![]() |
نقل قول:
نقل قول:
مثل میگن طرف افتاد زمین و دستش روکیا ولی پروکاند همون طور که دانه کلانه گفت به معنای بردن چیزی یا حتی به معنای پاره کردنم هست طنافه کی پروکاند = طناب رو پاره کرد |
نقل قول:
در مقابلش اینم هست که زوقم به چیزی زدن ... هوای سرد ناموقع به باغات و شکوفه ها اسیب میرسونه میگن زوقم دای لی . شاید بد نباشه در مورد انواع باد ها . بادهای موسمی و بادهایی که در ادبیات هم داریم صحبت کنیم ... باد زلان رو داریم باد شمال رو داریم و... کسی اگه میدونه در موردش صحبت کنه .. |
بچه ها اصطلاح چاخان کردن رو جای دیگه نشنیدم
بیشتر خالی بستن و لاف زدن میگن ولی بازم مطمئن نیستم که فقط کرمانشاهی باشه یه چیز دیگه هم که مال خود خودمانه: بش bash معنیش میشه سهم مثلا برادرتان داره یه چیزی میخوره شما میبینینش میگن پس بش مه کو؟ |
ده ست خوش
یعنی دستت درد نکنه پیاز پشت چاوو هم مال خودمانه |
گرفتیدمان بن قن؟
هشتیدمان سر کار؟ |
گِرفتیدِمان دَسگا؟
بُرو کُره دَسگاهی بِرانش کُرهَ تِرِن (البته ببخشید اگه بی تربیتیه) اینم چندتا اصطلاح که فکر میکنم تا حالا کسی ننوشته بود{داش مشتی} |
موزبره = چوب دستی یا همون عصا
موز خونده نمیشه ها واو صدا او میده |
مرده چال داشتن یعنی زیر کاسه نیم کاسه داشتن;)
الان بچه های کوچه ما دعواشان شد یکی میگفت به علی عین نان لواش پهنت میکنم رو زمین :21: نان سنگک نمیشه نان لواش نازکتره |
نقل قول:
فرانک خانوم مه اینم شنیدم که میگن: عین قورباغه میتلیغانمت! رو زمین:21: به مسجد هم خلاصه شده میگیم مچد... |
سلام
امروز یه کلمه یادم اومد مینویسم هر کی میتونه معنی کنه کِفِرَه |
سلام
یه نفر معنی چُسِنَه سیسِرَک رو بنویسه |
نقل قول:
چسنه یا چسنک یه حشره ایه که قهوه ایه پرواز میکنه بیشتر رو تنه درخت توت دیدم بچسبه به چیزی ول نمیکنه سیسرک :قیژه ژنیل:21: همو سوسک میشه خدا وریوار کس ناره قمقمک هم داریم که مارمولک میشه |
سلام و عرض ادب
قمقمک مارمولک نیست!! مارملویک مارمولکه!!! قمقمک یه کم بزرگتره دقیق معادل فارسیش یادم نیست! B]تقل[/B] |
قمقمک فک کنم فارسیش میشه افتاب پرست
ما به کفشدوزک میگیم مال هالو نیشاندره :p چُسِنَه اینم یه اسم علمی داره که مه الان یادم رفته :65: |
سلام
چرا کسی معنی کِفِرَه رو نمیگه؟؟؟؟؟؟؟؟ گَمَرَه رو هم یه نفر معنی کنه |
سلام منم بعد مدتها اومدم (به خاطر امتحاناتم نتونستم بیام)
واقعا غبطه میخورم شما اونجایین چقدر کردی حرف زدن قشنگه اما من خیلیاشونو بلد نیستم ولی تو این تاپیک دارم یاد میگیرم ممنون سعی میکنم ازین به بعد تو بحثا شرکت کنم |
گمره یا به تعبیری دیگه بار!! به معنای لایه ایه روی پوست که به علت عدم رعایت بهداشت و همچنین خشکی پوست به وجود میاد، بار بیشتر برای لب استفاده میشه و تو ادبیات کردی "لیو به بار" یعنی غمگین، کسی که مفلوکه!!
کفره رو من نمی دونم ولی اگه همون "کفره پیم نکه" باشه یعنی کاری نکن که کفر بگم قمقمک از آفتاب پرست (که تو مناطق خودمان نداریمان) کوچیکتره |
گمره یا به تعبیری دیگه بار!! به معنای لایه ایه روی پوست که به علت عدم رعایت بهداشت و همچنین خشکی پوست به وجود میاد، بار بیشتر برای لب استفاده میشه و تو ادبیات کردی "لیو به بار" یعنی غمگین، کسی که مفلوکه!!
کفره رو من نمی دونم ولی اگه همون "کفره پیم نکه" باشه یعنی کاری نکن که کفر بگم قمقمک از آفتاب پرست (که تو مناطق خودمان نداریمان) کوچیکتره |
اینم یه اصطلاح مخصوص خودمون
باشم میای بریم پس:21: |
نقل قول:
چه فیلمی داشتیم ما با این بریم پس ;) |
ترخن یعنی انکه بسیار میترخاند ! می گلماند یعنی بسیار زیاد و کثیف و تند تند از هر چیزی میخورد و عین خیالشم نیست .
گمن ! کلا زیاد داریم واسه این چیزا . |
آها زگن هم هست هم خانواده ترخن و گمن
شکم گنده پرخور! |
میدونی که پرخن به کیا میگن ؟
|
اونایی که وقتی میخوابن صدای پرخه شان تا در گاراج میره؟;)
|
:24::24::24:
وای ای آخریا چنی خن دار بودن!!!! ترخن و گمن و زگن و پرخن و ..... :24: آی چنی باحال بود! واقعا وقتی آدم تو صوبت از اینا استفاده مکنه حواسش نی (لااقل مه که ایژوریم) ولی الان که جدا بررسی میشن به نظرم با مزه ن! حالا مه یه شیزی بگم، یه ی دانشجوی قزوینی میشناسم، او روز منتظر تاکسی تلفنی بودن هی نهامد، بعد بشش گتم که: "هشتنتان سر کار؟" یه ی کمی نگام کرد و قشنگ ا صورتش معلوم بود عجیبه براش، بشم گت: "نه، هفتنمان سر کار" توجه کردین چه شد؟ :21: راسی اینم هس: گِ قَوی(یعنی همون زگن، یا زگ قوی!) |
خو یه دفه توی برنامه نود ای داور کرماشانیگه اقای مرادیه یا او یکیه نمیدانم به فردوسی پور گفته
نگا اقای فردوسی پور فلان اقا امده شماره هفته هشته پشت هشت خو معلومه اشتباس بعد فردوسی پور حالیش نشده گفته اقای مرادی اخرش هفته هشته چنده ؟ (منظورش این بوده که شماره هفت رو پشت سر شماره هشت گذاشته بوده ) |
اصطلاح دمد گرم قشنگه ولی ای که میگن دم خداد گرم آسمان
ماندم تو آسمانه گش چه ربطی به دم خداد گرم داره؟ |
یه تُک پا میتانی بیای اینجا؟ :d
|
حه واله ت که م وه . . . |
اصطلاحات زيباي كرمانشاهي
نقل قول:
اوج تحسين از چيزي ميشه فيسيدن:ميگن ترخينگه فيسيده |
میزاریدمان!
اَک هی! چَنی خَنه داره! |
اصطلاحات قارسي كرمانشاهي
جديدا يه اصطلاحي مد شده
بعد بازي تخته نرد كسي كه ميبازه ميگن حالش رفته تو قُطي!! |
راسی!
بگو بینم بری چه؟ تَزید = خواب رفت:d |
فراموشی زبان شیرین کوردی
من که از بس این کلمات رو نشنیدم برام تازگی داشت هم لذت بردم هم به اندازه ی 10 سال خندیدم:24:
دست گل همگی درد نکنه:53: |
یاد آوری
با کلی فکر کردن ..... کلی به مغز مبارک فشار آوردن ..... دو کلمه به ذهنم رسید ولی در نوشتنش مشکل دارم ..... لطفا کمک بفرمایید:d
یکی ( کوله روی ) یعنی کسی که خیلی پر رو است یا می باشد ... دیگری ( چشته گند ) به چیزی که خوب نیست ..... حالت دیگه ش یا به شوخی یا جدی به کسی نسبت داده می شود ... مثله بچو چشته گند :35: امید وارم درست گفته باشم.:rolleyes: |
ویس میسی ویسا، ویس نمیسی ویس نیسا :24: درست بود افشانه روژ جان :) |
خدا رو شکر آبروم نرفت مرسی مهرگان جان:)
|
آسمان
امروز از داداشم خواستم یه تیکه کرمانشاهی یادم بده :63: ........
گفت این یکی رو داشته باش شب که اومدم چت بهت می گم :45: کره آسمان کم دروغ بگو ( گفتم آآآآآآآآآآ ای که گفتی یعنی چه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟) شما میدانید یعنی چه من درست متوجه نشدم...... منتظرم شب برام ترجمه ش کنه :24: :21::24::21: |
پویان یاد گرفته تا هرچی میگم میگه: برامی!:21:
یا اینکه یهو وسط حرفام میگه: هِنَه! :rolleyes::65: |
خارجی صحبت کردن در خانواده ی ما
نقل قول:
|
اکنون ساعت 09:23 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |