![]() |
خاموشی بیژن ترقی
http://www.persianpersia.com/article...arayan-352.jpg
|
به رهی دیدم برگ خزان پژمرده ز بیداد زمان
به رهی دیدم برگ خزان، پژمرده ز بیداد زمان
کز شاخه جدا بود چو زگلشن روکرده نهان، در رهگذرش باد خزان چون پیک بلا بود ای برگ ستمدیده ی پاییزی آخر تو ز گلشن ز چه بگریزی روزی تو هم آغوش گلی بودی دلداده و مدهوش گلی بودی ای عاشق شیدا، دلداده ی رسوا گویمت چرا فسرده ام در گل نه صفایی، باشد نه وفایی جز ستم ز دل نبرده ام آه بار غمت در دل بنشاندم در ره او من جان بفشاندم تا شود نوگل گلشن و دیده شود رفت آن گل من از دست با خار و خسی پیوست من ماندم و صد خار ستم این پیکر بی جان |
آتش کاروان ترقی
آتش كاروان خواننده : دلكش آهنگ : علی تجویدی ترانه : بیژن ترقی آتشی ز كاروان جدا مانده این نشان ز كاوارن به جا مانده یك جهان شراره ، تنها مانده در میان صحرا به درد خود سوزد به سوز خود سازد سوزد از جفای دوران فتنه و بلای توفان فنای او خواهد به سوی او تازد من هم ای یاران تنها ماندم آتشی بودم بر جا ماندم با این گرمی جان در ره مانده حیران این غم خود به كجا ببرم ؟ با این جان لرزان با این پای لغزان ره به كجا ز بلا برم ؟ می شوزم گر چه با بی پروایی می لرزم بر خود از این تنهایی من هم ای یاران تنها ماندم آتشی بودم بر جا ماندم آتشین خو هستی سوزم شعله جانی بزم افروزم بی پناهی محفل آرا بی نصیبی تیره روزم من هم ای یاران تنها ماندم آتشی بودم بر جا ماندم |
بیژن ترقی سعدی زمان بود
فکر میکنم این حق رو دارم که این لقب رو از جانب خودم بهش بدم... اینچنین استعداد بی بدیلی دیگه توی این روزگاران پیدا نمیشه ... خدا رحمتش کنه .. نام اون و نام مرحوم دلکش همیشه باه همه خدا ایشونم رحمت کنه .. |
بیوگرافی بیژن ترقی زاده
http://www.iricap.com/images/mag/ent...aghi-bijan.jpg بیژن ترقی زاده ۱۲ اسفند سال ۱۳۰۸ خورشیدی در شهر تهران شاعر و ترانهسرای ایرانی است. وی از سال ۱۳۳۵ همکاری خود را با رادیو آغاز کردآتش کاروان با صدای دلکش یکی از پرآوازهترین ترانههای اوست.
ترقی فعالیت ادبی خود را با استادانی چون ملکالشعرای بهار، امیری فیروزکوهی، نیما یوشیج و شهریار آغاز کرده و با هنرمندان و آهنگسازان نامی روزگار خود چون ابوالحسن صبا، رضا محجوبی، علی تجویدی، داریوش رفیعی و پرویز یاحقی همکاری نزدیک داشته است. کتابشناسی آتش کاروان، نشر جاویدان، ۱۳۸۵ از پشت دیوارهای خاطره تصنیفهای نامدار از تصنیفهای نامدار او میتوان به موارد زیر اشاره نمود: میزده شب چو ز میکده باز آیم برگ خزان به زمانی که محبت شده همچون افسانه صبرم عطا کن پشیمانم مرا نفریبی بهار نورسیده به خاطر تو اشعاری از بیژن ترقی امشب شده ام مست که مستانه بگریم بگذار شبی ، گوشه ی میخـــانه بگـــریم زآن آمده ام مست در این میکده کامشب بر قـهـقهه ی ســاغــر و پیــمانه بگـــریم افسانهء دل قصهء پـــر رنــج و ملالیست بگذار براین قصه و افســـانه بگــــریــــــم ای عقل ، تـــو برعاشق دیـــوانه بخندی من نیز به هـــر عاقل و فـــــرزانه بگـریم طـــفل دل من بــاز تو را می طلبد بــــاز بگذار بر این طفـــــل ، یتیمانه بگــریـــم امشب زچه رو در وطن خویش غـــریبم بگذار در این شهـــر غــــریبانه بگـــریـم آن طایــر زیبـــــای مـــرا بال ببســــتند شبها به پرافشــــانی پـروانه بگـــریـم |
اکنون ساعت 12:31 AM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد. |