![]() |
بررسی موسیقی کردی
بررسی موسیقی کردی برگرفته از: وبلاگ خوشه ویستی |
مرسی بهنام جان
امیدوارم خودت اینو بدونی که اگه تذکری میدم اونم تند تند پشت سر هم واسه اینه میخوام کیفیت کارهات خیلی بالاتر بره.. ببین در نوشته ی بالا مثلا چند نوع موسیقی لیست شده مثل : خان اميري: شه لايي: و///خب بهتره که کمی روی زیبا سازی نوشته ها هم کار کنی .. عنوان هارو پر رنگ تر کن رنگشو متفاوت کن با خود نوشته ها سایز اصل نوشته ها کمی کوچیکتر بشه .. کمی جلوتر بره از عنوان ها طوری باشه که با یه نگاه متن به چند قسمت تقسیم بشه الان همه ش یه چیه... مثلا ببین یه قسمت از نوشته ی تو رو من اینطور مینوشتم اگه من میزدم : در رقصهاي كردي تمامي رقصندگان به سر گروه چشم دوخته و با ايجاد هماهنگي خاصي وحدت و يكپارچگي يك قوم ريشه دار را به تصوير ميكشند برخي رقصهاي كردي داراي ملوديهاي خاصي بوده و توسط گروهي از زنان ومردان اجرا ميشوند و در برخي از رقصها يكي از رقصندگان از ديگران اجرا شده و در وسط جمع به تنهايي به هنرنمايي ميپردازند و در اين حالت معمولا رقصنده دو دستمال رنگي در دستها نگه داشته و با آنها بازي ميكند كه اصطلاحا به اين نوع رقص دو دستماله ميگويند و بيشتر در كرمانشاه مرسوم است. نمايشها و رقصهاي كردي را ميتوان به چند قسمت اصلي ذيل تقسيم كرد: -۱گه ريان -۲پشت پا -۳هه لگرتن -۴فه تاح پاشا -۵لب لان -۶چه پي -۷زه زنگي -۸شه لايي -۹سي جار و -۱۰خان اميري. گهريان: گهريان در زبان كردي به معني گشت و گذار و راه رفتن بوده و حركات مختص اين رقص نيز معناي گشت و گذار در ذهن تداعي ميكنند. پشت پا: پشت پا رقصي است كه كمي تندتر از گهريان اجرا شده و در بيشتر مناطق كردنشين مخصوص مردها ميباشد رقص پشت پا همانطور كه از نامش پيداست انسان را به هوشياري و به كارگيري تجارب ميخواند تا مبادا شخص در زندگي از كسي پشت پا بخورد. فتاح پاشايي: فتاح از نظر لغوي به معني جنبش و پايكوبي است، ملودي اين رقص در سر تا سر كردستان به شكلي يكنواخت و با ريتمي تند اجرا ميشود و لذا اين رقص بسيار پر جنب و جوش ميباشد بيشتر مردم كردستان از اين رقص استقبال ميكنند. |
دانوله عزیز و دوستان زحمتکش از زحماتتان سپاسگذارم وتذکراتتان را با جان ودل پذیرا هستم.
فرصت مناسبی است به بهانه تذکرات چشم اندازی داشته باشم برنوشته های سرورانم. دست مریزاد خدا قوت. |
اکنون ساعت 09:22 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |