02-25-2010
|
 |
|
|
سپاسها: : 1,717
2,520 سپاس در 663 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نشان مرغ طلايي حسن كسايي براي خواننده تصنيف مرغ سحر
حسن كسائي نوازنده برجسته ني ضمن ارسال تقديرنامهاي براي نادر گلچين، نشان «مرغ طلايي» را به خاطر برترين اجراي تصنيف جاودانه «مرغ سحر» به وي اهدا كرد.
كسايي در متن اين تقديرنامه آمده است: از مجموعه ترانههايي كه در عمر هشتاد و يك ساله خود شنيدهام، شعر و آهنگ مرغ سحر ساخته مرتضي نيداود و سروده ملكالشعراي بهار با تنظيم فرامرز پايور و صداي نادر گلچين، نه تنها سرآمد بوده، كه كلام مؤثر بهار، زنگ دل ميزدايد و براي زخم دل، مرهمي است بينظير.
«مرغ سحر» داستان خستگي، و نالهاش قصههاي بيپايان ماست. عقيده دارم كه اين درهمآميزي آهنگ، شعر، تنظيم و خواندن، يك اتفاق نادر در موسيقي ما بوده است. تا كجا و تا كي، مادر گيتي ديگر يك ملكالشعراي بهار بزايد؟
گُلچين عزيز؛ تو خودت گُلي و اين ديگران هستند كه بايد از نواي دلانگيز صوت تو گُلچين باشند. ميدانم كه سالهاست از اين هياهوي موسيقي به دور بودهاي و خاموشي گزيدهاي، اما اين را بدان كه قدر صداي نرم و دلنشينات با همين تصنيف «مرغ سحر» كه خواندهاي، پيش اهل نظر، براي هميشه محفوظ خواهد بود. من كه عمري را در راه هنر موسيقي سپري كردهام و رنج و مرارت بسيار كشيدهام، نيك ميدانم كه «آواز»، شيونهاي ناهنجار نيست،... و اساساً استادي در كار و عمل هنرمند است، نه در لفظ ديگران!
من هرگز اهل مداهنه نبودهام و نيستم، ولي لازم ديدم كه در اين وقت و هنگام، و پس از گذشت سالها، از بهترين پديدآورندگان تصنيف جاودانه «مرغ سحر»، به سهم خودم، ياد و تقدير كنم.
موسيقي ما گرچه در اين ساليان، فقير و يا بهتر بگويم: تحقير شده است، اما.... اي خدا، اي فلك، اي طبيب، جوانهاي ما را ياري كن تا راه صحيح در اين هنر بپويند؛ و فرداي بهتري براي آن بجويند.
منبع : فارس
|
|