![]() |
امروز خله خستومه.
صبح بوردمه بیرون تازه بردگرستمه. خستگی دره میرمه. اتا نفر بیه می دوش چنگ بیره. امان از این ترافیک ساری... الان به خاطر مسافرها تردد انده زیاد بیه که نتومبی با ماشین بیرون بوریم. همه خوارینی؟ |
3 لام جان چیتی هستی
خسته نباشی جان اسا اتا مرد صدا کمبه بیه برا مشت ومال اگه تهرون نیشتی چه کار میکردی من نماشون 2 ساعت راه دله درمبه |
نا برار. ول هاکن. می دست و لینگ دیگه شل بئیه.
قبلا اتا ماشین دنده اتومات داشتمه راحت بیمه. الان تا کفمبه ترافیک درون انده شره بد و بیراه گمبه. ااای بر پدر بی پولی لعنت... |
:24::21:
اسا نتونی دباره دنده اتوماتیک بییری؟ دیگه آدم ندارمی ته دوش چنگ بییره ها برار جان |
نا دیگه پول ندارمه.
راستی امروز جاتون خالی بوردمه پرورش ماهی. می رفق شنه. تقریبا دو سه هکتار ابندون دارنه که حدود 14 هزارتا ماهی توش دره. من لوچ بیمه ونه قایق بئیتمه بوردمه وسط. تیناری گرفتار بیمه. هرچی پارو زومه شی دور چرخ چرخ گیتمه. خداااا. رسوایی خی نکشیه. آقا داستان بیه. وشون خنده کردنه من، پارو زومه.:21: مثل کسی که اره رو هنیشت بوئه نه راه پس داشتمه نه راه پیش:24: خلاصه به هزار مکافات طناب دم بدانه مره بیاردنه بیرون:d انگار خواستنه سالیک بیرن:24::24: ولی شمه جا خالی چه جای با صفایی بیه. بوردمی کیمه درون نیشتمی. چه وایی زو...:rolleyes: خله خنک بیه... |
:24::24::21::21:پس خله روز جالبي بيه
منم خنده گري در مرمه ت هم خله جالب تريف كني خا اينجه ك بوردي كدوم طرف دييه راستي اگه چيزي رو اشتب زدم برام اينجه بزن;) |
آبندون روستای شهاب لیلم. تو همین ساری هست.
یکی از همکارام اونجارو اجاره کرد. البته خودش اهل همون جاست. کی تونده بائوره ازنون یا ازندون یعنی چه؟ البته ممکنه گویشش تو جاهای مختلف فرق کنه... |
وای آقامجتب جان چه سوال سختی پرسیدی
مامانم هم که خوابه زنگ بزنم ازش بپرسم چی کار کنم :rolleyes: |
خوب اول سلام:53: |
میگم بقیه استانها هم اول خوب رفتند جلو ولی کم کم آروم شدند اینجا مثل کرمانشاه و تهران داره میشه
|
من بیئوممه.
|
ت دس درد نكنه:)
همين بيمبي خا خوش بيمبي جان :d باز ب ت پسرجان ت هميشه خله خاري ندوني بقيه وچون كجه درنه:confused: |
تی فدا:d
نا خبر ندارمه... من چند روز مسافرت دیئمه... ماه رمضون چطوره؟ روزه گیرنی؟ |
بد نيستمه:d
اره روزه گيرمه خله خاره ت چطور ؟ روزه گيرني:53: |
نا متاسفانه...
می حال خله خرابه... سرما بخوردمه در حد بین الملل... الان بوردمه دکتر. پنی سلین هدا بوردمه تزریقات. ای خدا. ارور 638 هدامه. مره 2 تا پنی سلین بزو. آخ خدا من در میرمه...:d |
ای خداهه ،:eek:
چه اینتی بیی_:2: مایعات بخور تا زودتر خوب شی حتما"ویروسییه راس باو زیر کولر هنیشتی؟:confused: به امید اینکه هر چی زودتر خوب بشی:) (ببخشید بعضیاشو فارسی نوشتم:d) |
نا کولر بن ننیشتمه. اونجه اتا موتور کرایه هاکردمه دی دور زومی یهو وارش بئیته...
می تنه په همه کلا خیس بئیه.:d ولی چه حالی هدا... وشون خیابون برعکس بیه اما ره (عذر خوامبه) گو گیجه بئیته:24: اینتی بئیه که سرما بخوردمه. البته الان بهترمه. 2تا سوزن اثر هاکرده...:o |
منم سرما قبلا بخوردمه
گلو درد بگردمه هنوز خوب نشدمه البته جلوی کولر بنیشتمه :d |
سلام رزیتا 2 گیان
تی احوا خار امیدوارم هرچه زودتر حالت خوب بشه هم کردی هم شمالی هم فارسی نوشتم:d |
سلام آقا مهدی
من که شمالی یاد نگردمه دیدم شبیه کردی گردیه گفتم منم چند کلمه بگفتمه:d مجتب بیا ترجمه کن:p |
رزیتا 2 گیان ارا شمالی قصه کی
نوشتم حالت خوبه منم دوستان زیادی کرد و شمال و جاهای دیگه دارم کمی هردو را میفهمم ارادتمند تمام ایرانیهای عزیز از هر فرهنگ و زبان |
خا رزيتا جان وآقا مهدي به اينجه خوش تشريف بياردني:53:
حيف كه رمضون دله هستمي والا پذيرايي شمه ر كردمي:d مجتبي جان خله شاد هستمه كه ويمبه كه خاري ناتي كجه سفر بوردي؟ خا موتور سواري دوس دارني؟:p |
نقل قول:
و اما ترجمه: من که شیمی آلی یاد نگرفتم. دیدم تشبیه کردی به گردو گفتم منم چند کلمه بگفتا حافظا... این قسمتش کمی مبهم بود. معادل تازه نداشت. ظاهرا یکی از اصطلاحات روزمره بود. مثل الان که ما میگیم عجب ماشین خری ( یعنی ته ماشین) یا عجب روز گودزیلایی بود(یعنی عجب روز بدی بود و پر هیجان) نقل قول:
همین نزدیکا رفتم. حقیقتش نه. از موتور خوشم نمیاد. اما اونجا خیلی کیف میداد. ماشین که نمیشد سوار بشم. آخه فرمونش سمت راست بود. اما موتور زیاد سخت نبود. راستی این نیلوفر خانم اگه منت بزارن یه پست اینجا بدن بد نیست. خیلی وقته کم پیداست...{قاط} |
خا خله خار:d
هیچکس که اینجه ننه_:2: باز من بیمبه تا با بلتی اختلاط هکنم چیشی باوم:confused: چه دومبه باز به شما مجتب جان:) راستی بشنوسمه که اینچه برون رو جمع هکردنه این خبر درس هسته جان یا نا؟ |
نقل قول:
خبر ندارمه... اصلا اونجه نشیمه و جاش هم ندومه کجه هسته. |
نا بلتی= نابلدی:d
اینچه برون روبروی آرامگاه ساری بود. ولی میگن الان نیست من که از عید ساری نرفتم نمیدونم . |
خِرمه من تَنگ زمستون نونِ خالي، دايني ته؟
ياكه أتّا لَمه تيكّه جاي قالي، دايني ته؟ هَسّه تِه گرم خِنه مثل تابستون و بهار، أتّا ذرّه بَهرِ من يك جاي خالي، دايني ته؟ تِه كه شوتا صباحي، هَفتا بهشتِ خودَري مِره باو أتّا قِلَم شو تا صباحي، دايني ته؟ تِه سوار و من پياده، ته غني و من فقير هَردِو دايمي رنج راه، خرج تو راهي، دايني ته؟ تِنه خِرجين مشت بار، اسبِ كِمَرِّه تُو بَهيت أتّا يارِ راه بِلَد بَهر دِو راهي، دايني ته؟ اينجوري راه كه شوني، فكر كمّه كه هَسّي خدا!!! با همه جاه و جلال، لطف خدايي، دايني ته؟ همه چي دايني شه همراه، دايني ته هر چي خواني بَاو كه با اينهمه يك سينة راضي، دايني ته؟ تنِ سالم، سرخِ ديم، مالِ فراوون، پِر و مار، هم برار و هم وَچه، أَي دلِ شاكي، دايني ته؟ هرچي خواسّي، ته خدا، بهتر از اونّه هِدائه شكر نكردي أتّاره، ميل اضافي، دايني ته؟ مگه من چي گُمه كه هرچي گُمه دل نَدِني فكر كمه باخِتي و، دل به تباهي، دايني ته اگه من عبدالحسن مه، ته نخواني، خا نَووش گدايي دايمه كه هَسّه سَرِ شاهي، دايني ته عباس مرادی آملی |
اونجا اینچه برون نیه...
بازار ترکمنها هسته... نا هنوز دائره و قرار هم نیه که جمع باوه. فقط دیگه ترکمن ندارنه، یا خله کم بئینه... |
ولی من بشنوستمه که اونجه تش بییته
پس هنوز هسته خله خار پس باید بیام:d |
خا:)
درست هسته كه اينجه كسي ننه اما من درمه:d گاهي سر زمبه وشومبه تا بوينم چه خور هسته كه خدارو شكر_:2:هيچ خوري هم نيسته انه مازرونيا بي حال هستنه ؟ خا يقين هستنه :d ولي من امه اگه دوست داشتين بيين جان و:53: |
ساری مرکز استان مازندران در شمال ایران است.همچنین این شهر از بزرگترین شهرهای ناحیهٔ شمالی ایران است. رشد توسعه شهری ساری نسبت به مراکز استانهای دیگر تا سالهای اخیر نسبتا کمتر بود و با تلاش مسئولین و با تبیین طرح جامع چشم انداز ساری ، ساری به عنوان نماد شهرسازی نوین ایران تبدیل می گردد .
عکس از امامزاده عباس,ساری تاریخ شهر ساری: به طور دقیق تاریخ به وجود آمدن ساری را نمیتوان تشخیص داد زیرا در کهنترین آثار مربوط به ماقبل تاریخ نوین جهان نیز نام آن بوده است ولی قدر مسلم آنکه بدون هیچ تردیدی نظام شهری آن به بیش از 205000 سال می رسد. بر اساس شاهنامه فردوسی توسعه بنای آن را به اسپهبد طوس پور نوذر به دلیل به جا گذاردن یادگار پدرانش (منوچهر، ایرج، فریدون) نسبت دهند، و بر اساس روایت تاریخ نویسان یونانی در زمان هخامنشیان پایتخت تمدن هیرکانیا و به نام زادراکارتا بوده است ( منابع ایرانی در جنگ ها از بین رفته اند ). پس از حمله اسکندر مقدونی آن شهر در آتش با خاکستر یکسان گردید (این اقدام اسکندر به واضح نشان از وجود تمدن پیشرفته آن زمان در آن شهر را میدهد) و طبق سیاست های اسکندر مقدونی شهری جدید در کنار آن ساخته گشت و نام آن را تمبراکس (سیرینکس) که نام یکی از سرداران سپاه اسکندر بود نهادند. شایان ذکر است که بنای آن شهر حدود ۱۲ کیلومتر با بنای شهر کنونی ساری فاصله داشت و در نزدیکی روستای اسرم کنونی ساخته گشته بود. بر اساس تحقیقات باستان شناسان در زمان ساسانیان تمدنی بزرگ در این ناحیه بوده است. چنانکه در زمان احداث خط راه آهن و حفاری های مربوط به آن کوزهها و سفالهای مربوط آن زمان بدست آمد. عکس از میدان امام ساری عکس از میدان ساعت ساری نام رسمی: ساری کشور: ایران استان : مازندران شهرستان: ساری بخش : مرکزی نام محلی: ساری نام های قدیمی: سارویه سال شهرستان: دارای قدمت تاریخی مردم: جمعیت : ۲۶۱٬۲۹۳ نفر رشد جمعیت: ۲۲ درصد زبانهای گفتاری: فارسی، مازندران مذهب: شیعه جغرافیای طبیعی : ارتفاع از سطح دریا: ۱۳۲ متر منبع:نوشته ها ویکی پدیا |
سلام بر دوستان گل شمالی. منم از این پس اینجا در خدمتتون خواهم بود. هوا چه طور اون طرف ها؟ امشب این جا از اون بارون های مرگ یه بار شیون یه باری اومد.
|
سلام عمو یونس.
خوش اومدی. اینجا هوا از یه هفته پیش تا دیروز تمام ابری با باران پیاپی بود. امروز دوباره هوا صاف و گرم شد. الانم اینجا شب هست ساعت 12:53 اونجا چی؟:d |
نقل قول:
|
خسته نباشی.
دست هم دانشگاهیات درد نکنه. میگم بچه ها از این همشهریمون نیلوفر خانم کلا خبری نیست. وه کجه دره؟ هه؟ شکوفه خانم شمام که اینجه دری اته کم شلوغ بازی در بیار انرژی بیریم. اینجه بئیه کلوپ منو ته. |
چشمه اسرار آمیز سورت http://i.darvish.info/wp-content/uploads/1_copy42.jpg بازار نرگسیه و رجایی بازار نرگسیه در مجاورت کاخ قدیمی آقا محمد خان قاجار قراردارد بازار نرگسیه یکی از قدیمیترین و پر رفت آمدترین بازارها در استان مازندران میباشد که قسمتی از آن را مسجد جامع ساری در بر میگیرد ساری نوین میدان امام ساری http://static2.bareka.com/photos/medium/9644041.jpg http://static3.bareka.com/photos/medium/9575342.jpg برج رسکت http://www.hamshahrionline.ir/images.../Resket-zr.jpg |
من كه همش درمه:d
من هستمه راس گني برار جان فقط من وته اينجه دريم;) خله اين همشهريامون بي بخار هستنه جان_:2: اسا همچين اينجه ر تش زمبه جان{شیت شدن} آقا يونس خوش تشريف بياردني :) |
|
|
هر دفعه مشخصات يكي از شهر هاي استان مازندران :) |
| اکنون ساعت 04:55 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |