پی سی سیتی

پی سی سیتی (http://p30city.net/index.php)
-   ایران ما (http://p30city.net/forumdisplay.php?f=161)
-   -   كلوپ مازنداني ها،گپ خودماني،اصطلاحات،آشنايي باآداب ورسوم (http://p30city.net/showthread.php?t=26623)

ashkan-great 09-07-2010 02:33 PM

سلام به تمام بچه هاي انجمن .واقعا دلم تنگ شده بود واسه انجمن. يه دو ماهي ميشه نميتونستم بيام توي اينترنت.وقتي اين تاپيك رو ديدم خوش حال شدم .بچه ها اينطوري بيشتر با هم احساس نزديكي ميكنن.اگه گلستان هم از مازندران جدا نميشد ما هم الان مازندراني بوديم

من يك ايرانيم همه ي ايران سراي من است.
موفق باشيد:53::53::53::53:

shokofe 09-07-2010 03:26 PM

آقا اشكان شما هم بيا مازندران وگلستان نداره:)

حتما" هم بيا زبونش هم مشتركه

منتظرتيم:53:

SonBol 09-07-2010 03:42 PM

نقل قول:

نوشته اصلی توسط مجتب (پست 183854)

راستی خاله مینا شما خله گته کار هاکوردی بمویی ساری و بوردی فرح آباد، حالا اون هیچ. اما که شماره شی سره راه ندامی. همون شو کنار ساحل بخواتنی خار بئیه. اما از میدون خزر رد بئینی اتا شو هم اینجه دئینی اما ره ناتنی؟:mad:
دوه ایندفه کش شمه بنا ره دارمه.

رزیتا ترجمه هاکن وچون وسه...:d

اوه شکوفه ... رزیتا ... این چی گفت؟{قاط}{قاط}{قاط}
فحش داد؟
خودتی مجتبی:21::24::d
جدا فکر کنم دعوا کردی که میای فرح آباد و نمیای پیش ما... نه؟ چه از خود راضیم
اما اینبار میام حتما :53: شمارتم دارم هی زنگ میزنم فوت میکنم ....... مردم آزاری;)مرافه

آقا اشکان شما که باید بیای این تاپیک من و رزیتا اصلا اونطرفی نیستیم خودمونو قاطیه اینا کردیم:d{شیت شدن}:53:

مهدی 09-07-2010 06:09 PM

اشکان جان سلام:53:
خوش به طاقتت دو ماه نیومدی تو اینترنت:eek::eek:

بابا تو که گلستانی نزدیکی بیا صاحبخونه ای
من که فعلا هیچ معلوم نیست کجاییم:p و فعلا لو نمیدم :21: هم اینجام هم تهران هم کرمانشاه اگه استان دیگه ایی هم بزنه اونجا هم سر میزنم.:d:d

مینا خانوم:53: مجتب راست میگه حقم داره دعوا کنه مگه اینکه ترسیده باشی بیاد خونتون:d;) که اونم مثل من کارمنده سالی ی بار میاد مرخصی
درکل همه جای ایران همه میهمان نوازند

Nur3 09-07-2010 06:22 PM

نقل قول:

نوشته اصلی توسط رزیتا2 (پست 183847)
واقعا همه ش درست بود نیلوفر جون یا به خاطر دل من میگی؟

نقل قول:

نوشته اصلی توسط رزیتا2 (پست 183847)

نه عزیز درست بود:53:

نگفتی از کجا;)
،

من 3 ترم خواستم کردی یاد بگیریم نشد، بی خیال شتم :confused:

SonBol 09-07-2010 11:53 PM

بیا
حالا دو تا شدن{B Adabi}
اون از مجتبی که ظهر کتکم زد اینم از مهدی_:2::d
بابا میام آدرس بدین خوب
هی فقط میگن بیا{قاط}
شما ها بیاین به خدا همتون رو سر من جا دارین:53:
منم نمیدونم کجاییم
الانه که نفر سومی هم پیدا شه بگه برو برا خودت تاپیک بزن اینجا نبینمت ها:d

SonBol 09-08-2010 02:25 PM

تجمع و اعتراض بی‌سابقه در ساری 1389/06/14

http://www.seemorgh.com/DesktopModul...iles/72525.jpg جمع كثیری از شهروندان مازندرانی با تجمع در جلوی ساختمان آموزش و پرورش مازندران نسبت به اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون‌ استخدامی اعتراض كردند.

به گزارش شمال نیوز و به نقل از عصرایران، تعدادی از تجمع كنندگان افرادی بودند كه طبق اعلام اولیه در رشته مرتبط ثبت نام و در مراحل ابتدایی و نهایی آزمون شركت كردند ولی بجای آنان از افراد غیرمرتبط در رشته‌ آنان استفاده و اعلام نتیجه گردید.

یکی از افراد حاضر دراین تجمع گفت که برخی قبول شدگان در رشته غیرمرتبط پذیرفته شده اند، به طوری كه فردی با لیسانس صنایع چوب در رشته مشاوره تحصیلی قبول شده است یا داوطلب دیگری که رشته‌اش الکترونیک بوده اما در مشاوره ابتدایی پذیرفته شده است!

معترضان معتقدند كه برخی از رشته‌هایی كه در اجازه ثبت‌نام نداشتند و آموزش و پرورش در اعلام نیاز خود اعلام نكرده بود، در رشته‌هایی دیگر و غیرمرتبط بكارگیری و اعلام نتیجه شده است.

یكی دیگر از معترضین اظهار کرد که شایعه کرده‌اند برخی که در ستاد دکتر احمدی نژاد فعالیت داشته اند، بدون داشتن حد نصاب پذیرفته شده‌اند که من البته این قضیه را شایعه می دانم، ولی از مسئولان تقاضای پی گیری دارم.

یکی دیگر از حاضران در این تجمع اعتراضی گفت به رغم اینکه در آزمون استخدامی اعلام نیازی به فوق دیپلم نشده بود‍، برخی شرکت کنندگان با مدرک فوق دیپلم پذیرفته شده و شرکت کنندگان با مدرک لیسانس پذیرفته نشده اند.

این تجمع كه خانواده‌های معظم شهدا و جانبازان به همراه مردم عادی در آن حضور داشتند موجب مسدود شدن خیابان فرهنگ ساری به مدت 2ساعت شد كه باعث اخلال در عبور و مرور وسایل نقلیه و عابران شد.

Younes 09-08-2010 03:13 PM

نقل قول:

نوشته اصلی توسط shokofe77 (پست 183873)
حالا من يه چيزي بگم

وقتي من تو ساري راه ميرم مي ترسم
هيكل آقايون ديدنيه
من فكر كنم كار وبار سالن هاي بدن سازي اونجا خيلي خوبه:d
وبرعكس يه سري جاها كه زيادي فوتبالين تو شمال ايران بيشتر همه عشق كشتي و ورزشهاي رزمي هستن

خلاصه از ما گفتن با مازندراني ها در نيفتين كه مي خورين;)

البته مهمون نوازيشون هم ديدنيها:53:
با من فردا بياين تا بهتون ثابت بشه:p

آره. اون جا هم باید مثل کرمانشاه باشه. یکی از رفقای مشهدیم اومده بود خونه مون یه سر بردمش استخر. بنده خدا وقتی هیکل ملت رو دید حسابی گرخید. میگفت چرا اینا همه بدنسازن.:21::24:
نقل قول:

نوشته اصلی توسط nur3 (پست 183996)

نه عزیز درست بود:53:

نگفتی از کجا;)
،

من 3 ترم خواستم کردی یاد بگیریم نشد، بی خیال شتم :confused:

احتمالا معلمت خوب نبود. الان همه رفیقای صمیمیم تو دانشگاه کردی که حرف می زنیم متوجه میشن چی میگیم. چند تاشون که دیگه خیلی خفن یاد گرفتن. تازه اکثرا هم با لهجه سنندجی حرف می زنیم که به مراتب سخت تر از کرمانشاهیه.

shokofe 09-12-2010 08:37 AM

3لام وچون
خار هستني؟:)
من بوردبيمه ساري
اوه ،هوا خله گرم بييه
من ندومبه كه چيتي روزه گيرني
رطوبت هوا خله بييه(بزو بالا)
ولي به من خله خوش بگذشته
اتا سر هم بوردمه شيريني سراي بابل سوغاتي بخريمه
جاي همه وچون با صفا خالي بيه

{شیت شدن}

MAMAD-ARAM 09-12-2010 02:32 PM

شما اينجه چيكار كنني ؟ بورين لكا طرب بچينين و :21:

shokofe 09-16-2010 08:33 PM

3لام :53:
هر کی اینجه دنییه من امه جان و{داش مشتی}
خا دیگه خبر ندارنی که وچون کجونه؟:confused:
اشکال ندارنه من درمه:65:
تنها هم حال دارنه جان
راستی مجتب جان بی دله بیرون بد هسته چه ننی؟
نیلوفر جان باز بوردی اردو؟
رزیتا کجه دری؟
مهدی بی جان و
یونس جان در خدمتیم
نایی که بی وفا شده
اکرم هم همین طور
اسم هرکی رو که نگفتم خودش بیاد
مثل کلاس درس شده باید اسم بگیم تا بیاین؟
البته مینا خانم مشکل دارن (فوت اقوام خدا صبرشون بده)
خلاصه:cool:همه هستیم

مهدی 09-16-2010 09:05 PM

سلام
شکوفه خانم دوباره میخواهی عصبانی بشی داد بزنی همه بریزن تو انجمن:d

مجتب جان که تو تهرونیها دیدم اونجا آدرس رستوران تو ساری میده:d;)

حاج امیر عباس خان هم آمار پارکهای تهرون رو داره میده شما هم جاهای دیدنی مازندرون رو بنویسید شاید گذرم خورد اونطرف شب جای خواب داشته باشیم:65::d

shokofe 09-16-2010 09:18 PM

نه بابا آقا مهدی دیگه عصبانی نمی شم:d
ببین چه خوشحالم{شیت شدن}
این دفعه یاد آوری کردم

که این جا از قلم نیفته
خوش میگذره ها بچه ها بیاین {جشن پتو}
اتا ذره حرف بزنیم امه دل وا بونه;)

مجتب 09-16-2010 09:34 PM

برارون و خواخرون سلام...

من که همینجه درمه.
می دل کمی بئیته. به قول خاله مینا: قاصدک غم دارم.

الان نخوانه بئین ساری.
اینجه خله ترافیکه.
امه ساری تموم وونه.:d

اینجه اگه بائوتنی کجه هسته؟

مهدی 09-16-2010 09:41 PM

سلام
آقا مجتبی خار هستی:53:
اما (نمیایم) ساری ت خاطر جم (مثلا مازندرانی نوشتم)

اینجا امامزاده عباس (ع) در شرق شهر ساري بلوار امام رضا خيابان امامزاده عباس واقع شده است.(من بچه ساری هستم برار:d)

shokofe 09-16-2010 09:55 PM

مجتب جان نترس ما نمی
تازه اگر بییم که شما در شونی
برار جان دل بییتن ندارنه
اتا ذره درد ودل هکن خار بونی:d

مجتب 09-16-2010 10:06 PM

پرچوك بزه كترره مومه
دنياي چاچ بن

كِچيك چله ره سر هاكنم

گته چله سيو ومه.
_:2:

به كبوتري چنبره زده مي مانم

زير شيراوني دنيا

چله كوچك را سر كنم

چله بزرگ -از سرما - سياه مي شوم

مهدی 09-16-2010 10:36 PM

نقل قول:

نوشته اصلی توسط مجتب (پست 185723)
پرچوك بزه كترره مومه
دنياي چاچ بن

كِچيك چله ره سر هاكنم

گته چله سيو ومه.
_:2:

اقا مجتب برار جان
امو بوتیم بچه ساریم ولی نه تا ای حد
معنی نوشته ات چی میشه؟:d
ا بوردی برار جان؟؟_:2:
رزیتا خانوم هم که نیست ترجمه کنه.
اگه اومدی مجتب جان زیر نویسش رو بزار .:53::53::53:

babolboys 09-17-2010 02:37 PM

سلام به همه دوستان عزیز ایرانی
انشالا در کارهایتان موفق باشین

shokofe 09-17-2010 08:24 PM

سلام بر babolboys عزیز
خوش اومدی :53:
برار جان اینجه زبون محلی ر یاد نکن:)
خیلی ممنون میشم از همکاریت:53:

babolboys 09-19-2010 01:02 AM

سلام به برووچ مازندرونی

shokofe 09-19-2010 09:00 AM

شهرستان بابُل

در استان مازندران قرار داشته و از شمال به شهرستان بابلسر، از جنوب به رشته کوه البرز، از غرب به شهرستان آمل، و از شرق به شهرستانهای قائمشهر و ساری محدود است. ارتفاع آن از شمال تا ده کیلومتری جنوب بابل از سطح دریاهای آزاد پایین‌تر است. مرکز این شهرستان شهر بابل است.

شهرستان بابل بین ۳۶ درجه و ۵ دقیقه و ۳۶ درجه و ۳۵ دقیقه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۳۰ دقیقه و ۵۲ درجه و ۴۵ دقیقه طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ واقع شده‌است.

مساحت این شهرستان حدود ۱۴۳۱ کیلومتر است که تقریباً ۹۴/۵ درصد کل استان را دربرمی‌گیرد.

شهر بابل، مرکز شهرستان بابل، بین ۳۶ درجه و ۳۴ دقیقه و ۱۵ ثانیه عرض شمالی و ۵۲ درجه و ۴۴ دقیقه و ۲۰ ثانیه طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ واقع شده‌است و با تهران ۵ دقیقه و ۱۵ ثانیه اختلاف ساعت و ۲۱۰ کیلومتر فاصله دارد

شهرستان بابل متشکل از پنج شهر بابل، امیرکلا، زرگرمحله، گتاب و بابلکنار است.

این شهرستان از سه بخش مرکزی با مرکزیت بابل، بندپی شرقی با مرکزیت گلوگاه و بندپی غربی با مرکزیت خوشرودپی،

ده دهستان به نامهای « بابلکنار به مساحت ۷/۱۳۲ کیلومتر مربع، فیضیه به مساحت ۰/۱۳۴ کیلومتر مربع،

گنج‌افروز به مساحت ۱/۶۲ کیلومتر مربع، گتاب به مساحت ۵/۸۹کیلومتر مربع،

کاری‌پی به مساحت ۶/۱۳۶ کیلومتر مربع، لاله‌آباد به مساحت ۶/۹۳ کیلومتر مربع از بخش مرکزی»

«فیروزجاه به مساحت ۲/۴۴۳ کیلومتر مربع، سجادرود به مساحت ۷/۱۸۲ کیلومتر مربع از بخش بندپی شرقی»

«خوشرود به مساحت ۰/۱۳۲ کیلومتر مربع و شهیدآباد به مساحت ۵/۳۴ کیلومتر مربع، از بخش بندپی غربی»، و ۵۵۶ آبادی تشکیل یافته‌است.

منبع:ويكي پديا

shokofe 09-19-2010 09:05 AM

موزه بابل

موزه بابل در خیابان مدرس واقع است. ساختمان این موزه در سال 1307 هجری شمسی به عنوان بلدیه ( شهرداری ) بنا شده و به دلیل دارا بودن ویژگی‌های خاص معماری در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. این بنا در اسفند ماه 1374 با كاربری فرهنگی در اختیار سازمان میراث فرهنگی مازندران قرار گرفت و در بهمن ماه سال 1375 پس از احیا و مرمت و باز پیرایی تحت عنوان موزه بابل گشایش یافت . امروزه از طبقه همكف موزه به عنوان نمایشگاه موقت اثار فرهنگی – هنری استفاده می‌شود و در طبقه دوم آن اثار باستان‌شناسی و مردم‌شناسی به نمایش در آمده است.

بخش باستان شناسی

در این بخش اثاری از دوره‌های پیش از تاریخ، و اسلامی در یك اتاق و دو سالن در معرض دید است. از قدیمی‌ترین آثار دوران پیش از تاریخ این موزه ظروف سفالی قرمز رنگ منقوش « اسماعیل آباد» متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد است. همچنین سفال‌های منقوش هزاره چهارم و سوم پیش از میلاد از تپه حصار دامغان سیلك كاشان و شوش را می توان در این موزه دید. ویترینی نیز به سفال خاكستری رنگ داغ دار « تورنگ تپه» و ظروف خاكستری مازندران در اواخر هزاره سوم و اواخر هزاره دوم پیش از میلاد اختصاص دارد. در یكی از سالن‌ها اشیایی از اواخر هزاره دو م و اوایل هزاره اول پیش از میلاد تا دوره پارت و ساسانی موجود است. این آثار شامل مجسمه‌های سفالی، مفرغی، جنگ افزارهای مفرغی و ظروف سنگی است. بیشتر این اشیا از مناطق باستانی مازندران مانند بهشهر، ساری، قائم شهر، نكا و نور به دست آمده و بیانگر تمدن دیرپای مناطق باستانی سرزمین شمال است. سالن دوم موزه نیز به ارایه آثار اسلامی اختصاص یافته و آثاری چون ظروف سفالی لعاب دار از سده سه تا ده هجری، آبگینه در اشكال تنگ، صراحی، پیاله و ... است. زیورآلات هزاره اول پیش از میلاد و دوره اسلامی نیز در این موزه در معرض دید قرار دارند.

بخش مردم شناسی

این بخش شامل یك تالار نسبتا" بزرگ است و آثار موجود در آن عموما" مربوط به زندگی اقوام خاصی نیست: وسایل كشاورزی، پوشاك مازندران، گیلان، تركمن، چادر شب بافی زنان مازندران ، صنایع دستی زنان تركمن صحرا و صنایع دستی كارگاه میراث فرهنگی كشور اعم از زری بافی و سفال گری در انی بخش به نمایش گذاشته شده است.

یادمان‌های چوبی

یك سالن از این موزه به یادمان‌های چوبی مازندران اختصاص یافته است و در، پنجره ، قسمت هایی از كتبیه و تزیینات صندوق مزار بقاع متبركه این سامان در انواع منبت- مشبك و قاب و گره را در خود جای داده است. قدیمی‌ترین اثر این بخش كتیبه صندوق مزار بقعه متبركه امامزاده علی ( ع) روستای سواد كوه با تاریخ 833 ه.ق. است. دو لنگه در چوبی منبت كاری شده كتیبه دار متعلق به بقعه متبركه شاهزاده رضا ( ع) روستای « لدربندپی» شرقی بابل نیز از اشیای با ارزش این مجموعه است. این موزه كه در سال 1380 مرمت اساسی شد، در آینده نزدیك بازگشایی خواهد شد

shokofe 09-19-2010 09:13 AM

اكبرجوجه غذاست يا رستوران جوجه، برنج زعفراني و رب انار شيرين كه با هم مخلوط شوند غذايي خوشمزه پخته مي شود به نام اكبرجوجه.

http://tourism.chn.ir/manage/photo/akbar.jpg

ميراث خبر:
جاذبه هاي گردشگري:اكبرجوجه براي مسافراني كه به شمال رفته‌اند نام آشنايي است. اين نام در رستورانهاي سراسر نوار ساحلي شمال كشوركم و بيش ديده مي شود.غذايي كه براي بيشتر گردشگران علاوه بر لذتي كه از خوردن آن مي‌برند با علامت سوال همراه است.

اين كه اكبرجوجه نام غذاست يا رستوران و يا نام آشپز براي خانواده هايي كه در مسير سفرشان آن را مي بينند سوژه خوبي براي به رخ كشيدن اطلاعات همديگر است. سوالي كه بيشتر اوقات پاسخ صحيحي به آن داده نمي شود.

اما اكبر جوجه هم نام غذاست هم نام آشپز و هم رستوران. براي نخستين بار شخصي به نام اكبر گلبادي، يكي از 3 برادري كه بعدها مدير رستورانهاي متعدد در قسمتهاي مختلف گرگان و مازندران شدند اقدام به افتتاح يك رستوران كوچك در بهشهر كرد.

غذايي كه در اين رستوران سرو مي شد جوجه هايي بود كه بعد از يك روز در آب و ليمو خواباندن با روغن سرخ مي شد و به همراه برنج زعفراني و مقدار زيادي رب انار شيرين در اختيار مشتري قرار مي گرفت. اين غذاي خوشمزه و 700 توماني كه بيشتر لذت آن به دليل وجود رب زياد بود طولي نكشيد كه در بهشهر معروف شد. شهرت اين غذا نيز توسط مسافران گذري بهشهر در تمام مازندران پيچيد.

دومين شعبه رستوران اكبرجوجه توسط يكي ديگر از برادران گلبادي در گرگان افتتاح شد.

پس از آن زمان و محبوبيت اين غذا بسياري از رستورانهاي استان گلستان و مازندران به اكبر جوجه تغيير نام دادند، به طوري كه در سراسر مسير مازندران، گرگان و خراسان رستورانهاي زيادي با اين نام ديده شد.

تعدد نام اكبر جوجه زماني مورد شكايت برادران گلبادي قرار گرفت كه كيفيت غذاي ارائه شده توسط اين رستورانها محبوبيت اين غذا را كمتر كرد. پس از شكايت برادران گلبادي نام اكبرجوجه از سردر بسياري از اين رستورانها پايين كشيده شد. از اوائل سال گذشته نامهاي متفاوتي مانند الپرجوجه، اصغرجوجه، اكبرجوجه 2 و 3 و ... كه از نظر اسمي تشابه زيادي به اكبرجوجه دارد در بيشتر رستورانهاي شمال كشور ديده مي شود هرچند هنوز علي‌رغم شكايت صاحبان اصلي، رستورانهايي با اين نام فعاليت مي‌كنند اما تشخيص اين كه كدام رستوران اكبرجوجه واقعي را سرو مي كند كار مشكلي نيست.

رستورانهايي كه بر روي شيشه آنها نام برادران گلبادي ديده مي شود شعبه هاي اصلي هستند كه در سراسر مازندران و گلستان بيشتر از 5 شعبه با اين نام فعاليت نمي‌كنند. اگر گذرتان به شمال افتاد حتما اين غذا را امتحان كنيد.اكبر جوجه بسته به دسرهاي مختلفي كه سرو مي‌شود قيمتي بين 2 الي 4 هزار تومان دارد.

بچه ها در مورد اكبر جوجه نظر بديد;)

souran 09-19-2010 09:13 AM

قرار بود یه خورده آداب و رسومتون معرفی شه نه اینکه بشینید حرف بزنید کسی هم نفهمه

SonBol 09-19-2010 12:34 PM

دوست خوبم اینجا اسمش روشه کلوپ مازندرانی ها ... حالا اگه ما میایم توی جمع اینا از لطفشونه . شما میتونی برای یادگیری رسم و رسومشون خیلی مهربون تر و ارومتر به یکیشون نامه بدی و ازشون درخواست کنی:) در ضمن اگه صفحات رو با دقت مطالعه کنی حتما به موارد جالبی بر خواهی خورد که آموزنده هستند.

بچه ها اینو دیدم یاد مجتبی افتادم و آواتارش با اون آقا ببره... یا خانوم ببره؟؟؟؟؟{قاط}:d

عکسها متعلق به باغ وحش لوجان (Lujan )می‌باشد. در نزدیکی بوئنس آیرس در این باغ وحش هرکس خودش مسئول جان خویش می‌باشد چرا که با پرداخت ۵۰ دلار شما قادر خواهید بود به قفس شیرها بروید و روی کول آنها سوار شوید با خرس‌ها بازی کنید یا ببرهای درنده را ناز و نوازش کنید فقط قبلش باید فرم مربوطه را امضا کنید که در صورت خورده شدن توسط این درندگان محترم، باغ وحش هیچگونه مسئولیتی قبول نمی‌کند و تازه جایزه هم می‌گذارد، آن هم اگر خدای نکرده عضوی از اعضای نازنین شما توسط حیوانات خورده شد برای دفعه بعد شما فقط ۵ دلار پرداخت خواهید کرد.

مجتب 09-19-2010 07:59 PM

دوست عزیز خوش اومدی.
اینجا از همه جای استان و حتی استانهای دیگه هم هستن.
خوشحال میشیم که شما هم دوستانه و با حفظ احترام برای دیگران در کنار ما باشین.

shokofe 09-21-2010 11:04 AM

به خوشمزگي يک جشن

به زودي سومين جشنواره غذاهاي سنتي در پارك مرحوم دامادي ساري برگزار مي شود.

http://www.mazandnume.com/images/ghaza.jashvare.jpg

بنا به خبرر سيده از روابط عمومي شوراي اسلامي شهر ساري به مازندنومه،شهرداري و كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر ساري با همكاري سازمان‌هاي خيريه مردم نهاد مركز استان و شركت سامان گستر فرح‌آباد ساري اقدام به برگزاري اين جشنواره کرده است.

اين جشنواره با هدف حفظ و توسعه فرهنگ استفاده از غذاهاي بومي و سنتي، توجه به سنت‌ها و آيين‌هاي موجود در اين بخش، مبارزه با استفاده از غذاهاي فست‌فودي و وارداتي و آشنايي مسافران حاضر درمركز استان با غذاهاي محلي مازندران برگزار مي شود.

اين جشنواره که 15 غرفه دارد،به مدت ده روز داير است و داراي بخش جنبي نمايشگاه كتاب ويژه غذا و خوراكي ها و نيز كودك و نوجوان است.

براساس اين گزارش اولين و دومين جشنواره غذاهاي سنتي در سالهاي 86 و 87 برگزار شد.

shokofe 09-21-2010 11:05 AM

برف تابستاني در مازندران!

بارش برف در آخرين روزهاي تابستان ارتفاعات كلاردشت ر اسفيدپوش كرد.

http://www.mazandnume.com/images/kuh.alamkuh.jpg

به گزارش خبرنگار مازندنومه در کلاردشت،با تغييرناگهاني دما و سردشدن هوا در آخرين روزهاي تابستان ، بارش برف ارتفاعات علم كوه، تخت سليمان وسياه كمان راسفيد پوش كرد.

پايگاه كوهنوردي كلاردشت باتاييد بارش زودهنگام برف در اين ارتفاعات گفت: آخرين گروه كوهنوردي روزيكشنبه 28 شهريور،پس ازصعود به علم كوه به پايگاه بازگشته اند.

لازم به يادآوريست دريازدهم مردادماه نيز بارش برف وكولاك شديد صعود 5 تيم كوهنوردي را كه در چند مسير از جمله ديواره سنگي قصد صعود داشتند غافلگير کرد که پس از 76 ساعت جدال بامرگ، دو كوهنورد مشهدي آنان را به طور معجزه آسايي ازمرگ نجات دادند.

قله هاي علم كوه وتخت سليمان باارتفاع 4 هزار و 800 و4 هزار و850 متر بادارا بودن 45 قله ويخچالهاي 5 هزار ساله بالاي 4 هزار متر دومين قله بلندايران ويكي ازقله هاي پرجاذبه جهان است.

babolboys 09-22-2010 11:00 AM

آیا افتخار میدهین با بچه های روم آشنا بشم؟{شیت شدن}

shokofe 09-22-2010 11:11 AM

سلام بر شما
baolboys عزيز
شما تشريف بيارين شروع به پست زدن بفرماييد
با همه آشنا ميشيد
ما هم همين طوري شروع كرديم
تو بحث ها شركت كنيد:)
راستي اسم شما رو نمي دونيم:p

مجتب 09-25-2010 10:25 PM

سلام.

چندتا از مراسم محلی که هنوز رایجه. بازم هست که من ندیدم و نشنیدم. برا همین نمیگم.

نوروز خواني :

نوروز خوانان معمولا" پانزده روز قبل از فرا رسيدن عيد نوروز به داخل روستاها مي آيند و با خواندن اشعار در مدح امامان ترانه هاي محلي، طليعه سال نو را به آنان مژده مي دهند. نوروز خوانان چند نفر هستند كه يك نفر اشعار را مي خواند، يك نفر ساز مي زند،نفر ديگر كه به آن كوله كش( باركش ) مي گويند به در خانه هاي مردم مي رود و مي خواند:
بادبهارون بيمو / نوروز سلطون بيمو و...
صاحب خانه نيز با دادن پول، شيريني ، گردو، تخم مرغ و نخود، و كشمش از آنان پذيرايي مي كند .

چهارشنبه سوري :

از مراسم به جامانده در ايران زمين، چهارشنبه سوري است كه در پايان چهارشنبه هر سال برگزار مي شود. صبح روز چهارشنبه آش هفت ترشي، درست مي كنند. آشي كه هفت نوع ترشي مانند آب نارنج، آب ليمو، آب انار، سركه، گوجه سبز، و اب از گيل در آن مي ريزند و بعد از آماده شدن بين همسايه ها پخش مي كنند.

البته ما آش گزنه درست میکنیم.اینو نمیدونم چیه.
راستی شکوفه خانم اگه تونستین طرز پخت آش گزنه رو بنویسین.{پپوله}

گهواره بندي : (به اینم میگیم ده حموم یا حموم ده)

در بيشتر نقاط شهري و روستايي استان رسم بر اين است كه در دهمين روز تولد نوزاد عده اي از بستگان و آشنايان براي صرف ناهار دعوت شوند پس از صرف ناهار و چاي و شيريني مادر بزرگ و يا قابله كودك را در گهواره مي بندند در بعضي مناطق اگر نوزاد فرزند اول باشداين وظيفه را مادر بزرگ طرف مادري به عهده مي گيرد سپس مدعوين پولي به عنوان هديه در گهواره طفل مي گذارند.در بعضي از روستاهاي شهرستان نور پس از خوابانيدن نوزاد در گهواره، بستگان طرف مادري نوزاد، روي گهواره گردو يا نبات مي شكنند و يا گهواره را چند بار به شدت تكان مي دهند اين كار به اين دليل انجام مي شود كه اگر در طول زندگي بين پدر و مادر نزاعي رخ داد گوش طفل به سر و صدا عادت كرده باشد.

به اینم میگیم ده حموم یا حموم ده. ولی دیگه بچه تو گهواره نمیبندیم:d
روز دهم یه مهمونی میگرن.

دندان سري :

يكي از مراسم دوران كودكي مراسم دندان سري است كه همزمان با ظاهر شدن اولين دندان هاي طفل برگزار مي شود . در اين مراسم مادر كودك شير برنج يا آشي كه انواع حبوبات در آن وجود داشته باشد مي پزند و كاسه اي از اش را به خانه فاميل ها و دوستان مي دهد.

shokofe 09-26-2010 09:12 AM

الان هم شديدا" مازندراني ها دندون سري رو مي گيرن
وفكر ميكنن اگه اين مراسم رو انجام ندن دندان هاي ديگه بچه سخت در مياد
ودر ضمن بسيار آش خوشمزه اي درست ميكنن
اون بچه بيچاره كه نمي خوره _:2:

راستي من آش گزنه رو فقط مي خورم ولي بلد نيستم درست كنم
چون فقط بزرگتر ها درست مي كنن ما مي خوريم:dمنم كه بزرگ نيستم:65:

shokofe 09-30-2010 11:50 AM

_:2:_:2:
باز نمیاین
می دونم سرتون شلوغه ولی یه سر هم این جا بزنین_:2:

shokofe 09-30-2010 11:54 AM

بازارهاي هفتگي و روز:

بازارهاي هفتگي و روز از بازارهايي است كه در آن كالاهاي روزمره مردم عرضه مي شود و تقريباً در كنار تمامي بازارهاي دائمي، بازارهاي هفتگي و روز نيز وجود دارد. خريد ارزان محصولات و ارائه محصولات تازه توسط دست فروشان محلي از خصيصه هاي مهم اين نوع بازارها مي باشد و در حقيقت توسعه ي شهر نشيني در شمال ايران رابطه ي مستقيم با اين نوع بازار دارد.

بازارهاي هفتگي در روزهاي معين از هفته تشكيل مي گردد.

فروشندگان اين بازارها عموماً دوره گردها هستند كه با وسايل نقليه موتوري اجناس خود را در ساعات اوليه صبح به اين بازارها حمل نموده و بساط خود را پهن مي كنند. كالاهاي ساخته شده بطور اخص و كالاهاي روستايي بطور اعم در اين بازارها عرضه مي گردد.

اسامي بازارهاي محلي:
رامسر: روزهاي شنبه و سه شنبه
تنكابن: روزهاي جمعه
خرم آباد تنكابن: شنبه و سه شنبه
سليمان آباد تنكابن: چهارشنبه
روستاي هليدشت بابل:دوشنبه
قائمشهر:روز چهارشنبه
جويبار:روزجمعه
امام زاده عباس ساري: ايام سيزده بدر و اعياد فطر و قربان
اميركلا: جمعه بازار
بابل:پنج شنبه بازار.

shokofe 09-30-2010 11:56 AM

اعتقادات و باور ها در ماه مبارك :
_ اولين جمعه ماه رجب خيرات مي دهند حتي با يك خرما يا يك ليوان آب .

_ فوت كردن به قند و بستن گره به نخ هنگام خواندن دعاي صد بند (جوشن كبير ) و دادن آن به مريض جهت شفاي بيماران .

_ شب ضربت خوردن آقا دادن شيريني مثل زولبيا و باميه را حرام مي دانند چون عزادار هستند .

_ باز كردن روزه با نمك جهت زياد شدن بركات .

_ گذاشتن نان جو در سفره ي افطاري به ياد ساده زيستن پيامبران .

آيين و رسوم مازندراني ها

جشن خرمن
جشني كه همزمان با چينش دسته هاي پربركت گندم و شالي و شروع خرمن كوبي برپا مي شد و مهر را در روز مهرگان مي پراكند. ايرانيان قديم هر روز را به نامي مي خواندند و معيار ايام را سي روزه محاسبه مي كردند. تقارن نام روز و ماه، موجب برگزاري جشني ماهانه بود كه به مناسبتي خاص برگزار مي شد.

جشن مهرگان از جشن هاي باستاني، اسطوره اي و فصلي محسوب مي شود كه در گذر ايام اهميت و قداست خود را از دست نداده است و گويي حيات خود را از كشت و كشاورزي وام گرفته است. اين جشن كه متعلق به فرشته ي بزرگ مهر است در روز مهر از ماه مهر كه برابر با شانزدهم ماه است برگزار مي شود و در گاهشمار كنوني برابر با دهم مهر است.

جشن نور گون
ازجمله مراسم آييني متعلق به دوران پيش از اسلام است كه هر سال به‌طور پراكنده در نقاط مختلف مازندران برگزار مي‌شود.

پيش از طلوع آفتاب جوان‌ترها براي يافتن گون به كوه مي‌روند،‌با فراهم آوردن پشته‌اي، آن را آتش مي‌زنند و شعله‌هاي آتش را همراه با هلهله و شادي روي سر مي‌گردانند. زنان شيريني‌هاي سنتي مي‌پزند و در ميان هزاران ميهماني كه از سراسر ايران به اين منطقه مي‌آيد، پخش مي‌كنند.

بنا به مستندات تاريخي، اين مراسم ريشه در داستان پيروزي فريدون بر ضحاك دارد. در اين روز پير و جوان شادند و از پيروزي نور بر ظلمت توسط اجداد و نياكانشان بر خود مي‌بالند

جشن مهرگان
اين عيد از اعياد بزرگ ايران باستان است كه هنوز هم مرسوم و پيش از رواج نوروز جمشيدي و دگرگون شدن سال در زمان ها ي كهن روز اول سال بوده است .

آثاري در اين جشن هنوز به چشم مي خورد كه نشان مي دهد اين عيد مبدا و آغاز سال بوده است.

در اين جشن خوردن انار و بوييدن گلاب را اسباب رهايي از بدبختي ميدانسته اند!

براي جشن هاي مهرگان ترانه هاي وي‍ژه ايي وجود داشته كه آْنها را ترانه هاي مهرگاني ميخوانند.

جشن مهرگان هم اكنون در روز 16 مهرماه هر سال از سوي ايرانيان برگزار مي گردد ولي افسوس كه نفوذ آن در گروه هاي گوناگون همانند جشن نوروز پايدار نمانده است.

مجتب 10-02-2010 08:09 PM

شمه خسته تنه بلاره

امروز اینجه هوا خله دم داشته.
فکر کنم فردا وارش بئیره.
دیگه یواش یواش هوا میا بئیه.
ونه رخت خنک در بیاریم و لباس گرم تن هاکنیم.
همه خوارنی؟
:53:

بنه بخرده آدم دارّ وجنه

همینطی...:21:

shokofe 10-07-2010 11:07 PM

خوب سلام
من اتا چی باوم؟
انه اینجه خاره شما قبول ندارنی
چه ننی؟
اؤه
هچی
مجتبی جان اینجه کلوپ من وته بییه
گاه ت اتا پست زنی
گاه من
چه هکنیم
اینتی هسته

مجتب 10-08-2010 09:20 AM

وقتی وچون دل نخوانه، اما چیکار ونه هاکنیم؟

این مهدی و نیلوفر هم که...
مهدی برو سکانس فیلم اخراجی هاره اینجه اجرا هاکن.
اگه اینجه نئین تیر بارون وونی...

این عکسو ببینین.
اینو خودم گرفتم. یک ساختمان قدیمی که شبیه مدرسه باید باشه. تو مسیر بین روستای ماچک پشت و روستای پاشاکلا ساری قرار داره.
جای دور افتاده ای هست و جادشم خاکیه.

http://p30city.net/gallery/thumb-21E1_4CAEB01F.jpg

shokofe 10-14-2010 05:05 PM

این عکس اروپا نیست
همین مازندران خودمونه:)

اکنون ساعت 05:40 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.