![]() |
چوار هیمان
ئه بم به ئاو |
سلاو له همووتان
زور جوان بو شیعرکانت نه رمین گیان زور پی خوشحالم که ئه بینم سووری له سه ر وه رگیرتن شعرکانت به زمانی کوردی به داخا وه خوم کوردیم باش نییه و خه ریکم به یارمه تی ماموستا چه ن شیعر وه رئه گیرم به زمانی کوردی به لام زورسه خته ته رجمه ی شیعری مدرن سه رکه وتوو بیت و سه ربه رز |
بیری تو که ده که م
سوزِکی تیژ و تال له لایِ در تیته ناوه وه، هه ستم ده جولینی لَه ژیر جِله کان خوم ده شارم تا تو لَه م گه مه ی مندالیه واز بنی من هه موو کات دوراوِم چون ده ر نیوه کِراوَه تیلیمه وه و زاوِرِم ئه چی ده س بِبه مه ناو کومد تا بِزانم خوتی یا ته نیا جِله کانم وه شیوازی تو چینی وه ته! 88/1/8 |
خوشکی به ریز نه رمین خانم:53::53::53::53:
سلاو هه موشتیک به تیکوشان وله خوبوردوی جی به جی ده بی من هیوادارم که له و ره یه دا سه ر ده که ویی به هیوای ئه و روژه |
سلاو ئازیزان :) |
من و زوان کمی ساده تر انوسم .
اری هر واسه فرق فره له کلیمات و جمله بندیه کان و اصلاحات بین جیگه ل مختلف هست گاهیک حتی بین 2 خانواده-یش ممکنه فرق وجودی بیت یانی مثلا مال ایمه و فلان چشت بیژیم فلان اما مال عمو و خاله م چشتیک تر بیژن . له مورد کلیمه ی سندن (خریدن) هر واسه . له عیراق ایژن کررین همیه ایژیم سندن . البته له ناو ترانه کان طرف خومانیش ای واژه کاربردی هست بوی دینم بوی دینم - بوی دینم بوی دکرم (ده سینم) بوی دکرم کراسی حریر ----------------------------------------------------------- |
ئه ری ده قی قه ن دوروسه ! مه ثه له ن هیمه (مال خومان) ئیژین: شه وه کی |
ناله شکینه که ژیکه (کیو) له بوکانا که ده قی قه ن قبری مرحوم حه سه ن زیره ک هاله اوینا .
زاهرا شاعیر اوینه یه فره پی خوش بوه یا عشقیکی له یکی له او دیهاتانه که ناو اوات (میراوا - علیاباد...) بوه . ئمه چشت طبیعیکه که یک که-ژ وه چند دی و شار و کژی تر دیار بیت . ------------------- ئیمه ش ایژیم شوکی . بازی له قومانمان ایژن صوحا . و بازیکیش ایژن بیانی . دروس تر ام شعره واسه : له ناو سابلاغدا برجیک دیاره به قد او برجه غم له دلم باره . من احساس میکنم شاعر میخواد بگه معشوقی از مهاباد داره با قدی بلند و قامتی رعنا همچون یک برج و به موازات همون من به اندازه همون بلندی قد وی غم در دل دارم یعنی اینجا علت و معلول یکی هستند درد میدهد و درمان هم ! . طرف قدش بلنده و به اندازه همون قد (به علت فراق ) درد در دل شاعر بیچاره میکارد . احساسم کرد فارسی بینوسم خاستر اتوانم بیژمی . |
ئا ها |
میهرهگانی بهرێز
|
اکنون ساعت 01:23 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |