نمایش پست تنها
قدیمی 12-14-2010
behnam5555 آواتار ها
behnam5555 behnam5555 آنلاین نیست.
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی

سپاسها: : 3,172

3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
behnam5555 به Yahoo ارسال پیام

خلاف آمد عادت

همه ما عادتهايي داريم . اين عادتها در روان ما محكم و استوار شده اند بطوريكه بر اساس يك ضرب المثل قديمي حتي مدعي شده اند كه « ترك عادت موجب مرض است » !
عادتها ممكن است خوب يا بد باشند ، بعبارتي نفس عادت چيز بدي نيست بلكه بستگي به اين دارد که ما به چه چيزي عادت داشته باشيم . از انواع عادتها مي توان به عادت مطالعه ، نظم ، دروغ گفتن ، شوخ بودن ، كسالت ، غمگين بودن ، سخن چيني ، سبكسري ، تحقيق ، و... اشاره نمود .
مثلا يكي از دوستانم عادت دارد با عينك بد بيني به همه چيز نگاه كند ، در پشت همه حوادث و برنامه ها ، نقشه از پيش تعيين شده را حدس مي زند و اينكه اينهم مثل موارد قبلي ناكام خواهد ماند . يكي ديگر از دوستانم عادت به خودبزرگ بيني دارد ، بنظر او آسمان هفتم سوراخ شده و او را كه پر از فضايل و كمالات است به جامعه بشري هديه كرده است ، همه بايد بنوعي در خدمت او باشند و اوست كه از اقيانوس هنرهايش همه را سيراب مي كند . در عوض دوستي هم دارم كه عجيب عادت به تواضع و فروتني دارد ، بيشتر از آنچه حرف مي زند عمل مي كند و هميشه در مقابل ديگران چنان وانمود مي كند كه انگار آنان از برتري خاصي برخوردارند ، گاهي حتي در برابر نوجوانان چنان رفتار صميمانه اي از او ديده ام كه باعث تعجب من شده است .

افاضات :
سالها پيش داستاني را در تذكره الاولياء خواندم كه خيلي بدلم نشست .
فردي از بزرگان قوم که صاحب جاه و مقام و ثروت زیادی بوده به نزد عارفي مي رود تا سالك راه حق شود . عارف نگاهي به او ميكند و نسخه اي عجيب برايش مي پيچد بدين قرار كه او بايد در زنبيلي مقداري گردو بريزد و در فلان چهار راه معروف شهر نشسته و كودكان را بدور خود جمع نمايد آنگاه از آنان بخواهد كه در عوض دريافت يكدانه گردو يکعدد پس گردني به او بزنند !
فكر مي كنم آن بزرگِ قوم عادت به فخر فروشي داشته كه با اين عمل بايد امتحان مي شد و ترك عادت مي كرد . ولي با همه اين احوال من عادتهايي دارم كه بعضي ها خوبند و بعضي ها بد ؛ قدم اول شناخت اين عادتهاي دروني منست و بعد هم ترك عادتهاي بد است كه آنهم فكر كنم شاید با چند تا پسِ گردني قابل حل باشد !

دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی

خالید حسامی( هیدی )
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید