نمایش پست تنها
  #55  
قدیمی 05-19-2011
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض دستگاه استحصال خاويار توسط مبتکر کرمانشاهی ساخته شد

توسط مبتكر كرمانشاهي

دستگاه استحصال خاويار ساخته شد

كرمانشاه - توسط يك مبتكر كرمانشاهي دستگاه استحصال خاويار براي به صفر رساندن مرگ و مير اين گونه كمياب ساخته شد كه آزمايشات اوليه بر روي گونه هاي مشابه ماهيان خاوياري با موفقيت به انجام رسيده است.





پرتال اخبار پژوهش و فناوري كرمانشاه روز پنجشنبه مخترع اين دستگاه اميرحسين وژدان، دانش آموز سال دوم دبيرستان شهيد بهشتي كرمانشاه، گفت: در فرآيند استحصال خاويار از ماهيان خاوياري هميشه تعدادي تلفات در بين اين ماهيان با ارزش وجود دارد و همين مسئله باعث شد تا به فكر ساخت دستگاهي باشم تا تلفات اين گونه را حداقل و حتي به صفر برسانيم در اين راستا پس از ساخت نمونه اوليه دستگاه با پمپ هيدروليكي و ظروف پلاستيكي نقايصي در آن مشاهده شد كه با افزودن پمپ پنوماتيكي، ايجاد خلاء و يك ظرف شيردوشي به پاسخ بهتري رسيديم.

وي در خصوص تفاوتهاي طرح اوليه و مشكلات موجود افزود: از جمله مشكلات اوليه مي توان به نامناسب بودن ظروف به كار رفته اشاره كرد كه با تلاشهاي صورت گرفته اين موارد رفع شد و علاوه بر اين در ساخت دستگاه اوليه فقط از يك پمپ استفاده مي شد و ظروف نيز به علت غيراستاندارد بودن مقاومت كافي را نداشته و در اثرفشار وارده و يا خلاء شكسته مي شدند اما با انجام تغييراتي از جمله استفاده از ظروف تكثير ماهيان و استفاده از يك پمپ پنوماتيكي اين نقايص رفع و دستگاه جديدي طراحي و ساخته شد.

اين مبتكر جوان كرمانشاهي با اشاره به ارزش بالاي ماهيان خاوياري از جمله گونه موجود در درياي خزر افزود: براي استحصال خاويار بايد آنها را بيهوش و تحت عمل سزارين قرارداد كه با توجه به قيمت بالاي آن و استراتژيك بودن محصول ذكر شده استفاده از اين دستگاه به استحصال بيشتر و مناسب كمك مي كند.

وي اظهار داشت: آزمايش دستگاه در كارگاه تكثير ماهيان خاوياري سياهكل استان گيلان بر روي ماهي زنده باعث شد تا تصميم بر اين گرفته شود كه علاوه بر ماهي سفيد بر روي دو گونه ديگر از جمله تاس ماهي سيبري و آسترلياي روسيه نيز آزمايشاتي صورت پذيرد تا در صورت موفقيت آميز بودن در آينده نزديك بر روي گونه خاوياري نيز آزمايشات عملي انجام دهيم .

وي اضافه كرد: با مشاهده كار دستگاه توسط مسوولين مركز فوق و راهنماييهايي كه ضمن انجام آزمايش ارايه شد توانستيم با همكاري آنان علاوه بر تخم گيري از ماهيهاي ماده موفق به گرفتن اسپرم از ماهي نر و انجام لقاح و باروري تخم ها در درون مخزن دستگاه شويم كه اين عمل مورد توجه كارشناسان شيلات نيز قرار گرفت.

وژدان با اشاره به استقبال خوب مسوولين جهاد كشاورزي و اداره كل شيلات استان كرمانشاه براي پرورش ماهي خاوياري خاطرنشان كرد: استان پتانسيل بالايي براي پرورش اين گونه از ماهيان دارد به طوري كه براساس برآورد صورت گرفته از يكي از سدهاي استان مي توان ساليانه حداقل هفت تن خاويار به دست آورد، البته در استان افرادي به صورت خصوصي شروع به پرورش ماهي خاويار در كنار ماهي قزل آلا كرده اند كه امكان تبديل محصول به ماهي خاوياري امكان پذير است.

وي با اشاره به كمبود امكانات و عدم تحقيقات كافي در اين زمينه خواستار توجه مسوولين به مبتكران جوان شد و گفت: به نظر من خط مشي اداري بايد به گونه اي باشد تا همگي در برابر وظايف روزانه خود پاسخگو باشند چرا كه بعضي از مسوولين استان به روند موجود عادت كرده و درمقابل تغيير رغبتي از خود نشان نمي دهند.

منبع: ایرنا
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید