![]() |
پگاه آهنگراني از كار در فيلم «طبقه سوم» ميگويد
بازیگر فیلم سینمایی "طبقه سوم" با اشاره به دشواریها و امتیازهای نقشآفرینی در این پروژه، جذابیتهای این تجربه را برای خود مفید و موثر دانست. پگاه آهنگرانی مثل بیشتر بازیگرهایی که از خانوادههای سینمایی میآیند ابتدا با فیلمهای مادرش منیژه حکمت شناخته میشد، حضورش در فیلم سینمایی "دختری با کفشهای کتانی" شروع خوبی بود که او در این سالها سعی کرد بر پایهاش موفقیتهای بعدی را بنا کند. |
جواد شمقدری موضوع جعفر پناهی را از حوزه معاونت سینمایی خارج دانست
جواد شمقدری٬ معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه هشتم دیماه در نشست بررسی 30 سال سینمای پس از انقلاب که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد موضوع جعفر پناهی را از حوزه معاونت سینمایی خارج دانست و بیان داشت: «جعفر پناهی در همین ماههای اخیر در فارابی و اداره کل نظارت و ارزشیابی دو پرونده کاری دارد. فیلمنامه درمود جنگ وی اشکال واقعی دارد و چیزی را تصویر کرده که مربوط به جنگ ایران نیست و اتفاقات و مناسبات موجود در آن ربطی به ایران ندارد هرچند اسامی ایرانی است و لوکیشنها در ایران خواهد بود. فیلمنامه دیگر نیز در دست بررسی است.» |
اصغر فرهادي به اظهارات تازه جواد شمقدري پاسخ داد
اصغر فرهادي در نامهاي خطاب به جواد شمقدري به اظهار نظر اخير اين مدير سينمايي پاسخ داد. اين كارگردان در اين نامه خطاب به شمقدري نوشته است: «جناب آقاي شمقدري سلام؛ در اظهار نظري كه اخيرا در مورد اينجانب داشتهايد در كمال تعجب دوباره پروندهي صحبتهاي من در جشن خانه سينما را گشوده و نقل قولي از من ذكر نمودهايد. فارغ از انگيزه و نيت اين نقل قول در چنين زماني و پس از گذشت چند ماه از آن اتفاق، لازم ميدانم نكتهاي را تصريح كنم.
در آن روزهاي توقف فيلم ترجيح دادم تا به جاي هر واكنش و عكسالعملي سكوت اختيار كنم، مطمئنا اگرمسووليت آن صحبتها تنها متوجه شخص خودم بود، اين سكوت ادامه پيدا ميكرد. هنگامي اين سكوت را شكستم كه دريافتم تبعات آن صحبتها آرام آرام باعث آسيب ديگر همكارانم هم شده و خواهد شد.» فرهادي در بخش پاياني نامهاش آورده است:«سكوت را در آن برهه رسم اخلاق نديدم و همهي توضيحاتم را در دو مصاحبهاي كه دراين رابطه داشتم، بيان كردم.امروز هم تصريح ميكنم هرگونه نقل قول و برداشتي خارج از آن توضيحات كه در مصاحبههايم آمده، مورد تاييد اينجانب نيست. با سپاس اصغر فرهادي » اخيرا جواد شمقدري در همايشي در مشهد پيرامون حاشيههاي بوجود آمده درباره صحبتهاي اصغر فرهادي در جشن خانه سينما، اظهارنظر كرده است. |
خسرو شکیبایی یکی از انگیزههای اصلی من برای ورود به سینما بود
هدیه تهرانی بازیگر سینمای ایران در یادداشتی که در کتاب خسرو شکیبایی منتشر کرده به تمجید از این بازیگر فقید سینمای ایران پرداخته است.تهرانی در یادداشت خود نوشته است: «هنرمند بزرگ خسرو شکیبایی یکی از انگیزه های اصلی من برای ورود به سینما بود. مخصوصا زمانی که سریال «روزی روزگاری» پخش شد و بازی شکیبایی را برای اولین بار دیدم و اورا شناختم و حضور ایشان یکی از انگیزههای اصلی من برای وارد شدن به این حرفه شد. فن خسرو شکیبایی تاثیر زیادی برمن گذاشت و هنوز هم نمی توانم باور کنم خسرو شکیبایی دیگر نیست.»
این بازیگر سینمای ایران که در فیلم «کاغذ بیخط» ناصر تقوایی با مرحوم شکیبایی همبازی بود در ادامه یادداشت خود که نشریه «زندگی ایرانی» به نقل از کتاب خسرو شکیبایی آن را منتشر کرده، آورده است: «نحوه تشییع هنرمندان درایران همواره با مصیبت همراه است . به همین خاطر نمیتوانم هیچ وقت در مراسم تشییع شرکت کنم، اما تنها کسی که برای تشییع او رفتم آقای شکیبایی بود. آخرین باری که ایشان را دیدم زمانی بود که با من تماس گرفتند و همدیگر را ملاقات کردیم تا نامههای عاشقانه نوازنده دربار دوره صفویه به گلاندام را با همه دکلمه کنیم، اما هیچ وقت این کار انجام نشد و این نامهها امروز تنها یادگاری است که از ایشان دارم .» |
برترين نشريات سينمايي تاريخ مطبوعات ايران به انتخاب منتقدان و نويسندگان سينمايي ايران
دوازدهمین شماره «همشهری ماه» ویژه یک سالگی مجله سینما و تلویزیون ۲۴ منتشر شد.بخش اصلي اين شماره، به مناسبت يكسالگي ۲۴ به مجموعه مطالبي پیرامون سابقهي نشريات سينمايي در ايران اختصاص یافته است. در اين پرونده ضمن یک نظرسنجی از منتقدان سينمايي كشور در خصوص برترين نشريات سينمايي تاريخ مطبوعات ايران، که ميتواند براي خوانندگان مجلات سينمايي جذاب و غيرمنتظره باشد، يادداشتهايي نيز دربارهي برترين نشريات انتخابشده در اين نظرسنجي به قلم همكاران قديمي هر نشريه درج شده است.
گفتگو با هانيه توسلي به بهانهي اكران عصر روز دهم؛ گفتگوی محوری این شماره ماهنامه می باشد. همچنین صفحه بازنگري يك فيلم به فیلم نرگس اثر رخشان بنياعتماد اختصاص یافته است. يادداشتهايي به مناسبت يكسالگي ۲۴ به همراه مجموعه مطالبي دربارهي فيلمهاي روز سينماي دنيا نظیر: توقفناپذير، هري پاتر و يادگاران مرگ، سه روز آينده، نطق پادشاه، آخرت، پسر بيخانمان، دختري كه به لانهي زنبورها لگد زد و ... از دیگر بخش های قابل تأمل شماره اخیر ماهنامه هنری- سینمایی 24 می باشد. دوازدهمین شماره ماهنامه 24 با نوشته ها و گفتارهایی از چهره های شاخص دنیای سینمای کشور از جمله ابراهيم حاتميكيا، علي معلم، اكبر نبوي، رضا کیانیان، داریوش ارجمند، فريدون جيراني، مسعود فراستي، محمدرضا شريفينيا، حسن فتحي و تنی دیگر از هنرمندان محبوب کشور را از روزنامه فروشی های سراسر کشور بخواهید. |
قضیه ممنوعالتصویر شدن هانیه توسلی چيست؟
مجتبی راعی کارگردان «عصر روز دهم» در بخشی از نشست خبری خود در ایسنا مشکلات جانبی تبلیغات این فیلم را در کنار زمان نامناسب اکران آن، از دیگر مباحث مهم برشمرد و گفت: «در عراق بودم که آقای محمدی به من گفتند، نتوانستیم برای پخش تیزر فیلم به نتیجه برسیم، ایشان به من گفتند که ظاهرا برای خانم توسلی مشکلی پیش آمده که گفتهاند تصویرش را نشان ندهید.»او افزود: «من خیلی حیرت کردم و سعی کردم بفهمم مشکل از کجاست تا اگر میتوانیم برای رفع آن کمکی بکنیم. اگر مسئله خیلی جدی است و مثلا او فعالیت مسلحانه کرده، این مسئله دیگر به ما ارتباطی ندارد و از کانال سینما بیرون است. اما اگر مشکل ایشان به مسائل سینمایی باز میگردد، پیگیری کنیم.»
راعی ادامه داد: «من از آقایان شمقدری و میرعلایی که با هم در عراق بودند، مشکل را پیگیری کردم که به من گفتند این مسئله هیچ ارتباطی به فیلم شما ندارد، قاعدتا اگر قرار باشد اتفاقی بیفتد باید برای بعد از این فیلم باشد. پس از آن آقای شمقدری با آقای ضرغامی تماس گرفت و به من گفت که مسئله شما حل شد، اما چند روز بعد دوباره آقای محمدی تماس گرفتند و گفتند که تیزر دوباره پخش نمیشود.» راعی افزود: «حتی گفتند در پوسترهای فیلم که برای نصب آماده شده بود، عکس ایشان نباشد. شهرداری تمایل داشته که اگر امکان دارد عکس ایشان حذف شود. در حالیکه فیلم ما به گونهای است که اگر عکس ایشان را برداریم بار تبلیغی خود را از دست میدهد، چرا که تنها یک بازیگر اصلی دارد. این بحثها روزهای مهم و تعیین کنندهای را از ما گرفت. حتی در برنامه « هفت» هم قرار بود هانیه توسلی حاضر شود، اما به ما گفتند که تمایل بر این بوده که ایشان نیایند و من واقعا از این واقعه متاسف شدم، چرا که یک بار دیگر هم در فیلم « سفر هیدالو» بدون اینکه هیچ گناهی داشته باشم به چنین تیر غیبی دچار شدم و به نظرم فیلم فنا شد.» |
ابراهیم حاتمیکیا برای فیلم سینمایی "چمران" پروانه ساخت گرفت
فیلم سینمایی "چمران" به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا پروانه ساخت دریافت کرد. در جلسه اخیر شورای صدور پروانه ساخت فیلمهای سینمایی "چمران" به تهیهکنندگی محمد پیرهادی و کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، "بازگشت" به تهیهکنندگی امیرعباس گردان و کارگردانی محمد قاسمی (کارگردان اول)، "انسانها" به تهیه کنندگی مهدی احمدی و کارگردانی محسن توکلی (کارگردان اول) و " دوباره پرواز خواهی کرد" به تهیهکنندگی و کارگردانی هوشنگ درویشپور پروانه ساخت دریافت کردند. شورای صدور پروانه نمایش برای فیلمهای "قبرستان غیرانتفاعی" به تهیهکنندگی و کارگردانی محسن دامادی، "پای پیاده" به تهیهکنندگی علی لدنی و کارگردانی فریدون حسنپور و "دیو و دلبر" به تهیهکنندگی و کارگردانی وحید نیکخواهآزاد پروانه نمایش صادر کرده است. |
«آمين خواهيم گفت» در نيمه راه
*فرزاد حسنی در میانسالی* فيلمبرداري فيلم سينمايي «آمين خواهيم گفت» به كارگرداني سامان سالور در لرستان به نيمه رسيد. به گزارش باني فيلم، تاكنون حدود50 درصد از صحنههاي اين فيلم جلوي دوربين رفته و گروه در مناطق كوهستاني و صعبالعبور تنگ هفت و اطراف آن واقع در خط مرزي استانهاي لرستان و خوزستان به سر ميبرند. «آمين خواهيم گفت» روايتگر قصهاي عاشقانه در بستري انساني است. |
چه هنرمندانی در جلسه با اسفندیار رحیممشایی حاضر بودند؟
در روزهای اخیر، پس از دیدار سینماگران با رییس کمیسیون فرهنگی دولت در ساختمان شماره 2 خانه سینما، گمانه زنی هایی درباره حاضران در این جلسه مطرح شد که بعضا دور از واقعیت بود. فرهاد توحیدی(رییس هیات مدیره خانه سینما)، محمدمهدی عسگرپور(مدیرعامل)، مریلا زارعی، امیر اثباتی، ابراهیم مختاری، محمد سریر، تورج منصوری، محمدرضا موئینی( اعضای هیات مدیره)، مهدی خادم ( بازرس) و محسن هاشمی(مشاور مدیرعامل) در جلسه با اسفندیار رحیم مشایی حاضر بودند.
14 نفر از هنرمندان و فعالان صنفی نیز به دعوت هیات مدیره خانه سینما در جلسه حضور یافتندکه عبارت بودند از عزتالله انتظامی، پرویز پرستویی، داود رشیدی، مهتاب کرامتی(بازیگران)، عبدالحسن برزیده، مازیار میری، مهدی فخیمزاده، عزیزالله حمیدنژاد، کیومرث پوراحمد (کارگردانان)، کیوان کثیریان(منتقد)، کامران ملکی(فیلمنامه نویس)، منوچهر محمدی، فرشته طائرپور و منوچهر شاهسواری(تهیه کنندگان). در این جلسه داود رسولیان قائم مقام مدیر کل نظارت و ارزشیابی که برای آگاهی از کم و کیف جلسه به خانه سینما آمده بود، در اواسط کار به دستور مشایی به عنوان مستمع وارد جلسه شد. |
ابوالقاسم طالبی در برنامه هفت لیلا اوتادی را به دروغگویی متهم کرد
ابوالقاسم طالبی میهمان برنامه سینمایی «هفت» در بخشی از صحبت هایش پیرامون لزوم تشکیل سازمان سینمایی، بر لزوم حمایت از بازیگران و اقشار این حوزه به عنوان یکی از انگیزه ها اشاره کرد و برای مثال بدون ذکر نام، مشخصات لیلا اوتادی را داد و از وی دفاع کرد که این دفاع منجر به متهم شدن غیرمستقیم اوتادی به دروغگویی شد.
این تهیه کننده و کارگردان سینما که تئوریسین تشکیل این سازمان است، تاکید داشت: چرا باید طوری باشد که وقتی یک بازیگر قصد بازی در فیلمی را دارد، تماسهای متعدد بگیرند و تهدیدش کنند و سایتش را هک کنند و این بازیگر نیز از ترسش منصرف شود و پایش را گچ بگیرد؟! آیا مشخص شد چه کسانی مزاحم این بازیگر شده بودند و سایت این بازیگر توسط چه کسی هک شد؟ باید نهاد قدرتمندی برای حمایت از اهالی سینما وجود داشته باشد. با این تفاسیر این پرسش مطرح میشود که آیا طالبی در مقام دفاع از لیلا اوتادی که این روزها در کنار مسعود ده نمکی در اخراجی های 3 بازی میکند، او را متهم به دروغگویی نکرده است؟ آیا حقیقتاً اوتادی برای فرار از این حملات پایش را گچ گرفته بود و موضوع را منکر شده بود یا صحبت هایش پس از مطرحشدن به عنوان بازیگر نقش ندا آقا سلطان از سر واقعیت بوده و طالبی بی جهت اوتادی را متهم کرده است؟ گفتنی است؛ اوتادی در ماه های اخیر با حواشی فراوانی روبرو بوده که طرح موضوع بازی اش در فیلمی در نقش ندا آقا سلطان که توسط وی بدین شکل تکذیب شده بود نخستین آنها بود و پس از آن انتشار تصاویر دیدار اسفندیار رحیم مشایی از نمایشگاه عکسش به سبک دیدار از نمایگاه هدیه تهرانی جنجال آفرین شد و حال حضورش در سومین ساخته سریالی ده نمکی او را در دایره توجه قرار داده است. |
اکنون ساعت 06:50 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |