نمایش پست تنها
قدیمی 12-02-2011
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری

سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض بر اساس نتایج یك گمانه زنی/ شهر تاریخی بغستانه در دامنه كوه بیستون قرار دارد

بر اساس نتایج یك گمانه زنی/

شهر تاریخی بغستانه در دامنه كوه بیستون قرار دارد

كرمانشاه - یك باستان شناس برجسته كشور گفت: براساس نتایج گمانه زنی اخیر در محوطه جهانی بیستون مشخص شد كه شهر تاریخی 'بغستانه'كه سالها باستان شناسان در جستجوی آن بودند در دامنه پارتی كوه بیستون قرار دارد.

دكتر ' مهدی رهبر ' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بغستانه به معنای جایگاه خدایان، اثری مربوط به دوره اشكانیان بوده و مانند كوه المپ در یونان باستان است كه جایگاه خدایان تلقی می شد.

وی افزود: در زبان یونانی این محوطه ' بگستانه ' نامیده شده است.

وی تصریح كرد: بغستانه در حقیقت كوهی است كه در دامنه آن شهری از دوره اشكانی وجود دارد.

وی گفت: بررسی های مقدماتی در خصوص این محوطه انجام شده و سال گذشته دكتر ' علی بیگی ' از باستان شناسان برجسته ، اقدام به گمانه زنی در این محوطه نمود.

وی افزود: گمانه زنی ها حاكی از آن است كه جاده شرق به غرب از پای این كوه می گذشته و دامنه آن محوطه وسیعی است كه دارای سفالهای دوره اشكانی است و سنگ نگاره بلاش مربوطه به دوره اشكانیان هم در همان محوطه واقع شده است.

وی تصریح كرد: با توجه به كشف بقایایی از استقرار دوره اشكانی در محوطه دامنه پارتی محوطه جهانی بیستون، شهر تاریخی بگستانه در این محوطه قرار دارد.

رهبر در پایان با تایید كامل این گمانه زنی خواستار حفاظت و نگهداری از این محدوده در وهله اول و سپس اقدام به كاوش باستان شناسی در قالب یك برنامه ریزی دقیق شد.

گفتنی است در متون كهن تاریخی به شهری به نام بگستانه در حد فاصل كمبادنه (كرمانشاه امروزی) و كنگوبار (كنگاور امروزی) اشاره شده است كه در دامنه كوهی واقع شده كه مجسمه هایی از سمیرامیس ( داریوش هخامنشی ) در پای آن كوه قرار دارد.

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری

ویرایش توسط رزیتا : 12-02-2011 در ساعت 12:25 AM
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید