با اعلام آغاز بررسي سلامت مادران
رييس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت:
علل تمايل به سزارين مشخص مي شود
روشهاي زايمان طبيعي درست نيست
رييس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت از آغاز بررسي کشوري سلامت مادران براي نخستن بار در کشور خبر داد و گفت: به دنبال اين طرح علاوه برارتقاي سطح استانداردها و تلاش جهت جلوگيري از بروز مرگ و ميرهاي مشابه در رابطه با زايمان مادران،علل تمايل به سزارين نيز در کشور مشخص مي شود.
دکتر نسرين چنگيزي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: اين طرح از مرداد ماه سال گذشته آغاز شده و تا پايان سال جاري مطالعات ميداني آن نيز به اتمام مي رسد.
وي گفت: تا حد امکان مطالعات ميداني که قرار است در بيمارستانهاي کشور انجام شود، درشرايطي خواهد بود که نمايانگر وضعيت کل کشور باشد.
نتايج بررسي کشوري سلامت مادران تا پايان 87 مشخص مي شود
در سال 88 نظام مراقبتي مرگ و مير مادران به نظام مراقبت سلامت مادران تبديل مي شود
رييس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت با اعلام اينکه نتايج اين طرح تا پايان سال 88 مشخص خواهد شد، خاطرنشان کرد: بر اين اساس نظام مراقبتي مرگ و مير مادران که در حال حاضر در کشور در حال اجرا است تا پايان سال 2009 به نظام مراقبت سلامت مادران ارتقا خواهد يافت.
وي، شاخص هاي مدنظر در اين بررسي کشوري را شامل ميزان سزارين در سال جاري، ميزان مداخلات زايمان طبيعي، عوارض بعد از زايمان طبيعي و سزارين در 48 ساعت اوليه پس از ختم بارداري و اقدامات انجام گرفته براي برطرف کردن اين عوارض برشمرد و تاکيد کرد: به طور قطع با مشخص شدن اين شاخص ها استانداردسازي خدمات به مادران نيز امکان پذيرتر مي شود.
چنگيزي همچنين با تاکيد براين که از نظر علمي، بي خطر بودن زايمان طبيعي به ويژه در مقايسه با سزارين به اثبات رسيده است، درعين حال اظهار کرد: البته روند فعلي نشان مي دهد که روشهاي زايمان طبيعي در ايران درست نيست، چرا که ميزان مداخلات در اين نوع زايمان زياد و در نتيجه بروز عوارض بيشتر از استانداردهاي مورد نظر است.
مرگ و مير ناشي از زايمان سزارين اورژانس ده برابر زايمان طبيعي است
وي همچنين با بيان اين که عوارض ناشي از زايمان طبيعي نسبت به زايمان سزارين بسيار کمتراست، يادآور شد: مرگ و مير مادران در سزارين اورژانس ده برابر زايمان طبيعي است.
رييس اداره سلامت مادران در پايان اعلام کرد: مطالعات و بحث هاي لازم براي کاهش سزارين در حال انجام است و در 10 دانشگاه علوم پزشکي با بالاترين ميزان سزارين نيزهماهنگي هاي لازم در جهت اين کاهش در حال انجام است