نمایش پست تنها
  #37  
قدیمی 01-05-2008
SonBol آواتار ها
SonBol SonBol آنلاین نیست.
معاونت

 
تاریخ عضویت: Aug 2007
محل سکونت: یه غربت پر خاطره
نوشته ها: 11,775
سپاسها: : 521

1,688 سپاس در 686 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض ده خبر فراموش شده سال ۲۰۰۷

ده خبر فراموش شده سال ۲۰۰۷


در سال 2007 شاید افزایش نیروهای آمریکا در عراق و هرج‌ومرج در پاکستان خبرساز بودند، اما خبرهایی هم وجود داشت که از دید رادارها مخفی ماند. از افزایش روبات‌های جنگنده تا سکوت خبری درباره اسامه بن لادن.


جنگ اینترنتی آغاز شد
سال 2007 به عنوان سال شروع جنگ اینترنتی یا سایبروار در خاطره‌ها باقی خواهد ماند. اواخر آوریل حملاتی از روسیه، کامپیوترهای بانک‌ها، پلیس و نهادهای دولتی در استونی را مختل کرد.
در ماه ژوئن هم مقامات پنتاگون، ارتش چین را متهم کرد کامپیوترهای مشاوران رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا را هک [دسترسی غیرمجاز و بدون اطلاع به کامپیوتر] کرده‌اند. اواخر سال 2007 هم MI5 یا همان سرویس جاسوسی بریتانیا به شرکت‌های اقتصادی چند ملیتی هشدار داد که ارتش چین به اطلاعات این کمپانی‌ها از طریق نفوذ کامپیوتری دست پیدا کرده است. همین رویدادها باعث شده نیروی هوایی آمریکا مرکز جدید فرماندهی موسوم به سایبرسپیس راه‌اندازی کند که در اکتبر 2009 عملیاتی خواهد شد.
آمریکا خود را برای مقابله با تهدید چین و روسیه آماده مي‌کند. 20 سال بعد از پیدایش اینترنت اکنون انقلاب دیگری در حوزه شبکه‌های اینترنتی در راه است. چون معمولا پروژه‌های عظیم و پرهزینه ابتدا در حوزه نظامی سرمایه‌گذاری مي‌شوند.
مرز بین آمریکا و مکزیک نصف شد
مجله نشنال دیفنس گزارش داد دیوار دو لایه 700 مایلی که برای مرز آمریکا و مکزیک در نظر گرفته شد فقط به‌اندازه 370 مایل کارایی دارد؛ چون بودجه‌ای که کنگره آمریکا برای آن در نظر گرفته بیشتر از این کفاف نمي‌دهد. قرار است 330 مایل باقی مانده با رادار و وسایل گشت زنی محافظت شود و در حقیقت مرز مجازی است. این در حالی است که مرز بین این دو کشور 1933 مایل است.


هیچ خبری از اسامه نیست
پايیز 2004 پیش از آخرین حمله نیروهای آمریکا به پایگاه شورشیان و ناراضیان در فلوجه، 26‌نفر از روحانیون عربستان سعودی فتوا دادند که حمله به سربازان آمریکایی واجب است. مهم‌ترین این روحانیون سلمان‌الاودح است که روزگاری از مدرسان اسامه بن لادن بود. ماه سپتامبر وی به شاگرد خود پشت کرد و در ماه رمضان به شدت به انتقاد از بن لادن پرداخت. در سخنرانی خود این سوال را مطرح کرد که چقدر پیر و کودک به نام القاعده باید جان خود را از دست بدهند. عرب نیوز این سخنرانی را ضربه‌ای به مواضع القاعده و بن لادن توصیف کرد. همین مساله موجب اختلاف نظر بین مردم شد. بعضی به دفاع و بعضی به تقبیح وی پرداختند.به هر حال مهم‌ترین پیام این رویداد این است که اعتقاد و ایمان به جهاد کاهش چشمگیری پیدا کرده است.


در خدمت نیروی دریایی عراق
اکثر نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روی این موضوع مانور کرده‌اند که قرار نیست ایالات‌متحده به شکل دائم در عراق باقی بماند. اما سیاستمداران هرچه بگویند پنتاگون کار خود را ادامه خواهد داد و به محافظت از منافع آمریکا در میادین نفتی عراق خواهد پراخت.
در ماه نوامبر 2007، نیروی دریایی آمریکا مراسم افتتاح پایگاه نظامی در پایانه نفتی خورالمیاه خلیج فارس را برگزار کرد.
این پایانه به همراه پایانه بصره، سکوهای حیاتی برای اقتصاد جهانی به حساب مي‌آیند. محاسبات نشان مي‌دهد که این دو پایانه ظرفیت جوابگویی به ده درصد از نیاز جهانی به نفت را دارا هستند. اگر قرار باشد آمریکا محافظت از این پایانه‌ها را زمانی به نیروی دریایی عراق بسپارد که قابلیت لازم در آن فراهم آمده باشد به این زودی نباید منتظر خروج آمریکا از عراق بود.


کوبایی‌ها مي‌روند
اکثر رسانه‌ها روی سلامت فیدل کاسترو رهبر دیرپا و قدیمی کوبا متمرکز شده‌اند، اما هیچ یک به موضوع افزایش فرار کوبایی‌ها از این کشور به ایالات‌متحده نمي‌پردازند.
براساس آمار موسسه مطالعات کوبایی‌های آمریکا در دانشگاه میامی، بین سال 2006 تا آخر 2007 حدود 77هزار کوبایی از مرز کوبا گذشته و به ایالات‌متحده مهاجرت کرده‌اند. یعنی تعداد متواریان و پناهندگان به دو برابر سال 1994 رسیده است. این در حالی است که در آن سال کاسترو بنادر را باز گذاشت تا هر که طاقت سیاست‌های او را ندارد از کوبا برود.
با همین روند اگر محاسبه شود در دهه گذشته بیش از 267‌هزار کوبایی کشور خود را ترک گفته‌اند. این در مقایسه با سایر دهه‌هایی که کاسترو راس قدرت بوده از همه بیشتر است.کاسترو از سال 1959 قدرت در کوبا را به دست گرفت. فرار مردم کوبا مانند گذشته به خاطر مسائل سیاسی و تعقیب مخالفان نیست و حتی وضع اقتصادی این کشور به شدت رو به رشد است و سال گذشته رشد تولید ناخالص داخلی بیش از 11‌درصد بوده است. اما این درآمد به اشتغالزایی نینجامیده و جوانان را سرخورده کرده است.دیگر شاهد صحنه آویزان شدن مشتاقان مهاجرت به موانع ورود به فلوریدا نیستیم. چون کوبایی‌ها اکنون به مهاجرت غیرقانونی و قاچاقی روی آورده‌اند.


غلاتی که پروتئین انسانی مي‌سازند
به زودی برنج‌هایی در آمریکا عرضه مي‌شوند که پروتئین‌های انسانی مي‌سازند.
ماه مه 2007، وزارت کشاورزی ایالات‌متحده به شرکت ونتریا اجازه کشت 3200‌هکتار زمین با بذر ویژه برنج را داده که مي‌تواند پروتئین‌هایی تولید کند که در شیر آدمیزاد به طور طبیعی یافت مي‌شود.
در صورت به بازار آمدن این برنج امکان درمان نوعی اسهال که بیش از سه میلیون کودک را در سراسر جهان به کام مرگ مي‌برد به وجود خواهد آمد. خریدار محصولات این شرکت احتمالا سازمان‌های امداد و نجات در سراسر دنیا خواهند بود و چون برنج غذا به حساب مي‌آید نیاز به گذراندن تست‌های مربوط به داروهای کشف شده را ندارد. اولین محصولات این شرکت در سال 2008 به بازار عرضه خواهد شد.


رهبر نظامیان تایلند به خود ترفیع داد
بعد از کودتای بدون خونریزی در شهریور 2006 ژنرال‌های تایلندی اولویت‌های خود را بازشناختند و اکنون بی‌مهابا به خود ترفیع مي‌دهند. سال 2007 بودجه نظامی در تایلند 66‌درصد افزایش یافت. در سال 2008 به 5‌میلیارد دلار در سال مي‌رسد.
رهبر نظامیان یا همان خونتا مدعی است که فقط در حال نوسازی تجهیزات برای مقابله با مسلمانان جدايی‌طلب در جنوب این کشور است. اما در فهرست خرید آنان یک زیردریایی روسی، موشک زمین به زمین چینی و یک میلیارد دلار برای خرید چند جنگنده سوئدی است. تا جایی که به سرکوب شورشیان داخلی مربوط مي‌شود سلاح‌های نامبرده کاربردی ندارند.
از وقتی حکومت جدید بعد از کودتا تشکیل شده فقط چین 40‌میلیون دلار به تایلند کمک نظامی کرده است. رابطه چین و تایلند هیچ زمان به این خوبی نبوده است.


تب دنگ بیداد مي‌کند
همه مي‌دانند پدیده گرمایش زمین خطرهای پیش‌بینی نشده‌ای به همراه دارد. از حالا افزایش شیوع بیماری ویروسی تب دنگ را هم به آن بیفزایید.
این بیماری درد طاقت فرسایی در ناحیه مفاصل ایجاد مي‌کند. امسال یکی از بدترین سال‌های شیوع بیماری‌های قابل‌انتقال از طریق پشه است.
تب دنگ که «بیماری استخوان‌شکن» هم نام دارد، در فرم ملایمش فقط علائم شبیه به آنفلوآنزا را بروز مي‌دهد. اما 5 درصد مبتلایان به خونریزی‌های داخلی دچار مي‌شوند.امسال این بیماری بیشتر در آمریکای لاتین و جنوب شرقی آسیا مشاهده شده است. در آمریکای لاتین تعداد مبتلایان در سال 2007 به یک میلیون رسید و در پاراگوئه وضعیت فوق‌العاده اعلام شد.
تا ماه اکتبر هم 183 نفر از این بیماری جان باختند. در اندونزی 123‌هزار و 500 مورد گزارش شد. از این تعداد تا ماه اکتبر 1250 نفر درگذشتند.


یهودیان آمریکایی از اسرائیل رویگردان شدند
در ماه شهریور کتاب جنجالی استفن والت و جان میرشایمر، تحت عنوان لابی اسرائیل، سر از کتاب فروشی‌ها درآورد.
این کتاب این گونه بیان مي‌کند که هواداران اسرائیل بیش از حد در سیاست خارجی آمریکا نفوذ دارند و به طور دائمی به نفع اسرائیل لابی مي‌کنند.
هم‌زمان با انتشار این کتاب، مطالعه‌ای که زیاد هم مورد توجه قرار نگرفت نشان داد یهودیان جوان آمریکایی مانند گذشته از اسرائیل دفاع نمي‌کنند. با همین روند اگر پیش برود بعد از مدتی بی تفاوت خواهند شد و بعد از آن حتی ممکن است احساس بیگانگی هم به آنان دست دهد.
در گردآوری این اطلاعات استیون کوهن از دانشکده هیبرو یونین و آری وای. کلمن از دانشگاه کالیفرنیا هم مشارکت داشتند.
براساس نظرسنجی کتبی از 1704 نفر از یهودیان غیرارتدوکس آمریکایی زیر 35 سال فقط 48‌درصد نابودی اسرائیل را تراژدی تلقی نمي‌کنند در حالی که 77 درصد از 65 سال به بالا نابودی اسرائیل را برای خودشان تراژدی تلقی مي‌کنند.
فقط 54‌درصد از زیر 35‌ساله‌ها از ایجاد کشور یهودی ابراز خوشنودی مي‌کنند که این رقم در افراد مسن تر به 81‌درصد مي‌رسد.


روبات‌های مسلح به میدان جنگ در عراق مي‌آیند
آمریکایی‌ها تا به امروز از روبات برای جارو کردن منزل و چمن‌زنی و ساختن اتومبیل استفاده مي‌کردند، اکنون مي‌خواهند روبات‌ها را به جنگ بفرستند.
در ماه ژوئن سال 2007 ارتش آمریکا برای اولین بار از روبات مسلح در جنگ عراق استفاده کرد و فصلی نو را در جنگ مدرن آغاز کرد. تا به حال بیشتر از روبات برای خنثی کردن بمب و پاک کردن میدان مین استفاده مي‌شد یا حداکثر در عملیات گشت و نجات مورد استفاده قرار مي‌گرفت. اما اکنون روبات‌های موسوم به سوردز- با معنی تحت‌الفظی شمشیر- به بازار آمده که تفاوتش با روبات‌های قدیمی در این است که به تیربار M249 مجهز است.
قیمت این روبات 250هزار دلار است. این روبات‌ها در جایی به خدمت گرفته مي‌شوند که جان سربازان به شدت در خطر باشد.
آمریکا بین سال 2006 تا 2012 بیش از 7/1میلیارد دلار صرف روبات نظامی خواهد کرد. هنوز هم مهم‌ترین سوال درباره به‌کارگیری روبات‌ها در جنگ این است که اگر از کنترل خارج شوند مسوولیت آن را چه کسی به عهده خواهد گرفت.
__________________
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید