![]() |
میعراج
|
ئه مه که ژاوه ی پڕله .......
|
سه فه ر
|
شعری از فرهاد صالحی فر
|
اپیزود
اپیزود... |
دارستانیکی سیحراویی
|
زامێک به قووڵایی دهریا
انجمن ادبي سردشت |
حه نایی کردووه به په نجه ی به خوێناوی دڵی زارم
حه نایی کردووه به په نجه ی به خوێناوی دڵی زارم حه نایی کردووه به په نجه ی به خوێناوی دڵی زارم ئه مه ڕه نگه شه هاده ت بێ که من کوشته ی ده ستی دڵدارم گوتم: ئایا به زاری خۆت ده پرسی حاڵی زاری من بڕۆی هێنایه یه ک وه ک شکڵی( لا) یه عنی که بێزارم عه جه ب ئه ستێره شه و هه ڵ دێ له تاوی خوسره وی خاوه ر به ڕووی تۆم دیده هه ڵ نایێ شه و و ڕۆژ ، ئه گه ر چی بێدارم ته بیبی من ده بێ ده خڵی هه بێ ، ساحیب ئیشاره ت بێ مه گه ر چاوت بزانێ من له به ر چی مه ستوو بیمارم ! به سه رووم وت که ڕاسته سه رکه شوو به رزی ، که چی له رزی : که فه رقیشم بگاته ئاسمان به ندی قه دی یارم ! له شیرینی ئه تۆ ئه ی خوسره وی ته ختی زه مین ، ڕه نگه بگاته ئاسمانی بێستوون فه رهادی هاوارم برۆت باڵی هوما سایه ی سه ری سوڵتانی حوسنت بوو خه تت هاتوو وتی : من ناسیخی توغرایی خونکارم سه راپا هه ر وه کوو حه ڵقه ی زرێ په ره وێزه ی خوێنم به یه ک یه ک تیری موژگانی زرێ دۆزت بریندارم حه ماێێل که حه ده می تێغت له حه ڵقه ی گه ردنی ( نالی ) مه گه ر تێراو ببم به و ڕه نگه ، تینووی ساعیدی یارم نالی |
گولبه نی قه دت
گولبه نی قه دت گولبه نی قه دت له قوببه ی سینه غونچه ی کردووه غونچه به م شیرینیه قه ت نه ی شه که ر نه ی کردووه نه خلی بالات نه به ره تازه شکوفه ی کردووه تو که بوی شیرت له ده م دی ئه م مه مه ت که ی کردووه قامه تت نه خله به شیری فائیقه ی په ی کردووه نه حلی بی نیشی مه مت شه هدی سپی قه ی کردووه نه خل و روممان پیکه وه ن یا غه ب بان وه ی کردووه سه روی هینا وه له سیوو به ی موتره به ی کردووه بو مه مک نالی چ مندالانه وه یوه ی کردووه گه رچی مووی وه ک شیره به و شیره شکوفه ی کردووه خوش به هه ر دوو ده ستوو ده م گرتوویه ئوخه ی کردووه کیزبوو توهمه ت ئیفترا و بوهتان که توبه ی کردووه ماموستا نالی |
له گورانیکانی عه دنان که ریم
له گورانیکانی عه دنان که ریم بیکه به خاتر زه رده که ی خور ئاوه سه ری بینه ده ر وه ی له توی که ژاوه یاران له جه رگم ئاخ یاران له جه رگم تیری شه م ئیمشه و وه ی درا له جه رگم به و تیره گه ییوم تا ئاکامی مه رگم شه هیدم کفن وه ی مه که ن به به رگم سه دا ی لایه لایه که ت هات له دوو ره وه سه ر به گیل گه له ئازیز زه ردوو سووره وه چریکه ی سورناو ئا پریکه ی خه نده په شیوی زولفان ئه ی ریشه ی دل که نده ئیشاره ی وه نا ز ئه ی له بخه نده ی وه نه رم نه مانا ی خالان ئه ی نه توی په رده ی شه م سه دای لایه لایه که ت .... سه رچوپی وه ناز ئه ی قول ورده ی ده سمال بریقه ی شیشه و ئه ی له ره ی لیموی کال چون به زم شیرین منیش که ن وه یاد به زمتان جه م بو ئای دایم وه دل شاد |
اکنون ساعت 01:07 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |