![]() |
ژنیک میرده که ی مردبوو |
|
|
|
sms = کورته نامه , نامه تک زنگ = نووکه -------------------------- خۆشە دڵمان (کۆ+) بێت خەمان (کەم -) بێت خۆشیمان (دابەش/) بێت هاوڕێیەتیمان وەکو(جاران x) بێت بیرمان (یەکسان =)بێت باوەڕمان بەیەکتر (1000) بێت |
هەرچى سڵاو و ڕێزە هەرچى وشەى بەهێزە هەرچى وەفا وڕێزە شایەنى تۆى بەڕێزە |
TYER RAG MRWAD AL.
ئهوه دوعایهکی مهشهوره به زمانی فلیپینی واتا (بهقوربانت بم) موهیمیهکهی لهوهدایه دهتوانی به پێچهوانهشهوه بیخوێنیتهوه. |
من بولبولێکم بۆ گوڵ دەخوێنم |
ڕێزم هەیە بۆ کەسێک بەقەد هاوین بۆى دەسووتێم |
|
|
|
|
|
|
نقل قول:
؟ یعنی بر عکس ؟ یعنی چی ؟ ولی چیزی که من فهمیدم اینه که وقتی اون دعا رو برعکس بخونی میشه : له دورم گریت {شیت شدن} یعنی به قوربانم شوی :24: ---------------------------- بعد بهنام خان اینایی که اینجا میذاری رو اکه اس ام اس کنیم که سر ماه ورشسکت میشیم اینا رو توی شعر کردی بذار مگر اونهایی که واقعا کوتاه و مناسبتی باشند . |
نقل قول:
سلام عرض کنم خدمتتان که پێچهوانهشهوه؟ سئواليست، يعني: برعکس شبه ميتوانيم بگوئيم به پێچهوانهشهوه،بر عکس شبه له دورم گریت = به قوربانم شوی درسته ،در منطقه ما معناش همينه به اضافه اينکه ميگويندو اما در مورد اس ام اس ها بايد عرض کنم اينا شعر نيستند يعني شعر حرفه اي نميتواند باشد ساخته و پرداخته ذهن افراد عاميست. |
|
|
له سه ر لیوی سه وزی به هار گولم چنی هه زار هه زار ده سته م کرد و هینام بو تو ئه ی جوانترین گولی به هار |
تخصص امام زادگان اطراف کرمانشاه :
1. سید نصر دین : اعصاب و روان 2. سید صالح : زنان و زایمان 3. باولین : ارتوپد 4. بابا گُرگُر : داخلی 5. شاهزاده محمد : عمومی |
فرغونی بیره خه مانم بار که
له ئاخریشدا ده وریک خوم سوار که |
ئه ری دایه!
بوچی هه موو ئاوه کانی ئه م دنیایه به قه ت ماچی سه رده می مندالی تو تینوایه تیم ناشکینن؟! |
هه ر دار به رزی سان خه ن وه گژی
بزان ئه و داره به رگردیه بژی. |
نیگات کامیرا
بزه ت فلاش ماچ شوردنه وه و ئاخ تا ره سمی تر نیگات شه راو بزه ت مه زه ئاخ تا چرکه یه ک سه رخوشی .... با با په ری گونات هه لازرینی پیش ئه وه ی بولبولی لیو له سه ر گونات هیلانه کا باوه فاتره با .... هه ور کامیرا! بروسکه: فلاش نم نمه ی باران بو شوشتنه وه! دلی منیش قاپ! ئا...ی نیشتمانم! حه تا چرکه یه ک بو لیوه کانت بزه قه رز که! |
ئه و گیاندارانه ش له ده ور و به رمن
له خه یالی من گه مژه ترن ( چاویان پیوانه که ی حه وت هه نگاوه و دلیان بنگوستیکه و دوو پل که میشکیان له چوار سم زورتر تیناپه ری) |
ده م
گولدانی ماچه نه ک ئه شکه وتی وشه. قوباد جه لیزاده |
هه ور زور زانه
تا هه لم به بارمته نه گری باران ئازاد ناکات... |
مه رحه بات په ی من خه لاتی ساله ن
که لامی وه شت شنه ی شه ماله ن دیدارت هه ر رو په ی من مه حاله ن قاصدی دلم شنه ی شه ماله ن چنووری شاخان به رزه لنگی کو ریحانی پاییز وه نه وشه ی وه ش بو هه راله برمه ی به رزکه ی شاهو جه من هدیه بو پیشکه ش بو به تو. |
گه له کومه چیست؟
حمله ی دسته جمعی کردها با رمز له مل و خوار بی کوتن |
|
|
زاغکی کرماشانی بر نخل نشسته ترخینه خشک میل میکرد
روبهی آمد و گفت کره خدا چه بالی چه دمی عجو عینک ریبنی مینیده طاووس و گیان دالگم فره قشنگی دمت گرم یه دمی ارامان بخون زاغ گفت کره بچو چرکن .مه خوم کلاس دومم |
شه وسوو گووم بو ئه که ی چیست؟
اخطار والدین کرد به آینده مبهم فرزندانشان |
یه کرد میره خواستگاری ازش میپرسن چه داری؟
میگه:هیچ نیرم ولی یه شری گم:21: |
چخه چیست ؟کلمه ایست مغناطیسی که گمال را در فاصله چند متری نگه می دارد |
لاچوپی کیش چیست؟فردی است که در بغل چوپی کیش می رقصد و برای رسیدن به چوپی تلاش می کند و با لفظ دی دی سعی دارد چوپی کیش را از نفس بیندازد
|
آدید و آمین چیست؟ عبارتی است که در پایان یک نفرین بی رحمانه می آید که در اجابت دعا نقش بسزایی دارد مثال : تیوش شر بیات آدید و آمین
|
رپه رپه دلم میاد
میگم بلای سرت نیاد خوشت بیاد خوشت نیاد اشک غم از چشت بیاد او سر دنیام که بری ای دل مه باشت میاد چشم بشه نذر چشت هرچه بخوای میدم بشت به قول یارو گفتنی تو وصله تن منی |
بچه خواباندن کردها: دی بتوپ، مل شکیای شامی سر، هر مینیده باوگد
--- ویرایش توسط ادمین باوگی به باوگد عوض شد |
اکنون ساعت 04:53 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |