![]() |
نکو کار تر زو به ایران کسی
نیابی وگر چند پویی بسی فردوسی |
یک جرعه می ز ملک کاووس به است از تخت قباد و ملکت طوس به است هر ناله که رندی به سحرگاه زند از طاعت زاهدان سالوس به است |
ترا خواهد بیند روزکی چند
کلید خویش را مگذار در بند نظامی گنجوی |
دل به پیغام وفا هر کس که میآرد ز یار
میدهم تسکین و میدانم که حرف یار نیست |
نوای گرم نی،ازفیض آتشین نفسی است
زسوزسینه بودگرمی ترانه ی ما |
نقل قول:
تابازجه اندیشه کند رای ثواب |
به هواداری او ذره صفت رقص کنان
تا لب چشمه خورشيد درخشان بروم |
ما را رها کنید در این رنج بی حساب
با قلب پاره پاره و با سینه ای کباب |
بهارمی گذرد،خیزودست دلبرگیر
به پای لاله وگل،دورعشرت ازسرگیر |
زرکه مشغولت کندازکردگار
بت بود،درخاکش افکن زینهار |
رو سر بنه به بالین تنها مرا رها کن
ترک من خرابه شبگرد مبتلا کن ماییم و موج سوداشب تا به روز تنها خواهی بیا ببخشاخواهی برو جفا کن |
نومید هم مباش که مستان روزگار
ناگه ز یک ترانه به منزل رسیده اند |
دل درطلبت هردوجهان می بازد
وزهردوجهان سودوزیان می بازد ماننده ی پروانه که برشمع زند برعین توجان خودچنان می بازد |
در ان حلوا پزی کرد اتشی نرم
که حلوا را بسوزد اتش گرم نظامی |
ما را که درد عشق و بلای خمار کشت
یا وصل دوست یا می صافی دوا کند |
دل نیست کبوترکه چون برخاست نشیند
ازگوشه ی بامی که پریدیم ،پریدیم |
می کش و مست عشوه کن ، نرگس می پرست را میکده ی کرشمه کن ، گوشه ی چشم مست را آمده فوج تازه ای ، جمله شهادت آرزو خیز و شراب و دشنه ده ، غمزه ی تیز مست را |
ای جان من ازدل خبرت نیست،چه سود؟
درعالم جان رهگذرت نیست،چه سود؟ جزحرص وهوی که برتوغالب شده است اندیشه ی چیزدیگرت نیست،چه سود؟ |
دانی که چنگ و عود چه تقریر می کنند پنهان خورید باده که تعزیر می کنند ناموس عشق و رونق عشاق می برند عیب جوان و سرزنش پیر می کنند |
دی کوزه گری بدیدم اندربازار
برپاره گلی لگد همی زدبسیار وآن گل به زبان حال با او میگفت من همچوتوبوده ام مرانیکو دار |
رخ نگار مرا هر زمان دگر رنگ است به زیر هر خم زلفش هزار نیرنگ است کرشمهای بکند ، صدهزار دل ببرد ازین سبب دل عشاق در جهان تنگ است |
تاب رخ اومهرجهانتاب ندارد
جززلف کسی پیش رخش تاب ندارد خواب آوردافسانه وافسانه ی عاشق هرکس که کندگوش دگرخواب ندارد |
در حلقهٔ فقیران قیصر چه کار دارد؟ در دست بحر نوشان ساغر چه کار دارد؟ در راه عشقبازان زین حرفها چه خیزد؟ در مجلس خموشان منبر چه کار دارد؟ |
دوای درد عاشق را کسی کاوسهل پندارد
زفکرآنان که در تدبیر درمانند درمانند |
دل در گره زلف تو بستیم دگر بار وز هر دو جهان مهر گسستیم دگر بار جام دو جهان پر ز می عشق تو دیدیم خوردیم می و جام شکستیم دگر بار |
روان تشنه ی مارا به جرعه ای دریاب
چومی دهند زلال خضرزجام جمت |
تماشا میکند هر دم دلم در باغ رخسارش به کام دل همی نوشد می لعل شکر بارش دلی دارم ، مسلمانان ، چو زلف یار سودایی همه در بند آن باشد که گردد گرد رخسارش |
شمع اگر زان لب خندان به زبان لافی زد
پیش عشّاق توشبها به غرامت برخاست |
تو بدین نازکی و سرکشی ای شمع چگل
لایق بندگی خواجه جلال الدینی |
یکی روبهی دید بی دست وپای
فروماند در لطف وصنع خدای |
|
یوسف به این رها شدن از چاه دل مبند این بار می برند که زندانیت کنند |
|
خوش است خلوت اگر یار یار من باشد نه من بسوزم و او شمع انجمن باشد |
دل که آیینه شاهیست غباری دارد
از خدا میطلبم صحبت روشن رایی |
یار با ماست چه حاجت که زیادت طلبیم دولت صحبت آن مونس جان ما را بس |
سیاهی دو چشمانت مرا کشت درازی دو زلفانت مرا کشت به قتلم حاجت تیر و کمان نیست خم ابرو و مژگانت مرا کشت |
ترازو خودآن به که دارد دوسر
یکی جای آهن یکی جای زر |
راستی کن که راستان رستند در جهان راستان قوی دستند |
دلا! باز این همه افسردگی چیست؟ به عهد گل ، چنین پژمردگی چیست؟ اگر آزردهای از توبه ی دوش دگر بتوان شکست ، آزردگی چیست؟ |
اکنون ساعت 03:17 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |