پی سی سیتی

پی سی سیتی (http://p30city.net/index.php)
-   علوم جانوری (http://p30city.net/forumdisplay.php?f=173)
-   -   اخبار زيست شناسي (http://p30city.net/showthread.php?t=4055)

SonBol 11-15-2007 12:57 PM

اخبار علمي زيست شناسي
 
پژوهشگران امریکایی ساختارهای مومانندی در اندازه نانو ساخته اند که می توانند به روشن شدن چگونگی کار همتاهای زیستی شان (مژک های درون بدن) کمک کنند. مژک ها پیوست های سلولی هستند که در بدن انسان کارهای بسیار متفاوتی انجام می دهند. آنهایی که درون گوش هستند، صدا را به دام می اندازند و آنهایی که درون کلیه ها هستند به صورت حسگر کار می کنند. مژک های درون شش ها (تصویر سمت راست) به مانند پاروهای قایق پس و پیش می زنند و موسلامح و مواد آسیب رسانی را که همراه هوا آمده اند، از دستگاه تنفس بیرون می فرستند. آنها از این راه نقش بنیادی در جلوگیری از بیماری های دستگاه تنفس بازی می کنند. اما ساز و کار این فرآیند به خوبی روشن نیست. از این رو، «ریچارد سوپرفاین» و همکارانش در دانشگاه کارولینای شمالی در ایالات متحده امریکا، مژک هایی مصنوعی ساخته اند تا به کمک آنها دریابند همتاهای زیستی آنها چگونه در شش ها کار می کنند. آنها امیدوارند این کار به پژوهشگران دیگر کمک کند درمان های بهتری برای بیماری ها دستگاه تنفس، مانند سیستیک فیبروسیس، پیدا کنند. ● دستکاری با آهن ربا گروه «سوپرفاین» دسته ای نانومیله از بسپارهای انعصاف پذیر را به اندازه مژک های زیستی (نزدیک ۱۰ میکرون درازا و ۲/. میکرون پهنا) با ویژگی های فیزیکی همانند فراهم کردند. نانومیله ها را با ریختن پلی دی متیل سیلوکسان (دارای نانوذره های اکسید آهن) در قالب درست کردند و سپس خود قالب را با فرآیند شیمیایی کنار گذاشتند و صدها نانومیله به دست آورند. چون نانومیله ها ذره های اکسید آهن دارند آنها را می توان با آهن ربا دستکاری کرد. یک آهن ربای الکتریکی زیر دسته ها گذاشته شده بود تا آنها را خم کند و حرکت دهد و میکروسکوپی از بالا آن حرکت ها را نشان می داد. پژوهشگران شبیه سازی های رایانه ای را به کار بردند تا دریابند چگونه نانومیله ها را به گونه ای با آهن ربا برانگیزانند که به مانند مژک های شش ها حرکت کنند. آنها هنگامی که به یک سو حرکت می کردند راست می شدند و هنگامی که به سوی دیگر می رفتند، خم می شدند. ● دینامیک سیال ها «سوپرفاین» گفت؛ «آنچه ما به عنوان بزرگترین دستاورد خود می دانیم افزایش درک ما از زیست شناسی است. هنوز به روشنی نمی دانیم که هر مژک چگونه کار می کند و چگونه مجموعه آنها سیالی را جابه جا می کنند.» گام دیگر، آزمودن مژک های ساختگی با مایع های چسبناک (ویسکوز) است که رفتار موسلامح درون شش ها را تقلید می کنند. «سوپرفاین» می گوید؛ «این یک مساله دینامیک سیال جدید است.» به نظر او این پژوهش ممکن است به توضیح اینکه مژک ها در جاهای دیگری از بدن، مانند درون مغز و در جنین در حال شکل گیری، چگونه کار می کنند، نیز کمک کند. «چانگ لیو» از دانشگاه ایلینویز ساختارهای مومانند مشابهی درست کرده است، اما نه برای بررسی چگونگی حرکت آنها بلکه برای بررسی ویژگی حسگری مژک ها. این کار او را شگفت زده کرده است. با وجود این، به نظر او راه درازی در پیش است تا مژک های ساختگی بتوانند به درستی کار مژک های واقعی را تقلید کنند. او در این خصوص گفت؛ «این کار بسیار شگفت انگیز و زیباست، اما زمان درازی می خواهد تا یک ابزار بسیار کارآمد شود.» گزارش این پژوهش در مجله Nano Letters آمده است. NewScientist.com,۱۳Apr.۲۰۰۷ ویل نایت مترجم : حسن سالاریروزنامه شرق

SonBol 11-15-2007 01:00 PM

دكتر مینا بیسل، بیولوژیست ایرانی آزمایشگاه ملی لاورنس بركلی از بین ۳۰ دانشمند برجسته كه از سراسر جهان موفق به كسب جایزه «پزكولر» ۲۰۰۷ شد.
منابع خبری ایتالیا، جایزه «پزكولر ۲۰۰۷» را به مثابه جایزه نوبل در رشته غددشناسی عنوان و خاطرنشان كرده‌اند كه بیسل با كسب این جایزه به عنوان برترین زیست شناس سلولی در جهان معرفی شده است.
این جایزه در رشته غددشناسی از ۲۱ سال قبل از سوی موسسه «پزكولر» و جایزه بین المللی تحقیقات در زمینه سرطان به دانشمندان در علوم مرتبط با مقابله با سرطان اعطاء می‌شود.
دكتر بیسل در تحقیقات خود در رشته غدد شناسی موفق به كشفیات تازه‌ای در زمینه رفتار ماتریكس فراسلولی در پاسخهای سلولی شده است.
مینا بیسل در تهران متولد شده اما در جوانی با كسب بورسیه به ایالات متحده رفته و پس از تحصیل در رشته‌های شیمی، بیوشیمی و باكتری‌شناسی، در سال ۱۹۶۹ در مقطع دكتری رشته میكروبیولوژی و ژنتیك مولكولی دانشكده پزشكی دانشگاه هاروارد فارغ‌التحصیل شده است.
وی این جایزه را برای نتایج مطالعاتش در زمینه توانایی زیرمحیطهای تغییرات سلولی، تبدیل شدن آنها به تومورها و امكان استفاده از یك سلول سرطانی برای رفتارهای عادی سلول‌ها كسب كرده است.
این دانشمند زن ایرانی كه مدتی ریاست انجمن بیولوژی سلولی آمریكا را برعهده داشته، در طول سال‌ها تحصیل و فعالیت علمی خود جوایز متعددی از جمله اولین جایزه Joseph Sadusk برای تحقیقات سرطان پستان(۱۹۸۵)، Guggenheim Fellow(۱۹۹۲ -۱۹۹۳ - پاریس)، ASCB Women in Cell Biology Career Recognition Award، E.O. Lawrence Award، (Innovator Award in Breast Cancer (۲۰۰۲، Komen Foundation Brinker Award و ... شده است.

http://www.aftab.ir/images/news/break.gifخبرگزارى ايسنا

SonBol 11-15-2007 01:04 PM

بسیاری از پزشکان برای تشخیص بیماری‌ یا عارضه‌های معین یا کمک به بررسی سلامتی کلی بیمار آزمایش خون تجویز می‌کنند.
آزمایش‌ خون در آزمایشگاه‌های امروزی عملی کاملا بی‌خطر است.
شما در معرض ابتلا به هیچ بیماری از جمله ایدز یا هپاتیت یا عفونت در محل کشیدن خون نیستید.
افرادی که خون شما را می‌کشند، همیشه باید دستکش‌های یک بار مصرف بپوشند و از سوزن‌های یک بار مصرف استفاده کنند.
● عوارضی جانبی جزئی از کشیدن خون ممکن است به وجود آید از جمله:
▪ کبودشدن یا تورم جزئی در محل تزریق.
▪ این علائم را می‌توان با گذاشتن کیسه یخ تسکین داد.
▪ سیاهی‌رفتن چشم‌ها یا سرگیجه ناشی از دیدن اینکه کسی دارد خون شما را می‌کشد.
▪ افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین مصرف می کنند، ممکن است به پانسمان فشاری نیاز داشته باشند.
http://www.aftab.ir/images/news/break.gifیادداشت: همشهری آنلاین

SonBol 11-15-2007 01:05 PM

وبا یک بیماری حاد اسهالی است كه به علت عفونت روده‌ها با باکتری به نام «ویبویو كلرا» به وجود می‌آید.
آلودگی با این میكروب در نتیجه نوشیدن آب‌های آلوده یا خوردن غذاهای خام یا نیمهخام مثل سبزیجات یا ماهی به وجود می آید.
علائم بیماری شامل اسهال، دل پیچه، تهوع، استفراغ و كم آبی بدن است. گرچه ممكن است علائم بیماری خفیف باشد اما ۵ درصد افراد مبتلا دچار بیماری شدید می‌شوند كه با اسهال آبكی شدید، استفراغ و گرفتگی عضلات ساق پا همراه است. این افراد به علت از دست رفتن سریع مایعات بدنی دچار كم آبی شدید و شوك می شوند. در صورت عدم درمان مرگ در طول چند ساعت رخ می دهد.
● همه گیری های وبا
در موارد همه‌گیری ها منبع آلودگی معمولاً مدفوع اشخاص مبتلا به این بیماری است. این بیماری به سرعت در مناطقی كه دفع بهداشتی فاضلاب و آب سالم در اختیار ساكنان وجود ندارد، گسترش می یابد. بیماری مستقیماً از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود، بنابراین تماس اتفاقی با شخص آلوده باعث بیماری نخواهد شد.
● شبه وبا چیست؟
در این حالت اسهال آبكی به وجود می آید اما عامل بیماری میكروب دیگری به نام كامپیلوباكتر ژژونی است. خیلی از موارد اسهال آبكی كه به صورت پراكنده رخ می دهد در واقع شبه وبا هستند و نه وبا.
● چگونه از وبا پیشگیری كنیم؟
گرچه وبا می‌تواند مرگبار باشد، پیشگیری از آن بسیار آسان است. در صورت وجود تسهیلات بهداشتی و آب لوله‌كشی سالم اصولاً وبا تهدید عمده‌ای محسوب نمی‌شود. برای همین است كه در بسیاری از كشور های پیشرفته سال‌ها است كه دیگر خبری از همه‌گیری وبا نیست.
در مواردی كه در منطقه ای وبا همه گیر شده باشد باید این نكات را رعایت كرد:
آب مصرفی باید با جوشاندن، صاف كردن و كلر زدن ضدعفونی شود.
▪ فضولات افراد مبتلا به وبا باید به طریق مناسب دفع شده به طوری كه باعث آلودگی محیط نشود.
▪ فاضلاب ها قبل از وارد شدن به نهر ها و رود خانه ها باید تصفیه شوند.
▪ آگاهی لازم در مورد شیوع وبا در اطراف منابع آلوده آب داده شود.
● درمان
درمان وبا به وسیله آنتی بیوتیك و جایگزینی خوراكی آب و املاح از دست‌ رفته به علت اسهال است. البته در صورتی كه فشار خون خیلی افت كرده باشد و یا بیمار به علت استفراغ شدید نتواند چیزی بنوشد، جایگزینی از طریق سرم‌های داخل وریدی انجام می‌شود.
واكسن ضدوبا موجود است، اما از آنجا كه میكروب عامل بیماری مرتباً جهش می‌یابد و مقاوم می‌شود باید مرتباً واكسن‌های جدید آن تهیه شود.
معمولاً این واكسن تنها در موارد مسافرت از كشورهای عاری از بیمار به كشورهایی مانند هند كه بیماری در آنها به صورت بومی وجود دارد، تزریق می‌شود و تاثیر آن هم چند ماه بیشتر نخواهد بود.

http://www.aftab.ir/images/news/break.gifهمشهری آنلاین

SonBol 11-15-2007 01:06 PM

اسید ریبونوکلئوتیک که تا به امروز به عنوان زباله DNA یا یک پیام رسان جزء شناخته می شد اکنون اهمیت عملکردی خود را با فعال یا غیرفعال کردن ژنهای مجزا بازیافته است. این اهمیت در مقاله ای با عنوان "انفجار بزرگ بیولوژی" مورد بررسی قرار گرفته است.
هنگامی که خداوند انسان را خلق کرد، دوران طلایی زندگی انسان ذی شعور آغاز شد. میکل آنژ نقاش بزرگ ایتالیایی که در سال ۱۵۶۴ درگذشت، این خلقت استثنایی را در نقاشی سقف کلیسای سیستین به خوبی نشان داد. این تصاویر در ۴ اکتبر ۱۹۹۹ در هفته نامه اقتصادی Business Week با هدف به تصویر کشیدن اقتصاد نو در ابتدای هزاره سوم و تولد عصر جدید منتشر شد. مقاله ای که میزبان تصاویر سقف کلیسای سیستین و چگونگی خلقت انسان ذی شعور بود، "عصر اینترنت" نام داشت و در تصویر دو انگشت معروفی که در این تقاشی به یکدیگر نزدیک می شوند، همانند تصاویر دیجیتالی با نور جریان الکتریسته به یکدیگر متصل شده بود.
اکنون در مقاله ای با عنوان "انفجار بزرگ بیولوژی" که در هفته نامه اسلامدومیست منتشر شده است، این تصویر دو انگشت در نقاشی میکل آنژ با تصویر شماتیک RNA به یکدیگر متصل شده اند.
در حقیقت به این تصویر اسکلت رنگی یک مولکول کوچک که همان RNA است، اضافه شده است. مولکول RNA یا اسید ریبونوکلئوتیک نقش مهمی در بیولوژی و ژنتیک ایفا می کند.
به اعتقاد مفسران، شناخت ماهیت RNA انقلابی شبیه به آنچه که در قرن گذشته با شناخت ساختار اتم اتفاق افتاد ایجاد کرده است. انقلابی که می توان از آن به عنوان "انفجار بزرگ بیولوژی" یاد کرد.
اگر ماهیت وجودی اتم شناخته نمی شد، هسته و الکترون نیز کشف نمی شد و مهمتر از همه این ذره کوچک نمی توانست دنیا را متحول کند.
مجموعه مقالاتی که در هفته نامه های گذشته، حال و آینده درباره مولکول RNA و DNA منتشر شده است در یک کنسرسیوم بین المللی با عنوان ENCODE جمع آوری شده است. ENCODE مخفف عبارت "دایره المعارف عناصر DNA" است.
تاکنون ۸۰ لابراتوار مختلف تحقیقات خود درباره DNA انسان را در این فرهنگ جامع منتشر کرده اند. نکته جالب توجه در این است که بیشتر این تحقیقات درباره ژنوم انسان است که تا دیروز از آن به عنوان "زباله DNA" یاد می شد اما اکنون نقش کلیدی این ماده شناخته شده است. بویژه به نظر می رسد که این ژنوم نسبت به فعالیت ژن ها به عنوان یک سیستم کنترلی عمل می کند و در این فعالیت نقش اصلی را RNA به عهده دارد.
در ۵۰ سال گذشته ایده ای در خصوص عملکرد و سادگی ژنتیک تحمیل می شد که براساس آن در دو شاخه زنجیره DNA نرم افزاری شبیه به یک برنامه رایانه ای وجود دارد که با آن پروتئین های بدن انسان نوشته و برنامه ریزی می شوند.
در این دوره تعصب زیادی درباره دستور العمل "یک ژن یک پروتئین" وجود داشت و نقش RNA در این فرایند تنها "پیام رسان" بود که وظیفه داشت اطلاعات DNA را به سلولهایی که در آن لحظه باید پروتئین را می ساختند، انتقال دهد. عملکرد پیام رسانی، نقش بسیار ساده ای است که با کپی برداری از این اطلاعات انجام می شود.
نویسنده مقاله اسلامدومیست در ادامه می نویسد : دانستن واقعیت بسیار زیبا است. همانطور که پس از کشف هسته اتم، علم به دنبال شکافتن آن رفت و نوترون ها و پروتن ها را از درون هسته اتم بیرون کشید، دانشمندان نیز در سالهای اخیر بدون توجه به تعصب گرایی نیم قرن گذشته نشان دادند که RNA انواع زیادی دارد و می تواند نقش های زیاد و مهمی به عهده بگیرد.
در اینحال دانشمندان " میکروRNA " را معرفی کردند که نقشی شبیه به نقش سیستم عامل یک رایانه ایفا می کند و می تواند راه حل مشکلات را حل کند.
در مدل کلاسیک DNA اطلاعاتی نوشته می شوند که براساس آنها ارگانیسم ها چه در جانوران پیچیده با ژن های زیاد و چه در جانوران ساده ساخته می شوند. این درحالی است که در برخی از جانوران مثل انسان، کرم های کوچ و مگس ها در حدود ۲۰ هزار و بیشتر ژن وجود دارد، پس چگونه می توان توضیح داد که این میزان بالای ژن چگونه بوجود آمده اند؟
فرضیه ای که اکنون از سوی دانشمندان مطرح شده است ، نشان می دهد که تفاوت بین ارگانیسم ها بستگی به تفاوت RNA آنها دارد که فعالیت ژن های آنها را ساماندهی می کند. در حقیقت گونه های مختلف RNA فعالیت یا عدم فعالیت یک ژن را هنگام توسعه یا زندگی ارگانیسم فرماندهی و کنترل می کند. برای مثال نوعی RNA وجود دارد که در دوران اولیه زندگی برای غیرفعال کردن یکی از دو کروموزم X که میراث ژنتیکی زنان است ، اقدام می کند.
این کروموزوم در فاز جنینی به هر سلول دستور می دهد که کجا باید به چه اندامی تبدیل شود که این وظیفه مهم را زیر نظر RNA انجام می دهد.

http://www.aftab.ir/images/news/break.gifگزارش: خبرگزارى مهر

SonBol 11-15-2007 01:06 PM

نوعی ماهی سنگواره زنده دریچه‌ای به روی پژوهشگران می‌گشاید تا نگاهی به آن ماشین ژنتیكی بیندازند كه سرانجام به پیدایش دست و پا در ما انسان‌ها منجر شد.
باله‌های پاروماهی امروزی Polyodon spathula كه شاید ۲۰۰ میلیون سال پیش تكامل یافته باشد، براساس یك گزارش جدید، در الگوی شاخصی از فعالیت ژن‌ها با اندام‌های حركتی تمام جانوران چهارپا مشترك است.
به‌گفته نیل شوبین (N.Shubin)، زیست‌شناس تكاملی دانشگاه شیكاگو و موزه صحرایی شیكاگو، این یافته به پژوهشگران می‌گوید كه ساخت اندام‌های حركتی از مدت‌ها پیش آغاز شده بود. به نظر او «این نشان می‌دهد كه ساختارهای پیچیده تاریخی دارند و در طول زمان ذره‌ذره روی هم سوار شده‌اند – دفعتا و در یك وهله پدید نیامده‌اند.»
Polyodon اهل دودمانی باستانی از ماهی‌‌ها به نام باله شعاعی‌هاست كه ماهی حوض، قزل‌آلا و ماهی‌های معمولی دیگر را دربرمی‌گیرد. تقریبا ۴۱۵ میلیون سال پیش، ماهی‌های باله شعاعی از انواع باله لوب‌دار جدا شدند.
باله لوب‌دارها بعدها تكامل یافتند و ماهی‌های شش‌دار، دوزیستان و سرانجام پستانداران از آنها منشعب شدند. Polyodon به عنوان یكی از قدیمی‌ترین نمایندگان ماهی‌های باله‌شعاعی پنجره‌ای می‌گشاید كه از ورای آن می‌توان دید پیشینیان لوب‌دارترش چه شكلی بودند.
شوبین و همكارانش در دانشگاه شیكاگو زائده‌ای گوشتی در بن هر یك از باله‌‌های پشتی Polyodon را بررسی كردند. هر كدام از آنها حاوی ردیفی بادبزن مانند از استخوان متناظر با استخوان‌‌های پای جانوران چهارپا یا تتراپودها هستند.
تیم شوبین این نواحی را از نظر فعالیت گروهی از ژن‌های افشاگر به نام ژن‌های هاكس (Hox)، كه در طول تكوین جنینی تمام جانوران شناخته شده فعال هستند، بررسی كردند.
ژن‌های خانواده‌ هاكس جنین را به مجموعه‌ای از مناطق تقسیم می‌كنند كه هر كدام به شكل یكی از قسمت‌های مختلف بدن نظیر دم، شكم یا سر درخواهند آمد و این بستگی به تركیب خاصی از مجموعه ژن‌های هاكس دارد كه در آن فعال هستند.
چهارپایان در اواخر تكوین اندام‌های حركتی و هنگامی كه انگشت‌هایشان شكل می‌گیرد الگویی از فعالیت ژن‌های هاكس را نشان می‌دهند، اما ماهی‌های باله شعاعی امروزی، الگوی متفاوتی نشان می‌دهند كه پژوهشگران را به فكر فرو برده پس الگوی چهارپایان از كجا آمده است.
به گزارش این پژوهشگران كه به صورت مقاله‌ای در «نیچر» به چاپ رسید، حالا زائده گوشتی Polyodon دارای همان الگوی فعالیت ژن‌های هاكس است كه در اندام‌های حركتی چهارپایان دیده می‌شد و معنایش این است كه ماهی‌های باله شعاعی امروزی باید این برنامه ژنتیكی باستانی را از دست داده باشند. به نظر شوبین این نتیجه با كشف پارسال گروهش، سنگواره موجودی نیمه‌ماهی نیمه چهارپا به نام Tiktaalik، كه در اندام‌های حركتی باله مانندش استخوانی كف دست مانند داشت، كاملا جور درمی‌آید.
كشف ژن‌های هاكس تبیین می‌كند كه Tiktaalik ساختار پیچیده اندام‌های حركتی‌اش را چگونه تولید كرد و همانطور كه جنیفر كلارك (J.Clark) دیرین‌شناس مهره‌داران موزه جانورشناسی دانشگاه كمبریج در انگلستان می‌گوید، پرش به چهارپایان چندان بزرگ نبود. این ما را در درك جابه‌جایی از باله به پا گام بزرگی به پیش می‌برد.

جی مینكل
ترجمه: كاوه فیض‌اللهی

SonBol 11-15-2007 01:08 PM

محققان آلمانی با انجام تحقیقی دریافتند: گرم شدن آب اقیانوس ها در اثر گرمایش زمین نفس کشیدن و بقاء را برای نوعی ماهی های شبیه به مارماهی ها دشوار ساخته است.
زیست شناسان سال ها از وجود ارتباط بین ذخایر ماهی ها و گرمایش زمین خبر داده بودند اما یک تحقیق جدید روی ماهی های شبیه به مارماهی ها به ارتباط بین گرم شدن آب اقیانوس ها و وجود اکسیژن در این منابع پرداخته است.
دانشمندان در موسسه تحقیقات دریایی و قطبی "آلفرد وگنر" آلمان رابطه بین دمای آب دریا و شمار ماهی ها را در مناطق جنوبی دریای شمال مورد مطالعه قرار دادند.
محققان دریافتند: سطح اکسیژن موجود در آب دریاهای شمال و بالتیک به دلیل افزایش دمای آب ظرف ۵۰ سال گذشته کاهش یافته است. این عامل بر جمعیت ماهی ها نیز تاثیر داشته و باعث کاهش آن شده است. همچنین در این تحقیق مشخص شد: ماهی هایی همچون مار ماهی ها در آب های گرم نیاز بیشتری به اکسیژن دارند.
در این بین عامل اصلی در کاهش شمار ماهی ها بروز مشکل در جذب اکسیژن از طریق سیستم تنفس و جریان خون گزارش شده است.
یافته های این تحقیق که در نشریه "ساینس" به چاپ رسید، نشان داد: با افزایش میانگین دمای آب در تابستان جمعیت ماهی ها کاهش یافته است.
حیوانات از توانایی اندکی برای تحمل تغییرات محیطی برخوردارند. هر عاملی که خارج از توان و تحمل این موجودات باشد باعث آسیب رسیدن به آنها می شود.
در همین حال ماهی های دریای شمال به دلیل بروز نوسانات بیشتر فصلی در مقایسه با ماهی های مناطق دیگر از تحمل بیشتری نسبت به تفاوت دما برخوردارند.

http://www.aftab.ir/images/news/break.gifخبرگزارى مهر

SonBol 11-15-2007 01:11 PM

دانشمندان از سلول‌های بنیادی بافت دریچه‌های قلب ساختند
تحقيقات - همشهری آنلاین:
پژوهشگران انگلیسی با رشد سلول‌های بنیادی به بافت دریچه‌های قلب انسان دست يافتند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از روزنامه گاردین دوشنبه 2 آوریل (13 فروردین) این پیشرفت می‌تواند راه‌حلی احتمالی برای کمبود قلب اهدایی برای پیوند قلب باشد.
گاردین نوشت اگر آزمایش بر روی حیوانات که در ماه‌های آینده قرار است انجام شود موفق باشد، بافت‌های جایگزین را که به این روش تهیه شده‌اند، می‌توان در سه سال آینده برای پیوند زدن به بیماران دچار بیماری قلبی به کار برد.
این پژوهشگران به سرپرستی مگدی یاکوب، استاد جراحی فلب در امپریال کالج لندن از سلول‌های بنیادی به دست آمده از مغز استخوان، بافتی را رشد دادند که به مشابه بافت دریچه‌های قلب انسان عمل می‌کند.
سلول‌های بنیادی سلول‌های نابالغی هستند که به بافت‌های مختلف بدن تبدیل می‌شوند.
پروفسور یاکوب که برای یک دهه در زمینه کمبود قلب اهدایی برای پیوند کار کرده است، گفت نتایج این پژوهش آنها را به هدف رشد دادن قلب کامل انسانی نزدیکتر کرده است.
او گفت: "چنین هدفی بلندپروازانه است اما ناممکن نیست. اگر از من بپرسید می‌گویم 10 سال تا رسیدن به آن فاصله داریم."

رشد دادن بافت‌های جایگزین از سلول های بنیادی یک هدف اصلی برای دانشمندان است. اگر بخش آسیب‌دیده‌ای از بدن با بافتی که به این طریق تهیه شده و از لحاظ ژنتیکی با بیمار تطبیق کامل دارد جایگزین شود، رد پیوند رخ نخواهد داد.
دانشمندان تا به حال توانسته‌اند تاندون‌ها، غضروف و مثانه را در آزمایشگاه رشد دهند، اما هیچکدام از اینها پیچیدگی اندام‌هایی مانند قلب را ندارند.
گرچه بسیاری از افرادی که دچار بیماری‌های دریچه قلب هستند، با جایگزینی دریچه‌ (حیوانی یا مصنوعی) نجات پیدا می‌کنند، اما این دریچه‌ها کارایی کامل دریچه‌های اصلی را ندارند.
بنا به تخمین سازمان جهانی بهداشت هر سال 600000 نفر در سراسر جهان به تعویض دریچه‌های قلب نیاز دارند

SonBol 11-15-2007 01:13 PM

انتخاب رويان برای نجات خواهر و برادر در حال مرگ
درمان - همشهری آنلاین:
مقامات سوئدی به سه خانواده اجازه داده‌اند با انتخاب رويان؛ کودنیققا بوجود آورند که بتواند دهنده سلول‌بنیادی به خواهر یا برادر مبتلا به بیماری خونی مرگبارش باشد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه هیات ملی بهداشت و رفاه سوئد به سه خانواده که ادامه حیات فرزندانشان به دریافت پیوند سلول‌ بنیادی سالم از خواهر یا برادر با بافت سازگار وابسته بود، اجازه انجام این عمل بحث‌برانگیز را داده است.
در این عمل که به آن تشخیص ژنتیکی پیش‌‌از کاشته‌شدن (PGD) می‌گویند، جنین به وجود آمده با لقاح خارج رحمی در آزمایشگاه پیش از کاشتن در رحم از لحاظ داشتن ترکیب ژنتیکی مطلوب مورد آزمایش قرار می‌گیرد.
این عمل مدتی است که در سوئد برای کنار گذاشتن جنین‌های مبتلا به بیماری‌های تک‌ژنی معلول‌کننده مانند فیبروز کیستیک و نیز ناهنجاری‌های کروموزومی مانند نشانگان داون اجازه داده شده است.
اما برای اولین بار است که امکان انجام ان برای یافتن بافت سازگار برای خواهر یا برادر بیمار از طریق انجام آزمایش "آنتی‌ژن گلبول‌ سفید انسانی" (HLA) داده می‌شود.( PGD/HLA)
پس از اینکه کودک حاصل از جنین انتخاب شده به دنیا آمد سلول‌های بنیادی از جفت و بند ناف او به خواهر یا برادر بیمارش منتقل می‌شود. این سلولها پس از جایگزینی در مغز استخوان شروع به تولید سلول‌های خونی می‌کنند.
عمل PGD/HLA قبلا در امریکا، بلژیک و ترکیه هم انجام شده بود.
این عمل از سوی گروهی مورد انتقاد قرار دارد که انجام فرآیند گزینش بر روی جنین‌های انسانی را غیراخلاقی می‌پندارند.

SonBol 11-15-2007 01:14 PM

سلول‌های بندناف می‌توانند انسولین تولید کنند
تحقيقات - همشهری آنلاین:
دانشمندان می‌گویند سلول های بنیادی بند ناف نوزادان را می‌توان با مهندسی ژنتیک به سلول‌های مولد انسولین تبدیل کرد و برای درمان دیابت به کار برد.

به گزارش خبرگزاری رویترز پژوهشگران انگلیسی و آمریکایی می‌گویند توانسته‌اند شمار بزرگی از سلول‌های بنیادی بند ناف را در آزمایشگاه رشد دهند و سپس آنها را به سلول‌های مولد انسولین در لوزالمعده بدل کنند.
دکتر راندال اوربان از مرکز پزشکی گالوستون دانشگاه تگزاس که سرپرست این تحقیق بوده است می‌گوید: "این کشف نشان می‌‌دهد که ما بالقوه می‌توانیم از سلول‌های بنیادی بالغ برای کمک به مبتلایان به دیابت استفاده کنیم."
این پژوهشگران که شامل متخصصان دانشگاه نیوکاسل در انگلیس هم می‌شدند، می‌گویند امیدوارند در نهایت بتوانند همین کار را با سلول‌های بنیادی جنینی هم انجام دهند.
در حال حاضر بسیاری از دانشمندان ایجاد حوزه جدید پزشکی باززایی (regenerative medicine) را دنبال می‌کنند که در آن از سلول های بنیادی رشد داده شده در آزمایشگاه برای جایگزینی بافت‌‌های صدمه‌دیده استفاده می‌شود.
گروه دیگری از دانشمندان در تلاش هستند تا بفهمند چگونه سلول‌های بنیادی جنینی می‌توانند به همه انواع بافت‌ها بدل شوند و در عین حال قابلیت تکثیر خود را هم تقریبا برای همیشه حفظ کنند، تا بتوانند سلول‌های عادی بدن را به چنین کاری وادار کنند.
پژوهشگران در تگزاس و نیوکاسل از خون بند ناف انسان استفاده کردند، زیرا این خون منبعی غنی از سلول‌های بنیادی "بالغ" تازه است.
آنها امیدوارند که از این طریق بافت مولد انسولین برای مبتلایان به دیابت نوع 1 که به علت تخریب بافت لوزالمعده توانایی تولید انسولین را از دست داده‌اند، به وجود آورند.

SonBol 11-15-2007 01:15 PM

سلول‌هاي بنيادي طاس‌ها را خوشحال مي‌كند
تحقيقات - فرنوش صفوي‌فر:
راهي براي مودارشدن طاس ها در پيش است هر چند راهي طولاني و سخت و پرهزينه باشد. راه جديدي که به تازگي اميدهايي درباره آن به وجود آمده، استفاده از سلول‌هاي بنيادي است.
محققان در آخرين شماره نشريه Nature گزارشي از يافته‌هاي مهيج‌شان را درباره استفاده از سلول‌هاي بنيادي براي درمان طاسي، منتشر کردند.
البته موضوع فعلا در حد موش‌ها مطرح است، اما آن‌قدر اميدوارکننده است که اين محققان، از دانشگاه پنسيلوانياي آمريکا، معتقدند مي‌توانند تا يک دهه آينده، درماني قطعي براي اين مشکل بزرگ اغلب مردانه، پيدا کنند و به اين ترتيب آنها را از روش‌هايي مانند موي مصنوعي يا پيوند و ترميم مو نجات دهند.
اما کاري که اين محققان انجام دادند، چه بود؟ Daily Mail چنين گزارش مي‌دهد که کار آنها اصلا و ابدا در مورد طاسي يا چيزي شبيه به آن نبود. آنها فقط داشتند چگونگي ترميم زخم‌هاي پوست را مطالعه مي‌کردند، آن هم در موش‌ها. (گمان نکنم موش‌ها هم طاس بشوند!) وسط همين مطالعات بود که آنها ديدند از زير اين پوست تازه، فوليکول‌هاي موي تازه جوانه مي‌زند.
فوليکول هم که همان جوانه اصلي مو است که تا حالا فکر مي‌کرديم که تعداد آن از دوران جنيني‌مان ثابت مي‌ماند، مگر در دوران سالمندي و کهنسالي که آرام آرام اين فوليکول‌ها به حال مرگ مي‌افتند. فوليکول‌هاي مرده هم ديگر با هيچ دوا و درماني جايگزين پيدا نمي‌کنند.
با مشاهده اين وضع، دانشمندان مشتاق شدند که قضيه را بيشتر بررسي کنند، شايد چيزهاي بهتري، خيلي بيشتر از ترميم زخم‌هاي چند موش آزمايشگاهي، از آن در بيايد.
بررسي‌هاي آنها چندان هم بي‌نتيجه نماند.
آنها پروتئيني را پيدا کردند که در حضور آن روند ترميم پوست آسيب‌ديده سريع‌تر اتفاق مي‌افتاد، (اگر خيلي کنجکاو هستيد، اسم اين پروتئين wnt بود.) به دنبال اين ترميم سريع‌تر، فوليکول‌هاي بيشتري در مدت زمان کوتاه‌تري درست مي‌شدند و اين يعني شرايط لازم براي به وجود آمدن موي جديد فراهم شده‌است.
در اين ميان جاي يک چيز خالي بود و آن هم سلولي بود که اين وظيفه خطير را به عهده بگيرد و قبول کند که تبديل شود به يک موجود ارزنده به نام فوليکول مو. تنها راهي که به ذهن اين محققان و طبعا هر محقق کاربلد ديگري مي‌رسيد، اين بود: «سلول‌هاي بنيادي».
اين سلول‌ها، که نوعي پدر و جد همه سلول‌هاي بدن، با همه اختلافات و تنوعشان محسوب مي‌شوند، قابليت اين را دارند که در «شرايط» گوناگون به همه انواع سلول‌هاي بدن تبديل شوند؛ سلول‌هايي که هم شکل و شمايل متفاوتي دارند و هم کار و توانايي ويژه خودشان را.
اين «شرايط» در مورد فوليکول مو فراهم شده‌بود، يعني پروتئيني که مي‌تواند اين داستان را کليد بزند، وجود داشت. «خب، چرا از اين سلول‌ها براي تبديل شدن به فوليکول مو استفاده نکنيم؟» اين جمله‌اي بود که محققان دانشگاه پنسيلوانيا به زبان آوردند و در مقاله‌شان هم نوشتند و به اين ترتيب غوغايي در جامعه طاس‌ها به وجود آوردند!!
گفته‌هاي آنها نقشه درمان قطعي طاسي را و همچنين طاسي منطقه‌اي را، در آينده ترسيم مي‌کرد: «يک خراش کوچک روي پوست بي‌مو، تزريق سلول‌هاي بنيادي به همراه پروتئين wnt به داخل قسمت خراشيده و سه ماه انتظار براي رشد موها از اين فوليکول‌هاي تازه‌وارد.»
اين نقشه آنهاست؛ نقشه اي که براي ميليون‌ها بي‌مو در سراسر جهان تاکنون يک رويا، آن هم از نوع دست‌نيافتي‌اش، به حساب مي‌آمد.
اينفوگرافي
نقشه درمان طاسي با استفاده از سلول‌هاي بنيادي، راهي که بايد پيموده شود:
مرحله 1: پوست قسمت بي‌موي سر خراش داده مي‌شود.
مرحله 2: دارو، متشکل از سلول‌هاي بنيادي به همراه پروتئين wnt، به داخل قسمت خراش‌داده‌شده، تزريق مي‌شود.
مرحله 3: بعد از سه ماه، موهاي جديد رشد خواهند کرد.

http://www.hamshahri.org/images/uplo...2[100].jpghttp://www.hamshahri.org/Images/Icons/clock.gifhttp://www.hamshahri.org/Images/Icons/clock_add.gifhttp://www.hamshahri.org/Images/Icons/clock_edit.gif http://www.hamshahri.org/Images/Icons/printer.gif

viola 04-24-2008 12:03 PM

اخبار زيست شناسي
 
سلول های خونی بند ناف نوزاد، جان هزاران نفر را نجات می دهد

http://i26.tinypic.com/2095cvt.jpg http://i28.tinypic.com/fa0d4g.jpg
در سال 2000 زنی خون بند ناف نوزادش را اهدا کرد بدین ترتیب دانشمندان توانستند سلولهای بنیادین را از آن گرفته و فریز کنند. دو سال بعد همین سلولهایی اهدا شده توانستند پسری را از چنگال سرطان خون برهانند.
این پسر هم اکنون در کمال صحت و سلامت به سر می برد و16 سالگی اش را پشت سر می گذارد. مادر وی می گوید:"یک سرنگ معمولی کم ارزش که توسط یک زن بدون اینکه بداند حاوی چیست و چه فوائدی دارد، اهدا شده توانست جان فرزندم را نجات دهد."
دانشمندان بر این عقیده اند که خون اهدا شده از بند ناف نوزادان که هنوز هم مانند گذشته در بسیاری موارد دور انداخته می شود، در امریکا در طول یک سال توانسته 11700 نفر را از سرطان خون و دیگر بیماری های مهلک نجات دهد.
موسسه داروسازی آمریکا به این نتیجه رسیده است که در چند سال آینده، برای نجات جان مبتلایان به سرطان تنها در آمریکا نیاز به اهدای خون از 100 هزار زن باردار وجود دارد و این در حالی است که در سازمان انتقال خون این کشور تنها 50 هزار سلول خونی اهدایی موجود است.
اهدای این سلول های خونی اصلا مشکل نیست. در امریکا سالانه 4 میلیون نوزاد متولد می شوند که بندناف آنها دور انداخته می شود. مسئله مهم در اینجا این است که قومیت ها و نژاد هایی که در اقلیت هستند نیز به اهدای خون ترغیب شوند تا در صورت نیاز بتوان از سلولهای بنیادین آنها برای هم نژادهایشان استفاده کرد و در واقع تنوع سلول های خونی بنیادین وجود داشته باشد.
این سلول های بنیادین می توانند سلولهای خونی تولید کنند که این سلولهای را می توان در پیوند مغز استخوان بکار برد که با این کار در موارد بسیاری می توان جان مبتلایان به برخی سرطان ها و بیماری های خص را نجات داد. این سلول ها در مدت زمان کوتاهی پس از تولد از بندناف نوزاد گرفته می شود و سپس در دمای بسیار پایین فریز می شود و در مواقع نیاز به بیمار پیوند زده می شود؛ این روش به مراتب آسان تر از روش معمول پیوند مغز استخوان است.
در موسسات خصوصی اهدای بندناف زنان حامله متقاضی می شوند تا با پرداخت هزینه های گزافی خون بندناف نوزادشان را به آن بسپارند تا در موارد لزوم به اعضای خانواده پیوند زده شود؛ این موسسات هم اکنون به یک تجارت درآمدزا تبدیل شده است. این برنامه در بسیاری از زایشگاه ها و وب سایت ها و مجلات متعدد تبلیغ می شوند. همچنین زنان می توانند خون بندناف کودکانشان را بدون پرداخت هیچگونه مبلغی اهدا کنند تا هر فردی از آن استفاده کند.

viola 04-24-2008 12:08 PM

گزارش از ابتكار پزشكان ایرانی در درمان ضایعات نخاعی
 



ابتكار جدید پزشكان و دانشمندان ایرانی برای ترمیم آسیبهای نخاعی موج امیدی در دل بیماران دچار ضایعات نخاعی در ایران و دنیا افكنده است؛ راهی كه با پیگیری مجدانه محققان كشورمان می‌تواند به یك خدمت بالینی در نظام سلامت كشور مبدل شود.


دانشمندان علوم پزشكی ایرانی پس از ۱۰ سال كار تحقیقاتی برای درمان ضایعات قطع نخاعی با استفاده از سولهای شوان بالاخره توانستند به نتایج ارزشمندی برای ترمیم این ضایعه دست یابند و پس از طی دوره های مطالعاتی این پروژه و طی آزمایشهای طولانی و سخت آن بر روی موش، اندامهای قطع شده انسان، افراد دچار مرگ مغزی سرانجام به مرحله تزریق سلولهای شوان در نخاع بیماران دچار ضایعه نخاعی رسیدند. اكنون نتایج آزمایش تزریق سلولهای شوان در نخاع چند بیمار مبتلا به عارضه نخاعی به ثمر نشسته است و این بیماران توانسته‌اند تا حدی از حالت فلج مطلق خارج شوند و اندامهای خود را حركت دهند.
*
صحنه تاریخی حركت قطع نخاعی ها در ایرانصحنه فیلمبرداری شده از لحظه‌ای كه یك زن جوان مبتلا به آسیب نخاعی بالاخره توانست پاهای خود را حركت دهد و روی پای خودش بایستند صحنه تاریخی بزرگی است كه باید آن را در كنار لحظه دستیبابی ایران به اورانیوم غنی شده قرار داد و به جهانیان نشان داد كه ایرانی همان طور كه در گذشته های دور پیشتاز تولید علم و نوآوری بوه است باز هم می‌تواند قله‌های علم را فتح كند.
*
عملكرد سلول شوان در نخاعهوشنگ صابری، رئیس پروژه تزریق سلولهای شوان برای ترمیم ضایعات نخاعی در این مورد می‌گوید: بیماران دچار آسیب نخاعی به دلایل مختلف از جمله یك ضربه ناگهانی دچار وضعیتی می شوند كه سیگنالهای عصبی دیگر از نخاع آنها عبور نمی‌كند و به همین علت دچار نوعی فلج و بی تحركی می‌شوند و حتی توانایی دفع ادرار مدفوع خود را از دست می‌دهند.
وی اضافه می‌كند: در روش جدید تزریق سلولهای شوان به محل مسدود شده نخاع كه به صورت انحصاری ابتكار دانشمندان ایرانی است، سلولهای شوان وارد حفره‌ای در نخاع كه به علت یك ضربه بیرونی به وجود آمده و مانع عبور سیگنالهای عصبی شده است می شود و رفته رفته به یك طرف آن موضع حركت می‌كند به طوری كه ابتدا یه اندازی یك خط كوچك راه را برای عبور سیگنالهای عصبی باز می‌كند به این ترتیب بیمار می‌تواند به مرور اندامهای بی حس شده خود را حركت دهد، سلولهای شوان به تدریج راههای دیگری را هم برای عبور سیگنالهای عصبی باز می‌كند و با ادامه این روند رفته رفته بیمار می‌تواند اندامهای خود را حركت دهد. البته پروژه ترمیم سلولهای آسیب دیده نخاعی با روش تزریق سلولهای شوان اكنون در مرحله موفقیت آزمایشگاهی است و فقط بر روی چند بیمار نتیجه مثبت داشته است بنابراین هنوز معلوم نیست چه میزان از آسیب دیدگان نخاعی می‌توانند از این نوآوری جدید در علم پزشكی كه زاییده اندیشه دانشمندان بومی است استفاده كنند.
*
۷۰هزار بیمار ضایعه نخاعی در انتظار موفقیتدر ایران ۷۰ هزار بیمار ضایعه نخاعی و حدود ۲۱۰۰ جانباز دچار این ضایعه هستند كه برخی از آنان در صورتی كه شرایط لازم را داشته باشند و ابن دستاورد وارد شبكه خدمات بالینی شود می‌توانند از این دستاورد جدید علمی بهره‌مند شوند. حسین پاكدامن، رئیس انجمن علوم اعصاب ایران در این مورد می گوید: در بسیاری از كشورهای جهان از جمله آمریكا مدتهاست كه تحقیقات زیادی برای درمان ضایعات نخاعی در حال انجام است كه محور همه آنها استفاده از سلولهای بنیادین جنین برای درمان این بیماری و همچنین بیماری پاركینسون و ام اس است، البته در این زمینه به پیشرفتهایی هم رسیده‌اند اما هنوز نتوانسته‌اند به نتیجه كاملا قطعی برای درمان این بیماریها دست یابند.
وی اضافه می‌كند: البته یكی از علل ناكامی كشورهای غربی در دستیابی به این روش درمانی برای آسیبهای نخاعی مخالفت واتیكان و مراجع مذهبی مسیحی در مورد اشكال استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهاست و این مسئله باعث شده كه حتی كنگره آمریكا و ریاست جمهوری این كشور از این فعالیت پزشكی حمایت نكنند و از تامین میلیاردها دلاری كه برای این كار لازم است امتناع كنند.
*
ابتكاری صد در صد ایرانیوی معتقد است: روشی كه در كشور ما برای ترمیم ضایعات نخاعی با استفاده از سلولهای شوان استفاده شده است روشی كاملا مبتكرانه است كه این اشكالات را ندارد البته با توجه به اینكه هنوز این دستاورد جدید برای تعداد اندكی از بیماران استفاده شده و همه گیر نشده است و نیز با توجه به اینكه هنوز زمان كوتاهی از آن می‌گذرند نمی توان با قاطعیت در مورد این روش جدید نظر داد و باید صبر كنیم تا نتایج آن را در تعداد بیشتری از بیماران ببینیم.
علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب نیز در این مورد می گوید: تا چند دهه قبل باور جامعه پزشكی این بود كه سلولهای بافت نخاع و سلوهای عصبی در صورتی كه بعد از تولد از بین بروند به هیچوجه امكان بازسازی آنها نیست اما از دهه ۷۰ به بعد با پیگیری چند پروژه مختلف تقریبا این باور عوض شد و پزشكان متخصص در این زمینه به این نتیجه رسیدند كه امكان بازسازی و ترمیم سلولهای نخاعی وجود دارد.
وی ادامه می‌دهد: برای ترمیم این سلولها چند پروژه مختلف به طور همزمان در دنیا دنبال شد كه شامل، استفاده از سلولهای بنیادین، سلولهای شوان، استفاده از روش جدید مهندسی سلولهای سیستم عصبی فیبرو بلاس و بالاخره روش ریشه دار تری كه با استفاده از سولهای مغزی پیاز بویای و با ورود این سلول به بافت عصبی شبكه های بافت عصبی را احیا می‌كند.
*
سینگالهای عصبی از نخاع بازسازی شده عبور می‌كندوی می‌افزود: در روش تزریق سلولهای شوان كه دستاورد انحصاری متخصصان داخلی كشورمان است در واقع با تزریق این سلولها كارخانه تولید mielin در قسمتی از عصب نخاعی كه ارتباط آن قطع شده فعال می شود و كم كم زمینه انتقال پیامها و سینگالهای عصبی فراهم می شود، این بافت قدرت ساخت شبكه جدید عصبی را دارد و در واقع یك شبكه نوین عصبی به وجود می آورد.
زالی می افزاید: ارزیابی این پروژه در دوره كوتاه مدت آن موفقیت آمیز بوده است و اكنون باید منتظر ارزیابی بلند مدت آن باشیم تا در صورت موفقیت نهایی آن در ارزیابی بلند مدت بر روی بیماران در زمانی كه مبتكران این طرح اعلام كنند و آزمایشهای بالینی مشخص كند بتوان این دستاورد جدید را وارد عرصه خدمات بالینی نظام سلامت كشور كرد و بیمارانی كه می‌توانند از این دستاورد جدید بهره‌مند شوند مشخص می‌شود.
كامران باقری لنكرانی، وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشكی جمهوری اسلامی ایران نیز در مورد این دستاورد جدید علم پزشكی در كشور می گوید: با دست یافتن دانشمندان ایرانی به این روش منحصر به فرد در ترمیم ضایعات نخاعی، دیگر آسیبهای نخاعی یك بیماری لاعلاج نیست و مبتلایان به این بیماری می‌توانند به درمان و ترمیم سلولهای نخاعی خود امیدوار باشند.


viola 04-24-2008 12:15 PM

ایران سومین تولید كننده صنعتی داروی گاما اینترفرون در جهان شد


نخستین داروی نوتركیب انسانی به نام گامااینترفرون b1 (گاماایمونكس ) در مراسمی با حضور وزیر بهداشت در دانشگاه تهران رونمایی شد.

به گزارش شبكه خبر ، نخستین داروی نوتركیب انسانی به نام گامااینترفرون b1 (گاماایمونكس ) كه از تولیدات شركت ایرانی اكسیر است ، در درمان مبتلایان به عفونت های خطرناك همچون گرانولوماتوز مزمن و استئوپتروزیس بدخیم به كار می رود.

مدیرعامل شركت داروسازی اكسیر در مراسم رونمایی این دارو گفت: محصول جدید كه نشان دهنده ظرفیت های توسعه صنایع دارویی كشور است ، حاصل همكاری مدیران و كارشناسان مراكز تحقیقاتی كشور در یك دوره شش ساله است.

دكتر غلامحسین فرزندی افزود: جانبازان شیمیایی دارای عوارض ریوی وبیماران CGD كه مبتلا به نقص ژنتیكی منجر به گرانولوماتوز مزمن هستند، مصرف كنندگان این دارو محسوب می شوند.

وی گفت : با مصرف این دارو ، كیفیت زندگی این بیماران به نحو بارزی بهبود می یابد.

فرزندی خاطرنشان كرد: داروی گاماایمونكس ، اواخر اردیبهشت امسال به صورت انبوه به بازار عرضه می شود.

وی گفت : تا كنون آلمان و آمریكا تنها كشورهایی بوده اند كه توانایی تولید این دارو را داشته اند و از امروز جمهوری اسلامی ایران نیز به این جمع پیوست كه این امر افتخاری برای صنایع دارویی كشور در سطح بین المللی است

viola 04-24-2008 12:26 PM

استفاده از روش هاي ژني براي جلوگيري از پيرشدن پوست
 
ورلدنیوز - به گزارش بخش فارسی شبكه خبري "ورلد نيوز" (World-news.org/persian) محققان مي گويند با جلوگيري از فعاليت نوعي ژن موفق شده اند روند پيرشدن پوست را كاهش دهند.
پيرشدن پوست كه به طور طبيعي همراه با افزايش سن روي مي دهد در واقع نوعي اتفاق فيزيولوژيك به حساب مي آيد كه مي توان آن را بخشي از روند كلي پير شدن بدن به حساب آورد.

به طور معمول به علت اتفاقات خاصي كه در درون هر يك از سلول ها روي مي دهد انواعي از مواد زائد در آن تجمع پيدا مي كنند و تغييراتي در غشاء سلول ها ايجاد مي شود. اين تغييرات همراه با كم شدن توانايي هاي عملكردي سلول ها هم هست و نقصان در عملكرد خود مي تواند پير شدن سلول ها را تسريع كند.

در مورد سلول هاي پوست نيز وضعيت به همين شكل است با اين حال بررسي هاي جديد محققان نشان مي دهد با استفاده از روش هاي ژني مي توان جلوي پير شدن سلول ها را در حد قابل ملاحظه اي گرفت. ژني كه محققان آن را مهار كرده اند به اختصار ان اف - ئي بي (NF-EB) ناميده مي شوند و نتايج تحقيقات اوليه درباره كارايي اين روش موفقيت آميز بوده است. به گفته محققان يافته اخير علاوه بر رفع مشكلات مربوط به پوست در ساير درمان هاي پزشكي نيز كاربرد خواهد يافت.

viola 04-24-2008 12:28 PM

تاثیر لیمو ترش بر ریزش مو
 
http://i25.tinypic.com/23rtu6s.jpg
شاید ترشی زیاد این میوه طلایی باعث شده شما کمتر به فکر خوردن آن بیفتید، چه برسد به این که بخواهید آن را بر روی پوست سر خود ماساژ دهید. در این صورت باید بگویم شما خود را از یکی از بزرگ ترین مواهب خدایی محروم کرده اید.


لیمو ترشاز نظرطب سنتی دارای انرژی های زیادی است و از این رو آن را برای درمان انواع بیماری هایمفصلی مثل پا درد وزانو درد؛ امراض گوارشی مثل: تهوع و استفراغ؛امراض تنفسی مانندآبریزش بینی و همچنین آب ریزش چشم،ضعف قوه بینایی ،سرگیجه وامراض پوستی و خصوصاًریزش مو به کار برده اند.


در این نوشتار سعی می کنیم با استفاده از لیمو ترش به شما یاد دهیم که چگونه مانع ریزش موی خود بشویم. بنابراین کافی است قبل از استحمام میزانشامپوی مصرفی خود را در یک لیوان بریزید و درست معادل همین مقدار به آن آب لیمو ترش تازه اضافه کنید.


سپس آن را هم زده، مخلوط کرده و به مدت 2 ساعت در یخچال بگذراید. پس از گذشت همین زمان می توانید از این شامپو معطر به عطر لیمو ترش، برای شستن موهای خود استفاده کنید.

توجه کنید اگر دستورات فوق را دقیقاً اجرا نکنید، نباید توقع داشته باشید این مخلوط مانع ریزش مو شما شود

viola 04-24-2008 12:41 PM

لیمو بخورید به صد دلیل!
 
http://i32.tinypic.com/2hz3ioo.jpg

1- معالجه ی آنژین با لیمو:


برای شستشوی حلق و حنجره از لیمو کمک بگیرید. کمی آب لیمو و آب مقطر را مخلوط کرده و هر یک ساعت یک بار آن را قرقره کنید.

2- معالجه ی زخم و خراش‌های سطحی پوست با لیمو:


به جای آب اکسیژنه برای شستشوی زخم و خراش‌های سطحی پوست، می‌ توانید آب ‌‌لیمو را بگیرید و دو برابر به آن آب بیفزایید و با آن زخم‌ها و خراش‌های سحطی پوست را بشویید.

3- درمان اختلالات هاضمه با لیمو:


در تمام مواردی که اختلال هاضمه به‌ وجود می ‌آید از قبیل: دل به هم‌ خوردگی و نفخ شکم، معالجه با لیمو تجویز شده است.



در این مورد دو عدد لیمو را با پوست و هسته برش بزنید و آن را در یک لیتر آب داغ، 2- 1 ساعت خیس کنید، بعد فشرده و آب آن را با قند یا شکر شیرین کرده و هر روز یک لیوان بنوشید.

4- درمان و خونریزی لثه‌ها:


یک قطعه پنبه را در لیوانی که محتوی آب لیمو است فرو کرده و روزی دو بار (صبح و شب) آن را به لثه‌های خود بمالید و با انگشتان خود ماساژ دهید، ولی مواظب باشید آب لیمو به دندان‌های شما نرسد.


5- معالجه ی میگرن و سردرد:


وقتی میگرن و سردرد دارید، در یک فنجان قهوه یا چای غلیظ یک برش لیمو بیندازید و بنوشید. مصرف آن موجب تسکین درد و میگرن می ‌شود.

6- رفع سرگیجه و دل ‌شوره:


استفاده از لیموترش سرگیجه را رفع می ‌نماید. همچنین اگر لیمو با کمی عسل خورده شود، باعث آرامش شده و دل ‌شوره را برطرف می‌ کند.

7- معالجه ی ***که:


گذاشتن یخ و لیمو روی زبان ***که را درمان می کند.


در نهایت اینکه تب وگریپ را هم می‌ توان با لیمو درمان یا مهار نمود.

viola 04-24-2008 12:46 PM

مسکّن نخورید، ضرر دارد
 
http://i32.tinypic.com/vmq9eo.jpg
آسپیرین، ایبوپروفن و استامینوفن ممکن است فشار خون را بالا ببرند، بنابراین خطربیماری قلبی را در مردان افزایش دهند. میلیون‌ها نفر هر روز برای درمانسردرد، التهاب مفاصل (آرتریت)، دردهای عضلانی و سایرهادردهای بدنی از این قرص‌های مسکن استفاده می ‌کنند.
به گزارش رویترز، داروهای مسکنی که در روز تعداد بسیاری از آنها توسط مردم سراسر دنیا مصرف می شود، از عوامل بالا رفتن فشار خون در افراد و همچنین بروز بیماری های قلبی در مردها هستند.
پژوهشگران در یک تحقیق فشار خون 16000 مرد را برای مدت 4 سال بررسی کردند.
مردانی که شش یا هفت روز هفته استامینوفن (پاراستامول) مصرف می ‌کردند، نسبت به مردانی که این دارو را مصرف نمی ‌کردند با احتمال 34 درصد بیشتر فشار خون بالا داشتند.
در مورد آسپیرین و مسکن‌های شبه ‌آسپیرینی یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی(NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نیز یافته‌های مشابهی بدست آمد.
میزان مصرف داروهای آسپیرینی هم در بالا بردن فشار خون نقش داشت. مردانی که بیش از 15 عدد از این قرص‌ها را درهفته مصرف می ‌کردند، 48 درصد بیشتر در معرض فشار خون بالا بودند.
داروهای شبه‌ آسپیرینی هم بر توانایی عروق در گشاد شدن اثر می گذارند و هم باعث تجمعسدیمدر بدن می ‌شوند( دو عاملی که می ‌تواند باعث بالا رفتن فشار خون شود).
این تحقیق نشان می دهد مردانی که امروزه تعداد بیشتری مسکن نسبت به گذشته مصرف می کنند، خطر بیشتری در مورد مشکلات قلبی از جمله حملات قلبی برای آنان پدید آمده است.
البته دکتر کورهان یکی از محققان دخیل در این بررسی یاد آوری می ‌کند مردانی که به توصیه ی پزشک برای کاهش خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی روزی یک قرص آسپیرین می ‌خورند، نباید مصرف آن را قطع کنند، چرا که در این مورد منافع آسپیرین بر مضرات آن برتری دارد

viola 04-27-2008 08:29 AM

استرس تان را خودتان کنترل کنید!
 


شاید برای شما هم پیش آمده كه صبح خواب بمانید و فرصت كمی داشته باشید تا به اتوبوس، مترو و ... یا به محل كارتان برسید. با عجله لباس می پوشید و از خانه خارج می شوید. با ترافیك سنگین و چراغ های قرمز پیاپی روبه رو هستید؛ در حالی كه تپش قلب دارید، چهره تان برافروخته است و قطرات عرق سرد بر پیشانی تان نشسته، دهان تان خشك شده، به ساعت نگاه می كنید و بسیار تندخو، تحریك پذیر و فزون تنش شده اید و تمركز خودتان را از دست داده اید و...
در دنیای پیچیده امروز و در ارتباطات گسترده انسان ها، هیچ کس را نمی توان یافت كه ایمن و مصون از استرس و فشار روانی باشد. همه ما در روز با طیف متفاوتی از رویدادهای استرس زا مواجه هستیم. صبح دیر از خواب برخاستن، ایستادن در صف نانوایی، انتظار كشیدن در ایستگاه اتوبوس، ترافیك، گم كردن پول، تصادف، دیر رسیدن به محل كار یا كلاس درس و... نمونه هایی است كه اشخاص را به درجات مختلف با استرس مواجه می كند.
http://i28.tinypic.com/el1g8j.jpg

به عقیده برخی، «استرس» تنش روان شناختی ناشی از برخی رویدادها و موقعیت هاست و به نظر شماری از روان شناسان، استرس موقعیتی است كه موجود زنده تحت یك عامل استرس زا قرار دارد و این عامل به طور خودكار سبب افزایش فعالیت بدنی و تپش قلب... و در طولانی مدت عامل فروپاشی موجود زنده یا پدید آمدن یك اختلال روانی در او می شود. و گروهی نیز بر این مطلب اتفاق نظر دارند كه استرس، فشار روان شناختی یا جسمانی یا تنشی است كه از طریق رویدادها یا تجارب جسمانی، هیجانی، اجتماعی، یا شرایط شغلی پدید می آید و شخص در كنترل كردن یا تحمل آن، با مشكل مواجه است.
هنگامی كه شخص تحت استرس است بدن او تغییرات فیزیولوژیكی را تحمل می كند كه بخشی از آن ناشی از فعالیت سیستم عصبی خودكار است كه سبب افزایش تپش قلب و فشارخون می شود و از سوی دیگر تغییر در میزان ترشح هورمون ها را نیز نباید از یاد برد. استرس مداوم سبب بروز اختلال های جسمانی نظیر زخم های گوارشی، افزایش فشارخون و بیماری قلبی می شود و در برخی پژوهش ها مشخص شده كه استرس در بیش از پنجاه درصد اختلال های جسمانی نقش عمده ای دارد.
پس بهتر است تكنیك هایی را برای كاهش استرس فراگیریم.برخی از این تكنیك ها و روش ها عبارت اند از:
1 – صبح ها پانزده دقیقه زودتر از خواب بیدار شوید.
2 - از شب پیش برای صبح فردا آماده شوید.
3 - لباس مناسب بپوشید و از پوشیدن لباس های تنگ اجتناب كنید.
4 - از اشخاصی كه همواره درباره مسائل دیدگاه منفی دارند اجتناب كنید.
5 - قدرت گفتن «نه» به دیگران را در خودتان تقویت كنید.
6 - برای کلیدهای خود، یک سری كلید یدك تهیه كنید.
7 - لبخند بزنید.
8 - به مشكلات به عنوان چالش و هماوردجویی بنگرید.
9 - نیازهای خودتان را پیش بینی كنید.
10- به حافظه خودتان زیاد اعتماد نكنید، كارهایی كه باید انجام بدهید یادداشت كنید.
11- كارهای بزرگ خود را به بخش های كوچك تر تقسیم كنید.
12- از اسناد مهم كپی تهیه كنیدو در جای امنی نگه دارید.
13- در زندگی بی نظم نباشید.
14- دلیلی ندارد كه شما پاسخ همه چیز را بدانید.
15- زیر باران قدم بزنید.
16- در برنامه روزانه خود، زمانی را به سرگرمی و تفریح اختصاص بدهید.
17- دوش بگیرید.
18- از تصمیمات خود آگاهی كامل داشته باشید.
19- به خودتان اطمینان داشته باشید.
20- به خودتان مطالب منفی نگویید.
21- دایماً به آینده فکر نکنید.
22- برای خودتان اهدافی را در نظر بگیرید.
23- به ستاره ها نگاه كنید.
24- آرام تنفس كردن را تمرین كنید.
25- به موسیقی كلاسیك گوش دهید.
26- برای خودتان گل بخرید.
27- با دوستانتان صحبت كنید.
28- كارهای امروز خود را به فردا موكول نكنید.
29- در همه زمینه ها اعتدال را حفظ كنید.
30- كارهای خود را به بهترین نحو و با دقت انجام دهید.
31- به كارهای هنری بپردازید.
32- به ظاهر خودتان توجه داشته باشید.
33- به پرندگان غذا بدهید.
34- به یك نفر بگویید «روز خوبی داشتم».
35- به مقدار كافی بخوابید.
36- برای یكی از دوستانتان كه از شما دور است نامه بنویسید.
37- یك كار ساده جدید فرابگیرید.
38- به دیدن مسابقه ورزشی بروید و تیم مورد نظرتان را تشویق كنید.
39- كمتر سخن بگویید و بیشتر گوش بدهید.
40- شنونده خوبی باشید.
41- برای رسیدن به اهدافتان، راه های جایگزین نیز در نظر بگیرید.
42- به یاد داشته باشید استرس یك نگرش است .
43- یادتان باشد شما همواره حق انتخاب دارید.

viola 04-27-2008 08:40 AM

اثرات گیاه آلوئه بر زخم پوستی
 

استفاده از داروهای گیاهی در درمان آسیب های پوستی مانند زخم و سوختگی با انجام تحقیقات مختلف و تأیید اثربخشی آنها مرسوم گردیده است. اثرات مفید گیاهانی مانند آلوئه، همیشه بهار، لاواند و ... در بهبود زخم ها و سوختگی ها كاربرد آنها را در طبابت نوین تأیید نموده است.
اخیراً استفاده از درمان های گیاهی به طور فزایندهای در میان بیمارانی كه به دنبال روشهای درمانی سنتی هستند، مرسوم شده و مورد پسند بیماران و پزشكان قرار گرفته است. تعداد ویزیتهای انجام شده توسط پزشكان طب سنتی در آمریكا به سرعت در حال افزایش است.
به طور تخمینی تقریباً 50 درصد از مردم انواعی از طب سنتی را مورد استفاده قرار میدهند و بسیاری از بیماران این موضوع را به پزشك خود نمیگویند.
در آلمان یك مرجع تنظیم كننده بنام كمیسیون E به طور گسترده ای گیاهان شایع را بررسی کرده است و كیفیت، اثربخشی بالینی و موارد استفاده 300 فرآورده گیاهی را مورد ارزیابی قرار داده که این بررسیها به استاندارد شدن درمان های گیاهی منجر شده است. در حال حاضر ایالات متحده‌ قوانین سختی در مورد فرآوردههای گیاهی اعمال مینماید. در اروپا و آسیا طی هزاران سال درمان های گیاهی به طور موفقیتآمیزی در درمان اختلالات پوستی به كار رفتهاند. اكنون این درمان ها بصورت علمی مورد پژوهش قرار میگیرند.
بررسی اثربخشی تعدادی از درمان های گیاهی برای وضعیتهای درماتولوژیك در حال انجام است و بعضی از آنها شواهد علمی قابل توجهی از اثربخشی را نشان دادهاند. تركیبات گیاهی زیادی برای بیماری های مختلف از جمله بیماری های پوست جهت فروش، عرضه میشوند. اكنون كه ارتباط پیشرفته بین پزشكان سرتاسر دنیا وجود دارد، مهم است كه اطلاعات مربوط به درمان های گیاهی،‌ اثرات آنها و تداخلات دارویی را به یكدیگر اطلاع دهیم تا ارائه راه های درمانی سنتی به بیمارانمان امكانپذیر باشد.
این مقاله برای آموزش و استفاده از این چالشهای درمانی نوشته شده است. اطلاعاتی كه با یك روش عملی تألیف شده باشند، ممكن است اكثر بیماران را قادر سازند تا از این درمان ها كه اكنون در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند، سود ببرند. در این نوشتار داروهای گیاهی که دارای شواهد علمی مبتنی بر اثربخشی بالینی بوده اند و نیز گیاهان رایج كه در درمان اختلالات پوستی مفید بودهاند، مورد بررسی قرار گرفته اند. بیخطر بودن هر گیاه مشخص شده است تا پزشك قادر باشد درمان های گیاهی را كه ممكن است در كار بالینی مورد استفاده قرار دهد، بهتر بشناسد. همچنین تداخلات دارویی و عوارض شایع داروهای گیاهی در زمینه بیماری های پوستی بیان شده است.
آلوئه ورا (Aloe vera)
یك برگ تازه از آلوئه را برش داده و ژل حاصل از آن را روی پوست قرار دهید، یا پوست آن را جدا كنید و باقیمانده برگ را روی پوست بمالید.
برگ های گیاه آلوئه (صبرزرد)، دو ماده تولید میكنند که شامل ژل و شیره یا لاتكس است. ژل را از قسمت داخلی برگ به دست میآورند که طی قرنها برای درمان موضعی زخمها و سوختگیها به كار بردهاند. شیره یا لاتكس یك مایع تلخ زرد رنگ است كه از بخشهای ویژهای از پوسته داخلی برگ استخراج میكنند و معمولاً بصورت پودر فروخته میشود و اثرات ملین بسیار قوی دارد.
چندین گزارش موردی و مطالعه روی حیوانات نشان داده كه آلوئه سوزش، خارش و جای زخم همراه با درماتیت(التهاب پوستی) ناشی از اشعه را كاهش میدهد. همچنین بهبود زخمهای مزمن پا، زخمهای ناشی ازجراحی وسرمازدگی اعضاء را تسریع مینماید.
آلوئه، ‌ترومبوكسان A2 و B2 و نوعی پروستاگلاندین را كه موجب انقباض عروقی و تجمع پلاكتی میشوند، كاهش می دهد و به نظر میرسد پرفیوژن پوستی را افزایش و خطر از دست رفتن بافت به علت ایسكمی(کم خونی موضعی) را كاهش میدهد.
سالیسیلیك اسید در آلوئه وجود دارد و با مهار تولید پروستاگلاندین بعنوان یك مسكن و ضد التهاب عمل میكند.
لاكتات منیزیوم موجود در آلوئه با مهار هیستیدین دكربوكسیلاز كه تبدیل هیستیدین به هیستامین را در Mast cells كنترل میكند، به عنوان یك ضد خارش تأثیر دارد. همچنین به نظر میرسد برطرف شدن التهاب به علت خواص Immunomodulatory پلیساكاریدهای ژل به ویژه Acetylated mannas باشد.
در آزمایشگاه آلوئه فعالیت ضد باكتری و ضد قارچ دارد.
عوارض جانبی:
عارضه جانبی عمده در استفاده موضعی از ژل آلوئه،درماتیت تماسی آلرژیك است. همچنین تأخیر ترمیم بعد از لاپاراتومی (شكافتن‌ شكم‌ برای‌ پی‌ بردن‌ به‌ بیماری)‌ یاسزارین گزارش شده است.
در صورت استفاده درست، مصرف خوراكی آلوئه بسیار مطمئن است.
نویسنده : دکتر رضا بخردی

viola 04-27-2008 08:42 AM

حرف‌هاي ضد آلرژي
 
http://i28.tinypic.com/2cfr4wk.jpg


فصل بهاربا زيبايي‌هاي دل‌انگيزش همراه با گل‌هاي تازه و درختان زيبا براي بسياري از مردم با دردسرهايي همراه است. شايد گل‌هاي بهاري و سبزي گياهان در اين فصل بسيار چشم‌گير و زيبا باشد، اما بسياري از مردم نسبت به گرده‌افشاني‌‌ گل‌ها حساسيت دارند و نسبت به آن واکنش‌ نشان مي‌ دهند. اين واکنش‌ در دنياي پزشکي به نام "آلرژي" يا "حساسيت" شناخته شده است.
آقاي دکتر مصطفي معين، رئيس انجمن آسم و آلرژي ما را با اين مشکل بيشتر آشنا مي ‌کنند.
آقاي دکتر، تعريف شما از آلرژي چيست؟

آلرژي‌ها جزو شايع‌ترين بيماري‌ها در جوامع گوناگون هستند و در حدود 20 درصد از افراد به نوعي از آن مبتلا مي ‌شوند. آلرژي، نوعي حساسيت بيش از اندازه سيستم ايمني بدن است که از تماس مکرر با مواد "حساسيت‌زا" يا "آلرژن" به وجود مي‌ آيد.
اين مواد شامل چه چيزهايي هستند؟

آلرژن‌ها يا مواد حساسيت‌زا به‌ طور معمول شامل گرده‌هاي گل و گياه، گرد و غبار منزل، حشراتي مثل سوسک‌ها، پر و پشم پرندگان و چهارپايان، داروها به ويژه آنتي‌بيوتيک‌ها، برخي مواد پروتئيني گياهي مانندبادام وآجيل، ميوه‌هاي ترش مانندتوت‌فرنگي، مواد پروتئيني‌‌ حيواني مانندشير گاو ولبنيات،ماهي وميگو،تخم‌مرغو مواد پروتئيني موجود در سم زنبور است. مواد شيميايي مانند حشره‌کش‌ها، دود ماشين يا آتش و بوهاي تند مانند عطر نيز تحريک‌کننده هستند.
چه افرادي در معرض خطر هستند؟

افرادي که به طور ارثي زمينه و استعداد ابتلاي به آلرژي را دارند، چنانچه با بعضي از آلرژن‌هاي ياد شده به طور مکرر تماس پيدا کنند، نسبت به آنها حساس مي‌ شوند و سيستم ايمني بدن آنها با ترشح موادي به نام "پادتن" يا "آنتي‌بادي" واکنش شديد نشان خواهد داد.
علايم آلرژي چيست؟

علايم آلرژي عبارتند ازتنگي نفس ، قرمزي پوست وخارش،کهير،اگزما،سوزش چشمو اشک‌ريزش يا ورم ملتحمه، آبريزش بيني وعطسه و ياگرفتگي بيني. البته آلرژي‌ها مي ‌توانند بسته به نوع ماده حساسيت‌زا، راه ورود به بدن و زمينه ارثي فرد، به صورت حاد يا مزمن، فوري يا با تأخير، اندام‌هاي گوناگون بدن را درگير کنند.
با توجه به اينکه در فصل بهار قرار داريم، بيشتر در معرض کدام يک از مواد آلرژي‌زا هستيم؟

دانه‌هاي گرده گياهان و قارچ‌ها از عوامل حساسيت‌زايي هستند که سبب آلرژي‌هاي متعدد در بهار مي ‌شوند. البته با توجه به منطقه‌اي که شما در آن زندگي مي‌ کنيد، فصل گرده‌افشاني مي ‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، هر چه به طرف قطب شمال برويم، فصل گرده‌افشاني ديرتر آغاز مي‌ شود و در بعضي مناطق گرده‌افشاني درختان زودتر از ساير گياهان و از حدود دي ‌ماه تا ارديبهشت ماه، بسته به اينکه در چه منطقه‌اي واقع شده‌اند، شروع مي ‌شود. علف‌ها پس از درختان و از ماه‌هاي ارديبهشت و خرداد گرده ‌افشاني خود را شروع مي‌ کنند و تا اواسط مرداد ماه ادامه مي ‌دهند. علف‌هاي هرزه نيز اغلب در اواخر تابستان و اوايل پاييز گرده‌افشاني مي‌ کنند.
آيا همه درختان و گياهان موجب ايجاد آلرژي مي‌شوند يا گروه خاصي اين مشکل را ايجاد مي‌ کنند؟

دانه‌هاي گرده درختاني مانند بلوط ، سرو، اقاقيا، نارون، غان، زبان‌گنجشک، گردو، گردوي آمريکايي، تبريزي، چنار و افرا، اغلب عامل "زکام بهاره" يا "تب يونجه"(نوعي آلرژي) در اوايل بهار هستند. زکام بهاره در اواخر فصل بهار و اوايل تابستان نيز اغلب به علت دانه افشاني علوفه است. غير از پيرگياه يا راگويد که عامل اصلي تب يونجه يا همان آلرژي بيني همراه با عطسه و آبريزش بيني در اواخر فصل تابستان و فصل پاييز است، علوفه دام، جو و مريم‌گلي نيز در ايجاد آلرژي نسبت به دانه‌هاي گرده و آلرژي بيني دخيل هستند. گل‌هاي تزييني مانند شمعداني و گل‌سرخ نيز حساسيت‌زا هستند. ولي بعضي از گياهان زينتي مانند گل‌رز، به طور معمول آلرژي ايجاد نمي ‌کنند.
علت‌ خاصي دارد؟

بله، چون دانه‌هاي گرده بزرگ و چسبنده را حشراتي مانند زنبور عسل از گياهي به گياه ديگر منتقل مي ‌کنند، اما دانه‌هاي گرده بسياري از درختان و علوفه و تعدادي از علف‌هاي هرز به طور عمده با جريان باد منتقل مي ‌شوند که اين دانه‌هاي گرده کوچک، سبک و خشک هستند و به راحتي به وسيله باد پخش مي‌ شوند.
پس وضعيت هوا بر انتشار دانه‌هاي گرده و قارچ‌ها تأثير دارد؟

بله، وضعيت هوا بر ميزان بروز علايم زکام بهاره تأثير مستقيم دارد. روزهايي که هوا باراني يا ابري است، چون انتشار دانه‌هاي گرده‌ و قارچ‌ به حداقل مي ‌رسد، علايم بيماري نيز کاهش مي‌ يابد. برعکس، زماني که هوا گرم، خشک و همراه با وزش باد است، دانه‌هاي گرده و قارچ به سرعت در اطراف منتشر مي ‌شوند و علايم آلرژي بيماران تشديد مي ‌شود.
آيا تغيير محل سکونت براي بهبود آلرژي‌ها مفيد است؟

تغيير محل زندگي ممکن است زکام بهاره را بهبود بخشد، مشروط به اينکه دانه‌هاي گرده و قارچ‌هاي محل جديد اقامت با محل قبلي تفاوت داشته باشد. البته بعضي از قارچ‌ها و دانه‌هاي گرده به ويژه علوفه، در مناطق گوناگون وجود دارند و ايجاد آلرژي مي ‌کنند. غير از اين، بسياري از بيماران ممکن است پس از يکي دو سال اقامت در منطقه جديد، باز نسبت به مواد حساسيت‌زايي که از راه هوا منتشر مي ‌شود، آلرژي پيدا کنند.
تشخيص آلرژي به چه صورت انجام مي ‌شود؟

پزشک وجود آلرژي را با توجه به علايم باليني و همچنين معاينه تشخيص مي ‌دهد و در صورت لزوم ترشحات بيني يا خون بيمار را براي آزمايش خواهد فرستاد. اما براي تشخيص دقيق نوع ماده يا موادي که سبب آلرژي شده‌اند، پزشک با توجه به تاريخچه و علايم بيماري، مقادير ناچيزي از موادي را که حدس مي‌ زند ايجاد آلرژي کرده‌اند، با سوزن مخصوص به داخل پوست وارد مي‌ کند. حال چنانچه بدن بيمار نسبت به آن ماده يا مواد حساسيت‌ داشت، پس از چند دقيقه، در محل تزريق، قرمزي و التهاب پوستي ظاهر مي‌ شود.
آيا آلرژي درمان هم دارد؟

مؤثرترين راه درمان آلرژي‌ها، شناختن عامل يا ماده حساسيت‌زا و پرهيز از آن است. پزشک معالج شما در اين زمينه کمک‌تان خواهد کرد. استفاده از داروهاي ضد حساسيت يا آنتي‌هيستامين و داروهاي ضد احتقان نيز به وسيله پزشک تجويز مي ‌شود. در موارد خاص پزشک متخصص آلرژي، با برنامه حساسيت‌زدايي يا درمان ايمني، يعني تزريق تدريجي زير پوستي مقدار بسيار اندکي ازماده حساسيت‌زا، سعي مي‌ کند علايم آلرژي‌ را برطرف کند يا کاهش دهد. اين نوع معالجه با توجه به عوارضي که مي‌ تواند داشته باشد، فقط بايد به وسيله پزشک متخصص آلرژي انجام مي ‌شود.
چه توصيه‌هايي براي بيماراني که از آلرژي رنج مي‌برند، داريد؟

شب‌ها پنجره‌ها را ببندند و از دستگاه تهويه‌اي که هوا را تصفيه، خنک و خشک مي‌ کند، استفاده کنند. فعاليت بدني را در ساعات اول صبح (ساعت 8 تا 10صبح) و ساعات عصر به حداقل برسانند، چون غلظت دانه‌هاي گرده گياهان در اين زمان به اوج خود مي ‌رسد. وقتي با خودرو در حال حرکت هستند، شيشه‌ها را بالا بکشند. وقتي درصد رطوبت هوا بالاست و همچنين در هنگام وزش باد، در خانه بمانند و در بيرون از خانه از ماسک استفاده کنند.
در زمان اوج فصل گرده‌افشاني به مناطقي مانند ساحل دريا که هواي آن دانه‌هاي گرده کمتري دارد، سفر کنند.
از درو کردن علوفه، چيدن چمن و وجين کردن علف‌هاي هرز خودداري کنند و به علف‌هاي تازه چيده شده نزديک نشوند. برگ‌هاي گياهان و درختان را تکان ندهند، زيرا آنها هم قارچ‌ها را در هوا پراکنده مي‌ کنند. پارچه و لباس را براي خشک شدن بيرون آويزان نکنند، چون دانه‌هاي گرده و قارچ‌ها روي آنها جمع مي‌ شود. گياهان زينتي را داخل منزل پرورش ندهند، چون امکان رشد قارچ‌ها را در محيط فراهم مي ‌کنند.
داروهايي را که پزشک تجويز کرده طبق دستور مصرف کنند.

viola 04-27-2008 08:43 AM

بازسازی «dna» انسان اولیه در آزمایشگاه
 
جام جم آنلاین -پس از کشف نوعی جدیدی از DNA ، توسط دستگاه های تحلیل کننده ویزه «DNA» ، از بقایای 38 هزار ساله استخوانهای فسیل شده انسان اولیه «نئاندرتال» (Neanderthal) ، دانشمندان روز چهارشنبه 15 نوامبر گفتند که موفق شده اند بخشی از کدهای ژنتیکی این انسان اولیه را بازسازی کنند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ، این فن آوری پیشرفته پژوهشگران را متقاعد کرده است که بزودی از تمام کدهای ژنتیکی نزدیک ترین مخلوقی که به انسان امروزی وجود داشته است ، آگاهی خواهند یافت.
توانمندی فن آوری نوین در بازسازی «DNA» انسان ما قبل تاریخ به دانشمندان اجازه خواهد داد کمتر از 0.5 درصد ساختار ژنیکی بدن انسان را که انتظار می رود متفاوت با کدهای ژنتیکی انسان 30 هزار سال پیش باشد ، کشف و مطالعه کند.
کشفیات جدید ژنتیکی توسط گروه های پژوهشی آلمان و ایالت کالیفرنیا آمریکا به نوشته دیوید لمبرت و کریگ میلار در نشریه طبیعت و علم منتشر شده كه شاید پر ارزش ترین اثر علمی منتشر شده در این زمینه پس از کشف انسان نئاندرتال در 150 سال پیش محسوب شود.

viola 04-27-2008 08:45 AM

شناسایی کوسه ماده با توانایی تولید مثل بدون نیاز به جنس نر
 


خبرگزاري مهر - محققان از شناسایی خیره کننده گونه ای کوسه ماده خبر دادند که بدون نیاز به جنس نر تولید مثل می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان آمریکایی و اتریشی در پروژه تحقیقاتی مشترکی کشف کردند که برخی کوسه های ماده بدون نیاز به وجود کوسه های نر می توانند به تولید مثل بپردازند. به گفته آنها این برای نخستین بار است که چنین پدیده ای در میان مهره داران قدیمی مشاهده می شود.

به گفته محققان، این فرآیند که «تولید مثل بوسیله جنس مونث بدون عمل لقاح» نامیده می شود تا پیش از این در پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی های استخوانی مشاهده شده بود اما یافته جدید نشان می دهد که توانایی مهره داران در تولید مثل بوسیله جنس مونث بدون عمل لقاح خیلی زودتر از تصورات دانشمندان تکامل یافته است.

بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، دانشمندان این پروژه تحقیقات خود را پس از آن شروع کردند که یک کوسه سرچکشی ماده به صورتی مرموز در باغ وحش «دورلی زو» آمریکا در دسامبر سال 2001 به دنیا آمد. نکته جالب توجه آن بود که در مخزن نگهداری این کوسه هیچ کوسه نری وجود نداشت.


viola 04-27-2008 08:47 AM

مردی با خون سبز شناسایی شد !
 


خبرگزاری مهر- پزشکان کانادایی هنگام عمل جراحی فردی که از بیماری میگرن رنج می برد مشاهده کردند که خون این مرد به رنگ سبز است.
به گزارش خبرگزاری مهر، جراحان بیمارستان سنت پل ونکوور کانادا هنگام عمل جراحی یک مرد 42 ساله در نهایت شگفتی متوجه شدند که خون این مرد به جای آنکه قرمز باشد به رنگ سبز است.

گزارش این رخداد شگفت انگیز که در مجله علمی لانست منتشر شده است، نشان می دهد که خون این بیمار در اثر مصرف روزانه دارویی بر پایه "سوماتریپتن" در دوز 200 میلی گرم به رنگ سبز درآمده است.

بنابراین گزارش، این مرد 42 ساله کانادایی که از بیماری میگرن رنج می برد از این دارو استفاده می کرده است.

پزشکان در توضیح علت این پدیده نادر اظهار داشتند که هموگلوبین خون این بیمار در اثر مصرف بالای دارویی که برپایه مواد گوگردی ساخته شده به رنگ سبز در آمده است که پس از 5 هفته بعد از قطع دارو خون این فرد به رنگ طبیعی باز می گردد.

هموگلوبین، مولکولی است که اکسیژن را در گلبول های قرمز جابجا می کند.


مهدی 09-04-2010 02:36 PM

خطر نابودی در کمین پنگوئن‌ها
 
همشهری آنلاین:گروهی از دانشمندان بین المللی هشدار دادند که تا پایان قرن از هر 18 پنگوئن 10 پنگوئن نابود خواهند شد.

22 محققی که در کنفرانس بین المللی پنگوئن در بوستون آمریکا گردهم آمده بودند هشدار دادند که زندگی این پرندگان قطبی در معرض تهدیدات بسیاری قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کمبود غذا، تغییرات آب و هوایی، صید بی رویه و نفتی که آبها را آلوده می کند از جمله این تهدیدات به شمار می روند.

این دانشمندان با تاکید بر اینکه تا پایان قرن از هر 18 پنگوئن 10 پنگوئن نابود خواهد شد اظهار داشتند که پنگوئن‌های «گالاپاگوس» و پنگوئنهای «هامبولدت» که در سواحل پرو و شیلی ساکن هستند به دلیل کاهش ماهی برای خوردن مجبور به مهاجرت شده‌اند.

پنگوئن‌های گالاپاگوس تا پایان قرن با 30 درصد احتمال انقراض مواجهند.

همچنین پنگوئنهای امپراتور که قهرمان اصلی فیلم مستند علمی «رژه پنگوئن‌ها» هستند درصورتیکه نتوانند خود را با تغییرات آب و هوایی و تغییر فصول تولید مثل و مهاجرت سازگار کنند تا سال 2100 نابود خواهند شد.

از سویی دیگر آلودگی مزمن آبها در اثر تخلیه غیرقانونی نفت توسط کشتی‌ها از دیگر خطرهایی است که پنگوئن‌ها را به شدت در معرض خطر قرار می دهد.

منیع

مهدی 09-04-2010 05:25 PM

تاریکی به احترام پرندگان مهاجر
 
آسمانخراشهای عظیم منهتن آمریکا به احترام عبور پرندگان مهاجر و برای جلوگیری از انحراف مسیر و برخورد این پرندگان با دیواره ها شبها را در تاریکی سپری می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، تعداد آسمانخراشهای منهتن در آمریکا با سرعت رو به افزایش هستند، پدیده ای که شاید جلوه ای زیبا یا با شکوه و نورانی را به این شهر بخشیده باشد اما در مقابل جان پرندگان مهاجر را به خطر انداخته است.

از این رو تعداد زیادی از این آسمانخراشها در طی شب به احترام عبور پرندگان مهاجر تمامی چراغهای خود را خاموش می کنند تا از میزان تعداد پرندگانی که با دیوارهای سر به فلک کشیده این برجها برخورد کرده و جان خود را از دست می دهند، کاسته شود.

محاسبات نشان می دهند سالانه در حدود 90 هزار پرنده مهاجر حین پرواز به سوی جنوب برای مهاجرت زمستانه به واسطه نور و جلای چراغهای این آسمانخراشها از مسیر اصلی خود منحرف شده و پس از برخورد با دیوار برجها می میرند.

از این رو گروه پرنده شناسی محلی منهتن به نام NYC Audubon از ساکنان و کارمندان این آسمانخراشها درخواست کرده اند تا شدت نور مکانهای خود را در این برجها در هنگام شب کاهش داده یا به کلی برجها را تاریک کنند تا از این فاجعه ناخواسته جلوگیری شود.

پروژه "خاموشی نیویورک" که اکنون پنج سال از آغاز و اجرای آن می گذرد آسمانخراشهای عظیمی از قبیل ساختمان کرایسلر و مرکز راکفلر را تا پاییز امسال به عضویت خود در خواهد آورد تا ساکنین این برجها و مسئولان آنها در شب هنگام، تاریکی را به پرندگان مهاجر هدیه دهند.

بر اساس گزارش تلگراف، مطالعات ثابت کرده اند میزان مرگ و میر این پرندگان پس از خاموش شدن چراغها و تاریک شدن مسیر تا 83 درصد کاهش پیدا می کند. به گفته مدیر اجرایی این گروه پرنده شناس، هنوز دلیل اصلی این رویداد آشکار نشده است. تنها نشانه این پدیده، جسد پرندگان است که قبل از لمس دوباره زمین در طبقات بالایی برجها بی جان شده اند.


منبع

مهدی 09-13-2010 08:19 PM

نخستين اطلس پرندگان و پستانداران در ايران منتشر شد
 
اين كتاب نخستين اطلس ايران از نظر پراکنش پستانداران و پرندگان است که با همت و تلاش بسيار توسط جمعي از كارشناسان و متخصصان سازمان حفاظت محيط زيست ايران سيد محمد باقر نبوي، بهروز بهروزي راد امين پاداش و ويراستاري نگار سلجوقي بادلو منتشر گرديد.


با توجه به وسعت ، شرايط اقليمي متنوع و موقعيت جغرافياي طبيعي منحصر بفرد ايران كه در نقطه تلاقي سه منطقه جانوري پالئارکتيک، اورينتال و اتيوپيا، قرارگرفته، اكنون داراي تنوع قابل توجهي ازپرندگان و پستانداران است. اما وضعيت خاص اکولوژيکي، تنوع اقليمي و تغييرات ارتفاعي در استان پهناور خوزستان، از کوهستان هاي زاگرس و دامنه هاي برفگير آن تا دشت ها و نخلستان ها و سواحل منتهي به خليج فارس در خرمشهر و ماهشهر به ويژه باعث تنوع جانوري و گياهي استان خوزستان شده است، به نحوي که اين استان به تنهايي بيش از نيمي از پرندگان ايران و يک سوم پرندگان خاور ميانه را در خود جاي داده است؛ تعداد پرندگان شناسائي شده در استان 285 گونه است که به 161 جنس، 57 خانواده و 17 راسته تعلق دارند.

تنوع پستانداران وحشي خوزستان چه در بخش آبي و چه در بخش خشکي نيز در نوع خود بي نظير و شگفت انگيز است،58 گونه پستاندار متعلق به 43 جنس، 23 خانواده و 7 راسته در اين استان شناسايي شده است.

از جمله نقاط قوت اين کتاب، مي توان به بررسي پراکنش پستانداران و پرندگان در دوران پالئارکتيک و ديگر نقاط ايران علاوه بر خوزستان اشاره کرد؛ همچنين مي توان بهترين و گويا ترين عکس هاي طبيعي پرندگان و پستانداران با توجه به آشيان اکولوژيکي آنان (به جاي تصاوير نقاشي شده) و همچنين نمايش حالت هاي مختلف پرواز پرندگان که به عنوان کليد شناسايي استفاده مي شود، در اين كتاب ارائه شده است.

کار تهيه اطلاعات اوليه اين کتاب در قالب يک طرح پژوهشي در سال 1382 انجام پذيرفته است و پس از آن به همت مؤلفين با بروز سازي و تغييرات کليدي آماده شده است.

اين کتاب در قطع وزيري با 464 صفحه تمام رنگي و گلاسه توسط مؤسسه بين المللي مديريت محيط زيست نوانديشان امين اجرا و منتشر شده است.

به منظور بهره مندي دانشجويان، کارشناسان و متخصصان اين کتاب به قيمت 9750 تومان از اداره کل حفاظت محيط زيست استان خوزستان قابل تهيه است.


منبع


مهدی 09-20-2010 08:29 PM

تک‌شاخ آسیایی بعد از ده سال دوباره ظاهر شد
 
سائولا پستاندار پر رمز و راز آسیای شرقی است که بسیار به ندرت دیده شده است. اهالی یک روستای دورافتاده چند روز پیش یک سائولا را اسیر کردند که زیاد دوام نیاورد، اما شاید ناجی همنوعان باقی‌مانده خود شود.

بهنوش خرم‌روز: اولین باری که دو عکاس موفق شدند از حیوانی کم‌نظیر،‌ بسیار نادر و مرموز در کشور لائوس عکس بگیرند، بیش از 10 سال پیش بود. آن‌ها در سال 1999/ 1378 توانستند سائولا را به جهانیان معرفی کنند.

سائولا پستاندار نادری است که شبیه به بز کوهی به نظر می‌رسد، با این حال از نظر زیست‌شناسی بیش از هر موجود دیگری به گاوهای وحشی شباهت دارد. از کشف این موجود تنها 18 سال می‌گذرد و علیرغم آنکه 2 شاخ دارد، باز به او تک‌شاخ آسیا یا یونیکورن می‌گویند. دلیل آن هم نه شاخ‌های بلندش که نادر بودنش است (تک‌شاخ در داستان‌ها، اسبی است جادویی که بسیار بسیار به ندرت ظاهر می‌شود و یک شاخ زیبا در پیشانی دارد). شاید برایتان جالب باشد بدانید که تا به حال هیچ زیست‌شناسی گزارش نداده که یک سائولا را در طبیعت دیده است.
به گزارش ساینس‌دیلی، موجودی که در این تصویر می‌بینید، چند روز پیش توسط اهالی یک روستا در ایالت مرکزی لائوس گرفتار و به روستا منتقل شد؛ اما متاسفانه این موجود بیچاره فقط چند روز دوام آورد و جان خود را از دست داد. از آن تنها عکس‌هایی باقی‌مانده که وقتی زنده بود از او گرفته‌اند.

متاسفانه هیچ کس نمی‌داند چند سائولای دیگر هنوز روی زمین باقی مانده و بدتر از همه این که در هیچ باغ‌وحشی در دنیا هیچ سائولایی وجود ندارد.

دولت لائوس اعلام کرده که به سرعت اقدامات لازم را برای محافظت بیشتر از منطقه‌ای که این سائولا در آن گرفتار شده، فراهم خواهد کرد. با این که مرگ این سائولا بسیاری را متاسف کرده، اما محققین می‌گویند یکی از مشکلات محافظت از این موجود، فقدان اطلاعات زیستی کافی در مورد آن‌ها است. بنابراین بررسی این موجود بی‌نوا می‌تواند گام مهمی برای افزایش اطلاعات و در نتیجه تلاش‌های موثرتر برای نجات این گونه باشد.


منبع: خبر آنلاین
28/6/89

مهدی 09-22-2010 05:01 PM

كشف گونه‌اي نادر و رو به انقراض شامپانزه در آسيا
 
دانشمندان آلماني گونه‌هاي نادري از شامپانزه‌ها را در آسيا كشف كرده‌اند كه بسيار نخستين و در معرض خطر انقراض هستند.

به گزارش سرويس «محيط زيست» ايسنا، اين دانشمندان مي‌گويند گونه‌هاي جديد كمياب و در حال انقراض از شامپانزه‌ها در جنگل‌هاي باران‌زاي استوايي بين ويتنام، لائوس و كامبوج شناسايي كردند.
اين شامپانزه‌هاي كمياب از روي آواي خاصشان شناسايي شده‌اند. «مركز پژوهشي نخستين‌هاي آلمان» در بيانيه‌اي اعلام كرد: اين گونه جديد از گيبون‌هاي كاكلي كه جزو مهمترين گونه‌هاي اوليه در حال انقراض در جهان هستند، گيبون‌هاي شمالي گونه زرد يا «نوماسكيوس آنافيسيس» ناميده مي‌شوند.

به گزارش خبرگزاري فرانسه، آواي منحصر به فرد اين شامپانزه‌ها بعنوان وسيله دفاع از قلمرو يا حتي يك پيش ابزار براي توليد موسيقي‌هاي شبه انساني محسوب مي‌شود.
به گفته دانشمندان جنس نر اين گونه جديد پوشيده از موهاي مشكي رنگ است كه در زير نور آفتاب نقره‌اي به نظر مي‌رسد. هم چنين نرها سينه قهوه‌اي رنگ و گونه‌هايي به رنگ نارنجي - طلايي تيره دارند.

جنس ماده آنها نيز به رنگ نارنجي - بژي هستند.


منبع: ایسنا
31/6/89

مهدی 09-24-2010 01:57 PM

تدوین اطلس خزندگان بومی ایران
 
مدیرعامل موسسه خزنده شناسی پارس از تدوین اطلس خزندگان کشور خبر داد و گفت: این اطلس در زمینه هایی چون رفتار خزندگان، پراکنش و درجه حفاظتی آنها در دست تدوین است که تا پایان سال به چاپ می رسد.

امید مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اطلسهای حیات وحش ایران از سوی سازمان محیط زیست در حال تدوین است افزود: در این راستا تدوین اطلس خزندگان ایران به این موسسه واگذار شد.

وی با تاکید بر اینکه اطلس خزندگان ایران در دست تدوین است یادآور شد: این اطلس در موضوعات مختلف چون آداب و رفتار شناسی خزندگان، درجه حفاظتی آنها و پراکنش و میزان جمعیت خزندگان بومی کشور در دست تدوین است.

مدیرعامل موسسه خزنده شناسی پارس ابراز امیدواری کرد که این اطلس تا پایان سال جاری به چاپ برسد.
وی خزندگان را جانوران مهره دار معرفی کرد که خونسرد هستند و اظهار داشت: بدن این جانوران از پولک پوشیده شده است و با "شش" تنفس می کنند.

وی سوسمارها، کروکودیل ها، لاک پشت ها و مارها را از جمله راسته های خزندگان دانست و گفت: در حال حاضر 120 گونه مارمولک و سوسمار و حدود 10 گونه لاک پشت در ایران وجود دارد. علاوه بر اینها گونه هایی از مارهای سمی و نیمه سمی بومی ایران نیز وجود دارد که 75 درصد گونه ها از نوع غیر سمی و 15 درصد گونه ها از نوع سمی و نیمه سمی است.

مظفری ادامه داد: علاوه بر اینها گونه ای از خزندگان به نام "کرم سوسمار" وجود دارد که کمتر کسی نسبت به آن شناخت دارد. این جانور نه به شبیه سوسمارها هستند و نه به مارها شباهت دارند. این خزنده دست و پا ندارد. گونه ای از این جانوران در جنوب غرب ایران به سمت مرز ایران و عراق یافت شده است.

مدیر عامل موسسه خزنده شناسی پارس با انتقاد از تخریب زیستگاه های این جانوران خاطرنشان کرد: تبدیل زیستگاه های خزندگان به مناطق مسکونی و زمین های کشاورزی از مهمترین عوامل انقراض خزندگان در کشور است.





منبع: خبرگزاري مهر
2/7/89

Setare 11-03-2010 05:17 PM

خطر همه گیر ساس ها
 
طبق نوشته ی زیر بدباگ ها یا به فارسی همان ساس خودمون هم اکنون تبدیل به یک اپیدمی در آمریکا شده و یک مال بزرگ و چند فروشکاه در امریکا به خاطر این مسئله بسته شده. مهم نیست که لباس یا ملحفه و حوله هایی که می خرید خیلی گران قیمت باشند چون گرانترین هاشون هم ساس دارند. ساس ها از کشورهایی مثل چین و اندونزی وارد کانادا و آمریکا می شوند اون هم از طریق همین لباس ها و حوله ها و ...چون مثل اینکه چین و اندونزی و ... به ساس ها به عنوان یه مشکل نگاه نمی کنندو اونا رو به آمریکا و جاهای دیگه صادر می کنند!!
وقتی لباس، روسری، ملحفه، پارچه یا حوله می خرید اونا رو حتما به مدت ۲۰ دقیقه تو دستگاه خشک کن خونه تون بگذارید تا با حرارت بالای اون، تخم ها و خود حشره کشته بشند.که اگه این کارو نکنید و اون ها رو مستقیم ببرید بزارید تو کمد لباس هاتون دیگه محاله از شرشون نجات پیدا کنید.


Bed bugs are an epidemic . . .

Hi All: A bit of information that you might like to know about. We have friends here in our community and one of their sons is an entomologist (insect expert), and has been telling them that there is an epidemic of bed bugs now occuring in America. Recently I have heard on the news that several sotres in NYC have had to close due to bed bug problems, as well as a complete mall in New Jersey.

He says that since much of our clothing, sheets, towels, etc. now comes from companies outside of America, (sad but true), even the most expensive stores sell foreign clothing from China, Indonesia, etc. The bed bugs are coming in on the clothing as these countries do not consider them a problem. He recommends that if you buy any new clothing, even underware and socks, sheets, towels, etc. that you bring them into the house and put them in your clothes dryer for at least 20 minutes. The heat will kill them and their eggs. DO NOT PURCHASE CLOTHES AND HANG THEM IN THE CLOSET FIRST. It does not matter what the price range is of the clothing, or if the outfit comes from the most expensive store known in the U.S. They still get shipments from these countries and the bugs can come in a box of scarves or anything else for that matter. That is the reason why so many stores, many of them clothing stores have had to shut down in NYC and other places. All you need is to bring one item into the house that has bugs or eggs and you will go to hell and back trying to get rid of them. He travels all over the country as an advisor to many of these stores, as prevention and after they have the problem.

رزیتا 12-12-2010 02:37 PM

ماهياني كه در خاك هم زنده مي‌مانند
 
ماهياني كه در خاك هم زنده مي‌مانند



آخرین نیوز: مطالعات جديد نشان مي‌دهد كه چگونه ماهي آمفي‌بي (آب‌خاكي)‌ تا 2 ماه مي‌تواند در خشكي زنده بماند. تمام مايحتاج اين ماهي براي زنده ماندن در پوستش قرار دارد.ماهي‌هاي Mangrove ماهي‌هاي كوچكي هستند كه حدود يك اينچ يا 2 اينچ بوده و در آبگيرهاي موقتي جنگل‌هاي ماندابي آمريكاي مركزي، جنوبي و فلوريدا زندگي مي‌كنند.


به گزارش جام جم، هنگام فصول خشك سال كه آبگيرها از بين مي‌روند، اين ماهي‌ها در لابه‌لاي برگ‌ها يا سوراخ تنه درختان به زندگي ادامه مي‌دهند.تا زماني كه جاي آنها مرطوب باشد، ماهي مي‌تواند مدت زمان زيادي به وسيله تنفس هوا از طريق پوستش زنده بماند. البته اكسيژن تنها موضوعي نيست كه ماهي خارج از آب بايد نگران آن باشد.

http://www.jamejamonline.ir/Media/im...0893265930.jpg

تمام سلول‌هاي بدن جانوران نياز به تركيب مناسبي از يون‌ها و آب دارند تا در نتيجه آن جانور زنده بماند. در ماهي‌ها معمولا دستگاه تنفسي يا همان آبشش‌ها مسووليت اين فرآيند را به عهده دارند، اما در ماهي‌هاي آب‌هاي ماندابي Mangrove احتمالا آبشش‌ها در روي زمين بلااستفاده هستند بنابراين چگونگي انجام تعادل يوني در اين ماهي خارج از آب، يك راز ناشناخته مانده بود.آخرين تحقيقات پروفسور پاتريسيا رايت از دانشگاه Guelph اونتاريو نشان داد كه پوست ماهي‌هاي ماندابي، كم‌كاري آبشش را جبران مي‌كند.

با انجام يك‌سري آزمايش‌ها و نتايج حاصل از آن، پروفسور رايت و تيم همراهش دريافتند كه در پوست ماهي، انبوهي از سلول‌ها به نام يونوسيت قرار دارند. اين سلول‌ها معمولا در آبشش ديگر ماهي‌ها يافت مي‌شود و وظيفه متعادل نگاه داشتن ميزان آب و نمك در سلول‌هاي بدن ماهي را به‌عهده دارد.مطالعات بعدي تيم محققان نشان داد ماهي ماندابي علاوه بر داشتن تعداد زيادي از اين سلول‌ها در آبشش، داراي تعداد زيادي از اين سلول‌ها در پوست خودش نيز هست.

اين سلول‌ها در پوست ماهي‌هاي ديگر فقط در مرحله نوزادي وجود داشته و به محض بزرگ‌تر شدن ماهي، اين سلول‌ها از روي پوست ناپديد مي‌شوند.براي نشان دادن عملكرد اين سلول‌ها روي پوست ماهي ماندابي، محققان تعدادي ماهي ماندابي را به مدت 9 روز خارج از آب نگه داشتند. در طول اين 9 روز، ماه‌ها در سطحي مرطوب با محتواي آبي ايزوتوپ راديواكتيو قرار داشتند.

پس از مدتي، اين ايزوتوپ‌ها در پوست ماهي ظاهر شدند. كاملا واضح بود كه يون‌ها از طريق پوست ماهي رد و بدل شده بودند. علاوه بر اين سلول‌هاي يونوسيت به ماهي كمك مي‌كرد كه با ميزان متفاوت شوري موجود در آب هماهنگ شود. زماني كه ماهي در محيطي مرطوب با محتواي آب شور قرار داده شد، سلول‌هاي يونوسيت روي پوست بزرگ‌تر شدند. اين موضوع نشان داد اين سلول‌ها براي متعادل نگهداشتن ميزان نمك بيش از حد اضافي كار مي‌كنند.

زماني كه ماهي‌ها دوباره به آب برگردانده شدند، اين سلول‌ها اندازه عادي خود را يافتند. اين‌چنين سازگاري قابل توجهي باعث شده كه ماهي ماندابي حتي در ميان ديگر انواع ماهي آمفي‌بي (آبي خاكي)‌ هم منحصر بفرد باشد.ماهيان ريه‌دار براي زنده ماندن خارج از آب بايد حالات فيزيولوژيكي خودشان را تغيير دهند، اما با وجود اين پوست منحصر بفرد ماهي ماندابي نيازي به تغيير حالات فيزيولوژيكي خود ندارد و تمام فرآيندها به همان شكلي كه در آب انجام مي‌شود، در خشكي هم انجام مي‌پذيرد و ماهي قادر است اين شرايط را تا 60 روز حفظ كند.ماهي ماندابي واقعا يكي از جانوران كوچك جالب توجه است.



رزیتا 12-12-2010 02:39 PM

"اسب- اژدها" در 125 میلیون سال قبل
 
"اسب- اژدها" در 125 میلیون سال قبل



آخرین نیوز: گروهی از دیرینه شناسان آمریکایی دایناسوری را که به تازگی در ایالت یوتاه کشف شده است بازسازی کردند و نشان دادند که این دایناسور یک "اسب- اژدها" است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نام علمی این اسب - اژدها Hippodraco scutodens نام دارد. این جانور عظیم الجثه یک دایناسور علفخوار است که در آغاز دوره کرتاسه در حدود 125 میلیون سال قبل زندگی می کرده است.

این دایناسور جمجمه ای دراز و به طرف پایین داشته است و بنابراین سرش همانند سر اسب بوده است. دندانهای این حیوان بسیار تیز و به شکل یک غلاف بلند بوده است.

بخشهایی از جمجمه و اسکلت "اسب- اژدها" در سال 2004 در شرق ایالت یوتاه کشف شدند اما اکنون اولین مطالعات کامل بر روی این جانور و نتایج بازسازیهای رایانه ای بدن آن منتشر شده است.


این دایناسور همراه دایناسور دیگری مربوط به همان دوره که در سال 2005 در فاصله کمی از محل کشف "اسب- اژدها" پیدا شده بود مورد بررسی قرار گرفته است.

دایناسور دوم که Iguanacolossus fortis نام دارد حدود 9 متر طول دارد درحالی که طول "اسب- اژدها" 5/4 متر است.

هر دو گونه مربوط به گروهی از دایناسورهای علفخوار هستند که در ابتدای دوره کرتاسه در سراسر دنیا گسترده شده بودند و در آمریکای شمالی بیشترین گستردگی را داشته اند.

براساس گزارش نشنال جغرافی، دیرینه شناسان دانشگاه پنسیلوانیا که بررسی در مورد این دو کشف جدید را انجام دادند در این بررسیها موفق شدند درخت ژنتیکی دایناسورهای آمریکایی را دوباره طراحی کنند.


رزیتا 12-12-2010 11:28 PM

بچه دلفینی که کاربران شبکه را شیفته خود کرد
 
آخرین نیوز: تصاویر یک بچه دلفین زخمی که تحت مراقبت رئیس یک NGO قرار دارد در اینترنت منتشر شد و کاربران شبکه را شیفته خود کرد.


به گزارش خبرگزاری مهر، تصاویری که این روزها در اینترنت منتشر شده و با استقبال بسیار زیاد کاربران روبه شده اند دو قهرمان اصلی دارد که اولی، ریچارد تزور، رئیس سازمان غیر دولتی Rescate Fauna Marina (نجات جانوران دریایی) و یک بچه دلفین کوچک است.
این بچه دلفین در سواحل "مونته ویدیو" در اروگوئه پیدا شد. دلفین کوچک جراحات زیادی داشت که احتمالا در اثر برخورد با تور ماهیگران ایجاد شده بودند.
براساس گزارش لارپوبلیکا، ریچارد تزور بلافاصله پس از پیدا شدن این بچه دلفین آن را به "پیراپلیس" در یک منطقه محافظت شده در ساحل رودخانه "لا پلاتا" واقع در 100 کیلومتری شرق "مونته ویدیو" منتقل کرد و درمان و مراقبتهای ویژه ای را برای نجات آن آغاز کرد.


رزیتا 12-19-2010 07:27 PM

کشف یک جانور دریایی غول پیکر با گوگل ارث
 
کشف یک جانور دریایی غول پیکر با گوگل ارث



وبگرد 36 ساله انگلیسی این موجود دریایی را در زمانی که بی هدف تصاویر ماهواره ای این منطقه بندری را بر روی گوگل ارث می دید پیدا کرد.
یک جوان انگلیسی با استفاده از تصاویر ماهواره ای "گوگل ارث" موفق شد در آبهای ساحلی لیورپول یک حیوان دریایی بسیار عجیب را پیدا کند.


به گزارش مهر، این جوان انگلیسی در تصویر ماهواره ای که توسط "گوگل ارث" از منطقه بندری به نام بارانداز "آلبرت" در لیورپول گرفته شده بود یک حیوان عظیم الجثه دریایی را کشف کرد که بزرگتر از چندین قایق است و در زیر آبهای یخ زده شنا می کند.

"سایمون هوبان" یک وبگرد 36 ساله انگلیسی این موجود دریایی را در زمانی که بی هدف تصاویر ماهواره ای این منطقه بندری را بر روی گوگل ارث می دید پیدا کرد.


براساس گزارش میرور، "تام کورنول" زیست شناس دریایی گفت که این جانور غول پیکر می تواند یک کوسه ماهی نوع "آسودگر" عظیم باشد که می تواند تا 35 فوت (10 متر و 66 سانتیمتر) نیز رشد کند.

این زیست شناس دریایی توضیح داد: "شاید این جانور دریایی یک کوسه پیر باشد که به دنبال جایی برای مردن می گشته است."


رزیتا 12-19-2010 08:10 PM

پاندای نورسیده پسر است
 
بالاخره بچه‌ پاندای تازه متولد شده قدری از مادرش فاصله گرفت تا محققین بتوانند به جنسیت او پی ببرند. این بچه پاندا که هنوز اسم ندارد، اولین بچه پاندایی است که امسال در آمریکا متولد می‌شود.


بهنوش خرم‌روز: یک پاندای نر جدید به پانداهای جهان اضافه شد. این بچه پاندا دو هفته پیش متولد شد، اما 14 روز طول کشید تا محققین توانستند قدری او را از مادرش جدا کنند تا بالاخره به جنسیت او پی ببرند.

پانداها موجوداتی دوست‌داشتنی هستند که به شدت در خطر انقراض قرار دارند. به همین دلیل هر پاندایی که متولد می‌شود، محققین و دوست‌داران طبیعت خیلی خوشحال می‌شوند. در حال حاضر تنها 1600 پاندا در حیات وحش و 200 پاندا در باغ‌وحش‌ها زندگی می‌کنند.
http://khabaronline.ir/images/2010/11/panda-zoom.jpg
به گزارش دیسکاوری، این بچه پاندا اولین پاندایی است که امسال در آمریکا متولد شده و هنوز اسمی برایش انتخاب نشده است. بر اساس سنت چینی‌ها، تا 100 روز از تولد نگذرد نباید نامی برای بچه انتخاب شود!

مادر او، ‌لون‌لون، ‌13 ساله است و این سومین باری است که مادر می‌شود. پسر دیگر او، ایکسی‌لان،‌ که در سال 2008/ 1387 متولد شده بود، در باغ‌وحش آتلانتا به سر می‌برد و دخترش می‌لان، که در سال 2006/ 1385 متولد شده، کم‌تر از یک سال پیش به چین فرستاده شد.
http://khabaronline.ir/images/2010/11/panda2-zoom.jpg
به گفته محققین، پوست بچه‌پاندای تازه متولد شده نشان می‌دهد که او کاملا سالم است و لون‌لون هم وظایف مادری خود را به خوبی انجام می‌دهد. شاید برایتان جالب باشد بدانید پدر هر سه بچه لون‌لون، پاندای نری به نام یانگ‌یانگ است.

رزیتا 12-21-2010 01:36 AM

سنگ‌واره‌‌ تخم دایناسور در ایران
 
سنگ‌واره‌‌ تخم دایناسور در ایران


این سنگ‌واره‌ها در محل یک امام‌زاده در این روستا نگه‌داری می‌شوند و به نوعی مورد احترام ساکنان روستا هستند.


تصاویری که در زیر مشاهده می‌کنید، سنگ‌واره‌هایی است که در یکی از روستاهای استان کهگلویه و بویراحمد یافته شده‌اند و به باور عموم، تخم فسیل‌شدهٔ دایناسورها و متعلق به دوران ماقبل تاریخ است.

به گزارش پارسینه، این سنگ‌واره‌ها در محل یک امام‌زاده در این روستا نگه‌داری می‌شوند و به نوعی مورد احترام ساکنان روستا هستند.

تحریریهٔ سایت پارسینه آماده است تا اطلاعات مربوط به این روستا را در اختیار مسئولین سازمان‌های ذی‌ربط قرار دهد.


http://atynews.com/files/fa/news/138.../10636_662.jpg http://atynews.com/files/fa/news/138.../10637_611.jpg


عکس‌ها از:‌ سید محمدجواد موسوی


گفتنی‌ است پیش از این نیز سنگ‌های مشابهی در بعضی نقاط دنیا، مانند مانداو در هند مشاهده شده‌اند که به عنوان تخم دایناسور شناسایی شده‌اند.


رزیتا 12-23-2010 11:17 AM

کشف یک جانور عجیب در آفریقا
 
کشف یک جانور عجیب در آفریقا

این حیوان عجیب موهای بلندی به رنگ قهوه ای تیره ای دارد که روی چشمهایش را به طور کامل پوشانده است. یک سبیل بزرگ پوشیده از مو و یک ریش بسیار بلند پوزه این حیوان را کاملا پنهان کرده اند.
مهر- یک جانور بسیار عجیب که بدنش پوشیده از موهای بسیار بلندی بوده و "معمای سرنگتی" نام گرفته در تانزانیا و کنیا دیده شده است.

یک حیوان عجیب بسیار پشمالو در پارک ملی "ماسای مارا" در جنوب غربی کنیا دیده شده است. این حیوان عجیب موهای بلندی به رنگ قهوه ای تیره ای دارد که روی چشمهایش را به طور کامل پوشانده است. یک سبیل بزرگ پوشیده از مو و یک ریش بسیار بلند پوزه این حیوان را کاملا پنهان کرده اند.

به نظر می رسد که این حیوان یک غزال تامسون اما از نوع بسیار عجیب آن باشد. در حقیقت موهای این حیوان بسیار بلندتر از موهای یک غزال معمولی است.

یک عکاس ایتالیایی به نام "پائولو تورکیو" اولین تصاویر این حیوان را در ماه آگوست گرفت. این عکاس که برای ثبت تصاویری از طبیعت به کنیا سفر کرده بود با دیدن این موجود عجیب در قاب تصویر خود بسیار شگفت زده شد.

این عکاس در حالی که مشغول تنظیم کردن لنز دوربین خود بود حیوانی با سر شبیه به سر یک سگ پشمالو و بدنی شبیه به بدن غزال داشت را دید. سپس در ماه اکتبر چند توریست یک غزال مشابه را در پارک ملی "سرنگتی" در تانزانیا مشاهده کردند اما موفق نشدند از آن عکسبرداری کنند.

مدتی بعد، یک توریست دیگر به نام "رابرت برنتسن" موفق شد تصویری از این حیوان را تهیه کند. از آن پس این حیوان با عنوان "معمای سرنگتی" شناخته شد.

براساس گزارش آنسا، پس از انتشار این تصاویر دانشمندان در تلاشند تا گونه این حیوان را تعیین کنند.

روابط عمومی پارک ملی "سرنگتی" در تانزانیا اعلام کرد که تیمی متشکل از جانورشناسان برای بررسی این موجود به این پارک دعوت شده اند.

روابط عمومی این پارک ملی در این خصوص اظهار داشت: "هنوز نمی دانیم که آیا این حیوان عجیب یک گونه جدید است یا نوع غزال تامسون با جهشهای ژنتیکی است. بسیار عجیب به نظر می رسد که این حیوان هم در تانزانیا و هم در کنیا دیده شده است. شاید در طول ماههای آگوست تا اکتبر مهاجرت کرده است یا شاید هم نمونه های دیگری در تانزانیا زندگی می کنند."







رزیتا 12-24-2010 12:18 PM

خون مصنوعی از سلول های بنیادی جنینی تولید شد
 
خون مصنوعی از سلول های بنیادی جنینی تولید شد

دانشمندان از سلولهای بنیادین جنینی، گلبول های قرمز انسانی تولید کردند.

این پیشرفت مهم به ادعای آنها می تواند به زودی راه را برای تولید مصنوعی گروه خونی “او منفی” برای استفاده پزشکی هموار سازد.

این گلبول های قرمز از سلول های بنیادی حاصل از جنین های مازاد تولید شده به روش آی وی اف، به عنوان بخشی از یک پروژه سه میلیارد پوندی برای تولید یک منبع جایگزین برای گروه خونی او منفی تولید شده است.

گروه خونی او منفی را می توان بدون نگرانی از پس زدن، به تمامی گروه های خونی اهدا کرد.

دانشمندان در این تحقیق از بیش از صدها جنین مازاد در کلینیک های باروری برای ایجاد چندین خط تولید سلولهای بنیادی استفاده کردند.

در این بین خط rc-۷ ابتدا به سلول های بنیادی خون و سپس به گلبول های قرمز حاوی هموگلوبین تبدیل می شود.

مارک ترنر مدیر مرکز ملی خدمات انتقال خون اسکاتلند در ادینبورو و مجری این تحقیقات می گوید: خون مصنوعی تولید شده در مقیاس صنعتی می تواند مشکلات ناشی از کمبود خون و خطر انتقال عفونت های جدید بین اهدا کنندگان و گیرندگان خون را برطرف کند.

nae 01-01-2011 01:04 PM

ببري كه " تصوير " خود را هم در "استخر " مي‌ديد مي‌ترسيد
 
ببر نر سيبري كه ارديبهشت امسال به ايران وارد شد حاصل تفاهم‌نامه مشترك سازمان محيط زيست ايران و روسيه بود براي احياي نسل منقرض شده "ببر مازندران ".




محيط زيست براي ورود 2 قلاده ببر از سيبري پروژه‌اي را تعريف كرد كه رئيس سازمان محيط زيست بودجه مورد نياز براي آن را 5 ميليارد تومان اعلام كرد.

ببرهاي روسي كه مسئولان سازمان محيط زيست آن‌ها را به چشم قهرمانان زنده كردن يك نسل منقرض شده مي‌ديدند، به چشم كارشناسان حيات وحش تنها حيواناتي دست‌آموز و غيروحشي بودند كه پس از گذشت 8 ماه از انتقال آن‌ها به ايران (باغ وحش پارك ارم تهران) با مرگ ببر نر، پيش‌بيني‌هاي كارشناسان حيات وحش درست از آب درآمد و ببر نر با يك "بيماري " جان داد، "ايدز گربه‌سانان "، "مشمشه " و شايد بيماري ناشي از خوردن "گوشت خر ".

ببر نري كه صبح روز پنجشنبه (9 دي) در باغ وحش پارك ارم جان داد همان ببري بود كه محمدباقر صدوق، معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست، اول خردادماه اعلام كرد: "ببر نر از ديدن تصوير خود در استخر وحشت زده مي‌شود. "

با فرض اينكه سازمان محيط زيست قادر است از "ببر سيبري " براي ما "ببر مازندران " احيا كند آيا سرمايه‌گذاري 5 ميليارد توماني روي ببر "غيرطبيعي " كه حتي از ديدن تصوير خودش هم وحشت مي‌كند، منطقي است؟ آيا بهتر نبود ببرهايي كه سازمان محيط زيست در مقابل ارائه 2 قلاده پلنگ به روسيه، تحويل گرفته است كمي كارشناسي‌شده انتخاب مي‌شد تا با كمترين ناملايمت محيطي از پاي درنيايد؟ موضوعي كه معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست يك ماه پس از ورود اين ببرها به آن اشاره كرد: " ببر ماده از جنگل گرفته شده است ونسبت به ببر نر وحشي است ". يعني ببر نر از كجا آمده است غير از اين است كه در محيطي "پاستوريزه " رشد پيدا كرده و آسيب‌پذير است؟

حساسيت و آسيب‌پذيري كه بالاخره پنجشنبه هفته گذشته با مرگ اين ببر نر علني شد.

پيش‌بيني موفقيت 100 درصدي طرح به كجا انجاميد؟
--------------------------------------------------------------------

هوشنگ ضيائي؛ مسئول پروژه احياي ببرهاي مازندران پيش‌بيني مي‌كرد كه پروژه احياي ببرهاي مازندران از ببرهاي سيبري 100 درصد به موفقيت بينجامد. ضيائي معتقد بود: "در صورتي كه همه حمايت كنند و با توجه به اقدامات رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، پيش‌بيني مي‌كنم 100 درصد طرح با موفقيت انجام شود. "

وي با اشاره به اين كه‌ ببرها در 5 سالگي مي‌توانند جفت‌گيري كنند، اميدوار بود "ببرهاي سيبري 2 سال ديگر بچه‌دار ‌شوند. "

اين در حالي‌است كه اسماعيل كهرم، دكتراي حيات وحش و كارشناس بين‌المللي حيات وحش از همان روز اول انتقال اين ببرها به ايران اعلام كرد: " ژن ببر مازندران 100 درصد احيا نمي‌شود. "

به گفته وي اين ببرها در "اسارت " رشد كرده‌اند و سازمان محيط زيست مي‌خواهد از آن‌ها ببر مازندران را احيا كند در حالي كه ببر در قفس و اسارت احيا نمي‌شود و اگر حيواني در قفس افتاد ديگر وحشي نيست. گونه‌هاي جانوري وحشي بايد حداقل هفته‌اي دو شكار به شكل طبيعي داشته باشند كه ما در ايران جايي نداريم كه دو قلاده ببر را به صورت طبيعي نگه داريم تا بتوانند به شكل طبيعي تغذيه كنند.

اين دكتراي حيات‌وحش معتقد است: " اقدام سازمان محيط زيست در انتقال ببرهاي سيبري به ايران در سطح باغ‌وحش‌ها است نه در حد يك سازمان محيط زيست. "

ايران در ابتداي قرن بيستم يعني 110 سال پيش 8 گونه ببر داشت كه 3 گونه از آنها كاملاً منقرض شد و يكي از اين 3 گونه ببر مازندران يا همان ببر هيركاني بود، در نتيجه ببر مازندران در همان سال براي هميشه منقرض شد. اينكه مي‌گويند ببر "آمور " شبيه ببر "مازندران " است درست است اما همه ببرها هم‌خانواده و شبيه هم هستند و مهم اين است كه ژن و نژاد آنها متعلق به كدام منطقه است.

ميانكاله؛ خانه‌اي كه به عمر ببر‌ نر كفاف نداد
---------------------------------------------------------

ميانكاله، منطقه تحت حفاظت محيط زيست در استان گلستان قرار بود زيستگاه اين 2 ببر وارداتي شود. زيستگاهي كه با دست دست كردن محيط زيست به عمر ببر نر كفاف نداد.

به گفته محمدي‌زاده؛ معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان محيط زيست 5 ميليارد تومان بودجه براي فراهم‌كردن شرايط زيست ببرها مورد نياز بود، بودجه‌اي كه آن‌قدر تأمين نشد تا ببر نر مرد.

ضيائي؛ مدير پروژه احياي ببر مازندران از ميانكاله تحت عنوان "آغل " ياد مي‌كند چون اين منطقه نه تنها امكانات اوليه زيست جانوران را ندارد بلكه پوشش گياهي آن هم توسط دام‌هاي موجود در اين منطقه از بين رفته است و دامداران منطقه حتي علوفه را نيز از بيرون از اين منطقه تهيه مي‌كنند.

منطقه‌اي كه اگر قرار بود ببرها در آن رهاسازي شوند يا بايد گزارهاي منطقه خوراك ببرها مي‌شدند يا مرال‌هايي كه انسان‌ها در آن‌جا رهاسازي مي‌كردند.

قرار بود براي احياي ببر مازندران 35 كيلومتر آخر جزيره ميانكاله آماده‌سازي شود.

صدوق؛ معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست در رابطه با تناقض‌هاي موجود درباره ميزان وسعت زيستگاه اختصاص داده شده به ببرهاي وارداتي، گفته است: فضايي كه در حال آماده شدن است 10 هكتار است، اما در آينده تغيير خواهد كرد و تمام جزيره ميانكاله به ببرهاي وارداتي اختصاص داده مي‌شود.

احساس حقارتي كه نتيجه‌اش "مرگ ببر " شد
------------------------------------------------------------

معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست با انتقال ببرها به ايران اعلام كرد: " اگر بالاي ميليارد‌ها تومان در اين زمينه سرمايه‌گذاري شود ارزش دارد؛ زماني كه در فرودگاه روس‌ها ببرها را با امكانات بسيار بالايي آوردند و پلنگ‌ها را بردند، احساس حقارت كرديم. در روسيه براي اين‌گونه تحقيقات سرمايه گذاري مي‌شود و مسئولانشان توجه زيادي به اين امر دارند. "

آيا بهتر نبود درباره پروژه‌اي كه مسئولان محيط زيست اين‌قدر به ارزش آن واقف هستند و كمبود امكانات داخلي را مي‌بينند، كمي دقت نظر بيشتري به خرج داده مي‌شد و 8 ماه اين 2 قلاده ببر را در حداقل امكانات يك باغ وحش رها نمي‌‌شدند كه حالا پس از مرگ يكي از اين ببرها مسئولان محيط زيست و باغ وحش پارك ارم به دنبال مقصر بگردند و دلايلي را مطرح كنند كه همان هم‌زدن بيشتر قضايا است كه كوتاهي مسئولان روشن‌تر مي‌شود.

معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست از همان ابتداي ورود ببرها به ايران اعلام كرد كه "كارشناسان داخلي تجربه نگهداري از ببرها را ندارند و از تجربه‌ روس‌ها در اين زمينه بهره مي‌بريم. " با مرگ ببر نر همه به دنبال نوع بيماري هستند كه ببر به آن دچار شده است و كسي از تجربه روس‌ها در نگهداري ببرها نمي‌پرسد، آيا زيستگاه موقت ببرها مورد بازرسي اين كارشناسان قرار نگرفته است؟ اگر قرار بود ببر نر پس از 8 ماه بميرد يعني كارشناسان ايراني به اين نتيجه نمي‌توانستند برسند؟

4توله ببر سيبري ادامه دهنده راه ببرهاي وارداتي در ايران
--------------------------------------------------------------------------

در حالي‌كه گمانه‌زني‌ها درباره مختومه‌شدن پرونده احياي ببر مازندران در ايران با مرگ ببر نر سيبري قوت گرفته است، طبق تفاهم‌نامه سازمان محيط زيست بر اساس گفته‌هاي معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست روسيه 4 توله ببر ديگر را به ايران مي‌فرستد.

ببرهايي كه حداقل دو گزينه براي ورود آن‌ها بايد مورد توجه قرار گيرد، وحشي بودن و شناسنامه سلامت.

مرگ ناشي از "ايدز "، "گوشت خر " و "مشمشه "
-------------------------------------------------------------

با مرگ ببر نر سازمان محيط زيست اعلام كرد كه ببر بيماري "مشمشه " داشته است، يك بيماري باكتريايي مسري خطرناك كه اغلب سبب ابتلاي تك سمي‌ها مي‌‌شود. اين بيماري مشترك بين انسان و حيوان، به شدت كشنده است.

به گفته محمدباقر صدوق؛ معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست بيماري "مشمشه " در باغ وحش ارم تهران شيوع پيدا كرده است كه به گربه‌سانان منتقل مي‌شود.

اگر واقعاً ببر نر مبتلا به اين بيماري باشد علاوه بر جانوران بايد تمام افرادي كه در باغ وحش ارم هستند نيز در قرنطينه نگهداري شوند چون اين بيماري بين انسان و حيوان مشترك است. اين در حالي است كه مسئولان باغ وحش ارم و سازمان محيط زيست امروز جلسه مشتركي درباره بررسي علت مرگ ببر دارند.

امير الهامي؛ مدير باغ وحش پارك ارم تهران معتقد است: در زمان تحويل اين 2 قلاده ببر سيبري به باغ وحش ارم، سازمان محيط زيست هيچ شناسنامه سلامتي را تحويل باغ وحش نداده و تنها به يك برگه واكسينه شدن ببرها كفايت كرده است.

به گفته وي سازمان محيط زيست قرار بود از باغ وحش پارك ارم تنها به عنوان يك زيستگاه موقتي يك تا 2 ماهه استفاده كند اما اين يك ماه و 2 ماه تبديل به 4 ماه، 6 ماه و در نهايت 8 ماه شد كه بالاخره هم اين "ببر نر سيبري " مرد.

مدير باغ وحش پارك ارم تهران درباره اقدامات دامپزشكي درباره اين 2 قلاده ببر سيبري مي‌گويد: تمام اقدامات دامپزشكي اين 2 قلاده ببر بر عهده خود سازمان محيط زيست بود و باغ وحش تنها محل زندگي اين ببرها بود و ما هيچ مسئوليتي نداشتيم.

الهامي ادامه مي‌دهد: ببرهاي سيبري در باغ وحش كاملا جدا از ديگر جانوران نگهداري مي‌شدند به طوري‌كه محل نگهداري هر قلاده ببر هم جدا از اببر ديگر بود.

مدير باغ وحش پارك ارم تهران يادآور مي‌شود: دامپزشك خود محيط زيست زماني كه ببر را مورد معاينه قرار داد تست FIV گرفت كه همان "ايدز گربه سانان " محسوب مي‌شود اين يكي از احتمالات بود از سوي ديگر تشخيص بيماري را داد كه ناشي از مصرف "گوشت خر " است. آن‌ها اعلام كرده‌اند كه ببر اين بيماري را از شيرهاي باغ وحش گرفته است در حالي‌كه شيرهاي باغ وحش بعد از ابتلاي ببر به بيماري مبتلا به اين بيماري شده‌اند پس ما هم مي‌توانيم بگوييم كه شيرهاي باغ وحش ارم از آن ببر سيبري بيماري گرفته‌اند.

ببري كه در سردخانه پارك پرديسان آرام گرفته است
----------------------------------------------------------------

در حالي‌كه مسئولان سازمان محيط زيست از بالاترين رده امروز جلسه‌اي را با مسئولان باغ وحش پارك ارم و دامپزشكي برگزار كرده‌اند تا بالاخره علت مرگ ببر نر را متوجه شوند، لاشه ببر نر در سردخانه پارك پرديسان آرام گرفته است. لاشه‌اي كه اگر زنده بودن آن براي سازمان محيط زيست افتخاراتي را علي‌رغم صرف ميلياردها تومان هزينه به همراه داشت شايد در صورت بيمار نبودن بتواند براي محيط زيست درآمدزا باشد.

علت مرگ ببر نر روسي ساعت 14 امروز توسط محمدباقر صدوق؛ معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست در نشست خبري اعلام خواهد شد


اکنون ساعت 05:54 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)