![]() |
فاتمه! دووچاوی مهستت، پڕتهلیسمی جوانییه
فاتمه! دووچاوی مهستت، پڕتهلیسمی جوانییه |
ئهمهوێ من شهوو ڕۆژ خادیمی دهرگاهی بم
ئهمهوێ من شهوو ڕۆژ خادیمی دهرگاهی بم لهبهر ئهو دامهنهدا خاکی گوزهرگاهی بم سوبحهت و گاڵته به فهرزین و به فیل و ڕۆخ ئهکهم من که پیادهی جڵهوی ئهسپی شههنشاهی بم احمد مختار جاف |
گەر هود هودەکەی بادی صەبا بێ لە "سەبا"تان
گەر هود هودەکەی بادی صەبا بێ لە "سەبا"تان |
پێنجوین بەبێ تۆ نزیكه مـــــــــــــــەرگم
پێنجوین بەبێ تۆ نزیكه مـــــــــــــــەرگم |
نەسیمی سوبحەدەم هەڵکا لە بادی نەوبەهارم چی
نەسیمی سوبحەدەم هەڵکا لە بادی نەوبەهارم چی هەتا ناڵەی دەروونم بێ، لە دەنگی عوود و تارم چی لە دووکانی خەیاڵاتم ئەگەر پارچەی غەزەل دانێم لەگەڵ غەوغایی کەلەمدا لە بەزاڕ و لە شارم چی ئەگەر شاد بم بە ماچی لێوی یاری قەد چنارم لە ئاوی کەوسەری سۆفی و لە حۆری لار و خوارم چی قانــــــــــع |
له داخی مەینەتی دەوران، دڵــــم پــڕ ئاوره ســــــــاقی
له داخی مەینەتی دەوران، دڵــــم پــڕ ئاوره ســــــــاقی له ژاری تاڵــــی ژین دیسان پیاڵەی دڵ پـڕه ســــــــاقی وەره ئەمشــەو وەكوو هەرشەو، وەره ساقی دڵم خوێنه هـەتـاكـوو دێتـه چـــاوم خـەو، حـەرامـەشـەربـەتان بێـنه دڵم زووخاوی لێ دەڕژێ، دەســا هەسته! بكه مەسـتم شـەرابی كۆن له جامی نوێ، بەخوڕ تـێكه، بده دەستم كـەوا كونكون بـووه جـــەرگم، له جـەوری ماتەمی دنیـا هەتاكوو ســەردەمی مەرگم، وەره هەر تۆم دەوێ تەنیا هەناسەی سەردی پــــــــــڕداخم دەمێكه گرتوویه ناخم شـــــــەرابی تـۆیه دەیــشۆرێ؛ پـەژارەی ژینی پـڕئاخم مامۆستا شەریف حوسێن پەناهی |
سلام به همه |
پرتوکرمانشاهی
دوست عزیز پریشان سلام |
پرتوکرمانشاهی ( 2 )
پرتوکرمانشاهی ( 2 ) |
پرتوکرمانشاهی ( 3 )
پرتوکرمانشاهی ( 3 ) |
اکنون ساعت 08:57 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |