06-20-2010
|
 |
کاربر فعال  
|
|
سپاسها: : 14
95 سپاس در 74 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
حاشیه های جام 98 از زبان بیژن ذوالفقارنسب
آقاي طالبي آدم بزرگواري بود اما در آن مقطع فقط 12، 13بازيكن تيمملي را ميشناخت و بهرغم زندگي در آمريكا كوچكترين اطلاعي از تيمملي آمريكا در جامجهاني98 نداشت
سایت گل ـ بیژن ذوالفقارنسب، در جام جهانی 1998، 12 سال این روزها به عنوان دستیار جلال طالبی، روی نیمکت ایران می نشست واقعیت که او هرگز از یادآوری آن خوشحال نیست، چرا که ظاهرا شأن خود را بالاتر از دستیاری طالبی می داند. او در مصاحبه ای با نشریه تماشاگر از زاویه خودش بخشی از اتفاقات تیم ملی در آن دوران را واکاوی کرده است. شاید بد نباشد شما هم حرف های ذوالفقارنسب را بخوانید. در روزهای آینده صحت و سقم این جملات را در گفت وگو با سایر افراد بررسی خواهیم کرد.
- شنيدهايم در جامجهاني98 جريانات پشت پرده زيادي وجود داشته كه جامعه فوتبال هنوز از آن بياطلاع هستند. آن هم بعد از حدود 12سال؟!
مثلا چه جريانات پشت پردهاي؟
- مثلا اينكه گفته شده در بازي اول برابر يوگسلاوي قرار بوده عابدزاده دروازهبان باشد اما از تهران دستور دادهاند كه نكيسا درون دروازه بايستد.
نه، اينطور نيست. من هم در آن بازي موافق حضور عابدزاده بودم اما پاي عابدزاده در بازي اول آنقدر مشكل داشت كه ما براي درمان او را به ايتاليا فرستاديم. در آن بازي اختلافات بيشتر از آنكه خارج اردوي تيمملي باشد داخل اردو بود.
- يعني از تهران هيچ هدايت و دستوري نبوده؟
ببينيد اگر بخواهم دقيقتر جواب بدهم بايد بگويم كه اگر هم بوده من اطلاعي نداشتم!
- داستان تشكيل گروه و باندهاي داخل تيمملي از كجا شروع شد؟
باندبازي بيشتر يك ايده و بازي مطبوعاتي بود. صفايي فراهاني خصوصيات منحصر به فردي داشت، خصوصياتي كه در عمل بهشكل اشتباه بروز كرد. او يك عده بازيكن را رابط خودش با جو تيمملي كرد كه حركت اشتباهي بود. ايويچ را همين گروه كنار گذاشتند. ما در ايتاليا آن باخت وحشتناك را آورديم و فردا صبح شنيديم كه ايويچ بركنار شده و جلال طالبي سرمربي شده است!
- يعني اين تغيير از سوي آن بازيكنان بوده است؟
نه. مديريتي كه بر عملكرد بازيكنان وجود داشت باعث آن مسئله شد. يك روز صفايي فراهاني به ايتاليا آمد و دكتر الهي قمشهاي را با خودش آورد. او شروع به صحبت با اعضاي تيم كرد و متاسفانه افتضاحاتي بروز كرد كه بعدا برايتان شرح ميدهم. من به انتخاب آقاي جلال طالبي اعتراض داشتم و ميخواستم از تيمملي كنار بروم اما بهاصرار صفايي برگشتم. صفايي كه به ايتاليا آمد با تكتك 24بازيكن حاضر در اردو جلسه گذاشت. جلسات او از 2دقيقه تا 45دقيقه طول ميكشيد. با يك بازيكن 2دقيقه و با عابدزاده و دايي 40دقيقه حرف زد. آخر بحث هم از بين آنها 5نفر يعني عابدزاده، دايي، زرينچه، خاكپور و نادر محمدخاني را گزينش كرد. اين بازيكنان بهعنوان نماينده بايد رابط اردوي تيمملي با صفايي فراهاني ميشدند. اين حركت صفايي فراهاني نطفه بازيكنسالاري را در ايران منعقد كرد. اولين كاري كه اين بازيكنان كردند تصميمي بود مبني بر اينكه تيم در فاصله 11روز به جامجهاني براي 2 تا 3روز به تهران برگردد اما من با اين قضيه مخالفت كردم.
- يعني مخالفت شما به همه تيمملي چربيد؟
بله، چون حرف من منطقي بود. مگر ميشود 11روز به جامجهاني مانده به تهران برگرديم و رشته افكار و برنامههايمان گسسته شود؟ بنابراين تصميم گرفتيم كه خانواده بازيكنها به ايتاليا بيايند. قرار شد هر كس كه تمايلي براي آمدن خانوادهاش ندارد، مثل مجردها 2هزار دلار پول بگيرد.
- پس از اينجا باندبازي رسما شروع شد؟
ابتداي كار باندي در ميان نبود. گروه 5نفري بود كه صفايي فراهاني خودش مبدع و خالقش بود اما در آن زمان آنها نميتوانستند عملكرد ما يعني كادر فني تيمملي را تحتالشعاع قرار دهند.
- اما بياحتراميها در همان بازيها آغاز شد. خداداد عزيزي بهشدت جلال طالبي را مورد توهين قرار داد.
- كار بدي بود اما يك اتفاق ساده پيش آمد، كما اينكه قبل و بعد از آن اتفاقات مشابه بسياري وجود داشت. خداداد در شرايطي تعويض شد كه ما 2 بر صفر از آمريكا پيش بوديم، آن هم در دقيقه80؛ اما او بيرون آمد، پيراهن را از تن درآورد و آن را به زمين كوبيد و به رختكن رفت.
- يعني از الفاظ ركيك استفاده نكرد؟
نه. فقط همين بود كه گفتم، بعدها كدورتها هم البته از بين رفت. با اين حال تصميم داشتيم او را به تهران برگردانيم اما اين تنبيه خيلي ساده اصلا به مرحله اجرا در نيامد.
- اين داستان چطور شكل گرفت؟ چرا جلال طالبي تا اين حد خنثي رفتار ميكرد؟
ايشان آدم محترمي بودند اما بيشتر زمان آمادهسازي تيمملي در اردوي بروجرد شكل گرفت. روزي كه ما براي انجام اردو به رم رسيديم جلال طالبي با گرمكن بر سر تمرينات تيمملي آمد اما ايويچ ايشان را از حضور در تمرينات منع كرد. آقاي طالبي آدم بزرگواري بود اما در آن مقطع فقط 12، 13بازيكن تيمملي را ميشناخت و بهرغم زندگي در آمريكا كوچكترين اطلاعي از تيمملي آمريكا در جامجهاني98 نداشت.
- آيا كنار گذاشتن ايويچ در آن مقطع تصميم درستي بود؟
خير. هر چند ايشان در كوچينگ اشتباهاتي داشت اما در جامجهاني به درد ما ميخورد. به باخت 7-1 ايران به رم توجه نكنيد، آن باخت ماجراي ديگري دارد. ماجرايي كه 100درصد فني نبود. چطور تيمي به رم 7 بر يك ميبازد و 3روز بعد اينترميلان را 4 بر يك ميبرد!
- يعني در كل ايويچ را قبول داريد؟ يا اگر نميخواهيد بهصورت مطلق جواب دهيد بهصورت نسبي بفرماييد انتخاب شما از بين ايويچ و بلاژويچ كدام است؟
در كل ايويچ نسبت به بلاژويچ مربي بزرگتري بود.
- برانكو چطور؟
او كه اصلا مربي بزرگي نبود. فوتبال ايران او را بزرگ كرد و در ايران الحق مربي بزرگي هم شد.
- پس چطور به او كمك كرديد؟
كمك من به برانكو در مقطعي بود كه تيمملي دچار بحران شده بود و من تنها به درخواست دوست بسيار خوبم دكتر محمد دادكان به بررسي حريفان تيمملي پرداختم. در واقع من مشاور محمد بودم و اطلاعاتم را در اختيار او گذاشتم.
- در بازي ايران- آمريكا و ايران- آلمان بين خداداد و طالبي در رختكن هم اتفاق مهمي رخ نداد؟
اصلا اتفاقي رخ نداد. كلا تمام هموغم جلال طالبي در دوران مربيگرياش اين بود كه بالانس بازيكن بين پرسپوليس و استقلال برابر باشد.
- راستي صفايي فراهاني با آن همه سياستمداري نميدانست جلال طالبي به درد تيمملي نميخورد؟
دار و دسته داراييچيها در تهران خيلي روي او تسلط داشتند و با آن همه اطلاعات و توانايي او را شستوشوي مغزي ميدادند. حتي يك بار از ساعت 10شب تا 4صبح به وقت محلي با او تلفني صحبت ميكردند.
- يعني بهخاطر همين رفتار آنها بود كه مرحوم منصور اميرآصفي استعفا داد؟
دوست ندارم در اين شرايط منتقد صفايي فراهاني باشم اما او برخلاف ادعاهاي زيادي كه مبني بر ايستادن پاي رفاقت تا پايان خط داشت كمتر كار را با كسي تمام ميكرد. از يكصد انتصابي كه در تيمهاي ملي داشت بگيريد تا يادآوري اين واقعيت كه استاد اميرآصفي و حسن امينبخش با اينكه مدير و سرپرست تيمملي و جزو 10مرد خوشنام فوتبال ايران بودند نتوانستند در اين فضا كار كنند و از تيمملي استعفا دادند و نوآموز مدير تيمملي شد. ناصرخان هم در فرودگاه به من گفت جلال طالبي هم ميآيد. با تعجب گفتم چرا جلال طالبي؟ گفت براي اينكه من تنها نباشم!
- راستي داستان علي كريمي چه بود؟ چطور شد اين بازيكن را از احمد خداداد تحويل نگرفتيد؟
احمدآقا نبود، حميد خداداد و رضا ثقفي به بروجرد آمدند و گفتند ستارهاي داريم كه تيمملي را در جامجهاني از اين رو به آن رو ميكند. اولا آنها كريمي را همراه خودشان نياورده بودند ثانيا اگر علي كريمي آمده بود و در سطح زيدان هم بود نميتوانستيم از وجودش استفاده كنيم چراكه فهرست 40نفره را طبق قانون بايد از 6ماه قبل به مسئولان فيفا و جامجهاني تحويل ميداديم. البته من هميشه به نظر حميد خداداد احترام ميگذارم و حرفش را همان وقت هم باور كردم.
- دوست دارم يك سوال كليشهاي بپرسم؛ دوست دارم بدانم اگر تيمملي ما در جامجهاني2006 با آمريكاي98 روبهرو ميشد ميتوانست برنده باشد؟
امكان نداشت. تيم98 ما از لحاظ ساختاري بهترين تيم بعد از انقلاب بوده است. در تيم98 بهجز 2بازيكن در 2پست همه از بهترينهاي آن زمان بودند.
- كدام پستها؟
يكي از 3دفاع سيستم 2-5-3 و يك پيستونچپ قابلتر اگر داشتيم به دور دوم ميرفتيم.
هنوز اولین سطر را نخوانده
تو را به خاطر آوردم و شب هاي مهتاب را...
ولی نه...!! باید ترک کنم
هم تو را....هم شعر را .... و هم٬ همه ی شب هایی را که به ماه نگاه می کردم...
======================================
مسابقه پیش بینی نتایج لیگ برتر ( اگه دوست داشتی یه سر بزن دوست من )
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|