![]() |
از چرخ فلک گردش یکسان مطلب وز دور زمانه عدل سلطان مطلب روزی پنج در جهان خواهی بود آزار دل هیچ مسلمان مطلب |
بزرگی سراسر به گفتار نیست |
تا ولولهٔ عشق تو در گوشم شد عقل و خرد و هوش فراموشم شد تا یک ورق از عشق تو از بَر کردم سیصد ورق از علم فراموشم شد |
در ازل پرتو عشقش ز تجلی دم زد |
در سلسلهٔ عشق تو جان خواهم داد در عشق تو ترک خانمان خواهم داد روزی که ترا ببینم ای عمر عزیز آن روز یقین بدان که جان خواهم داد |
دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای |
در هجرانم قرار میباید و نیست آسایش جان زار میباید و نیست سرمایهٔ روزگار میباید و نیست یعنی که وصال یار میباید و نیست |
تا چند بسته ماندن در دام خود فریبی |
یا رب غم آنچه غیر تو در دل ماست بردار که بیحاصلی از حاصل ماست الحمد که چون تو رهنمایی داریم کز گمشدگانیم که غم منزل ماست |
تو همچو صبحی من شمع خلوت سحرم |
مجنون تو کوه را ز صحرا نشناخت دیوانهٔ عشق تو سر از پا نشناخت هر کس به تو ره یافت ز خود گم گردید آنکس که ترا شناخت خود را نشناخت |
تا به فراق خو کنم صبر من و قرار کو ؟ |
وصافی خود به رغم حاسد تا کی ترویج چنین متاع کاسد تا کی تو معدومی خیال هستی از تو فاسد باشد خیال فاسد تا کی |
یاد بگذشته به دل ماند و دریغ نیست یاری که مرا یاد کند دیده ام خیره به ره ماند و نداد نامه ای تا دل من شاد کند |
دلا دایم گدای کوی او باش |
همی گویم و گفته ام بار ها |
اگر چه زنده رود آب حیات است |
هاتف ان روز به من مژده این دولت داد |
دوش لعلش عشوهای میداد حافظ را ولی |
من هر چه دیده ام ز دل و دیده دیده ام |
مراد دل ز که پرسم که نیست دلداری |
در این سرای بی کسی کسی به در نمی زند |
|
در عشق تو گاه بت پرستم گویند |
در رفع حجب کوش نه در جمع کتب کز جمع کتب نمیشود رفع حجب در طی کتب بود کجا نشه ی حب طی کن همه را بگو الی الله اتب |
به باغ نظم که هر سو گل بهاری بود |
دیده بر هم نهادم از سر بیم
کرده خود را به عاجزی تسلیم نظامی |
مستغرق نیل معصیت جامه ی ما مجموعه ی فعل زشت هنگامه ی ما گویند که روز حشر شب می نشود آنجا نگشایند مگر نامه ی ما |
از بهر بوسهای ز لبش جان همیدهم
اينم همیستاند و آنم نمیدهد |
در جستجوی انصاف تا پشت کوه قاف سفر کردم معدوم بود آنچه گمان کردم مکتوم مانده است |
تــــابامــداد هر شب آواز عندلیب |
ای روی تو مهر عالم آرای همه وصل تو شب و روز تمنای همه گر با دگران به ز منی وای به من ور با همه کس همچو منی وای همه |
هر که آید به جهان اهل فنا خواهد بود |
دیگر ز شاخ سرو سهی بلبل صبور |
روز و شب خون جگر میخورم از درد جدایی ناگوار است به من زندگی ، ای مرگ کجایی چون به پایان نرسد محنت هجر از شب وصلم کاش از مرگ به پایان رسدم روز جدایی |
یارم تویی در عالم یار دگر ندارم |
|
ما روزگار را همه قسم آزموده ایم |
امشب من و تو هردو ، مستیم ، ز مِی اما تو مست مِی حُسنی ، من ، مست مِی سودا |
ای دل ریش مرا بر لب تو حق نمک |
اکنون ساعت 10:49 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |