پی سی سیتی

پی سی سیتی (http://p30city.net/index.php)
-   استان کرمانشاه (http://p30city.net/forumdisplay.php?f=162)
-   -   نظر شما درباره بعضی اداب و رسوم ازدواج؟؟؟ (http://p30city.net/showthread.php?t=29179)

imann 10-21-2010 03:03 PM

نظر شما درباره بعضی اداب و رسوم ازدواج؟؟؟

سلام نظر تون درباره بعضی آداب رسوم ازدواج در کرمانشاه چیه؟

ازدواج در استان کرمانشاه با خواستگارى آغاز مى‌شود که آداب و آئين خاصى دارد. نظام خويشاوندى در جوامع کرد بر پايهٔ پدر تبارى است. ازدواج‌ها در گذشته درون گروهى بود. اما امروزه پسر همسر دلخواهش را انتخاب مى‌کند و به مادرش اطلاع مى‌دهد. مادر به بهانه‌اى به خانه دختر مى‌رود و اگر او را پسنديد، بى‌آنکه به خانه خود برمى‌گردد و از خوبى و زيبائى دختر مى‌گويد.
پدر پسر در يک روز خوش‌يمن (معمولاً روزهاى فرد) همراه چند ريش‌سفيد به خانه دختر مى‌روند و او را براى پسرش خوازمنى (Xwazmani) يا خواستگارى مى‌کنند. در صورت توافق پدر دختر، همانجا ميزان شيربهاء و مهريه مشخص مى‌شود. قبل از مراسم عروسي، مراسم ندورانى (نامزدي)، عقدکنان و حنابندان است.

در طول مدت نامزدى خانواده داماد موظف هستند لباس او را تهيه کنند. مراسم عروسى بين کردها با سرنا و دهل به‌مدت ۳-۲ شبانه‌روز برگزار مى‌شود. در اين مراسم از ميهمانان با ناهار و شام پذيرائى مى‌شود. در طول مدت عروسى شرکت‌کنندگان به‌صورت دسته‌جمعى به رقص و پاى‌کوبى مى‌پردازند. در گذشته بردن عروس، همراه با سوارکارى و تيراندازى در اطراف بود و به اين ترتيب عروس را تا خانه داماد مشايعت مى‌کردد.
با نزديک شدن عروس به خانه داماد، سورناچى‌ها با نواختن آهنگ (سوارسوار)، اسب‌ها را به‌وجود آورده به استقبال عروس مى‌رفتند. داماد نيز به پيشواز مى‌آمد و مشتى نقل و نبات و سکه بر سر عروس مى‌ريخت و به اتفاق به داخل منزل مى‌رفتند.

آريانا 10-21-2010 03:30 PM

چقدر درد سر داره توی کرمونشاه عروسی کردن..باور کن اگه کرد بودم عروسی نمیکردم:21:
من از همین جشن سادشم بیزارم.. هی دوربینیه بگه کج شو راست شو دست عروسو بگیر پای عروسو بگیر ..چیه بابا... بعد برو با همه فک و فامیل که 400 سال یه بار میبینیشون دست بدی الکی سر تکون بدی ...
من که عروسی مروسی نمیگیرم گفته باشم از الان:d

forrest 10-21-2010 05:38 PM

کی گفته؟؟؟؟؟
اصلا همچین خبری نیست
اینا مال قدیمان
الان کلی تغییر کرده

آريانا 10-21-2010 06:43 PM

نقل قول:

نوشته اصلی توسط forrest (پست 191558)
کی گفته؟؟؟؟؟
اصلا همچین خبری نیست
اینا مال قدیمان
الان کلی تغییر کرده

بنده نگفتم ..آقا ایمان اینطور گفتن... من الان نمیدونم سر کوچمون چه خبره ..چه برسه به کرمانشاه
اما قطعا همونطور که گفتی این مراسم برای زمان های گذشته بوده.

forrest 10-21-2010 06:49 PM

منم جواب آقا ایمان رو دادم
ولی حوصله نداشتم نقل قول بزنم
الان ازدواج تو کرمانشاه مثل ازدواج تو هر جای دیگه است.
اصلا اگر هم بخوان نمی تونن اینجوری برگزارش کنن
چون این روزا همه کشیدن زیر خط فقر !!!!!!!!!!!!!!

imann 10-21-2010 07:18 PM

ای بابا چرا دعوا راه انداختین من خودم بچه کرمانشاهم یه شوخی بوده تازه فکر کنم کرمانشاه جز هفت تا کلان شهر ایرانه واسه اونا که کرمانشاه رو دست کم گرفتن تازه غیرت کرمانشاهی که دیگه مشهوره من به شخصه خودم افتخار میکنم که بچه کرمانشاهم و مراسم عروسی هم تو کرمانشاه مثل بقیه شهر ها برگزار میشه

آناهیتا الهه آبها 10-21-2010 07:20 PM

البته الان خیلی از رسم رسومات دیگه مثل قبل نیست مثلا اینکه 2-3 شبانه روز دیگه جشن نمیگیرن فقط شب قبل از عروسی مراسم حنابندان یا به اصطلاح کرمانشاهی خنه بندان برگزار میشه روز بعد از عروسی هم خانواده عروس و داماد به دیدن عروس و داماد میرن البته دست پر

همون مراسمی که به اصطلاح بقیه پا تختی اسمشه تو مراسم های ما به سورانه معروفه که یه کمکی به عروس و داماده این مراسمم همون روز عروسی بعد صرف شام توسط مردا انجام میشه واسه همینه مردا دوست ندارن عروسی برن :d

متاسفانه یه بار از یه دوست شنیدم که تو یه قبیله از کردها اگر یه نفر از یه خاندان یه نفر از افراد یه خانواده دیگه رو میکشت خانواده مقتول به خونخواهی یکی از دخترای خانوداه قاتل رو به عنوان عروس انتخاب میکرد حالا این وسط اگه دختر موافق باشه یا نه هیچ فرقی نداره {قاط}حالا دیگه نمیدونم هنوز این رسم وجود داره یا نه ولی امیدوارم منسوخ شده باشه واقعا خیلی رسم بدیه _:2:

imann 10-21-2010 07:27 PM

سلام اناهیتا خانم راست میگی این قانون قبلا بود ولی متاسفانه یا خوشبختانه خیلی وقته کنسل شده{شیت شدن}

forrest 10-21-2010 08:41 PM

یه سری رسما هنوز موندن
ولی نه مثل سابق

یه مورد دیگه که منو خیلی اذیت میکنه ازدواج بیوه با برادر شوهرشه
همین چند سال پیش یه مورد اینجوری واسه یکی از دوستای خودم پیش اومد
نامزدش تصادف کرد و مرد
بعد از چند ماه عقدش کردن واسه داداش متوفی
زندگی ناموفقی هم داره
.........

imann 10-22-2010 12:22 PM

سلام forrest جان اره راست میگی متاسفانه از این اتفاق ها خیلی میفته به خصوص تو کرمانشاه ولی در کل اگه منطقی فکر کنیم خیلی هم زجر نداره ،بیشتر از اون زجر اینه خدای ناکرده ببینی زنداداش یا برادرزاده ی ادم ول بگرده

سالومه 10-22-2010 12:35 PM

اتفاقا رسم قشنگی بود ... خوشمان آمد...:)
خوشبختانه نه متاسفانه دیگه این رسم ها برداشته شد و به جاش یه رسمی اومده به نام چشم رو هم چشمی که تو این رسم عروس خانم ها و بقیه افراد درجه یک عروس و داماد (البته بیشتر عروس ) به اطرافیانشون نگاه میکنن و بعد به مراسم فکر میکنن!!

forrest 10-22-2010 01:19 PM

نقل قول:

نوشته اصلی توسط imann (پست 191669)
سلام forrest جان اره راست میگی متاسفانه از این اتفاق ها خیلی میفته به خصوص تو کرمانشاه ولی در کل اگه منطقی فکر کنیم خیلی هم زجر نداره ،بیشتر از اون زجر اینه خدای ناکرده ببینی زنداداش یا برادرزاده ی ادم ول بگرده

با عرض پوزش اولا اون شخص دیگه زن داداش نیست و یک انسان کاملا آزاده
اختیار زندگی اش دست خودشه نه اطرافیان و قوم و فامیل

دوما دیگه زمان اون رسیده تعصابات بی جا رو بذاریم کنار

سوما...

سوما رو یادم رفت..

SonBol 10-22-2010 01:28 PM

سلام
لطفا سعی کنید پست کوتاه و متوالی نزنید و در صورت لزوم پست ارسال کنید

imann 10-22-2010 06:57 PM

forrest جان فکر کنم شما منظورتون اینه که این خانوم بیوه رو به زور میدن به برادر شوهرش نه اصلا همچین خبری نبوده و نیست مطمئن باشین یا اشتباه واسه تون گفتن یا دور از جون اشتباه شنیدین در ضمن اینجا هدف ما دنباله رو تعصب بودن نیست ...

imann 10-22-2010 06:59 PM

مر30 سالومه جان تازگی داشت برام{شیت شدن}

forrest 10-22-2010 07:32 PM

ایمان خان اینجا حرف من زور و اختیار نیست

نفس امرو قبول ندارم

imann 10-23-2010 08:37 PM

من که نفهمیدم چی نوشتین ؟اگه میشه بیشتر توضیح بدین یا یکی از بچه ها بیاد حالیم کنه؟؟{داش مشتی}

imann 11-11-2010 09:02 PM

مشکل ازدواج جوونها رو یکی بیاد حل کنه آخه من نوعی وقتی 30 سالم بشه دیگه زن میخام چیکار الان از نظر روحی من احتیاج به پشت و پناه دارم{داش مشتی}{قیژه}

shuka 11-12-2010 03:36 PM

سلام:)خدمت همه ی کرمانشاهیای عزیز
سوم گذشته تون تاحدودی زوربود.
امااقاایمان اگه تمام شرایط ازدواج ازنطروخواسته ی دخترای امروزی رو،که حداقلش کاروخونه وماشینه:eek:داری بسملااگه نه که بایدبسوزی وبسازی:oتا30سالگی.... .

imann 11-13-2010 07:26 PM

فکر کنم ما باید تا آخر عمر بسازیم و بسوزیم شوکا جون{داش مشتی}

so.bamiri 12-08-2010 12:29 PM

سلام به همه كرمانشاهي ها .
من اهل تهرانم با يه كرمانشاهي دوست شدم با اين حرف هايي كه شما ميزنيد آدم مي ترسه . مرداشون خيلي غيرتي اند ، درسته .با ما تهراني ها جور در نميان يا كه من اشتباه مي كنم.
يه ذره منو با اخلاق مدراشون آشنا كنيد .
خيلي ممنون ;)

سارا در به در 12-08-2010 09:10 PM

مردای کرمانشاهی به او ترسناکی نیستند که شما فکر میکنید مگه دوستتون چی به شما گفته؟؟؟؟؟؟؟
غیرتی بودنشون به این معنیه که زنشون و خونوادشونو دوست دارن واجازه توهین و بی ادبی رو به کسی نمیدن و اگه ببینن تندبرخورد میکنن
همین!
فیلم دو زن رو یادته؟ هیچوقت فکر نکن کرمونشاهیا اونجورین ما به اون میگیم وسواس
با اینجور ادما معلومه نمیشه زندگی کرد
به نظر من مرد بی غیرت یعنی...
خودت بگو

imann 12-09-2010 11:27 AM

سلام به دوستان عزیز
بله همین جوری که سارا خانوم میگه مرد های کرمانشاه غیرتی هستند ولی غیرتشون رو بجا استفاده میکنن اینجوریم نیست که بیان و برن گیر بدن به خانواده و ...
مرد بی غیرت =مثل قطار شهربازین شاید باهاشون لذت ببری ولی باهاشون به هیچ جایی نمی رسی

sharareh1 12-09-2010 01:08 PM

من شنیدم کرمانشاهیه تو عشقشون مستحکمن و وفادار
و مثال عینی هم 2 تا دیدم
من ازشون خوشم میاد

imann 12-12-2010 08:33 PM

سلام به همه دوستان
فک کنم حرف شراره خانم درست باشه نه بگم جون خودم کرمانشاهیم دارم از خودمون تعریف میکنم ولی جدی همین جورین که شراره خانم میگن

راستی شراره خانم میشه اداب ازدواج مشهد رو برامون بگی؟؟؟
هم تجربه خوبی میشه هم دوستان میان نظرهاشونو میگن؟:)

imann 12-17-2010 11:18 PM

شراره خانم میشه اداب ازدواج مشهد رو برامون بگی؟؟؟
هم تجربه خوبی میشه هم دوستان میان نظرهاشونو میگن؟

damadekermanshah 01-25-2011 10:16 AM

سلام بر همه كرمانشاهي هاي عزيز
من خانمم كرمانشاهيه
واقعا بهتون ايمان دارم
هم توي عشق هم توي مرام هم توي پاكي
البته هنوز نامرديم
دعا كنيد اين مراسمايي كه گفتين به خير بگذره :d
دوست دارم منم توي اين سايتتون راه بدين
نه به عنوان يه كرماني ،‌به عنوان يك كرمانشاهي
خب ديگه ميگن
از يكي پرسيدن گفتن اهل كجايي ؟ گفت : هنوز ازدواج نكردم
خب منم با افتخار ميگم
كرمانشاهي ام

mohammadrezaf 04-01-2014 06:54 PM

:

سلام.
من عاشق یه دختر کرد کرمانشاهی شدم که در فکر ازدواج با اونم...
فقط میخواستم تمام آدابشون رو بدونم و با اونا بیشتر آشنا شم...
شنیدم که کرد ها جهیزیه به دخترشون نمیدن یا با غریب مشکل دارن یا داماد نباید تا زمان عروسی زیاد به خونه عروس بره و این حرفا...
درسته؟؟
لطفا اگه میشه تمام و کمال از اول اول برام بگید ممنون میشم

کارگر سایت 04-04-2014 02:03 PM

سلام دوست عزيزم سوالو قبلا پرسيده بودي راستش چون اينطور نيست كه بشه كلي صحبت كرد من تمايلي به پاسخگويي نداشتم
اخه اينجوري نيست كه در اين خصوص بشه سوال پرسيد بعد كسي جوابي بده بعد نتيجه گيري هم بكني
من كه خودم در موقعيت مشابه اصلا اتكايي به اين شيوه ها ندارم و نميپرسم
اما جهت احترام به شما

از خانواده به خانواده متغيره بنابراين واقعا هيچ چيز خاصي نميشه گفت .

تحصيلات ايشون . تحصيلات خانوادگي ايشون . محل زندگي فعلي خانواده ايشون اگر معلوم بود شايد كمي بهتر ميشد حدس و گمان زد

با اين حال خيلي بعيد به نظر ميرسه مساله جهيزيه اونطور كه گفتيد باشه .
با غريبه مشكلي ندارند اما شايد زندگي در غربت دخترشون رو براشون سخت باشه اما نهايتا همه چيز توافقي و با نظر مساعد خود دختر خانمه احتمالا.

داماد تا زمان عروسي زياد و كم ...
اين يه چيز نرمال هست فرمول خاصي نداره ! خود حد و حدود دست شما هم هست يعني لازم نيست مراقبت خاصي بكنيد
خود شما به صورت ديفالت ميدونين كه شوري و بي نمكيش چقدر هست و بالانسش رو رعايت ميكنيد .

دست به عصا نباشيد
اگر دلتون گواه داده برين جلو اميدواريم كه به هم برسين .

آناهیتا الهه آبها 04-05-2014 08:32 AM

آقای محمد رضا همونطور که آقای نعلینی فرمودن یه قانون یا یه سنت واحدی در مورد چیزهایی که گفتین وجود نداره
در مورد جهیزیه این که میگین جهیزیه نمیدن بستگی به رسم و رسوم اون خانواده داره بعضی خانواده ها بله جهیزیه نمیدن بعضی خانواه ها هم جهیزیه تمام و کمال به دختر میدن البته این موضوع ربطی به وضعیت مالی خانواده نداره همونطوز که گفتم رسمه
ولی الان این مسئله خیلی کمرنگ شده ممکنه خانواده شخص مورد نظر شما جهیزیه بدن باید ازشون بپرسین البته از خود دختر خانوم سوال بپرسین و صد البته به صورت غیر مستقیم به خدای نکرده باعث سوء تفاهم نشه

در مورد داماد غریبه هم اصلا یه همچین موضوعی صحت نداره
این همه دختر خانوم های کرد که همسرانشون غریبه ان و هیچ مشکلی هم نداشتن پس از این بابت نگران نباشین مگر اینکه خانواده دختر دیگه خیلی سخت گیر باشن

اما در مورد رفت و آمد داماد....باز اینم بین خانواده ها متغیره
البته من زیاد دیدم که پدر عروس اجازه نداده که دختر و پسر در دوران عقد یا نامزدی خیلی باهم ارتباط داشته باشن

البته این مسائل در همون جلسه اول خواستگاری با کمی دقت مشخص میشه که رسم و رسوم خانواده چجوریه و یه قانون ثابتی وجود نداره که ما به شما بگیم

mohammadrezaf 04-13-2014 02:47 PM

خب خداروشکر :diri di ri ri diri:

اکنون ساعت 06:28 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.