![]() |
در دایره قسمت ما نقطه ی تسلیمیم |
یاد باد آن که ز ما وقت سفر یاد نکرد |
دانی که چرا سر نهان با تو نگویم ؟ |
یا مبسما یحاکی درجا من اللالی
یا رب چه درخور آمد گردش خط هلالی |
یا رب مددی کن که سامان برسیم |
من به خیال زاهدی گوشه نشین و طرفه آنک |
فرض ایزد بگذاریم و به کس بد نکنیم |
تو همچو صبحی و من شمع خلوت سحرم |
من اگر نیکم اگر بد تو برو خود را باش |
تاب بنفشه میدهد طره مشک سای تو |
وقت را غنیمت دان آن قدر که بتوانی |
یاد باد آن که به بالین تو شبهای دراز پاسبان مردم چشم نگران بود مرا محتشم کاشانی » دیوان اشعار » غزلیات |
از آمدنم نبود گردون را سود |
در همه دیر مغان نیست چو من شیدایی |
یاد ایامی که در گلشن فغانی داشتیم |
مائیم که اصل شادی و کان غمیم سرمایه ی دادیم و نهاد ستمیم پستیم و بلندیم و کمالیم و کمیم آئینه ی زنگ خورده و جام جمیم |
می رسد روزی که شرط عاشقی دلدادگی ست |
در گوش دلم گفت فلک پنهانی حکمی که قضا بود ز من میدانی در گردش خویش اگر مرا دست بدی خود را برهاندمی ز سرگردانی |
يــارب تــو جــمال آن مــــــه مهرانگيز آراسـتـه اي بـه سـنـبـل عــنـبـر و بيز پس حکم همي کني که در وي منگر اين حکم چنان بود که کج دار و مريز خیام |
زبان در ذکر و دل در فکر آن نامهربان دارم نمیگردد به چیزی غیر نامش تا زبان دارم |
مرید پیر مغانم زمن مرنج ای شیخ |
دست شوقی با گریبان آشنا میخواستیم جامه ی جان در غم عشقی فنا میخواستیم دیده گریان ، سینه سوزان ، دل طپان ، جان مضطرب شکر اللّه یافتیم آنچ از خدا میخواستیم |
می ده که گرچه گشتم نامه سیاه عالم |
یقین ما به خیال و گمان نمیگردد گمان آن مکنیدش که آن نمیگردد |
دانی ز چه غنچه خون کند چهره ز شرم ؟ |
توبه زهد فروشان گران جان بگذشت |
تاب بنفشه میدهد طره مشک سای تو پرده غنچه میدرد خنده دلگشای تو |
وفا مجو ز کس ور سخن نمی شنوی |
شوری نه چنان گرفت ما را کز دست توان گرفت ما را ما هیچ گرفته ایم از او او هیچ از آن گرفت ما را |
ای که با سلسله زلف دراز آمدهای |
یاد ایامی که در گلشن فغانی داشتیم |
من این مقام به دنیا و آخرت ندهم |
یک ذره وفا را به دو عالم نفروشیم |
در و دیوار در سماع آیند ارغنون غمش چو بنوازم از جمادات شور برخیزد چون به یادش ترانه آغازم |
مده ای رفیق پندم که نظر بر او فکندم تو میان ما ندانی که چه میرود نهانی سعدی ... |
یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور |
راهی بزن که آهی بر ساز آن توان زد |
دیدی ای دل که غم عشق دگر باره چه کرد |
در بلا یار باش یاران را |
یا رب به محمد و علی و زهرا یا رب به حسین و حسن و آلعبا کز لطف برآر حاجتم در دو سرا بی منت خلق یا علی الاعلا |
اکنون ساعت 06:25 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |