نمایش پست تنها
قدیمی 01-29-2011
behnam5555 آواتار ها
behnam5555 behnam5555 آنلاین نیست.
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی

سپاسها: : 3,172

3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
behnam5555 به Yahoo ارسال پیام

اپوخه کردن (Epoche)

اپوخه کردن يعنی به تعليق در آوردن ؛ اين اصطلاح را فيلسوف آلمانی ادموند هوسرل مطرح کرد که مشهورترين کلام فلسفی او« به سوی خود چيزها» است .
انسان , تنها حيوانی است که می تواند خودش به خودش نگاه کند يعنی خودش با نظاره کردن به خودش به خودش آفرين بگويد يا لعنت بفرستد , کارهايش را محاسبه کرده و خود را ارزيابی نمايد.
انسان قادر است خودش را به تعليق در آورده و از بالا به خود بنگرد بعبارتی بقول هوسرل : انسان حيوانی است که دارای خود استعلايی است (
Trancsendental Ago).
اين خود استعلايی در همه هست از شمربن ذی الجوشن تا حربن رياحی , فرق ها در اينست که بعضی ها فن اپوخه (به خود نگريستن ) را بکار می بندند و بسياری الحق والانصاف (از اين کلمه خيلی خوشم می آيد و دوست دارم در حرفهايم هميشه بگويم ) فرصت اينکار را ندارند.
همه ما نياز داريم گاهی اوقات خودمان را آويزان کرده (!!!) و بصورت استعلايی به تماشای خودمان بپردازيم که چطور هستيم .می دانم می دانم فرصت نداريم وخيلی کارهای مهمتر داريم ولی فردا شايد دير باشد .
بعضی روزها يا شبها ساعتها خودم را در خودم تماشا می کنم و در اين حالت آن خود من که تماشاگر است نه چشمی دارد و نه گوشی و نه دهانی و نه .... بلکه فقط نوعی نگريستن بيواسطه ام ولی هستم و دارم خودم را با تمام اداها و اطوارهايم می بينم . از شما چه پنهان بايد کاری کرد خيلی بد شکل هستم البته شايان ذکر است که بعضی از عناصرم قشنگ است!!!
ياد عرفان سرخپوستی و دون خوان بخير ، راستی کسی کارلوس کاستاندا رو نديده؟

دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی

خالید حسامی( هیدی )
کاربران زیر از behnam5555 به خاطر پست مفیدش تشکر کرده اند :
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید