bigbang |
05-06-2013 08:15 PM |
ویندوز 8 و مایکروسافت,the windows 8 and microsoft
یک مقاله ای در سطح نت دیدم که بسیار لذت بردم نوشته آقای محمد شهاب شهبازیان هست بسیار جالب هست در مورد این که چرا مایکروسافت باید یک ویندوزی مثل ویندوز 8 به وجود بیاره به خاطر اصل رعایت امانت داری بدون هیچ دخل و تصرفی نوشته آقای شهبازیان رو میزارم
لازم میدانم در ابتدای مقاله از دوستان خوبم، مسعود یوسف نژاد، سیامک احدی و آرمان والی که با لطف فراوان خود من را در نوشتن این مقاله یاری کردند، تشکر ویژهای داشته باشم. این مقاله حاصل کار مداوم تحلیلی و تحقیقی چند روزه و نتیجه ساعتها بحث و گفتگوی بنده با این سه دوست عزیز بوده است. سینوفسکی مأمور شده است تا بعد از ارایه مفتضحانه ویندوز ویستا و از دست رفتن اعتماد مشتریان، مایکروسافت را به اوج بازگرداند. سینوفسکی و همکارانش با پیشبینی فوقالعاده دقیق و با مهندسی نرمافزاری بینظیر، بهترین سیستمعامل مایکروسافت را با نام ویندوز 7 به خدمت جهان در میآورند و بدین ترتیب اعتماد از دست رفته را برای این کمپانی بیرقیب از مشتریان خریداری میکنند. مایکروسافت دوباره اوج میگیرد، شرکتها و کمپانیهای بزرگ استقبال میکنند و فراگیرترین سیستمعامل جهان در قلب دوستدارانش بیش از قبل رخنه میکند. بحران پشت سر گذاشته میشود. تمام.
مایکروسافت در جبهه مشکلات
مایکروسافت در طول حیاتش با بحرانهای جدی زیادی مواجه شده است ولی همچنان یکی از باعظمتترین کمپانیهای تاریخ بهشمار میرود. آخرین بحرانی که مایکروسافت در این چند سال اخیر با آن مواجه شده است، بهکلی با مشکلات قبلی تفاوت داشته و بهتر است بگوییم مشکلات جدید مایکروسافت از جنس دیگری است و بدین ترتیب مایکروسافت وارد زنجیرهای از مشکلات پیچیدهای شده است که قسمت عمدهای از آن ناشی از قدرت، خلاقیت و هوشمندی دو رقیب عمده خود یعنی اپل و گوگل است. از جمله این مشکلات:
1. محصولات همراه امروزی نظیر گوشیهای هوشمند و تبلتها با سختافزار قدرتمند در کنار سیستمعاملهای کاربرپسند و روان خود به شدت مورد استقبال قرار گرفتهاند به شکلی که هماکنون قادرند به بسیاری از نیازهای کاربران معمولی پاسخ دهند و در نتیجه آنان را از خرید کامپیوترهای شخصی جدید منصرف سازند. عملا فروش کامپیوترهای شخصی با سیستمعامل ویندوز افت محسوسی را تجربه کرده و در آینده وضعیت بحرانیتر خواهد شد.
2. رقبای مایکروسافت همانند اپل و گوگل با پیریزی اکوسیستم فراگیر و عرضه موفق آن در سختافزارهای متنوع، مشتریان وفاداری تربیت کردهاند که دیگر قادر نیستند از اکوسیستم مطلوب خود دل بکنند. بیتردید موفقیت چشمگیر اپل در آیفون و آیپد بر روی بستر iOS بزرگترین تبلیغ و محرک برای سوق دادن سیل عظیمی از کاربران به سوی کامپیوترهای شخصی این شرکت است. با عنایت به فاکتورهای مختلف یکپارچهسازی که در محصولات این کمپانی لحاظ شده است، کاربران تمایل بیشتری به خرید دیگر محصولات این شرکت پیدا میکنند. در نظر بگیرید فردی را که آیفون و آیپد اپل را خریداری میکند و از آن رضایت دارد تا چه حد به سمت خرید کامپیوترهای مک این شرکت تمایل پیدا میکند. پیش تر در مقاله اختصاصی دیگری به طور مفصل به مزیت اکوسیستم و تاثیر آن بر مشتری پرداخته بودیم در صورت تمایل به مقاله «نبرد استراتژیها و نگرشها دربازار تلفن هوشمند و تبلت: قسمت سوم بررسی دلایل موفقیت اکوسیستم اپل و ثبات آن، به همراه مقایسه اکوسیستمها » مراجعه کنید.
3. در تجارت گاهی اوقات ارزان فروشی را معادل خودکشی میدانند ولی نه همیشه. گوگل و شرکای سختافزاریش برای عرضه محصولات با کمترین حاشیه سود، تجارت پر رونقی را احداث کردهاند که فرسنگها با خودکشی فاصله دارد. محصولات ارزان قیمت با سیستمعامل متنباز و رایگان به بخشی پررنگ از فرهنگ تکنولوژیکی مردم تبدیل شده است که با اهداف و شیوه مایکروسافت در تناقض آشکار است.
4. مشکلات اقتصادی به شدت گریبانگیر مردم سرتاسر جهان شده و قدرت خرید آنها را محدود کرده است و البته بیشتر از بهروز رسانیهای کم بازده بر حذر داشته است.
مایکروسافت در بهوجود آمدن تعدادی از این مشکلات دخالتی ندارد و این بدین معناست که از حل آن نیز عاجز است و گره کور مشکلات جدید مایکروسافت از همین موضوع ناشی میشود.
مایکروسافت با چهرهای نو
مایکروسافت به کمک تجربیات پیشینش و تقلید از عوامل موفقیت رقیبش (اپل) مجموعه فعالیتهایی را جهتدهی کرده است از جمله:
- ساخت محصولی خلاقانه با نام سرفیس با طراحیفوقالعاده چشمنواز و تجهیزات مدرن. ( مایکروسافت به شدت بر روی نقطه قوت اپل در طراحی آیپد دست گذاشته است و حتی فراتر از آن حرکت کرده است.)
- تغییر لوگوی ویندوز با خطوط هماهنگ با سیستمعامل جدید و طرحریزی یک قدم مثبت در تبلیغات این سیستم عامل با مفهوم تغییر در همه چیز با نگاه به آینده.
- احداث فروشگاههای زیبا، هیجانانگیز و خوشساخت با الهام از فروشگاههای با کیفیت اپل و آموزش کارمندان این فروشگاهها در جهت برقرای تعامل مثبتگرایانه با مشتریان.
- ایجاد فروشگاه نرمافزاری در ادامه فروشگاههای نرمافزاری اپل، گوگل و آمازون.
- راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی بینظیر در تاریخ این شرکت به شکلی که از یک سال قبل از عرضه سیستم عامل جدید از پتانسیلهای متفاوت جهت تبلیغات مثبت برای آشنایی کاربران با این سیستم عامل استفاده گردید. بعد تبلیغات به حدی بود که حتی برای نسخههای پیشنمایش نیز کاربران با بمباران تبلیغاتی بهخصوص در وب روبهرو میشدند.
و مهمتر از همه ویژگیهای خاص سیستمعامل جدید این شرکت با نام ویندوز 8 همانند:
- تولید نسخههای متفاوت از ویندوز 8 برای دستگاههای متنوع (کامپیوتر شخصی، تبلت و گوشی هوشمند) بنا بر کارایی و قدرت محصول همانند ویندوز RT با پیچیدگی کمتر نسبت به ویندوز 8 و مصرف کمتر باتری به لطف هماهنگی با پردازندههای ARM.
- رابط کاربری خلاقانه، نوآورانه، کاربردی و زیبا با نام مترو که در تمامی نسخهها بهصورت مشترک قرار داشته و به کاربران حسی یکسان و هماهنگ در استفاده از محصولات متنوع مبتنی بر ویندوز 8 هدیه میکند.
- استفاده از هسته مشترک در نسخههای متفاوت و در نتیجه سادهسازی تولید برنامهها برای توسعه دهندگان نرمافزاری.
- افزایش سرعت و کارایی ویندوز و عدم نیاز به سختافزار گرانقیمت.
در کنار همه این فعالیتها و بهبودهای صورت گرفته در اکوسیستم مایکروسافت، فروش ویندوز 8 و محصولات سختافزاری مبتنی بر آن پایینتر از حد انتظار بوده است که خود میتواند حاصل عوامل مختلفی باشد که به تعدادی از آنها خواهیم پرداخت.
عملا مایکروسافت تمام هستی و دار و ندار خود را برای موفقیت استراتژیکیترین محصولش، قمار کرده ولی تا کنون بازخورد مثبتی از آن دریافت نداشته است.
|