![]() |
|
مامۆستا هێمن لە شیعری "فرمێسکی گەش" دەڵێت: |
یــار بـە مـاچـی لـێـوی خـۆی زامـی دڵان سـاڕێــژ ئـەکـا تونـد تەماشـا کردنێکیشی شەخسـی عاقـڵ گێـژ ئەکـا ئـەی خـودا تاکەی لە دەرهـەق من وەفـا و مەیلـی نیـە بـۆچ گڵـۆڵەی بەختـی من هەر ڕوو لە جێگەی لێـژ ئەکـا مــاڵــەکــەم وێــران ئـەکــا ڕۆژم ڕەش و تـاریــک ئــەبـــێ یار بە سورمەی ناز کةە وەختێ چاوی خۆی کل ڕێژ ئەکا وشکـە سۆفـی هاتبـوو ئەیـوت بەهەشـت هـەر بۆ منە ڕیشی خۆی جوڵان وەک و سابرێن کە شەو کاوێژ ئەکا کـەی خـوا تـوجـارە ؟ خـوا گـەورە و غـەفــور و عـادلــە چـۆن لەگـەڵ عەبـدا حسابـی قەرزی ڕۆژوو نوێـژ ئەکـا قافیە هەرچەندە تیکرارە بەڵام " ئەحمەد " هەر بە دڵ هـەر بـە یـادی تـاقـی ئەبرۆی تۆیە جار جار نوێـژ ئـەکـا احمد موحتار جاف |
|
|
|
عهجهب ماوم له جهرگــــــــت، ئهی دڵهی غافڵ، که موددێکه لهســـــــــــــهر ئهم ئاگــــــــرهم داناوی، هێشتا ههر نهبرژاوی مهثهل دنیا ژن و، چهرخیش خهڕهک، دهم دهم بهدۆخی غهم ڕهگی تاری وجــــــــــــــــــــــودت با دهدا، هێشتاکو ههر خاوی زهمانه چهرخ و، چهرخی ئاســـــــــــــمانیشی، فهلهک فیلکه سهری ڕشتهی وجودی چهنده بــــــــــــــــــاداوی و ههر ماوی مهگهر مهیخانهیه دنیا کهوا کاســــــــــی لهبهر کـــــــهئـسی! به نهغمهی عودی سوتاوی، بهنهشــــــئهی طاسی تاساوی! ئهمێستهیش، گـــهرچی عهیش و عوشرهتت ههر تاڵ و تاڵاوه به مهرگی تۆ، له پـــــــــــــــــــاشانیش دهخۆی تاڵاوی تاڵاوی نالی |
نهخۆشم كـهوتووم دهردهدارم وهك زوڵفی دولبهر بێ قهرارم ڕۆح لهسهر لێوم چاوهڕێی یارم یار دهڵێن: وادێ، تۆ بڵێی وابێ وهفایی |
نهشتهری چاوی حهبیبم دێ به سینهمدا دهچێ مهرههمی نازی طهبیبم بۆ دڵی خوێنین دهبا من وهها مهستی گوڵهندامم که نازانم ئهبهد هۆشی من دوگمهی تهڵا یا ساعیدی سیمین دهبا تا (وهفای) لهو دهره بێت و بچێ مهنعی مهکه سورمهیی خاکی دهرت بۆ چاوی پڕ ئهسرین دهبا |
دەمێکی مەست و بیمارم، دەمێک بێهۆش و هۆشیارم چ کــەس نازانێ دەردی من، مەگــــەر ئەو چاوە کاڵانە هەناسەی عاشقان با نەدگرێ بێمروەتیی تا کەی؟ بترسێ ئەی گـــــــوڵی نازت بەدەم لەو بایی زریانە وەفــــایـی |
اکنون ساعت 10:01 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |