05-06-2013
|
|
مدیر بخش مکانیک - ویندوز و رفع اشکال
|
|
تاریخ عضویت: Sep 2009
نوشته ها: 2,586
سپاسها: : 5,427
6,159 سپاس در 1,794 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
زمانی که زود هم دیر میشود
زمانی که زود هم دیر میشود
مایکروسافت در زمینه کامپیوترهای شخصی تمامی توان خود و شرکای سختافزاریش را به کار گرفت. در زمینه تبلتها، خود بهتولید محصولی متفاوت و ارزشمند رویآورد و در زمینه گوشیهای هوشمند یکی از باسابقهترین، خوشنامترین و باانگیزهترین سازندگان (نوکیا) را به شراکت برگزید اما حاصل همه این تلاشها تا کنون از پس دیدگاه سختگیرانه منتقدان و عموم برنیامده است.
ولی چه عواملی ( عواملی که مایکروسافت در بهوجود آمدن آن نقش داشته است) منجر به استقبال کمرنگ از محصولات جدید این شرکت با اندوخته سالها تجربه و مهارت شده است؟
1. رقبای مایکروسافت پیش از این شرکت بنای محکمی از توانمندی خود را در ذهن مشتریان ساختند، بنایی که بهسادگی در برابر لرزههای سبک فرو نخواهند ریخت و بعضا برای فروریختن نیاز به یک معجزه دارند.
2. مایکروسافت با انواع و اقسام اهمال کاری و با ویژگیهایی که در آن فقر آیندهنگری مشهود بود خیلیدیر به فکر نوسازی ناوگان محصولات خود افتاد.
3. شرکای سختافزاری مایکروسافت تا کنون نتوانستهاند محصولات بارز و شاخصی را با سیستم عامل جدید این شرکت ارایه کنند. این عامل میتواند ناشی از سالها بیبرنامگی مایکروسافت در مدیریت سختافزار محصولات مبتنی بر سیستمعامل خود باشد. سالهای پیشین بهدلیل عدم مشکلاتی که در اوایل مقاله ذکر شد، مایکروسافت میتوانست بدون نظارت و مدیریت بر سازندگان از فروش محصولات خود مطمئن گردد ولی اکنون بهدلیل چندبعدی شدن بازار و ورود محصولات پرقدرت مبتنی بر دیگر سیستمعاملها اعمال روشهای قدیمی امکان پذیر نیست. هماکنون مایکروسافت زمان و توان کافی برای اعمال چنین مدیریتی را ندارد و نخواهد داشت، بعلاوه شرکا نیز بهسادگی زیر چتر مدیریتی مایکروسافت جمع نخواهند شد.
4. مایکروسافت برخلاف اپل کاربران خود را به سیستمعاملی عادت داده است که سرعت، سادگی و کاربرپسند بودن را فدای عملکرد و پیچیدگی ساخته است. در عمل ویندوز با پیچیدگیهای خاص و قدرت انعطاف بالا جوابگوی تمامینیازها از جمله نیاز کاربران حرفهای است. همین پیچیدگیها موجب شده است تا این سیستم عامل نسبت به OS X از نظر سرعت عملکرد، پایداری، مقاومت در برابر ویروس، باگها و وقفههای کارکردی، کرشها و مصرف باتری با کاستی روبهرو شود. مایکروسافت برای حل این نقیصه سه راه پیش پای خود میدید:
- تولید سیستمعاملی که علاوه بر دارا بودن قدرت و کارایی نسخههای پیشین، از مشکلات ذکر شده در سطور بالا رنج نبرد. عملا بهنظر میرسد، قدرت نرمافزاری کنونی این شرکت برای تولید این چنین سیستمعاملی به در بسته خورده است.
- تولید سیستمعاملی که از نظر قدرت و کارایی نسبت به نسخههای پیشین در رده پایینتری قرار گیرد ولی فاقد مشکلات ذکر شده در سطور بالا باشد. با توجه به اینکه کاربران زیادی در جهان با دید و نگرش قبلی به ویندوز نگاه میکنند و بسیاری از آنان را کاربران حرفهای تشکیل میدهند، این گزینه نیز نمیتوانست راه حل درستی باشد چرا که کل هویت ویندوز و مایکروسافت را به سوی نابودی میکشاند.
- ویرایش و عرضه نسخههای متفاوت با عملکرد غیر یکسان برای دستگاهها و کاربردهای متنوع. بهنظر میرسد استراتژی مایکروسافت در این جهت بیشتر از بقیه گزینههای پیشاروی سنگینی میکند چرا که ارایه ویندوز RT بارزترین نمونه از تمایل مایکروسافت در حرکت به این سوی است.
مایکروسافت برخلاف اپل کاربران خود را به سیستمعاملی عادت داده است که سرعت، سادگی و کاربرپسند بودن را فدای عملکرد و پیچیدگی ساخته است. اما چگونه عامل چهارم و انتخاب گزینه سوم توسط مایکروسافت نتوانست عاملی برای نجات و دوام پربار حیات این شرکت باشد:
- انتخاب مشتری در میان عرضه انواع و اقسام محصولات مانند نوتبوکهای معمولی، نوتبوکهای لمسی، کامپیوترهای شخصی، نوتبوکهای هایبریدی، تبلتهای ویندوز RT، تبلتهای ویندوز 8 و آن هم با طراحیهای متفاوت و برندهای مختلف در کنار کیفیت ساخت متغییر به شدت گیجکننده شده است. مشتریان زمانی که در خرید یک محصول گیج شوند برای خرید آن اقدام نمیکنند یا به سمت محصولاتی کشیده میشوند که از اکوسیستم هماهنگ، با کیفیت ثابت شده و دارای هویت برخوردارند.
- رابط کاربری مترو بیش از آنکه برای کامپیوترهای شخصی (که بخش بزرگی از فروش ویندوز را به خود اختصاص میدهند) مناسب باشد، برای تبلتها و گوشیهای هوشمند مناسب است. این بدین معنا است که مایکروسافت عملا رابط کاربری سیستمعامل خود را بیشتر برای محصولاتی طراحی کرده که تا کنون هیچ سهمی در بازار آنها نداشته است.( البته لازم به ذکر است که این موارد فقط به نیاز کنونی بازار توجه دارد و ممکن است در آینده شاهد تغییرات محسوسی باشیم.) با عنایت بهاینکه بزرگترین تغییر ویندوز 8 نسبت به نسخههای پیشین در رابط کاربری آن مشهود است و این رابط کاربری به شدت با صفحات لمسی بهینه شده است، بسیاری از کاربران کامپیوترهای شخصی، شرکتهای کوچک و بزرگ، مراکز اداری و دولتی و... تمایلی برای تجهیز کامپیوترهای شخصی خود به آن نخواهند داشت چرا که با پرداخت هزینه زیاد بابت خرید ویندوز جدید و در پی آن هزینههای نصب و نگهداری آن به دستاورد خاصی نخواهند رسید.( ضمنا رابط کاربری مترو در واقعیت برای یک کامپیوتر شخصی پیچیدهتر از نسخههای پیشین است). متخصصان شرکتها بهخوبی به این نکته واقفند که ویندوز 8 باز هم با مشکلات موروثی دیگر ویندوزها همراه خواهد بود و در نتیجه بهبود سرعت و رابط کاربری ویندوز 8 نمیتواند گزینه مهمی در خرید آن برای آنان بهشمار آید. مهمتر اینکه بهروز رسانی درایورهای سیستمهای بعضا قدیمی آنان نیز بر مشکلات اضافه خواهد کرد. شاید بهتر از همه این بود که مایکروسافت ویندوز 8 خود را لااقل در کامپیوترهای شخصی با رابط کاربری سادهتر ارایه میکرد و در کنار آن به بسیاری از مشکلات دامنگیر ویندوز پایان میداد.
مایکروسافت رابط کاربری سیستمعامل خود را بیشتر برای محصولاتی طراحی کرده که تا کنون هیچ سهمی در بازار آنها نداشته است
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|