نور فراوان قرار گیرد و آب در حد متوسط به آن داده شود. پس از تمام شدن گل باید گل های پژمرده را چید و آبیاری آن را کم کرد. حرارت نیز باید کم شود ولی از ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتی گراد پایین تر نیاید.

FereShteH 01-19-2012 10:57 AM

کوردلینا
 
کوردلینا



کوردلینا یا کوردلین را می توانید براحتی در اتاق کنار پنجره نگهداری کنید,اگرنورکافی به برگهای این گیاه نیزه‌ای برسد به رنگ سبز تیره و براق با حاشیه قرمز متمایل به ارغوانی در می آید که بسیار زیباست.




مشخصات: اسم علمی کوردیلین Cordyline terminalis ، از خانواده Liliaceaeمی باشد. این گیاه داری ۱۵ گونه از گیاهان همیشه سبز نخل مانند به صورت درختچه و درخت با برگهای بسیار زیبا می باشد .گونه مورد نظر بومی جنوب شرقی آسیا بوده و ارتفاع آن در حدود ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی متر است. اینگونه فقط در گلدان کشت می شود.

مراقبت: گیاه کوردیلین به نورمتوسط، گرمای معمولی تا زیاد، خاک همیشه مرطوب رطوبت نسبی ۷۰ تا ۹۰ درصد، خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز این گیاه رامی توان به میزان ۳ گرم در لیتر هر دو هفته یکبار از اردیبهشت تا آبان مورد استفاده قرار داد.

خاک: مخلوطی از خاک جنگلی و کود حیوانی کاملا پوسیده برای رشد کوردیلین مطلوب است.

ازدیاد: تکثیر این گیاه ممکن است تا حدودی مشکل باشد. زیرا سر شاخه گیاه قبل از زمانی که بیشتر گیاهان را تکثیر می کنید، باید قطع شود. بهتر است تا زمانی که گیاه خیلی بلند نشده، عمل تکثیر را انجام دهید قسمت بالای گیاه را به وسیله قیچی باغبانی به اندازه ۱۰۰تا ۱۵ سانتیمتر، جدا کنید. ابتدا درپودر هورمون ریشه زایی فرو برده و سپس در گلدانی باقطردهانه ۹ سانتیمتر ، حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه قرار دهید. خاک رابه اندازه کافی مرطوب کنید ولی دقت داشته باشید بیش از اندازه آبیاری صورت نگیرد.

قلمه ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و دردمای ۲۱ درجه سانتی گراد در شرایط نور مناسب و کافی نگاه دارید. زمانی که ریشه دهی انجام شد، یعنی بعد از چند هفته ، قلمه هارا از زیر پوشش در آورید و هریک را به تنهایی در گلدانی با قطردهانه ۱۱ تا ۱۳سانتیمتر، حاوی کمپوست با پایه پیت قرار دهید.

عوارض و درمان: اصولا گیاهان زینتی رنگین برگ، احتیاجات نوری بیشتری دارند. اگر دید برگهای گیاه کوردیلین بی رنگ هستند، حتما نور محیط کافی نیست. لکه های قهوه ای روی ساقه ها و زیر برگها توسط حشرات آفت ایجاد میشوند. اگر ماهی یکبار با حشره کش نفوذی سمپاشی کنید علایم بر طرف می گردند.

دیسکهای قهوه ای زیر برگ و روی ساقه هم نتیجه فعالیت حشره آفت است در صورتی که مشاهده کردید برگها چروکیده وخشک می شود، گیاه را به محل خنک تری ببرید و آن را غبار پاشی کنید زیرا به نظر می رسد هوا برای رفع این معضل غبار پاشی کنید و به زیر گلدانی سنگر یزه دار اضافه کنید. برگهای زرد و تا رعنکبوتی کوردیلین را با سم کنه کش، آغشته کنید تا علائم فعالیت کنه قرمز بر طرف شود.

FereShteH 01-19-2012 10:58 AM

گل ناز آفتابی
 
گل ناز آفتابی Portulaca granadiflora


اگردوست دارید این گل خوشکل را در باغچه یا گلدان داشته باشید, در مورد آن بیشتر بدانید. منشا آن برزیل است .یکساله بوده ارتفاع آن به ۱۰-۱۵ سانتی متر ولی گسترش عرض آن تا ۴۰ سانتی متر نیز می رسد. دارای برگهای گوشتی و استوانه ای شکل و نیز ساقه های گوشتی براق و شکننده و پوشیده از کرک است و روی زمین پهن می شود.

گل ناز بسیار متنوع است و دارای انواع کم پر و پرپر است. انواع کم پر آن دارای ۵ گلبرگ و انواع پرپر شبیه گل رز مینیاتوری است.گلهای آن شبها بسته اند و روزها با نور آفتاب باز می شوند. روزهایی که هوا ابری است گلها بسته باقی می مانند این گیاه چون گسترش عرضی زیادی دارد در مدت کوتاهی زمین را می پوشاند یکی از گلهای مناسب جهت تپه ها و سراشیبی ها است.




گلدهی
از اواسط تابستان تا اواسط پاییز گل می دهد.

نیازها
یکی از ویژگیهای گل ناز که کمتر در سایر گلها دیده می شود مقاومت زیاد آن در برابر گرما و خشکی است بنابراین در باغچه های سنگی جلو ساختمانها که در اثر تابشی آفتاب بسیار گرم می شوند. یکی از نادرترین گیاهانی است که می تواند کشت شده و شرایط را تحمل کند.

نسبت به حاصلخیزی حاک حساسیت زیادی ندارد. و تقریبا شور پسند است. خاک آن باید زه کشی کافی داشته باشد. اگر خاک حاصلخیز و کاملا قوی باشد سریعا رشد می کند و تمام بستر خود را می پوشاند. در بهار و پاییز کمتر آبیاری می شود ولی در روزهای گرم تابستان به آبیاری بیشتری نیاز دارد. ضمن اینکه می تواند بی آبی را برای مدتی تحمل کند مواظبت خاصی نیاز ندارد ولی چون ارتفاع آن کوتاه است باید خوب علف زنی شود تا مغلوب علفهای هرز نشود.

FereShteH 01-19-2012 10:59 AM

مینا، گل پاییزی
 
مینا، گل پاییزی


نام علمی آن آستر ASTERاست و جزء خانواده کمپوزیته COMPOSITAE)) به حساب می آید.مینا خیلی زود همه باغچه را به خودش اختصاص می دهد. سریع رشد می کند و حتی بعضی از واریته های آن در فصل زمستان نیز سبزینه برگهای خود را حفظ نموده و باغچه شما را سرسبز می کنند. سرزمین اصلی برخی از گونه های مینا، آمریکای شمالی است.




روش ازدیاد:معمولاً بذرهای آن را مانند سایر گلها در بهار به خاک می نشانند، به این ترتیب در پاییزشاهد گلهای آن خواهیم بود. برای اینکه مینا در تابستان به گل رود باید در بهمن یا اسفند بذر آن را در گلخانه کاشت و زمانی که هوا مساعد شد نهالهای جوان را به باغچه منتقل ساخت.

نشاکاری: همان طور که اشاره شد در مورد مینا امکان نشاکاری نیز وجود دارد. به همین منظور اغلب مراکز تکثیر گل و گیاه در بهار آن را آماده نشا ساخته و نشاهای آماده را در جعبه عرضه می کنند، اگر جعبه های آماده مینا را تهیه کنید می توانید به سادگی آن را به باغچه منتقل سازید.

برای کاشت نشا باید موارد زیر رعایت شود:نشاهای جوان را بعد از انتقال به خانه خیلی زود در باغچه بکارید تا ریشه در معرض هوا قرار نگیرد. زمان مناسب برای کاشت نشا، صبح زود یا هنگام غروب آفتاب می باشد.

خاک:مینا به خاکهای غنی از مواد غذایی علاقه مند است. خاک باغچه باید به وسیله کودهای حیوانی پوسیده تقویت شود. ضمنا خاک باید سبک و دارای زهکش باشد.

آبیاری:مینا به آب فراوان احتیاج دارد. آبیاری بموقع را فراموش نکنید. در فصل پاییز به آب بیشتری نیازمند است.




چیدن گلها:از گلهای مینا می توان به عنوان گل بریده استفاده کرد. برای تقویت مینا لازم است گلهایی که عمر آنها به پایان رسیده و پژمرده شده اند از شاخه بریده شوند تا سایر قسمتها رشد کرده و گلهای بیشتری بدهند.در فصل پاییز لازم است گاه گداری سری به باغچه بزنید و گلهای پژمرده را با قیچی از شاخه جدا کنید.

FereShteH 01-19-2012 11:00 AM

پرنده بهشتی یک گیاه دائمی
 
نام علمی: استرلیتزیا STRELITZIA
خانواده موزاسه MUSACEAE

پرنده بهشتی یک گیاه دائمی و همیشه سبز است که در کشور ما به صورت گیاه آپارتمانی در داخل ساختمان و یا در گلخانه‏ها نگهداری می‏شود.




گرما :
به طور کلی گرما را دوست دارد. در زمستان دمایی معادل پانزده درجه سانتی‏گراد کافی است اما در فصول دیگر باید گرما را افزایش داد.

نور:
آن را در محل سایه روشن قرار دهید. اجازه بدهید در زمستان نور مستقیم خورشید را ببیند. در این فصل می‏تواند در پشت پنجره‏های آفتابگیر قرار داشته باشد، اما در تابستان فاصله گلدان را تا پنجره بیشتر کنید.

کودپاشی:
فقط در فصول گرم به کود شیمیایی نیاز پیدا می‏کند. از اوائل بهار تا اوائل پاییز به این کار اقدام نمایید. هر هفته یک بار و آن هم هر بار فقط دو گرم کود شیمیایی را در آب حل نموده و پای آن بریزید.

خاک:
خاک‏بایدازنظرمواد غذایی غنی باشد. در تهیه خاک برای این گیاه از مقداری ماسه هم استفاده کنید تا زهکش مناسبی داشته باشد.

آبیاری:
خاک گلدان را همواره مرطوب نگه دارید. اجازه ندهید خاک خشک شود. هر بار که ملاحظه فرمودید خاک در حال خشک شدن است، فقط با یک لیوان آب آن را مرطوب کنید.

تکثیر و ازدیاد:
در صورتی پرنده بهشتی را تکثیر می‏کنیم که کاملاً قوی و پر رشد باشد. در انواع پیر در کنار بوته اصلی بوته‏های کوچکی سبز می‏شوند. در فصل بهار یا تابستان، این نهالهای جوان را همراه با مقداری ریشه از پایه اصلی جدا می‏کنیم و در گلدان دیگری می‏کاریم. به این ترتیب پرنده بهشتی تکثیر می‏شود.در صورت دسترسی به بذر این گیاه، می‏توان در بهار آن را به خاک سپرد. درجه حرارت مناسب برای کاشت بذر ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‏گراد است. البته ما برای خانواده‏هایی که دوستدار تکثیر آن هستند روش تقسیم بوته را پیشنهاد می‏کنیم، چون ساده‏تر و بی‏دردسرتر است.





نکات دیگر در مورد
نگهداری پرنده بهشتی:
۱ـ در سردترین روزهای سال هم نباید درجه حرارت از پانزده درجه سانتی‏گراد کمتر شود. نسبت به سرما حساسیت زیادی دارد و اگر درجه حرارت به سه درجه سانتی‏گراد برسد پرنده بهشتی می‏میرد.

۲ـ در صورتی که به وسیله کاشت بذر تکثیر شود، بعد از کاشت بذر سه ماه به طول می‏انجامد که بذر سبز شود. در سالهای اول و دوم، رشد آنچنانی ندارد؛ اما از سال سوم رشد خود را آغاز می‏کند، و در سال هفتم گل می‏دهد.

۳ـ برای تکثیر به روش تقسیم بوته از پایه‏های قوی ده گیاه مستقل می‏توانیم برداشت کنیم. سه سال طول می‏کشد تا این بوته‏های جوان به گل بروند و از هر پایه شش گل می‏توان برداشت نمود.

۴ـ گلدان پرنده بهشتی باید عمیق باشد، گلدانی را انتخاب کنید که حداقل پنجاه سانتی‏متر ارتفاع داشته باشد.

۵ـ حدودا در مردادماه این گیاه کاملاً غیرفعال می‏شود و یک استراحت کوتاه دارد. در این هنگام برای چند روزی از آبیاری گلدان و اضافه نمودن کود شیمیایی به آن خودداری نمایید.

FereShteH 01-19-2012 11:01 AM

پاپیتال، گیاه پوششی
 
پاپیتال, نام علمی : Hedera helix
خانواده : ARALIACEAE
نام انگلیسی : IVY


این گیاه همیشه سبز را می توانید جلوی درب ورودی یا در حیاط و باغچه بکارید. پاپیتال گیاه پوششی و همیشه سبزی است که دارای ساقه های دائمی چوبی و بالا رونده چسبنده میباشد.

زیستگاه اولیه آنها اروپا، آسیا و شمال آفریقا بوده است. این گیاه همیشه در بیشه ها، پرچینها و محلهای سایه رشد کرده و برای پوشش دیوارها و فنسها ایده آل میباشد.

انواع مختلف پاپیتال دارای برگهایی بزرگ یا کوچک با بریدگیهایی در حاشیه هستند که پس از بلوغ تغییر شکل داده، فاقد لب، تیره رنگتر و ضخیمتر میگردند ، هم چنین جوانه های گیاه نیز سختتر میشوند. رنگ برگها از سبز تیره تا سبزمایل به خاکستری و یا برگهای ابلق «سبز و زرد» بسته به واریته گیاه تغییر میکند. به طور کلی نسبت به شرایط محیطی دارای قدرت سازگاری بالایی میباشد و در حرارت بالا و پایین و روشنایی کم و زیاد میتواند رشد کند. آن دسته از پاپیتالها که برگهای ابلق دارند، نسبت به سرما و خسارات ناشی از باد متحمل تر میباشند. انواع ضعیف پاپیتال را میتوان در گلخانه و محیط های بسته پرورش داد.

این گیاه پوششی تا هنگامیکه در کنار یک مانع عمودی قرار نگیرد بالا نمیرود. اگر مانع عمودی یک درخت باشد بهتر است از بالاروی پاپیتال جلوگیری نمود و یا اینکه به صورت کنترل شده آن را هدایت کرد زیرا تجمع آن روی تنه درخت سبب خشک شدن درخت میگردد.

رشد این گیاه در ابتدا کند میباشد، در عین حال انواع ابلق آن نسبت به سبز رشد کمتری دارند. اوایل تا اواسط پاییز زمان گلدهی پاپیتال میباشد. گلهای آن به صورت نامشخص به رنگ سبز مایل به زرد و نیمه کروی با بویی مشابه بوی عسل میباشند. این گلها تا هنگامیکه گیاه ۱۰ ـ ۵ ساله نشده است، ظاهر نمیشوند. میوه های آن سمی بوده و توسط پرندگان جابجا میشوند.




نیازها
محل مناسب : محیطی نیمه سایه یا سایه بر روی دیوارهای شمالی و شرقی مناسب است اما دیواره های جنوبی روشن «آفتابگیر» برای این گیاه بسیار گرم است. انواع پاپیتال که دارای برگ سبز هستند قادر به تحمل محیط های سایه شدید میباشند، در حالی که انواع ابلق آن طالب نور بیشتری هستند و در نور آفتاب رنگ زیباتری دارند.

انواع مختلف خاکها را به شرط آن که زهکش خوبی داشته باشند تحمل میکنند اما در خاکهای غنی و آلی سریعتر ریشه دوانی مینمایند. خاک با اسیدیته بین ۷ ـ ۶ برای آنها مناسب است اما اغلب پاپیتالها در شرایط کمی قلیایی نیز رشد میکنند.

پاپیتال اگر به خوبی استقرار یافته باشد میتواند شرایط کم باران و درجه حرارت بالا را برای مدتی تحمل کند اما اگر آبیاری عمیق صورت گیرد رشد گیاه بهتر و انبوه تر خواهد بود. بهتر است فواصل آبیاری طوری تنظیم شود که خاک رطوبت متعادلی داشته باشد (یعنی در فصل تابستان دور آبیاری را کوتاه و در پاییز و زمستان زیاد نمایید). باید به این نکته توجه داشت که خشکی بیش از حد باعث کندی رشد و آبیاری زیاد سبب زردی برگها و ریزش آنها میگردد.

تکثیر و مراقبت : در تمامی فصول سال میتوان نسبت به تکثیر پاپیتال از طریق تهیه قلمه سبز اقدام نمود، اما بهترین زمان قلمه گیری از اواخر مرداد تا اواخر مهر میباشد. قلمه های تهیه شده را باید در مخلوط پیت و ماسه در مکان گرم و سایه قرار داد تا ریشه دهند (بین ۴ تا ۶ هفته) سپس آنها را جابجا نمود. بهترین زمان انتقال آنها به زمین اصلی از پاییز تا بهار است. عملیات هرس آنها را میتوان در بهار و تابستان انجام داد.

پاپیتال به مراقبت خاصی نیاز ندارد اما میتوان رویشهایی را که به سمت بیرون رشد کرده و فرم کلی گیاه را بر هم زدهاند از بیخ قطع نمود، به ویژه در شهرها که بر اثر غبار و دود برگهای آن کثیف میشوند گاهی هرس شاخه های قدیمی باعث حذف برگهای کثیف میشود.

هرس : این گیاه به هرس خاصی نیاز ندارد اما در گیاه جوان، شاخه ها و ساقه هایی را که ضعیف به نظر میرسند حذف مینمایند تا رویشهای قویتری رشد کنند. پس از تثبیت گیاه نیز هر از چندگاهی آن را سر شاخه زنی نمایید تا رشد آن کنترل شود. اما هیچگاه حذف شاخه ها و ساقه ها را تا محل ساقه های مسن تر از ۴ تا ۵ سال انجام ندهید زیرا ساقه های با این سن، بسیار کند تجدید حیات مینمایند. در مورد انواع ابلق نیز به محض ظهور شاخه های سبز یک دست آنها را حذف نمایید چرا که این شاخه های سبز مقاوم تر هستند و اگر حذف نگردند، غالب شده و به تدریج شاخه ابلق در روی گیاه دیده نمیشود. در مناطقی که احتمال نشستن گرد و غبار بر روی شاخه و برگ این گیاه وجود دارد نیز هر چند وقت یکبار گیاه را سرشاخه زنی نمایید.

اگر هدف شما از هرس، جوان نمودن یک گیاه پیر و نافرم است تمام شاخه ها و ساقه های گیاه را در راستای تکیه گاه به طور عمودی نگاه دارید و به کمک جاروی دستی آن را تمیز نمایید و شاخه های اضافی را حذف نمایید . در طول مدت یک ماه یا در همین حدود شاخه های برهنه به وسیله برگهای سبز و تازه پوشیده میشوند.

FereShteH 01-19-2012 11:02 AM

یاسمن معطر و زیبا
 
یاسمن معطر و زیبای ماداگاسکار


نام علمی:Stephanotis floribanda (استفانوتیس)
نام انگلیسی:Wax Flower –Madagascar Jasmine

یاسمن معطر و زیبای ماداگاسکار یا به شکل پرپشت رشد می کند ویا رشد ضعیفی داشته برگهایش را از دست می دهد. اگر گیاه خود را خوب نگهداری کرده باشید، می توانید از آن قلمه نیز تهیه کنید، در غیر این صورت شما حتی گیاه اصلی خود را نیز از دست خواهید داد.گیاه سالم و جوانه هایی را تولید می کند که هم می توانید قبل از گلدهی و هم بعد از گل دهی از آنها برای تکثیر استفاده کنید.




از اواسط بهار تا اوایل تابستان، با استفاده از یک چاقوی تیز قلمه های انتهایی ساقه را به طول ۱۰ سانتی متر جدا کنید. ابتدا آنها را در پودر هورمون ریشه زایی فروبرده، سپس هریک را در گلدانی متوسط حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه بکارید. قلمه ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. خاک را کمی مرطوب کنید و قلمه ها را در شرایط نور مناسب، ولی دور از تابش مستقیم خورشید، در دمای ۲۱ – ۲۰ درجه نگاه دارید. ریشه دهی آرام انجام می گیرد و ممکن است حتی تا ۳ ماه طول بکشد.

بعد از ریشه دهی، زمانیکه گیاه جدید شروع به رشد می کند، کیسه پلاستیکی را بردارید و هر دو قلمه را در گلدان بزرگتری حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید تا یک حلقه سیمی در دو جهت مخالف رشد کنند و یا ۲ تا ۳ قلمه را در گلدانی بزرگ بکارید تا در طول یک میله چوبی بلند رشد کنند. آبیاری بیش از اندازه، بویژه در مراحل تکثیر نباید انجام گیرد.

FereShteH 01-19-2012 11:02 AM

گل ساعتی
 
گل ساعتی


گیاهی است همیشه سبز که احتیاجات نوری بالایی دارد ، گلهای آن از اوایل تابستان تا اواسط پائیز ظاهر میشوند.نامگذاری اون به دلیل شباهت گلبرگها و پرچمها و مادگی به شماره ها و عقربه های ساعت است.رنگ گلها مخلوطی از سفید و آبی و بنفش در اجزای مختلف گل هست.

این گیاه به نور شدید نیاز دارد و در صورت کمبود نور به گل نمیرود.دمای هوا از بهار تا تابستان در محدوده ۲۴ درجه ودر زمستان بهترین دما ۱۵ درجه است.

گیاه به تعویض هرساله گلدان احتیاج دارد، به این منظور هر سال بهار گیاه را هرس کرده و ساقه های ضعیف را حذف کنید و بعد در گلدان یک سایز بزرگتر قرار دهید انتخاب گلدان خیلی بزرگ سبب گل ندادن این گیاه میشود.

گل ساعتی دارای اثرات خواب آوری و ضد اضطرابی است . این گیاه بواسطه اثراتش در پیشگیری ازبروز شدید علائم ترک اعتیاد و بی خوابی موثر می‌باشد.




خانواده: Passifloraceae
مشخصات:
گیاهی علفی، چند ساله، دارای ریزوم که چندین ساقه بالارونده و پیچ دار از آن خارج می‌شوند.

برگها متناوب، بدون کرک، با دمبرگ و لوب های پنجه‌ای از ساقه‌ها جدا می‌شوند. گل‌ها با دمگل منفرد و بلند از محور برگهای بالائی جدا می‌شوند، هر گل دارای ۵ کاسبرگ سبز روشن و ۵ گلبرگ سفید رنگ است. میله‌های پرچم، متعدد، بنفش رنگ و بصورت دایره‌ای کل نمای گل را از بالا به خود اختصاص داده و در مرکز آنها پرچم‌ها که شکل چخماق تفنگ را دارند در جهات مختلف شکل عقربه‌های ساعت را بخود گرفته‌اند.

میوه گوشتی، معطر، زرد و تخم مرغی شکل بوده و دارای گوشت سفید و تعدادی دانه با بافت خشن می‌باشد.زمان جمع آوری گیاه اواخر تابستان است.

FereShteH 01-19-2012 11:03 AM

گل بگونیا
 
گل بگونیا


گونیاسه BEGONIACEAE منشأ بگونیا جنگل‌های گرم و مرطوب است. تنوع تعداد گونه‌ های بگونیا شناسایی آن را مشکل کرده است.

خصوصیات خانواده بگونیاسه مربوط به عدم وجود تقارن برگی است، برگ‌های گیاهان خانواده بگونیا تقارن مشخصی ندارند.



بر اساس نوع ریشه، بگونیاها را به سه دسته تقسیم کرده‌اند :

۱- ریشه افشان

۲- ساقه‌های قطور و ریزوم مانند

۳- پیازی



بگونیاها با ریشه‌های افشان

- ساقه کاملاً مشخص، نسبتاً قطور و بلند

- برگ‌ها به تناوب روی ساقه قرار دارند

- ریشه‌های افشان و نسبتاً سطحی دارند



- بی تفاوت به طول روز

از آنجا که این گیاهان به طول روز بی‌تفاوت اند در تمام فصول سال گلدار هستند.بهترین و شاخص‌ترین بگونیاسه مربوط به زیر خانواده ریشه افشان، بگونیای سمپر فلورانس یا بگونیای همیشه گلدار است.

برگ‌های سبز براق، گل‌های قرمز بسیار شفاف و ساقه کشیده دارد. این گیاهان در همه شرایط عمومی منازل و گلخانه‌ها، قابل کشت و کار و نگهداری هستند. ساقه‌های آن در داخل آب به راحتی ریشه می‌دهند و در داخل ماسه نیز خیلی سریع و کمتر از ۷ روز ریشه می‌دهند. این بگونیاها انواع مختلفی دارند.برای پرورش بگونیای همیشه گلدار، یک خاک مناسب با بافت متوسط، و محلی دور از تابش مستقیم آفتاب مناسب است.




نکته:

وضعیت قرار گیری گل‌ها در بگونیاها طوری است که گل‌های نر و ماده بر روی یک بوته قرار دارند و از نظر همزمانی رسیدن دایره گرده و کلاله هیچ مشکلی نیست در نتیجه تولید بذر به وفور صورت می ‌گیرد. بگونیاهای همیشه گلدار به وسیله بذر به راحتی قابل تکثیر هستند.

FereShteH 01-19-2012 11:04 AM

همه چیز در مورد لاکی بامبو
 
روش نگهداری و تکثیر بامبو

نام : دراسینا Dracaena
نام خانوادگی : ساندریانا Sanderiana
خانواده: لیلیاسه Liliacca

این گیاه قرنهاست به نام بامبوی خوش یمن شناخته میشود، بامبو به خودی خود گیاهی شگفت انگیز و دارای انرژی صلح آمیز و خردمندانه است. یکی از عوامل محبوبیت لاکی بامبو سهولت در پرورش و نگهداری آن است.

این گیاه به نامهای دراسینای روبانی Ribbon dracaena و یا گیاه نواری یا روبانی Ribbon Plant یا خیزران خوش قدم Lucky Bamboo شهرت یافته است. لاکی بامبو در واقع بامبو نیست ولی به علت شباهتی که به خیزران دارد به این نام مشهور گردیده است. که بومی کامرون بوده و در مناطق استوائی غرب آفریقا نیز می روید.

مراقبت: نور مورد نیاز این گیاه نور غیر مستقیم یعنی نوری که از پرده عبور کرده و ***** شده می باشد، چون نور مستقیم آفتاب برای این گیاه زیان آور است.

درجه حرارت: بهترین درجه حرارت برای این گیاه دمای بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتی گراد است، البته این گیاه دمای متغیر را نیز تحمل می کند

آبیاری: آب این گیاه باید بدون کلر و فلوراید باشد که برای تهیه این آب می توانید ظرفی را از آب پر کرده و به مدت ۲۴ ساعت در گوشه ای قرار دهید تا مواد مذکور از آن خارج شوند و دمای آب نیز با دمای محیط یکسان گردد، سپس گیاه را آبیاری نمائید به صورت هفته ای دوبار طوری که خاک گیاه همیشه مرطوب بماند.




توجه: هرگز از آبهای معدنی برای آبیاری گیاه استفاده نکنید. تمام گیاهان آپارتمانی را باید به همین روش آبیاری نمائید.

کود: تنها زمانی به این گیاه کود دهید که گیاه شروع به زرد شدن کرده باشد چون کودهای ترکیبی حاوی مقادیر زیادی نمک و فسفر هستند، که می تواند منجر به سوختن برگها شود. بنابراین می توانیم از کودهای ارگانیک یا کود مخصوص بامبو Bamboo food استفاده نمائید.

خاک: اگر می خواهید گیاه در خاک بکارید بایستی به نسبت مساوی از خاک کوکوپیت مرغوب و دانه های ریز لیکا (پوکه صنعتی) یا پرلیت و مقداری پودر قارچ کش ترکیب شده باشد تا زهکشی به خوبی انجام گیرد و گیاه از گزند قارچ گرفتگی در امان بماند.

سوختن نوک برگها: عمدتآ به جهت کمبود رطوبت می باشد، همچنین وجود فلوراید در آب حتی به مقدار کم می تواند فیتوتوکسی Phitotoxi کرده که موجب کشته شدن سلولهای گیاه می شود.یعنی انباشته شدن فلوراید در نوک برگها به تدریج موجب مرگ سلولهای گیاه می شود.

روش تکثیر: از روش قلمه زنی ساقه ای به این صورت که از زیر بند گیاه (برآمدگی روی ساقه) بوسیله جسم تیز یک قلمه را به اندازه حداقل سه بند یا سه گره ببرید و محل برش را با داروی قارچ کش و پارافین بپوشانید تا شیره گیاه خارج نشود، بهترین فصل برای تکثیر این گیاه بهار یا تابستان، و دمای مناسب حدودآ ۲۰ درجه سانتی گراد می باشد که ریشه دار کردن قلمه ها میتوان در خاک کوکوپیت مرغوب کاشت و نگهداری کرد.




دلیل اصلی اینکه این گیاه خوش یمن دانسته میشود این است که این گیاه میتواند با قرار گرفتن در شرایط مناسب، هر پنج عنصر اصلی فنگ شویی آب، آتش، خاک، چوب و فلز را در محیط زیست خود وارد کند.لاکی بامبو به رنگ قرمز حساس بوده و باعث رشد سریعتر آن میشود.

شما می توانید با ربان ساتن قرمز یک پاپیون به دور بلور لاکی بامبو ببندید.ماهی فایتر همزیست با گیاه لاکی بامبو می باشد و شما می توانید آنرا را درون ظرف بلور بامبو که حکم تنگ ماهی را دارد قرار دهید.

FereShteH 01-19-2012 11:05 AM

گیاهی تزیینی و فوق العاده زیبا
 
گیاه بن سای

گیاهی تزیینی و فوق العاده زیبا که همه از دیدن آن شگفت زده می شوند. یکی از زیبایی های این درختچه تنه کوتاه و برگهای کوچک آن است. Bonsai واژه‌ای ژاپنی است و به گیاهانی گفته می‌شود که با وجود داشتن اندازه‌ی بزرگ در طبیعت، برای نگهداری در محیط کوچک سازش یافته‌اند.

این کلمه از دو واژه‌ی Bon به معنی سینی یا گلدان کوچک و Sai به معنی درخت یا گیاه تشکیل شده است.هم اکنون چین و ژاپن از مهمترین صادر کنندگان بن سای هستند.



انتخاب گلدان مناسب

برای تهیه یک گلدان خوب، علاوه بر سلیقه و علاقه، در نظر گرفتن چند نکته مفید است:

یک گلدان مناسب باید از نظر وزن با گیاهی که در آن کاشته می‌شود تناسب داشته باشد.

زهکشی گلدان باید به خوبی انجام شود. در مورد سوزنی برگ‌ها باید کمی بیشتر از معمول باشد.

شکل و اندازه گلدان باید متناسب با نوع گیاه باشد.

تناسب رنگ گلدان با رنگ برگ‌ها یا ساقه هم می‌تواند در زیبایی گیاه تاثیر داشته باشد. برای گونه‌های خزان دار که ریزش برگ آنها مورد توجه است، گلدان‌های بیضی و گرد زیباتر هستند. در مورد ساقه‌های ستبر و گیاهان کهنسال، گلدان‌های عمیق‌تر مناسب‌تر اند. ضمن این‌که به تعادل گیاه هم کمک زیادی می‌کنند.


http://www.persianweek.com/wp-conten...08/1687_54.jpg



خاک

در گلدان‌های بن سای بافت خاک با گلدان‌های معمولی تفاوت دارد. زهکشی و توانایی نگهداری آب باید زیاد باشد. به طور متوسط هر گلدان روزانه یک بار آبیاری می‌شود؛ بنابراین باید از زهکشی مطلوب برخوردار باشد، در عین حال باید توانایی ذخیره و نگهداری آب و مواد غذایی را هم داشته باشد. به اصطلاح نباید به راحتی آبشویی شود. یک خاک خوب باید همزمان دو خصوصیت زهکشی، نگهداری آب و مواد غذایی را داشته باشد.

سوزنی برگ‌ها نیاز به خاک تقریباً سبک با زهکشی قوی دارند. قدری هم اسیدی بودن خاک برای انها مفید است. در مقابل بیشتر پهن برگ‌ها خاک مرطوب را ترجیه می‌دهند. با توجه به گونه گیاهی مورد نظر، می‌توان مخلوطی از خاک برگ (هوموس) الک شده، رس و شن را مورد استفاده قرار داد.با افزایش شن قابلیت زهکشی خاک بیشتر می‌شود. هرچه خاک برگ بیشتر باشد، قدرت نگهداری آب بیشتر است. افزایش نسبت رس در مخلوط سبب سنگین‌تر شدن خاک می‌شود.



http://www.persianweek.com/wp-conten...08/1688_54.jpg



توصیه های ضروری

۱- نباید گیاه را در معرض باد قرار داد.۲- خاک اطراف گیاه نباید خشک شود.۳- در ۲ روز اول نباید گیاه در معرض نور مستقیم قرار گیرد، ,مگر آن که نور تنها به گلدان گیاه بتابد.۴- به گیاهی که کاملا ریشه نگرفته نباید زیاد کود داد.۵- در صورتی که گیاه جوانه های متعددی تولید کرد، با توجه به شیوه بنسای انتخابی، جوانه های مناسب را نگه داشت و از تولید شاخه توسط بقیه جوانه ها جلوگیری کرد.۶- پس ازآن که گیاه کاملا شکل گرفت، میتوان آن را به گلدان زیباتری منتقل کرد.

این عمل باید در ماه فروردین و اردیبهشت صورت گیرد.پرورش به طریق خوابانیدن :دومین روش آسان پرورش بنسای، روش خوابانیدن است . درختانی برای این روش مناسب هستند که بتوانند از طریق تنه یا شاخه، ریشه تولید کنند. برای نمونه میتوان از درختانی نظیر انار، افرا، نارون و یا صنوبر نام برد. درابتدا شاخهای را که جلوه مناسبی برای ایجاد یک بنسای دارد، انتخاب و قسمتی از شاخه را حلقه برداری میکنند. سپس آن را با اسفنج یا خزه اسفاگنوم می پوشانند . و اطراف آن را با پلاستیک مسدود میکنند. بعد از یکی از دو سال میتوان ساقه را قطع کرد و قسمت مورد نظر را به گلدان منتقل کرد.

FereShteH 01-19-2012 11:06 AM

گلی برای تزیین باغچه و تاقچه
 
نوعی دیگر برگ بیدی


(گروه ترادسکانتیا)The TRADESCANTIA Group



مشخصات و مراقبت:

اگر می خواهید گیاهی به رنگ بنفش پررنگ داشته باشید آنرا در باغچه یا بالکن بگذارید,اگر در راهرو یا سایه بگذارید رنگ آنها سبز تیره می شود.در نور زیاد دو روز یکبار آبیاری کنید و درسایه هفته ایی یکبار. این گروه از خانواده ی کملیناسه و دارای گونه های متعدد است و بیشتر آنها را برای تزئین طاقچه ی گلخانه ها و پشت پنجره ها و بالکن ها نگهداری می کنند و احتیاج به خاک مرغوب و تقویت شده دارد. تمام گیاهان این گروه دارای ساقه های رونده و برگ های بیضی شکل هستند برای پرورش در سبدهای آویزان بسیار مناسبند.

رشد آنها بسیار سریع است و در فصل بهار و تابستان در فضای آزاد به خوبی پرورش می یابند. برای آنکه گیاه پرپشت و زیبائی شود، لازم است سرشاخه های آنرا مرتباً قطع نمود و هر ماهه کود مایع تقویتی به آن داد.




گل دهی:

بسیاری از آنها گل های سفید یا سوسنی و شیری رنگی می دهند که جنبه تزئینی ندارد. گلهای آنها بیشتر در اواخر فصل تابستان ظهور می کند، ولی در مناطق معتدل گرم، در اواخر بهار گل می دهند.


ازدیاد:

در ضمن متوانید سرشاخه های را که از گلدان ها جدا کرده اید را در گلدان دیگری بکارید و گلدان های بیشتری از این گیاه زیبا و کم زحمت داشته باشید.

FereShteH 01-19-2012 11:07 AM

گل قهر
 
گل قهر


مشخصات گیاه:

نام فارسی این گل , حساس یا گل قهراست چند ساله با ساقه های چوبی تیغ دار که بلندی آن ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر است. برگهای آن مرکب و هر گروه ۳ تا ۴ برگ مرکب از یک نقطه خارج شده و از آن نقطه با دمبرگ بلندی به ساقه اصلی وصل می شود. هر برگ مرکب دارای ۲۴ تا ۴۰ جفت برگچه باریک و دراز است و به این ترتیب هر برگ مرکب را به صورت پر طیور در می آورد و چون به محض تماس دست ، برگها به سمت پایین خم شده و با دمبرگ به طرف ساقه جمع می شوند، آن را گیاه حساس می نامند. این گیاه بومی برزیل است و در ایران از نظر زیبایی در گلخانه ها کشت می شود. گیاهی است که هرروز به آن آب دهید و در سایه کنار پنجره نگهداری کنید.


ترکیبات شیمیایی:
از نظر ترکیبات شیمیایی در عصاره برگهای آن ماده ای شبیه به آدرنالین یافت می شود، به علاوه در گیاه آلکالوئید میموزین مشخص شده است.اگر از گل قهر خوب مراقبت کنید ،می توان از گلهای زیبای صورتی رنگ آن در فصل تابستان بهره ببرید.اگر می خواهید این گل را در منزل نگهدای کنید باید آن را از دسترس بچه ها دور نگهدارید زیرا درصورت تماس مداوم، عوامل محرک حساسیت را از دست میدهد و اسیب می بیند .


http://www.persianweek.com/wp-conten...8/1670_521.jpg



اگر به جایی که برگها به ساقه متصل می شوند دقیقاً نگاه کنیم متوجه می شویم که درآن قسمت برآمدگی نسبتاً کلفتی وجود دارد.

در واقع این برآمدگی شامل تعداد زیادی از سلول های دیواره ای نازک است که وقتی آب جذب می کنند متورم می شوند و به محض خروج آب از آنها، چروک شده و در نتیجه برگها پیچ می خورند.

برگ های گل قهرکن نسبت به هر عامل محرکی، حتی یک قطره آب یا یک حشره کوچک حساس هستند و به محض برخورد هر شیء با آن و یا لمس برگها با دست، آب از سلول های دیواره ای نازک خارج شده و وارد ساقه می شود.

در نتیجه سلول ها چروک شده و برگها شادابی خود را از دست می دهند و جمع می شوند ، یا به عبارتی قهر می کنند.معمولاً چند لحظه طول می کشد تا گل قهر کند زیرا انتقال آب از سلول ها به ساقه ظرف چند دقیقه انجام می شود اما آشتی کردن و برگشتن به حالت اولیه چند دقیقه طول می کشد.

FereShteH 01-19-2012 11:16 AM

فیل گوش با برگهای رنگی بسیار زیبا
 
کالادیوم ( فیل گوش)
نام علمی : Caladium bicolor


نگهداری کالادیوم آسان است ولی کاشت کالادیوم چندان آسان نیست زیرا بیشترین مراحل رشد خود را بایستی تحت شرایط گلخانه سپری کند. این گیاهان برگهایی به بار می آورند که به طرزی جذاب و غیر معمولی رنگ آمیزی شده اند. هیچ گیاهی نمی تواند در ترکیب رنگها با کالادیوم رقابت نماید. دوام برگها زیاد نیست و تکثیر آنها از طریق تقسیم ساقه های زیرزمینی می باشد.کالادیوم هایی که طول قامتشان به ۳۰ تا ۳۸ سانتیمتر می رسد از کپه ای از بافت های متورم و پیاز شکل که به آنها ” قارچ دنبلان” نیز گفته می شود می رویند.



گونه های مشهور کالادیوم:

۱) C. bicolor : دارای برگهای با حاشیه سبز و مرکز قرمز.




۲) C. xhortulanum : دارای برگهای حاوی هاله هایی از رنگ های قرمز، سفید و سبز.




۳) C. humboldtii : یک گونه مینیاتور است.




مشخصات گیاه کالادیوم:
همانطور که ذکر شد این گیاه از خانواده آراسه (Araceae) می باشد و مبدا آن برزیل و گینه است. گلهای کالادیوم به صورت اسپات های سبز شده، سنبله گل را می پوشانند. از نظر نور این گیاه به روشنایی کامل نیاز دارد البته دور از اشعه مستقیم آفتاب. اواخر زمستان برای کاشت این گیاه زمان مناسبی می باشد و از نظر تغذیه، گیاه کم توقعی است.

آبیاری کالادیوم:
آبیاری : تا زمانیکه برگ دارد ( بعضی مواقع فقط ریشه را نگهداری می کنیم) گیاه را همیشه مرطوب نگهدارید. غبار پاشی برای این گیاه مضر است.

تامین رطوبت دائمی و پایدار : همان طور که ذکر گردید اگر چه کالادیوم احتیاج به رطوبت شدید دارد ولی غبار پاشی، به برگها صدمه وارد می کند. جهت تامین فاصله بین دو گلدان با پیت یا خزه مرطوب متراکم پر شده و در زمان آبیاری خزه ها را نیز با میزان های آب مرطوب نمایید.

تکثیر کالادیوم :
روش تکثیر کالادیوم از طریق جدا کردن ساقه زیرزمینی می باشد.

نکاتی در مورد کالادیوم:
اگر رشد ضعیف و برگها ریز هستند: نور کافی نیست و گیاه باید به محل روشن تری منتقل شود و یا احتیاج به تغذیه مصنوعی دارد.

اگر برگها شکاف بر می دارد: گیاه را از محل شلوغ دور نمایید و همچنین به جا ماندن رطوبت وقطرات آب روی برگها می تواند عامل این عارضه باشد.

اگر کله های قهوه ای در وسط برگها نمایان شده : مواد براق کننده شیمیایی یا آفتاب مستقیم عامل آن می باشد.

اگر برگها چروکیده و خشک می شوند: علت گرمی هوا یا تشنه بودن گیاه است.

اگر حاشیه برگ قهوه ای و چین و چروک دار می گردند: علت سردی هوا است.

FereShteH 01-19-2012 11:17 AM

گیاهی زیبا بابرگهای سبز و نقره ایی
 
نگهداری از پیله آ .pilea cadierii

نور:نور پنجره آفتابگیر براش بهترین نوره به شرطی که از آفتاب ظهر در امان باشه.و اگه هوا تاریک باشه ساقه هاش دراز وعلفی و منحرف میشن.در زمستان با شیشه در تماس نباشه.

دما:حداکثر درجه حرارت در تابستان ۲۱ و حداقل آن در زمستان ۱۵ هست و در صورت نزول درجه حرارت از حداقل،آبیاری را قطع کنید.

آبیاری:سطح خاک را همیشه مرطوب نگه دارید ،۲تا۳بار آبیاری در هفته در تابستان و یکبار در هفته در زمستان کافیه.

رطوبت:در تابستان هر روز و در زمستان هفته ای یک بار غبار پاشی کنید اجازه ندهید قطرا آب روی برگها بجا بمونه و با تکان دادن ساقه ها قطرات را فرو بریزید.

تغذیه:از کودهای شیمیایی مخصوص گیاهان زینتی هر ۲ هفته یکبار طبق دستور جبران نمایید.
خاک مناسب:مخلوط ۳قسمت خاک لمونی با یک قسمت پیت بهترینه.

تمیز نمودن برگها:غبار پاشی ضمن تامین رطوبت برگهای گیاه را نیز تمیز می نماید در صورت لزوم میتوانید از برس مخصوص استفاده نمایید ،از مواد براق کننده شیمیایی که باعث مسدود شدن روزنه ها می شود خودداری نمایید.

تکثیر:کاشت قلمه ساقه در اواخر زمستان یا اوایل بهار-و یا تقسیم بوته در بهار. در بهار از ساقه قلمه بگیرید و گلدان جدید تولید نمایید گلدان مادری هرس شده شکل توپی و چنبره ای به خود میگیرد.


http://www.persianweek.com/wp-conten...07/1639_50.jpg



نکته:اگر نور کافی بهش نرسه لکه های نقره ای رنگ برگها از بین میره. حذف جوانه های انتهایی برای پر پشت نمودن گیاه لازم است.در شبهای یخبندان گلدان را نزدیک به پنجره و شیشه آن قرار ندهید. زیبایی گیاه پیله آ در پرپشت و توپی بودن آن است هر سال چند بار نوک شاخه ها را قطع تا ضمن کنترل رشد طولی به جوانه های جانبی نیز اجازه رشد دهید.

FereShteH 01-19-2012 11:18 AM

گل ختمی
 
گل ختمی



گیاهی با گلهای زیبا که می توانید بذر آن را براحتی هم در باغچه و هم در گلدان بکارید.

مشخصات: اسم علمی این گیاه Hibiscus rosa-sinensis ، از خانواده Malvaceae می باشد. ختمی چینی ، بومی چین است و ارتفاع و گسترش آن به حدود ۵/۱ متر می رسد. این گونه دارای برگهای سبز تیره وتخم مرغی شکل، با لبه دندانه‌دار و یا لوبدار می‌باشد. گلهایی ختمی ازاواخر بهار تا اواخر تابستان ظاهر می گردد و طول عمر کمی دارد. رنگ گل های زرد، صورتی وقرمز است.

مراقبت: ختمی چینی به نور زیاد، گرمای معمولی تا زیاد، خاک همیشه خیس، رطوبت ۵۰تا ۷۰ درصد وخاک کمی اسیدی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز ختمی را می توان به میزان ۳ گرم در لیتر،هرهفته یکبار ، از اسفند تا شهریور ، مورد استفاده قرار داد.

خاک: مخلوطی از کود کاملا پوسیده حیوانی، ماسه وتورب برای این گیاه مناسب است.




ازدیاد: برای تکثیر، قلمه های انتهایی ساقه را که نشانه ای از گل دهی در آنها وجود ندارد، با یک چاقوی تیز، از گیاه مادری جدا کنید. همچنین می‌توانید، شاخه های فرعی را همراه پاشنه یعنی قسمتی از ساقه اصلی، به آرامی بردارید. قلمه باید به طول ۸ تا ۱۰ سانتی متر باشد. انتهای آن را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید و در گلدانی با قطر دهانه ۶ تا ۸ سانتی متر، حاوی کمپوست بذر و قلمه قرار دهید وبه طور منظم مه پاشی کنید و با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید .

پس از ریشه دهی و رشد مجدد کیسه را بردارید ومه پاشی را متوقف کنید تا گیاه به طور طبیعی به رشد خود ادامه دهد. خاک را کمی مرطوب نگهدارید و کود مایع را برای تغذیه ختمی، مصرف نمائید. زمانیکه گیاه کاملا قوی شد، آن را به گلدانی با قطر دهانه ۱۱ تا ۱۳ سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت منتقل کنید.

FereShteH 01-19-2012 11:18 AM

گل صدتومانی
 
گل صدتومانی


اسم علمی: پااونیا PAEONiA
اسم خانوادگی: راننکولاسه

گیاهی است گلدار، به ارتفاع یک متر. گلهایش درشت و بسیار خوش فرمند. رنگشان ممکن است سفید، زرد، سرخ یا صورتی باشد. عمر گلها زیاد نیست اما بوته پااونیا عمری طولانی دارد، حتی ممکن است بیش از نیم قرن در باغچه شما دوام آورده و مرتب شما را به تماشای گلهایش دعوت کند.می توانید گلهای زیبای صدتومانی را چیده و از آن به عنوان گل بریده استفاده کنید.گلهای بریده صدتومانی، هدیه مناسبی برای دوستان و آشنایان است، اما باید مواظب گلبرگهایش باشید زیرا خیلی زود پرپر می شود.

سرزمین اصلی:
سرزمین مادری این گیاه کشور چین است. گفته شده در سالهای دور، چینیها گل صدتومانی را سمبل ثروت می دانستند و در اروپا زینت بخش کلیساها بوده است.

ازدیاد:
با روشهای مختلف ازدیاد می یابد. یکی از روشهای ازدیاد گل صدتومانی کاشت بذر است،اما امکان تکثیر آن با استفاده از قلمه هم وجود دارد.در فصل بهار از ساقه های سالم و سرحال گل صدتومانی قلمه تهیه نموده و قلمه ها را در خاک سبک بکارید. قلمه های کاشته شده را در سایه قرار داده و آبیاری مرتب آنها را فراموش نکنید.یکی دیگر از روشهای بسیار متداول ازدیاد این گیاه تقسیم بوته است. برای تقسیم بوته باید ریشه را از خاک خارج ساخته و گیاه را همراه با ریشه به دو یا سه قسمت تقسیم کنید. این کار را در پاییز انجام دهید.


http://www.persianweek.com/wp-conten...07/1619_48.jpg



مراقبتهای لازم

آبیاری:
آب کافی باعث رشد بهتر این گیاه می گردد. اما بعد از تمام شدن گلها آب کمتری به آن بدهید.

خاک:
خاک باید سبک و دارای زهکش و سرشار از خاک برگ باشد.

نور:
نور زیاد را دوست دارد و مناسب باغچه هایی است که از نور کافی برخوردار باشند. در محلهای پرنور آنقدر گسترش می یابد که در مدت چند سال همه باغچه را از آن خود می سازد.

FereShteH 01-19-2012 11:19 AM

گیاهی برای تزئین آپارتمان
 
نام فیکوس دربرگیرنده بسیاری از گیاهان سرزمینهای گرم با تفاوتهای بسیار از درخت انجیرگرفته تا کائوچو است.

متداولترین و ارزشمند ترین این گیاهان از نظر تزئین آپارتمان که در ایران هم بسیار متداول است فیکوس الاستیکا دکورا Ficus elastica ‘Decora’ یا کاچوی جنگلهای استوایی قاره آسیا است.

امروزه بجزء نوع دکورا که گیاهی تنومند با برگهای سبز پر رنگ و براق است کاشته نمی شود. بطوریکه برگهایش به مراتب درشت تر و پهن تر از نوع اصلی آن است.




فیکوس عالیترین و سازگارترین گیاه برای نگهداری در آپارتمان است، سالها عمر می کند، بسیار بزرگ می شود ودر عین حال برگ های خود را حفظ می کند.

فقط باید در مورد نگهداری آن یک مورد را همواره مدنظر داشت که باید در جای کاملاً روشن و بدور از وزش باد قرار گیرد. بهترین زمان برای تعویض گلدان آن بهار است وخاک گلدان مخلوطی از خاک باغچه و خاک اره یا پوسته برنچ و مقدار کمی خاک برگ برایش کاملاً مناسب خواهد بود.

در تابستان آب فراوان و گاهی کود محلول نیاز دارد وباغبان باشی توصیه می کند که برگهایش همواره با اسفنجی مرطوب تمیز شود.

FereShteH 01-19-2012 11:20 AM

گیاهی با برگ های آبدار
 
گیاهی با برگ های آبدار


گل ها این موجودات زنده و زیبا که دیدن آنها چشم را نوازش می دهد.

امروز یکی دیگر از آنها را به شما معرفی می کنم. کالانکوئهKALANCHOE گیاهانی با برگ های گوشتی وجود دارد که زیبایی آنها به برگهای آبدار و ضخیم شان است اما زمانی زیباتر می شوند که سرگل باشند. (کالانکوئه) مانند گیاهان هم خانواده خود گل های فراوانی می دهد. این گل ها که معمولاً صورتی یا قرمز کمرنگ هستند، از اواسط زمستان تا اواسط بهار می شکفند، در بعضی از کالانکوئه ها گل ها کوچکند در عوض این گونه ها به دلیل برگ های زیبایشان مورد توجه قرار دارند.



روش مراقبت

این گیاه علاقه زیادی به نور دارد. در زمستان آن را داخل آپارتمان و نزدیک به پنجره های آفتابگیر قرار دهید و در سایر فصول روی تراس یا بالکن در محل سایه آفتاب نگهداری کنید. نیاز کالانکوئه به آب متوسط است، هر بار مقدار کمی آب به آن بدهید اما نباید در فاصله بین دو آبیاری خاک خشک بماند.

خاک
یک قسمت خاک باغچه، یک قسمت ماسه و یک قسمت کود حیوانی را با هم مخلوط کنید.

گرما
این گیاه گرمادوست است. در زمستان درجه حرارت ۱۶ تا ۱۹ درجه سانتیگراد و در تابستان ۳۰ درجه سانتیگراد مناسب است. البته در فصل گرم، گرمای بیش از این را نیز تحمل می کند.

رطوبت نسبی
رطوبت نسبی معادل ۵۰ تا ۷۰ درصد برای کالانکوئه ایده آل است.


http://www.persianweek.com/wp-conten...06/1599_46.jpg



تکثیر
زمان مناسب برای کاشت بذر اوایل بهار و موقعی است که درجه حرارت به ۲۱ درجه سانتیگراد رسیده باشد. به روش قلمه زدن هم می توان آن را تکثیر کرد. به این ترتیب که قلمه هایی به طول ۸ تا ۱۲ سانتی متر از شاخه هایش جدا کنید و به ماسه منتقل کنید. مناسب ترین زمان برای تکثیر به روش قلمه، اواخر بهار تا اواسط تابستان است.

FereShteH 01-19-2012 11:20 AM

بنت قنسول
 
اسم علمی بنت القنسول Euphorbia pulcherrima ، از خانواده Euphorbia میباشد.این گونه بومی مکزیک است و ارتفاع آن به یک متر وگسترش آن به ۴۵ سانتی متر می رسد. برگهای آن بیضوی، سبز روشن با لبه صاف یا کمی دالبر دار دیده می شود. گلهای بنت القنسول به وسیله تعداد زیادی براکت بیضوی احاطه شده اند.

گلها و براکته ها در اواخر پاییز ظاهر می شودند. براکته ها معمولا قرمز رنگ بوده ولی به رنگ های سفید و صورتی نیز وجود دارند.

مراقبت: بنت القنسول به نور متوسط تا زیاد گرمای معمولی، خاک همیشه خیس، رطوبت هوای ۵۰ تا ۷۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان ۳ گرم در لیتر هر هفته یکبار از خرداد تا آبان ماه مورد استفاده قرار داد.

خاک: مخلوطی از خاک برگ و خاک جنگلی برای رشد و نمو این گیاه مناسب است.




ازدیاد: گیاه نبت القنسول را می‌توان از اواسط بهار تا اوایل تابستان، زمانیکه براکته های صورتی، قرمز و یا کرم رنگ تولید می کند، تکثیر کرد. در این زمان گیاه شروع به تولید ساقه های جدید میکند و شما می توانید با یک چاقوی تیز قلمه های انتهایی ساقه را جدا کنید.

سپس آنها را در پودر هومون ریشه زایی فرو ببرید و هر کدام را در گلدانی با قطر دهانه ۶ سانتیمتر بکارید.

FereShteH 01-19-2012 11:50 AM

گلی با زیبایی خیره کننده
 
هویا یا پیچ مومی یا پیچ شمعی یا شهد مومی



گلی که از دیدن آن شگفت زده می شوید یک زیبایی محض و خیره کننده . اسم علمی پیچ مومی Hoya bella ، از خانواده Asclepidaceae می باشد.

این جنس از ۲۰۰ گونه، گیاهان همیشه سبز، تشکیل شده است که بیشتر به صورت بالا رونده هستند. گونه مورد نظر، بوی هندوستان است و ارتفاع آن از حدود ۲۲ تا ۳۰ سانتی‌متر و گسترش آن به ۳۵ تا ۴۰ سانتی متر، می رسد. هویا شاخه های تقریبا آویزان دارد و برگهای آن تخم مرغی شکل وسبز رنگ پریده است.

گل های گوشتی آن ۵ سانتی متر قطر داشته و سفید ومعطر و ستاره ای می باشند و قسمت مرکزی آنها سرخ رنگ است. گل ها از اواسط بهارتا اواخر تابستان ظاهر می گردند.


http://www.persianweek.com/wp-conten...06/1553_44.jpg



مراقبت: هویا به نور متوسط، گرمای زیاد، آبیاری معمولی، رطوبت هوای ۷۰ تا ۹۰ درصد و خاک قلیایی احتیاج دارد.

کود: کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان ۴ گرم در لیتر هر هفته یکبار، از اسفند تامرداد ماه ، مورد استفاده قرار داد.

خاک: خاک جنگلی غنی از هورموس برای رشد این گیاه مناسب است.

ازدیاد: با وجود اینکه هویا از انواع گیاهان گوشتی است و آب را در بافت خود نگه می دارد. ولی باز هم نیاز مند شرایط رطوبتی مناسب می باشد. چرا که یک گیاه اپی فیت بوده و خاستگاه طبیعی آن جنگلهای بارانی و مرطوب است.

شما میتوانید برای تکثیر هویا، با یک چاقو یا قیچی تیز، قلمه های انتهایی ساقه را به طول ۸ تا ۱۰ سانتیمتر جدا کنید و برگهای پایین قلمه ها را به طول ۳ سانتیمتر از ساقه بکنید، سپس انتهای قلمه را در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده و هر ۵ تا ۷ قلمه را برای به دست آوردن گیاهی با شکل مناسب ، در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست بذر و قلمه با پایه پیت قرادهید، دقت کنید که قلمه های انتهایی و ساق ای را جدا گانه بکارید و قلمه را درست در خاک بگذارید چون امکان دارد گیاه وارونه در خاک قرار بگیرد.

خاک را نسبتا مرطوب نگهداشته و قلمه ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. گلدان ها را در با نور مناسب وکافی و دمای ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد نگه دارید. ریشه دهی دو ماه طول می کشد. بعد از این مدت کیسه پلاستیکی را بردارید و شروع به تغذیه مصنوعی کنید. حداقل تا یکسال گلدان را تغییر ندهید.


http://www.persianweek.com/wp-conten...06/1552_44.jpg



عوارض و درمان: اگر مشاهده کردید سطح زیرین برگهای هویا با تارهای عنکبوتی آغشته شده است، با پارچه و یا اسفنج آغشته به سم سطح زیر برگها را تمیز کنید تا علایم برطرف گردد. عامل این عارضه کنه قرمز است ودر شرایط مرطوب کاهش پیدا می کند.

اگر در زمستان برگها چین و چروکدار و منقبض شدند، یعنی خاک خیلی خشک است و گیاه در حال رفتن به استراحت زمستانه می باشد. غنچه های هویا در اثر اشعه مستقیم آفتاب خشک می شوند. ساقه های دراز و منحرف و فاصله زیاد بین دو برگ و ظاهر نشدن گلها می تواند به دلیل نور کم محیط باشد. زمانی که غنچه ها در حال تشکیل هستند، گیاه می تواند اشعه مستقیم را تحمل کند. هوای سرد، برگها را پژمرده و کمرنگ می کند. سیاه شدن برگها در زمستان هم به دلیل هوای سرد است امادر تابستان ، به علت استفاده از ماد براق کننده شیمیاییی می باشد.

اگرهم دیر برگها رنگ پریده و چروک خورده شدند. بدانید که هوا خیلی خشک است وحتما غبار پاشی انجام دهید اما گلها را محفوظ نگه دارید. گاز آشپزخانه و کلا هوای کثیف می تواند باعث پیچیدگبی برگها وسقوط گلها بشود. در صورتی که، در فصل تابستان گلها سقو.ط کنند و غنچه های جدید هم ظاهر نشوند. باید آبیاری را تنظیم کنید زیرا گیاه در این شرایط خیلی تشنه است.

اگر اصلا غنچه ای تشکیل نشود، می تواند به علت آبیاری بیش از اندازه باشد. حتما زهکش را بازدید کنید و اجازه دهید بین دو آبیاری خاک کاملا خشک شود. چکیدن قطرات شهد از گلها یک اتفاق طبیعی است، بهتر است لوازم منزلتان را محفوظ نگهدارید.

FereShteH 01-19-2012 11:51 AM

مریم گلی
 
مریم گلی


معرفی

مریم گلی گیاهی است علفی، چند ساله با ساقه چهار گوش کرک دار، بلندی گیاه حدود ۵۰ سانتی متر می باشد. برگهای آن متقابل پوشیده از کرک به رنگ سبز مایل به سفید.

برگهای پائین ساقه دراز بیضی، به طول ۵-۴ سانتی متر و نوک تیز، کناره برگها دارای دندانه های منظم با دمبرگ ولی برگهای واقع در قسمت بالای ساقه بدون دمبرگ و کوچک است. گلهای این گیاه به رنگ آبی مایل به بنفش معمولاً در تابستان سال دوم (فاصله خرداد و تیر) ظاهر می شود، که به صورت دسته های ۳ تا ۴ تایی در طول قسمتهای انتهایی ساقه پدید می آید.

هر گل آن دارای کاسه ای مرکب از ۲ لوب (لوب فوقانی دارای ۳ دندانه) و جامی لوله ای شکل و دارای دو لوب کاملاً مشخص و یک حلقه از تار در ناحیه قاعده آن است. درون جام گل آن منحصراً دو پرچم با میله کوتاه و منتهی به بساک زایا جای دارد.میوه اش چهار فندقه ای، محصور در کاسه گل است.



نیاز اکولوژیکی

مریم گلی گیاهی است مدیترانه ای که در طول رویش به گرما و هوای خشک نیاز دارد (مقاومت این گیاه به گرما زیاد است) این گیاه ۵ تا ۷ سال عمر می کند. بذور تا ۳ الی ۴ سال از قوه رویشی مناسبی برخوردارند و در درجه حرارت ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتی گراد شروع به رویش می‌کنند. رشد گیاه در سال اول کند است و گل دهی تا اوایل تابستان (تیر – مرداد) همچنان ادامه می یابد.

تشکیل میوه از اواخر مرداد شروع می شود. بذر پس از رسیدن از گیاه جدا و به اطراف پراکنده می شود. گیاهان جوانی که از بذر رویش یافته اند نیاز زیادی به آب دارند. این گیاه در فصل زمستان در دمای پائین تر از (۱۵-) درجه سانتی گراد دچار سرمازدگی و طی ۵ تا ۶ روز خشک می شود.

مریم گلی برای رویش به خاک خاصی نیاز ندارد. و تقریباً در هر نوع خاکی به خوبی رشد می کند. هوای گرم و خاکهای با بافت متوسط (خاکهای شنی – رسی) که حاوی مقادیر مناسبی ترکیبات کلسیم باشند برای کشت گیاه مناسب است خاکهای شنی بسیار نرم (ماسه بادی) و فقیر از مواد غذایی و زمینهای گود، مناطق سرد و رطوبت فراوان از عوامل محدود کننده رشد گیاه است. برگرداندن خاک بین ردیف ها به منظور تهویه نقش عمده ای در افزایش عملکرد دارد.PH خاک برای کشت مریم گلی بین ۹/۴ تا ۲/۸ مناسب است مریم گلی را می توان با هر گیاهی به تناوب کشت کرد.



تاریخ و فواصل کاشت

زمان مناسب برای کشت مستقیم بذر در زمین اصلی اواخر پائیز است. زمان مناسب برای کشت بذر در خزانه هوای آزاد، بهار (بین ماههای فروردین و اردیبهشت) می باشد.بهترین زمان برای تکثیر رویشی مریم گلی فصل پائیز می باشد.




خواص گیاه

کشتگاه اصلی این گیاه سواحل شمالی مدیترانه بوده و امروز در بخشی از یوگسلاوی کشت می شود. در قرون وسطی در اروپای مرکزی آن را به عنوان یک داروی مهم می شناختند و در قرن شانزدهم چای آن در انگلیس رواج بسیار داشت. عرب ها آن را نشانه جاودانگی می دانستند و بر این باور بودند که ظرفیت ذهن را افزایش می دهد.

در آشپزی آن را به همراه غذاهای چرب مانند گوشت اردک و غاز مورد استفاده قرار می دهند. مریم گلی به همراه کربوهیدرات ها غذا را خوشمزه می کند. از این رو در تهیه نان، سوپ و سیب زمینی مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب آن با پیاز، بادمجان و گوجه فرنگی نیز بسیار رواج دارد. مصرف آن در تهیه خورش، گوشت پخته و گوشت کبابی بسیار مطلوب بوده و برگ های آن در تزئین غذا مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن مریم گلی ضدعفونی کننده و قابض است، از این رو در درمان گلودرد، مشکلات دهان و گاهی برای درمان بریدگی و کبودی به کار گرفته می شود. تحقیقات نشان می دهد، مریم گلی دارای خواص استروژنی است. علاوه بر این قند خون را در افراد دیابتی کاهش داده و برای رفع خستگی ذهنی، آرامش اعصاب و افزایش قدرت تمرکز مفید است.

مریم گلی همچنین برای درمان تعرق زیاد و بند آمدن خون در بریدگی ها کاربرد دارد. جویدن برگ های تازه و همچنین نوشیدن چای آن برای دهان و گلو درد مفید است. مریم گلی در درمان دل درد، اسهال، نفخ، آنفلوآنزا و سرماخوردگی بسیار مؤثر است.

شست وشوی موها با آن، شوره سر را از بین می برد. ترکیب مریم گلی با نعناع، رزماری و ‎.‎.‎. درمانی برای سردرد است. مریم گلی قاعدگی را تنظیم کرده، شیر را کاهش داده و در درمان گرگرفتن های دوران یائسگی مؤثر است. روغن آن برای تصفیه هوا به کار رفته و رایحه خوشی دارد.

FereShteH 01-19-2012 11:52 AM

گیاه زیبا و شکیل
 
گیاه زیبا و شکیل


سیکاس این گیاه زیبا و شکیل و همیشه سبز از خانواده‌ Cycadaceae و تک لپه‌ای و دو پایه است (گیاه سیکاس نر از گیاه سیکاس ماده جدا است و برای گرده افشانی نیاز به هر دو وجود دارد.

سیکاس نر گلی به شکل کله قند بلند تولید میکند و سیکاس ماده گلی کروی شکل تولید میکند که توسط حشرات، باد یا انسان قابل گرده افشانی است) سیکاس به دلیل رشد کم‌، گیاهی نسبتا پر قیمت و از نظر زیبایی و شکیل بودن گیاهی لوکس و تشریفاتی به حساب میرود و اغلب زینت بخش سالنهای بزرگ ادارات مکانهای تجاری و خانگی است.


تکثیر:
سیکاس به وسیله بذر یا جدا کردن پاجوش‌هایی که خود گیاه تولید میکند تکثیر میشود.


کاشت بیرونی:
سیکاس در باغبانی گرمسیر از محبوب‌ترین نخلهاست و در شمال ایران (گیلان و مازندران) و مرکز و جنوب ایران (در مناطقی که شرایط محیطی فراهم شود) قابل کشت در باغچه و فضای سبز است.


کاشت آپارتمانی:
از آنجا که سیکاسها نور زیادی لازم دارند در آپارتمان و خانه یا پاسیو میباست در محل روشن با حداکثر نور ممکن قرار داشته باشند. حدالامکان در تابستانها اگر شرایط اجازه دهد بهتر است گیاه را به بیرون از خانه منتقل کرد و مدتی را معرض شرایط طبیعی قرار داد.


http://www.persianweek.com/wp-conten...05/1546_42.jpg



آبیاری:
آبیاری گلدان قبل از خشک شدن خاک و خاک نرم و قوی برای گیاه لازم است.

آفات و بیماریها:
شپشکهای سپردار به برگها و شپشکهای دیگر معمولا به پیاز جوان و ساقه آن حمله میکنند. زنگها و دیگر بیماریها قارچی نیز برگها را نشانه میروند.

بذر سیکاس پوسته قرمز-نارنجی رنگی دارد و درون این پوسته بذر شکلی شبیه به بادام درختی دارد و داری پوست چوبی کلفتی است. که نوعی مانع برای جوانه‌زنی گیاه است و خفتگی Dormancy به حساب می‌آید. قبل از کاشت بذرهای سیکاس باید پوست محکم آن شکاف بردارد تا آب به درون بذر نفوذ بکند و امکان جوانه‌زدن جنین آن فراهم شود. در غیر اینصورت ممکن است بذر جوانه نزند.



تولید برگ جدید در سیکاس

یکی از زیباییهای وصف ناشدنی سیکاسها زمانی است که میخواهند برگ جدید تولید بکنند. در این زمان نوک تنه گیاه باز شده و برگهای جوان ظاهر میشوند. نوک تنه سیکاس باز شده و برگهای جوان شروع به بالا آمدن میکنند.

برگهای اصلی بالا می‌آیند و انشعابات برگی شروع باز شدن از حالت مارپیچی میکنند. در یک سیکاس بالغ طول برگها به بیش از یک متر هم میرسد و بالاخره برگها مستقر شده پیچ‌هاشان باز شده و کم‌کم محکم میشوند.

در ابتدای باز شدن برگهای جوان، احتیاط لازم است چون برگهای جدید بسیار نرم و شکننده هستند و حتی ممکن است با باد مختصری صدمه ببینند.

FereShteH 01-19-2012 11:53 AM

پپرومیای دوست داشتنی
 
پپرومیای دوست داشتنی


پپرومیا از گیاهان همیشه سبز و از خانواد ه پیپراسه (فلفلی ها PIPERACEAE ) است.این گیاهان د ارای گونه های مختلف و اغلب د ارای برگ گوشتی و نیمه گوشتی و جثه ای کوچک هستند .

بیش از چهارصد گونه از این خانواد ه شناخته شد ه است. منشا این گیاهان، آمریکای جنوبی (برزیل) و آفریقای جنوبی و آفریقای مرکزی و به طور کلی مناطق گرمسیری است، حتی د ید ه شد ه که د ر مناطق گرمسیر روی تنه د رختان می روید .

این گیاه اگر چه رشد سریعی ند ارد ، ولی د ر هر شرایطی د ر آپارتمان پرورش می یابد ، معمولاً آنها را د ر تراریوم و باغ شیشه ای یا مجموعه گل های یک سبد پرورش می د هند .

اگر چه تعد اد انواع این خانواد ه بسیار زیاد است، ولی فقط تعد اد محد ود ی مورد توجه قرار گرفته و د ر آپارتمان ها پرورش د اد ه می شوند و خاک آنها باید خاک پیت (خاک جنگل) باشد تا به خوبی رشد کند .




با توجه به شکل ظاهری و نحوه رشد ، آنها را به سه گروه تقسیم کرد ه اند :

گروه اول) بوته ای که د ارای د م برگ های قرمز هستند و بعضی نیز برگ های گوشتی و قلبی شکل د ارند .

گروه د وم) د ارای ساقه های بلند و قرمز رنگ هستند و بعضی ساقه های گوشتی و برگ های گوشتی د ارند و لبه برگ ها ارغوانی است و گاه سطح برگ با موهای بسیار ظریفی پوشید ه شد ه است.

گروه سوم) گروه بالا روند ه که به د اربست یا قیم بسته می شوند و بالا می روند ، یا این که از اطراف گلد ان آویزان می شوند و د ارای ساقه های قرمز و برگ های ظریف نقره ای و بعضی د ارای برگ های سبز آبد ار هستند و به خصوص برای گلد ان های آویز بسیار مناسبند .



نگهد اری

گیاه پپرومیا یک ساقه گل د هند ه با شاتون های سبز رنگ تولید می کند که ارزش زینتی ند ارد .

زمانی که این گیاه گل می د هد . کیفیت برگ ها و زیبایی گل های آن کمتر می شود ، با حذف ساقه های گل د هند ه می توان گیاه را به طور مرتب به حالت رویشی و نونهالی مشاهد ه کرد .


http://www.persianweek.com/wp-conten...05/1528_41.jpg



حرارت: این گیاه د ر برابر سرمای زیاد مقاومت ند ارد و حد اکثر می تواند د ر زمستان ۱۵ د رجه سانتیگراد را تحمل کند و د ر فصل رشد د مای ۲۴ـ۳۰ د رجه برای آن بسیار مناسب است.

نور: مناطق پرنور یا نیمه سایه اتاق که د ور از تابش مستقیم خورشید باشد ، مناسب است. این گیاه د ر زیر اشعه چراغ فلورسنت پژمرد ه می شود .

آبیاری: پپرومیا نیاز چند انی به آب ند ارد . همیشه مقد ار زیاد ی آب د ر برگ های آن وجود د ارد و سطح خاک گلد ان بین د و آبیاری باید کاملاً خشک شود ، ولی نباید آبیاری آنقد ر به تعویق بیفتد که برگ ها پژمرد ه شوند . د ر زمستان به آب ولرم نیاز د ارد و مقد ار آبیاری باید خیلی کمتر باشد .

ریشه آن سطحی است و گسترش چند انی ند ارد و د ر هوای آلود ه، زرد و خشک می شود . د ر صورت آب د اد ن زیاد اطراف یقه ساقه، موجب پوسید گی آن می شود .

رطوبت هوا: میزان رطوبت لازم برای این گیاه حد ود ۵۰ د رصد است. چنانچه رطوبت و حرارت و سرما از حد خود تجاوز کند لکه هایی بر روی سطح برگ ظاهر می شود و برگ را بی حس می کند و برگ می افتد .

ـ هر د و ماه یک مرتبه سطح خاک گلد ان را خراش د هید تا هوا به د اخل آن نفوذ کند و د ر فصل بهار گلد ان را د ر فضای آزاد د ر محلی سایه د ار قرار د هید تا حالت طبیعی خود را به د ست آورد .

خاک: هر اند ازه قابلیت نفوذ خاک بیشتر باشد ، ریشه و ساقه از پوسید گی محفوظ خواهد بود . برای تهیه خاک، یک قسمت پیت، یک قسمت ماسه و یک قسمت خاک باغچه استفاد ه کنید و کف گلد ان مقد اری ماسه و سنگریزه بریزید .

تکثیر: پپرومیای ابلق یا سفید با قلمه های بذر و ساقه تکثیر می شود ؛ پپرومیای سبز با قلمه های برگ و ساقه تکثیر می شود . پپرومیای معمولی که گیاهی است با برگ های چروکید ه، کاملاً متفاوت با گیاهان د یگر این خانواد ه است و آن را به کمک برگ های کاملش تکثیر می کنند .

د ستور کلی برای تکثیر: د ر بهار و تابستان از قلمه یک ساله گیاه استفاد ه کنید . قلمه را به میزان ۴ـ۵ سانتیمتر د ر ماسه شسته فرو کنید و د ر محلی که د مای آن ۱۸ د رجه باشد ، د ر تاریکی قرار د هید . د ر مورد انواع گوشتی آن، برگ را روی سطح ماسه بخوابانید و روی آن ماسه شسته بریزید ، پس از مد تی از انتهای رگبرگ ها ریشه ظاهر می شود .

زمان مناسب برای تغییر گلد ان، فصل بهار است و خاک مناسب برای آن مخلوطی از خاک چوب و تورب و ماسه است. گلد ان را باید د ر محل کاملاً روشن و د ور از اشعه مستقیم آفتاب قرار د اد . د ر این صورت سنبله گل سفید یا کرم رنگی تولید می کند .

FereShteH 01-19-2012 11:54 AM

گیاه سریع الرشد
 
گیاه سریع الرشد


اگر دوست دارید گیاهی داشته باشید که سریع رشد کند و بزرگ شود می توانید گیاه آرالیا را به خانه بیاورید تا شاهد رشد سریع آن باشید. آرالیا دو نوع سبز و ابلق است.

نام فارسی:آرالیا
نام علمی : Aralia japonica
نام خانواده:Araliaceae

خصوصیات ظاهری گیاه :برگهای این گیاه پنجه ای شکل با هفت بریدگی عمیق و به رنگ سبز روشن و براق میباشد که البته نوع ابلق این گیاه نیز وجود دارد.این گیاه سریع الرشد بوده و نگهداری آن آسان می باشد و در صورتی که مکان آن پر نور باشد گلهای سفید خوشه ای رنگی میدهد.

شرایط نگهداری :این گیاه مکان روشن را ترجیح میدهدو نیم سایه را بخوبی تحمل مینماید و در تابستان هفته ای ۲-۳ بارو در زمستان هفته ای ۱-۲ بار نیاز به آبیاری دارد. عمل غبار پاشی در تابستان روزانه و در زمستان هفته ای ۲ بار میباشد.خاک مناسب آن سبک بوده و تکثیر آن از طریق قلمه زدن در فصل بهار می باشد.


http://www.persianweek.com/wp-conten...05/1501_39.jpg



عمده ترین بیماریهای گیاه :

۱-اگر گیاه خود را انداخته است به دلیل آبیاری بیش از اندازه می باشد، بهتر است صبر کنید تاسطح خاک گیاه خشک شده سپس آبیاری نمایید.

۲- چنانچه گیاه دچار ریزش برگها گردد ممکن است بعلت آبیاری کم و تشنگی گیاه باشد که بهتر است گیاه را آبیاری نمایید.

۳- اگر برگهای گیاه کوچک و ریز است گیاه را در مکان روشن قرار داده و آن رابا کود مایع تقویت نمایید و یا گلدان آن رادر صورتی که نسبت به گیاه خیلی بزرگ است تعویض کرده و گلدان کوچکتری را انتخاب نمایید.

۴- رنگ پریدگی برگها نیز میتواند به علت فقر خاک باشد که بهتر است گیاه را تقویت نمایید.

FereShteH 01-19-2012 11:55 AM

کروتون با برگ های رنگی
 
کروتون نام علمی :variegatumCodiaeum
نام خانواده:Euphorbiaceae



خصوصیات ظاهری گیاه :

برگهای جوان این گیاه بیضی شکل بوده و زمینه سبز دارد که بتدریج لکه های صورتی ، نارنجی و قهوه ای بر روی آنها ظاهر می شود و زیبایی خاصی به گیاه می بخشد . محیط نگهداری این گیاه باید گرم و دور از جریان باد و دارای رطوبت مناسب برای گیاه باشد و گلدان آن باید دارای زهکش مناسب بوده تا خاک حالت باتلاقی پیدا نکند (بسته به نوع واریته ممکن است شکل برگهای آن فرق داشته باشد) .



شرایط نگهداری :

این گیاه بخاطر رنگی بودن نیاز به مکان روشن و با نور خوب دارد و در تابستان هفته ای سه بارو در زمستان هفته ای یکبار نیازبه آبیاری دارد . عمل غبار پاشی نیز به همین شیوه باید روی برگهای گیاه انجام گیرد . خاک مناسب آن سبک بوده و از طریق قلمه زدن و خوابانیدن هوایی ساقه در بهار و پائیزقابل تکثیر می باشد.


http://www.persianweek.com/wp-conten...04/1468_38.jpg




عمده ترین بیماریهای گیاه :

- خشگیدگی برگها بخاطر کمبود رطوبت می باشد. از آنجا که این گیاه شدیداً به رطوبت احتیاج دارد باید حتماً از طریق آبیاری و یا غبار پاشی رطوبت لازمه آن تأمین شود.

- پوسیدگی ساقه گیاه بدلیل آبیاری بیش از اندازه است که باید در این صورت اجازه داد سطح خاک گلدان در فاصله دو آبیاری خشک گردد.

- خزان برگهای گیاه به علت تنش حرارتی می باشد که باید از تغییرات درجه حرارت محیط کاسته شود .

- کمرنگ شدن رنگ برگها و گرایش آنها به رنگ سبز که دلیل آن کمبود نور می باشد .

- ریزش برگهای پایین گیاه می تواند به جهت سرد بودن محیط اطراف گیاه باشد .

FereShteH 01-19-2012 11:55 AM

گیاه چدنی
 
گیاه چدنی


اگر گیاهان سبز علاقه مندید و وقت زیادی ندارید و یا تازه کار هستید میتوانید از گیاهانی که به مراقبت زیادی احتیاج ندارند شروع کنید.

آسپیدیسترا Aspidistra نام فارسی این گیاه عبایی یا گیاه چدنی است. این گیاه بومی کشور چین و ژاپن می باشد و پایداری و دوام این گیاه در مقابل عوامل نامساعد همانند نور، سرما، گرما، پرآبی و غفلت های سهوی سبب شده است تا به آن لقب گیاه چدنی از نظر مقاومت داده شود. البته در شرایط ناسازگار این گیاه فقط زنده می ماند.

با کمی مراقبت طول قامتش به ۹۰ سانتی متر نیز رسیده و برگ های خوش ترکیبی به بار می آورد. نوعی دیگر از این گیاه تحت عنوان چدنی رنگین ( چدنی ابلق ) .نام دارد که برگهایشان با نوارهای سبز وسفیدی آراسته شده است که در صورتی که به آن کود زیادونورکم داده شود رنگ برگها سبز یکدست خواد شد.


http://www.persianweek.com/wp-conten...04/1445_38.jpg




طریقه پرورش :

۱- نور : هم گیاه چدنیوهم گیاه چدنی ابلق نوربی سایه پنجره های شمالی را ترجیح می دهند. حداقل نور مصنوعی برای این گیاه ۱۵۰ شمع می باشد.

۲- آبیاری : خاک گلدانها همیشه بایستی مرطوب باشد.

۳- فصل تعویض گلدانها : تعویض گلدانها را در اوائل بهار قبل از آغاز فعالیت مجدد گیاه در محیطی سربسته انجام دهید.

۴- نوع خاک : خاک این گیاه ازیک پیمانه خاک رس ، یک پیمانه خاک برگ ویک پیمانه ماسه شکسته ترکیب می کنند.

۵- روش تکثیر: تکثیر این گیاهان باید در اوائل بهار در آپارتمان انجام گیرد. برای تکثیر روش تقسیم ریشه زا رابکار ببرند. چنانکه چند ین ریشه راکه هرکدام یک یا چند برگ داشته باشند رابا هم بکاریم گیاه تنومند و بزرگیرا به بار خواهد آورد.

FereShteH 01-19-2012 12:01 PM

گیاهی زیبا و نگهداری ساده
 
گیاهی زیبا و نگهداری ساده


این گیاه به مراقبت زیادی احتیاج ندارد هم زیبا و ارزان است. نگهداری و تکثیر آن ساده و برای افراد تازه کار توصیه می شود . متعلق به خانواده لیلیاسه و زادگاهش آفریقای استوائی در هوای آزاد و زادگاهش به درختان تنومندی تبدیل می گردند ، سریع الرشد و نگهداری آنها ساده ، برگها بلند و کشیده و مانند نخل با حذف جوانه انتهایی دو یا سه شاخه جدید در محل قطع شروع به رشد نموده و منظره جالبی به گیاه می دهد گیاهان جوان برای کاشت گروهی بسیار مناسب هستند ، نسبت به عوامل نامساعد محیطی تاحدودی مقاوم ولی بهتر است در نور کافی نگهداری گردند .





نیاز ها

نور :در نور کافی نگهداری شود از تابش مستقیم نور خورشید بپرهیزید چون به گیاه آسیب می رساند اگر هوا تاریک باشد برگها رنگ خود را از دست می دهند . از نظر نوری گیاه خوبی است و مقاوم .

دما :حداقل درجه حرارت ۱۶ درجه است و مقاوم تا ۱۳ درجه و در تابستان حداکثر ۲۴ درجه سانتیگراد . نسبت به سرما حساس است . آبیاری :نسبت به خشکی حساس است ، دوبار در هفته در تابستان و یکبار در هفته در زمستان آبیاری کنید ، مواظب باشید زهکش همیشه باز باشد تا از باتلاقی شدن خاک جلوگیری شود . آبیاری بیش از اندازه باعث پوسیدگی گیاه می گردد .

خاک : خاکی مخلوط از برگ پوسیده و کود حیوانی و خاک باغچه با نسبتهای مساوی برای گیاه مناسب است بهتر است مقدار برگ بیشتر باشد بیشتر به سمت خاک برگ برود .

تکثیر : قلمه زدن با گیاه برگ دار که با قطع ساقه و کاشت در ماسه و ریشه دار کردن آن . البته پس از قطع گیاه ، گیاه مادری چند شاخه می گردد که منظره زیبایی می دهد ( حالت دو شاخه زیباتر است ) . ساقه های بلند گیاه را قطعه قطعه کرده و به صورت افقی در ماسه بکارید . ( مانند دیفن باخیا ).

FereShteH 01-19-2012 12:02 PM

گیاهی با گل های مخملی
 
گیاهی با گل های مخملی


گیاهی با گل های بسیار زیبا که از دیدن آنها لذت می برید. قرنفل: گیاهی است دوساله از جنس میخک‌ها (Dianthus)، راسته کاریوفیلالس (Caryophyllales)، خانواده میخکیان (Caryophyllaceae).

گیاهی است دو ساله با گل های کوچک، مخملی به رنگ های صورتی، سفید، قرمز، بنفش و مخلوط سفید و قرمز که به تعداد زیاد در یک گل آذین چتر مانند با هم مجتمع می شوند. عمر گل ها به چند هفته می رسد. برگ ها باریک و سرنیزه ای به رنگ سبز متمایل به خاکستری است. این گیاه نسبت به سرما مقاوم است و عمدتاً در حاشیه باغچه کاشته می شود یا به شکل گل بریده از آن استفاده می کنند.


http://www.persianweek.com/wp-conten...03/1405_36.jpg



قرنفل گل‌های کوچک، مخملی به رنگ‌های صورتی، سفید، قرمز، بنفش و مخلوط سفید و قرمز دارد که به تعداد زیاد در یک گل آذین چترمانند با هم مجتمع می‌شوند. عمر گل‌ها به چند هفته می‌رسد.

قرنفل گلی است معطر که در باغ‌ها برای زینت می‌کارند. قرنفل و میخک را گاه یکی می‌گیرند.اصل نام آن کرن‌پهول از زبان هندی و به معنای «گل گوش» است که صورت عربی‌شدهٔ آن به شکل قرنفل درآمده‌است.

کرن در هندی به معنای گوش و پهول به معنای گل است. زنان اهل هند آن را در سوراخ گوشواره در گوش می‌کردند تا بسته نشود .واژه کرن‌پهول در هندی بعداً به معنای عام گوشواره نیز به‌کار رفت.


http://www.persianweek.com/wp-conten...03/1406_36.jpg



نیازمند مکان آفتابی، خاک مرطوب، حاصلخیز و تقریباً غنی از مواد آلی و به خوبی زهکشی شده است. تکثیر آن از طریق تقسیم بوته و تهیه قلمه خوابانیدن و کاشت بذر امکانپذیر است. بذر را در فروردین یا اردیبهشت در مخلوطی از خاک برگ و خاک باغچه در خزانه هوای آزاد می کارند و پس از چهار برگ شدن نشاها آن ها را به گلدان منتقل می کنند. قلمه را نیز در اواخر زمستان یا اوایل بهار از شاخه های گل نداده انتخاب می کنند و در ماسه می کارند.

قرنفل با گرامینه های زینتی، پامچال و بومادران هماهنگی خاصی دارد.در ایران از قدیم در باغها کشت می‌‌شده است. نسبت به سرما مقاوم است. بذر آن در تیر و مرداد کشت و نشاها در شهریور و مهر به محل اصلی منتقل می شود. این گیاه بومی فرانسه می باشد,مشخصات گیاه شناسی گیاهی است دو ساله با ارتفاع بوته بین ۳۰-۴۵ سانتیمتر.دارای گل قرمز صورتی وسفید که از اواسط بهار ظاهر میشود دوره گلدهی تا اواسط تابستان میباشد این گیاه دارای ارقام کم پر- پر پر- پا کوتاه و پا بلند است .

FereShteH 01-19-2012 12:03 PM

گل زینتی آزالیا
 
گیاه زینتی آزالیا در باغ azalea


فروشندگان گل و گیاه زینتی وقتی آزالیا را برای فروش عرضه میکنند که پر از گل و غنچه است. برای اینکه پس از خریدن گیاه آزالیا و اوردنش به منزل با افتادن غنچه ها و ریختن برگهای گیاه آزالیا مواجه نشویم لازم است که اولا گیاه آزالیا را از نقاط گرم اتاق دور نگهداریم و ثانیا به گیاه آزالیا آب فراوان باید داد بنابر این باید به یاد داشته باشیم که گلدان گیاه آزالیا را در خنک ترین نقطه اتاق و در برابر نور کافی قرار دهیم .





گیاه زینتی آزالیا در گلدان برای آپارتمان azalea

چناچه گهگاه گلدان آزالیا را از انتها برای مدت چند دقیقه درون سطل محتوی آب قرار دهیم به سلامتی گیاه کمک زیادی کرده ایم.

در بهار اگر گلدان گیاه آزالیا را در زیر باران ملایم قرار دهیم تا از آب باران که فاقد مواد آهکی است استفاده کند مفید خواهد بود.

باید بدانیم که هر قدر محل نگهداری گلدان گیاه آزالیا خنک تر باشد گلهای آزالیا پردوام تر خواهد بود.

پس از اینکه گل دادن آزالیا تمام شد گلهای خشک شده را جدا کرده و گلدان رادر محلی که نور کافی به آن برسد د رحرارت ۶ تا ۸ درجه سانتیگراد قرار داده و از میزان آب دهی باید کاست.
جوانه های جدید را نیز از شاخه ها باید جدا کرد.


http://www.persianweek.com/wp-conten...03/1356_35.jpg



گیاه زینتی آزالیا به صورت بونسایی azalea

اواخر پاییز مجددا شکوفه ها ظاهر شده و تا اواسط زمستان گیاه آزالیا پر از گل خواهد گردید.
نوعی از آزالیا به نام آزالیای ژاپنی را در زمستان نیز میتوان در باغچه نگهداشت ولی تابستانها باید در محل نیمه سایه قرار گیرد.

برای تکثیر گیاه آزالیا لازم است از ساقه های قدیمی و ضخیم استفاده کرد.

قلمه زنی باید در فصل تابستان و در مخلوطی به نسبت مساوی از پیت و ماسه تحت دمای ۱۵ درجه سانتیگراد صورت گیرد.

FereShteH 01-19-2012 12:04 PM

صدای پای بهار با سنبل
 
صدای پای بهار با سنبل


سنبل گیاهی است که از زمانهای قدیم کاشتن آن متداول بوده است .

این گیاه از خانواده سوسنیها و پیازی ، به بلندی ۱۵ تا۲۰ سانتیمتر و گل های زودرس آن بشکل خوشه انتهای ساقه گوشتی معمولا از نیمه اسفند تا فروردین باز میشود و به رنگهای سفید ، قرمز ، آبی ، بنفش ، صورتی و زرد و غیره است .این گیاه را در آپارتمان می توان درون پیت ، ماسه و یا آب پرورش داد .برای نگهداری آن در آب به گلدانهای مخصوصی نیاز دارد که دارای دهانه ای گشاد و گلوگاهی باریک باشند ، بقسمی که آب ریشه ها را فرا گرفته و مماس با انتهای پیاز گل باشد.سنبل ، در تاریکی مطلق ریشه تولید میکند .

بنابراین بهتر است بدین منظور پیاز را در قفسه آشپزخانه گذارده و حرارتی معادل ۹ – ۱۱ درجه سانتیگراد برای آن فراهم نمود . پیازهائیکه در شن خوابانده شده اند را لازم است با گلدان در نقطه ای از باغچه که از خطر یخبندان محفوظ باشد دفن نمود.برای اینکه بیرون آوردن گلدان از خاک در زمستان آسان شود می توان قبلا پوششی اطراف گلدان قرار داد . زمانی سنبل را به روشنائی آورید که جوانه ها آنقدر برجسته شده باشند که بشود آنها را با دست لمس کرد .هیچگاه گیاه را در مکانی که خیلی گرم باشد قرار ندهید .


http://www.persianweek.com/wp-conten...03/1336_34.jpg



هرچه می توانید بر روی برگها آب بپاشید تا شادابی خود را حفظ کنند . برای نگهداری سنبل در منزل پیازهای پرورش یافته مخصوص مورد نیاز است که معمولا پس از یکبار گل دادن غیر قابل استفاده میشوند مگر اینکه در خاک مناسبی رشد کرده باشند که در این صورت هم ممکن است پیازچه ها دوسال طول بکشد تا گل بدهند .

FereShteH 01-19-2012 12:04 PM

کلم زینتی
 
نام فارسی : کلم زینتی
نام علمی : Brassica oleraceae
نام انگلیسی : Ornamental Cabbage, ornamental Kale
خانواده : CRUCIFERAE
نام فارسی : کلم زینتی
نام علمی : Brassica oleraceae
نام انگلیسی : Ornamental Cabbage, ornamental Kale
خانواده : CRUCIFERAE

گیاهان گونه Brassica oleraceae همیشه سبز بوده ولی به صورت دو ساله کاشته شده و استفاده زینتی از برگهای آن در حقیقت در طول یکسال انجام می‌گیرد. به این ترتیب که در پائیز و زمستان سال اول برگها درشت و رنگین شده و با فرارسیدن بهار سال بعد برگها به سبزی گرائیده ساقه طویل گشته و تولید گل می‌کند، بذرهای آن نیز در تابستان می‌رسند. گل‌های این گیاه از نقطه نظر زینتی حائز اهمیت نیستند. ولی بهر حال زیبائی خاص خود را دارا می باشند.ارتفاع و گستردگی آن در واریته‌های مختلف (پاکوتاه ، پابلند) متغیر می‌باشد.

بوته‌های نسل F1 یکنواخت می‌باشند و دارای برگ‌های تک رنگ بوده و شفافیت و خلوص رنگ‌ها نیز بیشتر می‌باشد و از رشد سریع و قدرت و استقامت بیشتری برخوردارند. زیرا قدرت هیبرید زیادتر از قدرت والدین است.واریته‌های موجود در ایران همه حاصل بذرهای هیبرید نسل‌های بعد از F1 بوده و برگها طیف وسیعی از رنگهای قرمز، سفید، صورتی و سبز را دارا می‌باشند.



از لحاظ شکل برگها نیز کلم‌های زینتی به سه دسته تقسیم می‌گردند

۱ـ واریته‌های کلم با برگهای لبه گرد و بدون بریدگی (Round leaves ) : گیاهانی پاکوتاه و توپر می‌باشند که برگهای اطراف سبز بوده و برگهای قسمت مرکزی به رنگ‌های قرمز، صورتی و سفید دیده می‌شوند.این واریته‌ها زود رنگ گرفته و در پائیز دارای رنگهای درخشان و زیبا می‌شوند.در برابر سرمای زمستان نیز مقاومت داشته و از بین نمی روند.

۲ـ کلم‌های زینتی دارای برگهای چین خورده (Fringed leaves) : گیاهانی توپر با برگ متراکم و چین خورده که در اندازه‌های کوتاه قد و متوسط دیده می‌شوند و دارای رنگ‌های قرمز تند، سفید، ارغوانی می باشند. این واریته‌های در پائیز رنگ گرفته و نسبت به سرمای زمستان نیز بردبار می‌باشند.

۳ـ کلم‌های زینتی دارای برگهایی با بریدگی‌های عمیق و پرمانند (Feather leaves) : این واریته‌ها دارای برگهایی دندانه‌دار با بریدگی‌های عمیق می‌باشند. همچنین دارای ساقه‌ای کلفت و قوی بوده که تاج گسترده آن را نگه می‌دارد.

به طور کلی مقاومترین گروه نسبت به سرمای سخت زمستانه این گیاهان می‌باشند و جهت کاشت در مناطق با سرمای سخت بسیار مناسب هستند.رنگ دهی این گروه نیز دیر شروع شده و در سرمای شدید رنگ برگها شفافیت و خلوص خود را پیدا می‌کنند.


http://www.persianweek.com/wp-conten...02/1274_33.jpg



نیازهای اکولوژیک :
نور : به طور کلی کلم‌های زینتی باید در محیط کاملاً آفتابی کاشته شوند. فاصله نشاء‌ها باید طوری انتخاب شوند که نور کافی به گیاه برسد. در غیر اینصورت ساقه‌ها جهت رسیدن به نور بلند شده و سست و توخالی خواهند شد و گیاه ظاهری نازیبا پیدا خواهد کرد.

آب : این گیاه به آب فراوان نیاز دارد و خاک آن همیشه باید مرطوب نگاهداشته شود.

خاک : گیاهان خانواده کلم در خاکی که حاوی مقداری آهک باشد رشد مناسبی دارند، ولی بایستی با افزودن کودهای آلی (خاکبرگ + کود پوسیده دامی) محیط خاک را خنثی و تا حدی اسیدی نگاه داشت.

کود : در مورد مصرف کود برای کلم زینتی باید کمی دقت شود، زیرا کمبود مواد غذایی سرعت و درجه رنگ دهی برگها را کاهش داده و باعث زرد شدن و ریزش برگها می‌شود. افزودن کودآلی به خاک مناسب می‌باشد. نکته قابل توجه اینست که در هنگامی که برگها در حال تغییر رنگ می‌باشند به هیچ وجه نباید از کود ازته استفاده نمود. زیرا برگها قدرت تغییر رنگ خود را از دست می‌دهند.

دما : تغییر رنگ و ایجاد رنگهای زیبا در ناحیه مرکزی برگها زمانی آغاز می‌گردد که درجه حرارت هوا به ۱۵ درجه سانتیگراد کاهش پیدا نماید. با تقلیل درجه حرارت رنگ‌ها خلوص بیشتری پیدا می‌کنند . کلم زینتی سرمای ۱۰ـ درجه سانتیگراد را در زمستان می‌تواند تحمل کند. واریته‌های قرمز رنگ مقاومت بیشتری در برابر سرما دارند.



روش‌های ازدیاد :

۱ـ کاشت بذر : (هنگامی که درجه حرارت حدود ۲۰ درجه سانتیگراد باشد)
زمان کاشت بذر در هوای آزاد اردیبهشت و خرداد ماه است. بذرها داخل کرت کاشته شده وقتی نشاء‌ها حدود ۵ تا ۶ برگه شدند می‌توان آنها را به داخل گلدان نشایی منتقل کرد. (استاندارد دهانه گلدان نشایی حدود ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر می‌باشد.)

حدود ۱۵ تا ۲۰ روز بعد دوباره نشاء‌ها را به گلدان خیاری(استاندارد دهانه آن ۲۰ سانتیمتر می‌باشد) منتقل می‌کنند.

در مرحله‌ای که نشاء در گلدان خیاری قرار دارد به گیاه به هیچ وجه نباید کود ازته داده شود زیرا در کیفیت و سرعت تغییر رنگ برگها تاثیر منفی دارد.



زمان کاشت در زمین اصلی :

از اواسط پائیز که هوا خنک می‌شود می‌توان اقدام به کاشت آن نمود.

۲ـ تقسیم بوته :
عمل تقسیم بوته شیوه‌ای متداول جهت تکثیر این گیاه است که در فصل بهار (اواخر اسفند تا اواخر فروردین) صورت می‌گیرد.

آفات و بیماریها :
به طور کلی چون این نشاء‌ها در سطوح نسبتاً کوچک جهت زیبائی کاشته می‌شوند. مشکل چندانی در رابطه با آفات نخواهند داشت. در هر حال از جمله آفات کلم زینتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

ـ پروانه سفید کلم Pieris brassicae L.
این پروانه سفید رنگ در روی کلم زینتی تخمگذاری نموده و لارو حشره‌ از برگهای کلم تغذیه نموده و از برگها فقط رگبرگها را باقی می‌گذارد.

مبارزه :
مبارزه شیمیایی با سم‌های کلری مثل تیودان که به نسبت یک در هزار در آب حل شده باشد، انجام پذیراست. با حشره‌کش میکربی توریسید (Thuricid) هم لاروهای سفیده کلم را می‌توان از بین برد. مبارزه از طریق سوزاندن باقیمانده برگهای کلم نیز امکانپذیر است.

۲ـ شته کلم : Brevicoryne Brassicae L.
این شته بیشتر روی برگهای کلم دیده می‌شود و در تمام نقاط ایران وجود دارد.

ـ مبارزه با آن بوسیله سوزاندن باقیمانده برگهای کلم انجام می‌گیرد.

ـ برای مبارزه شیمیایی می‌توان سولفات دونیکوتین ۴۰ % را به نسبت یک تا دو در هزار درصد لیتر آب، با ۷۵ تا ۱۰۰ قسمت مویان حل کرده و روی کلم‌ها پاشید.

ـ کاربرد :
ـ این گیاه به طور کلی مقاومت زیادی نسبت به آلودگی و خشکی ندارد، در عین حال در بسیاری از نقاط شهر در داخل رفیوژها، لچکی‌ها و میادین کاشته شده است. بخصوص در رفیوژها و لچکی‌ها کاشت آنها مستلزم حضور انسان، آبیاری و مراقبت می‌باشد که در نهایت نتیجه مطلوب را از لحاظ زیباسازی نیز ایجاد نمی‌کند و مشاهده برگ‌های غبار گرفته و پژمرده این گیاه تاثیر مطلوبی بجای نمی‌گذارد.

ـ در میادین نیز با رعایت فاصله از حاشیه و بدور از دود مستقیم اگزوز اتومبیل‌ها می توان از این گیاه استفاده نمود.

ـ بهترین کاربرد این گیاه زیبا کاشت آن در باغ و پارک برای ایجاد نقش همراه با گیاهان پوششی همیشه سبز می‌باشد. بعنوان گیاه پوششی که در زمستان کاربرد دارد می‌توان از چمن، شبدر، پاپیتال و پیچ تلگرافی استفاده نمود.


اکنون ساعت 02:01 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)