نمایش پست تنها
  #18  
قدیمی 02-15-2010
Omid7 آواتار ها
Omid7 Omid7 آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Nov 2009
محل سکونت: نصف جهان
نوشته ها: 9,286
سپاسها: : 14

95 سپاس در 74 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض

زندگینامه: علي دايي (1348-)


علي دايي كاپيتان سابق تيم ملي و ركوددار گل‌هاي زده ملي متولد متولد اول فروردين 1348 (21 مارس 1969) اردبيل است.
وي كه در حال حاضر سرمربي تيم سايپا است فارغ‌التحصيل مهندسي متالورژي از دانشگاه صنعتي شريف است. دايي به همراه رحمان رضايي و علي‌رضا اكبرپور از جمله بازيكناني است كه توسط ناصر حجازي به فوتبال ايران معرفي شده است.


دوران باشگاهي
اولين تيم باشگاهي علي دايي استقلال اردبيل است. پس از آن دايي يك فصل براي تاكسي‌راني تهران بازي كرد و از آن‌جا به بانك تجارت رفت. دايي چهار سال براي بانك تجارت توپ زد و بالاخره در سال 1373 به تيم محبوب پايتخت پرسپوليس پيوست.

در سال 1375 و پس از درخشش در جام‌ملت‌هاي آسيا، دايي يك فصل در تيم السد قطر بازي كرد و از آنجا به همراه كريم باقري به تيم آرمينيا بيله‌فيد در بوندس ليگا پيوست.

وي پس از اين تيم با نظر مساعد فرانتس بكن‌باوئر و با يك قراردا چشمگير - بالاترين مبلغ قرارداد يك بازيكن آسيايي- به تيم بايرن‌مونيخ پيوست.



دايي در بايرن منونيخ عنوان اولين بازيكن آسيايي را كه در جام‌باشگاه‌هاي اروپا بازي كرده است را به دست آورد. دايي در مونيخ بازيكن مورد علاقه طرفداران تيم بايرن به شمار مي‌رفت اما مربيان اين تيم همچون طرفداران به وي علاقه نداشتند و به همين خاطر دايي فرصت زيادي براي بازي در اين تيم را به دست نياورد.

دايي پيش از آن كه قراردادش با بايرن مونيخ تمام شود و در سال 2000 راهي هرتا برلين شد. دايي در هرتا برلين دوران خوشي را پشت سر گذاشت و بهترين بازي‌هايش در جام باشگاه‌هاي اروپا را در اين تيم انجام داد. وي با تيم هرتا برلين و در چارچوب جام باشگاه‌هاي اروپا در يك بازي دو بار دروازه چلسي را گشود و يك بار در سن‌سيروي ميلان دروازه آث‌ميلان را فرو ريخت.

اما با اين حال هرتا هم ديگر جاي ماندن براي دايي نبود. در اين تيم هم به دايي بازي نمي‌رسيد و كاپيتان تيم ملي ايران با اين‌كه پيشنهاداتي از تيم‌هاي ليگ‌برتر انگليس، جي ليگ ژاپن و راپيد ويت اتريش داشت در سن 34 سالگي به خاورميانه و تيم الشباب قطر بازگشت.

پس از آن دايي در سال 2003 به پرسپوليس بازگشت و پس از يك سال حضور در اين تيم به صبا باتري رفت. دايي يك سال هم در صبا باتري بود و پس از آن در حالي كه همه فكر مي‌كردند از فوتبال خداحافظي خواهد كرد به تيم سايپا پيوست.

وي در سايپا سرمربي و بازيكن اين تيم شد و سايپا را براي اولين در ليگ‌برتر كشور قهرمان مسابقات كرد[سابقه موضوع]. دايي پس از قهرماني با سايپا براي هميشه از فوتبال به عنوان يك بازيكن خداحافظي كرد.


دوران ملي
دايي اولين بازي ملي خود را در خرداد ماه 1373 در تهران و در برابر پاكستان انجام داد. وي در سال 1994 با 5 گل‌زده در 4 بازي بهترين گل‌زن رقابت‌هاي مقدماتي جام‌جهاني 1994 آمريكا لقب گرفت.

سال 1996 علي دايي از سوي كميته تاريخ و آمار فدراسيون بين المللي فوتبال با 20 گل‌ زده به عنوان برترين مهاجم تيم‌هاي ملي سال انتخاب شد. دايي 4 گل از اين گل‌ها را در يكي از به يادماندني‌ترين بازي‌هاي تيم ملي به كره جنوبي زد. ايران در مرحله نهايي جام‌ملت‌هاي آسيا 1996 در امارات كره جنوبي را با نتيجه 6 بر 2 درهم شكست كه 4 گل اين بازي را علي دايي به ثمر رساند.


گل‌زني‌هاي دايي همچنان ادامه پيدا كرد تا اين كه عنوان برترين‌ گل‌زن بازي‌هاي ملي جهان را از فرانس پوشكاش مجارستاني ربود.

وي در سال 2003 هشتاد و پنجمين گل ملي خود را به لبنان زد و خود را در تاريخ جاودانه كرد. اما اين پايان كار علي دايي در تيم‌ ملي نبود. وي در سال 2004 و در چارچوب مقدماتي جام جهاني 4 بار دروازه لائوس را گشود و اولين مردي لقب گرفت كه 100 گل ملي به ثمر رسانده است. آخرين حضور ملي دايي به بازي تيم‌ ملي ايران و آنگولا در جام جهاني 2006 آلمان باز مي‌گردد. دايي در اين جام با انتقاداتي بسيار زيادي از سوي منتقدانش روبه رو و پس از جام جهاني 2006 بدون اين كه اجازه دهد برايش يك بازي خداحافظي ترتيب داده شود از فوتبال ملي خداحافظي كرد.

دايي 149 بار براي تيم ملي به ميدان رفته است كه با اين ركورد در جمع 10 بازيكن برتر تاريخ فوتبال از لحاظ تعداد بازي‌هاي ملي‌ قرار مي‌گيرد.

دايي در سال 2007 در تيم منتخب جهان براي بزرگداشت تولد هشتاد و نه سالگي ماندلا به ميدان رفت [سابقه موضوع]و در همين سال به عضويت كميته فوتبال فيفا در آمد[بيشتر].

دوران مربیگری

علی دایی در تاریخ 12 اسفند 86 (2 مارس) به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد.


افتخارات

دو بار حضور در جام جهاني در سال‌هاي 1998 و 2006
سه بار حضور در جام‌ ملت‌هاي آسيا و كسب يك عنوان سومي در سال 1996
قهرماني در بوندس ليگا 99-1998
قهرماني در باشگاه‌هاي ايران پرسپوليس 96-1995 سايپا 07-2006
جام حذفي آلمان بايرن مونيخ 99-1998
جام حذفي ايران صبا باتري 05-2004
بهتريان بازيكن آسيا 1999

__________________
مدت ها بود سه چیز را ترک کرده بودم
شعر را... ماه را.... و تو را ...
امروز که به اجبار قلبم را ورق زدم
هنوز اولین سطر را نخوانده
تو را به خاطر آوردم و شب هاي مهتاب را...
ولی نه...!! باید ترک کنم
هم تو را....هم شعر را .... و هم‌‌‌٬ همه ی شب هایی را که به ماه نگاه می کردم...

======================================

مسابقه پیش بینی نتایج لیگ برتر ( اگه دوست داشتی یه سر بزن دوست من )

ویرایش توسط Omid7 : 02-15-2010 در ساعت 10:01 AM
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید