![]() |
سوپاس http://www.khoshkan.com/mndalan/chirok/nana18.jpgسوپاس بۆ خۆر و ئاسمان سوپاس بۆ ههور و باران بۆ پایز و بۆ زستان هاوین و بههاری جوان سوپاس بۆ ئهو بۆ بهیان بۆ مانگ و ئهستێرهكان سوپاس بۆ خاك بۆ گهنم بۆ ڕهنگی گوڵ و شهونم سوپاس بۆ بهرد و بۆ دار ئهبن به كۆشك و تهلار سوپاس بۆ نان و بۆ ئاو بۆ سێبهر و بۆ ههتاو سوپاس بۆ تهمهن و كات بۆ ههرچی خزمهت ئهكات سوپاس بۆ ئاشتی خوازان بۆ زانست و داهێنان سوپاس بۆ خودای مهزن ژیانی بهخشی به من |
بانگهوازی مناڵان http://www.khoshkan.com/mndalan/chirok/nana20.jpgكاربهدهستانی جیهان ئهمانهوێت بێ وهستان چی تهقهمهنی و مینه لایبهن لهم سهر زهمینه ههرچی پاشماوهی جهنگه پێناسهی زهبر و زهنگه پهپوولهین ئاشتی خوازین نامانهوێت بیناسین له جێ ی تهلبهند و ئهلغام ئهنێژین سهدان نهمام زهوی ئاشنای جوانی یه جێی نهرمهگیا و كانی یه MAG دهی خێراكه سهر زهویمان بۆ چاكه ئهمانهوێت گوڵ بێنین له جێ ی مین بیڕوێنین |
من ڕۆڵهی مسوڵمانم من ڕۆڵهی مسوڵمانم بهرنامهیه قورئانم پێغهمبهره ڕابهرم پهوهردگاره دروست كهرم ***** گشت ههوڵ و تێكۆشانم تهنهایه بۆ یهزدانم كهسێكم به ئیمانم خۆشهویستی یهزدانم ***** سهرم بڵند و بهرزه دهكهم ڕوكنی پێنج فهرزه نهفامی لام دیلی یه سهرشۆڕی و زهلیلی یه ئهو كهسهی وا بێ ڕێزه لهخوا دووره پهرێزه جێ ی ئهو تهنیا ئاگره بێ نرخ و قوڕ بهسهره |
پهروهردهم كه به قورئان مامۆستا پهروهردم كه دوور له بهڵا و دهردم كه توخوا خهمی من بخۆ باقهت فێر نهبم درۆ دوورم كه له جنێو دان فێرم كه كردهوهی جوان با دڵ و چاوم تێر بێ ڕێگهم گوڵزار و خێر بێ تا لهگهڵ خهڵكا چاك بم خاوهن بیری ڕووناك بم ***** قورئانم بۆ بهێنه ئامۆژگاری دهربێنه پهروهردهم كه به قورئان تا بزانم مانای ژیان گهلانی بێ پهروهرده پڕ له تاوان و دهرده خهڵكی تیا چهوساوهیه چرای تیا كوژاوهیه دوورن له ئارامی و سۆز له خێزان و كهس و هۆز تهنها تیشكی قورئانه دڵی پێ ئاوهدانه مامۆستا پهروهردهم كه دوور له دهرد و بهڵام كه |
قهدر و ڕێزم قهدر و ڕێزم مایهی ئیسلامهتیمه توانا و هێزم بۆ خوا بهندایهتیمه گهر مسوڵمان نهبم من چیم و كێم مهرجه خوایه تاههم ئیسلامه ڕێم فهرمودهی بهرزی ووزهی گیانمه ڕابهری , سهرچاوهی ویژدانمه ساڕێژ ئهكا زام و برینی من دێنێته دی هیوای دێرینی من كۆرپهی ئهوه ڕێ ی ئاشتی و جهنگی من تا ههم ئیسلامه پێشهنگی ڕێگهمه ئهستهمه لهو ڕێ یه لا دهم ئهستهمه |
كيذؤلَةكةم جوانة كيذؤلَةكةم جوانة؛ضنووري هةردةكانة؛ فريشتةي ئاسمانة؛ نةوطولَي باخةكانة؛ ماشةلَلآ ضةندة جوانة؛ شةوضراي ديواخانة؛ كابووكي كوردستانة. منبع : دکتر سوران کردستانی |
هةتؤلَ مةتؤلَ هةتؤلَ، مةتؤلَ، دووكامة؛زةرد و سوور و شةمامة؛ كاسةي ماس، ثرَ لة ثووش، خوا داي، هةلَي لووش. |
هةلوور بلوور هةلوور، بلوور، تةكامة؛زةرد و سوور و شةمامة؛ ئاوة بةرة، دةنكة زةرَة، ميَخم كوتا، ميَخ هةلَبةزي؛ تيكةي راستم، ئةوةي طةزي. |
هةتؤلَ مةتؤلَ هةتؤلَ، مةتؤلَ؛سيَ ضةثكة طولَ؛ ئاردةكيَ، ئاردانةكيَ؛ ميَخم كوتا، ميَخ هةلَبةزي؛ تيكةي ضةثم، ليَنا بةزي. |
ئان مان نةوةران ئان، مان، نةوةران؛توو، توو، ئسكاضي؛ ئانا، مانا، كة، لا، ضي؛ كوبرا خانم خةبةردار؛ دةسمالَ ئابي بةردار؛ بةخش مةن و بةخش تؤ، خودا نيطةهدار مةن و تؤ. |
اکنون ساعت 08:31 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |