05-29-2010
|
 |
کاربر فعال 
|
|
سپاسها: : 0
20 سپاس در 19 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
نعيمه نظامدوست: الهام به من خيلي نزديك بود
نعيمه نظامدوست: الهام به من خيلي نزديك بود
نعيمه نظامدوست جزو بازيگران جواني است كه در اين سالها توانسته جاي خودش را در آثار سينمايي و تلويزيوني باز كند. او بيشتر در كارهاي طنز به ايفاي نقش پرداخته است،
كارهايي مانند «لطفا دور نزنيم»، «چارديواري»، فيلم «توفيق اجباري» و ... . نظامدوست اكنون ايفاگر نقش الهام در سريال باغ شيشهاي است؛ شخصيتي كه با كنجكاويهاي خاصش، شيريني دلنشيني به مجموعه بخشيده است. اين مجموعه سومين همكاري نظامدوست با مهدي مظلومي به عنوان كارگردان است.گفتگوي ما را با بازيگر نقش الهام مرور ميكنيد.
پيش از اين كه در سريال باغ شيشهاي به ايفاي نقش بپردازيد، چقدر نسبت به مهدي مظلومي به عنوان كارگردان شناخت داشتيد؟
براي اولين بار در سال 75 در مجموعه «باطراوت» به عنوان منشي صحنه حضور داشتم كه با آقاي مظلومي آشنا شدم. البته وي كارگردان تلويزيوني بود. بعد از آن ديگر موقعيتي پيش نيامد كه با او همكاري كنم تا نوبت به سريال لطفا دور نزنيم رسيد و بعد از آن هم بازي در سريال باغ شيشهاي پيش آمد.
از ابتدا هم قرار بود نقش الهام را ايفا كنيد؟
بله. فكر ميكنم من اولين گزينه بودم.
نقش الهام را چقدر دوست داشتيد؟
خيلي زياد. اين نقش خيلي به شخصيت واقعي خودم نزديك بود.
از چه نظر؟
الهام نوعي سادگي دارد كه آن را خيلي دوست داشتم و اين سادگي در من هم وجود دارد.
نقش الهام را با تمام شك و ترديدهايش پسنديد؟
بله و اين ويژگي فكر ميكنم به جذابتر شدن نقش الهام بسيار كمك كرده است.
خودتان چه چيزهايي را به اين نقش اضافه كرديد؟
خيلي از ويژگيهاي اين نقش متعلق به من است. بايد بگويم كه در وهله اول خودم يك شناسنامه براي اين شخصيت طراحي كردم. اين كه چه جور آدمي است، كودكياش را چطور سپري كرده و برخوردش با ديگران چگونه است. در اين مورد هومن برقنورد به عنوان بازيگر مقابلم كمك زيادي به من ميكرد و ما با هم همكاري خوبي داشتيم.
پس با اين حساب ميتوان گفت از بداههگويي هم زياد بهره گرفتهايد؟
بله. من فكر ميكنم لازمه كار طنز همين است، چراكه خيلي از شيرينكاريها در لحظه خلق ميشود. البته در اين مورد آقاي مظلومي هم دست ما را باز گذاشته بود و از بداههگوييهايمان استقبال ميكرد.
فكر ميكنيد اين موضوع چقدر روي مجموعه اثر داشته است؟
شايد استقبال مردم و اين كه اين سريال تا حد زيادي توانسته به دل مخاطب بنشيند برگرفته از همين موضوع باشد.
فكر ميكنيد طنز باغ شيشهاي جزو كدام دسته از ژانرهاي طنز قرار ميگيرد؟
فكر ميكنم باغ شيشهاي يك مجموعه طنز موقعيت است و از اين رو تمام بازيگران بار طنز را به دوش نميكشند و تنها چند نفر از بازيگران شخصيت طنزگونهاي دارند و بقيه جديتر هستند. مثل آقاي قريبيان، خانم نجومي و خاطره حاتمي.
جايي شنيدم كه گويا قرار نبوده از ابتدا اين مجموعه لزوما مخاطب را بخنداند. اين را قبول داريد؟
بله. درواقع باغ شيشهاي مجموعهاي است جدي كه حول محور طنز ميچرخد و تنها قصههايش تا حدي با طنز آميخته شده و از اين جهت نميخواسته تنها مخاطب را به خنده وادار كند.
اگر بخواهيد باغ شيشهاي را با كارهاي قبلي مهدي مظلومي مقايسه كنيد چه ميگوييد؟
فكر ميكنم كمي جلوتر رفته است. براي همين هم نميتوان اين كار را با ساير كارهاي طنز سيما مقايسه كرد. فكر ميكنم او توانسته به هدفش نزديك شود و مخاطب را با گونه جديدي از طنز روبهرو كند.
فكر ميكنيد شكاك بودن الهام تا اين حد واقعي و طبيعي است؟
شايد طبيعي نباشد. ولي باور كنيد كه امثال الهام در جامعه وجود دارند و به جرات ميتوانم بگويم اين شخصيت مابهازاي بيروني دارد. البته خودم معتقدم كه اين اندازه از شكاك بودن زندگي را مختل ميكند.
آقاي آئيش به عنوان مشاور چقدر در شكلگيري و جهتدهي اين مجموعه نقش داشت؟
او در ابتداي كار حضور پررنگتري داشت. اما در اواسط كار به دليل بازي در فيلم «پوپك و مش ماشاءالله» حضورش كمرنگتر شد. اما با آقاي مظلومي در ارتباط بود.
كدام يك از شخصيتهاي اين مجموعه را بيشتر دوست داشتيد؟
ايرج را دوست داشتم، چون او هم داراي سادگي و منش خاص بود. نقش آقاي قريبيان و خانم نجومي را هم پسنديدم با اين كه نقشهاي جديتري بودند. به هر حال فكر ميكنم در اين كار همه خوب بودند و براي همين هم اين سريال توانست جايگاه خودش را بين مخاطب پيدا كند.
اگر بخواهيد انتقادي از اين كار داشته باشيد چه ميگوييد؟
به هر حال همه كارها كامل نيستند و نواقصي دارند. من فكر ميكنم يك جاهايي ريتم كار كند شده است بخصوص قسمتهايي كه آقاي قريبيان نريشن ميگويند. اما باور كنيد اگر وقت بيشتري داشتيم قطعا كار بهتر از اين هم ميشد.
باغ شيشهاي...
اين مجموعه را دوست دارم و فكر ميكنم تمام شخصيتهاي اين كار در زندگي و جامعه واقعي ما وجود دارند. مانند الهام، ايرج و...
خانم نظامدوست، چند سالي است كه پركارتر از گذشته شدهايد. اين پركاري را خودتان تا چه حد ميپسنديد؟
گاهي خستهام ميكند ولي چون حرفهام را دوست دارم شلوغي كارم را هم تحمل ميكنم. اما در نهايت اميدوارم اين پركاري باعث نشود كه در انتخاب نقشهايم دچار كليشه شوم.
حالا چرا بيشتر در ژانر طنز بازي ميكنيد؟
چون فكر ميكنم مخاطب هم در اين ژانر بخصوص مرا بيشتر پسنديده است. ضمن اين كه در سينماي فعلي آثار طنز بيش از گذشته ساخته ميشود. اما با اين همه به عنوان يك بازيگر سعي ميكنم هم در آثار جدي و هم در آثار طنز حضور داشته باشم. تا در يك ژانر تنها كليشه نشوم.
در حال حاضر چه معيارهايي براي انتخاب نقشهايتان داريد؟
طبيعتا فيلمنامه و كارگردان برايم در اولويت است و پس از آن نقش و گروهي كه قرار است با آنها كار كنم برايم اهميت دارد.
در حال حاضر مشغول چه كاري هستيد؟
در فيلم سينمايي «كنسرت روي آب» به كارگرداني جهانگير جهانگيري بازي ميكنم. همچنين در تلهفيلمهاي برجآرام (مسعود اطيابي) و الم شنگه (حسين قناعت) نيز حضور دارم كه اميدوارم اين كارها نيز به دل مخاطب بنشيند.
نعيمه نظام دوست...
بازيگري كه تلاش ميكند هر روز بهتر از گذشته عمل كند و تجربههاي تازه به دست بياورد.
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|