نمایش پست تنها
قدیمی 05-24-2010
T I N A آواتار ها
T I N A T I N A آنلاین نیست.
کاربر فعال

سپاسها: : 0

66 سپاس در 58 نوشته ایشان در یکماه اخیر

با تقدیر از بزرگان سینما
مراسم اختتامیه فیلم های یک دقیقه با موضوع اصلاح الگوی مصرف برگزار شد

مجله سی نت: مراسم تقدير از برگزيدگان نخستين جشنواره فيلم‌هاي يك دقيقه‌اي با موضوع اصلاح الگوي مصرف با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از فيلمسازان در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم كه اجراي آن را «فرزاد جمشيدي» به عهده داشت به مناسبت سالروز آزادي خرمشهر «روزبه نعمت‌الهي» و گروهش به اجراي موسيقي پرداختند.
در ادامه پيام مقام معظم رهبري پيرامون نامگذاري سال 88 به عنوان سال اصلاح الگوي مصرف پخش شد.

«ابراهيم داروغه‌زاده» دبير جشنواره فيلم‌هاي يك دقيقه‌اي با موضوع اصلاح الگوي مصرف ضمن قدرداني از حضور فيلمسازان در اين جشنواره، گفت: ميزان نعمت‌هاي خدادادي در كشور ما بسيار است ولي ما به كشوري توسعه يافته تبديل نشديم. در حالي كه كشورهايي وجود دارند با اندك نعمت‌هاي خدادادي، كه جزء كشورهاي توسعه يافته محسوب مي‌شوند.
وي ادامه داد: ما 80 درصد درآمد كشورمان را مصرف مي‌كنيم و كمتر از 20 درصد را صرف سرمايه‌گذاري كرده‌ايم با اين روند به توسعه‌اي كه مدنظرمان است نائل نمي‌شويم.

ابراهيم داروغه‌زاده، قسمت اعظم مخاطبان اصلاح الگوي مصرف را مسئولين و سياست‌گذاران در سطح كلان كشور دانست و گفت: بخش كوچك‌تري از اين مخاطبين را مردم و جامعه تشكيل مي‌دهند و بسياري از انرژي‌هاي هدر شده به خاطر سياست‌گذاري و صنايعي است كه فرسوده هستند كه اميدوارم با برنامه‌ريزي مسئولين بهبود پيدا كند.
وي با بيان اين مطلب كه مردم نيز در اصلاح الگوي مصرف نقش دارند، افزود: در اين بخش اهالي سينما و رسانه مي‌توانند نقش پيدا كنند و در جهت فرهنگ‌سازي و بهينه كردن روش‌ها براي افزايش آگاهي و تغيير نگرش مردم، كمك كنند.
داروغه‌زاده در ادامه سخنانش افزود: مؤسسه رسانه‌هاي تصويري به عنوان يك نهاد وظيفه خود ديد كه در اين جريان وارد شود. حدود 400 اثر (با اينكه ساخت فيلم يك دقيقه‌اي سخت است) به دبيرخانه جشنواره رسيد و از اين ميان 110 اثر انتخاب شد كه اين آثار از طريق شبكه نمايش خانگي عرضه مي‌شود و با شبكه‌هاي تلويزيوني نيز مذاكراتي درباره پخش آنها شده است.

در ادامه سيدمحمد حسيني، ابراهيم داروغه‌زاده، ناصر ممدوح، عليرضا داودنژاد و محمد سرير به روي صحنه آمدند و از پيشكسوتان سينماي ايران تقدير به عمل آوردند.
در اين بخش «شاپور قريب» كارگردان قديمي سينما كه به دليل كهولت سن و بيماري به سختي روي صحنه حاضر شد، پس از دريافت جايزه‌اش گفت: من همه صحبت‌هايم را با دوربين كرده‌ام، اجازه بدهيد اين صحبت را اگر پا داد، دوباره فيلمي بسازم و با دوربين بگويم.
داريوش اسدزاده نيز كه در اين بخش مورد تقدير قرار گرفت، گفت: زبانم الكن است و بيانم قاصر از اينكه بتوانم در تمام مدتي كه به ادب و فرهنگ اين ملت هنرپرور و هنردوست خدمت كردم سپاسگزاري و تشكر كنم.
وي افزود: با اين كه در آخرين سال‌هاي عمر زندگي مي‌كنم به من ثابت شده است كه دوستان و مردم چقدر علاقمند به هنر سينما و تئاتر هستند به خصوص اكنون كه با وزير محترمي كه هنر را مي‌شناسد، مواجهيم.
اسدي اظهار اميدواري كرد: اميدوارم كه ايشان خدمات شاياني به ما و هنرمندان ارائه كنند و از همين‌جا براي ايشان آرزوي موفقيت دارم.
خسرو خسروشاهي دوبلور باسابقه كشورمان نيز پس از دريافت جايزه خود گفت: از همه شما متشكرم و حرف‌هايم را در فيلم‌هايم زده‌ام.

بر اساس اين گزارش، محمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه اين مراسم به ايراد سخنراني پرداخت و ضمن تقدير از فعاليت‌هاي معاونت سينمايي در برگزاري چنين جشنواره‌اي گفت: از كار ارزنده‌اي كه دوستان معاونت سينمايي انجام دادند و همت شما كه 400 فيلم ساخته شد، تقدير و تشكر مي‌كنم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، گفت: ساخت فيلم يك دقيقه‌اي كار بسيار دشواري است و قاعدتا مطالعه و كارهاي فراواني برده است. اما تاريخ درخشان ما و هنرمندان و اهل ادب و شعر در گذشته اين كار را انجام داده‌اند. كلمات كوتاه و قصاري كه ما داريم يك دنيا معرفت را در يك كلام ادا كردند.
وي افزود: امام علي (ع) مطالب ارزشمندي را بيان كردند كه سالها قابل تفسير و تحليل است و اين نشان‌دهنده قدرت در بيان ايشان بوده است. اين كه انسان بتواند در يك دقيقه منظورش را برساند و پيام صادر كند سخت است و جاي قدرداني دارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنانش گفت: در كشور ما مصرف بالاست و هنرمندان ما بايد اين مطلب را بيان كنند. در سوره الرحمان هم به مسئله بيان اشاره شده است، بيان فارغ از معني سخن گفتن معني ديگري دارد كه اصل تبيين و روشن كردن و آشكار كردن است كه در قالب هنر مهمتر و پايداري بيشتري دارد.
وي هنرمندان را پرچمدار و پيشگام مردم دانست و گفت: اين هنرمندان هستند كه ديگران را به سوي قله هدايت مي‌كنند، امسال سال همت مضاعف است و در قالب هنر اين مسئله مي‌تواند نهادينه شود، هنر در سايه تلاش و همت و ممارست زياد امكان انتقال تمامي مفاهيم را دارد.
حسيني با اشاره به سالروز آزادسازي فتح خرمشهر گفت: در آستانه سوم خرداد بايد بگويم همين همت و غيرت بود كه مردم ايران زمين ايستادند و خرمشهر را آزاد كردند و با همت و تلاش امام (ره) بود كه اساس و بنياد انقلاب نهاده شد.
وي تأكيد كرد: تأثيرگذارترين سوره‌هاي قرآن كوتاه‌ترين آنها است مثل سوره كوثر كوتاه است اما معاني والا و بالايي دارد.
حسيني همچنين افزود: فيلم‌هاي كوتاه ارائه شده صرفا براي جشنواره نيستند و مي‌توان از آنها بهره برداري‌هاي ديگري نيز كرد قطعا رسانه ملي حمايت جدي‌‌اي براي نمايش اين آثار خواهد داشت.

جوايز بخش اول برگزيدگان جشنواره فيلم‌هاي يك دقيقه‌اي با حضور محمد حسيني، ابراهيم داروغه‌زاده، محسن علي‌اكبري، كامپوزيا پرتوي و عليرضا زرين دست اهدا شد.
در اين بخش جايزه ويژه دبير جشنواره به مهيار خسرواني تهراني براي فيلم «نخستين گام» اهدا شد و در بخش‌هاي ديگر بدون ترتيب جوايز به بادگيرها (محمد جعفرباقرنيا)، سفيد مثل كاغذ (سعيد اميني‌مهر)،‌ بركت (سيد مجتبي سيادت)، سيب (علي شاه‌حاتمي)،‌ اتومبيل‌هاي تك سرنشين (كيانوش دالوند) اهدا شد.
در اين بخش «كيانوش دالوند» كه روي صندلي چرخدار به صحنه آمد، گفت: كاملا شوكه شدم و انتظار نداشتم اين جايزه به من داده شود فقط تشكر مي‌كنم به خاطر موضوع خوب جشنواره و تمام كساني كه بي‌مزد و منت من را ياري كردند چرا كه با شرايطي كه من دارم كار كردن سخت است.

پس از اهداي جوايز «عليرضا زرين‌دست» در سخنان كوتاه، گفت: از اينكه فرصتي فراهم شد براي فيلم‌هاي يك دقيقه‌اي و قدرداني و بزرگداشت از اساتيد و دوستاني كه به گردن سينماي ما حق دارند، از مسئولين و كساني كه اين شرايط را فراهم كردند، نهايت قدرداني را دارم.

كامپوزيا پرتوي نيز افزود: من آمادگي نداشتم و از محل كار به اينجا آمدم و كاملا شوكه شدم، من اينجا آمده بودم كه دوستان انديشمند را تشويق كنم. در هر جمعي كه انديشه را تشويق مي‌كنند من هم بايد حضور داشته باشم.

محسن علي‌اكبري نيز گفت: خوشحالم كه در مملكتي هستم كه با يك اراده كوچك، 400 فيلم توسط گروهي فيلمساز جوان ساخته مي‌شود، به حضورشان افتخار مي‌كنم و برايشان آرزوي موفقيت دارم.
اصغر بيچاره نيز در ادامه گفت: با تشكر از همه دوستان خوشحالم كه جايگزين‌هاي سينما دارند مي‌آيند، جايگزين‌هايي كه در آينده نزديك جاي خيلي از دوستان ما را پر مي‌كنند، من در كنار و زير دست خيلي از اين دوستان كارآموزي كردم و بايد بگويم بزرگان را هيچوقت نبايد فراموش كرد.

در بخش انتهايي اهداي جوايز جايزه بهترين ايده به طور مشترك به فيلم‌هاي سفره ماه (محمد ابراهيميان)‌ و زمان (شادمهر راستين) اهدا شد، جايزه بهترين فيلم تجربي مشتركا به فيلم‌هاي خانه‌اي زير آب (هومن سيدي) و غذا دادن به بچه (بيژن ميرباقري) تعلق گرفت.

در بخش انيميشن نيز فيلم كفش رستم ساخته ميگلي و كاميار خسروي برنده جايزه شدند ، در بخش گام اول (آماتور) فيلم آب را (محمود مهري‌خاني) در بخش تيزر فيلم كم مصرف قهرمان (ميلاد حاتم) و در بخش دانشجويي فيلم لبخند روشن (حميدرضا بهادري) اهدا شد.
در انتهاي اين مراسم روزبه نعمت‌الهي به اجراي برنامه پرداخت و در پايان اهداي جوايز فيلم‌هاي برگزيده به نمايش در آمد.

محمد آفريده، محمدعلي رامين، مهدي مسعودشاهي، سعيد رجبي‌فروتن، علي ژكان، مرتضي رزاق‌كريمي، عليرضا سجادپور، محسن علي‌اكبري، مرتضي شايسته، حسين فرحبخش، رضا آشتياني، علي‌اكبر ثقفي، سيروس تسليمي، محمد بانكي، محمد پيرهادي، محمدرضا اعلامي، جوادمزدآبادي، مهدي نادري، نادر طريقت، عليرضا واجد سميعي، احمد ميرعلايي، شهرام مكري، مهدي فرجي، ليلا اوتادي، محمد اطبايي، در اين مراسم حضور داشتند.

................................................
منبع:فارس