12-04-2011
|
 |
|
|
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نوآوری محققین حفظ نباتات استان كرمانشاه: استفاده از تفاله چغندر بجای سموم در مبارزه با آفت موش مغان جواب داد
نوآوری محققین حفظ نباتات استان كرمانشاه:
استفاده از تفاله چغندر بجای سموم در مبارزه با آفت موش مغان جواب داد
كرمانشاه - برای اولین بار در كشور، كارشناسان تحقیقاتی حفظ نباتات جهاد كشاورزی شهرستان اسلام آباد غرب توانستند با بهره گیری از تفاله چغندر قند، ضمن حذف سموم شیمیایی، آفت موش مغان را كنترل نمایند.
این خبر را مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه در حاشیه همایش روز جهانی بدون سم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اعلام كرد.
سید افشین صفوی، گفت: كارشناسان ما در این روش موفق شدند، آفت موش مغان را تا 94 درصد بدون استفاده از هیچ گونه سموم شیمیایی كنترل نمایند.
وی گفت: این روش از مرحله آزمایشی و پایلوت فراتر رفته و می توان آن را در سطح كشور هم بعنوان یكی از روشهای مبارزه با آفت مذكور بكار گرفت.
وی همچنین از موفقیت كارشناسان و محققین استان در مبارزه با دو نوع آفت دیگر بنامهای 'شب پره مینوز گوجه فرنگی و مگس میوه مدیترانه' بدون بهره گیری از سموم و با استفاده از روشهای جایگزین و بیولوژیك خبر داد.
وی البته استفاده از سموم قارچ كش در هنگام كشت برای مقابله با بیماری سیاهك را هنوز یكی از موثرترین روشها اعلام كرد و گفت: با این حال روشهای بیولوژیك در این خصوص هم می توانند جوابدهی لازم را داشته باشند
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|