پی سی سیتی

پی سی سیتی (http://p30city.net/index.php)
-   شعر و ادبیات (http://p30city.net/forumdisplay.php?f=49)
-   -   کشکول نکته ها (http://p30city.net/showthread.php?t=29575)

behnam5555 06-18-2014 08:12 PM

شعر بسیار پر نغز از پروین اعتصامی

محتسب مستی به راه دید و گریبانش گرفت
مست گفت: ای دوست،اين پيراهن است افسار نيست

گفت:مستي زان سبب افتان وخيزان مي روي
گفت: جرم راه رفتن نيست ره هموار نيست

گفت:مي بايد تو را تا خانه قاضي برم
گفت:رو صبح آي قاضي نيمه شب بيدار نيست

گفت:نزديك است والي را سراي آنجا شويم
گفت:والي از كجا در خانه خمار نيست

گفت: تا داروغه را گويم،در مسجد بخواب
گفت: مسجد خوابگاه مردم بد كار نيست

گفت:ديناري بده پنهان وخود را وارهان
گفت: كار شرع كار درهم و دينار نيست

گفت:از بهر غرامت،جامعه ات بيرون كنم
گفت:پوسيده است،جز نقشي ز تارو پود نيست

گفت: اگه نيستي از سر در افتادت كلاه
گفت:در سر عقل بايد، بي كلاهي عار نيست

گفت: مي بسيار خوردي،زآن چنين بي خود شدي
گفت:اي بيهوده گوي،حرف كم بسيار نيست

گفت:بايد حد زند هشيار مردم مست را
گفت:هشياري بيار اينجا كسي هوشيار نيست

behnam5555 06-18-2014 08:14 PM

خورشید؛ دختر یلدا (داستان کهن پارسی)
یلدا نام فرشته ای است، بالا بلند، با تن پوشی از شب و دامنی از ستاره
یلدا نرم نرمک با مهر آمده بود
با اولین شب پاییز آمده بود
و هر شب ردای سیاهش را قدری بیشتر بر سر آسمان می کشید
تا آدمها زیر گنبد کبود آرامتر بخوابند
یلدا هر شب بر بام آسمان و در حیاط خلوت خدا راه می رفت
و لا به لای خواب های زمین لالایی اش را زمزمه می کرد
گیسوانش در باد می وزید و شب به بوی او آغشته می شد
یلدا شبی از خدا پاره ای آتش قرض گرفت
آتش که می دانی، همان عشق است
یلدا آتش را در دلش پنهان کرد تا شیطان آن را ندزدد
آتش در وجود یلدا بارور شد
فرشته ها به هم گفتند:
یلدا آبستن است. آبستن خورشید
و هر شب قطره قطره خونش را به خورشید می بخشد
و شبی که آخرین قطره را ببخشد، دیگر زنده نخواهد ماند
فرشته ها گفتند:
فردا که خورشید به دنیا بیاید یلدا خواهد مرد
یلدا آفرینش را تکرار می کند
راستی فردا که خورشید را دیدی به یاد بیاور که او دختر یلداست
و یلدا نام همان فرشته ای است که روزی از خدا پاره ای آتش قرض گرفت...

behnam5555 06-18-2014 08:15 PM

یكی از مریدان عارف بزرگی، در بستر مرگ استاد از او پرسید:
مولای من استاد شما كه بود؟
عارف: صدها استاد داشته ام.
مريد: كدام استاد تأثیر بیشتری بر شما گذاشته است؟
عارف اندیشید و گفت:

در واقع مهمترین امور را سه نفر به من آموختند.

اولین استادم یك دزد بود.

شبی دیر هنگام به خانه رسیدم و كلید نداشتم و نمی خواستم كسی را بیدار كنم. به مردی برخوردم، از او كمك خواستم و او در چشم بر هم زدنی در خانه را باز كرد. حیرت كردم و از او خواستم این كار را به من بیاموزد. گفت كارش دزدی است. دعوت كردم شب در خانه من بماند. او یك ماه نزد من ماند. هر شب از خانه بیرون میرفت و وقتی برمی گشت می گفت چیزی گیرم نیامد. فردا دوباره سعی می كنم. مردی راضی بود و هرگز او را افسرده و ناكام ندیدم.

دوم سگی بود كه هرروز برای رفع تشنگی كنار رودخانه می آمد، اما به محض رسیدن كنار رودخانه سگ دیگری را در آب می دید و می ترسید و عقب می كشید. سرانجام به خاطر تشنگی بیش از حد، تصمیم گرفت با این مشكل روبه رو شود و خود را به آب انداخت و در همین لحظه تصویر سگ نیز محو شد.

استاد سوم من دختر بچه ای بود كه با شمع روشنی به طرف مسجد می رفت. پرسیدم:

خودت این شمع را روشن كرده ای؟

گفت: بله.

برای اینكه به او درسی بیاموزم گفتم: دخترم قبل از اینكه روشنش كنی خاموش بود، میدانی شعله از كجا آمد؟ دخترك خندید، شمع را خاموش كرد و از من پرسید:

شما می توانید بگویید شعله ای كه الان اینجا بود كجا رفت؟

فهمیدم كه انسان هم مانند آن شمع، در لحظات خاصی آن شعله مقدس را در قلبش دارد، اما هرگز نمیداند چگونه روشن میشود و از كجا می آید ...
پيری برای جمعی سخن میراند...
لطيفه ای برای حضار تعریف کرد همه دیوانه وار خندیدند.
بعد از لحظه ای او دوباره همان لطيفه را گفت و تعداد کمتری از حضار خندیدند.
او مجدد لطيفه را تکرار کرد تا اینکه دیگر کسی در جمعیت به آن لطيفه نخندید.

او لبخندی زد و گفت:
وقتی که نمیتوانید بارها و بارها به لطيفه ای یکسان بخندید، پس چرا بارها و بارها به گریه و افسوس خوردن در مورد مسئله ای مشابه ادامه میدهید؟

behnam5555 06-18-2014 08:17 PM

فواید روزه برای سلامت بدن

روزه فواید جسمی و روحی فراوانی برای انسان در بردارد و روزه داری، شفا بخش جسم و همچنین توان بخش، جان انسان است. تحقیقات ثابت می‌کند روزه داری درست که با کاهش 20 تا 30 درصد مصرف غذا همراه است، نتایجی چون کم شدن چربی‌های ذخیره، کم شدن میزان چربی خون و کلسترول و نیز فعال شدن سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد.
سفره افطار در رمضان
به گفته پزشکان، در مدت روزه داری، دستگاه گوارش برای چندین ساعت خالی می‌ماند و در واقع این دستگاه و سایر دستگاه‌هایی که به گونه‌ای در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند، استراحت کرده و پس از روزه داری به شیوه بهتری اعمال خود را انجام خواهند داد.
روزه در حقیقت باعث استراحت معده می‌شود. در حالت روزه، اسید معده به جای غذا به وسیله صفرا، خنثی می‌شود و زخم معده ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل افراد روزه دار باید بدانند که پرخوری، خود موجب زیان‌های چشم گیری برای دستگاه هاضمه می‌شود.
پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا هم بتوان عادات غذایی غلط را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.
روزه داری و چربی خون بالا
طی مطالعات صورت گرفته روزه گرفتن برای افراد مبتلا به چربی خون بالا مفید است و میزان چربی‌های نامطلوب موجود در خون را تنظیم کرده و موجب افزایش میزان چربی مفید خون در بدن می‌شود.
برخی از بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم تحت نظر پزشک معالج و یک متخصص تغدیه می‌توانند روزه بگیرند و از اثرات مفید روزه بهره‌مند شوند.
روزه داری در اغلب بیماری‌هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آن‌ها دخالت دارد نقش موثری در بهبودی این نوع بیماری‌ها دارد.
سالمندان هنگام روزه گرفتن باید مراقب کاهش میزان آب بدن و کاهش قند خون باشند چرا که این عوامل منجر به ایجاد سرگیجه در این افراد می‌شوند.
زنان باردار که در ماه‌های اول بارداری هستند نیز باید مراقب مشکل کمبود غذایی در ماه مبارک رمضان باشند.
افراد دارای مشکل زخم معده و بیماری‌های گوارشی حتما باید با نظر پزشک معالج خود روزه بگیرند.
بیماران دیابتی نوع یک (وابسته به انسولین) قادر به روزه داری نیستند. دیابتی‌های نوع یک به دلیل داشتن برنامه و وعده‌های غذایی با فاصله معین و منظم قادر به گرفتن روزه نیستند. برخی افراد میانسال که دیابت نوع دو خفیف و کنترل شده دارند، می‌توانند زیر نظر پزشک در روزهای کوتاه سال روزه بگیرند.
روزه داری نباید موجب پرخوری به هنگام سحر و افطار و بی نظمی در خواب شب شود و در صورت رعایت این مسایل، روزه داری صحیح به کاهش استرس‌ها منجر می‌شود
مصرف نشاسته و پروتئین در ماه مبارک رمضان، انرژی بدن را تامین می‌کند. غذاهای گوشتی می‌تواند پروتئین مورد نیاز بدن را در ماه رمضان تامین کند. روزه داران از خوردن غذاهای شور در این ماه پرهیز کنند و حتی الامکان در این ماه، نمک را با احتیاط مصرف کنند. مصرف نمک و غذاهای شور فقط عطش روزه دار را بیشتر خواهد کرد. هموطنان روزه دار باید بدانند که استفاده از انواع میوه و سبزیجات، می‌تواند جایگزین مناسبی برای مواد غذایی پرنمک باشد. همچنین مصرف شیر فراوان نیز سبب رفع تشنگی می‌شود. استفاده از غذاهایی که آسان هضم می‌شود و باعث جذب انرژی لازم در بدن می‌شود، به روزه داران توصیه می‌گردد. روزه داران در این ماه از افراط در مصرف مواد غذایی پرهیز کنند.
استفاده از آب کافی در ماه رمضان برای سلامت پوست و بدن ضرورت غیر قابل انکاری دارد. استفاده از کرم‌های مرطوب کننده همزمان با نوشیدن آب کافی در فواصل افطار و سحر، روش مکملی برای حفط سلامت پوست است. در صورت عدم رعایت این موضوع، کم آبی در پوست و بدن تنها با جذب آب فراوان رفع می‌شود.
استفاده از کرم‌های مرطوب کننده استاندارد، باعث ایجاد طراوت و نشاط در پوست‌های خشک می‌شود.
روزه داران مصرف میوه و سبزیجات تازه را در برنامه غذایی خود قرار دهند تا بتوانند شادابی و تازگی پوست خود را حف0کنند
روزه داری اسلامی وکاهش استرس
«براساس آخرین یافته‌ها و تحقیقات علمی، روزه داری اسلامی موجب کاهش استرس و اضطراب در بین افراد می‌شود.
روزه داری اسلامی همان روزه داری صحیح و اصولی است و با روزه داری برای ترس از عسر و حرج و روزه داری برای رژیم لاغری متفاوت است.
روزه داری نباید موجب پرخوری به هنگام سحر و تغییرات بی نظمی در خواب شود و در صورت رعایت این مسایل، روزه داری صحیح به کاهش استرس‌ها منجر می‌شود.
پژوهش‌های علمی نشان می‌دهد در طول ماه مبارک رمضان کاهش کامل و صد درصدی خودکشی‌ها و کاهش نسبی جرایم عمومی مانند جرایم راهنمایی و رانندگی و جرایم خاص می‌شود.
غذاهای سحر روزه داران باید کم حجم و خواب آن‌ها نیز متناسب باشد و روزه داران از خوابیدن پس از خوردن سحری اجتناب کنند.
روزه داری موجب امتناع افراد حتی از خوردن مواد حلال مانند آب می‌شود و این امتناع از حلال‌ها نیز اراده انسان را قوی می‌کند.
عصبانیت‌های برخی از افراد به هنگام روزه داری به علت پرخوری آن‌ها به هنگام سحر است که بدن را در طول روز برای جذب آب فعال می‌کند
منبع: سایت تیبیان

behnam5555 06-18-2014 08:20 PM

نام روزهای هفته در ايران کهن بدين گونه بوده است:

کیوان شید = شنبه
مهرشید = یکشنبه
مه شید = دوشنبه
بهرام شید = سه‌شنبه
تیرشید = چهارشنبه
هرمزشید = پنج‌شنبه
ناهیدشید یا آدینه = جمعه
اينک با بررسی ريشه‌های اين واژگان به اين بر‌آيند ساده می‌رسيم:
کیوان شید = شنبه
Saturday = Satur + day
Saturn =
کیوان
------------------------------------------------------------------------------
مهرشید = یکشنبه
Sunday = Sun + day
Sun =
خور (خورشید) = مهر
------------------------------------------------------------------------------
مه شید = دوشنبه
Monday = Mon + day
Moon =
ماه
--------------------------------------------------------------------------------
بهرام شید = سه‌شنبه
Tuesday = Tues + day
* Tues = god of war = Mars =
بهرام
*.
---------------------------------------------------------------------------
تیرشید = چهارشنبه
Wednesday = Wednes + day
* Wednes = day of Mercury = Mercury =
تیر."
--------------------------------------------------------------------------
هرمزشید = پنج‌شنبه
Thursday = Thurs + day
* Thurs = Thor = day of Jupiter = Jupiter =
هرمز
*
-------------------------------------------------------------------------
ناهیدشید یا آدینه = جمعه
Friday = Fri + day
* Fri = Frig = day of Venues = Venues =

behnam5555 06-18-2014 08:22 PM

وصیت نامه داریوش به پسرش خشایارشا

اینک که من از دنیا می روم، بیست و پنج کشور جزو امپراتوری ایران است و در تمام آن کشورها پول ایران رواج دارد و ایرانیان در آن کشورها نیز دارای احترام می باشند.

جانشین من خشایار باید در حفظ این کشور ها بکوشد و راه نگهداری این کشورها این است که در امور داخلی آنها مداخله نکند و مذهب و شعائر آنها را محترم بشمارد. اکنون که من از این جهان می روم، تو دوازده کرور دریک زر در خزانه سلطنتی داری و این زر، یکی از ارکان قدرت تو می باشد؛ زیرا قدرت پادشاه فقط به شمشیر نیست، بلکه به ثروت نیز هست. پیوسته به خاطر داشته باش که تو باید به این ذخیره بیفزایی نه اینکه از آن بکاهی، من نمی گویم که در مواقع ضروری از آن برداشت نکن زیرا قاعده این زر در خزانه این است که هنگام ضرورت از آن برداشت کنند، اما در اولین فرصت، آنچه برداشتی، به خزانه برگردان.

مادرت آتوسا ( دختر کورش ) بر من حق دارد و پیوسته وسایل خاطرش را فراهم کن.

ده سال است که من مشغول ساختن انبارهای غله در نقاط مختلف کشور هستم. من روش ساخت این انبارها را که از سنگ ساخته می شود و به شکل استوانه است، در مصر آموختم . چون انبارها پیوسته تهویه می شود حشرات در آن بوجود نمی آیند و غله در این انبارها چند سال می ماند، بدون اینکه فاسد شود و تو باید بعد از من به ساختن انبار های غله ادامه بدهی تا اینکه همواره آذوقه دو یا سه سال کشور در انبارها موجود باشد و هر ساله بعد از اینکه غله جدید بدست آمد، از غله موجود در انبارها برای تامین کسر خوار و بار استفاده کن و غله جدید را بعد از اینکه بوجاری شد، به انبار منتقل بنما و به این ترتیب تو برای آذوقه این مملکت دغدغه نخواهی داشت ولو دو یا سه سال پیاپی، خشکسالی شود.

هرگز دوستان و ندیمان خود را به کارهای مهم مملکتی نگمار و برای آنها همان مزیت دوست بودن کافی است چون اگر دوستان و ندیمان خود را با کارهای مملکتی بگماری و آنها به مردم ظلم کنند و استفاده نامشروع بنمایند، نخواهی توانست آنها را به مجازات برسانی چون با تو دوست هستند و تو ناچاری که رعایت دوستی را بنمایی.

کانالی که من می خواستم بین شط نیل و دریای سرخ بوجود بیاورم هنوز به اتمام نرسیده و تمام کردن این کانال( کانال سوئز) از نظر بازرگانی و جنگی خیلی اهمیت دارد و تو باید آن را به اتمام برسانی و عوارض عبور کشتی ها از آن کانال نباید آنقدر سنگین باشد که نا خدایان کشتی ها ترجیح بدهند از آن عبور نکنند. اکنون من قشونی به طرف مصر فرستادم تا اینکه در این قلمرو ایران، نظم ایران، نظم و امنیت را برقرار کند، ولی فرصت نکردم که قشونی به یونان بفرستم و تو باید این کار را به انجام برسانی وبا یک ارتش نیرومند به یونان حمله کن و به یونانیان بفهمان که پادشاه ایران قادر است مرتکبین فجایع را تنبیه نماید. توصیه من به تو این است که هرگز دروغگو و متملق را به خود راه مده، چون هر دوی آنها آفت سلطنت هستند و بدون ترحم دروغگو و متملق را از خود دور نما. هرگز عمال دیوان را بر مردم مسلط نکن و برای اینکه عمال دیوان به مردم مسلط نشوند برای مالیات، قانونی وضع کردم که تماس عمال دیوان را با مردم خیلی کم کرده است و اگر این قانون را حفظ کنی، عمال حکومت زیاد با مردم تماس نخواهند داشت.

افسران و سربازان ارتش را راضی نگه دار و با آنها بد رفتاری نکن. اگر با آنها بد رفتاری کنی، نخواهند توانست معامله متقابل کنند اما در میدان جنگ تلافی خواهند کرد، ولو به قیمت کشته شدن خودشان باشد و تلافی آنها اینطور خواهد بود که دست روی دست می گذارند و تسلیم می شوند تا اینکه وسیله شکست خوردن تو را فراهم نمایند.

امر آموزش را که من شروع کردم ادامه بده و بگذار اتباع تو بتوانند بخوانند و بنویسند تا فهم و عقل آنها بیشتر شود و هر چقدر فهم و عقل آنها زیادتر شود، تو با اطمینان بیشتری می توانی سلطنت کنی.

بعد از اینکه من زندگی ام را بدرود گفتم، بدن مرا بشوی و آنگاه کفنی را که خودم فراهم کردم بر من بپیچان و در تابوت سنگی قرار بده و در قبر بگذار ، اما قبرم را که موجود است، مسدود نکن تا هر زمان که می توانی، وارد قبر بشوی و تابوت سنگی مرا در آنجا ببینی و بفهمی، من که پدر و پادشاهی مقتدر بودم و بر بیست و پنج کشور سلطنت می کردم مردم و تو نیز مثل من خواهی مرد، زیرا سرنوشت آدمی این است که بمیرد، خواه پادشاه بیست و پنج کشور باشد یا یک خارکن و هیچ چیز در این جهان باقی نمی ماند و اگر تو هر زمان که فرصت بدست می آوری وارد قبر من بشوی و تابوت مرا ببینی، غرور خودخواهی بر تو غلبه نخواهد کرد. اما وقتی مرگ خود را نزدیک دیدی، بگو که این قبر مرا مسدود نمایند و وصیت کن که پسرت قبر مرا مسدود نمایند و وصیت کن که پسرت قبر تو را باز نگه دارد تا اینکه بتواند تابوت حاوی جسد تو را ببیند.

زنهار، زنهار، هرگز هم مدعی و هم قاضی مشو و اگر از کسی ادعا داری موافقت کن یک قاضی بی طرف آن ادعا را مورد رسیدگی قرار بدهد و رای صادر کند، زیرا کسی که مدعی است، اگر قاضی هم باشد ظلم خواهد کرد.

زنهار، زنهار، هرگز از آباد کردن دست برندار، زیرا اگر دست از آباد کردن برداری کشور تو رو به ویرانی خواهد گذاشت، زیرا قاعده این است:وقتی کشور آباد نمی شود به طرف ویرانی می رود و در آباد کردن، حفر قنات و احداث جاده و شهر سازی را در درجه اول قرار بده.

عفو و سخاوت را فراموش نکن و بدان که بعد از عدالت، برجسته ترین صفت پادشاهان، ولی عفو فقط موقعی باید به کار بیفتد که کسی نسبت به تو خطایی کرده باشد و اگر به دیگری خطا کرده باشی و تو خطا را عفو کنی، ظلم کرده ای، زیرا حق دیگری را پایمال نموده ای.

بیش از این چیزی نمی گویم و این اظهارات را با حضور کسانی که غیر از تو در این مجلس حاضر هستند، مستند کردم تا اینکه بدانند قبل از مرگ ، من این توصیه ها را کرده ام و اینک بروید و مرا تنها بگذارید زیرا احساس میکنم که مرگم نزدیک شده است.

behnam5555 06-18-2014 08:47 PM

شخصیت تان را محک بزنید

1 ــ فرض كنید شما مشخصه صورت كسی هستید، كدام قسمت از صورت او هستید؟
الف: چین و چروك
ب: لكه
ج: خال زیبایی
د: كك و مك
هــ : لبخند

2 ــ دوست دارید چه نوع پرنده‌ای باشید؟
الف: شباهنگ
ب: جغد
ج: عقاب
د: فلامینگو
هــ : پنگوئن
3 ــ كدام یك از آلات موسیقی را دوست دارید؟
الف: پیانو
ب: ویولن
ج: سازدهنی
د: گیتار
هــ : دف

4 ــ كدام یك از برنامه‌های تلویزیونی برای شما جالب‌تر است؟
الف: اخبار و برنامه‌های مستند
ب: فیلم‌های درام و زندگینامه
ج: هیجانی و پلیسی
د: عشقی و ماجرایی
هــ : كمدی و كارتون

5 ــ كدام یك از بازی‌های شهر بازی را بیشتر دوست دارید؟
الف: ترن‌های هوایی سریع‌السیر
ب: قطار یا قایق
ج: نمایش و اجرای كمدی
د: چرخ و فلك و وسایلی كه سریع می‌چرخند
هــ : هیچ كدام، من از شهربازی متنفرم

6 ــ آیـا شـمـا بـه اشـتـبـاهـات خـودتـان می‌خندید؟
الف: هرگز
ب: بندرت
ج: برخی مواقع
د: معمولا
هــ : همیشه
7 ــ اگـر دوسـت شـمـا سـر بـه سرتان گذاشت،چه عكس‌العملی نشان می‌دهید؟
الف: عصبانی می‌شوید
ب: ناراحت می‌شوید
ج: برایتان جالب است
د: تلافی می‌كنید
هــ : چندین برابر تلافی می‌كنید

8 ــ اولین چیزی كه صبح موقع بیدار شدن به فكرتان خطور می‌كند،چیست؟
الف: كار یا تحصیل
ب: مشكلات زندگی
ج: صبحانه
د: روزی كه در پیش دارید
هــ : كاری كه تا شب انجام خواهید داد

9 ــ در زندگیتان چه شعاری دارید؟
الف: وقت طلاست
ب: سحرخیز باش تا كامروا باشی
ج: آنچه برای خود می‌پسندی، برای دیگران هم بپسند
د: زندگی كن و به دیگران هم اجازه زندگی كردن بده
هــ : بی‌خیال باش، هرچه باداباد

10 ــ آیا به حیوانات علاقه‌مندید؟
الف: اصلا
ب: تعداد كمی از حیوانات
ج: برخی از حیوانات
د: بیشتر حیوانات
هــ : تمام حیوانات

11 ــ شما لبخند می‌زنید؟
ج: گاهی اوقات
د: اغلب
هــ : آنقدر زیاد كه برخی فكر می‌كنند دیوانه هستم

12 ــ نظر دیگران راجع به شما اغلب كدام مورد است؟
الف: بی‌رحم
ب: سرد و بی‌احساس
ج: زیبا
د: دوست‌داشتنی
هــ : خوشگذران

13 ــ شما احساس عشق و قدردانی خود را نشان می‌دهید؟
ج: گاهی
د: اغلب
هــ : حداكثر تا جایی كه امكان دارد

14 ــ شما اعتقاد دارید كه برای شاداب بودن باید ساعاتی از روز را منحصرا صرف خودتان كنید؟
الف: اصلا
ب: احتمالا نه
ج: گاهی
د: بله
هــ : البته، تا جایی كه امكان دارد به خودتان می‌رسید

15 ــ آیا زندگی شما با برنامه‌ریزی پیش می‌رود؟
الـــف: مــن حـتــی در تـعـطـیــلات هــم برنامه‌ریزی می‌كنم
ب: همیشه برنامه‌ریزی می‌كنم
ج: بستگی به روز هفته دارد
د: درصورت امكان اجازه می‌دهم كه خودش پیش آید
هــ : همیشه بدون برنامه‌ریزی روزها را طی می‌كنم

حال امتیازات كنار گزینه‌هایی را كه انتخاب كرده‌اید،جمع كنید.
گزینه الف1 امتیار،گزینه ب 2 امتیاز،گزینه ج 3 امتیاز،گزینه د 4 امتیاز و گزینه هــ 5 امتیاز دارد.سپس امتیازات خودتان از 15 سوال تست را مطابق با متن‌های زیر مقایسه كنید.

* اگر امتیاز شما بین یك تا 20 باشد:
بدین معنی است كه شما سوسن سفید هستید.مردم شما را به خاطر پشتكارتان،ازجــــان و دل مــــایــــه گــــذاشــتــــن‌تــــان و مـوفـقـیـت‌هـایـتـان تقدیر می‌كنند.اهداف مشخصی دارید و فكرتان بر كارتان متمركز است.احتمالا فرزند اول خانواده هستید.احساستان را بسختی ابراز می‌كنید. یكی از مهم‌ترین نگرانی‌های شما این است كه چگونه در برابر افراد مختلف ظاهر شوید.اندیشه‌هایتان كمی متمایل به بدبینی است.اعتماد به نفس دارید ولی در باطن گاهی به خود اعتماد ندارید.قادرهستید كه هدفی تعیین كنید و به آن برسید.بعضی مواقع دنیا را با دیدی باریك‌بین می‌نگرید.احساس می‌كنید كه وقت كمی برای رسیدن به آرزوهایتان دارید.مواظب باشید جدی بودنتان شما را از دنیای اطراف دور نكند.خونسرد باشید و از زندگیتان لذت ببرید.كارهایی انجام دهید كـه از آنـهـا لـذت مـی‌برید.با انجام این دستورات قوه خلاقیت‌تان شكوفا می‌شود.سعی كنید كه بیشتر بخندید و با دیگران در تماس باشید.
اگر امتیاز شما بین 21 تا 54 باشد:
بدین معنی است كه شما یك گل رز هستید.كمی تیغ دارید ولی زیبایی‌های بسیاری دارید.حس شوخ‌طبعی دارید ولی از شنیدن جوك لذت می‌برید.احتمالا فرزند وسط خانواده هستید.مردم دوست دارند دوروبر شما باشند.خونگرم هستید.دوستان صمیمی بسیاری دارید.زندگی را بـا دیـد واقـع‌بـیـنـانـه می‌نگرید.آگاهید كه زندگی از خوبی‌ها و بدی‌ها تشكیل شده است.قادرید شانس خودتان را با توجه به سـرمـایـه‌هـایـی كـه داریـد،امـتـحـان كـنید.سختكوش هستید و به اهدافتان پایبندید.دوست دارید خودتان باشید و این مساله به شما اعتماد به نفس می‌دهد. مشكل‌ترین مساله در زندگیتان یكنواخت بودن مسائل است.یكنواختی در هر مساله‌ای شما را آزار می‌دهد و باعث كسل شدن روحیه شما می‌شود.
به شما پیشنهاد می‌گردد كه افق دیدتان را وسیع‌تر كنید.مسائل جدیدی را تجربه و كشف كنید.آن‌گاه متعجب خواهید شد كه چه نتایج زیبایی به دست آورده‌اید و مهم‌تر از همه این‌كه فراموش نكنید كه در همه چیز دنبال زیبایی بگردید مخصوصا در خودتان.
اگر امتیاز شما بین 55 تا 75 باشد:
بـدیـن مـعـنـی اسـت كه شما یك گل آفتابگردان هستید در بستری از گل‌های رز.یك ویژگی بارز در شما وجود دارد كه باعث گرمادهی به دیگران و جلوه‌گری شــمـــا مـــی‌شـــود.مــمــكـــن اســـت شــمــا كوچك‌ترین فرزند خانواده یا تنها فرزند باشید. در وقت لازم جدی هستید، ولی دوستانتان شما را به عنوان یك شخص شوخ‌طبع می‌شناسند.از گفتن جوك لذت می‌برید.گاهی شیطنت می‌كنید.مایلید كه با افراد جدید و جالبی در زندگیتان آشنا شوید.با افرادی كه هیچ وقت نمی‌خندند،راحت نیستید.دید مثبتی به زندگی دارید.در همه چیز به دنبال خوبی‌ها هستید.بیدی نـیـسـتـیـد كـه بـا هـر بـادی بـلـرزید.گرم،دوست‌داشتنی،باوفا و اجتماعی هستید و هر كدام از این صفات می‌تواند دلیلی برای خوب بودن شما باشد.انرژی نامحدودی دارید ولی انگیزه‌تان كم است.برای شما مشكل است كه فقط روی یك كار متمركز شوید. به شما پیشنهاد می‌گردد كه اجازه دهید مردم روی جدی شما را هم ببینند.همان‌طور كه چهره شاد شما را می‌بینند. در این صورت می‌خواهند كه همیشه با شما بـاشـنـد.بـه احـسـاسـات دیـگـران احـتـرام بگذارید.از این شاخه به آن شاخه نپرید و كاری را كه دوست دارید،انتخاب كنید و تا پایان آن را انجام دهید.

behnam5555 06-18-2014 08:53 PM

کوه با نخستین سنگ ها آغاز می شود
لبانت
به ظرافت شعر
شهوانی ترین بوسه ها را به شرمی چنان مبدل می کند
که
جاندار غار نشین از آن سود می جوید
تا به صورت انسان دراید

و گونه هایت

با دو شیار مّورب
که غرور ترا هدایت می کنند و
سرنوشت مرا
که شب را
تحمل کرده ام
بی آن که به انتظار صبح
مسلح بوده باشم،
و بکارتی سر بلند
را
از روسپیخانه های داد و ستد
سر به مهر باز آورده م

هرگز کسی این
گونه فجیع به کشتن خود برنخاست
که من به زندگی نشستم!

و چشمانت راز آتش
است

و عشقت پیروزی آدمی ست
هنگامی که به جنگ تقدیر می شتابد

و
آغوشت
اندک جائی برای زیستن
اندک جائی برای مردن
و گریز از شهر
که به
هزار انگشت
به وقاحت
پاکی آسمان را متهم می کند
کوه با نخستین سنگ ها
آغاز می شود
و انسان با نخستین درد

در من زندانی ستمگری بود
که به
آواز زنجیرش خو نمی کرد -
من با نخستین نگاه تو آغاز شدم

توفان ها
در
رقص عظیم تو
به شکوهمندی
نی لبکی می نوازند،
و ترانه رگ هایت
آفتاب
همیشه را طالع می کند

بگذار چنان از خواب بر ایم
که کوچه های شهر

حضور مرا دریابند
دستانت آشتی است
ودوستانی که یاری می دهند
تا
دشمنی
از یاد برده شود
پیشانیت ایینه ای بلند است
تابناک و بلند،
که
خواهران هفتگانه در آن می نگرند
تا به زیبایی خویش دست یابند

دو پرنده
بی طاقت در سینه ات آوازمی خوانند
تابستان از کدامین راه فرا خواهد رسید
تا
عطش
آب ها را گوارا تر کند؟

تا در آیینه پدیدار آئی
عمری دراز در آن
نگریستم
من برکه ها ودریا ها را گریستم
ای پری وار درقالب آدمی
که پیکرت
جزدر خلواره ناراستی نمی سوزد!
حضورت بهشتی است
که گریز از جهنم را توجیه می
کند،
دریائی که مرا در خود غرق می کند
تا از همه گناهان ودروغ
شسته شوم

وسپیده دم با دستهایت بیدارمی شود
احمد شاملو

behnam5555 06-18-2014 08:56 PM

گیاهان مفید برای سوء هاضمه انسان

۱- رازیانه ، تخم رازیانه
خاصیت درمانی این گیاه از زمان‌های قدیم مورد توجه بوده است. از برگ این گیاه
می‌توان به عنوان دم کرده استفاده کرد. این گیاه از ترکیبات اصلی داروهای مربوط به
سوء هاضمه است.
رازیانه حاوی ماده‌ای موسوم به “آنتول” است که در تحریک ترشحات معده و دستگاه
گوارش نقش دارد.
رازیانه همچنین حاوی اسید اسپارتیک است که به عنوان یک ماده ضد نفخ عمل می‌کند و
به همین خاطر برخی افراد عادت دارند که بعد از هر وعده غذا، دانه‌های رازیانه را
بجوند.

۲- نعنا
گیاه دیگری که برای مشکلات گوارشی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، نعنا است.
نعنا به عنوان درمانی موثر برای سوء هاضمه، سوزش سردل ، نفخ و درد معده و دستگاه
گوارش مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه مفید همچنین اشتها را تحریک می‌کند و در
درمان حالت تهوع و سردرد موثر است.

۳- زنجبیل
این گیاه از ۲۰۰۰ سال قبل تا کنون برای درمان کلیه اختلالات هضم مورد استفاده
بوده است. زنجبیل حاوی یک ماده فعال به نام “جینگرول” است که طعم گرم و تند این
چاشنی را ایجاد می‌کند و خواص تحریک کننده و درمانی دارد. این چاشنی با بهبود
عملکرد آنزیم‌های گوارشی به بهبود عملکرد سیستم هاضمه بدن کمک می‌کند.

۴- زردچوبه
زردچوبه برای درمان درد معده، اسهال، گاز‌های روده‌ای و نفخ معده بسیار مناسب
است.

۵- بادرنجبویه
این گیاه از خانواده نعنا است و از زمان‌های قدیم برای درمان استرس، بی‌خوابی،
کم‌اشتهایی و تسهیل در هضم غذا استفاده می‌شده است.

۶- برگ کنگر
این گیاه موجب تحریک کبد و صفرا می‌شود که این دو عضو به نوبه ی خود نقش موثری
در گوارش دارند.

۷- دارچین
دارچین به هضم مواد غذایی کمک می کند. سایر موارد مصرف این گیاه عبارتند از
درمان سردرد، التهابات پوستی، اضطراب و تهوع، اسهال ، دردهای قاعدگی و نفخ.

۸- فلفل هندی
کمی گیج کننده به نظر می‌رسد که یک چاشنی نتیجه عکس داشته باشد. تا آنجا که
تحقیقات نشان می‌دهد اغلب چاشنی‌جات موجب تحریک دستگاه گوارش می‌شوند، ولی فلفل
هندی موردی استثنا به نظر می‌رسد و بر عکس ادویه‌جات تند، نقش موثری در از بین بردن
نفخ، درد و حالت تهوع دارد.

behnam5555 06-18-2014 08:58 PM

کاریکلماتور
  • عشق:
وقتی تاریخ مصرف عشق به اتمام رسید، زندگی اش مسموم شد.
  • توان:
بعضی ها عددی نیستند؛ ما آن ها را به توان رسانده ایم.
  • معرکه:
وقتی کلاهتان پس معرکه باشد، تازه اول معرکه اید.
  • موی سپید:
حتی موهایم هم می دانند که پایان شب سیه سپید است.
  • قوزک:
آنقدر در خودم فرو رفتم که سر از قوزک پایم در آوردم.
  • قانون:
عدهای قانون را «پیاده» میکنند که خود «سوار» شوند.
  • آینده:
برای این که «آینده»اش را خراب کنند «حال»ش را گرفتند.
  • مخالفان رژیم:
آدمهای لاغر با «رژیم» مخالفند.
  • دریا:
زیباترین لب دنیا، لب دریاست.
  • عنکبوت:
بی صداترین تار را عنکبوت می نوازد.
  • قلم:
قلمی که مغز ندارد، حتما آبرویت را خواهد برد.
  • گرسنگی:
هیچ کس گرسنه نیست، همه روزی چند وعده گول می خورند.
  • فریاد:
نقاش لال، فریاد می کشید.
  • آزادی:
بعضی ها در ترافیک انقلابند و بعضی ها در مسیر آزادی.
  • هنر:
خیلی از معتادها تابلو هستند اما ارزش هنری ندارند.
  • قصاب ها:
قصاب ها آزادانه تر از روزنامه نگارها قلم می زنند.
  • ساعت:
ساعت لاشه ی زمان است که بر روی مچ سنگینی می کند.
  • سیاستمدار:
خیلی چیزها را زیر پا گذاشت؛ اما باز هم، همقد سیاستمداران نشد.
  • سواری:
همه چیز بر وفق مراد است و بعضی ها سوار بر خر مراد.
  • وصله:
بعضی ها خیاط نیستند؛ اما خوب وصله هایی به آدم می چسبانند.
  • وقت:
چون وقتمان خیلی کم بود، همه چیز بین ما زود تمام شد.
  • رویا:
من با رویا زندگی می کنم و رویا با دیگری.
  • یک پیکر:
به جز سیاستمدران، بنی آدم اعضای یک پیکرند.

behnam5555 06-18-2014 09:00 PM

شاخه گلی از گلستان
از گلستان سعدی:
فقیهی پدر را گفت: هیچ از این سخنان رنگین دلاویز متکلمان در من اثری نمی‌کند، به حکم آن که نمی‌بینم مرایشان را فعلی موافق گفتار.

تـــرک دنیــــا بـــه مــــردم آمـــوزنـــد
خــــویشتـــن سیـــــم و غلّــــه انــــدوزنـــد
عالمی را که گفت بــاشد و بــس
هـــــــر چـــه گـــویــــد، نگیـــرد انـــدر کـــس
عالــم، آن کس بــود کــه بــد نکنــد
نـــــه بگــــوید بـــــه خلــــق و خـــود نکنـــد

اتأمرون الناس بالبر و تنسون انفسکم
عالم که کامرانی و تن پروری کند او خویشتن گم است، که را رهبری کند
پدر گفت ای پسر به مجرد خیال باطل، نشاید روی از تربیت ناصحان بگردانیدن و علما را به ضلالت منسوب کردن، و در طلب عالم معصوم، از فواید علم محروم ماندن. همچو نابینایی که شبی در وحل افتاده بود و می‌گفت آخر یکی از مسلمانان چراغی فرا راه من دارید زنی فارجه بشنید و گفت تو که چراغ نبینی به چراغ چه بینی. همچنین مجلس وعظ چو کلبه بزّازست آنجا تا نقدی ندهی بضاعتی نستانی و اینجا تا ارادتی نیاری سعادتی نبری
گفت عــالم به گــــوش جــــان بشنـــو
ور نمــــانــــد بــــــه گفتنـــش کـــــردار
بــــاطل اســــت آن چــــه مــــدّعـــی گویــــد:
خفتـه را خفتـــه کی کنـــد بیــــدار
مــــــرد بــــــایـــد کـــــه گیـــرد انــــدر گــــوش،
ور نـــوشتـــه اســــت پنـــد بـــر دیـــوار
صــاحب دلی بــه مدرســـه آمــد ز خـــانقـــاه
بشکست عهد صحبت اهل طریق را
گفتـــم میـــان عـــالم و عــابد چـه فرق بـود،
تا اختیار کـــردی از آن، ایــــن فریـــق را؟
گفت: آن، گلیم خویش به در می‌برد ز موج،
وین، جهد می‌کند که بگیرد غـــریـق را

behnam5555 06-18-2014 09:03 PM

ََضرب المثلهايي از ديگر ملل
پروانه اغلب فراموش مي كند روزي كرم بوده است.(سوئدي)
توان ماهيگير وقت توفان معلوم مي شود.(ژاپني)
هيچ چيز خطرناك تر از دوست نادان نيست.(فرانسوي)
كلمه تير نيست ولي مي تواند دل را بشكافد.(بلغاري)
خالي ترين ظرفها بلندترين صداها را مي دهد.(آلماني)
موي سر احمق هيچگاه سفيد نمي شود.(لبناني)
اسراف نكن نيازمند خواهي شد.(انگليسي)
پيروزي يك قدم آن طرف تر از شكست است.(آمريكائي)
حسادت و حماقت هردو هم درجه هستند.(دانماركي)
دانستن سوار كاري كافي نيست بايد طرز افتادن را هم بلد باشي.(مكزيكي)
كسي كه غرور دارد حاضر است گم شود و راه را از ديگران نپرسد.(تازي)
قدر دو چيز فقط موقعي دانسته مي شود كه از دست مي دهيم.تندرستي و جواني.(تازي)
حقيقت و گل سرخ هر دو خار دارند.(اسپانيولي)
هيچ چيز آسان تر از فريب دادن يك فرد درستكار نيست.(اسپانيولي)
اگر مي خواهي زياد عمر كني در جواني پير شو.(اسپانيولي)

behnam5555 06-18-2014 09:05 PM

انسان برزخی

انسان جمع اضداد است. در نهاد او گرایش به خوبی و بدی هر دو هست. جلال الدین مولوی برای نشان دادن و فهم بهتر این موضوع در حوزه انسان شناسی با بهره گیری از قالب تمثیل که روش کار اوست در آثارش از جمله مثنوی شریف زیاد سخن رانده است. اما یکی از دقیق ترین آنها تمثیل بسیار دقیقی است که البته پیشتر در کتاب معارف پدر دانشمندش بهاء ولد آمده است و او در دفتر دوم آن را به نظم کشیده است. داستان از این قرار است که گویا گرگی و آهویی با هم جفت گیری می کنند مولودی که از آن حاصل می شود محل اختلاف خواهد بود که آیا گوشت وی حلال خواهد بود یا حرام؟ از فقیهی سؤال می شود. وی پاسخ می دهد که فتوایم مشروط است نه مطلق. کمی گوشت و کمی گیاه ببرید و در جلو دهانش قرار دهید اگر گوشت را خورد معلوم میشود که گرایش به گرگ دارد فلذا گوشتش حرام خواهد بود و چنانچه تمایل به خوردن گیاه داشت معلوم است که گرایش به آهو دارد و در نتیجه گوشتش حلال.
این مولود در واقع ما انسانها هستیم که ابتدا معلوم نیست چه ایم. بعدا در پروسه زندگی که قرار گرفتیم معلوم خواهد شد که دوزخی خواهیم بود یا بهشتی!
گرگ از آهو چو زاید کودکی *** هست در گرگیش آهو بی شکی

تو گیاه و استخوان پیشش بریز*** تا کدامین سو کند او گام،نیز

گر به سوی استخوان آید، سگ است* ور گیاه خواهد، یقین آهو رگ است
قهر و لطفی جفت شد با همدگر ***زاد از این هر دو جهانی خیر و شر

گام آهو را بگیر و رو معاف*** تا رسی از گام اهو تا به ناف ...
روان مولانا شاد باد که اینچنین فهم مطالب را برای ما خوانندگان اثرش ساده کرده است.

behnam5555 06-18-2014 09:06 PM

شعری از شاعر مهابادی خانم حسناگل خورشیدی
چند شب پیش اخبار از وضعیت بد کارگران معدن زغال سنگ حرف زد. از حقوق و مزایای بسیار کم و
بخور و نمیر. از وضعیت جسمانی شان که به خطر می افتد، از شرمندگی شان پیش روی زن و فرزند،از
نامطلوبی و نا امنی معدنی که هر آن امکان فروریختنش هست...جمله ی آن کارگر را که می گفت:
" اینجا رویمان سیاه است و در خانه هم پیش زن و بچه به نوعی دیگر روسیاه" آمد در شعرم...
رویت سفید کارگر ِ معدنِ زغال
کای می روی به پای خودت در سیاه چال
با آنکه زندگانی ِ تو غرق ظلمت است ،
بی آرزو نشسته ای اندر دلِ محال
خود با زغال روز و شبت را به سر بری
اما نکرده ای تو سیه کس ، که تا به حال!
گفتی:" که ام به معدن و هم خانه رو سیاه
من را چه حاصلست پس از رنجِ بی مثال"
روزی رسد زمان رهاییت ازین غبار
رویت سفید کارگر معدن زغال

behnam5555 06-18-2014 09:07 PM

سخنی از معارف سلطان ولد

در آدمی هردو صفت هست: آسمانی و زمینی. هر صفت که بر او آن غالب باشد او را بدان خوانند و آن مغلوب را که در اوست، چون اندک است و ضعیف، آن را اعتباری ننهند و به حساب نیارند. چنان که در نقره چون مس اندک باشد آن را نقره خوانند و قلب نگویند. و چون مس غالب باشد آن را نقره نگویند بلکه قدر او کم از پولی باشد؛ زیرا فرشته نشد که آسمانی باشد. و حیوان نیز نیست که بار کشد و منفعت انسانی گردد که اولئک کالانعام بل هم أضل. (مذبذبین بین ذلک لا الی هؤلاء و لا الی هؤلاء).
آورده اند که گرگی و آهویی با هم جفت شدند و از ایشان بچه ای پیدا شد. از مفتیی پرسیدند که این را گرگ گیریم یا آهو؟ اگر گرگش گیریم گوشتش مردار و حرام باشد و اگر آهوش گیریم حلال باشد. در تردد مانده ایم که این را از کدام گیریم، نامش چه نهیم؟ مفتی حاذق چنین فتوا داد که حکم مطلق نیست مفصل اس. دسته گیاه و استخوان ها پیش این بچه نهید اگر میل به استخوان کند گرگ است گوشتش حرام باشد؛ اگر میل بدان گیاه کند و خوردن آن، آهو باشد و گوشت او چون گوشت آهو حلال بود. همچنان حق تعالی آن جهان و این جهان و آسمان را با زمین آمیخت و جفت کرد؛ ما که بچگان این دوییم اگر میل به علم کنیم و قوت ما علم و حکمت باشد حلالی و آسمانی باشیم و اگر میل به خواب و خور و نعم و ملبوسات این جهانی کنیم حیوانی و زمینی باشیم. مقام ما اسفل السافلین بود نه اعل علیین.
(معارف سلطان ولد،ص ۱۵۳)

behnam5555 06-25-2014 01:22 PM

* در 15 سالگی آموختم كه مادران از همه بهتر می‌دانند، و گاهی اوقات پدران هم.

* در 20 سالگی یاد گرفتم كه كار خلاف فایده‌ای ندارد، حتی اگر با مهارت انجام شود.

* در 25 سالگی دانستم كه یك نوزاد، مادر را از داشتن یك روز هشت ساعته و پدر را از داشتن یك شب هشت ساعته، محروم می‌كند.

* در 30 سالگی پی بردم كه قدرت، جاذبه مرد است و جاذبه ، قدرت زن.

* در 35 سالگی متوجه شدم كه آینده چیزی نیست كه انسان به ارث ببرد؛ بلكه چیزی است كه خود می‌سازد.
* در 40 سالگی آموختم ك رمز خوشبخت زیستن، در آن نیست كه كاری را كه دوست داریم انجام دهیم؛ بلكه در این است كه كاری را كه انجام می‌دهیم دوست داشته باشیم.

* در 45 سالگی یاد گرفتم كه 10 درصد از زندگی چیزهایی است كه برای انسان اتفاق می‌افتد و 90 درصد آن است كه چگونه نسبت به آن واكنش نشان می‌دهند.

* در 50 سالگی پی بردم كه كتاب بهترین دوست انسان و پیروی كوركورانه بدترین دشمن وی است.

* در 55 سالگی پی بردم كه تصمیمات كوچك را باید با مغز گرفت و تصمیمات بزرگ را با قلب.

* در 60 سالگی متوجه شدم كه بدون عشق می‌توان ایثار كرد، اما بدون ایثار هرگز نمی توان عشق ورزید.

* در 65 سالگی آموختم كه انسان برای لذت بردن از عمری دراز، باید بعد از خوردن آنچه لازم است، آنچه را نیز كه میل دارد بخورد.

* در 70 سالگی یاد گرفتم كه زندگی مساله در اختیار داشتن كارت‌های خوب نیست؛ بلكه خوب بازی كردن با كارت‌های بد است.

* در 75 سالگی دانستم كه انسان تا وقتی فكر می‌كند نارس است، به رشد وكمال خود ادامه می‌دهد و به محض آن كه گمان كرد رسیده شده است، دچار آفت می‌شود.

* در 80 سالگی پی بردم كه دوست داشتن و مورد محبت قرار گرفتن بزرگ ترین لذت دنیا است.

* در 85 سالگی دریافتم كه همانا زندگی زیباست.

مارکز گارسیا

behnam5555 06-25-2014 01:31 PM

سخن بزرگان

به خاطر داشته باش در اوجي معين هيچ ابري وجود ندارد . اگر زندگيت ابريست بدان كه روحت آنقدرها كه بايد بالا نرفته است.(مارک فیشر)

زندگی کن و بگذار هر ممکنی پیش آید . بخوان، پایکوبی کن، فریاد بزن، گریه کن ،بخند، عشق بورز، مکاشفه کن، بپیوند، تنها بمان، به بازار شو و گاهی در کوهسار بیتوته کن، زندگی کوتاه است آن را سرشار بگذران تا آنجا که می توانی، و تلاش نکن که در برابر این نیاز مقاومت کنی. (اشو)

غيرممکن کلمه ای است که فقط در فرهنگ لغت احمقها يافت ميشود. (ناپلئون)

پول به عاقلان خدمت ميکند و بر احمقان حکومت. (ضرب المثل فرانسوی)

هرگز دنباله کسی نگرد که بتوانی با او زندگی کنی بلکه دنباله کسی باش که نتوانی بدون او زندگی کنی.

behnam5555 06-25-2014 01:34 PM

از نظر گاندي هفت موردي که بدون هفت مورد ديگر خطرناک هستند

1- ثروت، بدون زحمت
2- لذت، بدون وجدان
3- دانش، بدون شخصيت
4- تجارت، بدون اخلاق
5- علم، بدون انسانيت
6- عبادت، بدون ايثار
7- سياست، بدون شرافت

اين هفت مورد را گاندي تنها چند روز پيش از مرگش بر روي يک تکه کاغذ نوشت و به نوه اش داد. در نظر گرفتن اين موارد، بهترين راه جلوگيري از بروز خشونت در يک فرد و يا جامعه است.

behnam5555 06-25-2014 01:37 PM

از فقر تا شهرت

آنتونی رابینز، از فقر تا شهرت، موفق‌ترین مرد جهان

نام «آنتونی رابینز» برای بسیاری از ایرانیان، نامی آشناست. این شخص در ایالات‌متحده، کانادا و بسیاری از کشورهای اروپایی دارای شهرت فراوان است. او که تا چند سال پیش، در گم‌نامی و فقر می‌زیست، توانست در مدت کوتاهی خود را به ثروت، موفقیت و شهرت کم‌نظیری برساند و منشأ خدمات فرهنگی، آموزشی و درمانی ‌ارزنده‌ای گردد: انجام فعالیت‌های روان‌درمانی سریع و مؤثر، رفع انواع مشکلات فکری و روانی مانند ترس‌های واهی و بی‌مورد، ارائه‌ی سخنرانی‌های مفید و مؤثر در شهرهای گوناگون، اجرای برنامه‌های تلویزیونی، تشکیل اردوهای تابستانی آموزنده برای دانش‌آموزان مدارس، تشکیل سمینارهای مرتب و پرطرفدار به‌منظور تقویت روحیه و ایجاد انگیزه‌ی تلاش و کوشش‌های مثبت و سازنده در افراد و بسیاری از فعالیت‌های خیرخواهانه و مردمی دیگر.

«آنتونی رابینز» در سال 1961 در خانواده‌ای فقیر به‌دنیا آمد. پس از گرفتن دیپلم متوسطه، به کارهای گوناگونی روی‌آورد اما توفیق چندانی نیافت. در سن 22سالگی، در آپارتمان 40متری محقری، زندگی مجردی فقیرانه‌ای داشت و به گفته‌ی خودش، ناچار بود ظرف‌های غذای خود را در وان‌حمام بشوید. گذشته از گرفتاری‌های مالی، در اثر پرخوری و بدخوراکی، بیش از 120کیلوگرم وزن داشت و به‌علت چاقی، دچار تنبلی، بی‌حالی و خواب‌آلودگی شده ‌بود اما در عین فقر و فلاکت، رؤیاها و آرزوهای جاه‌طلبانه‌‌ای داشت و در عالم خیال، خود را در قصر زیبایی در ساحل دریا و نزدیک به جنگل سرسبزی مجسم می‌ساخت و برای خود، همسری شایسته، اتومبیلی‌گران‌قیمت و امکاناتی رؤیایی درنظر می‌گرفت. سرانجام مصمم شد با چاقی خود مبارزه کند و برای رسیدن به این هدف، به مطالعه‌ی چند کتاب پرداخت اما مطالب آن‌ها را ضدونقیض یافت و آن‌ها را دور انداخت. پس از آن برای کاهش وزن خود، راهی دیگر جست. به‌‌فکر افتاد فردی را که از هر جهت، سالم و دارای تناسب‌اندام باشد، پیدا کند و افکار، اعتقادات، رفتارها و نحوه‌ی تغذیه‌ی او را سرمشق خود قراردهد. این شیوه، مؤثر واقع‌شد و توانست در کم‌تر از 2ماه، بدون استفاده از رژیم غذایی و تنها با شیوه‌های روان‌شناسی و کنترل فکر و ذهن، حدود 15کیلوگرم از وزن خود را کم کند و با توجه به قامت بلند خود (حدود 2متر) تناسب ‌اندامش را به‌دست آورد.

موفقیتی که در زمینه‌ی کنترل وزن نصیب «آنتونی» شد، او را به اندیشه واداشت که شاید این شیوه را بتوان در هر زمان، هر جا، هر زمینه و در مورد هر کسی به‌کار گرفت. ابتدا معتقد شد که برای به‌دست آوردن و حفظ تناسب ‌اندام، در وهله‌ی اول باید افکار، تصورات و رفتارهای فردی را که از نظر وزن متناسب است، دریابیم. ببینیم آن فرد چه می‌‌خورد، چه‌اندازه می‌خورد و چگونه می‌خورد. سپس او را سرمشق قرار دهیم و به ‌همان نتیجه برسیم. پس از آن معتقد شد که ساختمان مغز و اعصاب انسان‌ها، کم‌وبیش به ‌هم شبیه می‌باشد پس اگر کسی در نقطه‌ای از دنیا توانسته است کاری بزرگ را به انجام برساند، من هم که دارای مغز و اعصاب مشابه او هستم، می‌توانم عیناً همان کار را انجام دهم و به همان نتیجه برسم، به شرط آن‌که از همان راهی که او رفته، بروم و طرز تفکر و رفتارم، شبیه او باشد. او این طرز تلقی را مورد عمل قرارداد و به دیگران نیز توصیه کرد و نتایج را بررسی نمود و به ‌درستیِ این عقیده ایمان یافت. در این هنگام، به مطالعه‌ی عمیق کتاب‌های روان‌شناسی و شرکت در کلاس‌های استادان این علم پرداخت و با فنون تازه‌ای ازقبیل «برنامه‌ریزی عصبی– کلامی» و «روش‌های انجام بهینه‌ی کارها» آشنا گردید و چون این شیوه‌ها را در مورد خود و دیگران به‌کار گرفت و به ‌نتایج چشم‌گیری نائل شد، به‌تدریج توجه افراد بسیاری به‌سوی او جلب گردید.

در سال 1984 شیوه‌های تازه‌ی روان‌شناسی را بر روی تعدادی از قهرمانان ورزشی مورد آزمایش قرارداد و آثار آن، در بازی‌های المپیک 1984 نمایان گردید. پس از آن، ارتش آمريكا از او برای تدريس روش‌های جديد يادگيری به نظاميان، دعوت كرد. «رابینز» ضمن اجرای اين طرح، متوجه نقايص آموزشی ارتش در زمينه‌ی تيراندازی گرديد و مدعی شد كه می‌تواند زمان برنامه‌های آموزشی مزبور را به نصف کاهش دهد. او نه‌تنها توانست مدت اين دوره را به كمتر از نصف برساند، بلكه درصد قبولي شركت‌كنندگان را كه تا آن زمان به‌طور متوسط 70درصد بود، به 100درصد افزايش داد. قابل توجه اين‌كه خود او تيراندازی نمی‌دانست و از اسلحه و جنگ تنفر داشت و آن‌چه مايه‌ی توفيق او شد، اطلاعات عميق روان‌شناسی، لحن نافذ و احاطه بر اصول آموزش و نحوه‌ی يادگيری بود.

«رابینز» سمینارها و سخنرانی‌های متعددی را در شهرهای مختلف برگزار کرد و برنامه‌های آموزشی فراوانی را برای خردسالان، بزرگسالان، معلولان و عقب‌افتادگان ذهنی ترتیب‌داد. او با شیوه‌های روان‌درمانی خاص خود، افراد زیادی را از چنگال یأس‌‌ها، افسردگی‌ها و ترس‌های بی‌مورد (مانند ترس از تاریکی، جمعیت، ارتفاع، مرگ و...) نجات داد، به شهرها و کشورهای متعدد مسافرت کرد و مورد مشورت افرادی از طبقات مختلف ازقبیل رؤسای جمهوری، مدیران و صاحبان‌‌ صنایع واقع شد.

«رابينز» در سال 1986، در حالی كه بيش از 25 سال نداشت، حاصل انديشه‌ها و تجربه‌های عملی خود را در كتابی به نام «به‌سوی كاميابی» به رشته‌ی تحرير درآورد و در آن، رازهای موفقيت خود و بسياری از افراد موفق را آشكار ساخت. اين كتاب در سال 1987، عنوان پرفروش‌ترين كتاب را به خود اختصاص داد.

در سال 1991 كتاب ديگری را به‌نام «به‌سوی كاميابی2» (نيروی عظيم درون را فعال كنيد) روانه‌ی بازار نمود. اين كتاب نيز مانند كتاب قبلی، به‌عنوان پرفروش‌ترين كتاب سال انتخاب شد.

از کتاب‌های دیگر «آنتونی رابینز» می‌توان به: «تفکر خود را تغيير دهيد تا زندگی شما تغيير کند»، «365گام تا موفقیت (دو جلدی)»، «مهارت در بازی زندگی»، «افکار بزرگ»، «نتایجی بزرگ»، «قدرت شگرف‌بودن»، «توان بی‌پایان»، «تکنیک‌های ساده برای کنترل زندگی» و... اشاره کرد.
«تونی» زندگی بسیار فوق‌العاده‌ای دارد. او به ‌‌تمام دنیا سفر می‌کند و موفقیت را به مردم آموزش می‌دهد! موفقیت «تونی» تنها به درآمد او بسنده نمی‌شود، بلکه پدری خوب،‌ همسری عاشق، دوستی صمیمی، مربی شخصی و هم‌چنین حامی افراد نیازمند و روحیه‌بخش انسان‌ها نیز هست. به‌همان اندازه که «تونی» از انجام همه‌ی این کارها احساس خوشحالی می‌کند، بر او فشار و خستگی نیز وارد می‌شود. «تونی» در مدت یک‌سال، بیش از 85 روز برای 50هزار نفر سمینار برگزار می‌کند و بیش از یک‌صد روز در هواپیما به‌سر می‌برد! به‌علاوه مشاوره‌های مستقل برای شرکت‌ها و تیم‌های ورزشی انجام می‌دهد و به ملاقات‌های شغلی خودش نیز می‌پردازد. هم‌چنین شرکت را اداره‌می‌کند و درضمن سرپرستی یک عده داوطلب را برای تأمین تغذیه‌ی 15‌هزار خانواده در یک‌صد شهر کانادا و آمریکا به‌عهده دارد. فروش نوارهای «تونی» بیش از نوارهای موسیقی مشهورترین خواننده‌‌ها بوده است. تاکنون 25میلیون نوار کاست از «تونی» در سراسر جهان به‌فروش رسیده است. قدرت تأثیرگذاری او بر مخاطبان، غیرقابل توصیف می‌باشد. او بهترین بازاریاب و فروشنده در جهان است و قصد دارد در دنیا تغییر ایجاد کند.

برگ سبزهایی از سخنان رابینز:

- اگر می‌خواهید شاهد زیبایی‌های اطراف‌تان باشید، فقط کافی‌ست سرعت‌تان را کم کنید و گل‌های رز اطراف‌تان را ببویید.

- اگر عشق بورزی، به تو عشق می‌ورزند.
- به آنان که رازت را می‌گویی، آزادی خود را می‌فروشی.
- اگر به تو دوستی کردند، به‌خاطر بسپار و اگر به کسی دوستی کردی، فراموش کن.
- خدا به کسی کمک می‌کند که به خودش کمک کرده باشد.
- در هنگام مشکلات، نگویید که مشکل دارم بلکه بگویید: «مشکل، من خدای بزرگی دارم.»
- اگر نمی‌توانی خورشید باشی، دست‌کم ستاره باش.
- کلمه‌ها برای ساختن درست شده‌اند نه برای نابود کردن، پس حرف‌های سازنده بگو نه حرف‌های تخریب‌کننده و نابودکننده.

- با سه قدم زیر، تغییرات پایدار پدید آورید:

قدم اول: معیارهای خود را بالا ببرید.
قدم دوم: عقاید زيان‌آور را تغییر دهید.
قدم سوم: شیوه‌ی معمول کار را عوض کنید.

منبع سیمرغ

behnam5555 06-25-2014 01:39 PM

لبخند بهانه ای است بر ای زندگی ...

هر وقت دلمان گرفت به یاد خنده های کودکی کمی بخندیم.لبخند بهانه ای است بر ای زندگی لحظه هایت سرشار از این بهانه.

behnam5555 06-25-2014 01:40 PM

بهترین لحظات زندگی از نگاه چارلی چاپلین!

To fall in love
عاشق شدن

To laugh until it hurts your stomach
آنقدر بخندی که دلت درد بگیره

To find mails by the thousands when you return from a vacation
بعد از اینکه از مسافرت برگشتی ببینی هزار تا نامه داری

To go for a vacation to some pretty place
برای مسافرت به یک جای خوشگل بری

To listen to your favorite song in the radio.
به آهنگ مورد علاقت از رادیو گوش بدی

To go to bed and to listen while it rains outside
به رختخواب بری و به صدای بارش بارون گوش بدی

To leave the Shower and find that the towel is warm
از حموم که اومدی بیرون ببینی حو له ات گرمه !

To clear your last exam
آخرین امتحانت رو پاس کنی

To receive a call from someone, you don't see a lot, but you want to
کسی که معمولا زیاد نمی‌بینیش ولی دلت می‌خواد ببینیش بهت تلفن کنه

To find money in a pant that you haven't used since last year
توی شلواری که تو سال گذشته ازش استفاده نمی‌کردی پول پیدا کنی

To laugh at yourself looking at mirror, making faces
برای خودت تو آینه شکلک در بیاری و بهش بخندی !!!

Calls at midnight that last for hours.
تلفن نیمه شب داشته باشی که ساعتها هم طول بکشه

To laugh without a reason
بدون دلیل بخندی

To accidentally hear somebody say something good about you
بطور تصادفی بشنوی که یک نفر داره از شما تعریف می‌کنه

To wake up and realize it is still possible to sleep for a couple of hours
از خواب پاشی و ببینی که چند ساعت دیگه هم می‌تونی بخوابی !

To hear a song that makes you remember a special person
آهنگی رو گوش کنی که شخص خاصی رو به یاد شما می‌یاره

To be part of a team
عضو یک تیم باشی

To watch the sunset from the hill top
از بالای تپه به غروب خورشید نگاه کنی

To make new friends
دوستای جدید پیدا کنی

To feel butterflies! In the stomach every time that you see that person
وقتی "اونو" میبینی دلت هری بریزه پایین !

To pass time with your best friends
لحظات خوبی رو با دوستانت سپری کنی

To see people that you like, feeling happy
کسانی رو که دوستشون داری رو خوشحال ببینی

See an old friend again and to feel that the things have not changed
یه دوست قدیمی رو دوباره ببینید و ببینید که فرقی نکرده

To take an evening walk along the beach
عصر که شد کنار ساحل قدم بزنی

To have somebody tell you that he/she loves you
یکی رو داشته باشی که بدونید دوستت داره

remembering stupid things done with stupid friends. To laugh .......laugh. ........and laugh
یادت بیاد که دوستای احمقت چه کارهای احمقانه ای کردند و بخندی و بخندی و ....... باز هم بخندی

These are the best moments of life
اینها بهترین لحظه‌های زندگی هستند

Let us learn to cherish them
قدرشون روبدونیم

"Life is not a problem to be solved, but a gift to be enjoyed"
زندگی یک هدیه است که باید ازش لذت برد نه مشکلی که باید حلش کرد

behnam5555 06-25-2014 01:43 PM

حقایق زیبای زندگی

هيچ کس نميتواند بازگردد و شروعي جديد را رقم بزند اما هر کسي ميتواند شروع کند و پاياني خوش را بسازد.
  • افرادي که بيشترين وقت خود را صرف زندگي ديگران ميکنند (مشاوره، راهنمايي و ...)، از رسيدن به زندگي خود باز ميمانند.
  • کساني که ميگويند "من نبايد اين راز را فاش کنم اما فقط به تو ميگويم" دقيقا راز شما را نيز به همين صورت براي ديگران بازگو مينمايند.
  • گفتن حقيقت مهم است؛ اين مهم نيست که ما راست ميگوييم و ديگران اشتباه ميکنند.
  • هيچ هدفي بدون طي کردن مسير و راه آن دست يافتني نيست.
  • کساني که سر خود را مانند کبک در برف فرو ميبرند در واقع لگد ديگران را به جان ميخرند.
  • آنچه که در ظاهر هر شخص ميبينيم، به ندرت دقيقا همان چيزي است که آن شخص واقعا هست.
  • جرات و شهامت اين نيست که روبروي شير بايستيم بلکه اين است که بفهميم چطور ميتوان از شر او جان سالم بدر برد.
  • ما از همان اول پدر و مادر زاده نشدهايم، بلکه بايد بياموزيم که چطور ميتوان پدر و مادر بود.
  • کلماتي که بر زبان جاري ميگردند، قدرت خود را از ما گرفتهاند زیرا از خود هيچ قدرتي ندارند.
  • افراد خردمند در سکوت به سر ميبرند تا بيش از هر چيز صداي تمناي خود را بشنوند.
  • فرشته ها به زمين نميآيند تا ببينند ما چه ميکنيم بلکه ميآيند تا به ما بگويند چه کار بهتر است انجام دهيم.
  • هيچ چيز مانند ارتباط و وابستگي با ديگران، با تمام وجود، به درد انسان نميخورد.
  • در واقع ما هيچچ چيز را کنترل نميکنيم مگر رفتار و کردار و تصميمات خودمان.
  • هيچ کس نميتواند ما را شاد کند جز خودمان. (اگر بخواهيم)
  • اين يک اشتباه بزرگ است اگر از تجربيات خود درس نگيريم.
  • من هيچ چيز نميدانم، به من بياموزيد؛ من هيچ چيز نميشنوم، به من بگوييد؛ من هيچ چيز نخواهم ديد، به من نشان دهيد زیرا ما با هم پيروزيم.
  • پشيماني از آن دسته چيزهايي است که ما به اشتباه آن را انتخاب ميکنيم.
  • آنچه در قلب خود ميپرورانيم، همان است که در زندگي ان دنيا در دستان خود داريم.
  • تنها به اين دليل که بذري را که کاشته ايم نميبينيم، نمي توانيم بگوييم چيزي از اينجا بيرون نميآيد.
  • جنسيت واقعي وجود ندارد. هر کسي قسمتي از روحيات جنس مخالف را در خود دارد.
  • تجربيات شما، تجربيات شما هستند؛ شخصيت شما نيستند.
  • فرض کردنها از تنبلي ما در جستجوي حقيقت سرچشمه ميگيرند.
  • هيچ کس به طور کامل بيطرف نيست.
  • خانواده ما تنها جايي نيست که ما در ان متولد شدهايم؛ گاهي يک دست باز و رويي گشاده نيز ما را متولد ميکند.
  • شما هميشه راه درست را نميپيماييد.
  • فروتني و تواضع، در واقع توانايي پذيرفتن خطاست.
  • توانايي يک مرد آن چيزي نيست که در جيبش دارد، بلکه آن است که بر دوشش دارد.
  • اگر شما يک قدم مثبت برداريد، کائنات 100 قدم به سمت شما ميآيند.
  • اگر ميخواهيد بديها سرتان نيايد، نخواهيد سر ديگران آيد.
  • اگر ميخواهيد با حقيقت سر و کار نداشته باشيد، هميشه در خيالات خود گم هستيد.
  • فخرفروشي لباسي است که فقط تن احمقان ميشود.
  • کسي که از همه بيشتر ميداند، معمولا همان کسي است که کمتر حرف ميزند.
  • هر کسي سزاوار ارزشمند شدن و معشوق ديگران بودن است.
  • هيچ کس جواب نهايي را به شما نخواهد داد، مگر خودتان.
  • شما تنها با ابزاري که داريد ميتوانيد عمل کنيد، پس به دنبال ابزار جديد وقت خود را تلف نکنيد.
  • اگر خطاهاي خود را خطا در نظر نگيريم، آنگاه با هر خطا راهي اشتباه را کشف کردهايم.
  • اين انسانها هستند که به زندگي معنا ميدهند و نه اشياء.
  • هميشه سوالاتي هستند که جوابشان ناپيداست و بزودي جوابشان پيدا خواهد شد.
  • در حال حاضر نه آينده وجود دارد و نه گذشته، زندگي جاريست.
  • اگر بخواهيد، اسکلت هميشه در کنج کمد منتظر شماست تا شما را بخورد.
  • وقتي صحبت ميکنيم، صداي هيچ کس را نميشنويم.
  • والدين نبايد کوچکترها را در برابر تصميمات زندگي مسئول بدانند.
  • اينکه پدران ما چه کاره بودهاند مهم نيست، مهم اين است که ما چه خواهيم کرد و چه خواهيم شد.
  • اگر فکر ميکنيد که بايد همين الآن بگوييد، پس بگوييد و اگر مي دانيد که بايد کاري را الآن انجام دهيد، پس انجام دهيد.
  • هر تغييري نياز به حرکت دارد.
  • کمک ديگران به معناي انجام تمام و کمال کار ما نيست.
  • اينطور نيست که هر کسي شما را دوست بدارد ولي شما ميتوانيد هر کسي را دوست داشته باشيد.
  • اگر کاري را هميشه براي کسي انجام داديد، او هرگز آن کار را ياد نخواهد گرفت.
  • هيچ چيز بيشتر از خنده مسري و واگيردار نيست.
  • بهترين هديهاي که ميتوان به ديگران داد، وقت و صبر خودمان است.
  • زيبايي محض با چشم قابل مشاهده نيست، بلکه با فکر و دل ديده ميشود.
  • هر کسي بذر کمال را در وجودش دارا ميباشد، اما کمتر کسي ميتواند آنرا پرورش دهد.
  • تنها راه پايان دادن به مشاجرهها، پيدا کردن يک راه حل است.
  • هر عملي که انجام ميدهيم و هر حرفي که ميگوييم به ما باز ميگردد اما نه به گونهاي که انتظارش را داشتيم.
  • اگر يک پله از نردبان شکست، با کمي زحمت پا را بايد بالاتر گذاشت.
  • هرگز کلمات ناگفته را در اتاق دربسته محبوس نکنيد.
  • هرکس بيش از آنچه خود را ميشناسد است.
  • از هر چه بترسيم اسيرش ميشويم.
  • نيازمندترين انسانها حريصترين آنهاست.
  • آنچنان خيال کنيد که گويا تا ابد زندهايد و انچنان عمل کنيد که گويا امروز ميميريد.
  • بخنديد همچنانکه نفس ميکشيد و دوست داشته باشيد همچنانکه زندگي ميکنيد.
  • هيچ کس نميتواند بازگردد و شروعي جديد را رقم بزند اما هر کسي ميتواند شروع کند و پاياني خوش را بسازد.
  • مهمترين چيزها در زندگي چيزي نيستند که قابل لمس باشند.
  • زيباترين عکسها در اتاقهاي تاريک ظاهر ميشوند؛ پس هر موقع در قسمتي تاريک از زندگي قرار گرفتي بدان که طبيعت ميخواهد تصويري زيبا از تو بسازد.
  • برف سنگيني باريد؛ درختي شکست، درختي زيباتر شد.
  • زندگي مانند بازي حکم است، مهم نيست که دست خوبي نداشته باشيم، مهم اين است که يار خوبي داشته باشيم.
  • از کوتهي ماست که ديوار بلند است.
  • از شيشه جلو به زندگي نگاه کنيد نه از آينه رو به عقب.
  • به خاطر ترساندن موش خانهات را آتش نزن.
  • هنر زندگي کردن، هنر نقاشي کردن بدون پاک کردن است.
  • بهترين لذت زندگي انجام دادن عملي است که ديگران ميگويند نميتوانيم.
  • هر روز از زندگي معجزه است. من روزم را هدر نميدهم. من قدر معجزات را ميدانم.
  • آرام بنشين. تقلا نکن. بهار ميآيد و سبزهها رشد ميکنند.
  • اينکه چه ميانديشيم، چه ميدانيم و به چه اعتقاد داريم مهم نيست. مهم اين است که چه ميکنيم.
  • از زندگي هر انچه لياقتش را داريم به ما ميرسد نه آنچه آرزويش را داريم.
  • از آنجا که زندگي آينه وجود ماست، فقط با تغيير ما تغيير ميکند.
  • ساعتي که خراب است، در هر روز دوبار زمان را درست نشان ميدهد.
  • هرگاه در زندگي خانهاي از يخ ساختي، بر آب شدنش گريه نکن.
  • براي انسانهاي بزرگ چون بر اين باورند که : يا راهي خواهم يافت يا راهي خواهم ساخت.
  • آرزوهايت را يک جا يادداشت کن و يکي يکي از خدا و کائنات بخواه. خدا و کائنات يادشان نميرود اما تو يادت خواهد رفت آنچه را که امروز داري، آرزوي ديروزت بوده است.
  • برگ در انتهاي زوال ميافتد و ميوه در انتهاي کمال. بنگر که چون برگي زردي يا سيبي سرخ؟
  • اگرنتوانستي کسي را ببخشي از بزرگي گناه او نيست، از کوچکي دل توست.
  • به کسي که در جستجوي حقيقت است ايمان آور و به کسي که حق را يافته است شک کن.
  • ما آمدهايم تا با زندگي کردن قيمت پيدا کنيم نه به هر قيمتي زندگي کنيم.
  • هر کس چراي زندگي را يافت با هر چگونهاي خواهد ساخت.
  • سخن نيک را از گوينده آن بگيريد هر چند خود بدان عمل نکند.
  • ناتوانترين مردم کسي است که نتواند دوستي پيدا کند و ناتوانتر از او کسي است که دوستان خود را از دست بدهد.
  • چون عقل کامل گردد، سخن گفتن کمتر شود.
  • صبحگاهان به جستجوي روزي درآييد که برکت و موفقيت در صبح زود نهفته است.
  • به بار نشستن هر کار نيازمند 1000 روز صبر است.
  • راز موفقيت در اين است که با طبيعت و کائنات هماهنگ باشيم و در مسير موجهاي زندگي لذت ببريم.
  • موفقيت يک مسير است و نه هدف.
  • موفقيت بيشترين و بهترين استفاده از آن چيزي است که هم اکنون داريم.
  • شکست موفقيت است، اگر از آن درس بگيريم.
  • موفقيت اين نيست که هرگز اشتباه نکنيم بلکه اين است که يک اشتباه را دوبار مرتکب نشويم.
  • موفقيت دستيابي به آن چيزي است که ميخواهيم و شادماني خواستن آن چيزي است که بدست ميآوريم.
  • موفقيت توانايي پرش از شکستي بر شکستي ديگر است بدون اينکه خسته شويم.
  • من ميدانم که تمام هستي براي من خلق شده. پس نگران نيستم و تمام هستي را يار و ياور خود ميبينم.
  • بازي زندگي بازي بومرنگهاست. مراقب بومرنگ خود باشيم که به کدام طرف پرتاب ميشود.
  • تفکر مثبت اساس هر موفقيت است.

behnam5555 06-25-2014 01:46 PM

نکات مهم برای غذا خوردن در محل کار

امروزه بسیاری از افراد برای چندین بار در هفته غذای خود را پشت میز کارشان میل می کنند. ولی در هر حال میز کارتان مکان مناسبی برای غذا خوردن نیست و غذا خوردن سر میز کار و جلوی کامپیوتر مشکلاتی را به همراه دارد. لذا در این مقاله ابتدا به دلایل اینکه چرا نباید پشت میز کار غذا بخورید می پردازیم، و سپس از آنجا که بسیاری از افراد گزینه دیگری ندارند و مجبور هستند غذایشان را پشت میز کارشان میل کنند در ادامه مطلب نکاتی را برای چگونگی تغذیه سالم تر در محیط کار و پشت میز کار بیان می داریم.
عوارض غذا خوردن پشت میز کار:
یکی از بزرگترین عوارض غذا خوردن پشت میز کار آن است که نمی توانید بر روی غذای مصرفی خودتان تمرکز و توجه کافی داشته باشید. وقتی شما به جای تمرکز بر غذای مصرفی تان سرگرم فرستادن ایمیل و پاسخ به تلفن و مرتب کردن اوراق باشید ممکن است ناخواسته پرخوری کنید در واقع صرف غذا پشت میز کار، باعث عدم تمرکز بر میزان غذای مصرفی در شما می باشد. وقتی شما در پشت میز کار نشسته اید این احتمال زیاد است که چند کار را با هم انجام دهید و به مقدار غذای مصرفی تان توجه کافی نداشته باشید. در واقع غذا خوردن پشت میز کار به این معناست که شما به جای نشستن پشت کامپیوتر برای 8 ساعت در روز ، در واقع برای 9 ساعت در روز این کار را می کنید.
غذا خوردن پشت میز کار از بلند شدن از سر جایتان و فاصله گرفتن از دفتر کار و یا محل کارتان جلوگیری می نماید ولی شما برای بهبود پمپاژ قلب و جریان خونتان نیازمند قدری استراحت و حرکت هستید. لذا زمان صرف ناهار بسیار مهم است و این فرصت را به شما می دهد که این استراحت را در روز تجربه نمایید. ولی اگر شما پشت میز کارتان باقی بمانید این فرصت را از خود می گیرید.
به غیر از عوارض مذکور، غذا خوردن پشت میز کار یک مکان مناسب روزانه برای رشد باکتری ها و میکروب ها را فراهم می کند. در ضمن اگر از جمله افرادی هستید که وسط غذا خوردنتان به دلیل کار از جای خود بلند می شوید و برای مثال نیم ساعت از خوردن ناهار باز می مانید و مجددا باز می گردید و به دلیل پر مشغله بودن صرف ناهارتان مدت زیادی طول می کشد پس جای نگرانی هایی از بابت درجه حرارت و ایمنی و رشد میکروب در غذایتان وجود دارد. به عبارت دیگر در درجه حرارت اتاق بسیاری از غذاها می توانند محیط مناسبی برای رشد باکتری ها گردند.
میز غذایی که محل خوردن غذاها و خوراکی ها می باشد می تواند بسیار آلوده باشد و در واقع صرف غذا و خوراکی پشت میز کار به ویژه وقتی که نظافت و تمیز کردن منظم میز کار رعایت نشود می تواند میز را به یک کافه تریا برای باکتری ها مبدل کند. وقتی همزمان با صرف غذا کار کنید گوشی تلفن شما و صفحه کلید کامپیوتر و موس و همه ابزار های شما آلوده خواهند شد. برای آزمایش کردن میزان آلودگی میز کارتان صفحه کلید (کی برد) را بعد از صرف غذا برعکس کنید و نگاه کنید که چقدر خرده نان و خرده غذا از آن بیرون می ریزد هر چقدر که ریزش خرده غذاها بیشتر باشد یعنی شما در آلوده کردن میز کارتان موفق تر بوده اید.

نکاتی برای غذا خوردن سالم تر در پشت میز کار:

اگر علی رغم همه توضیحات فوق الذکر، بازهم می خواهید غذایتان را پشت میز کارتان میل کنید و در واقع چاره دیگری ندارید. در اینجا راهکارهایی را برای تغذیه سالم در پشت میز کار بیان می داریم:

1- در هنگام غذا خوردن چشمتان به ظرف غذا و غذایی که می خورید باشد
و وقتی که پشت میز کار غذا می خورید حواستان به غذایی که در دهان می گذارید باشد و اجازه ندهید که به خاطر اینکه حواستان معطوف یک ایمیل و یا یک مورد کاری است بیش از حد غذا بخورید . برای غذای ناهار باید یک وعده غذایی با حجم متعادل را مصرف نمایید ولی نه در حدی که احساس سیری بیش از حد و رخوت بعد از صرف غذا را داشته باشید.
2- ناهارتان را خودتان از منزل بیاورید و از غذاهای پرکالری و فست فود اجتناب کنید.
در واقع ناهار فرصت خوبی است برای اینکه غذاهای سالم بخورید لذا با خود غذاهای سالم و سبک و سالاد ( مثل سالاد مرغ و سبزیجات) و آجیل و... بیاورید. اگر با خود غذاهای سالم حاوی سبزیجات را بیاورید مواد مغذی مهم از جمله پروتئین و فیبر را دریافت می نمایید. از مصرف ناهار های گران قیمت و پر حجم و پرکالری و پر چرب که مواد مغذی چندانی هم ندارند پرهیز نمایید. برای حفظ ایمنی غذا از ظروف مخصوص غذا که غذا را خنک نگه می دارند برای حمل غذا استفاده کنید و سپس آن را به یخچال موجود در محل کارتان منتقل نمایید و اجازه ندهید منتقل کردن غذایتان به یخچال بیش از 2 ساعت به طول انجامد.
3- هر زمان که فرصت داشتید به قدم زدن و پیاده روی بپردازید.
ما به طور ژنتیکی برای حرکت خلق شده ایم نه سکون، بنابراین صرف غذا پشت میز کار در جایی که روز طولانی ای را بدین منوال در پیش رو دارید ایده خوبی نیست. اگر مجبور هستید که پشت میزتان غذایتان را صرف کنید به دنبال راهکارهایی برای حرکت در بقیه اوقات روزتان باشید. سعی کنید در مسیر برگشت به خانه قدری پیاده روی داشته باشید. بهتر است برای پیشگیری از یک الگوی زندگی ساکن و بدون حرکت در هنگام بیدار شدن از خواب و یا در اواخر روز قدری پیاده روی و ورزش داشته باشید.
4- میز کار خود را تمیز و ضد عفونی کنید.
روزی یکبار تمیز کردن میز کارتان با مواد ضد عفونی کننده کافی است. پاک کردن میز تنها با دستمال کاغذی فایده چندانی ندارد و در از بین بردن آلودگی ها موثر نیست. از تمیز بودن تلفن و کامپیوتر و موس و صفحه کلیدتان اطمینان حاصل کنید و از لمس کردن آنها در هنگام صرف غذا اجتناب کنید. همچنین برای جلوگیری از آلوده شدن غذایتان نظافت دستانتان را رعایت کنید و شست و شوی دست ها قبل از غذا را انجام دهید و همچنین یک ضد عفونی کننده برای دست را همیشه در کشوی محل کارتان داشته باشید.
5- می توانید در هنگام صرف غذا بر روی میز کارتان از یک روکش یا رومیزی کوچک استفاده کنید
که مانعی خواهند بود بین میکروبها و غذای شما.
6- غذایتان را به همراه یک دوست یا همکار صرف نمایید
تا فرصتی را برای استراحت و تجدید روحیه و تعامل با همکاران به خود بدهید.
7- غذا خوردن پشت میز کار را تبدیل به یک عادت برای خود نکنید.
برخی مواقع برای شما میسر است که غذایتان را پشت میز کارتان نخورید ولی چون تبدیل به عادت شده است ناخواسته پشت میز کار غذا می خورید (حتی گاهی در منزل خودتان!) و این رفتار غلط تبدیل به یکی از عادت های روزمره تان می گردد. لذا هر زمان که برایتان میسر شد غذایتان را در آرامش و مکان مناسب تر میل کنید.

behnam5555 06-25-2014 01:48 PM

فقر

«گویند: عارفی چون این سخن شنید که دو نعمت است که سپاس داشته نشده است: سلامتی و امنیت، گفت: این دو، سومی نیز دارند که ناسپاس مانده است؛ چه سلامتی و امنیت را گاه، سپاس دارند. به او گفتند: آن چیست؟ گفت: فقر و آن، نعمتی است که بر منعمانش پوشیده مانده است؛ جز آنان که خدایشان نگاه داشته است».

behnam5555 06-25-2014 01:49 PM

ازدواج

«زنی به امام باقر علیه السلام عرض کرد: من تصمیم دارم هرگز ازدواج نکنم. حضرت پرسید: چرا؟ گفت: برای رسیدن به فضیلت و کمال! حضرت فرمود: از تصمیمت برگرد. اگر ترک ازدواج فضیلتی داشت، حضرت زهرا علیهاالسلام به درک این فضیلت از تو شایسته تر بود. چنین نیست که احدی در فضیلتی بر وی پیشی گیرد».

behnam5555 06-25-2014 01:50 PM

تواضع

«حکیمی را گفتند: گفت کدام حقیقت روا نیست؟ گفت: آنکه مرد از نیکی های خود بگوید».

behnam5555 06-25-2014 01:58 PM

اطلاعات عمومی

طول (Length)
واحدهای كاربردی طول عبارتند از متر ، پا ، اینچ و مایل كه یكای طول در سیستم SI متر است، از پا بیشتر برای ارتفاع از سطح زمین استفاده می شود، اینج هم كه در اندازه گیری صفحات تلویزیون و مانیتور رایج است و مایل در بسیاری از كشورها به جای كیلومتر استفاده می شود(مثلا فاصله ی بین دو شهر و …).واحد دیگری به نام یارد (Yard) نیز برای مسافت به كار می رود كه تقریبا برابر متر است.

- هر اینچ برابر 2.54 سانتی متر است » 1inches= 2.54 centimeter
- هر فوت(پا) برابر 30.5 سانتی متر است » 1feet = 30.5 centimeter
- هر مایل برابر 1.6 كیلومتر است » 1mile = 1.6 kilometer
- هر یارد برابر 91.44 سانتی متر است » 1Yard = 91.44centimeter
چند مثال: وقتی هواپیمایی در ارتفاع 2500 پایی حركت می كند ارتفاع آن تقریبا معادل 762 متر است.
اگر فاصله ی بین دو شهر 300 مایل باشد فاصله آن دو شهر تقریبا معادل 483 كیلومتر است.
قطر یك تلویزیون 21 اینچی تقریبا معادل 53.5 سانتی متر(حدود نیم متر) است.

* وزن (Weight)

وزن نیز دارای واحدهای متفاوتی است از جمله كیلوگرم و گرم، اونس(Ounce)، پوند(Pound)، تن(Tonne) و … است. البته واحدهایی مثل سیر و مثقال نیز در كشورمان وجود دارد كه برای مواد ارزشمند مثل زعفران، طلا و… كاربرد دارد. گرم و كیلوگرم رایج ترین واحدهای اندازه گیری اند، اونس بیشتر در مورد وزن طلا(در جهان) به كار می رود.

- هر مثقال برابر 4.7 گرم است » 1 مثقال=4.7 گرم
-هر سیر برابر 75 گرم است » 1 سیر=75 گرم
- هر اونس برابر 28.35 گرم است » 1ounce = 28.35grams
- هر پوند برابر 453.56 گرم است » 1pound = 453.56grams
- هر تن برابر 1000 كیلوگرم است » 1tonne = 1000Kilograms
چند مثال: وقتی گفته می شود هر اونس طلا در بازار جهانی به فلان قیمت فروش رفت یعنی هر 28.35 گرم طلا.
وقتی گفته می شود یك ماشین 12 تن وزن دارد یعنی وزن آن معادل 12000 كیلوگرم است.
اگر شما به بازار بروید و 2 مثقال زعفران خریداری كنید وزن زعفران معادل 9.4 گرم است.
اگر شما 2 سیر دارچین(یك ماده گیاهی) خریداری كنید وزن دارچین معادل 150 گرم است.

* حجم(Volume)

برای حجم واحد هایی از جمله گالن(بشكه)، لیتر، سی سی ، سانتی متر مكعب و… به كار می رود. حتما شنیده اید كه گالن بیشتر برای خرید و فروش نفت در بازار جهانی به كار می رود، لیتر كاربردهای زیادی دارد و از جمله ی آن در مورد بنزین و … است.

- هر گالن( = Gallon) برابر 3.78 لیتر است » 1gallon = 3.78 liter
تبصره: دو نوع واحد گالن داریم یكی آمریكایی (US Gallons) و دیگری انگلیسی(UK Gallons) آنچه كه در بالا گفته شد گالن آمریكایی است كه رواج بیشتری دارد.( هر گالن انگلیسی معادل 4.55 لیتر است.)
- هر بشكه معادل 42 گالن است يا به عبارتي هر بشكه معادل 159 ليتر است.
- هر لیتر معادل 1000 سانتی متر مكعب است » 1Litre = 100 Cm3
- سی سی ، میلی لیتر و سانتی متر مكعب معادل هم هستند » CC = Mililiter = Cm3
چند مثال: وقتی گفته می شود هر بشكه نفت خام دریای شمال در بازار جهانی فلان قدر دلار به فروش رفت منظور همان 3.78 (تقریبا 4 ) لیتر است.
روی بطری نوشابه ی یك نفره نوشته شده 250 سی سی می توانیم بگوییم 250 میلی لیتر یا 250 سانتی متر مكعب.

* سرعت (Speed)

برای سرعت واحد های متفاوتی وجود دارد كه رایج ترین آن كیلومتر بر ساعت(Km/h) است، در فیزیك از یكای دیگری بیشتر استفاده می شود كه متر بر ثانیه است(m/s) كه واحد بین المللی SI نیز هست و یكای دیگری كه در كشورهای اروپایی و آمریكا رایج است مایل بر ساعت است.

- هر مایل بر ساعت معادل 1.6 كیلومتر بر ساعت است » 1Mile/Hour = 1.6Kilometer/Hour
- هر متر بر ثانیه معادل 3.6 كیلومتر بر ساعت است » 1Meter/Second = 3.6Kilometer/Hour
یك مثال: وقتی گفته می شود اتومبیلی با سرعت 100 مایل بر ساعت در حركت است سرعت آن معادل 160 كیلومتر بر ساعت است.

* قدرت (Power)

برای قدرت دو واحد كاربردی داریم یكی كیلو وات(Kilowatt) و دیگری اسب بخار(Horsepower) كه اسب بخار بیشتر در مورد قدرت موتور اتوموبیل به كار می رود.

- هر اسب بخار معادل 0.735 كیلووات است » 1Horsepower = 0.735Kilowatts
یك مثال: وقتی گفته می شود قدرت موتور فلان اتوموبیل 3000 اسب بخار است قدرت آن معادل 2206.5 كیلووات است.

واحدهای اندازه گیری طول

اینچ/پا/فوت/مایل/میکرون/یارد/گره/ذراع/دسی مترقیاس طول وهر گره برابر 5/6 سانتی متر می باشد
گره ؛ متر
ذرع ؛هر ذرع برابر با16 گره و هر ذرع 104 سانتی متر می باشد
گز ؛ واحد طول که ذرع هم گفته می شود و هر گز برابر با 16 گره و104 سانتی متر می باشد
ذراع ؛ واحد قدیم برای طول که به اندازه از آرنج تا سر انگشتان مرد بوده است
مایل یا میلMille مقیاس طول که اندازه آن مختلف است مایل انگلیسی 1609 متر ؛ مایل دریایی1852 متر ؛ در عربی میل به معنی مسافتی با اندازه مد بصر (بالا آمدن آب دریا)در روی زمین یا 4 هزارذراع گفته می شود.
مترMetre مقیاس طول که مطابق 14 گره وربع از ذرع ایرانی و برابربا 100 سانتی متر .
کیلو متر Kilometre برابر با1000 متر می باشد .
میلی متر Millimetre برابر با یک هزارم متر .
میکرون Micrion مقیاس بسیا ر کوچکی است برای اندازه گیری اشیاء گوچک یک هزارم میلیمتر اینچ Inch واحد مقیاس طول برابر 54/2 سانتی متر ( مقیاس طول در انگلستان می باشد )
فوت Foot (پا)واحد اندازه گیری طول معادل 48/30 سانتی متر یا 12 اینچ ؛ پنجاه فوت تقریبأ15 ذرع است
یارد Yard مقیاس طول برای اندازه گیری پارچه ؛ در انگستان وآمریکای شما لی معادل 36 اینچ یا ۹۲ سانتی متر یا ۱۴ گره می باشد .
پا ؛ مقیاس طول برابر 48/30 سانتی متر می باشد
دسی متر Decimetre ده یک متر ؛ یک دهم متر
نگا:فوت:پا ؛ معدل 48/30سانتی متر می باشد
فرسنگ یا فرسخ مقیاس مسافرت قریب 6 کیلو متر معادل 3 میل یا 12000 ذراع می باشد .
سانتی متر یعنی سانتی + متر سانتی centi جزئی که در اول کلمه در می آید وتقسیم واحدی را بصد می رساند ؛ یک صدم از هرواحدی مثل سانتی متر یعنی یک صدم از متر.
واحد اندازه گیری طول سانتی متر است وما واحدهای دیگری نیز داریم که برای اندازه گیری طول از قدیم مورد استفاده قرار می گرفته که هم اکنون در اقصی نقاط میهن پهناور عزیزمان ایران نیزمورد استفاده قرار می گیرد .

behnam5555 06-25-2014 02:02 PM

واحد شمارش

1-واحد شمارش انسان و شتر : نفر
2 - واحد شمارش کفش و جوراب : جفت
3 - واحد شمارش سیگار : نخ
4 - واحد شمارش صابون : قالب
5 - واحد شمارش تخم مرغ : دانه
6 - واحد شمارش گواهینامه : فقره
7 - واحد شمارش درب و پنجره : عدد
8 - واحد شمارش مغازه، خانه و باغ : باب
9 - واحد شمارش قاشق، چنگال، رختخواب : دست
10 - واحد شمارش درخت : اصله
11 - واحد شمارش پتو ، فرش : تخته
12 - واحد شمارش پارچه : توپ
13 - واحد شمارش تفنگ : قبضه
14 -واحد شمارش کاغذ : بند
15 - واحد شمارش مجله و کتاب : جلد
16 -واحد شمارش هواپیما و کشتی : فروند
17 - واحد شمارش سگ و پلنگ : قلّاده
18 - واحد شمارش گل و آهن آلات : شاخه
19 - واحد شمارش دایره، جهت، زاویه : درجه
20 - واحد شمارش چک بانکی : فقره
21 - واحد شمارش ماشین آلات، خودرو (اتومبیل)، تلویزیون و یخچال : دستگاه
22 - واحد شمارش گوسفند و گاو : رأس
23 - واحد شمارش پنبه : عدل
24 -واحد شمارش حمام : واحد
25 - واحد شمارش نان : قرص
26 - واحد شمارش قنات و چاه : رشته
27 - واحد شمارش عکس : قطعه
28 - واحد شمارش فیلم عکاسی و لاستیک : حلقه
29 - واحد اندازه گیری سرما و گرما : سانتی گراد
30 - واحد اندازه گیری راه : کیلومتر
31 - واحد اندازه گیری حجم آب : مترمکعب
32 - واحد اندازه گیری بنزین، نفت و گازوئیل : لیتر
33 - واحد اندازه گیری سرعت و جهت وزش باد : بادنگار
34 - واحد اندازه گیری سرعت باد : بادسنج
35 - واحد اندازه گیری زمین : متر

behnam5555 06-25-2014 02:06 PM

اختراعات و مخترعین آنها و سال اختراع

آبکاری برقی :............... اسپنسر................ انگلیسی........... بسال 1838
آبکاری فلزات :.................. بروک ناتلی............. ایتالیایی..... .. بسال 1805
آسانسور کامل :................ اویتس................... آمریکایی......... بسال 1852
آلومینیم :................ هال...................... آمریکایی................ بسال 1886
آنتن بی سیم :............... لوف..................... انگلیسی........... بسال 1859
آیینه :........................ ماروی.................. ایتالیایی.............. . بسال 1601
اتم(شکافتن اتم) :............. لرد و ترود................ انگلیسی....... بسال 1904
اتومبیل بخار :............ رابرت.................... آمریکایی.............. بسال 1889
اتومبیل با استارت :............ کترنیک.................. آمریکایی........ بسال 1911
اتومبیل :..................... دایملر................... آلمانی................. بسال 1899
اتومبیل گازویلی :................ دایلمر.................... آلمانی.......... بسال 1887
اتومبیل برقی :................. موریس.................. آمریکایی.......... بسال 1892
اتومبیل بنزینی :............... هنری فورد............. آمریکایی......... بسال 1896
اتومبیل کامل :.................. کروپ.................... آلمانی........... بسال 1894
اتوبوس برقی :................. واندیل.................. آمریکایی.......... بسال 1884
اره ی موتوری :................... بیو بری................ انگلیسی....... بسال 1808
اژدر با پروانه :.................. وایت هود............... انگلیسی........ بسال 1868
ازدر ساده :.................. بوشنل................. آمریکایی............. بسال 1876
اژدر هدایت شونده :............ برتان.....................انگلیسی..... .... بسال 1876
استارت آسانسور :.............لاثورن................. .. آمریکایی........ بسال 1922
اسپکتروسکوپ(تجزیه نور)................ شف............. آلمانی......... بسال 1859
اسپکتروسکوپ :........ بونسون................. آلمانی................... بسال 1895
اسپکتروسکوپ :............... لاثورن................... آمریکایی.......... بسال 1822
استروسکوپ :................. لانیناک.................. آمریکایی.......... بسال 1875
استروبیوسکوپ :............... اسپامپ فر............. آتریشی.......... بسال 1833
اشعه ایکس :................... رننگتن.................... آلمانی......... بسال 1895
الکتروموتور :................... ادوارد.................... آمریکایی........... بسال 1939
الکتروموتور :................. الکساندرسون............... آلمانی.......... بسال 1939
باروت بی دود :................ فلارتی................... آمریکایی.......... بسال 1921
بالون :................. مونگولفیه................... فرانسوی................ بسال 1883
برق :....................... توماس ادیسون......... آمریکایی.............. بسال 1882
برقگیر :.................... فرانکلین................. آمریکایی............... بسال 1752
بلنگو :.................... رایس کلارک............. آمریکایی................ بسال 1924
بمب :................... اتریگه................... سوئدی..................... بسال 1902
بمب کامل :................... تیت..................... آمریکایی............. بسال 1916
بمب اتم :....................... اینشتاین.............. آلمانی................ بسال 1942
بنزین تجزیه شده :.............. برتون.................... آمریکایی........ بسال 1923
بنزین :........................ میچلی................. آمریکایی................ بسال 1922
قدیمیترین اختراع دنیا :
منجنیق:...........دونودمب رگ..........آلمانی......... ...سال 1400

behnam5555 06-25-2014 02:12 PM

بسم الله الرحمن الرحيم
والعصر ان الانسان لفي خسر (قسم به زمانه، همه انسانها در زيان هستند)
تاريخچه تقويم*
محمد معيني

انسان از زمان ظهورش بر روي زمين با تغييرات دائمي آب وهوايي زمين روبه رو و براي ادامه حيات ناچار به مبارزه بود، لذا با حوادث تلخ و شيريني که برايش ظهور مي کرد مايل بود آنها را بي کم و کاست در خاطر نگه دارد و به عنوان تجربه براي بهبود آينده خود راه مناسبي بيابد، اما گذر ايام که با توالي شب و روز همراه بود به مرور گرد فراموشي برآن خاطرات مي پاشيد.
با اين همه انسان اوليه کوششهاي فراواني براي ثبت حوادث مهم نموده و به دنبال يافتن راه حلي براي شناخت بهتر محيط اطراف خود برآمد و با دقت فراوان ابزارهاي ابتدايي براي اندازه گيري زمان ابداع نمود و گردش ماه وخورشيد و چرخش افلاک را زيرنظر گرفت و حالتهاي مختلف آن را بررسي کرد و بالأخره موفق شد يک دوره کامل (سال) را با واحد شبانه روز و سپس ماه و بعد هفته و فصل را محاسبه و اين فرمول را کشف کند : سال= 365 روز= 12 ماه= 4 فصل. البته نبايد اين نکته را فراموش کرد که پيدايش تمدنهاي اوليه در مناطق معتدل بود و چهار فصل مورد نظر قرار گرفت و حال آنکه مناطق قطبي داراي دو فصل مي باشند. از فرمول مزبور تقويمي ابداع و آماده ثبت شد، فقط مبدأ، آغاز نياز بود که ثبت حوادث در جاي خود محفوظ باشد.
تاريخ حيات بشري با حوادث مهم فراواني همراه است، هر قوم و ملتي بر حسب اهميت آن، آغازي را براي گاهشماري در نظر گرفتند.عموما ً مبدأ تقويمها هبوط آدم، طوفان نوح، هجرت پيامبران مانند موسي (ع) و عيسي (ع) و هجرت پيامبر اسلام (ص) و يا ظهور و سلطنت يک پادشاه در نظر گرفته مي شد. حوادث طبيعي نيز گاهي اوقات مدنظر قرار مي گرفت: (سيل، زلزله... ) اين ابداعات و ابتکارات به نسلهاي بعدي منتقل شد و کم وبيش همه اقوام و ملل آن را پذيرفتند و اجرا کردند. به مرور با پيشرفت علوم و فنون هرکدام از ملل متمدنه بر حسب نيازهاي خود از تقويم استفاده مي کردند که مشهورترين آنها به هفت ملت مهم باستاني مربوط بود، تقويمهاي امروزي نيز متأثر ازآنهاست.

تقويمهاي مشهور عبارتند از:

تقويم بابلي، قبطي (مصري)، فارس قديم (هخامنش، اشکاني، ساساني)، يوناني (اسکندري، المپيک)، رومي (يولياني)، مسيحي (گريگوري)، تقويم يهودي، هندي و ترکان (12 حيواني).
رمز دقيق بودن تقويمهاي موجود در تعريف سال نهفته است. براي پي بردن به دقت تقويمهاي موجود تعريف اجمالي هر يک، ازسال و ماه لازم مي نمايد: سال عبارت است از مقياسي جهت درک زمان که مقدار آن تقريبا ً با مدت حرکت زمين به دور خورشيد برابر است.
سال انواع مختلف دارد:

1 . سال حقيقي يا شمسي: عبارت است از دو عبور متوالي حرکت ظاهري خورشيد از اعتدال ربيعي که مدت آن برابربا 365 روز5 ساعت و 48 دقيقه و49 ثانيه. دراين سير ظاهري، خورشيد از بروج دوازده گانه عبور مي کند. بروج دوازده گانه داراي اسامي عربي1 و فارسي2 است.
2 . سال نجومي: عبارت است از دو عبور متوالي زمين از يک نقطۀ آسمان که مدت آن 365 روز6 ساعت 9 دقيقه 9 ثانيه.
3 . سال انحرافي: عبارت است از دو عبور متوالي زمين از نزديکترين وضع آن نسبت به خورشيد (حضيض) که مدت آن تقريبا ً 365 شبانه روز و کسري است.
4 . سال قمري: عبارت است از گردش يک دور ماه به دور زمين؛ طول اين گردش، مساوي ست با دوازده ماه هلالي، مدت آن برابر با 354 شبانه روز شمسي .
5 . سال عرفي: مدت آن تقريبا ً نزديک به سال شمسي حقيقي است.
و آن بر دو گونه است: الف: سال عرفي عادي داراي 365 شبانه روز.
ب: سال عرفي کبيسه داراي 366 شبانه روز.
6 . سال نوري: عبارت از مقدار مسافتي است که نور با سرعت معادل 300 هزارکيلومتر در ثانيه، طول مدت يک سال طي مي کند.

تقويم جلالي ايران

تقويم مزبور حاصل کوشش دانشمندان ايران دوره اسلامي است و در واقع يک گاهشمار ايراني و اسلامي مي باشد؛ علت تدوين آن چنين است که در اواخر دوران ساسانيان کبيسه کردن سال به فراموشي سپرده شد و به همين جهت طي گذشت صدها سال نوروز با اول بهار (ابتداي سال طبيعي) مطابقت نداشت، لذا خواجه نظام الملک درصدد اصلاح آن برآمد و جمعي از منجمين از جمله عمرخيام تقويم فوق را اصلاح کردند و سال به چهار فصول تقسيم و آغاز آن با اول بهار مطابق شد. يعني سال جلالي هميشه مطابق با سال حقيقي است. اين تقويم به اعتراف دانشمدان بين تقويمهاي جهان دقيق ترين گاهشماري است که تا کنون بشر تدوين کرده بر خلاف سالهاي تقويم مسيحي که هر ده هزار سال قريب سه روز با سال حقيقي اختلاف پيدا مي کند.
سالهاي کبيسه در تقويم جلالي (تقويم کنوني ايران) ثابت نيست و کبيسه کردن مطابق رصد هرسال صورت مي گيرد. معمولا ًهرچهار سال يک بار، و بعد از 28سال 5 سال اجرا مي شود. تقويم فعلي ايران بر پايه تقويم جلالي است با مبدأ هجري شمسي، که به موجب قانون مورخ 11فروردين 1304هجري شمسي (1343هجري قمري) برقرار گرديد، شش ماه سال هر يک داراي 31 شبانه روز و پنج ماه ديگر 30 شبانه روز واسفند در حال عادي 29شبانه روز و در سالهاي کبيسه 30روز است.

تقويم هجري قمري

اين تقويم ديني ممالک اسلامي است. مبدأ آن هجرت پيامبر اسلام (ص) از مکه به مدينه است؛ با اينکه واقعه هجرت هشتم ماه ربيع الاول صورت گرفت ولي در زمان خلافت عمر، اول ماه محرم را مبدأ سال هجري قمري قرار دادند که مطابق است با روز جمعه شانزدهم ژانويه 622 ميلادي. تاريخ هجري قمري مبتني بر مدتي است که کره ماه يک بار به دور زمين مي گردد. مدت آن تقريبا ً 27 روز8 ساعت جمعا ً 354 يا 355 شبانه روز است. دوازده ماه آن به ترتيب از محرم آغاز و به ذي قعده ختم مي شود.3
ايرانيان از زمان باستان علاوه بر ماههاي قمري از ماههاي شمسي نيز استفاده مي کردند. با اين فرق که قبل از ظهور اسلام مبدأ گوناگوني داشتند و از سلطنت پادشاهان تقويم خود را آغاز مي کردند. در دوران اسلامي مبدأ هجرت پيامبر اسلام مبدأ تاريخ قرار گرفت. و تقويم فعلي جمهوري اسلامي بر مبناي هجري شمسي و هجري قمري است.

گاهشماري 12 حيواني (ترکي، اويغوري، مغول)4

اين تقويم در بين ترکان آسياي مرکزي از زمانهاي قديم معمول بوده از زمان ايلخانان مغول در ايران رواج پيدا کرد. علت رواجش اين بود که در دوران اسلامي تقويم سرزمينهاي اسلامي هجري شمسي بوده، لذا جمع آوري ماليات گاهي اوقات قبل از برداشت محصول انجام مي شد به خصوص اينکه زارعان از اين نکته شکايت مي کردند که آنها در يک سال دوبار ماليات مي دهند. به دستور غازان دستور تنظيم يک تقويم مناسب مالياتي صادر شد. اگر چه مبدأ آن هجرت پيامبر اسلام (ص) بود وقتي محاسبه سال براساس گردش انتقالي خورشيد محاسبه مي شد براساس يک دوره دوازده ساله تنظيم شد. اين تقويم با نوع چيني و مغولي آن فرق دارد، در واقع مي توان آن را تقويم دوازده حيواني ايراني ناميد چرا که آغاز آن روز اول (نوروز) جلالي و پايان سال همان پايان سال جلالي است يعني کاملا ًمطابق با تقويم جلالي است. هرسال به ترتيب به نام يکي ازحيوانات دوازده گانه ناميده مي شود.

تقويم رومي

مبدأ آن احداث شهر روم سال 736 ق.م و آغاز سال، 25 مارس است. در اين تقويم سال 304 شبانه روز (10 ماه) تقسيم، يعني دو ماه ناديده گرفته مي شد.5 اين اختلاف در زمان يوليوس قيصر روم 26 ق.م به سه ماه رسيد. در همين زمان تقويم شمسي مصري(قبطي) جايگزين تقويم قبلي شده و سال برابر 365 روز 6 ساعت محاسبه شد. بعد از گذشت 1600 سال (زمان پاپ گريگوري) اختلاف آن که نزديک به 10 روز مي شد، نياز به اصلاح داشت. (يعني هر سال حدود 12 دقيقه اضافه داشت) با اين نوع محاسبه هر سال مقدار 11 دقيقه و 11 ثانيه به طول آنها اضافه شده و در طول 1600 سال آن مقدار اضافه اختلافش به 10 روز رسيد. اسامي ماههاي رومي از کانون ثاني معادل ژانويه ميلادي شروع مي شود. 6

تقويم گريگوري

چون مدت سال مداري 365 روز 5 ساعت 48 دقيقه و49 ثانيه است در تقويم قيصري (يوناني) 365 روز 6 ساعت حساب مي شد در هر سال 11 دقيقه بيشتر محاسبه نمي شد. اين مقدار بعد از چهار سال حدود سه روز و در سال 1582 ميلادي به 10 روز بالغ شده و اشکالاتي درمراسم ديني مسيحيان به وجود آورد. پاپ گريگوري سيزدهم براي از بين بردن اين اختلاف فرمان داد روز پنجم اکتبر سال 1582 ميلادي را پانزدهمين روز ماه مذکور حساب کنند1و براي اصلاح تقويم قيصري مقرر گرديد در هر چهارصد سال سه کبيسه را حذف کنند.
اسامي ماهها در تقويم گريگوري اقتباس از اسامي تقويم يوناني مي باشد با اين اختلاف که در تقويم قيصري (يوناني) که آن را سبک قديم مي خوانند آغاز سال 25 مارس و در تقويم گريگوري که به سبک جديد معروف مي باشد اول سال اول ژانويه است.
اصلاح گريگوري را اکثر کشورهاي پيرو کاتوليک بلافاصله پذيرفتند. انگلستان و مستعمرات آن نيز در 1752 و در روسيه از سال 1918مورد قبول واقع شد. اسامي ماهها با جزئي اختلاف همان يوناني با تطبيق ماههاي هجري شمسي به شرح زير است :

ژانويه داراي 31 روز مطابق با 11 ديماه
فوريه داراي 28 روز يا 29 شبانه روز مطابق 12 بهمن
مارس داراي 31 شبانه روز مطابق با 10 اسفند
اوريل داراي 30 شبانه روز مطابق با 12 فروردين
مه داراي 31 شبانه روز مطابق 11 اردي بهشت
ژوئن داراي 30 شبانه روز مطابق 11 خرداد
ژوئيه داراي 31 شبانه روز مطابق 10 تير
اوت داراي 31 شبانه روز مطابق 10 مرداد
سپتامبر داراي 30 شبانه روز مطابق 10 شهريور
اکتبر داراي 31 شبانه روز مطابق 9 مهر
نوامبر داراي 30 شبانه روز مطابق 10 آبان
دسامبر داراي 31 شبانه روز مطابق 10 آذر

* . اين مختصر مروري است بر تاريخچۀ تقويم. جهت تفصيل بيشتر به منابع زير رجوع کنيد: بيست مقاله تقي زاده، تاريخ ِ تاريخ ايران از دکتر رضا عبداللهي، ايرانشهر نشريه شماره 22 ملي يونسکو در ايران، ج1.

1 . اسامي بروج دوازده گانه (اثني عشريه) در زبان عربي در شعر زير آمده است:

برجها ديديم که ز مشرق برآوردند سر جمله در تسبيح و در تهليل حي لايموت
چون حمل، چون ثور چون جوزا سرطان و اسد سنبله ميزان و عقرب قوس و جدي و دلو وحوت

2 . اسامي ماههاي فارسي نيز در قطعه اي چيني آمده است:

ز فروردين چو بگذشتي مه اردي بهشت آيد سپس خرداد و تير آنگه چو مردادت همي بايد.
پس از شهريور و مهر و اَبان و آذر و دي دان که بر بهمن جز اسفندار مذ ماهي نيفزايد

3 . به جهت سهولت يادگيري اسامي و ترتيب ماهها در دو بيت شعر آمده است:

ز محرم چو گذشتي بر سر ماه صفر دو ربيع و دو جمادي ز پي يکديگر
رجب است از پي و شعبان رمضان و شوال بعد ذي حجه و ذي قعده چنين است خبر.

4 . اسامي سالها به زبان ايغوري به نام حيوانات در قطعه شعري جمع شده است:

سيچقان و اود و بارس و پس توشقان لوي ئيل
بعد ئيلان يونت باشد بعد آنها قوي ئيل

پيچي ئيل از سالها نهم بود در نز ترک
پس تخاقوي است پس ايت و پس تنگوزئيل

و ترجمه فارسي آن:

موش و بقر و پلنگ و خرگوش شمار
زان چار چو بگذري نهنگ آيد و مار

آنگاه به اسب و گوسفند است حساب
حمدونه و مرغ و سگ و خوک آخر کار

5 . اين نکته بيانگر اين حقيقت علمي است که بين ملت رومي علم نجوم و رصد و محاسبه جايي ندارد، اين در حالي است که برخي از اقوام ، مثل مصريها، بابليان، ايرانيان و در آخر يونانيان به شدت مشغول رصد و محاسبه گردش سيارات و شناسايي کرات ديگرو يافتن محاسبه طول و عرض جغرافيايي بودند و بالاخره با محاسبه تغيير و تبديل و اقتباس از ملل ديگر تقويم خود را اصلاح کردند.

6 . اسامي ماههاي رومي در قطعه شعر گونه زیر آمده است:

دوتشرين و دو کانون و پس آنگه
شباط و آزر و نسيان ايار است.

حزيران و تموز و آب و ايلول
نگه دارش که ازمن يادگار است.

behnam5555 06-25-2014 02:21 PM

ضحاک در شاهنامه فردوسی

چکیدهٔ گزارش شاهنامه
:

دوران ضحاک هزارسال بود. رفته رفته خردمندی و راستی نهان گشت و خرافات و گزند آشکارا. شهرناز و ارنواز (دختران جمشید) را به نزد ضحاک بردند. در آن زمان هرشب دو مرد را می‌گرفتند و از مغز سرآنان خوارک برای ماران ضحاک فراهم می‌آوردند. روزی دو تن بنامهای ارمایل و گرمایل چاره اندیشیدند تا به آشپزخانه ضحاک راه یابند تا روزی یک نفر که خونشان را می‌ریزند، رها سازند. چون دژخیمان دو مرد جوان را برای کشتن آورده وبرزمین افکندند، یکی را کشتند ومغزش را با مغزسرگوسفند آمیخته و به دیگری گفتند که در کوه و بیابان پنهان شود. بدین سان هرماه سی جوان را آزاد میساختند و چندین بُــز و میش بدیشان دادند تا راه دشتها را پیش گیرند. به گزارش شاهنامه اکنون کـُـــردان از آن نژادند.

داستان ضحاک با پدرش:

ضحاک فرزند امیری نیک سرشت و دادگر به نام مرداس بود. اهریمن که در جهان جز فتنه و آشوب کاری نداشت کمر به گمراه کردن ضحاک جوان بست. پس خود را به شکل مردی نیک خواه و آراسته درآورد و نزد ضحاک رفت و سر در گوش او گذاشت و سخنهای نغز و فریبنده گفت. ضحاک فریفته او شد. آنگاه اهریمن گفت:«ای ضحاک، می‌خواهم رازی با تو درمیان بگذارم. اما باید سوگند بخوری که این راز را با کسی نگویی.» ضحاک سوگند خورد.
اهریمن چون بی بیم (مطمئن) شد گفت:«چرا باید تا چون تو جوانی هست پدر پیرت پادشاهی کند؟ چرا سستی می‌کنی؟ پدرت را از میان بردار و خود پادشاه شو. همه کاخ و گنج و سپاه از آن تو خواهد شد.» ضحاک که جوانی تهی مغز بود دلش از راه به در رفت و در کشتن پدر با اهریمن یار شد. اما نمی‌دانست چگونه پدر را نابود کند. اهریمن گفت:«اندوهگین مباش چاره این کار با من است.» مرداس باغی دلکش داشت. هر روز بامداد از خواب برمی‌خواست و پیش از دمیدن آفتاب در آن به نیایش می‌پرداخت. اهریمن بر سر راه او چاهی کند و روی آن را با شاخ و برگ پوشانید. روز دیگر مرداس نگون بخت که برای نیایش می‌رفت در چاه افتاد و کشته شد و ضحاک ناسپاس بر تخت شاهی نشست.

فریب اهریمن:

چون ضحاک پادشاه شد، اهریمن خود را به صورت جوانی خردمند و سخنگو آراست و نزد ضحاک رفت و گفت:«من مردی هنرمندم و هنرم ساختن خورشها و غذاهای شاهانه‌است.»
ضحاک ساختن غذا و آراستن سفره را به او واگذاشت. اهریمن سفره بسیار رنگینی با خورشهای گوناگون و گوارا از پرندگان و چهارپایان، آماده کرد. ضحاک خشنود شد. روز دیگرسفره رنگین تری فراهم کرد و همچنین هر روز غذای بهتری می‌ساخت.
روز چهارم ضحاک شکم پرور چنان شاد شد که رو به جوان کرد و گفت:«هر چه آرزو داری از من بخواه.» اهریمن که جویای این زمان بود گفت:«شاها، دل من از مهر تو لبریز است و جز شادی تو چیزی نمی‌خواهم. تنها یک آرزو دارم و آن اینکه اجازه دهی دو کتف تو را از راه بندگی ببوسم.» ضحاک اجازه داد. اهریمن لب بر دو کتف شاه نهاد و ناگاه از روی زمین ناپدید شد.

روییدن مار بر دوش ضحاک:

بر جای بوسهٔ لبان اهریمن، بر دو کتف ضحاک دو مار سیاه روئید. مارها را از بن بریدند، اما به جای آنها بی درنگ دو مار دیگر روئید. ضحاک پریشان شد و در پی چاره افتاد. پزشکان هر چه کوشیدند سودمند نیافتاد.
وقتی همه پزشکان درماندند اهریمن خود را به شکل پزشکی ماهر درآورد و نزد ضحاک رفت و گفت:«بریدن ماران سودی ندارد. داروی این درد مغز سر انسان است. برای آنکه ماران آرام باشند و گزندی نرسانند چاره آنست که هر روز دو تن را بکشند و از مغز سر آنها برای ماران خورش بسازند. شاید از این راه سرانجام، ماران بمیرند.»
اهریمن که با آدمیان و آسودگی آنان دشمن بود، می‌خواست از این راه همه مردم را به کشتن دهد و تخمهٔ آدمیان را براندازد.

behnam5555 06-25-2014 02:28 PM

شکلات
تحقیقات دانشمندان کانادایی نشان می دهد افرادی که در طول هفته شکلات مصرف می کنند کمتر در معرض خطر سکته و مرگ ناشی از سکته قرار خواهند داشت.

مطالعه بر روی 50 هزار داوطلب نشان داد افرادی که در طول هفته شکلات مصرف می کنند 22 درصد کمتر از دیگر افراد در معرض خطر سکته قرار دارند و افردی که دچار این اختلال شده اند اما در مصرف شکلات تردیدی به خود راه نمی دهند 46 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند.

محققان دانشگاه تورنتو دلیل این پدیده را وجود مقادیر زیادی آنتی اکسید فلاوانوید در شکلات می دانند. به گفته آنها مطالعات بیشتری نیاز است تا تعیین شود آیا شکلات بر روی کاهش احتمال سکته تاثیر دارد یا افراد سالم بیشتر به مصرف شکلات گرایش نشان می دهند.

محققان دریافتند از میان 44 هزار و 489 نفر از داوطلبان حاضر در مطالعه کسانی که در هفته شکلات مصرف می کردند 22 درصد کمتر از افرادی که شکلات نمی خورند در معرض سکته قرار دارند. مطالعه ای دیگر نشان داد هزار و 169 نفر که در هفته 50 گرم شکلات می خوردند 46 درصد کمتر از افرادی که شکلات نمی خوردند در معرض خطر مرگ ناشی از سکته قرار دارند.

بر اساس گزارش تلگراف، با این وجود به دلیل اینکه مصرف بیش از حد شکلات می تواند منجر به چاقی در افراد شود و چاقی نیز یکی از عوامل تهدید کننده سلامتی به شمار می رود، دانشمندان قصد دارند مطالعات بیشتری را به منظور رد یا اثبات تاثیر شکلات بر روی بروز سکته انجام دهند.

behnam5555 06-25-2014 02:33 PM

ترین ها...

يك مرد هندي به دليل داشتن موهايي به بلندي 4.7 متر، نام خود را در كتاب ركوردهاي گينس به ثبت رساند.وي از كودكي موهاي خود را كوتاه نكرده است.
«سوكدو بابا سانتي» يكي از اهالي منطقه «گوآهاتي» در ايالت «آسام» در شمال شرق هندوستان است كه به دليل داشتن موهايي به بلندي 4.7 متر در اين كشور مشهود بوده و تنها به همين دليل است كه نمايندگان ركوردهاي گينس نام او را در اين كتاب به ثبت رساندند.
اين مرد در حالي كه در فستيوال «آمبوباچي» كه مختص مرتاضان هندي است، شركت كرده و در مصاحبه‌اي با شبكه خبري ABC ، عنوان كرد: از كودكي موهاي خود را كوتاه نكردم تا امروز كه ‌45 سال دارم كه در اين مدت طول موهايم به پنج متر رسيده است.
نمايندگان كتاب ركوردهاي گينس پس از اندازه‌گيري طول موهاي اين مرتاض نام او را در كتاب ركوردهاي گينس به ثبت رساندند.

مرغ‌هاي مگس‌خوار سرعتي بيشتر از سرعت هواپيماهاي جنگنده دارند.
مطالعات نشان مي‌دهد که مرغ‌هاي مگس‌خوار در زمان جفت‌گيري و تعقيب ماده‌ها، سرعتي بيشتر از سرعت هواپيماهاي جنگنده دارند.
به گزارش بي‌بي‌سي کريستوفر کلارک از دانشگاه برکلي که اين مطالعه را انجام داده، از ماکت‌هايي شبيه مرغ مگس خوار ماده براي جلب توجه مرغ مگس خوار نر استفاده کرده ‌است.
وي سپس از حرکت منحني گونه مرغ نر تصاويري با سرعت 500 فريم در ثانيه تهيه کرده ‌است که نشان مي‌دهد اين پرنده در هر ثانيه مسافتي به اندازه 400 برابر طول بدن خود را طي مي‌کند.
نتايج اين مطالعه که در ژورنال رويال سوسايتي انگليس منتشر شده‌است اشاره مي‌کند شتاب اين پرنده زماني که بال‌هاي خود را مي‌گشايد، بيشتر از هر موجود زنده ديگري است که مورد مطالعه قرار گرفته است.
جيان راجينگ 17ساله در حين آموختن شيوه صيد ماهي با تور، ناگهان متوجه گرفتار شدن ماهي بزرگي به تورش مي‌شود و به دليل سنگين بودن تور با کمک مربي و همکلاسي هايش خرچنگي به طول يک متر و 23 سانتيمتر شکار مي‌کند.
اين لبستر بزرگ 160کيلوگرم وزن دارد و با داشتن رنگ قرمز تيره يکي از زيباترين خرچنگهاي عظيم‌الجثه است که تاکنون صيد شده است.
اين دختر جوان دو روز پيش از ارتقا رکورد صيد بزرگ‌ترين خرچنگهاي دنيا به همراه همکلاسيهايش در يکي از جزيره‌هاي دور افتاده فيليپين در تور دريايي آسنا شرکت کرده بود تا شيوه صيد با تور‌هاي فلزي را فرا بگيرد.
جيان توانسته خرچنگ شکار کرده‌اش را به مرکز نگهداري از آبزيان فيليپين به قيمت ده هزار دلار بفروشد و يک شبه پول‌دار شود.

behnam5555 06-25-2014 02:39 PM

چرا ها.....

چرا گوش‌های فیل بزرگ است؟!

فیل در وقت حمله گوش‌هایش را مثل بادبزن باز میکند تا بزرگتر به نظر برسد.
حس شنوایی برای فیل بسیار مهم است. گوش فیل میتواند امواج صوتی را از مسافت‌های دور و از جهت‌های مختلف دریافت کند.
گوش فیل دمای بدنش را نیز متعادل نگه میدارد، چون سطح بزرگی دارد که حیوان میتواند از طریق آن گرمای بدنش را کاهش دهد فیلها در گرمای مناطق حاره وضیعت نامناسبی دارند، چون آنقدر بزرگند که سایبانی برایشان پیدا نمیشود پس با تکان دادن گوش‌هایشان در نسیم میتوانند حرارت بدنشان را تنظیم کرده خلاصه خنک شوند
. فیل در وقت حمله گوش‌هایش را مثل بادبزن باز میکند تا بزرگتر به نظر برسد. گوش فیل یک فایده دیگر هم دارد و آن پراندن حشرات مزاحم است

چرا انسان‌ها می‌توانند صحبت كنند اما شامپانزه‌ها نه؟!

نتایج یك تحقیق جدید نشان داده است كه چرا انسانها می‌توانند صحبت كنند، اما شامپانزه‌ها قادر به حرف زدن نیستند...
نتایج یك تحقیق جدید نشان داده است كه چرا انسانها می‌توانند صحبت كنند، اما شامپانزه‌ها قادر به حرف زدن نیستند
. محققان دریافتند در مغز انسان یك منطقه اساسی و حیاتی برای تكلم و زبان وجود دارد كه شامپانزه‌ها فاقد این قسمت در مغزشان هستند
. این منطقه از مغز اولین بار توسط یك فیزیكدان فرانسوی به نام پییر پاول بروكا شناسایی شده و به نام همین فیزیكدان منطقه بروكا نام گرفته است
. به گفته پژوهشگران منطقه بروكا معمولا بخش بزرگتری را در نیمكره سمت چپ مغز انسان نسبت به نیمكره سمت راست اشغال می‌كند
. محققان برای كنترل بهتر روی چگونگی تغییرات منطقه بروكا طی شش میلیون سال گذشته، بخش‌های نازكی از این منطقه را از مغز 12 شامپانزه كه بر اثر مرگ طبیعی مرده بودند، مورد مطالعه قرار دادند
. محققان می‌گویند: این منطقه در مغز شامپانزه‌ها وجود دارد، اما ساختار آن با مغز انسان متفاوت است
. منطقه بروكا در مغز انسان‌ها رشد بیشتری پیدا كرده و در نتیجه توان تكلم را در انسان‌ها به وجود آورده است
كلاغها مي دانند چگونه مي توان سطح آب را افزايش داد

دانشمندان در كنار پارچ مقداري سنگ ريزه قرار دادند و مشاهده كردند كه كلاغها به سادگي با ريختن سنگ درون پارچ هم كرم و هم آب را خوردند.
يك قصه قديمي يوناني با قدمت دو هزار سال وجود دارد كه در آن دسته اي از كلاغها براي اينكه بتوانند آب داخل يك كوزه را بخورند درون آن سنگ ريزه هايي مي ريزند و پس آنكه سطح آب بالا مي آيد تشنگي خود را برطرف مي كنند.
اكنون رفتارشناسان حيوانات دانشگاه كمبريج با آزمايش رفتار گروهي از كلاغها دريافتند كه اين پرندگان واقعا مي دانند كه براي افزايش سطح آب بايد درون ظرف سنگ زيره ريخت.
در اين آزمايش چهار كلاغ سياه به نامهاي كوك، فراي، كانلي و مونرو شركت كردند.
در مقابل اين كلاغها يك پارچ لبه بلند گذاشته شد كه در ته آن مقداري آب و يك كرم ريخته شده بود به طوري كه اين كلاغها كه به شدت تشنه و گرسنه بودند قادر نبودند آب داخل پارچ را بخورند.
دانشمندان در كنار پارچ مقداري سنگ ريزه قرار دادند و مشاهده كردند كه كلاغها به سادگي با ريختن سنگ درون پارچ هم كرم و هم آب را خوردند.
در اين آزمايش مشاهده شد كه كوك و فراي پس از انجام اولين تلاش به كرم دست يافتند اما كانلي و مونرو براي رسيدن به كرم نياز داشتند كه يك بار ديگر شانس خود را امتحان كنند.
چراگربه ها احساسات انسان را به بازی می گیرند؟

به گفته دانشمندان امکان بی توجهی انسان به این صوت ترکیبی که حالتی کاملا التماسی دارد، بسیار مشکل خواهد بود و راندن گربه از خود در این موقعیت نیز کاری بسیار سخت خواهد بود.
محققان دانشگاه سا*** اعلام کردند گربه ها با توجه به احساسات انسان هنگام نیاز نوعی صدای التماس مانند از خود ایجاد می کنند تا انسان را برای فراهم آوردن نیاز خود ترغیب کند.
به گزارش مهر، مطالعات جدید نشان می دهد گربه ها به خوبی قادرند از احساسات انسان نسبت به خود برای دستیابی به خواسته هایشان مانند غذا استفاده کنند.
محققان در دانشگاه سا*** اعلام کردند گربه ها با زیرکی تمام می توانند احساسات انسانها را برای دستیابی به خواسته هایشان به بازی بگیرند. این جاندارن نوعی صدای گریه مانند را با صدای مخصوص خود ترکیب کرده و به این شکل صاحب خود را برای تهیه غذا بر می انگیزانند.
به گفته دانشمندان امکان بی توجهی انسان به این صوت ترکیبی که حالتی کاملا التماسی دارد، بسیار مشکل خواهد بود و راندن گربه از خود در این موقعیت نیز کاری بسیار سخت خواهد بود. محققان همچنین این رفتار در گربه ها را که از لحن گریه مانند در دستیابی به خواسته های خودشان استفاده می کنند، به عنوان رفتاری کاملا زیرکانه که مقاومت انسان در برابر تن دادن به درخواست آنها نسبت به شرایط معمولی بسیار کمتر است، یاد می کنند.
آزمایشها بر روی تعدادی افراد مختلف که برخی از آنها حتی تجربه نگهداری از گربه ها را نداشته اند نشان می دهد که صوت ترکیبی گربه ها در انسان ناخشنودی بیشتر و سرعت واکنش بالاتری به وجود می آورد. زمانی که صوت گریه از این اصوات برداشته شد محققان مشاهده کردند سرعت پاسخگویی انسان در برابر صوت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
بر اساس گزارش ای بی سی، این رفتار بیشتر در میان گربه های خانگی که به تنهایی با مالک خود زندگی می کنند دیده می شود و گربه هایی که در محیطهای شلوغتر یا با چند گربه دیگر در حال زندگی هستند، کمتر از این رفتار استفاده می کنند.

راز خواب مورچه ها کشف شد
محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی با بررسی رفتارهای مورچه های کارگر و ملکه دریافتند که مورچه های ملکه در طول روز ساعتهای بیشتری را به خواب اختصاص می دهند.
اولین مطالعات درباره عادات خواب در مورچه ها نشان می دهد در هنگامی که ملکه مورچه ها در خوابی طولانی و عمیق است مورچه های کارگر در حال فعالیت بوده و انرژی مورد نیاز خود با استفاده از خوابهای کوتاه و مقطع به دست می آورند.
این شیوه و برنامه روزانه خواب در میان مورچگان می تواند دلیل طولانی تر بودن عمر مورچه های ملکه را که تا چندین سال ادامه دارد در برابر عمر چند ماهه مورچه های کارگر توضیح دهد. بر اساس این الگوی رفتاری می توان مطمئن بود که همیشه تعداد معینی از مورچه های کارگر به منظور نگهبانی و انجام کارهای مرتبط با لانه بیدار هستند.
محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی مطالعه بر روی این الگوها را با انتقال لانه مورچه های آتشین به آزمایشگاه آغاز کردند. محققان لانه ای مصنوعی را به همراه سه ملکه، 30 مورچه کارگر و 30 لارو مورچه به وجود آورده و لایه ای شیشه ای را به منظور مطالعه عملکرد مورچه ها بر سطح آشیانه قرار دادند.
نتیجه بررسی ها نشان داد که مورچه های کارگر در فواصل نامنظمی به خواب می روند اما تعداد خوابهای کوتاهی که در طول روز برای این مورچه ها پیش می آید بسیار زیاد است. به صورت میانگین یک مورچه کارگر روزانه 250 بار چرت می زنند که هر بار خواب آنها کمتر از یک دقیقه به طول می انجامد. این زمان با چهار ساعت و 48 دقیقه خواب روزانه برابری می کند. این به آن معنی است که 80 درصد از نیروهای کار در آشیانه در هر زمانی از روز بیدار و فعالند.
این در حالی است که ملکه ها در فواصل تعیین شده ای به خواب رفته و در حقیقت زمان خواب خود را با دیگر ملکه ها هماهنگ می کنند. هر ملکه به صورت میانگین 90 بار در طول روز به خواب می رود که هر دوره خواب 6 دقیقه به طول می انجامد. در واقع ملکه ها روزانه 9 ساعت به خواب می روند. مورچه های ملکه معمولا به خوابهای عمیقی فرو می روند و در این حالت شاخکهای آنها به کلی جمع می شود. محققان با تحت نظر گرفتن حرکات شاخکهای این مورچه ها دریافتند که مورچه های ملکه در این حالت خواب نیز می بینند.
به گفته دانشمندان طولانی بودن مدت خواب در ملکه ها یکی از نکات کلیدی برای توضیح طولانی تر بودن طول عمر این حشرات کوچک است.
مورچه های ملکه معمولا 6 سال زندگی می کنند و مورچه های کارگر به صورت طبیعی تنها 6 ماه طول عمر دارند.

behnam5555 06-25-2014 04:25 PM

بهترین ها ...
  • بهترین مبارزه آن است که حریف از تو قوی تر باشد.
  • بهترین شوخی ان است که بدون تحقیر و تمسخر دیگران باعث شادی جمع شود.
  • بهترین نگاه آن است که تمامی احساست را بدون به زبان اوردن کلمه ای به طرف مقابل انتقال دهی.
  • بهترین بازی آن است که برد و باخت به اندازه نفس عمل برایت مهم نباشد.
  • بهترین همسفر آن است که در طول سفر فکر کنی یک نفری در عین دو یا چند نفربودن.
  • بهترین ایینه وجدان توست آگاه و بیدار باش.
  • بهترین شریک آن است که اصلا وجود نداشته باشد.
  • بهترین گذشت آن است که در موضع قدرت باشی و آن را انجام دهی.
  • بهترین ایده ها را همیشه احساس تو به تو هدیه میدهد نه عقل تو.
  • بهترین راه حرف زدن صریح و شفاف حرف زدن است ازحاشیه بپرهیز.
  • بهترین فرارآن است که از جمع غیبت کنندگان بگریزی.
  • بهترین عمل آن است که بدی را به نیکی جواب دهی.
  • بهترین مامن شانه های کسی است که از صمیم قلب دوستش داری.
  • بهترین نعمت بدون هیچ قید و شرطی سلامتی است و دل خوش.
  • بهترین راه برای بد گویانت آن است که در عمل عکس آن چه را گفته اند نشان بدهی نه با زبان.
  • بهترین جست و جو کنکاش در وجود خودت است.
  • بهترین قدردانی آن است که در آن افراط نباشد.
  • بهترین بزرگواری آن است که هر گز از بالا به کسی نگاه نکنی مگر آن که بخواهی او را از زمین بلند کنی.
  • بهترین طرز فکر آن است که به دیگران بر اساس خصوصیات شخصیتی شان امتیاز بدهی نه براساس ظاهر وثروت شان.
  • بهترین مرگ آن است که تنها جسمت از میان رفته باشد و نه اسمت.

behnam5555 06-25-2014 04:26 PM

(نامه ای از ویکتور هوگو)

قبل از هر چيز برايت آرزو مي‌كنم كه عاشق شوي،
و اگر هستي، كسي هم به تو عشق بورزد، و اگر اينگونه نيست، تنهاييت كوتاه باشد و پس از تنهاييت، نفرت از كسي نيابي. آرزومندم كه اينگونه پيش نيايد، اما اگر پيش آمد، بداني چگونه به دور از نااميدي زندگي كني.
برايت همچنان آرزو دارم دوستاني داشته باشي، از جمله دوستان بد و ناپايدار، برخي نادوست و برخي دوستداركه دست كم يكي در ميانشان بي ترديد مورد اعتمادت باشد و چون زندگي بدين گونه است، برايت آرزومندم كه دشمن نيز داشته باشي، نه كم و نه زياد. درست به اندازه، تا گاهي باورهايت را مورد پرسش قراردهند، كه دست كم يكي از آن‌ها اعتراضش به حق باشد تا كه زياده به خود غره نشوي.
و نيز آرزومندم مفيد فايده باشي، نه خيلي غير ضروري تا در لحظات سخت،.وقتي ديگر چيزي باقي نمانده است، همين مفيد بودن كافي باشد تا تو را سرپا نگاه دارد.
همچنين برايت آرزومندم صبور باشي، نه با كساني كه اشتباهات كوچك مي‌كنند، چون اين كار ساده اي است، بلكه با كساني كه اشتباهات بزرگ و جبران ناپذير مي‌كنند و با كاربرد درست صبوريت براي ديگران نمونه شوي.
و اميدوارم اگر جوان هستي، خيلي به تعجيل، رسيده نشوي و اگر رسيده‌اي، به جوان نمايي اصرار نورزي، و اگر پيري، تسليم نا اميدي نشوي، چرا كه هر سني خوشي و ناخوشي خودش را دارد و لازم است بگذاريم در ما جريان يابد.
اميدوارم كه دانه اي هم بر خاك بفشاني .....هر چند خرد بوده باشد...... و با روييدنش همراه شوي، تا دريابي چقدر زندگي در يك درخت وجود دارد.
به علاوه اميدوارم پول داشته باشي، زيرا در عمل به آن نيازمندي و سالي يك بار پولت را جلو رويت بگذاري و بگويي: " اين مال من است" فقط براي اينكه روشن كني كدامتان ارباب ديگري است!
اگر همه اين‌ها كه گفتم برايت فراهم شد، ديگر چيزي ندارم برايت آرزو كنم ...

behnam5555 06-25-2014 04:28 PM

مردم چه می گویند؟

می خواستم به دنیا بیایم، در زایشگاه عمومی، پدر بزرگم به مادرم گفت: فقط بیمارستان خصوصی. مادرم گفت: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...

می خواستم به مدرسه بروم، مدرسه ی سر کوچه ی مان. مادرم گفت: فقط مدرسه ی غیر انتفاعی! پدرم گفت: چرا؟...مادرم گفت: مردم چه می گویند؟!...

به رشته ی انسانی علاقه داشتم. پدرم گفت: فقط ریاضی! گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...

با دختری روستایی می خواستم ازدواج کنم. خواهرم گفت: مگر من بمیرم. گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...

می خواستم پول مراسم عروسی را سرمایه ی زندگی ام کنم. پدر و مادرم گفتند: مگر از روی نعش ما رد شوی. گفتم: چرا؟...گفتند: مردم چه می گویند؟!...

می خواستم به اندازه ی جیبم خانه ای در پایین شهر اجاره کنم. مادرم گفت: وای بر من. گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...

اولین مهمانی بعد از عروسیمان بود. می خواستم ساده باشد و صمیمی. همسرم گفت: شکست، به همین زودی؟!...گفتم: چرا؟... گفت:مردم چه می گویند؟!...

می خواستم یک ماشین مدل پایین بخرم، در حد وسعم، تا عصای دستم باشد. زنم گفت: خدا مرگم دهد. گفتم: چرا؟... گفت: مردم چه می گویند؟!...

بچه ام می خواست به دنیا بیاید، در زایشگاه عمومی. پدرم گفت: فقط بیمارستان خصوصی. گفتم: چرا؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...

بچه ام می خواست به مدرسه برود، رشته ی تحصیلی اش را برگزیند، ازدواج کند... می خواستم بمیرم. بر سر قبرم بحث شد. پسرم گفت: پایین قبرستان. زنم جیغ کشید. دخترم گفت: چه شده؟...گفت: مردم چه می گویند؟!...

مُردم. برادرم برای مراسم ترحیمم مسجد ساده ای در نظر گرفت. خواهرم اشک ریخت و گفت: مردم چه می گویند؟!...

از طرف قبرستان سنگ قبر ساده ای بر سر مزارم گذاشتند. اما برادرم گفت: مردم چه می گویند؟!...

خودش سنگ قبری برایم سفارش داد که عکسم را رویش حک کردند. حالا من در اینجا در حفره ای تنگ خانه کرده ام و تمام سرمایه ام برای ادامه ی زندگی جمله ای بیش نیست: مردم چه می گویند؟!... مردمی که عمری نگران حرفهایشان بودم، لحظه ای نگران من نیستند

behnam5555 06-25-2014 04:29 PM

نکاتی درباره سلامت مردان
سلامت نیوز :مردان درمقایسه با زنان در معرض فاکتورهای خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند و عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیاد و استرس شغلی در آنها بیشتر است.

مردان همچنین کمتر به پزشک مراجعه کرده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله موانع فرهنگی تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تاخیر می اندازند.

امید به زندگی در بدو تولد معادل 71/56سال برای کل جمعیت؛70/09سال برای مردان و73/17 سال برای زنان است.

نگاهی به بیماریها در جنس مذکر در تمام سنین بر حسب سالهای از دست رفته عمر رتبه بندی به شرح ذیل را نشان می دهد: (مطالعه ملی بار بیماریها و آسیب ها در ایران 1386)

1- حوادث عمدی و غیر عمدی .

2- بیماریهای روانی و اختلالات رفتاری .

3- بیماریهای قلبی و عروقی .

4- بیماریها و اختلالات مربوط به دوره حول تولد .

5- بیماریهای دستگاه تنفس .

6- بیماریهای دستگاه استخوانی و عضلانی .

7- بیماریهای دستگاه گوارش .

8- بیماریهای ادراری و تناسلی .

9- سرطانها .

10- بیماریهای تغذیه ای و متابولیک.

همچنین در مردان :
· حوادث ترافیکی 5 برابر زنان .

· اعتیاد حدود 10برابر زنان .

· سقوط حدود 3 برابر زنان .

· حوادث ناشی از نیروهای مکانیکی جاندار و بی جان و همچنین قتل و خشونت ، بیماریهای مزمن انسدادی ریه و بیماری قلبی و ریوی، خودکشی ، آسم ، سوختگی ، اسکیزوفرنی ، ایدز وHIV مثبت در مردان بیشتر است.

· نتایج گزارش اول نظام مراقبت عوامل خطر بیمارهای غیر واگیر ( در سال 84)اطلاعات جالبی درباره اهمیت توجه به شیوه زندگی و لزوم تغییر در تغذیه ، ورزش و دیگر عادات را نشان می دهد.

27/9 %مردان دارای اضافه وزن ، 7/4%چاقی، 1/7چاقی مفرط .

21 % روزانه دخانیات مصرف می کنند.

41 % مردان دارای کلسترول مساوی و یا بالاتر از200 میلی گرم در دسی لیتر هستند.

60/6 % از مردان هیچ فعالیت فیزیکی دراوقات فراغت خود ندارند.

با توجه به لیست بار بیماریها ، بسیاری از مشکلات سلامت به دلایل اقتصادی واجتماعی قابل مداخله است، طوری که دربرخی

کشورها طراحی برای کاهش و یا حتی حذف آنها شروع شده از آن جمله عللی مانند حوادث ترافیکی ، اعتیاد ، سقوط ، کمردرد و آرتروز زانو، بنابراین اطلاع رسانی میتواند تاثیر بسزائی در پیشگیری داشته باشد.

به همین دلایل در سال های اخیر برنامه ریزان و سیاستگذاران جوامع پیشرفته توجه ویژه ای به این موضوع داشتند و در بسیاری از مناطق دنیا از جمله چین ، اتریش ، آمریکا و کانادا روز ملی سلامت مردان برگزار می شود.

در کشور ما نیز در خرداد 1385 پیشنهاد برگزاری روز ملی سلامت مردان ارائه شد و تاکنون در4 سال متوالی در اولین پنج شنبه اسفندماه ، این روز با همکاری و پشتیبانی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس برگزار شده است.

20 کلید طلایی سلامت مردان :
1 - سالها با عادات گوارشی و ادراری خود کنار آمده‌ایم. هر گاه این عادات مختل شود باید دریابیم بهترین راه مراجعه به پزشک و درمان پیشرس است.

قبل از آنکه بیمار شوید با پیشگیری برای خود، سپر دفاع مستحکمی ایجاد کنید تا گرفتار بیماری خطرناک نشوید.

2 – رنگ ادرار نشانگر و نشانه گویایی از سلامت است، نباید نسبت به تغییر رنگ آن بی اعتنا باشیم، در کنار رنگ ادرار هر نشانه خونریزی یا قرمز شدن ادرار زنگ خطری است که باید شنید،

سن و جنسیت افراد تفاوتی در اصل ماجرا ندارد.

3- تعجب نکنید هر پکی که به سیگار می‌زنید شانس سرطان پرستات را برای شکل‌گرفتن افزایش می‌دهید.

مصرف سیگار کلید ورود به جمع آنهایی است که سرطان مثانه گرفته ‌اند، بهتر نیست سیگار خود را خاموش کنید.

4- اگر برآنید رنج داشتن سنگ کلیه را تجربه نکنید به موقع و به قدر کافی آب بنوشید، خوردن خودسرانه کلسیم و ویتامین ها خطر ایجاد سنگ کلیه را افزایش می دهد.

5 - کلیه ناسالم بر فشار خون تاثیر منفی می‌گذارد و در مقابل فشار خون بالا کلیه را دچار آسیب می‌کند.

6- اگر دچار اشتباه شدید و با افراد آلوده به ویروس HIV و یا فرد مشکوک به بیماری ایدز تماس جنسی داشتید حتماً در مدت 6 هفته تا 12 هفته آزمایش HIV را انجام دهید.

تشخیص به موقع کیفیت درمان را متناسب‌ تر می‌کند.

7- بروز ناتوانی جنسی مردان در سن بالا طبیعی است ولی با درمان خودسرانه این ناتوانی مشکلات به بار می ‌آید، بهترین انتخاب، مراجعه به پزشک متخصص است.

8- اعتیاد، دشمن سلامتی جسمی و شکل گیری ناهنجاری‌ های روانی، فرهنگی و اجتماعی است.

فرد معتاد ، مسئول بسیاری از این ناهنجاری‌هاست.

9- "پرفشاری خون" قاتلی است که در سکوت دست به کشتار می ‌زند.

با آزمایش کامل ادرار، اندازه ‌گیری الکترولیت ها و تست های هورمونی با درمان به موقع امکان عمل را از این قاتل بگیرید.

10- پنج عامل می‌تواند باعث سکته قلبی شود. برای روی دادن یک سکته به همه پنج عامل نیازی نیست.

مبتلا شدن به سه مورد کافی است.

این پنج نام را فراموش نکنید: "تری گلیسیرید بالا"- "کلسترول بالا"-"فشار خون بالا"-"قند خون بالا"- "HDL" پائین و "LDL" بالا.

11- چهل سال به بالاها هر دو تا سه سال یکبار و مردان بالای پنجاه سال هر سال باید از نظر سرطان پروستات غربالگری شوند.

12- علائم ذیل می توانند نشانه بیماری پروستات و سرطان در این ناحیه باشند. این رفتارها را جدی بگیرید: تکرار ادرار، ضعف یا منقطع شدن جریان ادرار، باقی ماندن ادرار در مثانه، احساس درد یا سوزش در زمان تخلیه ادرار، درد دائمی کمر، لگن یا مفصل ران

13- شغل شما ممکن است بیماری زا باشد، حتماً با پزشک متخصص طب کار مشورت کنید.

اگر شغلی بر خود برگزیده‌ اید که به ناچار با صنایع شیمیایی، رنگ، لاستیک، مواد نفتی، چرم و چاپ سروکار دارید بیشتر از بقیه در معرض سرطان مثانه هستید.

پس بیشتر از بقیه با پزشک متخصص مشورت کنید.

14- استفاده از هورمون ‌های آنابولیزان در صحنه رقابت ورزشی ممکن است منجر به ناباروری شود بدون آنکه در رقابت کمکی به شما کند.

15- ورزش در حفظ و تداوم سلامت بسیار مفید است، ورزش کردن را جز عادات زندگی خود سازید.

این نکته را هم فراموش نکنید با اولین علامت غیر طبیعی در جسم خود این فرصت را به پزشک خانوادگی خود بدهید شما را ویزیت کند.

اقدام به موقع نصف درمان است.

16- نشانه‌های ذیل زنگ هشداری است که به شما خبر می‌دهد باید به پزشک مراجعه کنید: وجود خون در ادرار- فوریت در دفع ادرار – دفع مقادیر کم و مکرر ادرار- دفع دردناک ادرار- کاهش اشتها و وزن.

17- بزرگی پروستات اگر با علائم ذیل همراه باشد باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید تا از پیشرفت و بروز نارسایی کلیه جلوگیری شود: کاهش فشار و قطع و وصل شدن جریان ادرار- تاخیر در شروع ادرار- نیاز به تخلیه مکرر ادرار و احساس باقی ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار کردن- تکرار ادرار در روز و شب – زور زدن هنگام ادرار کردن

18- باید بدانید: بزرگی خوش خیم پروستات نشانه سرطان نیست ولی آمارها نشان می‌دهد این بزرگی می‌تواند همزمان با بدخیمی همراه شود.

باید بدانید: اگر با کسانی که سابقه سرطان پروستات دارند فامیلی نسبی دارید خطر ابتلای شما به این بیماری بیشتر است.

اگر این بزرگی خوش خیم را مشاهده کردید تحت معاینه پروستات و آزمایش PSA قرار گیرید تا مطمئن شوید مشکلی ندارید.

19- اگر خواهان طول عمر بیشتری هستید باید مراقب جسم خود باشید، مصرف دخانیات را کنار بگذارید، تغذیه مناسب را جدی بگیرید، از رفتارهای استرس‌ زا پرهیز کنید و از همه مهم‌ تر ورزش را فراموش نکنید.

20- اگر به دنبال راز سلامتی خود هستید این جمله را حفظ و عمل کنید: عدم استعمال دخانیات – حفظ وزن متعادل- ورزش روزانه - تغذیه سالم و متعادل - کنترل فشار خون، کلسترول و دیابت ، مراجعه منظم به پزشک، قرار گرفتن در غربالگری بزرگی پروستات و سرطان پروستات به خصوص اگر چهل و پنج سال بیشتر دارید، کاهش استرس با ارتباط فعال با دوستان و خویشاوندان، عادت مراجعه به روانپزشک در صورت بروز خشم و افسردگی...

behnam5555 06-25-2014 04:30 PM

• سه چیز در زندگی هیچگاه باز نمی گردند:زمان، کلمات و موقعیت ها.
    • سه چیز در زندگی هیچگاه نباید از دست بروند:آرامش، امید و صداقت.
    • سه چیز در زندگی هیچگاه قطعی نیستند:رؤیا ها، موفقیت و شانس.
    • سه چیز در زندگی از با ارزش ترین ها هستند:عشق، اعتماد به نفس و دوستان.
    • سه چیز در زندگی یک انسان را می سازند:تلاش، اخلاص و موفقیت.
    • سه چیز در زندگی یک انسان را نابود می کنند:مشروب، غرور و خشم

behnam5555 06-25-2014 04:36 PM

هنرمندی ازتبارعشق
آهنگساز فیلم ، تنظیم کننده ، نوازنده ی چیره دست ویولن و کمانچه که البته در نواختن اکثر سازهای ایرانی نیز تبحر داشته است .
گاهی واژگان در برابر حقیقتی که می خواهد بیان شود کم می آورند و این اتفاق در سطور بالا رخ داده است . بدون هیچ گونه اغراق و به زعم بسیاری از کسانی که میرزاده را می شناختند ، اگر او در جامعه ای همچون اتریش به دنیا می آمد یا لااقل در آنجا تربیت می یافت بی شک یکی از نوادر قرن بیستم در عرصه ی موسیقی جهانی می شد ، ولی . . .
سید مجتبی میرزاده ، متولد 1324 در کرمانشاه است ، فعالیت موسیقیایی اش را با فلوت پلاستیکی و سنتور بدون مضراب شروع کرد و بعدها نوازندگی ویولن را فرا گرفت . وی در سال 47 وارد دانشکده ی هنرهای زیبا شد ، اما خیلی زود آن را ترک کرد . او سالها به کار در استودیوهای مختلف پرداخت و همزمان با برنامه ی گلها نیز همکاری داشت . د رسال 50 موسیقی فیلم را با " درشکه چی " به کارگردانی نصرت کریمی آغاز کرد و تا سال 69 ، چهل و هفت موسیقی فیلم نوشت ، که از آن جمله می توان به : سری فیلمهای صمد ، علی کنکوری و در امتداد شب اشاره کرد . در سال 54 تدریس در هنرستان ملی را آغاز کرد و با وقوع انقلاب به ساخت سرودهای انقلابی پرداخت که سرود معروف " بوی گل و سوسن و یاسمن آید " از آنجمله است . او از کسانی بود که در ایران ماند و برای آزادی موسیقی تلاش کرد و فضای حداقلی برای حیات موسیقی در دهه ی شصت پدید آورد . فراموش نکنیم که در سالهای 9-58 موسیقی و موسیقیدان هر دو ممنوع بودند و داشتن ادوات موسیقی به خودی خود جرم و گناهی غیر قابل بخشش بود . یکی از اتفاقات نادر آن سالها که زنده یاد میرزاده از آن یاد می کرد ، سوزاندن حدود 150 تار در نماز جمعه ی تبریز بود که . . .
در سالهای اولیه ی دهه ی هفتاد با گروهی به خوانندگی " ایرج " برای اجرای کنسرت به امریکا می رود که اتفاقات عجیب و غریبی در این سفر پیش می آید که باعث می شود تا او چند سالی در امریکا بماند .
در آنجا ابتدا برای چند تئاترایرانی موسیقی متن می نویسد و و بعدها در چندین کاست از خوانندگانی چون : معین و شکیلا و . . . به نوازندگی ویولن می پردازد .
پس از بازگشت به ایران ، از سوی صدا و سیما به همکاری فرا خوانده می شود . آثار نوازندگی فراوانی در این سالها دارد که عمده ی انها را می توان در آلبومهای علیرضا افتخاری یافت .
و بعد :
خانواده و به ویژه پدر او با موسیقی مخالف بودند و همین مخالفتها سالها ادامه داشته و به قول خودش اگر این مخالفتها نبود سرنوشت او به مراتب از وضع کنونی بهتر می بود .
در سالهای اولیه ی اقامتش در تهران مشکلات مالی فراوانی داشته و مجبور بوده که به طرز خستگی نا پذیری به نوازندگی و کار در استودیو ها بپردازد و به قول خودش : خواننده ای را در این سالها ( 47 -57 ) پیدا نمی کنید که برای او کار نوازندگی نکرده باشم .
کامبیز روشن روان سالها پیش گفته بود : ملودی در وجود میرزاده موج می زند و تنها باید سبدی آورد و این ملودی ها را جمع کرد .
نوع نوازندگی میرزاده یادگار نسل طلایی نوازندگانی چون : علی تجویدی ، پرویز یاحقی ، همایون خرم ، حبیب اله بدیعی و . . . بود که متاسفانه میرزاده آخری آنهاست البته با ذکر این نکته که میرزاده ظرایف نوازندگی موسیقی ردیفی و کردی را با موسیقی کلاسیک آمیخته بود . و از این رو بیژن مرتضوی بارها عنوان کرده که از شیوه ی نوازندگی میرزاده پیروی می کند .
نمونه ی کارهای فراوانی برای بررسی این موضوع می توان یافت : نمونه هایی چون " کافشو " ( برنامه ای تلویزیونی با پرویز صیاد ) تکنوازی ترانه ی مخلوق گوگوش با ملودیی از حسن شماعی زاده ( جالب اینکه در اجرای مجدد این ترانه هیچگاه شاهد اجرای این تکه از ملودی با ویولن نیستیم ! ) و نمونه های بسیاری در موسیقی فیلمهای که ساخته و از نمونه های اخیر باید به : تکنوازی او در آلبوم " از دست عشق " با صدای خواننده ی مشهور کردی عزیز شاهرخ ، تکنوازی د رترانه ی " گل من " علیرضا افتخاری در آلبوم امان از جدایی اشاره کرد که بر مبنای ملودیی کردیست و چندین مورد مشابه در ترانه هایی که با پیام عزیزی داشته اشاره کرد و نمونه های دیگری که در نوازندگی های وی در کارهای سالهای اخیر پاپ داشته است .
و یه خاطره ی جالب از ترانه ی " بزن تار " هایده ، ملودی و تنظیم این آهنگ از ناصر چشم آذر است با کلامی از منصور تهرانی ، میرزاده در این ترانه سه تار می نوازد و خواننده هی تکرار می کند : بزن تار و بزن تار . . .
و یک نکته ی مهم دیگر که جا دارد در این مجال بپردازم آلبومیست به نام " رازگل " که در سالهای ابتدایی دهه ی هفتاد با صدای علیرضا افتخاری به بازار آمد و متاسفانه حرکتی که میرزاده در این آلبوم شروع کرد دنباله ای در پی نداشت . هر چند کارهای محمد جلیل عندلیبی را می توان در آن راستا ارزیابی کرد ، ولی در هر صورت بین " راز گل " و " امان از جدایی " تفاوتهای ماهوی در ارکستراسیون و صدادهی وجود دارد .
میرزاده با توجه به دانش و تجربه ی چندین ساله ی خود ، در این آلبوم به نوعی خاص و موفق از هارمونی و ارکستراسیون با فضایی مابین موسیقی کلاسیک و ردیفی می رسد . او از یک خطی نوشتن و اونیسون پرهیز می کند ولی همه جا در اجرای هارمونی به صدادهی ایرانی ارکستراسیون اهمیت می دهد . و این تنظیم ها نه از جنس تنظیماتی است که توسط کسانی چون : علی تجویدی و پرویز یاحقی پایه گذاری شده و با زنده یاد جواد معروفی و ا حمد پژمان قوام یافته و نه از جنس تنظیمهای کسانی چون : کامبیز روشن روان و درویشی است .
نو آوری میرزاده در این آلبوم در ارائه ی فرم آواز و همراهی ارکستر و چیدمان قطعات در روی الف نوار نیز قابل توجه است و البته تنظیمهای وی بر روی ملودی های : محمد آذری ، هر سه ترانه ی این البوم قابل توجه و از کارهای بی بدیل در کارنامه ی علیرضا افتخاری است که آن سالها و به ویژه در این آلبوم در اجرای تصنیف دست نیافتنی می نمود .
ترانه ی کمان ابرو بر روی غزل مشهور حافظ " مرا چشمیست خون افشان زدست آن کمان ابرو "
ترانه ی حال خونین دلان بروی غزلی دیگر از حافظ با مطلع : حال خونین دلان که گوید باز / وز فلک خون ِ خُم که جوید باز " در باره ی این ترانه و ارزشهای آن در مجالی فراخ باید نوشت .
و ترانه ی با ما منشین بر روی چند رباعی از ابوسعید و حافظ .
یادش گرامی باد و روانش شاد

اکنون ساعت 10:11 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.