![]() |
كلوپ مازنداني ها،گپ خودماني،اصطلاحات،آشنايي باآداب ورسوم
سلام بر همه مخصوصا"اون هايي كه اهل سرزمين سر سبز مازندران هستند
راستش من ديدم بد نيست يه جايي باشه بچه هاي مازندران با زبون محلي با هم گپ بزنن در ضمن هر كسي از آداب ورسومي خبر داره اينجا مطرح كنه يا اصطلاحات خاص و اينجا بگه. اگه عكس خوبي هم دارين بذارين.من خودم تا حدودي واردم چون مامانم مال اونجاست درضمن يه خواهش سر شهرهاتون هم كل كل نكنيد .هدف آشنايي بيشتر با سرزمين طبرستانه. |
سلام شکوفه خانم و سلام یه همه ی مازندرانی های عزیز
خار هستی دتر؟ |
مرسي برار. شما چيتي هستي؟
|
منم درمه
کوجه دری؟ |
سر كارمه ت كوجه دري؟نوتي وامشي چي بونه
|
نیتمه چی گونی؟
|
3لام . خار هستيني؟
وامشي چي هسته خاخر جان؟بامشي درسته! مازندروني ها هميشه بالا درنه.. |
سلام برار چيتي هستي خوش تشريف بياردين اينجه .حق با شماست با مشي يعني چي؟
|
همونتا كه ميو ميو كانده(گربه):d
|
خا افرين برار جان چه خبر كجه درين اسا بيشتر باوين جان و
|
مازندرانی دیگه دنیه این دله؟
|
چرا هسته رو نمايي نكنه من اسا پيدا كردمه
|
كلوپ مازنداني ها
سلام هم ولایتی هـــــــــآ
من إسا بدیمه اینجـــــــه ره، ای ول، خاش گوذرنـــــــــه اینجه... |
خوش بیومویی
وچه کجه دری؟ |
سره درمبه،
خله فکر خوبی بیه اینجه را درس هاکردینی، شمه دس درد نکنـــــــــــــــه، |
خا رضا جان بدي،
وچون در انه {جشن پتو} نيلوفر جان خوش تشريف بياردين راس گني اينجه خوش گذرنه |
خاخر شکوفه ته دست در نکنه
|
خواهش كمبه برار جان
تا اسا شامي بابلي بخردي يا نا |
سلام...:21::21::21:
وچون من اینجه ره تازه بدیمه... ها ها ها.. خنده گری دره میرمه....:24::24::24: اسا تیسابه لینگ بپرسه مه شمه بحث دله:24::24::24: به این در مورد نحوه گویشها و مکانهای دیدنی شهر گپ بزنیم و عکس بیه لیم... اوکی؟(این کلمه آخر اصیل مخصوص مازرونیها بود) خله خواره که اینجم انده مازرونی دارنه... خدا کنه جوش صمیمی بمونده و چیزهای خوبی یاد بیریم...:d |
اره مجتبي جان
خنده سري نمرني؟ اره بي دله دمه در بد هسته جان و اي اي اي ساري دري هم محلي هستمي ولي اسا تهرون زندگي كمبه |
هر كي اينجه انه باوه كه كدوم شهر دره
خا جان؟ نيلوفر جان شما نيوتي كدوم شهر دري؟ |
اتا مازرونی بورده مرده شور بیه وره جو گیرنه به فک و فامیلای مرده گنه
شاباش هادین، شاباش هادین، صابون کف ندنه... |
ها ها ها ها :21::21: خله خار بيه
ت دست درد نكنه برار جان وارد هستيااااااااااااااااا |
یه جمله با حال...
نیسان زیر بوردمه ، مه ره نکوشته ، دیوار مه سر له بورده ، مه ره نکوشته، تیمجار دله خی:21: مه ره بزو ، مه ره نکوشته، اما ته کلاس مه ره بکوشته! |
خله خار
بابلي ها كا زياد گنه نا؟ از گرما بمردمي كا راستي گننه خله گرم هسته اونجه؟اره ؟ |
من ساروی هستمه ، شم محلیییی!!!
