در قلمرو رسانهها
نياز به يک انقلاب در روزنامه نگاري
پنجم آوريل 2004 اعلام شد كه «موراي گارت» آخرين سردبير «واشنگتن استار» در 79 سالگي از بيماري قلبي درگذشته است. وي از 1955 ( به مدت 49 سال) به كار روزنامه نگاري و عمدتا در مجله تايم اشتغال داشت.
واشنگتن استار كه در 1852 آغاز بكار كرده و روزگاري مهمترين روزنامه پايتخت آمريكا بود در سال 1978 به مبلغ 20 ميليون دلار توسط كمپاني تايم خريداري شده و تا 1981 كه تعطيل شد به سردبيري «گارت» انتشار مي يافت. كمپاني تايم دهها ميليون دلار هزينه كرد تا از مرگ «واشنگتن استار» كه عصرها منتشر مي شد جلوگيري كند كه موفق نشد.
بيماري قلبي «گارت» نتيجه استرس هايي بود كه در آن روزنامه به او وارد شده بود، زيرا که براي يك روزنامه نگار حرفه اي مشاهده مرگ تدريجي يك رسانه بسيار دردناك است. «گارت» سرانجام به اين نتيجه رسيد كه دوران روزنامه هاي عصر با توجه به گسترش اخبار تلويزيوني و پوشش وسيع آنها مخصوصا در ساعات عصر به پايان رسيده و نظر خود در اين زمينه را اعلام داشت. وي گفته بود كه مردم خسته از كار روزانه، عصرها لميدن در مبل و گوش كردن به اخبار سمعي ـ بصري تلويزيون را ترجيح مي دهند و حوصله به دست گرفتن روزنامه و خواندن آن را در آن ساعات ندارند.
وي در زمينه روزنامه نگاري معتقد به تجربه، تسلط روزنامه نگار بر علوم پايه و معلومات عمومي و علاقه اش به مردم بود. گارت بعدا نوشته بود: شكست «واشنگتن استار» تنها به دليل كاهش خوانندگان نبود، بلكه روزنامه نگاران با تجربه هم به موازات كاهش تيراژ، آنجا را ترك مي كردند و نام آشنايشان از بالاي ستونها ناپديد مي شد و كيفيت مطالب پايين مي آمد. گارت از جمله روزنامه نگاراني بود كه مي گفت رسانه هاي چاپي به سبب نقل مطالب خبرگزاري ها يكنواخت شده اند و جهان به يك انقلاب مطبوعاتي نياز دارد زيرا كه يكنواختي و درجا زدن به حدي طولاني شده است كه با «تحول» مسئله حل نمي شود.
..