![]() |
گرمن يعني چاق يا شكم گنده |
آناهیتا جان سلام |
سلام پري خانوم عزيز :) |
سلام پریشان جان بقول معروف تو نبودم 13 ماه دیگه دارم:21:
گرمن چاق کله فس بی دندون میته ل کجولو موچولو و زرنگ فراشه دسته کلید |
گازوولک
گیچل سرووت ریچرمه قه پان چه پئلَ کیوانو |
[QUOTE=شابادی;291942]گازوولک = گوگال
گیچل = متاسفانه نمیدانم سرووت= متاسفانه نمیدانم ریچرمه = ریش سفید ( پیر مرد) قه پان = فکر کنم یک نوع ترازو در ابعاد بزرگتر باشد. چه پئلَ = چپ دست کیوانو[= پیر زن |
اصطلاحات كردي - كلمات قديمي كردي Kurdish Proverbs
گيچل يعني معضل و بدبختي ريچرمي = ريش چرمي ريش سفيد پيرمرد
پوپ چرمي = پيرزن قه پان فكر ميكنم يه تيكه استخوان مفصل حيوانات هست كه شايد بازي اي هم به همين اسم وجود داشته باشه . البته اون قاپان هست . شايد منظور اقاي شابادي قپيان باشه يعني مچاله شدن (تقريبا) چپل يعني كثيف . chapall و chapel يعني چپ دست . كيوانو هم پيرزن هست . گالوك ما ميگيم . يعني عصا . گاچون هم ميگيم . |
گازوولک: یک سوسک سیاه و بزرگه |
گازوولک سوسک سیاه
گیچل درد سر سرووت ساقه گندم ریچرمه پیرمرد قه پان ترازو چه پئلَ چپ دست کیوانو پیر زن |
کاویش
کاکیله خوه له کو چیلگ |
کاویش:نشخوار |
صفات مترادف در کردها:
برومند=مل قیو تنومند=زگ قیو متفکر=سر قیو متشخص=لوت قیو |
گرجه/garja /
گرجه لغتی است که معادل فارسی آن چیزی شبیه سقه سیاه در زبان فارسی است!یا شاید بادمجان بم! گرجه دارای قیافه ایی زشت هیکلی نحیف و رنگ رخساره اش هم زرد است!و چشمانش به شدت برق میزند!معمولا" گرجه پسر است و فرزند آخر خانواده!! گرجه را چگونه بشناسیم؟(آزمایش کنیم؟) اگر گرجه را سوار هواپیما کنید با فرض اینکه هواپیما سقوط کند و منفجر هم بشود و هیچ قسمت سالمی از آن باقی نماند حتی جعبه سیاهش!! ...در کمال ناباوری خواهید دید که از زیر لاشه های باقی مانده ی هواپیما موجودی جان سخت و بدشکل به بیرون میخزد ...این همان گرجه است که با نگاهی خوشحال و لبخندی ملیح(زرده خنه=خنی) بشما مینگرد و همچنین به این راحتیها نمیمیرد!! |
یه اصطلاحی شنیدم گفتم تا یادم نرفته بیام بنویسمش |
قچ
لچ زنج دیار چیلگ خووله کو |
قچ |
"]قچ به پای حیوونات حلال گوشت میگن قچ مثل مرغ و گوسفند و......
لچ لب درسته زنج یعنی فک : ارواره دیار دیدار اشتباهه یعنی پیدا چیلگ هیزم درسته خووله کو خاکستر درسته |
سلام به همگی |
وه ناو گیفانم مثل اینا
بایه قوش شاریاس باوه ژن داره قم قمه قیژه شاید من بدمینویسم یا شما بد میخونید پریشان جان اخه نحوه تلفظ خیلی مهمه |
بایه قوش: جغد |
اصطلاحات کرمانشاهی - اصطلاحات رایج در کرمانشاه
یه اصطلاح تخصصی هست |
داره قم قمه یعنی الا کلنگ
------------------------------ یانه هوشکه نیه بای دو کلمه بنووسه |
دسنه پریزه کسی نگفت |
ولهنیهزانم ماپه چه س
------------------------ کی میدونه کلمه جار یعنی چی؟ |
وجاخ:/wejakh / وجاخ از لغت فارسی اجاق گرفته شده -در زمانهای قدیم اجاق داشتن نشانه ی خوشبختی و ثروتمند بودن فرد بوده است!!
وجاخ در معنای حقیقی کردی به خالص و آخرین نسل و خاتم یک قبیله//(خون اصیل!)=نژاده=جنتلمن!!// گفته میشود در معنای عام به معنی فرزند(مخصوصا" پسر)است.مثلا" وجاخ کور=بی فرزند-بی ذریه اما معنای اصلی و پرکاربردش همان معنای مسخره و معکوسش است!وجاخ هایده کو؟یعنی "ای خاک بر سر پدرت بخاطر داشتن نان خوری همچون تو(=بی اصل-بی فایده=useless)-کجایی؟" |
نقل قول:
|
یه چیز جالب که تو زبان کردی هست اینه که حرف " گ " زیاد استفاده میشه...مثلا میخوایم بگیم
اون کتابو بیار میگیم : کتاوه گه بار اون توپو بیار : توپه گه بار کسی خونه نیست : مالَــــگه چولَه * چول در اینجا به معنی خالی هستش! و نمونه های زیاد دیگه هست مثل : گمالَگه... کامپیوترَگه... سیخَگهhttp://pnuit.rozblog.com/weblog/file.../smiles/17.gif جال : به پسری میگن که گردن کلفته و خطره که میگن : جالَگه http://pnuit.rozblog.com/weblog/file/forum/smiles/3.gif ************************************* و اینکه " خ " هم تو بعضی از کلمه ها به کار میبرن... چاق : چاخ داغ : داخ الاغ : وِلاخ ********************************** تو یه سری کلمات حروف آخر رو حذف میکنن : چوب : چووو دوغ : دووو آب : آوو |
ماپه به آدم شلخته که ظاهرش ژولیده پولیده باشه میگیم ما |
حالا ماپه رو گفتي
مافته چيه ؟ تا حالا كسي "مافته چوسه ناو زكيا ؟" قتاوه تريق چيه ؟ شپرز چيه ؟ از خانم هاي اينجا كسي هست شپرز نباشه ؟ بد لاينجه چيه ؟ دوغلمه و دوووو چيه ؟ |
مافته چيه ؟ فکر کوفت یا دل درد:21: |
افرين پريشان خانم خيلي اطلاعاتتون خوبه ...
قتاوه طريق رو درست گفتين البته هيچ واژه دقيقي در فارسي براش نيست نزديكترين و بهترينش حاضر جوابه + اينكه فقط حاضر جوابي نيست بلكه تلخي و بد جواب دادن هم بايد همراهش باشه . شپرز و شلخته دقيقا درسته مافته هم چيزي توي همون مايه هاس كه گفتين مهم نيست خودش چيه مهم اينه كه در اصطلاح مافته بچوده ناوزگدا استفاده ميشه هاهاهاها هنوز : بد لاينجه چيه ؟ دوغلمه و دوووو چيه ؟ مونده . |
من اونا که مونده رو شنیدم، اما نمیدونم معنیش چیه :che_bedane:
اما یه چیزی! "چسبناک" به کوردی چی میشه؟! و اینکه "رفه" و "لفانه" رو هم بگید :d (خودم چسبناک رو نمیدونم ..) |
اگر منظورت قيسپ هست از چسبناك يه ذره فرق ميكنه مثلا چسب چسبناكه ولي مثل قيسپ نيست
قيسپ بيشتر مثل خار و خاشاك كه ميگيره به چيزي و ول كن نيست گفته ميشه اما خود چسبناك بودن چيزي توي ذهنم نيست افعال الكيته پيا يا هلماسياسه پيا هم انواعي از چسبيدن هست . رفه يا رپه شايد به معناي تپيدن و ضربان قلب باشه رفه دلم ميا يعني اشوبي در دلم است لفانه رو شايد قبلا گفتي لف به "تا" و همتا و همبازي و شبيه و جفت گفته ميشه حتي به معني هم سن هم هست منالكي منو منالكي تو لفن (هم سن هستند ) لفيكي بو بسينه (يه جفت مثل براش بخر - حيوان ماشين يا هر چي ) |
رفه!!! من رپه شنیدم، رپه ی دلم میا |
مرسی :)
ببین مثلا چجوری میگیم: کله پاچه خوردم، دستم چسبناکه! لفانه که من به معنی دو قلو شنیدم. (قبلا گفتم؟ فک نمیکنم...) رفه هم منظورم طاقچه بود ;) |
اره ما ميگيم بالارف يعني بالاي طاقچه
دستم لكياسه يكا يعني دستم چسبيده به هم اما دستم چسبناك شده رو چيزي توي ذهنم نيست احتمالا هيچوقت دستم چسبناك نشده ! يادمه بچه كه بودم توي فاتجه يه فاميلي يه فاميلي داشتيم كه معلم انگليسي بود منم خيلي دوس داشتن هرچي ازش ميپرسيدم انگليسيش چي ميشه بلد بود هندوانه بلد نبود + اينكه گفتم به "جيره در" چه ميگن ! گفت جيره ندارن خوب گريس ميزنن جيره ش نمياد . منم دستام هيچ وقت چسبناك نشده ! |
چسباک شدن دست و ما میگیم : نووس
کله فس یعنی چی |
دیدین وقتی یه چیزی زیاد میخوریم دندانمان یه جوری میشه |
ترخینه ترآو تر و تر کفتیه |
نقل قول:
کله فس=کرفس :d تخشان مخشانم نمیدانم چیه! |
اکنون ساعت 03:50 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |