نمایش پست تنها
  #4  
قدیمی 07-09-2010
Omid7 آواتار ها
Omid7 Omid7 آنلاین نیست.
کاربر فعال
 
تاریخ عضویت: Nov 2009
محل سکونت: نصف جهان
نوشته ها: 9,286
سپاسها: : 14

95 سپاس در 74 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض

ماجرای دور و دراز هوارد وب؛ پلیسی که داور فینال جام جهانی شد!


پیرلوییجی کولینا لایت، داور فینال!-او باید خوشحال باشد که انگلیس در جام جهانی ناکام بود.


سایت گل – در ابتدای دهه، کمپین تبلیغاتی اثرگذار «آیا می‌توانی؟» باعث شد صدها هزار نفر از مردم عالی برای پلیس شدن اعلام آمادگی کرده و ثبت نام کنند، آن هم در حالی که قهرمانان فرهنگی انگلیس مانند لنکس لوییس مشت‌زن و سایمن وستون کهنه‌کار جنگ فالکلند اعلام کرده بودند مطمئن نیستند بتوانند چالش‌های ویژه این شغل را تحمل کنند.

یک دهه از آن هنگام می‌گذرد و پلیس یورکشایری که تنها ویژگی مشخصش کم‌حرف بودنش است، بار دیگر ثابت کرده که به هیچ وجه انسانی عادی نیست. روز یکشنبه، هوارد وب اولین فردی می‌شود که در یک سال هم فینال لیگ قهرمانان را سوت زده و هم فینال جام جهانی را.

پلیس گشت سابق روترهام – شهری که مردمش فکر نمی‌کردند به جز تماشاگران نماینده دیگری در جام جهانی داشته باشند – روز یکشنبه مورد توجه همه مردم دنیا خواهد بود (البته همان طور که تماشاگران به راب اشنایدر در فیلمی از آدام سندلر می‌نگرند!)

اما او که در یک سال گذشته پیروزی و ناکامی را با هم تجربه کرده و به نظر می‌رسد با هر دو موضوع برخورد یکسانی داشته، با دقت بسیاری که برای چنین مسئولیتی لازم است انتخابی عالی برای داوری فینال جام جهانی به شمار می‌رود.


میروسلاو وب

البته پیشرفت این پلیس سابق چندان راحت نبوده است. جالب است که او در صفحه پروفایل‌اش در سایت فیفا، در زیر عنوان «سرگرمی‌ها» تنها نوشته: «خانواده‌ام.»

او پس از آن که متوجه شد نمی‌تواند به عنوان بازیکن به مدارج بالا برسد، ترجیح داد داوری کند. وب کارش را در لیگ‌های آماتوری یورکشایر شروع کرد و به تدریج پیشرفت کرد. او در سال 2000 به داوری لیگ برتر رسید و از آن هنگام، او هم سهم خود از اشتباهات را داشته است. اما مانند میروسلاو کلوزه، به نظر می‌رسد که وب هم دقیقا در جام جهانی به اوج خود می‌رسد، هر چند که اخیرا در دیدارهای باشگاهی خوب نبوده است.

او که 48 بازی اروپایی و بیش از 300 بازی در لیگ برتر را سوت زده، تجربه‌ای رشک‌برانگیز از قضاوت در دیدارهای بزرگ دارد. اما او تا همین اواخر توانایی بسیار خود در داوری را به صورت کامل نشان نداده بود.

این داور 38 ساله حتی یک بار تحسین ژوزه مورینیو را هم برانگیخت. او گفته بود: «وب مردی است که تصمیمات بزرگ را به درستی می‌گیرد» و مورینیو آن قدر به ندرت از دیگران تعریف می‌کند که وب شاید بدهد این جمله مورینیو را روی سنگ قبرش بنویسند. با این حال، در یک سال گذشته انتقادات از او بسیار بلندتر از تحسین‌ها به گوش رسیده است. البته در فوتبال چنین حجمی از انتقادات طبیعی است.

وب در بازی بیرمنگام و ولورهمپتون در اوایل 2009 دچار دردسری جدی شد. در آن بازی وب به صورتی ناخواسته پاس گل دوم را داد تا سام ووکس با گل خود سرنوشت بازی را رقم بزند.

وب مدتی بعد گفت که آن دیدار پایین‌ترین عملکرد او در داوری بوده، هر چند که طرفداران لهستان ممکن است با این ادعا مخالف باشند. او در بازی لهستان مقابل اتریش میزبان مرحله گروهی یورو 2008، یک پنالتی مشکوک در دقایق تلف‌شده به سود اتریشی‌ها گرفت.


شبکه‌ای از بی‌اعتمادی

هر چند عملکرد هر هفته او در بازی‌های پرهرج و مرج لیگ برتر همیشه مورد انتقاد قرار نمی‌گرفت، اما این پلیس که پنج سال مرخصی گرفته بود تا روی داوری متمرکز شود، در اروپا دوستانی یافت و در یوفا نفوذ پیدا کرد.

او در تابستان گذشته در جام کنفدراسیون‌ها نمایشی عالی داشت و در بازی دراماتیک بین مصر و برزیل در آخرین دقیقه تصمیمی درست گرفت و پس از کمی تاخیر، به دلیل هند بازیکن مصری یک پنالتی به سود برزیل اعلام کرد. او در بازی‌های بزرگ عالی بوده و نشان داده سزاوار لقب «پیر لوییجی کولینا لایت» است. انگار داوران تاس به صورت ذاتی عملکرد بهتری دارند.

رویکرد عالی او، و این که کنترل تمام میدان را در دست می‌گیرد و سرپیچی‌های کوچک بازیکنان را می‌پذیرد تاثیرگذار نشان داده و کمی اشتباهات او باعث شده مسابقات مهمی مانند فینال لیگ قهرمانان بین اینتر و بایرن مونیخ را سوت بزند.

در این دیدار که در سانتیاگو برنابئو برگزار شد، داور انگلیسی نمایشی منسجم داشت و خود را از مرکز توجهات دور نگاه داشت و نشان داد که هرگز تسلیم شرایط نشده و تصمیم‌های نادرست نمی‌گیرد.

از همه مهم‌تر او توانست تعادل ظریفی برقرار کند و بازیکنان را زیر نظر داشته باشد، بدون آن که از جذابیت دیدار بکاهد، چیزی که بی‌تردید از چشم مقامات فیفا دور نمانده است.

چنین نمایشی او را تا آفریقای جنوبی رساند. داوران هم مانند بازیکنان دوره‌های خوب و بد دارند ولی وب اکنون در اوج است. عملکرد او در جام، دست کم گرفته شده ولی کارآمد بود. او در سه دیداری که سوت زد (اسپانیا – سوییس، ایتالیا - اسلواکی و برزیل – شیلی) هرگز در مرکز جنجال قرار نگرفت و در عین حال تصمیماتی گرفت که صحنه‌های آهسته نشان از درستی آنها داشت.

البته هر دو فینالیست چندان از انتصاب وب خوشحال نیستند. اسپانیایی‌ها هم مانند لهستانی‌ها بعید است خیلی خوشحال باشند که او را در میدان ببینند. او در بازی اول اسپانیا که به شکست مقابل سوییس انجامید داور میدان بود و پس از دیدار، روزنامه‌ای بزرگ در اسپانیا نوشت: «هوارد وب در تمام تصمیمات مهم علیه اسپانیا عمل کرد.»

هلند هم در این زمینه خوشحال‌تر از اسپانیای‌ها نیست. آخرین باری که داوری انگلیسی قضاوت فینال جام جهانی را به عهده داشت به سال 1974 برمی‌گردد که هلند یک پای فینال بود و در نهایت باخت. البته هلندی‌ها باید در نظر داشته باشند که جک تیلور در آن بازی در یکی از شجاعانه‌ترین تصمیمات گذشته درخشان فوتبال، در همان دقیقه اول بازی یک پنالتی به سود هلند گرفت.

وب شاید امیدوار باشد که مجبور نشود چنین تصمیمی بگیرد، اما اگر لازم شد این کار را خواهد کرد. از همه مهم‌تر، او مانند دیگر تماشاگران امیدوار است به جای او، یک یا چند نفر از 22 بازیکن روی زمین در مرکز توجهات قرار بگیرند.

او پیش از تورنمنت گفته بود: «جام جهانی رویدادی باشکوه است و منتظرم که بخشی از آن شوم. روشن است که تمرکز من روی این خواهد بود که بازی را تحت کنترل داشته باشم و تصمیمات بزرگ را به درستی بگیرم، اما گاهی ممکن است پاس یا تکلی عالی ببینم و بازیکنی که این کار را کرده را ستایش کنم.»

وب در روز یکشنبه فرصت هر دو کار را خواهد یافت.



دستیاران وب

دارن کان | کمک‌داور اول

پس از آن که در بازی به جایی نرسید، رو به داوری آورد. از سال 2007 کمک‌داور رسمی فیفا شد و در جام‌های جهانی جوانان، فینال‌های جام حذفی انگلیس و یک بازی نیمه‌نهایی لیگ اروپا در فصل گذشته حضور داشت. او وب را یکی از الگوهای خود می‌داند، اما در هر حال تصمیم او درباره رد شدن توپ از خط دروازه در بازی ایتالیا و اسلواکی که منجر به حذف ایتالیا شد باعث شد او شهرت یابد.


مایک مولارکی | کمک‌داور دوم

پدر او هم کمک‌داور بوده است. در سال 2007 کمک‌داور رسمی فیفا شد و در فینال جام جهانی جوانان کانادا در همان سال حضور یافت. او در سال 2006 در پلی‌آف لیگ 2 انگلیس هم کمک‌داور بود.


یوییچی نیشیمورا | داور چهارم

طرفدار گلف و یکی از بهترین داوران آسیایی در این بازی داور چهارم است. هلندی‌ها بدشان نمی‌آید اتفاقی بیفتد که او بازی را قضاوت کند، چرا که او داور بازی آنها مقابل برزیل بود.
__________________
مدت ها بود سه چیز را ترک کرده بودم
شعر را... ماه را.... و تو را ...
امروز که به اجبار قلبم را ورق زدم
هنوز اولین سطر را نخوانده
تو را به خاطر آوردم و شب هاي مهتاب را...
ولی نه...!! باید ترک کنم
هم تو را....هم شعر را .... و هم‌‌‌٬ همه ی شب هایی را که به ماه نگاه می کردم...

======================================

مسابقه پیش بینی نتایج لیگ برتر ( اگه دوست داشتی یه سر بزن دوست من )
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید