سینماگران ایران روی صحنه جشن بزرگ سینما چه گفتند؟
مراسم چهاردهمين جشن خانه سينما شامگاه گذشته ـ 25 شهريور ماه ـ در تالار همايشهاي «برج ميلاد» برگزار شد.اين مراسم كه بيش از 4
ساعت طول كشيد با سخنرانيهاي پيرامون بحث امنيت شغلي، وضعيت بودجهي خانه سينما و دغدغههاي هنرمندان سپري شد. اجراي برنامه ـ
كه دكور آن ماكت ساختمان خانه سينما (در خيابان بهار) بود ـ را فرهاد آييش و مائده طهماسبي برعهده داشتند و مهران رجبي نيز در طول برنامه
در قالب شخصيتهاي مختلف به روي صحنه ميآمد و تك پردههاي نمايشي را با همراهي آييش و مائده طهماسبي پيرامون مسايل و دغدغههاي سينماگران اجرا ميكرد.
گلايههاي گلمكاني:سينماي اكران تناسبي با كيفيت واقعي سينماي ايران ندارد
هوشنگ گلمكاني با همراهي حامد بهداد كه براي اهداي ديپلم افتخار بهترين كارگرداني اول به مجيد برزگر براي فيلم «فصل بارانهاي موسمي»
به روي صحنه آمده بودند در سخناني روز ملي سينما را تبريك گفت.
گلمكاني در ادامه يادآور شد:چند روز پيش يادداشتي با محوريت به استقبال روز ملي سينما ميرويم نوشتم و در آن يادداشت مطرح كردم كه سينماي
ايران با سينماي اكران متفاوت شده است. اينجا از اهل سينما و خانه سينما تقاضا دارم كه در حد توانشان فكري به حال سينماي اكران كه دارد آبروي
سينماي ايران را از بين ميبرد بكنند. سينماي اكران تناسبي با كيفيت واقعي سينماي ايران ندارد. وی ادامه داد:در آن مطلب هم اشاره كردم بيش از 200
فيلم در ده سال گذشته امكان نمايش پيدا نكردند. ميدانم خانه سينما گرفتاريهاي زيادي دارد، اما مطمئن هستم كه در خطر بودن آبرو و اعتبار سينماي
ايران مشكل كوچكي نيست.
بهداد: هنرمند راه خودش را پيدا ميكند
حامد بهداد نيز با اظهار خرسندي براي حضور در مراسم چهاردهمين جشن خانه سينما گفت:خوب است كه براي يكديگر كف ميزنيم. عرصه اگر
تنگتر هم شود، هنرمند ايراني راه خودش را پيدا ميكند.
دلپاك از اصغر شاهوردي ياد كرد
محمدرضا دلپاك كه براي اهداي جايزهي بهترين صداگذاري براي فيلم «كودك و فرشته» به محسن روشن به روي صحنه آمده بود از اصغر شاهوردي
صدابردار حادثه ديدهي سينما (كه در مراسم حاضر بود) اشاره كرد و گفت: او در سكوت به سر ميبرد و در ادامه از زندهياد فريدون خوشابافرد نيز
سخن گفت. دلپاك همچنين گفت: اين جشن رقابت هم هست اما بيشتر رفاقت است.
ترانه عليدوستي هم كه محمدرضا دلپاك را همراهي ميكرد،در سخنان كوتاهي گفت: گلايه دارم، ما فقط وقتي به اين مراسم دعوت ميشويم كه ميخواهيم
جايزه بگيريم يا كانديدا شويم. لطفا ما را هميشه دعوت كنيد.
نظامالدين كيايي نيز در سخناني از سابقه بحث صدا در ايران گفت و اينكه اولين صدابرداري متعلق به ابوالقاسم فردوسي است.
جهانگير كوثري نيز كه براي اهداي جايزه به روي سن آمده بود به هوشنگ گلمكاني درود فرستاد كه دربارهي وضعيت اكران سينماها صحبت كرده است.
در ادامه فرهاد توحيدي دبير چهاردهمين جشن سينما گزارشي را قرائت كرد و عبدالحمید قديريان هتك حرمت به قرآن كريم را محكوم كرد عبدالحميد
قديريان كه دو بار براي دريافت دو تنديس شايستگي براي طراحيصحنه و لباس «ملك سليمان» به روي صحنه آمده بود، در سخناني گفت:اين جايزه
براي من با تمام جوايز ديگر فرق ميكند. اين حس دانشجويي كه دارم در شروع كارم و انشاءالله پيشرفت كنم و من خودم را پا به پاي سينما برسانم.
وي همچنين در بخش ديگري از سخنانش هتك حرمت به قرآن كريم را محكوم كرد و گفت: باورم اين است كه ما بچههاي فرهنگ و هنر اين بيحرمتي
را بايد با فرهنگ و هنر پاسخ بدهيم. من از ملت ايران و امام زمان(عج ) عذرخواهي ميكنم بابت اين كمكاريها.
جمشيد گرگين كه براي اهداي جايزهي قديريان به روي سن آمده بود روز ملي سينما را تبريك گفت و ادامه داد: اين مراسم براي مشتاقان سينماي ايران
خوب است. جا دارد از فرهاد توحيدي و بيژن ميرباقري كارگردان اين مراسم تشكر كنم و از حاضران بخواهم براي آنها كف بزنند.
عليرضا خمسه هم كه براي اهداي جايزهي طراحي صحنه به روي سن آمده بود با تبريك روز ملي سينما در سخناني گفت: ماجراهاي خانه سينما را
ميتوان به گاو مشحسن تشبيه كرد. از مش حسن پرسيدند گاوت شير ميدهد گفت: گاوم شير نميدهد اما ماشاءالله توليدات و عوارض جانبي زيادي دارد.
در ادامه دكتر محمد سرير كه براي اهداي جايزهي بخش موسيقي حاضر شد در سخناني گفت:موسيقي فيلم مثل خون در بدن سينماست و هرجا كه
حضور دارد حيات ميبخشد. اميدوارم به جايگاه موسيقي توجه خاصي شود. موسيقي فيلم بايد به جايگاه مناسبش برسد.
محمدرضا موئيني كه براي اهداي جايزهي تدوين به روي صحنه آمده بود نيز در سخناني كوتاه گفت: فقدان امنيت شغلي و كوشش عليه ايجاد امنيت
سينماگران سوگند چه كساني است.؟!
صفيياري: مفتخرم كه در «درباره الي» همكاري كردم
هايدهصفيياري نيز كه تنديس بهترين تدوين را براي «دربارهي الي» دريافت كرد،گفت: خيلي افتخار ميكنم كه با گروه «دربارهي الي» همكاري
داشتم و تلاش فوقالعادهي اين گروه باعث شد كه كار من هم ديده شود.
وي در ادامه از تدوينگران زني كه آغازگر حضور جدي زنان تدوينگر در عرصهي سينما بودند همچون ژيلا اپكيچي، معصومه شاهنظري و... ياد كرد
و به جواناني كه پا به عرصه گذاشتهاند،خوشآمد گفت.
ویرایش توسط nae : 09-17-2010 در ساعت 07:44 PM
|