![]() |
تکیه بر اختر شبگرد مکن کاین عیار |
وقت آن است در پای نهی سرو چمن |
من بی می ناب زیستن نتوانم بی باده کشید بار تن نتوانم من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم |
می چکید از چشم تر بر خاک آب
اندر آن هر قطره مدرج صد جواب گریه ی باصدق بر جانه زند تاکه چرخ و عرش را گریان کند |
در دهر چو آواز گل تازه دهند فرمای بتا که می به اندازه دهند از حور و قصور و ز بهشت و دوزخ فارغ بنشین که آن هر آوازه دهند |
در طواف شمع میگفت این سخن پروانه ای |
یک جرعه می ز ملک کاووس به است از تخت قباد و ملکت طوس به است هر ناله که رندی به سحرگاه زند از طاعت زاهدان سالوس به است |
تو بدری و خورشید تو را بنده شدهست تا بندهٔ تو شدهست تابنده شدهست |
تو شمع انجمنی یکزبان و یک دل شو |
شراب لعل و جای امن و یار مهربان ساقی |
در ره منزل لیلی که خطر هاست در آن |
یارم تویی به عالم یار دگر ندارم |
می رود عمر عزیز ما ، دریغا چاره چیست |
تا دلی آتش نگیرد حرف جانسوزی نگوید |
نوای بلبلت ای گل کجا پسند افتد |
یاد باد آنکه نهانت نظری با ما بود |
جهان فانی وباقی.فدای شاهدوساقی****که سلطانی عالم راطفیل عشق میبینم
|
من اگر نیکم اگر بد تو برو خود را باش |
تا توانی دلی به دست آور |
در کارگه کوزه گری رفتم دوش دیدم دو هزار کوزه گویا و خموش ناگاه یکی کوزه برآورد خروش کو کوزه گر و کوزه خر و کوزه فروش |
شمس جان کو خارج امد از اثیر |
روزی که در دلم غم عشق تو خانه ساخت |
تا چند زنم به روی دریاها خشت بیزار شدم ز بت پرستان کنشت خیام که گفت دوزخی خواهد بود که رفت به دوزخ و که آمد ز بهشت |
تو کز محنت دیگران بی غمی |
یک جام شراب صد دل و دین ارزد یک جرعه می مملکت چین ارزد جز باده لعل نیست در روی زمین تلخی که هزار جان شیرین ارزد |
دیدی که یار چون ز دل ما خبر نداشت |
تویی ان گوهر پاکیزه که در عالم قدس |
کاشکی دیشب ما صبح نمشد هرگز |
در دایره سپهر ناپیدا غور جامیست که جمله را چشانند به دور نوبت چو به دور تو رسد آه مکن می نوش به خوشدلی که دور است نه جور |
رواق مظر چشم من آشیانه توست |
تا چند حدیث پنج و چار ای ساقی مشکل چه یکی چه صد هزار ای ساقی خاکیم همه چنگ بساز ای ساقی بادیم همه باده بیار ای ساقی |
یکی درد و یکی درمان پسندد |
دشمن به غلط گفت که من فلسفیم ایزد داند که آنچه او گفت نیم لیکن چو در این غم آشیان آمدهام آخر کم از آنکه من بدانم که کیم |
مکن بد که بینی به فرجام بد
ز بد گرد اندر جهان نام بد |
در کار گلاب و گل حکم ازلی این بود |
دلم از دست غمش سخت به فریاد آمد
وان جفا جوی مرا گوش به فریاد نکرد |
دامن شادی چو غم آسان نمی آید به دست |
دل رفت بر کسیکه سیماش خوشست غم خوش نبود ولیک غمهاش خوشست جان میطلبد نمیدهم روزی چند در جان سخنی نیست ، تقاضاش خوشست |
تیری که زدی بر دلم از غمزه خطا رفت |
تا پای تو رنجه گشت و با درد بساخت مسکین دل رنجور من از درد گداخت گویا که ز روز گار دردی دارد این درد که در پای تو خود را انداخت |
اکنون ساعت 01:41 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |