![]() |
زن در آثار عطار نیشابوری
زنان درآثار عطار |
زندگی عطار در بین افسانههای تذكرهنویسان
زندگی عطار در بین افسانههای تذكرهنویسان |
انسان آرمانی در غزلیات عطار نیشابوری(1)
انسان آرمانی در غزلیات عطار نیشابوری(1) |
انسان آرمانی در غزلیات عطار نیشابوری (2)
انسان آرمانی در غزلیات عطار نیشابوری (2) |
فرید الدین محمد بن ابراهیم عطار نیشابوری
گم شدم در خود چنان کز خویش ناپیدا شدم شبنمی بودم ز دریا غرقه در دریا شدم سایه یی بودم ز اول بر زمین افتاده خوار راست کان خورشید پیدا گشت نایپدا شدم ز آمدن بس بی نشان و از شدن بس بی خبر گویا یک دم برآمدم که آمدم من یا شدم نه مپرس از من سخن زیرا که چون پروانه ای در فروغ شمع روی دوست ناپروا شدم در ره عشقش قدم درنه اگر با دانشی لاجرم در عشق هم نادان و هم دانا شدم چون همه تن دیده می بایست بود و کور گشت این عجایب بین که چون بینای نابینا شدم خاک فرقم اگر یک ذره دارم آگهی تا کجاست آنجا که من سرگشته دل آنجا شدم چون دل عطار بیرون دیدم از هر دو جهان من ز تاثیر دل او بی دل و شیدا شدم --------- فرید الدین محمد بن ابراهیم عطار نیشابوری |
فرید الدین محمد بن ابراهیم عطار نیشابوری
تا ما سر ننگ و نام داریم بر دل غم تو حرام داریم تو فارغ و ما در اشتیاقت بیچارگی تمام داریم ز اندیشه آنکه فارغی تو اندیشه بر دوام داریم گه دست ز جان خود بشوییم گه دست به سوی جام داریم گه زهد و نماز پیش گیریم گه میکده را مقام داریم گه بر سر درد درد ریزیم گه بر سر کام کام داریم ما با تو کدام نوع ورزیم وز هر توعی کدام داریم از تو به گزاف وصل جوییم یارب طعمی چه خام داریم عطار چو فارغ است از نام ما گفته او به نام داریم ------- |
بزرگان ایران پیرامون عطار چنین سروده اند :
بزرگان ایران پیرامون عطار چنین سروده اند : مولانا جلال الدین محمد بلخی من آن مولاي رومي ام که از نطقم شکر ريزد وليکن در سخن گفتن غلام شيخ عطارم. آنچه گفتم از حقيقت اي عزيز آن شنيدستم هم از عطار نيز عطار شيخ ما و سنائيست پيشرو ما از پس سنائي و عطار آمديم. {پپوله} شيخ شبستري مرا از شاعري خود عار نايد که در صد قرن يک عطار نايد {پپوله} سلمان ساوجي روز خاور گو سيه شو کآفتاب خاوري رفت تا صبح قيامت خاوران عطار شد؟ {پپوله} کمال خجندي يار چون بشنيد گفتارت کمال گفت حق گوئي تو چون عطار ما {پپوله} عبدالرحمان جامي بوي مشک گفته عطار عالم را گرفت خواجه مزکوم است از آن منکر شود عطار را .. .. . |
بزرگان ایران پیرامون عطار چنین سروده اند
نعمةالله ولي گمان کج مبر بشنو ز عطار هر آن کو در خدا گم شد خدا نيست {پپوله} خواجه ابوالوفاي خوارزمي از صورت و نقش بگذر اسرار بجو ميراث رسول و نقد اخيار بجو در قصه و معرکه چه معجون گيري رو داروي درد را ز عطار بجو {پپوله} کاتبي نشابوري گر چو عطار از گلستان نشابورم وليک خار صحراي نشابورم من و عطارگل {پپوله} کمالالدين حسين خوارزمي خاموشي به ز درس و تکرار مرا تجريد به از خلوت و ادوار مرا کشاف و هدايه هر که خواهد او را يک بيت ز گفتههاي عطار مرا {پپوله} اميرحسيني از دم عطار گشتم زنده دل پاک کردم همچو گل قالب ز گل {پپوله} سيد محمد نوربخش آن را که به درگاه خدا يار بود ايمن ز عذاب دوزخ و نار بود تاج سر سروران عالم گردد گر خاک ره حضرت عطار بود {پپوله} قاسم انوار از اين شربت که قاسم کرد ترکيب مگر در کلبه عطار باشد {پپوله} نسيمي آن کتابي که پر ز اسرار است منطق الطير شيخ عطار است |
من کی ام اندر جهان سر گشته ای
من کی ام اندر جهان سر گشته ای در میان خاک و خون آغشته ای در ریای خود منافق پیشه ای در نفاق خود ز حد بگذشته ای شهر گردی خودنمایی رهزنی مفلسی بی پا و سر سرگشته ای در ازل گویی قلم رندم نبشت کاشکی هرگز قلم ننوشته ای یک سر سوزن ندیدم روی دوست پس چرا گم کرده ام سر رشته ای برهمی جوید دلم ناکشته تخم کاشکی یک تخم هرگز کشته ای کیست عطار این سخن را هیچکش با دلی خاکی به خون بسرشته ای ................................. |
هفت شهر عشق عطار نیشابوری
هفت شهر عشق عطار نیشابوری مراحل 7 گانه عرفان ایرانی که ریشه در آئین کهن میترائیزم باستانی دارد گفت ما را هفت وادی در ره است چون گذشتی هفت وادی،درگه است وا نیامد در جهان زین راه کس نیست از فرسنگ آن آگاه کس چون نیامد باز کس زین راه دور چون دهندت آگهی ای ناصبور؟ چون شدند آن جایگه گم سر به سر کی خبر بازت دهد ای بی خبر؟ هست وادی طلب آغاز کار وادی عشق است از آن پس ، بی کنار پس سیم وادی است آن معرفت پس چهارم وادی استغنا صفت هست پنجم وادی توحید پاک پس ششم وادی حیرت صعبناک هفتمین وادی فقر است و فنا بعد از این روی روش نبود تو را در کشش افتی روش گم گرددت گر بود یک قطره قلزم گرددت پژوهش و گردآوری از ارشام پارسی ... |
اکنون ساعت 12:25 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |