موضوع: مدیریت مخزن
نمایش پست تنها
  #1  
قدیمی 11-12-2007
Hamed آواتار ها
Hamed Hamed آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Oct 2007
محل سکونت: داخل
نوشته ها: 659
سپاسها: : 314

299 سپاس در 77 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض مدیریت مخزن

دكتر وطنی: تعصبات رشته‌ای و عدم تعاملات و همكاری‌های میان رشته‌ای در مدیریت مخازن، مانع از دست‌یابی به شاخص‌های توسعه و مدیریت مخزن.
مدیریت مخزن نتیجه یكپارچه‌نگری به مخزن از زمان كشف تا مصرف است.

به گزارش نفت تایمز، دكترعلی وطنی معاون آموزشی- پژوهشی انستیتو نفت دانشگاه تهران، با بیان این مطلب در چهارمین كارگاه بررسی سیاست‌های مدیریت و بهره‌برداری از مخازن نفت و گاز در دفتر مطالعات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: فرآیند مدیریت مخزن، از زمان كشف آن آغاز می‌شود؛ چنان‌كه اگر از زمان كشف مخزن، درباره مدیریت آن، برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی نشود، باید در دراز مدت هزینه‌هایی بسیار هنگفتی متحمل شویم.

به گزارش خبرنگار سرویس مسائل راهبردی ایسنا، رییس اسبق دانشگاه صنعت نفت آبادان افزود: در مدیریت یك مخزن، علاوه بر مهندسان مخزن، ‌متخصصان دیگری نیز مؤثر هستند؛ نزدیكترین افراد به مهندسان مخازن، مهندسان زمین شناس هستند. از سال 1980 حوزه‌های تخصصی دیگری هم‌چون ژئوفیزیك، مهندسی تولید، حفاری و سایر دانش‌ها نیز در فرآیند مدیریت مخزن وارد شدند.

وی گفت: به عنوان مثال مشاهده شد مخازنی كه تا به حال به روش معمولی یا Over-balanced Drilling حفاری می‌شدند دیگر نمی‌توان به این روش یا فرا تعادلی عمل كرد، بلكه باید به روش حفاری زیرتعادلی یا Under-balanced Drilling حفاری شوند.

دكتر وطنی یادآور شد: اولین پایان نامه و دانش نامه كارشناسی ارشد حفاری زیر تعادلی به عنوان علمی جدید، در دانشكده فنی دانشگاه تهران انجام شده است.

وی افزود: امروزه به جز مهندسان، متخصصین بسیار مهم فروش و بازاریابی، باید ارتباطاتی روزانه با تیم مدیریت مخزن داشته باشند.

دكتر وطنی در ادامه یادآور شد: سایر بخش‌های مرتبط، همچون ابزار دقیق، كنترل، حفاری، ژئوفیزیك، ژئوشیمی، مهندسی تولید و نظیر آن‌ها مكانیزمی به هم پیوسته را تشكیل می‌دهند؛ به عبارت دیگر مدیریت مخزن نتیجه وحدت، همدلی و یكپارچه‌نگری به مخزن از زمان كشف تا مصرف است و در سایه‌ی كار گروهی می‌توان به شاخص‌های توسعه دست یافت.

معاون آموزشی- پژوهشی انستیتو نفت دانشگاه تهران، افزود: زمانی‌كه رشته‌های مختلف به عنوان یك مجموعه، باهدف ازدیاد برداشت، بهینه سازی، كسب درآمد بیشتر، ارتقای شاخص‌های اقتصادی و افزایش تولید ناخالص ملّی كشور، در مراحل مختلف تولید، انتقال، پالایش، تبدیل،، تولید دانش فنی، تزریق، بازاریابی، فروش و مصرف با یكدیگر همكاری می‌كنند، با مشاهده‌ نقش و جایگاه خود در فرآیند مدیریت مخزن، دارای انگیزه می‌شوند و با سایر كشورها به رقابت می‌پردازند.

دكتر وطنی یادآور شد: در صورتی كه در فرآیند مدیریت مخزن، تعصبات رشته‌ای را بكارببریم و نقش اثر گذار هر یك از تخصص‌های مرتبط را نادیده بگیریم، و از واگذاری مسوولیت و مسوولیت خواهی از آن‌ها خودداری كنیم، نباید انتظار داشته باشیم كه به شاخص‌های توسعه و مدیریت مخزن كه در رأس آن‌ها آموزش و پژوهش قرار دارد، دست یابیم؛ چنان‌كه كشورهایی كه در این زمینه موفق شدند، در سایه یك كار گروهی به شاخص‌های توسعه دست یافتند.
__________________


میانِ غربتِ خاموشِ رهگذر
و تنهای مانده از سفر
یک پنجره

فاصله است...
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید