انسان از اولش هم محیط زیست را آلوده میکرد
یکی از بحثهایی که این روزها زیاد درباره آن میشنویم، گرمایش زمین است. به هم خوردن شرایط آبوهوایی زمین، گمانهزنیهای فراوانی را به همراه داشته است. آنچه همه در موردش توافق نظر دارند این است که عامل اصلی گرمایش زمین، انسان است. اما از چه زمانی؟ نیوساینتیست در گزارش دیروز خود نوشت که احتمالا انسان از هزاران سال پیش، شروع به از بین بردن تعادل دمایی زمین کرده است. در این گزارش آمده شکارچیانی که در مناطق شمالی، حیوانات بزرگی چون ماموتها را با شکارهای بیرویه خود منقرض کردند، باعث حذف گلههای موجودات غولپیکر علفخوار زمین شدند. این موجودات در دستگاه گوارش خود، حجم زیادی متان تولید و آن را به جو میفرستادند. اهمیت این موضوع وقتی مشخص میشود که بدانیم تاثیر گلخانهای متان 25 برابر دیاکسیدکربن است. با انقراض آنها در حدود 13 هزار سال پیش، تعادل میزان متان جو هم به هم خورد. پس انسان خیلی قبلتر از تمدن، آثار مخرب خود روی زمین را شروع کرده است!
البته انسان همچنان با قدرت در حال تخریب زمین است. نیوساینتیست گزارش مشروحی از سواحلی منتشر کرده که نفت خام خلیج مکزیک به آنها رسیده است، یک گزارش واقعا غمانگیز، هزاران ستاره دریایی و ماهی مرده، بومهایی که قرار بوده جلوی گسترش لکه را بگیرند، اما هیچ فایدهای ندارند و بدتر از همه این که منطقه خالی بوده است. هیچ کس آن جا برای نجات این همه موجود زنده نرفته است. مشاهدهگر نیوساینتیست که خود یک دانشمند است، اوضاع را وخیم توصیف کرده و پیشبینی کرده که روشن شدن عمق فاجعه، خشم عمومی را برخواهد انگیخت.
رویترز در گزارشی با همین مضمون، دید لکه نفتی خلیج مکزیک را بعد از گذشت حدود 40 روز، بیانتها توصیف میکند، یعنی شما هر طرف که بایستید، آن سر لکه را نخواهید دید.
هنوز اولین سطر را نخوانده
تو را به خاطر آوردم و شب هاي مهتاب را...
ولی نه...!! باید ترک کنم
هم تو را....هم شعر را .... و هم٬ همه ی شب هایی را که به ماه نگاه می کردم...
======================================
مسابقه پیش بینی نتایج لیگ برتر ( اگه دوست داشتی یه سر بزن دوست من )
ویرایش توسط Setare : 06-02-2010 در ساعت 12:17 PM
|