مجتب چننه شیرینه وچه هسته،،،، |
وچون مازروني(ريكا وكيجا) بين جان و
دير بونه ها اينجه خله خاره |
ساري:cool:
بابلي ره اينجه راه هاديم؟:21::p شوخي هكاردمه.كل مازرون ره عشقه. |
برار جا شما هم خوش تشریف بیاردین
ساری وبابل ندارنه جان حالا اتا شامی بابلی مارو دنی؟؟؟؟؟؟؟؟ |
سلام بر همه دوستان عزیز مازندرانی
من دوستای زیادی از مازندران دارم از آمل و بابل جویبارو... خلاصه بهترین دوستام از خطه مازندرانن راستش من چند کلمه بلدم که البته اون دوستم که از جویباره بهم یاد داده ولی میترسم که اشتباه بگم |
بئو خاخر اشکال ندارنه
|
سلام آناهيتاي عزيز حتما" چيز هايي كه بلدي اين جا بگو اگه اشتباه هم باشه اشكال نداره درستش مي كنيم
|
سلام وچون !
شمه حال خاره؟ خیلی خیلی معذرت میخوام اگه درست نگفتم |
ت دس درد نكنه(دستت درد نكنه)خله خار بيه(خيلي خوبه)
خا وچون اتا چي خامبه تعريف هاكنم: من اتا روز اتا كيجا ر تو خيابون بديمه(تو پارك) سر صحبت ر واز هكردم .كيجا ر باتمه شما مازروني هستني كيجا باته :نا اصلش وابدا من با خود باتمه خا اشتباه هاكردمه ول هكن . 5 دقيقه بعد:مار(مادر) كيجا بيمبه و با لهجه محلي شروع هكرد به اختلاط.: كيجا مره هارش تره چي گمبه. كيجا مره نگا هاكرد ومره باته :مامانم شماليه من تهرانيم.(حالا به چه لهجه اي) من ناراحت شدم چون منم مامانم سارويه وبابام تهراني ولي خودمو شمالي ميدونم. زبونش هم بلدم وافتخار ميكنم .به نظر شما چرا يه عده اينطورين؟ |
یه روز یه مازندرانی یه مار تو شیشه الکل میبینه میگه: یا پهنه کلا تکیه، همه چی بدیمی، مر ترشی ندیمی...
|
چون اون طرف از نظر شخصيتي به تكامل نرسيده. خودشو باور نداره.
من هركي مجه مازروني گپ بزنه منم مازروني ونه جواب ره دمبه.. |
بابا آق مجتبي جان خله ته با نمك هستي با پهنه كلا خله حال هكردم واقن ته دس درد نكنه من ندونستمه كه مازرونيا هم جوك دارنه اگه بيشتر دوني بزم باو.
|
یا پهنه کلا تکیه
این یعنی چی ؟ |
نزديك ساري يه امامزاده هست به نام پهنه كلا كه خيلي حاجت مي ده مازندراني ها به امامزاده معمولا" تكيه ميگن.
|
حسینیهروستایپهنهکلا واقع درحومه جنوبی شهرستان ساری(مرکز استان مازندران)است در گذشته با آجر30×30 و بنا سنتی قدیمی، محل ابراز مخلصانه ترین عشقها ومحبتها به آستان مقدس حضرت ابی عبد الله الحسین (ع) بود که کرامت معجزات فراوانی در آنجا نسبت به دوستداران آن حضرت بروز و ظهور کرده است و همین مساله موجب استقبال شایان شیفتگان و دلباختگان به آن مکان شده تا جایی که با وجود سیره محصول حسینیه ها که فقط در روزها وشبهای متبرک که جهت استفاده درشان باز است؛ این حسینیه به جهت استقبال فراوان شیعیان و محبان در تمامی طول سال به صورت شبانه روزی پذیرایی زایرین از سراسر کشور است در ۱۲ کیلومتری جنوب شهر ساری و در منطقهای سر سبزکه دارای منظرههای طبیعی بسیار زیبایی است واقع شده است. تکیه دارای امکانات رفاهیمتعدد از جمله ۱۳۰ باب زائر سرا، آب، برق، تلفن، نانوائی و سرویس بهداشتی مجهز میباشد. درآمد سالیانه آن درحدود هفتصد میلیون ریال است. طرح توسعه بنا با صرف یکمیلیارد ریال در دست اقدام می باشد. |
اکنون ساعت 02:35 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |