![]() |
در باغ « بی برگی » زادم و در ثروت « فقر » غنی گشتم. و از چشمه « ایمان » سیراب شدم. و در هوای « دوست داشتن » ، دم زدم. و در آرزوی « آزادی » سر بر داشتم. و در بالای « غرور » ، قامت کشیدم. و از « دانش » ، طعامم دادند. و از « شعر » ، شرابم نوشاندند. و از « مهر » نوازشم کردند. و « حقیقت » دینم شد و راه رفتنم. و « خیر » حیاتم شد و کار ماندنم. و « زیبایی » عشقم شد و بهانه زیستنم. «دکتر علی شریعتی» |
|
|
پشيمان مي شوي از قصه خلقت ، از اين بودن، از اين بدعت .خداوندا تو مي داني که انسان بودن و ماندن در اين دنيا چه دشوار است !
چه زجري مي کشد آن کس که انسان است و از احساس سرشار است. "دکترشريعتي" |
دنيا را بدساخته اند،کسي را که دوست داري تو را دوست نمي دارد . کسي که تو را دوست دارد تو دوستش نمي داري...
اما کسي که تو دوستش داري و او هم تو را دوست دارد به رسم و آيين هرگز به هم نمي رسند واين رنج است. " دکتر علي شريعتي" |
آتش و دریا
من با عشق آشنا شدم و چه کسی این چنین آشنا شده است ؟هنگامی دستم را دراز کردم که دستی نبود. هنگامی لب به زمزمه گشودم ، که مخاطبی نداشتم. و هنگامی تشنه ی آتش شدم ، که در برابرم دریا بود و دریا و دریا.....! « دکتر علی شریعتی » |
می خواستم زندگی کنم ، راهم را بستند |
دکتر شریعتی در یک نگاه
دکتر شریعتی در دوم آذرماه سال ۱۳۱۲ در مزینان متولد شد
1319: ورود به دبستان "ابن يمين" 1325: ورود به دبيرستان "فردوسی مشهد" 1327: عضويت در کانون نشر حقايق اسلامی 1329: ورود به دانشسرای مقدماتی "مشهد" 1331: اتمام دوره دانشسرا و استخدام در فرهنگ "مشهد"، ايجاد انجمن اسلامی دانش آموزان، دستگيری کوتاه مدت در پی تظاهرات خيابانی عليه حکومت موقت قوام السلطنه 1332: عضويت در «نهضت مقاومت ملی» 1333: گرفتن ديپلم ادبی و انتشار ترجمة «نمونه های عالی اخلاقی در اسلام است نه در بحمدون!» اثر کاشف الغطاء 1334: انتشار کتاب "ابوذر غفاری" و "تارِيخ تکامل فلسفه"، ورود به دانشکدة ادبيات"مشهد" 1336: دستگيری به همراه 16 نفر از اعضای نهضت مقاومت در مشهد 1337: فارغ التحصيل از دانشکده ادبيات، با احراز رتبه اول 24 تيرماه، ازدواج 1338: اعزام به فرانسه پيوستن به سازمان آزاديبخش الجزاير 1339: زندانی شدن در پاريس، به خاطر مبارزاتش در راه آزادی الجزاير 1340: همکاری با «کنفدراسيون دانشجويان ايرانی»، جبهه ملی، نهضت آزادی و نشريه «ايران آزاد» 1341: مرگ مادر آشنايی با افکار فرانتز فانون، نويسندة آنتيلی الاصل فرانسوی، عضو جبهه آزاديبخش الجزاير، ترجمة مقدمة «مغضوبين زمين» اثر فانون و آشنايی با سارتر 1342: اتمام تحصيلات و اخذ مدرک دکترا در رشتة ادبيات و گذراندن کلاسهای جامعه شناسی گورويچ، برک، و ... 1343: بازگشت به ايران و دستگيری در مرز و انتقال به زندان قزل قلعه 1344: انتقال به تهران به عنوان کارشناس کتب درسی 1345:استاد ياری رشته تاريخ در دانشگاه مشهد 1347: آغاز سخنرانيهای او در حسينيه ارشاد و دانشگاهها و انتشار کتابهای "اسلامشناسی مشهد" و از "هجرت تا وفات" 1351: تعطيل حسينيه ارشاد و ممنوعيت سخنرانيهای او 1352: بازداشت و حبس بمدت هيجده ماه در سلول انفرادی کميتة مشترک 1354: خانه نشينی تحت نظارت 1356:هجرت و شهادت |
با لاله كه گفت :
از دیده به جای اشک خون می آید |
مختصری از زندگينامه دکتر علی شريعتی
دكتر علي شريعتي دوم آذر سال 1312 شمسي در روستاي كاهك ( در نزديكي مزينان زادگاه پدرش) به دنيا آمد. پدرش محمد تقي شريعتي از عالمان آگاه و مبارز مشهد بود. |
اکنون ساعت 07:52 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |