سروكله بيلگيتس و مايكروسافت پيدا شد
خبرگزاري فارس: در ابتداي دهه 70 توسعه و طراحي ريزپردازنده هاي تك تراشه اي افزايش يافت.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، اين پردازنده ها باعث افزايش محبوبيت رايانه هاي شخصي شدند و آنها را هر چه بيشتر به محصولاتي ارزان قيمت، سهل الوصول و كوچك مبدل كردند. يكي ازرايانه هايي كه عرضه آن در دهه 70 بسيار پرسروصدا شد، Altair 8800 بود كه مقاله مهمي هم در ارتباط با آن در مجله Popular Electronics در ژانويه سال 1975 منتشر گرديد.
تا آن زمان كمتر پيش مي آمد كه مردم به خريد رايانه و استفاده از آن در منازل ترغيب شوند. اما اين مساله از دهه 70 كم كم متداول شد و به تدريج مي شد رايانه ها را از جمله اقلامي دانست كه در بازارهاي محصولات الكترونيك براي خريد عرضه مي شدند. بعد از اين رايانه ، رايانه ديگري به نام IMSAI 8080 عرضه شد كه بسيار مشهور و خبرساز شد. اين رايانه هم شباهت هاي زيادي به Altair 8800 داشت و البته از همان ميزان محدوديت هم برخوردار بود.
اگر چهAltair و IMSAI باز هم ابعاد رايانه ها را كاهش دادند، اما اين كوچك شدن از نظر فعالان صنعت رايانه كماكان كافي نبود. در آن زمان هنوز خبري از صفحه كليدهاي امروزي و موس نبود و براي استفاده از رايانه بايد از نمونه هاي اوليه صفحه كليد يا دستگاه تله تايپ كه بزرگ ، سنگين و نسبتاً گران قيمت بودند، استفاده مي شد. اين دستگاه ها داراي يك صفحه كنترل مجهز به انواع سوييچ ها و چراغ ها بودند كه برقراري ارتباط ميان دستگاه و كاربر را ممكن مي كرد.
براي برنامه دادن به رايانه بايد ابتدا از برنامه اي موسوم به bootstrap loader استفاده مي شد و بعد از ورود اين برنامه در صورت عدم وجود هيچ گونه مشكل و خطا يك نوار مشابه نوارهاي ضبط صوت كه حاوي يك مفسر زبان بيسيك بود از طريق دستگاه ضبط صوت خاص پخش مي شد و سپس برنامه ريزي دستگاه ممكن مي شد.
جالب آنكه در همين حين بايد از 8 سوييچ هم براي لود كردن اطلاعات استفاده مي شد و هر يك از اين سوييچ ها پس از فشرده شدن يك بايت از هر برنامه را لود مي كردند. لذا مي توان تصور كرد كه اجراي يك برنامه ساده بر روي چنين رايانه اي چه مدت طولاني زمان مي برد. رايانه هاي ياد شده قادر به اجراي برنامه هاي بيسيك به شروط ياد شده و پس از طي مراحلي بودند كه ذكر شد.
MITS Altair اولين كيت ريزپردازنده موفق بود كه به طور تجاري عرضه شد و بر روي جلد مجله Popular Electronics در ژانويه سال 1975 منتشر شد. اين كيت اولين كيت رايانه هاي شخصي بود كه در مقياس انبوه منتشر شد. در اين رايانه همچنين براي اولين بار از پردازنده اينتل 8080 استفاده شد.
عرضه 10 هزار رايانه Altairs يك موفقيت تجاري بزرگ بود. اين رايانه همچنين الهام بخش پل آلن و هم كلاسي دانشگاهيش بيل گيتس براي نگارش مفسر زبان بيسيك براي Altair بود. اين دو نفر با كار با Altair پي بردند كه آينده به رايانه ها و نرم افزارهاي رايانه اي تعلق دارد. لذا شركت مايكروسافت را با همكاري هم در دهه 70 تاسيس كردند و دهها نرم افزار مختلف و از جمله سيستم عامل ويندوز را طراحي و عرضه كردند.
MITS Altair 8800 صنعت رايانه را متحول كرد و باعث ايجاد صنعتي جديد به منظور طراحي و عرضه ميكروكامپيوترها و كيت هاي رايانه اي شد. به همين علت شاهد شكل گيري دهها شركت نوپا از اواسط دهه 70 هستيم كه كارشان توليد سخت افزارهاي رايانه اي بر مبناي تراشه هاي Intel 8080، Zilog Z80 ، Intel 8085 بود. اكثر محصولات توليد شده مجهز به سيستم عامل CP/M-80 بودند كه توسط گري كيلدال از موسسه Digital Research طراحي شده بود.
CP/M-80 اولين سيستم عامل محبوبي بود كه براي ميكروكامپيوترها طراحي و عرضه شد و بعدها دهها سخت افزار سازگار با آن هم ساخته شد. از جمله بسته هاي نرم افزاري سازگار عرضه شده براي اين سيستم عامل مي توان به WordStar و dBase IIاشاره كرد. كم كم سروكله علاقمندان به رايانه هم پيدا شد كه دوست داشتند اين محصول را شخصي سازي كنند و سيستم هايشان را بر مبناي علايق طراحي كنند. برخي از اين سيستم ها موفق بودند و سازندگان برخي از آنها حتي باشگاه ها و شركت هايي را براي بازاريابي توليداتشان شكل دادند. يكي از مهم ترين و شناخته شده ترين اين باشگاه ها در دهه 70، Homebrew Computer Club نام داشت كه در آن "خوره هاي رايانه " دور هم جمع مي شدند و در مورد ايده ها و علايقشان با يكديگر صحبت مي كردند.
آنها حتي نرم افزارها و طرح هايشان را با يكديگر مبادله مي كردند و سيستم هاي ابداعيشان را به يكديگر نشان مي دادند. اين انجمن ها و باشگاه ها بدون شك نقش مهمي در توسعه و پيشرفت صنعت نرم افزار و سخت افزار ايفا كردند.
|