![]() |
ئهم شهو نیگات تهرماییه له ژور سهرم سهما ئـــــهکــــــا |
هەرگیز نەکەی ئاشق ببی بە ڕوخساری نادیارم هەر چوار وەرزی من پایزە من هەمیشە بێ بەهارم. کەمال موحەمەد |
خوانەكردە |
چهند ڕۆژێكه ، دڵم مهیلی ئێوارانی وڵات دهكا چاوم مهیلی سهرچنار و شنه و ئاوی وڵات دهكا چۆن بیر دهچن بادهی ئهوێ و ، چپه و ڕازی دڵدارانی گهڵای زهردی پیره دار و ، كوانووی گهرمی دڵدارانی خۆزگه دهكرا لهسهر باڵی ، گۆرانیهك دههاتمهوه لهشهقاما ، لهكۆڵانا ، وهك مناڵی دهخولامهوه ئهی نیشتمان قهزای بهفری ، كۆێستانهكهت لهئێره خهم قهزای هۆبهی گهرمیانهكهت ، سهد ههزار جار لهئێره خهم چۆلهكهی سهر ههر چڵێكت ، سهد كهناری ئێره دێنێ شهرم و بزهی ههر شۆخێكت ، سهد فریشتهی ئێره دێنێ ئهی نیشتمان ئێمه بێ تۆ ، ڕوبارێكین ، ڕۆخمان كوژراو ئێمه لێره ، ئێمه بێ تۆ ، بههارێكین ، گوڵمان كوژراو ئهی كوردستان دۆزهخیش بی ، ههر بهههشتی ئێمهی بهخوا خوێنمان بۆ تۆ ، دڵمان بۆ تۆ ، تۆ بهههشتی ئێمهی بهخوا ئیسماعیل خورماڵی |
دایــــه دایــــه |
گول هه لبژيره قه ت مه ى فرؤشه كه گولت فرؤشت ئاخ هه ل مه كيشه هاوريئى وه فا دار وه ك گول فرؤشه گه ر ليشى دوور بى بؤنى هه ر خؤشه |
ئازیز ئهمشهو گوڵی ڕهعنا لهچاوانتا سهردهردێنێ بهئاگـــــابه نهبا نیگـــای پهپـــوولهیهك بسوتێنــــێ چونكه ئهمشهو لهم گهڕهكه نهرمه بایهك پۆسته دێنێ زۆر دهتـــــرسم بـــڕیارێكــی وهنهوشــــهی بدركــــــێنێ بهڵام نـــازه ئهگهر باسی مهرگی من بـــوو مهقــیژێنه نهكهی ئهشك سهرپۆش تهركا قژی خاوت مهشمزێنه نانا ئازیز نهكهی بگری و هـێشوو هێشوو خهنده بـڕنی باخی نیگاش بێ گهڵا كهی دوا لاپهرِهی تهمهن بدڕی ئیسماعیل خورماڵی |
ئەمشەو |
تۆ دەریاکان ڕێت پێ نادا سەرێ بدەی |
من نەخــــــــــۆش و خەستە و زارم لە رۆژێکۆ کەوا چـــــــاوی مەخموری نیگارم مەیلی بیماری هەیە من خــــەیاڵی گەردنی ساقی و مەی و بادەم بەسە خواجە هێند بێ عەقڵە هەر دەردی جل و باری هەیە |
اکنون ساعت 08:54 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |