قطبی: سازماندهی تاکتیکی، کلید موفقیت است دوحه: افشین قطبی سرمربی معتقد است که نظم تاکتیکی کلید موفقیت ایران خواهد بود اگر این تیم بخواهد به رویای خود در کسب چهارمین قهرمانی در جام ملتهای آسیا جامه عمل بپوشاند. ایران، عربستان سعودی و ژاپن سه بار موفق به قهرمانی در معتبرترین جام فوتبال اسیا شده اند اما «تیم ملی» از سال 1976 تاکنون طعم قهرمانی در این جام را نچشیده است، با این وجود پیروزی 1-2 در نخستین بازی مرحله مقدماتی در گروه D مقابل عراق امیدهای آنها را برای پایان این تلخکامی بالا برده است. این پیروزی نتیجه کار دفاعی و هجومی قوی این تیم بود زیرا ایران توانست در حالی که از حریف عقب افتاد برنده مسابقه باشد و قطبی تاکید می کند که این روشی است که می تواند ایران را به موفقیت در قطر برساند: «من شخصا ترجیح می دهم که فوتبالی بسیار هجومی را ارائه دهیم و همیشه اعتقاد دارم اگر شما بتوانی کنترل بازی و مالکیت توپ را در اختیار داشته باشی، می توانید موقعیتهای خوب ایجاد کنید و به گل برسید. همچنین معتقدم که برای قهرمانی باید همه بازیکنان تیم به خوبی در کارهای دفاعی و هجومی مشارکت کنند. هدف ما همیشه این است که جلو و پشت توپ سازمان یافته باشیم و سرعت این سازماندهی کلید موفقیت در فوتبال امروز است. مربیان برتر، مربیانی که موفق و برنده هستند سعی می کنند به مهارتهای بازیکنانشان نگاه کنند و تلاش می کنند که از توانایی های آنها نهایت استفاده را ببرند. این تیمی که شما می بینید به نظر من تیمی است که از توانایی های بازیکنان ایرانی استفاده می کند و می داند که راه موفقیت در فوتبال بین المللی چیست. تقریبا در همه پستهای تیم ما رقابت وجود دارد که البته این یک مشکل خوب برای ما است. تلاش می کنیم با 11 بازیکنی شروع کنیم که در بهترین شرایط هستند. فکر می کنم قهرمان شدن در یک تورنمنت مهم نیاز به یک سطح فکری و ذهنی، نظم، قابلیت بازیابی و داشتن تفکر در تیم دارد. به عقیده من بازیکنان ما کاملا آماده مبارزه هستند و با کسب سه امتیاز بازی آنها می توانند به هدف خود که صعود از مرحله مقدماتی است، برسند.» ایران روز شنبه در ورزشگاه «اسپورتس کلاب» با کره شمالی روبه رو می شود، حریفی که قطبی به خوبی با آن آشناست: «من همراه تیم ملی ایران دو بار در 20 ماه اخیر با کره شمالی مواجه شده ام، هر سه بازی آنها را در جام جهانی دیده ام و همه مسابقاتشان را از طریق تلویزیون و DVD تماشا کرده ام بنابراین شناخت خیلی خوبی از برنامه ها و تفکرات تاکتیکی آنها داریم. مطمئنم که اگر بتوانیم برنامه های تاکتیکی خود را اجرا کنیم، سه امتیازمان را کسب می کنیم.» البته قطبی یک نگرانی هم دارد و آن هم ابتلای بازیکنانش به نوع خفیفی از آنفلوآنزا است، گرچه به نظر نمی رسد این مشکل بر ترکیب اصلی ایران مقابل کره شمالی تاثیر بگذارد.