![]() |
بهڵێن....
|
دايه
|
|
|
|
منداڵان
|
|
|
مناڵی كوردم |
سهلــــــــــــکه ( اسم ) |
سهلکهو حهوزی ماسی |
سهلکهو ئاگر |
|
|
|
|
6-ئان مان نةوةران |
|
18-ناز بة نزاكةتةوة |
|
كهروێشك |
نه ورۆز |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
با اجازه ی آقای نقده عزیز
این شعرو من وقتی بچه بودم، مامانم یادم داد، الان با دیدن این تایپیک دوباره یادم افتاد، نوشتنش خالی از لطف نیست(به زبان شیرین پاوه ای): کته سافه عاله کی میاو میاو چی که ری؟ ای گربه ی نرم و پشمالوی قشنگ چرا داری میو میو میکنی؟ اوراتا یا ته ژنه تا؟ واچه بزانو چیش وه ری؟ گشنه ته یا تشنه ته؟ بگو ببینم غذا چی میخوری؟ کت به چه کیت چکونی؟ چه نی شا زلی که ری؟ بچه هات کجان؟ چه جوری بزرگشون میکنی؟ ئه گه ر من نانت نه دو، نانشا چکو په ی به ری؟ اگه من بهت غذا ندم، از کجا واسه شون پیدا میکنی؟ مه ته رسه بو یا نه ما خو عه زیه تت مه که رمی نترس، بیا خونه مون ما که تو رو اذیت نمیکنیم من و حه مه و ئه دیبه تریتو ماسیت پی کرمی... من و محمد و ادیبه برات تلیت ماست درست میکنیم! متاسفانه نمیدونم بقیه داشت یا نه، یادم نمیاد!:53: |
مهرگان عزیز باسلام |
سلام علیکم. خواهش میکنم، حتما میپرسم خوشحال میشم منم اینجا بتونم شعرهای قشنگ کودکانه کوردی بذارم:53:. الان باز یه شعر دیگه یادم افتاد: پش پشه ره نگینه پشه جوانو شیرینه توپ توپینت بو ده که م من بوت ده که م نان و ئاو تو بوم بکه میاو میاو!! |
((ماسی خانم)) :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53::53: ماسی خانم ناو دریا چوارشیوی دا به سه ریا که فته ریگه ورده ورد شیرین شیرین خرته خرت ماسی خانم که و شی نه و ماله که یان هه وشی نه و وه ختی گه یی به سه ر کوجی چاوی که فتو به جی جی جی جی زه ردواله بو منال ئه و به ر ماله بو سلام جی جی هه نجیری چه نی جوانو چه ن ژیری بو کویی ئه چی ماسی گیان منیش ئه وه ی بو خیابان؟ ئه ی مه گه ر تو نازانی؟ قیژه قیژه و گورانی. . . زه ماوه ن ها به ریوه هه ل ئه په رن له دویکه قرواق مالی ئاوا بیت هه رچی کوریه زاوا بیت قالی داوه به منیش کتک و پشی و مامریش!
|
|
|
ئهو ميوه هاته ئهو دغڵودانه--- چۆن دروست ده بێ بهو شێوهی هه يه-- ده ست كرده ياخود ئيشی كارگه يه- ڕۆڵه كهی كارگه كاری وا ده كات-- -مرۆڤ تا ماوا دروستی نا كات- گهر ههمو خهڵك بۆی بكهونه كار-- ناتوانن دروست بكه ن يهك ههنار- ئهی ئيشی كێيه زۆر بهتوانايه - له هه مو كه سێ زياتر زانايه- خۆزيه بابه گيان ئهوهم ده ناسی تا به ڕێزهوه بكهم سوپاسی-- ڕۆڵه ئهوكهسه زاتی ئه ڵايه به دی هێنهری ههمو دونيايه-- بچۆ ببپرسه بخوێنه باسی- كاری بۆ ده كهی كه چاكترت ناسی |
بۆ باوکم خۆشهویستهکهی ژینم باغهوان و پهژینم سڵاوی زۆر به تینم بۆ تۆ باوکی شیرینم مایه ی شانازی منی سۆز و ئاوازی منی بههرهی بهختیاریمه ئهمنامهیهم دیاریمه خۆشهویستهکهم بابه له ئێمه دڵنیابه تێ دهکۆشین بێ وچان بۆ سهربهرزی نیشتمان جهماڵ شارباژێری |
اکنون ساعت 10:17 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |