![]() |
|
ژن و پیاوێك ئهبێته شهڕیان ،،پیاوهكه ئهڵێت من لهبهر خاتری سهروهت و سامانی باوكت هاوسهرگیریم لهگهڵ ئهنجامدای ئهگینا تۆ بهكهڵكی چی دێیت...؟ |
عهلی: بهخوا دایهگیان ئێسته ئاوم خوار ئهترسم ژهنگ ههڵبێنم |
ژنهكه بههاوسهرهكهی ووت :پیاوهكه تۆ منت خۆش ئهوێ؟؟ |
|
|
چه ند قسه ی خوش |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
دایكهكه منداڵهكهی برده بهردهم قهفهزی مهیمونهكهی باخچهی ئاژهڵان... |
ببخشید خواستید پستمو پاک کنید اما ترجمشم بنویسید پلیز من که نفهمیدم :ی
|
|
|
|
|
|
|
|
سالي 3000 جى روئةدات |
|
|
|
|
|
|
|
:21: يةكيك برادةريكى دةمريت و دةجيتة تازيةكة و دواى كةميك خؤى لةبير دةكات و لة براى رةحمةتى دةبرسيت ئةرى رةحمةتى ديار نية؟؟؟؟ :21: جاريَكيان كوريك لة گه ل كةس و كارى دةجيت بؤ داخوازى كجيك ئيوارة دةبيت . زاوا بة كراس و بيجامة دةجيت بؤ مارة كردن دةلين بؤ بةم جلانة هاتووى دةليت واللة ئةكةر خوا بيكاتة قسمةت شةو ليرة دةمينمةوة ..... :21: بياويك، له چایخانهیهک، به شاگردێکی سهرزل ئهڵێ: "ئا توخوا خێری قهبری دایکت، تۆزێک ئاوم بهرێ." ئهویش ئاوهکهی بۆ ئههێنێت و لێشی ئهپرسێت: "باشه تۆ چوزانیت دایکم مردووه؟" کابراش ئهڵێ: "وهڵڵا بۆ زانین، نازانم بهڵام وتم ئهو سهره له ههر کهسێک بوو بێت بهدڵنیایی مردووه :21: ژنێک ئهچێت بۆ پۆلیسخانهیهک بۆ ئهوهی داوا لهسهر مێردهکهی تۆمار بکات. پۆلیسێک لێی ئهپرسێت: " بۆچی ئهتهوێت داوا تۆمار بکهیت؟" ژنهکه ئهڵێ: "سیانزه ساڵه مێردهکهم شتم تێ ئهگرێت." پۆلیسهکه ئهڵێ: "شتی چی؟" ژنهکه ئهڵێ: "ههر شتێکی بهر دهست بکهوێت." پۆلیسهکه لێی ئهپرسێت: "باشه، سیانزه ساڵه مێردهکهت شتت تێ ئهگرێت، بۆچی ئهمڕۆ هاتوویت داوای لهسهر تۆمار ئهکهیت؟" ژنهکه ئهڵێ: "ئاخر ئهمڕۆ بهرم کهوت :21: کابرایهک له تهوالێت ئهبێت که زهنگی مۆبایلهکهی لێ ئهدات. که ئهبینێت کوڕهکهیهتی وهڵامی ئهداتهوه. کوڕهکهشی پاش سڵاوکردن ئهڵێ: "دایکم ئهڵێ: له ههر کوێیهکه لهوێ تێر بخوات چونکه هیچم لێ نهناوه بۆ نیوهڕۆ. :21: پیاوێك لهگهڵ ژنهكهیدا دهمهبۆڵهی ئهبێت و به عاجزی له ماڵ ئهچێته دهرێ. كاتی نیوهڕۆ ئهیهوێت ژنهكهی ئاشت بكاتهوه بۆیه تهلهٿفۆن ئهكات بۆ ماڵهوه و ئهڵێت: " گوڵهكهم چیت لێناوه بۆ نیوهڕۆ؟" ژنهكهشی که هێشتا ههر توڕهیه، به توڕهییهوه ئهڵێت: " زههری مار." پیاوهكهش ئهڵێ: ".ده باشه گوڵهكهم تۆ نانی خۆت بخۆ من له بازاڕ نان ئهخۆم." :21: |
:24: کابرایهک ئهچێت بۆ لای دوکتۆر و ئهڵێ: "دوکتۆر گیان هانام بۆ تۆ هێناوه، ههر ئهبێت چارهیهکم بۆ بدۆزیتهوه، شهش ساڵه ژنم هێناوه، شهش منداڵم ههیه، کار وا بڕوات ئهبێت به ده و دوانزهش" دوکتۆر پێی ئهڵێ: "ئهی بۆ مهنع ناکهن؟" کابراش ئهڵێ: "ژنهکهم ڕازی نییه حهبی مهنع بخوات، بهڵام خۆم به ههموو جۆرێک ههوڵم داوه و بێسوود بووه." دوکتۆر ئهڵێ: "کۆندۆم بهکاربێنه!" کابرا ئهڵێ: "دوو ساڵی یهکهم کۆندۆمم بهکارئههێنا کهچی کوڕو کچێکمان بوو." دوکتۆر ئهڵێ: "کهواته مهنعی تهبیعی بکه!" کابرا ئهڵێ: "دوای دوو ساڵی یهکهم، دوو ساڵیش مهنعی تهبیعیم کرد کهچی دوو کچی ترمان بوو." دوکتۆریش به ناچاری ئهڵێ: "ئهگهر بهو شێوهیه بێت که تۆ باسی ئهکهیت، تهنیا چاره ئهوهیه که ههر نهچیت بهلایدا." کابرا ئهڵێ: "قوربان ئهوهشم کردووه، ئهم دوو ساڵهی دوایی پهنجهشم بهر پهنجهی نهکهوتووه، کهچی دوو کوڕیشمان بوو. :24: کابرايهك له شهقامێكدا قهڵه باڵهغييهك دهبينێت ، دهپرسێت:-ئهوه چيه؟ پێی دهڵێن:- ئهوه کارهساتی ئۆتۆمبێله ، دهڵێن مردووشی لێ کهوتۆتهوه . ئهويش به خهڵکهکه دهڵێ:- لاچن ، ڕێم کهن من مامی مردوهکهم.. کهدهگاته سهری دهبينێت کهرێکه و تۆپيوه. :24: پیاوێک مریشکه که ی زۆر خۆش ئه وێت،مریشکه که ئه مرێت زۆر ئه گری هاوڕێ که ی ده لێ؛من باوکم مرد ئه وەندە نه گریام.. پیاوەکه ئه لێت:خۆ باوکت هێلکه ی نهدهکرد :24: |
{شیت شدن} |
|
|
|
اکنون ساعت 02:14 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |